Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP czy DS?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Walker
Hmmm... Kupiłem DSa. Fajna konsola, pograłem w demko Metroida i w Golden Suna z GBA. Potem ktoś mi zarzucił Feel The Magic oraz Star Wars III. I co? Nico. Gry były słabe, niektóre patenty z Feel The Magic były ok. Ale reszta to nic.
Ostatnio pożyczyłem kolesiowi na tydzień X-Boxa wzamian za PSPka. Fajna sprawa. 512 MB+ Wipeout Pure. Pograłem trochę w Wipeouta i teraz nie wiem. Czy to ja się starzeję czy grafika nie była tam wcale taka superowa? Na PS2 jest grafa znacznie lepsza. Powtarzam: Znacznie! Ta konsolka - PSP, narazie cierpi na syndrom młodości gdy dopiero rozpracowywuje się jej możliwości techniczne. Podobnie ejst z NDSem.
Czekam teraz na PSPka od kolesia z GTA. Jeżeli ta gra mnie nie "weźmie" to nic już tego nie zrobi poza PES5...
Ale i tak szukam kupca na mojego DSa i kupię tak czy inaczej PS2 lub PSP.
A argument, że są same odgrzewane kotlety? A ja nie grałem nigdy w Tonego Hawka itp., jedyne gry jakie na PSP się ukazały w które już grałem to GTA i PES5, i wierzcie mi, że kupię je znowu na PSPka bo na chacie mogę pociorać na Xie w nie a wszędzie indziej na PeeSPeku.

Tylko ceny, ceny w Szczecinie... Czy ktoś zna dobry sklep ze sprzętem(TANIM) w Szczecinie? Tam bym nabywał kolejne akcesoria. hyh.gif
Norbias
HEHE Kupiłem PSP też fajna konsola lecz niewiem czy aż taki ideał skoro gry sa tez na PS 2 moze do ankiety przydała by sie inna konsola mianowicie X box 360 która niewiem jaka jest biggrin.gif A co do PSP to ogólnie fajna zabawka lecz troche droga gry tez fajne lecz bo usłuszeniu wiadomości : GTA LCS edie na PS @ kompletnie człowiekowi odechciewa się grac bo jak ma byc tak z każda gra np. Naughty dog czy R * to szczerze zastanawiam się czy to był dobry wybór jedyną napewno fajną sprawa sa mody do gier oraz muzyka i filmy smile.gif
zorro666
Ja wybrałem DS z powodu niższej ceny i że mam PS2. Niestety ale na PSP wychodzi za dużo gier takich jak są na PS2. Zastanawia mnie jedna rzecz, jak na rynku było tylko GBA to wychodziło mnustwo gier, a teraz jak mamy dwa handheldy to jest ich tak mało sad.gif Wystarczy popatrzeć do ostatnich extremów, jak jest recenzja jakiejś giery na DS to już jest spoko, hehe PSP pod tym względem jest troche lepsze wink.gif
ShtaS
nie jestem specem ale powodem takiej sytuacji moze byc fakt, ze gry na obecne handlhedy sa o wiele bardziej rozbudowane i tworcy potrzebuja wiecej czasu na ich wykonanie. Dlatego zamaist dostac przykladowo 5 gier w ktorej gra sie 2 godziny dostajemy 2 gry w ktore mozna grac spokojnie przez 5 godzin smile.gif
szczurek
to to akurat wiadomo, szczególnie dobijające jest jednak lenistwo developerów. Na DSie pojawiają się produkcje głównie 2D, a jak już to wykorzystanie touch screena jest mizerne. Z kolei na PSP developerów dobijają koszty tworzenia gry (porównywalne lub nawet większe niż PS2!!), toteż dostajemy głównie konwersje.

Ja tam na brak tytułów na DSa nie narzekam, brak tylko kasy zeby to wszystko kupić i przejść!.....
LesiuGR
Ja mam PSP i jestem bardzo zadowolony... mimo to, że mam też PS2 i niektore gry sie powtarzaja. Na PSP jest jeszcze bardzo dużo gier w które chciałbym zagrać (aktualnie: Burnout, Daxter, Splinter Cell juz leci smile.gif, a na DSie tez sa ale jest ich mniej smile.gif Kto wie, może Lite
Dick Inferno
Poniewaz duzo podrozuje i nie mam za duzo czasu na granie na konsolach czy piecu kupilem sobie handhelda . Najpierw dsa . POtem znajomy dal mi pograc na psp i tez kupilem . Ds sprzedalem - starczylo na dwie gry do psp . Jednak nie zaluje . Ds jest ok , jesli ktos lubi pokiemony i inne badziewie lub ma nie wiecej jak 8 lat lub jest 13sto letnia dziewczynka . Psp ma porzadne , powazne , godne uwagi gry . Niestety drogie - jakosc kosztuje .
Hela
QUOTE(Dick Inferno @ 10 04 2006, 16:04) *
Ds jest ok , jesli ktos lubi pokiemony i inne badziewie lub ma nie wiecej jak 8 lat lub jest 13sto letnia dziewczynka . Psp ma porzadne , powazne , godne uwagi gry. Niestety drogie - jakosc kosztuje.

xDDDDD
Smieszne...albo nie inaczej - żalosne...

Sam posiadam obie konsolki i...raczej zadna gra na PSP mnie nie zachwycila do tej pory, nie przyciagnela mnie na dluzej. Tak, wiem. GTA: LCS jest dobra gra, ale uogolniajac jest to 3raz podane to samo, tylko tym razem w wersji kieszonkowej. Burnout? PES? SSX? RR? Czyli gry napedzajace machine zwana PSP w wiekszosci to sequele gier znanych z PS2 z nielicznymi zmianami, ot przystosowane do przenosnej rozgrywki i mocy konsolki. Jest tez kilka tytulow nowych, albo one sa watpliwej jakosci (untold legends) albo sa tylko jednorazowym ewenementem (lumines).
Za to na DS'ie dostajemy duzo tytulow nowych, niekiedy nowatorskich, dzieki dotykowemu ekranikowi zupelnie innych nich to co widzielismy dotychczas. Owszem DS tez ma duzo sequeli, ale wlasnie dzieki temu, ze sa dwa ekraniki te gry maja w sobie duzo swiezosci, na pewno duzo wiecej niz te z PSP (choc zdarzaja sie tez oczywiscie takie, ktore za duzo zmian nie maja).
Ogolnie rzecz biorac to PSP uzywam tylko od ogladania anime poza domem i emulatora SNES'a, a na DS'ie do przeznaczonych dla niego gier.
Dick Inferno
Bardzo mi przykroi ale piszesz glupoty smile.gif

Untold legends to akurat dobra gra i nie sadze abys w nia grala . Lumines jest takie sobie . Sequele i wersje z ps2 moze i racja ale wiekszosc z nich daje duzo radosci i rozrywki . Pozatym jest to poniekad wyznacznik jakosci . Mase rozrywki mam z xmenami . Niebawem wyjdzie GTA:VCS ... mercury - jedna z lepszych gier logicznych ostatnich 5 lat . Swietny, bajeczny key of heaven .

Powiedz mi jaki jest sens montowania do konsoli ekranu dotykowego skoro zadna gra tak naprawde go nie wykorzystuje ? Wiekszy ubaw mam z gpsem w samochodzie .

Napisalas Cos o dobrych grach na ds . Pokiemony zielone , czerwone , bordowe , zolte czy zlote ? Moze tamagochi nintendogs ? Moze najgorsza ze wszystkich wersja nfsu ? Jakos tak wyszlo , ze jesli gra wyjdzie na psp i dsa to zawsze lepsza jest wersja na psp . Dziwa jakies .... Drugi ekranik nie zalatwi kwestii watpliwych osiagow tej konsolki ...

Tu gdzie mieszkam zaden gracz w okolicach 20-30 lat nie traktuje powaznie wynalazku nintendo . Wystarczy pojsc do gamestation czy hmv i przyjzec sie tytulom na jedna i druga konsolke ...

Takze rozpatrujac Twojego posta w kategorii wyglupow - ok . W kazdej innej - hehe biggrin.gif

Pozdrawiam biggrin.gif
szczurek
Heh, niesamowitą masz listę gier na DSa, nie powiem. Staram sie nie odpowiadac na takie idiotyczne zaczepki, ale nie moglem sie powstrzymac. Teraz wypisuje dziecinne gry, ale tylko te powyżej przeciętnej:
Age of Empires 2 Age of Kings DS
Castlevania: Dawn of Sorrow
Electroplankton
Guilty Gear Dust Strikers
Jagged Alliance 2 Gold Pack
Jam With The Band DS
Meteos
Metroid Prime Hunters
Phoenix Wright Ace Attorney
Resident Evil : Deadly Silence
Splinter Cell: Chaos Theory DS
Tenchu Dark Shadow
Tony Hawk's American Sk8land

Et cetera, et cetera bo juz nie chce mi sie wymieniac nawet. Smiem twierdzic, ze klapki przeslonily Ci wszystkie te tytuly, a uprzedzenie nie pozwolilo Ci zagrac w inne, rzekomo dziecinne tytuły.....
KopEr
Dick(wiecie może co to znaczy po angielsku? tongue.gif) jesteś tak żałosny ,że aż śmieszny. Pierwszy ogień... Metroid niech będzie nawet demko... Wchodzisz do pomieszczenia wszędzie pełno jakiś robali...Ok mały dzieciak 8letni jak uważasz trzęsie się bo cóż to takie małe dziecko... Kroczek...Kroczek... I dosysa się do niego wielkie czerwone straszne coś!(ja się aż wzdrygłem za pierwszym razem xD) więc ośmiolatek rzuca konsolą robi w gacie bo to dziecko... Później weźmy nintedogsy... Nie powiem ,żeby to nie była pozycja także dla młodszych graczy ,ale z tym ,że porównujesz dogsy do tomagotchi było wręcz śmieszne... Resident evill.... No cóż ta gra jest w sam raz dla 13letniej dziewczynki!! Nie uważacie?!?! PRzecież ta gra jest taka babska ... 8letni dzieciak też by sobie pograł... Jesteś śmieszny człowieku jak mówisz ,że DS dla dzieci...
Dick Inferno
Splinter Cell: Chaos Theory DS

Tylko dlaczego ta gra jest tak okrutnie slaba ?

Age of Empires 2 Age of Kings DS

20 funtow na 15 minut zabawy to dosc duzo biggrin.gif

Dlaczego te gry wygladaja znacznie gorzej niz na psp ( te ktore sa na psp ) . DLaczego w sklepach z grami gry na dsa sa gdzies gleboko i trzeba ich szukac ? Nie czarujcie sie chlopcy - pamietacie pojedynek saturn kontra psx ? Saturn tez na poczatku prowadzil . W takiej angli to sie juz dzieje i ds schodzi na drugi plan . DO polski nie dlugo tez dojdzie .

Nie warto dsa kupowac - takie jest moje zdanie . Jest za slabe ....
Zreszta widac po dzialach ze i w polsce wiecej osob wybralo psp . Jak ktos chce tanie , kiepsko wygladajace gry - niech bierze dsa . Jak ktos mysli przyszlosciowo i lubi wysoka jakosc niech wybierze psp . Kazdy zrobi jak chce , ale czesc z tych co wybierala bedzie za rok wkur %#$^@# chodzic smile.gif
Tak , moj nik w tlumaczeniu wolnym oznacza .... UWAGA !!! PIEKIELNY KUTAS!!!!!! <olaboga><brawo> !!!!!!!!!111111jedenraz
MichAelis
Jak ty oceniasz gry po wygladzie to gratuluje, mialem obie konsolki i wiem jedno, po co mam grac w te same gry co mam na TV?
Dick Inferno
to moze porownanie techniczne

Size (closed): 5.85" wide / 3.33" long / 1.13" tall
Upper Screen: Backlit, 3-inch, semitransparent reflective TFT color LCD with 256x192 pixel resolution and .24 mm dot pitch
Touch Screen: Same as upper screen, but with transparent analog touch screen
Color: Capable of displaying 260,000 colors

mam lepszy wyswietlacz w telefonie i 16 milionow kolorow biggrin.gif

Wireless Communication: IEEE 802.11 and Nintendo's proprietary format; wireless range is 30 to 100 feet, depending on circumstances; multiple users can play multiplayer games using just one DS game card
Controls: Touch screen, embedded microphone for voice recognition, A/B/X/Y face buttons, plus control pad, L/R shoulder buttons, Start and Select buttons
Input/Output: Ports for both Nintendo DS game cards and Game Boy Advance Game Paks, terminals for stereo headphones and microphone
Other Features: Embedded PictoChat software that allows up to 16 users to chat at once; embedded real-time clock; date, time and alarm; touch-screen calibration
CPUs: One ARM9 and one ARM7
Sound: Stereo speakers providing virtual surround sound, depending on the software
Battery: Lithium ion battery delivering six to 10 hours of play on a four-hour charge, depending on use; power-saving sleep mode; AC adapter
Languages: English, Japanese, Spanish, French, German, Italian
Color: "Titanium" (silver and black)
New Color: "Electric Blue" coming June 6, 2005!

nigdzie nie ma danych o pojemnosci nosnika ... nintendo sie wstydzi ? Jedyne co na korzysc przemawia to ze mozna kupic w wielu kolorach biggrin.gif

Szczegółowa specyfikacja techniczna:
Nazwa produktu: PlayStation Portable (PSP)
Kolor: Black
Rozmiary: ok. 170 mm (Wys) x 74 mm (Szer) x 23 mm (Gł)
Waga: ok. 260 g (łącznie z baterią)
Procesor: PSP CPU, taktowany 333MHz
Pamięć podstawowa: 32MB
Wbudowana pamięć DRAM: 4MB
Wyświetlacz: szerokoekranowy - 4,3" 16:9 TFT LCD, o rozdzielczości 480 x 272 pixeli (16.77 mln kolorów)
Napęd: UMD Drive
Wbudowane głośniki stereo
IEEE 802.11b (Wi-Fi)
USB 2.0)
Memory Stick PRO Duo
IrDA
IR Remote (SIRCS)

A to sa dane prawdziwej konsolki do gier biggrin.gif

Moze ktos podwazy fakty ?

Pozdrawiam .

ps. To nie jhest prowokacja , aczkolwiek zabawne jest to , ze udowadniacie , ze maly fiat jest lepszy od mercedesa a 140 naprzyklad biggrin.gif
Hela
i?

Specyfikacja przesadza o tym ktore gry sa oryginalniejsze i ciekawsze?
MichAelis
uposledzony czy czytac nie umie??
TAK PSP JEST MOCNIEJSZE I CO??
Dick Inferno
QUOTE(MichAelis @ 10 04 2006, 20:44) *

uposledzony czy czytac nie umie??
TAK PSP JEST MOCNIEJSZE I CO??

Znaczy , ze gry wygladaja lepiej a programisci maja szersze pole do popisu i takie gta bez bolu chodzi . A kiedy gta bedzie na dsa ? czyzby sie nie dalo ? sad.gif
MichAelis
Nie no nie moge... ale co ty porownujesz? co z tego ze DS jest slabszy? czy to znaczy ze ma slabsze gry? w jakim sensie? Gry na DSa sa inne, stawiaja na cos innego niz grafe, ot cala historia. Tak gry wygladaja lepiej na PSP to nie ulega watpliwosci, ale czy to znaczy ze sa gorsze?
szczurek
hmm jakos to reszty gier sie nie dales uczepic? Jak to mowila moja babcia "zatkalo ruskie kakało?" wtf.gif

W kwestiach technicznych to oczywiste, ze DS pozostaje w tyle, żadnej ameryki nam tu drogi Watsonie nie odkryłeś. Inna sprawa, czy sama grafika świadczy o grywalności i miodności gry? Ja mam DSa rok i jeszcze spoooro czasu minie, az bede na niego klnal, jesli w ogole. Owszem, wiekszosc gier jest osadzona w infantylnym, kolorowym klimacie, ale to nie znaczy, ze sa ta gry dziecinne. Bo dziecinne to jest "Pirat Barnaba uczy liczyć", prosze pana. Nie wiem o jakim kraju mowisz "dlaczego w sklepach z grami gry na DSa sa gdzies gleboko", wiec sytuacji znac nie moge. Jezeli chodzi Ci o UK to niestety na obecna sytuacje nie mam aktualnych chartow. Jezeli takie zdobede to chetnie sie podziele. Jak narazie DS rzadzi i dzieli, i to jest fakt chociaz cicho mowiony. W obecnej chwili przewaga dwuekranowca jest znaczna (chociaz w porownaniu na regiony oczywiscie mniejsza). Tyle.

PS: zeby nie bylo, nie mam zadnych uprzedzen do PSP. Ta konsola poprostu mnie nie jara (chociaz w Lumines i Katamari bym sobie pogral!). A ten akumulator to porazka...
PS2: Nintendo nie podało pojemnosci cartow bo w kazdej chwili na ich prosbe Matsushita moze wyprodukowac nowe, bardziej pojemniejsze. Carty nie sa systemem zamknietym tak jak UMD. Chociaz domyslnie to carty mieszcza chyba 1k Kbitów danych.
Dick Inferno
QUOTE(MichAelis @ 10 04 2006, 20:51) *

Nie no nie moge... ale co ty porownujesz? co z tego ze DS jest slabszy? czy to znaczy ze ma slabsze gry? w jakim sensie? Gry na DSa sa inne, stawiaja na cos innego niz grafe, ot cala historia. Tak gry wygladaja lepiej na PSP to nie ulega watpliwosci, ale czy to znaczy ze sa gorsze?

To powiedz mi na co , bo napewno nie n a grywalnosc . CHyba tylko na cene . Kiedy bedzie gta na dsa ?

Skoro sprzet nie jest w stanie pociagnac 3ciego wymiaru to jaki jest sens inwestowania w niego ?
MichAelis
Wlasnie w grywalnosc...
na psp sa same kotlety, po co mam grac w gry z ps2? Jest pare wyjatkow np Lumines. Wysuwasz jakies smieszne argumenty. Na co mi GTA na DSa? mam na PS2. DSa kupuje sie jesli chce sie cos innowacyjnego. Daruj sobie bo z kazdym postem sie kompromitujesz, kazdy normalny posiadasz PSP zaloze sie ze powie to samo, mimo ze na DSa nie zwraca uwagi.
Hela
Wlasnie...
Szczegolnie, ze Twoj najwiekszy "argument" - GTA:LCS - zmierza wlasnie na PS2... i gdzie tu oryginalnosc?
Zreszta jaki jest sens pytania czy GTA wyjdzie na DS'a? Rownie dobrze moge sie zapytac kiedy PSP dostanie swojego Metroida...
Dick Inferno
QUOTE(MichAelis @ 10 04 2006, 21:02) *

Wlasnie w grywalnosc...
na psp sa same kotlety, po co mam grac w gry z ps2? Jest pare wyjatkow np Lumines. Wysuwasz jakies smieszne argumenty. Na co mi GTA na DSa? mam na PS2. DSa kupuje sie jesli chce sie cos innowacyjnego. Daruj sobie bo z kazdym postem sie kompromitujesz, kazdy normalny posiadasz PSP zaloze sie ze powie to samo, mimo ze na DSa nie zwraca uwagi.

Posiadajac dsa jakos nie zauwazylem tej grywalnosci . Teraz gram w xmena i key of heaven . Jakos nie widzialem tych gier na ps2 . Nawet te z ps2 . Nie nachodzi Cie czasem pograc w takie midnight club 3 w pociagu albo autobusie ? Widzisz , mnie jak najdzie to moge . Przypominam sytuacje z saturnem i psx .

Szczurek - anglia to dobry rynek i duzo tu widac . NIE WIDZIALEM zadnego kolesia w moim wieku z dsem . Ale wsrod dzieci jest to popularne .

JA nie mam uprzedzen . Mialem obie konsole i wyrazam zdanie . Za rok czar prysnie ... ds jesli przetrwa w takiej kondycji w jakiej jest teraz glownym targetem beda dzieci .... Powazne gry tylko na psp . Ale oczywiscie sie nie znam , a sklepy to tendencyjny uklad .

Pozdrawiam Was , zapalency/hobbisci grania na trupie biggrin.gif

Nie bedzie gta na dsa ? Albo wipe out ? Albo toca ? Albo gotlieb pinball ? Za slaby sprzet , co ? X-men za duzy ? ojej sad.gif
szczurek
łojeś się uczepił tego Gta, oczywiscie, ze nie da sie zrobic go w takiej formie jak na PSP. Chyba, ze niezle pokrojonego. A Wipeouta byc nie moze bo jest robiony przez wew. oddzial Sony wtf.gif W twoim wieku to znaczy?

Hah, DS nie potrafi generowac 3D? No to nie wiem na jakiej ty konsoli grałeś. Chyba na jednej z podróbek z wbudowanym Street Fighterem i Tetrisem :f Bo w koncu Tales of the Tempest, Tenchu, Final Fantasy III czy Metroid Prime Hunters to trzy de nie jest. Co najwyżej 1D. Teraz juz panie, pier/dolisz głupoty.
Dick Inferno
Uczepilem sie dokladnie tak samo , jak dsowcy tego ze na psp sa tylko gry z ps2 . To moze istnieje na dsa cos jak key of heaven ? Wiek 25-30 lat biggrin.gif
YETI
Z DS nie miałem zadnej stycznosci, to moze napisze cos o PSP.

Ta zabaweczka wyglada slicznie, zrobi na każdym dobre wrazenie, polecam ja pokazac osoba które twierdza ze konsole sa tylko dla dzieci, warto zobaczyc ich miny smile.gif
Duzy wyświetlacz LCD , robi naprawde miażdżące wrażenie, nigdy nie zapomne gdy pierwszy raz odpaliłem Wipeout Pure ^^
Jeżeli chodzi o gry to nie jest ich tak duzo, ale każdy cos znajdzie dla siebie (Lumines, Wipeout Pure, GTA, Daxter, SF niedługo VP, Tekken:DR, MGS:Acid2)
Dobrych gier ukazuje się coraz wiecej no i nie można zapomniec o oficjalnym emulatorze PSX (FFVII, Vagrant Story i masssssa innych swietnych gier na naszym PSP smile.gif )
Mozliowsc słuchania muzyki, oglądania filmów, nagrywania na karte mpg. itp. (nie ma to jak nagrac trailer MGS4 i pokazac go koledze w pracy smile.gif hehe)
Zapomniałem o przegladaniu zdjęć ;P
Istny iPod!!!
Oczywiście nie można zapomniec o roznego rodzaju programach (kalkulator, kalendarz, elektroniczny notatnik, budzik, jest tego pełno), emulatory (Mario na PSP smile.gif )
Takie małe pudełeczko a oferuje tak duzo.

A wiec jeśli ktos się zastanawia nad kupnem PSP... gorąco polecam!!!
blaha
PSP miesza w moim zyciu już kilka dobrych tygodnii i nareszcie moge coś o niej więcej powiedzieć.
PS2 mam, jednak wiele klasyków i tych gierek, które aktualnie ląduja na PSP nawet moje PS2 w czytniku nie miało, a więc aktualne zestawienie mi osobiście odpowiada.
Graficznie wiadomo wygląda ładnie, po zakupie 2GB karty, ogromny odtwarzacz mp3 + oglądanie filmów to jest coś dla mnie.

Jednak kupująć PSP-ka cały czas myślałem o DS-ie bo maszynka takze godna uwagi. Cały czas mam w planach jej zakup bo jednak jest to także coś ciekawego obok czego nie można przejść obojętnie.
Dick Inferno
QUOTE(Hela @ 10 04 2006, 21:06) *

Wlasnie...
Szczegolnie, ze Twoj najwiekszy "argument" - GTA:LCS - zmierza wlasnie na PS2... i gdzie tu oryginalnosc?
Zreszta jaki jest sens pytania czy GTA wyjdzie na DS'a? Rownie dobrze moge sie zapytac kiedy PSP dostanie swojego Metroida...

TO pytanie jest bez sensu . Tak jak ds nigdy nie dostanie lumines . A gdyby ds uciagnal 3d to pewnie dostalby gta lcs i vcs biggrin.gif
szczurek
Ja już nie ma siły na ciebie, chłopie. Jeżeli PSP prześcignie za rok DSa w kwestii opchnietych konsol to postawie Ci pół litra. A tymczasem EOT

edit: oto najnowszy chart z Wysp
1. Tomb Raider Legend
2. The Godfather
3. Fifa Street 2
4. Ice Age 2 : Meltdown
5. G.R.A.W
6. Animal Crossing: Wild World
7. Elder Scrolls IV : Oblivion
8. Buzz!
9. Chronicles of Narnia
10. Championship Menager 2006
11. Fight Night Round 3
12. Top Spin 2
13. The Sims 2
14. PES5
15. Worms: Open Warfare
16. Black
17. Fifa 06
18. Outrun 2006
19. The Sims 2: Open for Bussines
20. Need for Speed:MW

DS upada, PSP swieci triumfy.
Dick Inferno
a skad jest ten czart i czemu nie ma platform ? MOzesz podac zrodlo ?Raczej malo wiarygodny , outrun na liscie ? wacko.gif blink.gif

jeden czart ....

Lara Croft Tomb Raider: Legend (PS2)
&pound;29.99
The Godfather (PS2)
RRP &pound;34.99 &pound;29.99
Guitar Hero with SG Guitar Controller (PS2)
&pound;49.99
Tom Clancy's Splinter Cell: Essentials (PSP)
Championship Manager 2006 (PSP)
&pound;34.99
Pro Evolution Soccer 5 (PSP)
&pound;24.99
Lara Croft Tomb Raider: Legend (XB)
&pound;32.99
The Godfather (XB)
Need for Speed Underground 2 (XB)
&pound;19.99
Lara Croft Tomb Raider: Legend (X360)
RRP &pound;49.99 &pound;39.99
The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)
RRP &pound;49.99 &pound;44.99
Top Spin 2 (X360)
RRP &pound;44.99 &pound;39.99
Lara Croft Tomb Raider: Legend (PC)
RRP &pound;29.99 &pound;27.99
Championship Manager 2006 (PC)
&pound;29.99
The Elder Scrolls IV: Oblivion (PC)
RRP &pound;34.99 &pound;26.99
Sonic Riders (GC)
RRP &pound;34.99 &pound;32.99
Ice Age 2: The Meltdown (GC)
RRP &pound;32.99 &pound;29.99
Sonic Gems Collection (GC)
&pound;12.97
Dogz (GBA)
&pound;19.99
Ice Age 2: The Meltdown (GBA)
&pound;29.99
Batman Begins (GBA)
&pound;19.99
Animal Crossing: Wild World (DS)
RRP &pound;29.99 &pound;24.99
Sonic Rush (DS)
&pound;19.99
Worms Open Warfare (DS)
&pound;29.99

Top sellers . A brak dsa w pierwszej dziesiatce to moj subietktywizm zapewne . www.game.co.uk
szczurek
ejjjj ale to jest lista top sprzedajacych sie gier tego sklepu/sklepów, wieeesz?

Moja lista jest wzieta z Game Pressu, zrobiona przez ELSPA. Sprzedaz od 1 do 8 kwietnia. A platform niestety nie podają
Dick Inferno
ohmy.gif , a czego sie spodziewales ? Czartu czego ? Chyba sprzedarz w sklepach ksztaltuje rynek ?

http://www.hmv.co.uk/hmvweb/navigate.do?ct...-1&pPageID=1008

kolehny czart jednej z wiekszych sieci i tylko jedna pozycja na dsa i to dosc nisko ....

Ten czart game presu to dosc enigmatyczny raczej ....

game to dosc duza siec w wiekszosci miast ma swoj sklep , podobnie jak hmv . Sadze , ze na tym mozna zakonczyc duskusje drodzy deesowcy . Nie przedstawiliscie zadnych argumentow . Degradujecie pspka do roli przegladarki japonskich filmow o naspidowanych dziewczynkach lub grania w gry sprzed 15 lat . Czarno na bialym widac , ze gry na dsa sprzedaja sie gorzej . Chyba , ze bedziecie podwazac wyniki sprzedazy . Albo znowu pisac , ze sie osmieszam biggrin.gif Przestancie sie juz kompromitowac , fakty jakie sa kazdy widzi ... Jeszcze przez rok bedzie dobrze , takze nie martwcie sie na zapas . Kazdy kto sie zastanawia nad handheldem niech wyciagnie wnioski i dokona wyboru samemu biggrin.gif
szczurek
ehh jezeli dla ciebie sprzedaz jednego sklepu obrazuje caly rynek to laugh.gif To tak jakby wejsc na ultime i powiedziec, jak sprzedaja sie gry w calym kraju smile.gif
Zreszta ja juz powiedzialem, wydajesz sie calkowicie nie reformowalny i nawet nie chcesz sie przyznac do tego. EOT.

ale ty jeszcze napisz posta to wyjdzie na twoje;)
Dick Inferno
podaje Ci czarty najwiekszych sieci sprzedazy , ktore maja po kilka set kilka tysiecy sklepow w anglii a Ty dalej z uporem maniaka podwazasz fakty . NA stronie virgin megastore tez cos cicho o grach na dsa ....
zorro666
A za to w Japoni cicho o gierach na psp smile.gif Tak popatrzeć w kilku ostatnich miesiącach to tam cały czas króluje DS i jak jakaś gra na psp załapie się do pierwszej dziesiatki to jest dobrze smile.gif
Dick Inferno
kiedys w japoni bardzo popularny byl standard msx ... Kilka osob w polsce kupilo w skladnicy harcerskiej komputery spectravideo 738 (bodajze ) w tym standarcie i raczej niezbyt zadowoloni byli ... ALe teraz zyjemy w globalnej wiosce i wszystko da sie sciagnac /kupic w innych krajach . Wystarczy jedynie nauczyc sie czytac po japonsku i faktycznie problem z glowy smile.gif
Pawel1992
JA wybrałem psp bo w wiekszość tytułów nie grałem na ps2 a pozatym wole sequele hitów niż grać w mariana lub głaskać rysikiem psa :|. Mówicie ,że wychodzą same sequele wcale nie ilość nie seuqeli jest porownywalna do tej co oferuje nds. Tylko psp ma poprostu więcej gierek (wiekszosc sequeli i przyjelo sie ze ma tylko sequele).

Mgs acid (to nie sequel zupelnie inny system gry)
Lumines
Dj Max Portable
Key of heaven
pursuit force
world tour soocer
Fired up

Jest wiele innych ale te akurat stoją na czołowej pozycji.

Pozatym czepiliście się tych sequeli. Sequele to przeważnie konwersacje najwiekszych hitow z ps2. Wiele osób w nie nie grało lub z checia by do nich wróciło.

Ja jestem fanem samochodówek a na nds sąone żałosne.

Burnout legends, ridge racer, nfsu, nfs mw. Żadna nie dostała wyższej noty niż 4.

Na nds nie powstana nigdy niektóre gry ze względu na jego moc. Cóż tego ,że jest innowacyjny jak takiego gta w pełnym 3d nie uciągnie (a 2d juz tyle osób nie kupi).

A wizja marianów i innych platformówek do mnie nie przemawia.
To jest ylko moje zdanie. Każdy woli co innego proste.
KopEr
Wiecie nie mam zamiaru się kłócić ale pan Dick niby starszy a głuuupi(dziadek zakała rodzinyy xD) uczepiłeś się za to GTA to ja się mogę uwziąźć np. na Mario. A będzie miał Mariana na psp?? A będziesz sterował stylusem i grał w pełno świetnych mini gierek?? A se wsadź tylko że biedny ekranik psp się popsuję... ;( ale szkodaaa
Pawel1992
- tak bede grał w mariana na emulatorach

- ciekae ktory ekran sie szybciej popsuje :> LCD w psp pod oslanaa czy dotykowy w ds. To juz widac w marketach gdzie sa do przetestowania u psp dzila po jakimas czasie normalnie a w ds od zarysowan nie dziala :>.
KopEr
Chodzi mi o Mariana na DSa... Napewnoe nie będziesz grał... A ekrany w DSach dotykowe są popsutę bo służą do dotykania a że ludzię to wandale to nie moja wina. Jakby na ekraniku psp pisało "włóż tu kija" to myślę ,że CHYBA by się popsuł...
Dick Inferno
QUOTE(KopEr @ 13 04 2006, 11:54) *

Chodzi mi o Mariana na DSa... Napewnoe nie będziesz grał... A ekrany w DSach dotykowe są popsutę bo służą do dotykania a że ludzię to wandale to nie moja wina. Jakby na ekraniku psp pisało "włóż tu kija" to myślę ,że CHYBA by się popsuł...

Chlopczyku , ty sie najpierw naucz zdania skladac .... Potem naucz sie czytac ... potem odczekaj troche bo jestes za bardzo rozchwiany emocjonalnie aby z toba dyskutowac blink.gif biggrin.gif

@ dsowcy : moje argumenty podparte linkami i danymi

ds jest slabsze
gry na dsa slabo sprzedaja sie w uk ( w reszcie europy tez )
japonia to dziwny rynek , na ktorym przyjmuja sie rzeczy ktore nie przyjmuja sioe nigdzie indziej

wasze argumenty :
Ja jestem glupi
nie mam racji
nie znam sie
sklepy klamia

biggrin.gif
Pawel1992
Dick moim zdaniem masz racje :> Na palcach liczyc dobre gry na nds.

Hehehe wpadłem na glupi pomysł. Można łatwo wyliczyć srednia jakosci obu konsol. Pododawać np z gamespota oceny ze wszystkich gier na psp i osobno na nds i podzielic je przez ich ilosc. Wyjdzie nam jakas liczba wiadomo ta ktora wyzsza to ta konsola uzyskuje lepsze oceny w grach biggrin.gif.
zorro666
QUOTE(Pawel1992 @ 13 04 2006, 20:23) *

Hehehe wpadłem na glupi pomysł. Można łatwo wyliczyć srednia jakosci obu konsol. Pododawać np z gamespota oceny ze wszystkich gier na psp i osobno na nds i podzielic je przez ich ilosc. Wyjdzie nam jakas liczba wiadomo ta ktora wyzsza to ta konsola uzyskuje lepsze oceny w grach biggrin.gif.

i wydaje mi się że psp by wyszło na tym gorzej ale nie będe liczył bo mi się nie chce tongue.gif
Pawel1992
Nie sądze wszelakie samochodówki popsuły by srednia.
Dick Inferno
QUOTE(szczurek @ 13 04 2006, 21:31) *

QUOTE(Dick Inferno @ 13 04 2006, 18:27) *
sklepy klamia

mialem sie nie odzywac, ale az mnie ku.rwa krew zalewa. Czlowieku, czy ty nie wiesz co to sa charty? Myslisz, ze ELSPA, Media Create i inni biora te liczby kompletnie z (pipi)?

Widze, ze jedynym waszym dzialaniem jest wzbudzanie flame'ow. Ok, plujcie sobie kwasem.

Stary , ale o czym TY piszesz ?? Podajesz czart z TYTULAMI gier ktory NIC NIE MOWI i wlasciwie dalej nie wiem , co napisac , bo poprostu nie rozumiem co chciales przekazac . Podaje Ci czarty NAJWIEKSZYCH sieci sprzedazy w uk , a Ty mnie dalej epatujesz czartem elspa ktory tak naprawde NIE MOWI NIC . Popatrz sobie sam po czartach SIECI SPRZEDAZY .

Dalsza czesc Twojego postu jest dla mnie dosc zabawna . Co chwile dsowcy pisza "mnie tu" ze jestem zalosny NIE PRZYTACZAJAC zadnych argumentow . Kto wznieca flejmy ?

Caly czas czekam az ktos obali moje argumenty w sposob logiczny i udowodni mi , ze nie mam racji . Mam juz kolejne argumenty przemawiajace za faktem ze niebawem wasze rece znajda sie w nocnikach smile.gif Chyba , ze nauczycie sie japonskiego .

Pozdrawiam smile.gif
szczurek
taa szczegolnie pomysly z liczeniem sredniej gier, pełen pro wtf.gif

ELSPA nie podaje na jaka konsole jest gra. Chociaz (przynajmniej dla mnie) nie trudno to rozszyfrować.

http://www.jeux-france.com/news15248_top-v...-n14-2006-.html
http://www.jeux-france.com/news15236_top-v...-n14-2006-.html
http://www.jeux-france.com/news15199_top-v...-n14-2006-.html
MichAelis
Chlopie jakie Ty masz argumenty? To ze nie bedzie GTA to jest argument? to ze psp jest mocniejsze??Czy moze to ze wiecej gier sprzedaje sie na PSP w linkach ktore podales? (pipi) MAC czy to ze gra sprzedaje sie w wiekszej ilosci oznacza ze jest lepsza?? Czlowieku zastanow sie nad tym co ty piszesz.
Jak bedziesz odpowiadal na tego posta wymien swoje argumenty numerujac je, bez zbednych komentarzy.
Dick Inferno
QUOTE(MichAelis @ 13 04 2006, 22:05) *

Chlopie jakie Ty masz argumenty? To ze nie bedzie GTA to jest argument? to ze psp jest mocniejsze??Czy moze to ze wiecej gier sprzedaje sie na PSP w linkach ktore podales? (pipi) MAC czy to ze gra sprzedaje sie w wiekszej ilosci oznacza ze jest lepsza?? Czlowieku zastanow sie nad tym co ty piszesz.
Jak bedziesz odpowiadal na tego posta wymien swoje argumenty numerujac je, bez zbednych komentarzy.

To , ze gra sprzedaje sie w wiekszej ilosci , oznacza , ze jest na nia zapotrzebowanie , co oznacza , ze warto inwestowac w produkcje nowych gier bo jest wielu potencjalnych kupcow . Jak gry przestana sie sprzedawac przestana byc takze produkowane . Gta podobnie jak gotlieb pinball , daxter , wipeout czy key of heaven jest dowodem na to , ze nds ich NIE UCIAGNIE . Przyjrzyjmy sie konsolom stacjonarnym i pc . Tam jest tylko 3ci wymiar . Nie ma problemu ( jak widac ) z przeniesieniem tego na psp . A co z dsem ? Grafika ile lat wstecz ?? Nie moge dotrzec do informacji o pojemnosci nosnika ...

Moze i w japoni ds bedzie zyc , bo to dziwny rynek . Watpie , aby utrzymal sie w europie .
MichAelis
ja pie.rdole xD
Wystarczylo by zebym powtorzyl swojego poprzedniego posta, moglbys zrobic to o co prosilem ? dDaczego dla Ciebie wyznacznikiem jest to ze NDS nie pociagnie jakiejs tam gry? Widze ze to jedyny argument wiec gratuluje. Moge sie z toba zalozyc ze NDS dlugo jeszcze wytrzyma, jak skomentujesz GBA np, do teraz sie sprzedaje, a GTA tez niepociagnie...
Jeszcze raz prosze o argumenty, takie po myslnikach.
Sarge
Dick Inferno => wybacz, ale większych bzdur już dawno nie słyszałem. Ocenianie konsoli po tym, czy uciągnie GTA (albo jakiś inny wypasiony graficznie tytuł) jest po prostu nie na miejscu - od kiedy to grafika jest głównym wyznacznikiem jakości jakiejś gry? Ja myślałem że tu o grywalność chodzi przede wszystkim wtf.gif ... Nie wspominam już nawet o tym, że DS nie był nigdy tworzony pod kątem "full-megafakinkul-wypas" (ironia zamierzona) grafiki, a właśnie pod kątem innowacyjnych pomysłów, nowych doświadczeń z ekranem dotykowym etc.

Powtarzasz się i nie potrafisz przyjąć do wiadomości faktu, że "niektóre" osoby oczekują od handhelda czegoś nowego. Później jeszcze wyjeżdżasz z tak ambitnymi argumentami, jak podawanie ilości sprzedanych gier na różne platformy - a ja się pytam, co to ma do rzeczy!? A jeśli już tak bardzo chcesz się o to kłócić, to z tego co wiem, DS właśnie sprzedaje się lepiej ogólnie na świecie od PSP.

Nikt Ci nie pisze, że PSP jest złą konsolą - sam mam w domu obie i jestem w stanie obiektywnie stwierdzić, że oba sprzęty mają troszkę inny target - DS jest dla ludzi oczekujących innowacji, a PSP zakupią z radością osoby, które nie mogły się doczekać na handheldach oprawy, jaką można zobaczyć na konsolach stacjonarnych. Ja nawet nie będę próbował oceniać, która konsola jest lepsza, bo moim zdaniem cięzko je w ogóle porównywać. Prosta sprawa - jeśli odrzuca cię słabsza grafika w DS'ie i nie interesują Cię gry na nią wydawane, po prostu olej tą konsolę, ale na miłość boską, nie staraj się nikomu wmówić że ten handheld to "g*wno, które już jest trupem". Takie słowa świadczą tylko o Tobie i o Twojej nieznajomości tematu.

Pawel1992 => no gratuluję pomysłu, wyliczaj sobie te średnie zachodnich serwisów i oceniaj na tej podstawie daną konsolę blush.gif . Jak to napisał szczurek - full profesjonalizm rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.