Albert Wesker
14 04 2006, 10:54
ale wy macie problemy... jak chcecie milosnika wyscigow przekonac do DS? albo megafana Metroida do PSP? kazdy kupuje sprzet pod siebie i powinno go walic sprzedaz czy srednia ocen, jako fan powiedzmy GTA mam sie meczyc z DS bo sie lepiej sprzedaje? dajcie sobie siana bo bezcelowa jest ta rozmowa
Idąc tokiem rozumowania o wyższości tej konsoli która ma większą moc i większy ekran wypada chyba kupić laptopa co?Duży ekran,większa od PSP moc,większa pojemność,można oglądać filmy no i pracować.
Aha ,jest jeszcze kwestia gier ale kto by tam na to zwracał uwagę prawda?
Szkoda mi tych milionów ludzi którzy kupują DS-a,Albo tych co zamiast mocniejszego X-a kupili Playa2
Aha,Zeby nie było to mam PSP.Dlaczego?bo była okazja tanio kupić
Dick Inferno
14 04 2006, 18:29
QUOTE(adi @ 14 04 2006, 15:55)

Idąc tokiem rozumowania o wyższości tej konsoli która ma większą moc i większy ekran wypada chyba kupić laptopa co?Duży ekran,większa od PSP moc,większa pojemność,można oglądać filmy no i pracować.
Szkoda mi tych milionów ludzi którzy kupują DS-a,Albo tych co zamiast mocniejszego X-a kupili Playa2

Twoj tok rozumowania mnie zaskoczyl
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,27438;core.htmlhehe . Strone wczesniej pisalem o pokiemonach .... tutaj tez pisalem , ale moderator chyba skasowal . Otoz ds jest dla dzieci
QUOTE(Dick Inferno @ 14 04 2006, 18:29)

QUOTE(adi @ 14 04 2006, 15:55)

Twoj tok rozumowania mnie zaskoczyl
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,27438;core.htmlhehe . Strone wczesniej pisalem o pokiemonach .... tutaj tez pisalem , ale moderator chyba skasowal . Otoz ds jest dla dzieci

No więc to była ironia o tym toku rozumowania,sorry zapomniałem że możesz nie zrozumieć
Pawel1992
15 04 2006, 09:17
Cytuje: Tetris DS, Super Princess Peach oraz najnowsze Pokemony.

Jea nie ma to jak pykać w super księżniczke. I wy mówicie ,że gry nie są dla dzieci. Już widze 20 latka który sobie pyka w "super księżniczke" albo łapie pikachu.
A ja mam 30 lat i chętnie bym w w/w gry zagrał.Bo co jeśli gram w DOOMA 3[mam xboxa również] to jestem bardziej rozwinięty emocjonalnie?
Dlaczego podając tytuły gier na DS-a uparliście się tylko platformówek i nintendogs?
Mogłeś również napisać 'Już widzę tych 20-latków grających w Metroida,Age of Empires,Resident Evil czy Splinter Cell"
Pawel1992
15 04 2006, 11:19
Uparłem się ponieważ większośc gier na nds to własnie platformówki. Zresztą takie porównywanie nie ma sensu. Każdy chwali swoje. Np na forum ngage wszystcy mowia ze nds i psp to shity a ngage rox bo jest mały?:| Bo można łatwo piracić itp. Zapewne jakiś posiadacz pegazusa by też znalazł argumenty ,że jest lepszy od psp i nds.
Pozatym re i doom to raczej gry fantasy i nie sądze ,żeby ktoś po sesyjkach w te gry wyszedł na ulice i zaczoł mordować.
szczurek
15 04 2006, 12:35
osz, to teraz oceniamy gry po tym, czy po sesji z nimi mozna wyjsc na ulice i zaczac mordować. Mów mi jeszcze

A, i przystopujcie, bo zaraz zaczna sie bluzgi. A jak zaczna sie bluzgi to zaczna sie warny. A jak zaczna sie warny to zacznie sie placz na zlego pana moderatora, itd.
MichAelis
15 04 2006, 12:40
Pawel1992 otoz mialem PSP i DSa (teraz nie mam zadnej) i nie chwale swojego, tylko poddaje ocenie obie konsole z ktorymi mialem kontakt. Ty zaj.ebiscie wielki znawca, ktory DSa w rekach nie mial, a PSP zje.bał (xD) przestan sie kompromitowac, bo akurat Twoje zdanie jest mało warte.
Dick, to inny tok rozumowania... Dlaczego gacek i Xbox są lepsze technicznie od PS2 ,a jednak PS2 wygrało "wojnę o rynek"... Dlaczego?? Bo gry są lepsze graficznie?? Nie... OO bo mają lepszą grywalność?? No nie gadaj... A co do N-gage to mam tak ową i tak czy owak uważam ,że DS ma lepsze gierki i w ogóle.
QUOTE(KopEr @ 15 04 2006, 13:52)

Dick, to inny tok rozumowania... Dlaczego gacek i Xbox są lepsze technicznie od PS2 ,a jednak PS2 wygrało "wojnę o rynek"... Dlaczego?? Bo gry są lepsze graficznie?? Nie... OO bo mają lepszą grywalność??
Pokaz mi na GC lepiej wygladajce gry od MGS3, Ratchet&Clank czy GT4.
Wiesz dla mnie gry na PS2 maja najlepsza grywalnosc (kwesta gustu)
No czytając recenzje gier multiplatformowych w większości pojawia się schemat Xbox>GC>Ps2.Chodzi o grafikę oczywiście.
No a to że Ps2 wygrywa z mocniejszym technicznie Xboxem powinno chyba jasno pokazać Dickowi z piekła;) do zrozumienia czy liczą się parametry konsoli czy gry.
Nie pisze że np.DS zjada PSP ,chodzi o to że są one na tyle inne że raczej trudno byłoby wyłonić zwycięzce.
A teksty typu DS dla dzieci przypominają mi bardzo popularne kiedyś "bo konsole są dla dzieci a komputery dla dorosłych"Równie dobrze ktoś mógłby się dowalić do Kao,Digimonów[odnośnie tego latania za pokemonami] czy Legend of Heroes na PSP jako wyznacznika targetu wiekowego
A tak wogóle to na PS2 są Przygody Kubusia Puchatka:)Oddajmy PS2 dzieciom!
Albert Wesker
15 04 2006, 13:44
Yeti : prosze bardzo - Metroid Prime 1/2
Pawel1992
15 04 2006, 21:51
Ja nie mówie ,że psp lepszy itp tylko odpowiadam kontratakiem na posty typu: Psp jest ceglasty nie chce go głupia konsola itp. Obie konsole sa miodnee i to już zalezy od gustu w co wolimy grać.
"Dick, to inny tok rozumowania... Dlaczego gacek i Xbox są lepsze technicznie od PS2 ,a jednak PS2 wygrało "wojnę o rynek"... Dlaczego?? Bo gry są lepsze graficznie?? Nie... OO bo mają lepszą grywalność?? "
Wg mnie dlatego ,że na ps2 developerzy wypuszczali prawie wszystkie swoje gry mial tez wiele excluzive. Przecierz gc rowniedobrze mogl miec takie same gry lecz jak widac sony wygrało walke z innymi konsolami no i miało już usytuowany stołek po konsoli ps1.
Psp i nds (wg mnie) ida w tą sama strone co ps2 i gamecub. Na ps2 na poczatku byly wypuszczane same sequele z ps1 zas na gamecuba powstawały nie tyle co nie typowe lecz unikatowe, różniące się od innych gry (mariany, metroidy, zeldy, pokemony).
QUOTE(Albert Wesker @ 15 04 2006, 14:44)

Yeti : prosze bardzo - Metroid Prime 1/2
MP 1,2 i Zelda WW to wyjatki.
wskaz mi lepiej wygladajaca platformowke od Ratchet&Clank3 lub Jak3, lepiej wygladajace wyscigi od GT4 czy ładniejsza przygodówke od God of War czy DMC3.
Albert Wesker
16 04 2006, 22:50
gacek takich gier nie ma wiec nie ma za bardzo czego wskazac, generalnie dwie rzeczy nie ulegaja watpliwosci:
1. GCN jest mocniejsze od PS2
2. PS2 ma wiecej super gier niz GCN (o wiele wiele wiecej)
Dick Inferno
18 04 2006, 23:21
Daxter

Ale za to macie piktopikaczuczat
Dick jesteś żałosny.Sam mam zamiar przesiąśc się z PsP na DS(lite) idoskonelae wiem co robie. Wszystko co na psp juz było.To jakby przedłuzka do ps2 a mnie juz to znudziło.Szukam czegos nowego i dlatego chcem Dsa
Dick Inferno
19 04 2006, 10:13
to wspaniala nowina ! Za reszte ktora CI zostanie kup sobie kostium pokemona ;]
Powyższy post jest przykładem na to co trzeba napisać gdy się nie ma argumentów:)
Brak mózgu objawił się Dickowi wcześnie w przedszkolu.Zresztą nick jaki sobie wybrał pewnie gdzies mu koledzy w podstawowce powiedzieli.
Ciekawe czy jak wyjdziesz na ulice i spotkasz murzyna to mu powiesz zmiataj asfalcie?
szczurek
20 04 2006, 22:09
ekhem ja oczywiscie jako zwolennik pokemonow mowie, wyluzujcie bo poleca warnungi. Mozecie sie sobie babrac w blocie, ale bez jechania po sobie (tak Dick, to takze do ciebie)
MichAelis
21 04 2006, 13:36
QUOTE(Dick Inferno @ 19 04 2006, 00:21)

Daxter

Ale za to macie piktopikaczuczat

QUOTE(Dick Inferno @ 19 04 2006, 11:13)

to wspaniala nowina ! Za reszte ktora CI zostanie kup sobie kostium pokemona ;]
Temat jest o porownywaniu DSa i PSP, juz dawno zaluwazylem ze jestes bardzo ograniczony umyslowo. Albo piszesz konkretne argumenty, albo sie zamknij. Twoje posty tylko prowokuja innych, sam w nich nie umiesz nic przekazac tylko obrazasz innych. Ode mnie masz warna, za kazdy kolejny post tego typu jak te dwa wyzej, dostaniesz kolejnego...
Pawel1992
21 04 2006, 13:48
A ja bym proponował zamknac temat. Każdy to co ma kupuje bo to chce i napisze ze jest lepsze, albo nie ma kasy na to drugie wiec tez na pisze ze to co ma jest lepsze i ogolnie kazdy chwali swoje.
To czy psp czy nds jest lepsze nie mozna brać na ogół bo każdy ma inne gusta. Więc czy te kłutnie i ten temat ma sens?
Dick Inferno
21 04 2006, 21:54
no dalej , wylejcie swoja frustracje !!!!!! ;] To i tak nie zmieni faktu , ze poza japonia ds nie przetrwa . ;] Moderator widze ma dsa , haha
MichAelis
21 04 2006, 21:58
moderator w tej chwili nie ma nic
mialem DSa i PSP
Dick Inferno
21 04 2006, 22:03
acha , ale to tez duzo wyjasnia
CassSept
22 04 2006, 09:19
QUOTE(Dick Inferno @ 21 04 2006, 22:54)

o i tak nie zmieni faktu , ze poza japonia ds nie przetrwa . ;]
Coś przetrwał i jakoś ma się bardzo dobrze
Pawel1992
23 04 2006, 09:29
Dick cieszymy sie ,że masz psp ale konsole nie są zalezne od tego jaką Ty posiadasz ;] Twoja polityka jest taka: Mam psp to jest najlepszy i reszta sie nie liczy zrozum ,że każdy ma inne gusta niektórzy wolą pokemony. Pozatym niechce Ci przypominać ,że na gb wychodziły takie gry jak na nds i inne konsole nie miały z nim szans. Tak sie zbijasz z tych pokemonów ale to własnie pokemony red, yellow itp swego czasu miały największą grywalnosc. Do teraz ludzie na blaszaku sobie go emulują.
Obydwie konsole zarówno psp jak i DS są bardzo dobre. Przede wszystkim są różne, wychodzą na nie zupełnie różne gry. DS jest rewolucyjny w śród konsol przenośnych co czyni go nie powtarzalnym i wyróżnia się z pośród innych konsol. PSP też jest na swój sposób rewolucyjne choćby nośnik na jakim są zapisywane gry. Graficznie też powalają.
A co do ankiety to powinna się tam jeszcze znaleźć opcja obie konsole.
Reasumując obie konsole stoją na wysokim poziomie.
Zwyrodnialec
28 04 2006, 23:43
Cięzko uzbieraną kasę wyłożyłem na PSP , powód jest jeden. Wolę grać w killerskie tutuły z "dużych" konsol na przenośnym sprzecie , niż w jakies popierdóły ze stylusem w roli głównej. PSP to sprzet z którym nie będę się wstydził pokazać wśród ludzi (kozacka grafa , wypasiony wygląd konsoli) , a DS wygląda jak bazarowe gierki w stylu "wilk i zając" , na dodatek grafa prezentuje się fatalnie w porównaniu z PSP (mnie te "innowacyjne" tytuły nie jarają w ogóle). Na koniec dodam , że PSP ma Wipeout'a , a ja bez tej gry nie mogę żyć
_Blaze_
29 04 2006, 01:33
Wybralem PSP, ma o wiele wiecej zastosowan od DSa.... Poza tym nie mam u siebie zadnej konsoli Sony a tylko na niej moge zagrac w serie Armored Core, Syphon Filter i kilka innych ekskluzywnych dla Sony

W sumie najnowsza czesc AC juz powstaje na Xboxa 360 ale tego nie licze
VascoDa
25 05 2006, 23:55
PSP jest spoko. mam od dnia premiery w japonii. na poczatku zabawa na maxa...nagle okazalo sie ze chetniej niz w wipeouta, gram w stare giery z nesa na emulatorze...euforia minela. Wreszcie pierwsza gra, ktora jest zrobiona na poziomie to Daxter..znowu gram...hm..mam sporo tytulow, ale grywalnosc jest najwazniejsza, wiec milo wspominam GBA

Kupilem wlasnie DSLite. jak doleci, i minie rok, chetnie napisze co mysle. To fajne ze konsole dojrzewaja..gry sa coraz lepiej dopracowane do mozliwosci konsoli.itd...licze ze spotka to psp i dsa, tak jak spotkalo ps2 i xboxa
Dick Inferno
9 06 2006, 18:04
W angielskiej prasie ( moze z wyjatkiem magazynu nintendo ) duzo smiechu z dsa ... Nie chce mi sie skanowac tych artykulow . Z brainage'a kpia wszyscy , co przeklada sie na uzytkownikow w sposob wiadomy .... Albo nintendogz ...
Az sie jutro przejde do Spara i przejze sobie te gazety co tam maja, zobacze na czym polega to 'wysmiewanie' DS'a.
Nah... Ludzie się wyśmiewają bo myślą że gry na DS'a są dla dzieci. Wiekszość je beszta bo grała 5 min i mówi ale szajs, ale to dziecinne. -.-
Nie lubie gdy ktoś jedzie DS'a a nie grał w niego ani razu i mówi że DS to shit.
Ja grałem na DS'ie w wario ware touched (w media xD) i był zarąbisty. Mój brat teraz kupuje ds'a i zobacze jakie to cudeńko.

PSP ...hmm... nie grałem nigdy ale myśle że super sprzęcik (głównie dlatego że jest na niego GTA: LCS i wyjdzie jeszcze VCS!!).
Ja gdybym miał wybrać pomiędzy DS'em a PSP wybrałbym DS'a (mario 64 DS,Wario ware touched,New super mario bros itd.).
QUOTE(Zwyrodnialec @ 29 04 2006, 00:43)

PSP to sprzet z którym nie będę się wstydził pokazać wśród ludzi (kozacka grafa , wypasiony wygląd konsoli) , a DS wygląda jak bazarowe gierki w stylu "wilk i zając"
hahah, ale pojechałes
g_w_b_b_a
5 07 2006, 09:57
obecnie posiadam NDS, wczesniej mialem rowniez PSP wiec moglem nabierzaco porownac co mnie interesuje a nie jak pewnie tutaj na forum dostali jedna konsole druga widzieli tylko na obrazku i ja krytukuja

. PSP zostal sprzedany ze wzg brak jakis ciekawych gierek (sprzedalem gdzies w grudniu) wiekszosc to jakie slabe porty/lub srednie oraz pare kaszanek (pursuit force,itp) oraz szczegolnie nie intertesujace mnie gatunku jak np. rpg czy jrpg. Nie po to wydalem 800zl by kolejny raz grac w ta sama gre z 1 dodatkowa plansza czy trasa gdzie za polowe ceny PSP moge to samo zagrac sobie bez ograniczenia, bo bateria na PSP jest slaba a lubie grac pare godzin nonstopa dokupowanie jakie bateri czy innych wymyslow mija sie z celem, kolejna kasa, argument ze mozna grac w dowolnym miejscu mnie nie interesuje, filmy to ja sobie wole obejrzec na TV na Xboxie nie musze tracic czasu na konwertowanie tylko wrzucam i ogladam, a muze slucham sobie na PC lub X, o ekranie juz nie wspomne.
Jedyna zaleta jest to ze gdy sprzedawalem PSP to zarobilem na niej jeszcze ze 400zl

a tak na powaznie to sprzet jest dobry ale we nie nietrafil, duzo czasu sprzedzilem przy PS2 czy X i niechce mi sie kolejny raz przechodzi Burnouta 3 czy POPa wole ten czas przeznaczyc na jakas gierke na NDS ktorej/ych nie ma na innych konsolach.
Argumenty za NDS
-rysik i gierki ala WarioWare, Project Rub - poprostu masa, powili nudzi mi sie wcianie X czy A na padzie a tutaj trzeba dac jakis z sciebie wysilek (maly ale jest

)
-orginalne gierki, Lost in Blue, czy ta gra dzie jest sie adwokatem, MAGNETICA, Polarium, Tetris DS, Trauma Center: Under the Knife
-cena sprzetu jak i gier
-2 ekrany mijaja juz czasy gier gdzie trzeba bylo pausowac gre by zobacz mape czy statyskiki bohatera
-przyjemna graficzka 3d jaki 2d bez zbednych wodotryskow
Widze że miała tu miejsce bardzo ciekawa dyskusja więc i ja (dosyć późno, ale jednak) pozwolę sobie zabrać w niej głos

Otóż całe tu dywagacje można spuentować jednym zdaniem: do całkiem innych ludzi kierowane jest PSP, a do całkiem innych DS. Nintendo nigdy nie włączało się w "wojnę graficzną" jaka miała miejsce w przypadku pojedynków Sony z Segą czy Xboxem. Mocno sparzyli się na N64 i od tamtego czasu trochę zmienili politykę. Czy na dobrą czy nie- trudno powiedzieć. W przypadku konsol stacjonarnych wyraźnie przegrywa, i nie sądzę żeby to mogło zmienić Wii (nawet mimo dużo niższej ceny). Po prostu nie wierzę że na tą konsolę będzie wychodzić dużo gier! A to one wszystko napędzają.
Co innego na rynku handlehandów- tu od lat wiodą prym zdecydowany, mimo iż wychodziły swego czasu konsole lepsze technicznie i nowocześniejsze. Dopiero PSP ostro namieszał.
Pierwszą ważną sprawą jest fakt, ile czasu zajmuje zrobienie DOBREJ gry na PSP, a ile na DS. Konsola Nintendo dzięki swym wyraźnie mniejszym możliwościom jest duża łatwiejsza dla programistów. W jej przypadku przede wszystkim liczy się pomysł, a dopiero później jakość wykonania.
I co byście tu nie mówili, to DS JEST KONSOLĄ GŁÓWNIE SKIEROWANĄ DO MŁODSZEJ CZĘŚCI ODBIORCÓW!!! Może nie jest konsolą dziecinną, ale na pewno infantylną. To jest fakt.
Zarzucacie PSP że większość to odgrzewane kotlety. A ja się pytam- no i co z tego??? Dla mnie możliwość zagrania w PES5 gdzie tylko chcę, przy zachowanej grywalności niemal identycznej jak na PS2 to coś wspaniałego. To samo tyczy się GTA.
Wiadomo, każdy ma wybór. Ae ja wolę sobie pograć na plaży w GTA albo w PES5 niż zapieprzać jakąś kulką po ekranie (wiem że uproszczam). Poza tym olbrzymim atutem PSP jest jego multimedialność gra w sieci, możliwość oglądania filmów na wspaniałym, dużym i panoramicznym ekranie, jak również możliwość wrzucania zdjęć i muzyki. W końcu nie samym graniem człowiek żyje

A 777 zł za taki sprzęt (na allegro nawet mniej) to dla mnie duża okazja.
Posiadam PSP a także NDS i powiem jedno... DS wymiata, a granie przez WIFI (WFC) w Metroida, Mario i Animal Crossing to czysta przyjemnośc
P.S Czy jakas gra na PSP posiada opcje grania ONLINE ?? (Nie chodzi mi o granie PSP <--> PSP,
tylko PSP<-->world (cos jak WFC)
Pawel1992
6 07 2006, 13:05
Większośc....
szczurek
6 07 2006, 15:20
Pierwszą ważną sprawą jest fakt, ile czasu zajmuje zrobienie DOBREJ gry na PSP, a ile na DS. Konsola Nintendo dzięki swym wyraźnie mniejszym możliwościom jest duża łatwiejsza dla programistów. W jej przypadku przede wszystkim liczy się pomysł, a dopiero później jakość wykonania.
czas to jedno, pieniażki to drugie. Koszt stworzenia gry na PSP jest praktycznie równy kosztowi developingu na PS2. Dlatego w wiekszosci gry na PSP to konwersje lub jakies specjalnie zmodyfikowane wersje z duzych konsol. Developerzy nie chca ryzykowac jednak.
Na reszte nie bede odpowiadal, bo i po co. Kazdy tam swoje wie.
PS: Nintendo wyslalo dla Bush'a DSLite'a razem z Brain Training - ROTFL. Wątpie żeby mu coś to pomogło....
Ja tam się z nikim kłócić nie mam zamiaru, gdyż tak jak napisałem obie te konsole są kierowane do zupełnie innych odbiorców. Nintendo ma swoich zwolenników, ta konsola na pewno ma swój klimat. Ale dla mnie mimo wszystko większość jej gier, mimo swej oryginalności, jest po prostu obciachowa. I szczerze mówiąc wstydziłbym się wyciągnąć przed kumplami DS-a i zacząć pykać w Nintendogs

Ale ja mam 20 lat, w przypadku młodszych graczy na pewno sytuacja wygląda inaczej.
Ja po prostu cenię wszechstronne zastosowanie PSP, a także niektóre perełki jakie się na tę konsolę pojawiają. Na pewno nigdy nie dorówna liczbie gier DS (chociaż nawet na Nintendo nie wychodzi ich za wiele). Większość to konwersje, ale TO JUŻ BYŁO WIADOMO PRZED PREMIERĄ!!! Zresztą jak sama nazwa PSP wskazuje, to jest przenośne Playstation. Więc siłą rzeczy część gier się powtarza, w odświeżonej formie. Ja nie mam nic przeciwko gry w GTA:LCS, mimo starego miasta. Po prostu zawsze marzyłem o graniu w GTA gdzie tylko mi się zechce, w wersji niemal identycznej jak ta na PS2.
No i dla mnie osobiście również istotne jest to, że mogę tam wrzucić całą galerię zdjęć, oglądać filmy w bardzo wysokiej rozdzielczości. Może niektórych to nie kręci, ale mnie tak.
Szczególnie że najtańsze markowe przenośne odtwarzacze DVD kosztują po 800-900 zł, a ja za 777 zł mogę mieć odtwarzacz filmów i rozbudowaną konsolę w jednym.
Dick Inferno
10 07 2006, 15:45
Bawi mnie to , ze jak napisalkem , ze sprzedalem ds i za kase kup[ilem 2 gry na psp to teraz nintendowcy pisza , ze sprzedali psp blblabalbalabalbla.
A szydera trwa , jak ktos siedzio w anglii to wie

Ta konsola przegrywa , o ile nie przegrala a nintendo placi dalej za wystawianie na pierwszych polkach swojego bazarowego wyczesa

QUOTE(Mat666 @ 6 07 2006, 13:41)

Posiadam PSP a także NDS i powiem jedno... DS wymiata, a granie przez WIFI (WFC) w Metroida, Mario i Animal Crossing to czysta przyjemnośc
P.S Czy jakas gra na PSP posiada opcje grania ONLINE ?? (Nie chodzi mi o granie PSP <--> PSP,
tylko PSP<-->world (cos jak WFC)
Tak na psp mozesz grac w jedna gre i na czym kolweiek innym w druga gre . Dajcie mu ostrzezenie , bo cos mu sie od upalu system wiesza ...
QUOTE(Mario64 @ 5 07 2006, 09:47)

Nah... Ludzie się wyśmiewają bo myślą że gry na DS'a są dla dzieci. Wiekszość je beszta bo grała 5 min i mówi ale szajs, ale to dziecinne. -.-
Nie lubie gdy ktoś jedzie DS'a a nie grał w niego ani razu i mówi że DS to shit.
Ja grałem na DS'ie w wario ware touched (w media xD) i był zarąbisty. Mój brat teraz kupuje ds'a i zobacze jakie to cudeńko.

PSP ...hmm... nie grałem nigdy ale myśle że super sprzęcik (głównie dlatego że jest na niego GTA: LCS i wyjdzie jeszcze VCS!!).
Ja gdybym miał wybrać pomiędzy DS'em a PSP wybrałbym DS'a (mario 64 DS,Wario ware touched,New super mario bros itd.).
mialem DE-ESA i zamienilem na 2 gry na psp . Duzo bardziej sie ubawilem .
DOTYKOWY EKRAN TO JEST FAJNY W GPSIE HAHA
Teraz się wypowiem bezstronnie bo mam obydwie konsolki. Zabieram wszędzie ze sobą pspeka filmy,jakaś gierka w czytniku no i muza. I poszpanować można hehe. Ze zwyklym dsem bym nie wyszedł na ulicę ,wielkie toto i ma jasze klapkę. Jednak gdy kupię lite to i z dsem wyjdę. Jednym słowem PSP jest lepszy ,a DS ma lepsze gry. Koniec kropka.
Ryo-San
10 07 2006, 16:31
jako ze trzeba dbac o poziom intelektualny postow pisanych na tym forum wiec niech kolega
Dick Inferno da sobie siana i skonczy z ta zenujacą krucjata bo tego naprawde nie da sie czytac...Twoje posty sa pisane bardzo prostym, prymitywnym jezykiem do tego nie potrafisz prowadzic dyskusji na chociazby mimimalnym poziomie - dlatego albo STFU albo naucz sie inteligentnie wymieniac argumenty - a jak nie to wypad z ta krucjata na inne forum...
nie poskutkuje? to wylacze ci mozliwosc postowania na forum...
QUOTE(KopEr @ 10 07 2006, 17:17)

Ze zwyklym dsem bym nie wyszedł na ulicę ,wielkie toto i ma jasze klapkę. Jednak gdy kupię lite to i z dsem wyjdę.
lol - no nie mam pytan - wstydzisz sie z Dsem pokazac na dworze bo nie jest tak samo elo mlodziezowo wyczasany dizajnowo jak PSPbuhahahahaha no wiekszej glupoty nie slyszalem a dobiles sie konkretnie piszac na koniec ze to DS ma lepsze gry
czyli co DSem nie mozna poszpanowac w gimnazjum na dlugiej przerwie
idzcie wy z takimi opiniami wpizdu...
wstydzi sie wychodzic z handeldem no nie moge ROTFL
QUOTE(pebe86 @ 7 07 2006, 10:47)

Ja tam się z nikim kłócić nie mam zamiaru, gdyż tak jak napisałem obie te konsole są kierowane do zupełnie innych odbiorców.
Ale ja mam 20 lat, w przypadku młodszych graczy na pewno sytuacja wygląda inaczej.
Ja po prostu cenię wszechstronne zastosowanie PSP, a także niektóre perełki jakie się na tę konsolę pojawiają.
No i dla mnie osobiście również istotne jest to, że mogę tam wrzucić całą galerię zdjęć, oglądać filmy w bardzo wysokiej rozdzielczości. Może niektórych to nie kręci, ale mnie tak.
Szczególnie że najtańsze markowe przenośne odtwarzacze DVD kosztują po 800-900 zł, a ja za 777 zł mogę mieć odtwarzacz filmów i rozbudowaną konsolę w jednym.
Popieram w 100%.
Osobiscie PSP wybrałem z kilku powodów, po pierwsze ta konsola to nie tylko gry, smiało mozna stwierdzic ze to iPod plus przenosna konsolka, internet, zdjecia, muzyka, filmy (a w przyszłosci emuPSX, kamerka czy GPS 0_o)...REWELACJA. Az boje sie co pokaze nam PSP2
W necie jest pełno stron z komiksami, filmikami, roznego rodzaju magazynami itp. a to wszytsko skierowana tylko na PSP.
Pierwszy lepszy przykład z brzegu.
http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=1523&sys=pspWyglad konsolki ostro daje po oczach, widac ze to sprzet XXI wieku. Osoby w ogole nie majace stycznosci z konsolami twierdza ze to cos wyglada pieknie i ma swietne imponujace mozliwosci (dopiero gdy dowiedza sie ile taka zabaweczka kosztuje...troche ich wyraz twarzy ulega zmianie

)
Jak kolega wczesniej napisał PSP jest skierowany do innej grupy graczy. Samo Sony przyznaje ze z PSP chca trafic głownie do starszych odbiorców.
Na koniec tylko chciałem dodac ze przed ukazaniem sie PSP w ogole nie interesowałem sie przenosnymi konsolkami. Po premierze nowej konsoli Sony zmieniło sie to diametralnie.
Nie pamietam aby jakas konsola zrobiła na mnie az tak znakomite wrazenie!
MichAelis
10 07 2006, 17:24
Masz racje w wiekszosci ale z tym to pojechales xD
QUOTE(YETI @ 10 07 2006, 18:03)

smiało mozna stwierdzic ze to iPod plus (...)
PSP do Creativa za 90 zł bym nie porownal, a co dopiero do Ipoda.
Dick Inferno
10 07 2006, 18:17
QUOTE(Ryo-San @ 10 07 2006, 17:31)

jako ze trzeba dbac o poziom intelektualny postow pisanych na tym forum wiec niech kolega
Dick Inferno da sobie siana i skonczy z ta zenujacą krucjata bo tego naprawde nie da sie czytac...Twoje posty sa pisane bardzo prostym, prymitywnym jezykiem do tego nie potrafisz prowadzic dyskusji na chociazby mimimalnym poziomie - dlatego albo STFU albo naucz sie inteligentnie wymieniac argumenty - a jak nie to wypad z ta krucjata na inne forum...
nie poskutkuje? to wylacze ci mozliwosc postowania na forum...
QUOTE(KopEr @ 10 07 2006, 17:17)

Ze zwyklym dsem bym nie wyszedł na ulicę ,wielkie toto i ma jasze klapkę. Jednak gdy kupię lite to i z dsem wyjdę.
lol - no nie mam pytan - wstydzisz sie z Dsem pokazac na dworze bo nie jest tak samo elo mlodziezowo wyczasany dizajnowo jak PSPbuhahahahaha no wiekszej glupoty nie slyszalem a dobiles sie konkretnie piszac na koniec ze to DS ma lepsze gry
czyli co DSem nie mozna poszpanowac w gimnazjum na dlugiej przerwie
idzcie wy z takimi opiniami wpizdu...
wstydzi sie wychodzic z handeldem no nie moge ROTFL
prawde mowiac liczylem przynajmniej na kolejne ostzrezenie . Mialbym juz 60 % . Twoje forum nie jest najwspanialsze i chetnie pojde gdzie indziej . Jak ktos w koncu obali moje a rgumenty , pare stron wczesniej
Ryo-San
10 07 2006, 20:25
QUOTE(YETI @ 10 07 2006, 18:03)

smiało mozna stwierdzic ze to iPod plus przenosna konsolka, internet, zdjecia, muzyka, filmy (a w przyszłosci emuPSX, kamerka czy GPS 0_o)
YETI PSP z Ipodem w kwestii jakosci dzwieku ma niewiele wspolnego....oj baardzo niewiele..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.