Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP czy DS?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
YETI
Zgadza sie, mi jakos dzwieku w PSP wystarczy, potrzebne sa tylko dobrej jakosci słuchawki i jest naprawde dobrze.

Moze troche z tym ipodem przesadziłem ;P
MichAelis
QUOTE(Dick Inferno @ 10 07 2006, 19:17) *

prawde mowiac liczylem przynajmniej na kolejne ostzrezenie . Mialbym juz 60 % . Twoje forum nie jest najwspanialsze i chetnie pojde gdzie indziej . Jak ktos w koncu obali moje a rgumenty , pare stron wczesniej huh.gif

Wymien te twoje argumenty od myslnikow, zeby je klarownie mozna bylo zobaczyc, a nie pierdolisz jak potluczony. Jak forum ci sie nie podoba to WON, nikt cie tu nie trzyma. Takich jak ty jest tu wystarczajaca ilosc.
Mat666
QUOTE(Dick Inferno @ 10 07 2006, 15:45) *

Tak na psp mozesz grac w jedna gre i na czym kolweiek innym w druga gre . Dajcie mu ostrzezenie , bo cos mu sie od upalu system wiesza ...

Nie TY tu ustalasz chłopcze kto dostanie warna a kto bana !! Także cicho siedź... A najlepiej wez zimny prysznic... moze Ci to dobrze zrobi blink.gif

Sorry za post nie na temat unsure.gif
Dick Inferno
QUOTE(Mat666 @ 11 07 2006, 13:16) *

QUOTE(Dick Inferno @ 10 07 2006, 15:45) *

Tak na psp mozesz grac w jedna gre i na czym kolweiek innym w druga gre . Dajcie mu ostrzezenie , bo cos mu sie od upalu system wiesza ...

Nie TY tu ustalasz chłopcze kto dostanie warna a kto bana !! Także cicho siedź... A najlepiej wez zimny prysznic... moze Ci to dobrze zrobi blink.gif

Sorry za post nie na temat unsure.gif

Nie wiem , ale moze sprobuj melisy , chociaz na buzujace hormony nie wiele pomoze .

Argumenty :
- kiepskie mozliwosci ( w telefonach jest wiecej kolorow naprzyklad )
- nie wykorzystany touch screen
- dziecinne lub debilne gry ( w wiekszosci )
- poza japonia raczej kiepsko sie przyjmuje . Popularnosc w japoni zaden wyznacznik - przypominam nieszczesny standart msx
-z reguly najgorsze wersje gier

jeszcze cos tam bylo , ale nie pamietam .
g_w_b_b_a
poza jap - kiepsko?? ty chyba nie czytasz newsow albo ich nie rozumiesz

kiepskie mozliwosci - dotyk, mikrofon, w przyszlosci voip, darmowy online z kazdego spota, opera, w przyszlosci program graficzny - to jest slabe?? a ty piszesz o kolorach <lol2>

nie wykorzystany touch screen - rozwin to bo nie rozumie tego argumentu

dziecinne lub debilne gry ( w wiekszosci ) - przyklady, pewnie zobaczyles mario tamagothci i juz gra dla dzieci... jakie to debilne gry ?? podaj nazwy

z reguly najgorsze wersje gier - koleny raz pisze konkrety?? chodzi ci o porty czy co?? bo np. SM64DS jest o wiele lepszy niz na N64 a jakos innych portow sobie nie przypominam

to co nazwales argumantami to nawet nie sa w polowie argumenty to jedynie jakies pierdy fanboya PSP - DS jest slaby bo ma slabe rzeczy (gry, grafika, itd) zadnych argumentow...
Dick Inferno
QUOTE(g_w_b_b_a @ 26 07 2006, 17:42) *

poza jap - kiepsko?? ty chyba nie czytasz newsow albo ich nie rozumiesz

kiepskie mozliwosci - dotyk, mikrofon, w przyszlosci voip, darmowy online z kazdego spota, opera, w przyszlosci program graficzny - to jest slabe?? a ty piszesz o kolorach <lol2>

nie wykorzystany touch screen - rozwin to bo nie rozumie tego argumentu

dziecinne lub debilne gry ( w wiekszosci ) - przyklady, pewnie zobaczyles mario tamagothci i juz gra dla dzieci... jakie to debilne gry ?? podaj nazwy

z reguly najgorsze wersje gier - koleny raz pisze konkrety?? chodzi ci o porty czy co?? bo np. SM64DS jest o wiele lepszy niz na N64 a jakos innych portow sobie nie przypominam

to co nazwales argumantami to nawet nie sa w polowie argumenty to jedynie jakies pierdy fanboya PSP

1 . tak , wejdz na strone dowolnego sklepu i poczytaj rankingi . Prase poczytaj ...
2 . tak , moze bedzie w przyszlosci , o ile w europie nie wyzionie ducha .
3. jakos nie moge sobie przypomniec fajnej gry na touch screen
4. na tym polega kampania reklamowa - nintendogz , pokemony , gra o malpce co biegnie , skacze i zbiera banany , brain age i cala masa innych , dziecinnych blazenad . Duzo recenzji konczy sie slowami w stylu "thats just rubbish"
5 burnout , nfsu i inne multiplatformy .

To slowo fanboy to takie trendi powiedzonko w stylu jazzy ?

Sprzedaje psp i kupuje 360 biggrin.gif
g_w_b_b_a
3. WarioWare, Trauma Center, Rub Rabbits, itd
4. nie od dzis wiadomo ze gry DS sa proste a przytym masa zabawy, i takie gry sa fajniejsze niz kolejne NFS czy FF i sa one dla kazdego
5. sa gorsze ze wzg na orgraniczenia DSa oraz nierobstwo developerow (burnout), w sumie NFS byl nawet dobry
ogqozo
Hehe. Cóż, "fajna gra na touch-screen" to pojęcie subiektywne. Ale pisać o tym, że DS ma niby wyzionąć ducha w Europie? Sprzedaje się równie dobrze co PSP, a gry idą na niego lepiej (New Super Mario Bros. i Brain Training litościwie pominę, ale np. w Wielkiej Brytanii z reguły wyżej na liście sprzedaży są pozycje DS-owe - ostatnio śmiałem jak zobaczyłem, że Super Princess Peach wyprzedziła Daxtera).
Tak w ogóle to różne są gusta, dla jednych dziecinne jest wychowywanie inteligentnego zwierzęcia i poprawianie własnej inteligencji, dla innego - jeżdżenie samochodzikiem, tłuczenie niewinnych osób bejzbolem czy inne. Powiedziałbym nawet, że jeśli coś jest "debilne" (chodziło o małe wymagania intelektualne?), to raczej jazda samochodem niż puzzlery, strategie, przygodówki, RPG-i, które to pojawiają się na DS-ie.

"Dużo recenzji kończy się słowami: that's just rubbish" - hm, no nie wiem. Z tego co widać na chociażby gamerankings, na PSP wcale nie wychodzi mnie crapów niż na DS-a. Takie Nintendogs dostało z reguły bardzo wysokie oceny, więc skąd nagle wspomnienie o recenzjach? Jak wyjdą Pokemony Pearl/Diamond, to założę się, że też będzie większość pozytywnych recenzji.

Argument o najgorszej wersji gier jest oczywiście trafny. Niemniej każdy wie, że nie od tego ma DS-a, tylko od gier nowych, świeżych. Jeśli ktoś nie ma konsoli stacjonarnej, to oczywiście wartość PSP dla niego bardzo wzrasta, ale dla posiadacza PS2 to wersja na PSP i tak będzie gorsza.
Dick Inferno
Po obejzeniu filmu stormbreaker pasuje w tej dyskusji . Wystarczy zmienic kartridz i bedzie robic za zaslone dymna LOL , hehe . POzdrawiam fanow dsa smile.gif

QUOTE(ogqozo @ 26 07 2006, 18:10) *

Hehe. Cóż, "fajna gra na touch-screen" to pojęcie subiektywne. Ale pisać o tym, że DS ma niby wyzionąć ducha w Europie? Sprzedaje się równie dobrze co PSP, a gry idą na niego lepiej (New Super Mario Bros. i Brain Training litościwie pominę, ale np. w Wielkiej Brytanii z reguły wyżej na liście sprzedaży są pozycje DS-owe - ostatnio śmiałem jak zobaczyłem, że Super Princess Peach wyprzedziła Daxtera).
Tak w ogóle to różne są gusta, dla jednych dziecinne jest wychowywanie inteligentnego zwierzęcia i poprawianie własnej inteligencji, dla innego - jeżdżenie samochodzikiem, tłuczenie niewinnych osób bejzbolem czy inne. Powiedziałbym nawet, że jeśli coś jest "debilne" (chodziło o małe wymagania intelektualne?), to raczej jazda samochodem niż puzzlery, strategie, przygodówki, RPG-i, które to pojawiają się na DS-ie.

"Dużo recenzji kończy się słowami: that's just rubbish" - hm, no nie wiem. Z tego co widać na chociażby gamerankings, na PSP wcale nie wychodzi mnie crapów niż na DS-a. Takie Nintendogs dostało z reguły bardzo wysokie oceny, więc skąd nagle wspomnienie o recenzjach? Jak wyjdą Pokemony Pearl/Diamond, to założę się, że też będzie większość pozytywnych recenzji.

Argument o najgorszej wersji gier jest oczywiście trafny. Niemniej każdy wie, że nie od tego ma DS-a, tylko od gier nowych, świeżych. Jeśli ktoś nie ma konsoli stacjonarnej, to oczywiście wartość PSP dla niego bardzo wzrasta, ale dla posiadacza PS2 to wersja na PSP i tak będzie gorsza.

A to jest pierwsza osoba , z ktora warto podyskutowac smile.gif
ogqozo
Dodam tylko, że Ściera ma dużo racji - PSP to konsola dla "ludzi pracujących lite'owo" (czy lightowo, nie pamiętam jak napisał). I dla dzieciaków chodzących do szkoły. No bo skoro PS2 jest tańsze od PSP dwukrotnie niemal, i ma większą bibliotekę gier, które są tańsze z reguły, to po kij PSP? Żeby pograć w Lumines? W takim wypadku tylko ludzie, którzy często po prostu muszą siedzieć w miejscu, w pełni polubią PSP. Bo wydawać 1000zł żeby sobie pograć w gierkę na kiblu (15 min dziennie? Ha, nawet nie tyle!), to dla mnie przesada.
KasiaMajuszka
Na poczatek zaczne tym iz mialem/mam okazje testowac DS-a i PSP.
Konsole Nintendo kupilem nowke, Na poczatku wooow, moja pierwsza gra byl Mario Kart DS, gralem namietnie...systematycznie dokupywalem nowe gry Resident Evil DS, Metroid Hunters, Another Code... No i wlasnie..W tym momencie nie mam juz DSa, sprzedalem dlatego iz na horyzoncie nie ma innych powaznych tytulow. Stwierdzilem ze potrzebuje wrazen tak jak prawdziwy facet, czego po prostu DS mi nie dawal do konca tongue.gif (aluzja tylko)
Jest to napewno dobra konsola, jednak dla kogos kto ma dosc gier sony, lub jest po prostu zakochany w N.

Niedawno jednak udalo mi sie zdobyc PSP, i jestem happy smile.gif Jest to cos zupelnie innego anizeli DS, powazniejsze gry, lepsza grafika itd.. Gram teraz ciagle w Burnouta, GTA..a na horyzoncie przeciez wiecej doroslych gier ( Silent Hill, Vice City itd) To konsola dla mnie, nie chodzi tu o jakosc, tylko kto co lubi, mnie jednak Mariany Ksiezniczki piczki nie jaraja .

Na koniec napisze kilka minusow i plusow dwoch konsol:subiektywnie

DS:
+ Dwa ekrany, stylus, innowacyjne gry (lecz bez przesady), Wi-FI,Bateria, glosniki
- Malo doroslych gier, (dla mnie to duza wada), grafika.

PSP
+Juz teraz jest masa gier dla kazdego cos milego, wyglad, ekranik LCD, moc konsoli, mp3, zdjecia itd...
-bateria
luck1985
[quote name='ogqozo' date='30 07 2006, 14:59' post='942614']
Dodam tylko, że Ściera ma dużo racji - PSP to konsola dla "ludzi pracujących lite'owo" (czy lightowo, nie pamiętam jak napisał). I dla dzieciaków chodzących do szkoły. No bo skoro PS2 jest tańsze od PSP dwukrotnie niemal, i ma większą bibliotekę gier, które są tańsze z reguły, to po kij PSP? Żeby pograć w Lumines? W takim wypadku tylko ludzie, którzy często po prostu muszą siedzieć w miejscu, w pełni polubią PSP. Bo wydawać 1000zł żeby sobie pograć w gierkę na kiblu (15 min dziennie? Ha, nawet nie tyle!), to dla mnie przesada.
[/quote]

No PSP , to klon PS2 w zasadzie .....

[quote name='KasiaMajuszka' date='2 08 2006, 02:08' post='944936']

Niedawno jednak udalo mi sie zdobyc PSP, i jestem happy smile.gif Jest to cos zupelnie innego anizeli DS, powazniejsze gry, lepsza grafika itd.. Gram teraz ciagle w Burnouta, GTA..a na horyzoncie przeciez wiecej doroslych gier ( Silent Hill, Vice City itd) To konsola dla mnie, nie chodzi tu o jakosc, tylko kto co lubi, mnie jednak Mariany Ksiezniczki piczki nie jaraja .

A jara Cie granie w to samo co na duzej konsoli ? Wymieniles 4 gry - to samo jest na PS2 laugh.gif
Co z tego , ze w Mario64 kazdy gral 10 lat temu , nowa zabawa z dotykowym ekranem .
A troche zmieniona fabula i postacie w GTA to zadna mi nowosci .
Burnout na PSP to porazka na calego, ale ok tongue.gif

Na koniec napisze kilka minusow i plusow dwoch konsol:subiektywnie [/quote]

Dobrze , ze dodales te slowo na koncu , bo :

DS:
+ Dwa ekrany, stylus, innowacyjne gry (lecz bez przesady), Wi-FI,Bateria, glosniki
- Malo doroslych gier, (dla mnie to duza wada), grafika. [/quote]

Gry sa ok , stawiasz ladna grafe nad grywalnoscia.

PSP
+Juz teraz jest masa gier dla kazdego cos milego, wyglad, ekranik LCD, moc konsoli, mp3, zdjecia itd...
-bateria
[/quote]

Ta masa gier to kotlety z PS2 , Lumines to nie wszystko , LocoRoco - za darmo jakby dawali to bym w to nie gral , Mp3 player nie jest rewelacyjny , brak ustawien - za 170zl mam Creative 512 i jest 10 razy lepiej .
Na co mi zdjecia w konsoli ?
Te i inne bzdury sa niepotrzbnymi dodatkami , sa to plusy ,ktore kazdy wymienia na slepo .
Na wszystkich uzytkownikow PSP na tym forum ilu oglada zdj , ilu slucha mp3 ??

A co do Ciebie ,zwyczajnie jestes lanserem - lanserski wyglad psp , kozacko swiecacy ekran i tyle bajerow - je , jestes na topie i witamy w 2006 roku biggrin.gif Teraz polska laugh.gif

Cos edycja postow nie wyszla , ale trudno , wiadomo o co chodzi .
KasiaMajuszka
Czytales kominiarzu co pisalem?? Mialem DS-a z najlepszymi grami na tę konsole. Metroid, Another Code, lamerskie Nintendogs, Mario Kart itd.. gralem w te wszystkie gry !! rozumiesz ... i chyba nie widziałeś co pisałem i nie masz pojecia o co mi chodzi, nie ważne że mam te gry na ps2, nie interesuje mnie to, interesują mnie dorosłe gry, niestety DS mi nie dawał mi tego.
Grafikę mam w (pipi)e, a psp służy mi podczas podróży ( sporo ich).
Fanbojstwa sie nie wypleni, podałem ci moje plusy i minusy dla oby konsolek, i MOIM zdaniem PSP jest lepszy... bo jest.
luck1985
QUOTE(KasiaMajuszka @ 18 08 2006, 00:53) *

Czytales kominiarzu co pisalem??

Znamy sie ? LOL

nie ważne że mam te gry na ps2, nie interesuje mnie to, interesują mnie dorosłe gry, niestety DS mi nie dawał mi tego.

Nie wazne ? Jara Cie granie w te same gry ? Spoko , mnie Wipeout jaral na PSX , na PSP znudzil sie po godzinie .....Ale to zalezy od osoby , a nie od ogolu.

Fanbojstwa sie nie wypleni, podałem ci moje plusy i minusy dla oby konsolek, i MOIM zdaniem PSP jest lepszy... bo jest.

Ja fanboj ? Chyba Peceta hehe
Nie musisz pogrubiac MOIM , kazdy ma chyba swoje zdanie na forum - chyba .
Ale nadal nie masz konkretnej odpowiedzi na pyt dlaczego PSP , a nie Ds biggrin.gif
Ds jest lepsze , bo jest hyh.gif
hehe
A mi raczej chodzilo o porownanie kotletow na PSP i DS , na DS gra sie inaczej na touch screenie , na PSP bez reweli .
Wypowiem sie po swojemu biggrin.gif
PSP to nudna konsola i nedza - brak nowych pomyslow w grach , jako byly posiadacz PSX i PS2 nie widze na to nic wartego zagrania.
Na Ds sa fajne gry , ale na krotka mete i nie kazdego musi jarac dmuchanie w mikrofon i glaskanie pytonga yorka laugh.gif - mnie osobiscie to tez nie jara biggrin.gif
KasiaMajuszka
Tak, znam tez twojego dziadka co stawał na rękach, i Ciebie też znam biggrin.gif... i wiem jak rozmawiać akurat z Tobą .. wiec MOIM argumentem przemawiającym za PSP jest zbliżająca sie premiera Silent Hill tongue.gif chyba wystarczy..
stasimon
moze i ja wlacze sie do dyskusji? zamierzalem kupic konsolke przenosna (w domu mam PS2) i nie wiedzialem jaka... ostatecznie wybor padl na DS, na PSP gralem kilka razy u kumpla i mialem dosyc! w wiekszosci te same gry co na PS2 a tego bym juz nie zniosl, ile mozna grac w to samo? wiadomo ze PSP lepiej sie prezentuje, ma wieksza moc i lepsze graficznie gry! ale grafika to nie wszystko, przynajmniej dla mnie! poza tym po 40 minutowym graniu na analogu PSP tak mnie kciuk bolal ze podziekowalem! a z DS jestem bardzo zadowolony i nie przeszkadzaja mi cukierkowe gry od Nitendo, gier bedzie wychodzic coraz wiecej bo konsolka popularnoscia bije PSP i mam nadzieje ze wreszcie EA sie przylozy bardziej!

jednym slowem, dla kazdego cos milego! ja wybralem DS ale kazdy ma swoje upodobania!
virus343
Kasiu (?) - zaczne od tego, ze tez mialem obie konsolki i obu musiałem się pozbyć - moje male przezycia z obcowaniem z nimi moge tobie tutaj zaraz opisac.

Zacznijmy od PSP - przyznam, że ciągle byłem nim zajarany - od kiedy zobaczyłem filmik z death.jr na bodajże skizo.org. Wygląd, gry, możliwości - można było wróżyć PSP tylko wspaniałą przyszłość.
W końcu kupiłem - (pipi), konsolka wyglądała jak na zdjęciach z materiałów prasowych - rozczarowany byłem tym, że po wzięciu do ręki czuć pod palcami tę kruchość. Pograłem w Wipeouta, Medievila, GTA i potem jeszcze wiele innych - powiem, że po początkowym zachwycie nad grafą, cała magia minela w ciagu tygodnia i generalnie gdyby nie opcja odtwarzania filmów, powiem szczerze że by się kurzyła na półce. Nie poleciłbym już PSP, ze względu na:

- Mało wyszukanych gier - GTA, Burnout, PES? Wolę na PS2.
- LOADINGI !!! Nie można wyciągnąć konsolki na przystanku i grać od razu.
- Niepotrzebne funkcje w konsoli do gier typu filmy, zdjecia, muzyka - to ma sluzyc do grania!
- Nieszczesna Bateria.
- Drogie karty pamieci.
- Malo zapowiedzianych dobrych gier

Jeśli jednak:

- Chcesz oglądać filmy i siedzieć w necie na konsoli
- Mieć "(pipi)istom grafem"
- Nie masz PS2
- Lubisz telenowele od EA

Kupuj w ciemno - mimo wszystko jestem raczej na nie, ze względu po prostu na mobilność - najlepszą cechę handhelda, o czym Sony chyba zapomniało. Wróciłem do PS2 - wolę już grać jedynie w domu, niż płacić sporo kasy za konwersje.

Wróćmy jednak do tematu, a więc sporu dwóch konsol - było PSP, czas na DS'a:

Mialem classica - dla mnie wyglad nie ma praktycznie znaczenia przy wyborze konsoli, ale rozumiem, że zdecydowana większość ankietowanych na pierwszy rzut oka zwróciłaby uwagę na PSP biggrin.gif. Słusznie, przyciąga oko. Oko przyciąga teraz jednak też DS Lite, więc w tej kwestii zarządziłbym remis, na korzyść PSP ze względu na pierwszeństwo.

W przypadku DS'a jest inaczej - o ile na początku zabawy byłem dość rozczarowany grami - SM64DS przechodziłem już na N64, wario ware było lepsze na GBA, rub rabbits nie przypadło mi do gustu, Another Code również. W czasie od kiedy jednak DS wszedł na rynek, wiele się wydarzyło i wiele gier wyszło - może wymienię, jakie tytuły stały się moimi ulubionymi nie tylko na DS'a, ale też ogólnie z gier video:

- Phoenix Wright: Ace Attorney - ŚWIETNA i wspaniała gra
- Animal Crossing - Wbrew oprawie, wcale nie dziecinna - raczej dojrzała i idealna na handheldy
- Osu! Tatakae! Ouendan! - wkręciłem się kompletnie w masterowanie tej innowacyjnej gry muzycznej - polecam!
- Tetris DS - ma to COŚ, co każe ślęczeć przy niej godzinami, choć to tetris tongue.gif

I wiele innych - wbrew pozorom, dla mnie to DS zwycięża w tym wyścigu i myślę, że powinniście wszyscy spróbować pograć trochę dłużej na obydwu, zamiast oceniać po screenach z gier. Argument o "dziecinności" DS'a też jest wyssany z palca - ludzie, nie macie więcej niż 20 lat i generalnie to o dziecinności w większości (nie mówię ofoz ze wszyscy) wiecie malo. Pozdrawiam biggrin.gif.
logical
co do Dick Inferno - dziwne ze zaden admin tego dawna jescze nie zbanowal dry.gif

wyniki sprzedazy obydwu konsol -> http://www.gameonly.pl/newsy/9640

Nintendo DS
Japonia – 10.3mln
USA – 5.8mln
Europa – 6.2mln
Australia – 0.2mln
Kanada – 0.4mln
Razem – 22.9mln

PSP
Japonia – 3.9mln
USA – 5.1mln
Europa – 4mln
Australia – 0.15mln
Kanada 0.4mln
Razem – 13.37mln
Albert Wesker
Tyle razy probowalem sie przekonac do DSa... dwa razy mialem wlasnego, kilka razy pozyczonego i po prostu mi ta konsola zwyczajnie nie lezy. Wiem ze ma mnostwo super gier (sprawdzilem wiekszosc z nich) ale przy PSP te gry wygladaja jak z calkowicie innej epoki, moge pograc chwile ale potem jak odpale Daxtera, Wipeouta, Tekkena to zwyczajnie odechciewa mi sie gier z DS, nawet takie LocoRoco czy Ghosts`n`Goblins sprawiaja wrazenie jakby byly o 3 epoki bardziej zaawansowane niz gry na DS. Do mnie Sony z PSP trafilo w 100%, jestem wyznawca tej konsoli od momentu kupna (rok temu), ciagle mnie szokuje a gry sprawiaja radoche. Co z DS? coz, bede u kumpla to pogram ale ta konsolka moze dla mnie nie istniec
s-a-m
Dick Inferno oświece cię DS na świecie sprzedał się lepiej od PSP o 10milionów...gry na DS sprzedają się o niebo lepiej niż na PSP na całym świecie..średnia ocen gier jest lepsza na DS...itp itd pisz co chcesz ale każdy wie jaka jest prawda...
Diabeu
kocham takie tematy, cośtam VS cośtam - nic tylko wojenki

ja wybrałem DS'a, takie Wario Ware to podstawa jak znajomi wpadną - relax na tarasie, luźne gadki i tylko co chwila przekazanie sprzętu - a touch screen to zajebisty pomysł
Mq
Zgadzam sie , ze dyskusje co jest "lepsze" sa bezsensowne.

Mozna zas odpowiedziec sobie na pytanie co jest "lepsze dla mnie i czego ja szukam w przenosnej konsoli" . Rankingi sprzedazy w tym przypadku sa niepotrzebne , bo kogo zdrowego na umysle obchodzi co woli wiekszosc?

Ja wybieram DS bo gry na niego mi sie bardziej podobaja , podobnie jak kompatybilnosc wsteczna z GBA co w praktyce rozszerza mi biblioteke gier o polowe. PSP z kolei ma dla mnie malo do zaoferowania. Gry na PSP dorownuja grafika i zlozonscia grom z PS2 ale ja juz mam PS2 wiec to do mnie nie przemawia. Bede grac rowniez w domu wiec dwie konsole ktore robia mniej wiecej to samo sa dla mnie strata pieniedzy. Poza Lumines i Loco Roco nic nie widze intrygujacego. Obie konsolki kosztuja troche grosza wiec wole ta z bardziej unikalnymi grami.

Odtwarzacz Mp3 - niepotrzebne , mam juz jeden , odtwarzacz filmow - niepotrzebny i loles UMD , Internet - niepotrzebny .

A DS ma fajne gry. Erm , wiec dla mnie wybor jest prosty.

PSP to sprzet z którym nie będę się wstydził pokazać wśród ludzi (kozacka grafa , wypasiony wygląd konsoli) , a DS wygląda jak bazarowe gierki w stylu "wilk i zając" , na dodatek grafa prezentuje się fatalnie w porównaniu z PSP

wacko.gif rolleyes.gif wacko.gif
Albert Wesker
rzeczowe argumenty, rzeczowa wypowiedz, swiadomy wybor - o to chodzi a nie o ruskie jajka czy kotlety
weronix
Ja moze sie wypowiem bo mam PSP i NDS

Ds ma ciekawe gry to fakt... ale ta grafika...

wiekszosc z tych gier typu 2 d nie rozni sie *bardzo* od tych na Game Boy Advance (pomijam efekty 3 d w niektorych jak np. w New Super Mario Bros.)
ale taka Super Princess Peach... to przecież jest skandal

wiem, wiem...
teraz zwolennicy Ds'a będą gadać że liczy sie grywalnosc i ze "zobacz ile sie ds'ow sprzedaje" itp

fajnie ale powiedzcie mi, czy grywalnosc by spadła gdyby grafika byla lepsza?
czy grywalnosc by spadla gbyby ekraniki byly wieksze?
i w koncu czy gry bylyby mniej atrakcyjne gdyby rozdzielczosc byla lepsza i kolory?

Oczywiscie innowacyjnosci Ds'owi nie odmowie ale przy PSP wyglada jak tania zabaweczka smile.gif Co nie zmienia tego ze uwielbiam sobie pograc w traume, mario 64 Ds, Brain training itp

Tak, moze psp ma gry żywcem brane z PS2 ale ja i tak je lubie bo takie Burnout Legends jest świetne, albo Teken. Porownajcie Burnouta z Burnoutem z Ds'a.

Oczywisice na PSP tez sie znajdzie perełka np. takie Loco Roco smile.gif i życzyłabym sobie coraz wiecej takich gier.

Chyba najlepiej miec obydwie konsole smile.gif

signap
gry EA na DS to niewypaly
Adamgermany
Myśle że mimo wszystko PSP. Za grafike i świetne gry. Aczkolwiek mam też Niendo DS i się na niego nie skarże
Dark koki
ja jestem za DS-em PSP mnie jakos nie pociąga a wydaje mi się ze konwertowanie fimów nie ma sensu na dłuższą mete wink.gif
jurget
QUOTE(Sagat @ 27 12 2006, 00:39) *

Ja uważałem DSa za lepszego i nadal mógłbym uważać gdyby nie jeden feler- na DSa nie mogę dostać w żadnym internetowym sklepie jakichś gier, które by do mnie trafiły np.Phoenix Wright czy Trauma Center i mnie aż skręca jak se pomyśle że mogłem kupić PSP i choć gry nie są może tak dobre ja na DSa to kilka perełek się znajdzie(Key of Heaven,Daxter,Wipeout Pure,GTAVCS) i przynajmniej można je bez problemu w sklepach dostać, a tak teraz zostałem z ręką w nocniku i DS już od jakiegoś czasu tylko się kuży mad.gif a perspektywa wydania kolejnej sumy na peespeka jest niewesoła sad.gif

Masz rację, bardzo trudno kupić dobrą grę na NDS. W marketach najczęściej jak już coś jest to same badziewia. Nigdy nie widziałem dobrej gry na NDS w markecie confused.gif same harry pottery i polarisy, które może komuś się podobają, ale na pewno nie są tytułami must have.
Na PSP sytuacja wygląda zdecydowanie lepiej.
Jazdaone
Obecnie posiadam PSP i musze powiedziec ze konsolka jest naprawde super. Jednak aby sie nia w pelni cieszyc potrzebujesz wersji 1.50 i MS 2GB, wtedy dopiero ta konsolka pokazuje co potrafi.
Jeszcze kilka miesiecy temu smialem sie z osob, ktore ogladaly filmy i sluchaly muzy na PSP, wszystko sie jednak zmienilo gdy kupilem samochod. Teraz mam jezdzace centrum rozrywki. Jade sobie na wycieczke sluchajac muzy z PSP, potem jakis filmik, i kilka gierek zawsze woze z soba. Nawet bateria nie jest juz problemem. bo zawsze sobie mozna dokupic ladowarke do samochodu. Naprawde polecam wszystkim, ktorzy duzo jezdza i lubia sobie pograc i poogladac filmy.

co do DS to uwazam, ze konsolka jest calkiem fajna. zastanawialem sie nawet nad jej zakupem, jednak po dluzszym zastanowieniu dolozylem ksy i kupile sobie X-Klocka 360. jak dla mnie ta konsolka ma za duzo gier z marianem, jakos nie lubie tego goscia.

kapciu360
Hmm ... chyba bardziej bym wolał DS-a ale sie zastanawiam czy nie dolozyc i nie kupic Wii ... jak myslicie ??
STRETCH
doloz jeszcze troche i kup sobie ps3, albo jeszcze troche i full hd, albo jeszcze troszke i jakies auto, albo jeszcze garstke i odrzutowiec.

boze...
kapciu360
Nastempny madry wacko.gif
ArriS
Zdecydowanie PSP. Dlaczego? Duży ekranik i super grafa. Dużo fajnych gierek, oglądanie filmów i słuchanie muzyki itd. PSP wymiata!
Dante
Po dłuższym czasie w obecności obu sprzętów wybieram PSP powód to znacznie większa baza gier dzięki czamu zawsze znajdzie się coś dla siebie(old skoolowe pozycje czy gry np z gba) Co prawda nie ma dotykowego ekraniku ale prywatnie to pomaga bo są sytuacje gdy machanie stylusem jest znacznie utrudnione w porównaniu z naciszkaniem przycisków.
MasterOD
Ja bym wybrał (no... w sumie wybrałem już rok temu PSP). jest to zdecydowanie bardziej zaawansowana konsolka... dużo więcej możliwości i fajniejsze tytuły gier.
Jeszcze jest w sumie jedna żecz: nienawidzę poprostu nie cierpię wyglądu DS'a. Nie nawidzę go trzymać w ręku... jest to ekstremalnie nie wygodne... A psp jest bardzo "łatwe" w trzymaniu i bardzo ładnie wygląda...
Znalazło by się jeszcze kilka plusów dla PSP ale teraz akórat mi nie przychodzą do głowy. Zdecydowanie LEPSZE JEST PSP i zachęcam do zakupu wink.gif
Jazdaone
od jakiegos czasu zastanawialem sie nad kupnem DSL i w koncu go zakupilem. posiadam juz PSP, ale od jakiegos czasu konsolka lezy na polce i zalega kurzem. Wynika to poniekad z faktu ze do niedawna posiadalem PS2 z b. duza kolekcja gier i w ten sposob odpadlo mi mnostwo tytulow na PSP.
od 2 tyg gram na DSL i musze powiedziec ze jest rewelacyjny. Konsola ma wlasciwie tylko jedna wade, a mianowicie dostepnosc gier. Na szczescie z pomoca przychodzi M3 Simply, wtedy konsolka naprawde rozwija skrzydla.
Mr.Ziolo
Ja stoje za NDS ofcoz happy.gif , ja nie patrze na mozliwosci przy wyborze konsoli tylko na świeże pomysły . Uważam ze PSP to odsmażone PS2 które mam i nie widze potrzeby kupywać tego samego ...

Dla nierozumiejacych wink.gif

[PSP censored2.gif ]grafa,niepotrzebne bajery i duperele < [NDS rolleyes.gif ]swieże pomysły, wspaniałe gry, i wiele innych bonusów

Apropos w polsce sprzedaje sie wiecej PSP ponieważ ludzie przy zakupie patrza na zupełnie niepotrzebne bajery (bo nie oszukujmy sie w Polsce jest zdeczka biednawo sad.gif ) które sa zupełnie niepotrzebne !! Jednym słowem konsola służy do grania a co do muzy to bez jaj bo napewno stac was na jakas najtansza MP3 icon_twisted.gif

To jest tylko moja teoria ale i tak zaraz bede przekrzyczony przez garstke fanboyów mellow.gif

EDIT // Problemy z grami na NDS maja tylko nooby bo nie oszukujmy sie ale klik - TUTAJ - klik macie wszystkie gry na NDS za nawet mniej niz 120zl także ][_([])][_ !!! dry.gif

EDIT 2 // A tak pozatym to patrzecie na grafe na GBA a ile ludzi ma GBA ?? Baardzzzooo duuuzzzooo icon_twisted.gif
kubson
ja posiadam psp

dla mnie konsola jest rewelacyjna ale pewnie przez to ze ps2 nie posiadalem smile.gif mialem tylko gamecuba, x i x360

niestety teraz duzo podrozuje i nie moge pozwolic sobie na duza konsole a x360 brak ;/

dlugo myslalem co i jak
wybor padl wlasnie na psp ze wzgledu na gry i mozliwosci.

tak jak pisalem jestem zadowolony ale mysle ze z czasem zaopatrze sie rowniez w ds zeby przetestowac new super mario bros another code itp smile.gif

wymienic psp na ds nigdy

sprawic sobie druga konsolke jak najbardziej i mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie smile.gif

w sumie najbardziej bym sie cieszyl z przenosniej konsolki microsoftu bo x niszczy smile.gif

Mr.Ziolo
Popieram !! Jak by M$ zrobił hand-heldek to było by fantastiq wink.gif
C1REX
Ja wybrałem DS.

Z Sony jestem od początków psxa. Nintendo nie miałem nigdy.
No i na DSa jest więcej oldschoolowych jRPG, które kocham. Te z ps2 już mnie tak nie kręciły.

Do tego, na DS jest seria castlevanii, którą uwielbiam.
lechu
QUOTE(Mr.Ziolo @ 25 02 2007, 21:33) *

Apropos w polsce sprzedaje sie wiecej PSP ponieważ ludzie przy zakupie patrza na zupełnie niepotrzebne bajery (bo nie oszukujmy sie w Polsce jest zdeczka biednawo sad.gif ) które sa zupełnie niepotrzebne !! Jednym słowem konsola służy do grania a co do muzy to bez jaj bo napewno stac was na jakas najtansza MP3 icon_twisted.gif

To że Ty uważasz niektóre dodatkowe funkcje PSP za niepotrzebne, nie znaczy że każdy tak uważa. Dla mnie np przy wyborze, drugim co do kolejności aspektem decydującym o zakupie właśnie tej a nie innej konsolki, była możliwość odtwarzania filmów i muzyki. Najtańsze mp3 playery mają to do siebie że są kiepskawej jakości. W miarę dobry player kosztuje przynajmniej te 200zł. Oczywiście że mógłbym takie coś kupić, tak samo jak i MP4 playera i cośtam jeszcze pewnie. Sęk w tym że nie mam zamiaru chodzić obładowany niewiadomo iloma gadżetami tylko po to żeby wyciągnąć jeden z nich jak mi się zachce akurat tego i owego. Naprawde w zupełności wystarcza mi że w jednej kieszeni nosze telefon a w drugiej PSP.

Jeżeli chodzi o sprawe samych gier na PSP i DSa nie będe się wypowiadał, bo jest to kwestią osobistą każdego z nas w co i dlaczego woli grać. O gustach się nie dyskutuje i szczerze mówiąc mam głęboko gdzieś czy gry są innowacyjne czy nie, czy mają super grafike czy też nie. Mają do mnie trafiać i mają mi się podobać a dlaczego gra X podoba mi się bardziej od gry Y to już moja sprawa.

Handheld MSu... no ja szczerze na to licze i sądze że prędzej czy później MS i na tym polu zacznie wojować. Ciekawe tylko w jakiej formie, bo chcąc coś z tego rynku wyciąć dla siebie, muszą to dobrze rozegrać. Osobiście mam tylko nadzieję że MS w tej kwesti nie pobiegłby za bardzo w strone serwisu xbox live (mobile), bo za sprawą obecnych handheldów wszyscy wiemy jak wygląda w naszym kraju kwestia z dostępem do netu
Mr.Ziolo
Spox smile.gif
To bylo tylko myslenie logiczne bo jesli w całej europie gdzie jest troche bogacej DS lepiej sie sprzedaje niz PSP bo np angole maja tyle kasy ze zazwyczaj maja DS-a,Otwarzacz MP4 i telefon komórkowy który tez odtwarza muze :-) A w polsce nie ma takiego szalenstawa technicznego wink.gif
CassSept
Z perspektywy czasu, długiego użytkowania DSa i epizodu z PSP uważam że konsola Nintendo jest lepsza. Na początku było cienko, start był znośny, ale później przez prawie rok nic. Na szczęście pojawiło się duuużo naprawdę świetnych gier, a na horyzoncie kolejne wielkie hity. PSP jest trochę lepszą konsolą niż jej ogólna opinia i sprzedaż na świecie, jednak to nie zmienia faktu że gry przypadły mi do gustu znacznie mniej niż te na DSa. Dlatego imo zwycięzcą tej walki jest DS biggrin.gif
MasterOD
Eh badrzo dużo osób pisze - PSP JEST 100 RAZY LEPSZE, NIEMA WOGLE PORÓWNANIA itd... ja sam jestem także takiej myśli. WIęc mam pytanie... DLACZEGO GRY Z NDSA MAJĄ WSZYSTKIE RANKINGI OBSADZONE (był taki jeden ranking pokazany japońców w psx... gier na ndsa było chyba 7 na 10 a na psp 0). ???? CO jest takiego w tym brzydkim, niewygodnym NDS'E?? No powiedzcie mi bo nie rozumiem!
hipcio
Oczywiscie ,ze NDS. Dzieki tej konsolce poczulem co to innowacja (viva phoenix wright). PSP do piachu.
Superbart
Tak sobie poczytałem wypowiedzi na poczatku i na końcu tematu i proszę jak z czasem można zmienić zdanie smile.gif

CYTAT(_Diabeu_ @ 8 09 2006, 09:34) *
kocham takie tematy, cośtam VS cośtam - nic tylko wojenki

ja wybrałem DS'a, takie Wario Ware to podstawa jak znajomi wpadną - relax na tarasie, luźne gadki i tylko co chwila przekazanie sprzętu - a touch screen to za(pipi)isty pomysł

A tutaj wypowiedź tego samego pana z początku tematu

12.10.2004 smile.gif

" ja DS traktuję jak element komediowy, to "nowatorstwo" jest imo bardzo zabawne, obsługa touchpada wygląda jak masturbacja, atak padaczki i coś tam jeszcze, no i jaka jest jego żywotność? jakiś psychol zacznie rezać z podniety z całej siły tym rysikiem i zaora całą folię "
Play3rrr
Miałem DS-a ale jednak mie sie nie przyjeło także PSP rulezz
ProstyHeker
Wiesz, tak sobie czytam Twojego posta i myślę - 13. Kur.wa mógłbym być medium, bo nie pomyliłem się. Bardzo rzeczowe argumenty masz, pozdroszacun.

plejsteszyn gurom
lalQr
kupiłem dsa dla mnie bardziej liczy się integracja z graczem niż grafika. psp mnie nie interesuje...
Nsp
wiedzialem ze zwyciezymy nintendo krowy doic baby.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.