Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP czy DS?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
dmlakers
Ze wzgledu na swoj wiek wybieram oczywiscie PSP biggrin.gif .Czemu nie DS question.gif A dlatego ze nie rajcuja mnie gierki dla dzieci typu Pokemony, Mario, Harvest Moon czy inne Power Rangers a w wiekszosci na DS beda takie gry icon_twisted.gif . A z drugiej strony na PSP beda 2 moje ulubione gry : Metal Gear Acid i Gran Turismo 4 Mobile oraz inne gry w ktore zagrywam sie na PS2. Wiec wybor jest dla mnie oczywisty. Juz nawet mam uzbierana kase na PSP i kilka gier (3000PLN biggrin.gif ). Wiec czekam :!:
blancio
Ja wybieram DS biggrin.gif touch-screen daje moim zdaniem gromne mozliwosci na powstanie gier w jakie jeszcze nie gralismy biggrin.gif to wg mnie strzal w 10 biggrin.gif i mikrofon tez sie moze przydac biggrin.gif to tyle bo zmeczony jestem i nie chce mi sie pisac wiecej tongue.gif
Ryo-San
Ja wybieram DS biggrin.gif touch-screen daje moim zdaniem gromne mozliwosci na powstanie gier w jakie jeszcze nie gralismy :

gry, ktore wykorzystują touch-screen są juz od wieków a palmtopy i z tego co widac niezbyt taki system gry sie przyją ;/
Ryo-San
no i stało sie..oficjalna cena PSP to 185 dolców!!!!!!! czyli gadki o tym ze DS zdobedzie wieksza popularnosc wlasnie dzieki cenie mozna wsadzic juz między bajki...185 dolców czaicie baze czarnuchy 8O przeciez to tyle samo co DS(chyba) a dostajemy sprzęt o kilka klas nowoczesniejszy techicznie i wgole full wypas...o_O
Arkady
no i stało sie..oficjalna cena PSP to 185 dolców!!!!!!! czyli gadki o tym ze DS zdobedzie wieksza popularnosc wlasnie dzieki cenie mozna wsadzic juz między bajki...185 dolców czaicie baze czarnuchy  8O przeciez to tyle samo co DS(chyba) a dostajemy sprzęt o kilka klas nowoczesniejszy techicznie i wgole full wypas...o_O

Nintendo traci atuty dla swojej konsolki...

Jak to powiedział kumpel "nie wiem po co Nintendo wypuszcza DS, bo przy PSP wygląda biednie"

Co do ceny to się nie dziwie, że taka jest.SONY nie jest głupie, dopiero co wchodzi na rynek przenośnych konsol i wie, że aby sprzęt odniósł sukces to:
a) maszyna musi być kozacka
B) cena musi być przystępna

800 stów za to cudo..... pięknie, u "nas" naturalnie troche będzie drożej ale i tak cena/jakość jak najbardziej się "pokrywają" laugh.gif

PS jeszcze tylko ceny gier niech dadzą ludzkie
szczurek
a ja na to jak na lato :F

Z calym szacunkiem dla pracy Sony. PSP nie oferuje dla mnie nic ciekawego. To, ze grafika jest bliska tej z PS2? Hmm dla mnie to akurat zaden atut, lecz dla niektorych ktorzy chca zaszpanowac albo zwalic z nog kumpli to moze byc TO.
Grafa<Nowe Pomysły
Jak dla mnie. Zaraz mnie ludzie wyzwa od Phanboy'i lecz nic z tych rzeczy.

Ja tam zycze przyszlym kupcom aby Sony nie odpierdzielilo takiej chalwy jak z PSX'em czy laserami PS2. Amen

kto chce poczuc nutke geniuszu niech poczyta o Feel The Magic : XX-XY. Sega ROXXXX
Ins
no i przy takiej cenie PSP ma przewage i to duza , mp3 i inne bajery , grafa (wiadomo=P) no a touch screena pieknie bedzie wykorzystywac w DSie malo gier , bo na przyklad bieganie sonic'em poprzez machanie w lewo prawo jakos na rewolucyjne sie nie wydaje;] ale np sterowanie w fpp'ach pierwsza klasa
Ryo-San

Grafa<Nowe Pomysły
Jak dla mnie. Zaraz mnie ludzie wyzwa od Phanboy'i lecz nic z tych rzeczy.  

no tak kazdy kto kibicuje DS tak wlasnie pisze..bo wiadome ze DS jest technicznie kilka lat w plecy za PSP..no ale powiedz mi Szczurek jakie to oryginalne pomysly ma DS?? touch scren może? zaden to oryginalny pomysl.. miktofon? LOL a po kiego grzyba mi mikrofon? hmmmm co tam jeszcze bylo bo nie pamietam? dwa ekrany? to juz przecież było i to do tego 20 lat temu i jakos nie bardzo sie przyjeło...wiec jakie to nowe pomysly ma DS?
szczurek
Heh dziwne bo kazdy przeciwnik DS tak pisze :F
Zakladam, ze nie czytales o paru gierach ktore wykorzystuja patenty DS i moga byc killerami. Wymienie tylko 2 : Ridge Racer DS [kierownica na dolnym ekranie] czy Feel the Magic [niechce mi sie wymieniac bo tam jest tego mnostwo, lecz pewnie nie bedzie Ci sie chcialo o niej poczytac wiec wymienie tylko zdmuchiwanie swieczek przy pomocy .... mikrofonu ohmy.gif ] lub Animal Crossing DS - pewniak. Niestety niektorzy developerzy po prostu nie beda miec 'weny' by stworzyc cos godnego uwagi i poleci seria gier z mapka na dolnym ekranie confused.gif

Sony niezle namieszalo - to fakt. Gorzej jezeli cos w tej ukladance im nie wypali to moze byc zle bo sprzedaja produkt za o wiele mniejsza cene.

A skoro juz najezdzamy kulturalnie na siebie to ja zapytam : komu bedzie sie chcialo ogladac filmy na maluskim ekraniku gdy ma do dyspozycji chociazby komputer czy kino domowe? MP3 to niezly pomysl, podoba mi sie. Karta pamieci za to juz nie tak bardzo confused.gif
Tori
Dual Screen mnie nie interesuje, jestem zwolennikiem tradycyjnego ciorania, a babrać ekran brudnymi paluchami to ja nie planuję. PSP to jest cacko. Myśląc o zapowiedzianym MGSie, albo NFS:U aż dostaję ślinotoku.
Arkady
Patrzyłem dziś kurs walut. Dolar stoi 3.40 tongue.gif czyli PSP na nasze 630 zł biggrin.gif

Co do filmów to szczurek ma racje, mały ekran to jeszcze bez polskich napisów (bo na polskie to nie ma co liczyć oczywiście). Ale co tam, kupuje konsolke dla gier a nie filmów.
A.Z.BEST
Zwazcie uwage, ze to Sony i skrzetnie ukrywa swoje informacje smile.gif. Zapewne po launchu grafa nie bedzie tak olsniewac, a bateria przy napedzie optycznym bedzie wytrzymywac 2-3 godziny. Ale jednak i tak jestem za PSP. NDS to po prostu smieszny eksperyment, a jednak w dzisiejszych czasach pewniejsze jest zwyczajne rozwijanie technologi. Zreszta... Sony wyrobilo se marke na Playstation i chyba nigdy tego nie porzuci, a PS to potega. Za to MP3... hmmmm, bajerek smile.gif. Ale rozmiary tej konsoli pozwalaja ja nazwac co najwyzej plecakonsolka (tak, mowie o finalnym designie).

A co do touchscreena i podwojnych ekranow... przemyslcie sobie sprawe jeszcze raz. Czy Wy macie 3 rece? Lewa reka trzymacie DSa i jezdzicie po krzyzaku, a prawa smyracie ekranik rysikiem. No dobra... ale jak nacisnac jakis przycisk funkcyjny? Dotykanie touchscreena paluchami nie ma sensu. Palce sa za grube i zostawiaja slady. Bue tongue.gif. Zobaczymy jak to bedzie i czy bedzie mnie stac na to wogle smile.gif. Na pewno nie kupie nic na launchu.
szczurek
eee ale ty nie bedziesz dotykal ekranu palcami tylko stylusem O_o
A.Z.BEST
Co to kura jest stylus? Rysik? Jak mowa o rysiku, to przeczytaj mojego posta jeszcze raz. To wymaga 3 rąk o_O.

Chyba, że napisałeś to do mnie prywatnie i z podtekstem, to zlewam wink.gif.
szczurek
hmm polecam obejrzec reklame DS w ktorej biora udzial Steve-O i Cris Pontius. Tam mozemy zauwazyc jak to sie sprawuje mniej wiecej. Ja tam 3 rak nie widze.
KLIK
A.Z.BEST
Ale i nie widać, by kolesie naciskali na przyciski funkcyjne. Sam D-Pad i rysik ;/. Lipa jak dla mnie.
Berion
Albo rybki albo akwarium... Albo poruszanie się za pomocą rysika + przyciski funkcyjne albo d-pad + rysik zamiast przycisków funkcyjnych (odpowiednie opcje zapewne będą wtedy wyświetlane na ekranie -> ja to tak widzę
szczurek
Ale i nie widać, by kolesie naciskali na przyciski funkcyjne. Sam D-Pad i rysik ;/. Lipa jak dla mnie.

ee moze dlatego, ze :
a) Steve naciska na L bo on sluzy do lockowania sie jak dobrze pamietam
B) d-pad sluzy do poruszania sie
c) stylusem mozemy sie obracac a przez pukniecie w ekran strzelamy. I po co komu 3 rece? To tak samo jak powiedziec, ze aby zrobic w SCII jakies massive combo potrzebujemy dodatkowej pary rak.

Aha, widac tez, ze konsola nie bedzie zbyt ciezka, mozna ja trzymac w jednej rece spokojnie. Jednak IGN mowilo, ze aby grac komfortowo przydaje sie polozyc albo chociaz oprzec DS o cos [kolano, stol, czy cos innego] a wtedy bedzie dobrze.

Mozecie myslec, ze jest ze mnie (pipi) phanboy lecz Ci ktorzy choc troche mnie znaja wiedza, ze tak nie jest. A to ze bronie DS jak moge? Hmm moze dlatego iz bardziej podoba mi sie szkola Nintendo w kwestii kieszonsolek i zadna, nawet najpotezniejsza przenosna konsola nie odciagnie mnie od innowacyjnych pomyslow i swiezych rozwiazan Nintendo [nie twierdze, ze inni dev. tego nie maja, no moze w mniejszym stopniu ; karty w MGS: Acid to dobry przyklad].

EOT mój ;]
Tori
no i co, gram sobie w bijatykę i nagle przed zakończeniem ostatecznego jiggla mam wyjąć patyczka i dłubać po ekranie?? To nie dla mnie, wolę tradycyjne systemy.
YETI
Moim zdaniem DS juz jest spalone. Konsola Sony moze zaoferowac znacznie wiecej (min.mp3). Juz nie wspomne o znacznie lepszej grafice i samym wygladzie, PSP wyglada jak bardzo droga zabawka a DS...hmm jak konsolka od "ruskich".
Oczywiscie najwazniejsze sa gry, a tych konsola Sony napewno bedzie posiadała wiecej, no ale jesli ktos lubi... Mario Party 10 lub Mario Tennis 14 wink.gif
Matrox
Ja juz wybralem PSP i jak dla mnie DS pozostal daleko w tyle, byle by tylko bateria wytrzymywala wiecej niz 2h w PSP confused.gif Jezeli za ok 700 zl w jednym urzadzeniu dostane konsolke z taka moca, mp3player, odtwoarzacz filmow (polskie napisy mi zwisaja, z angielskim sobie jako tako radze smile.gif ) to wybor jak dla mnie jest prosty ;]

ps. chociaz filmow i tak pewnie ogladac nie bede bo mnie ich cena odstraszy biggrin.gif
szczurek
Mario Party 10 lub Mario Tennis 14

hmm ciekawo dlaczego lecz ten argument czesto padajacy z ust przeciwnikow Nintendo podoba mi sie najbardziej. Kocham was ludzie i wasze obiektywne spojrzenie. MP to tasiemiec, nie podoba mi sie. A MT byly tylko 2 narazie o ile pamietam. Kocham was ludzie normalnie ;*

ciekawo dlaczego zapominacie, ze DS bedzie takze zwykla konsola, jak dla deva nie bedzie pasowalo wykorzystanie touch screena to ... go nie uzyje? Dziwne myslenie ludzie.
Matrox

ciekawo dlaczego zapominacie, ze DS bedzie takze zwykla konsola, jak dla deva nie bedzie pasowalo wykorzystanie touch screena to ... go nie uzyje? Dziwne myslenie ludzie.

To po co mam placic za cos co nie zostanie wykorzystane ?? Dziwne myslenie tongue.gif
Tori
Hola Hola, wara mi od Mario Tennisa. Dla pewności podam państwu, że powstał MT 64, na Nintendo 64, oraz ten sam tytuł na GBC. Obydwie gry są wręcz wybitnymi perłami i polecam je każdej żywej istocie. W trakcie wykończeń jest Mario Tennis Advance i zapowiada się kolejny kosz pyszności. Więc podsumowując mamy 3 odsłony tenisu ziemnego. Mario Party nie lubię, sprawa podoba do GAME & WATCH GALLERY, nie jestem stworzony do tego typu rozrywki. See ya...
Mike
Jak patrze na stosunek mozliwosci do ceny sprzetu, to PSP zostawia DS'a daleko w tyle. Jedyne co mnie martwi to zywotnosc bateriiakumulatorkow w tym pierwszym (ale co tam, najwyzej kupie zapasowe =).

btw. nie jestem ani entuzjasta ani haterem Nintendo, wiec mi lata ta maszynka - jak bedzie na nia zbyt, to czemu nie - niech ludzie kupuja, ale sam raczej nie skorzystam ;]
krilluch
Ja stoje twardo za Nintendo DS. Dla mnie liczy sie pomysl - nie tylko grafika. Wiem, ze Nintendo ma juz za soba serie genialnych handheldow i wie co robi. Obawiam sie, ze bateriozernosc PSP (jak np. Game Geara wczesniej - nie dalo sie grac poza domem) przewyzszy jego specyfikacje i bedziemy zmuszeni do grania tylko w miejscach z gniazdkiem elektrycznym. No i poza tym Metroid nowy bedzie na DS wink.gif
szczurek
To po co mam placic za cos co nie zostanie wykorzystane ?? Dziwne myslenie tongue.gif

gah zle sie wyrazilem
Chodzilo o wykorzystanie ekraniku w malym stopniu, mapka or something. Ekranik wykorzystany a dev. moze sie skupic na zwyklym dopracowywaniu swojej konsoli. DS nie jest takim szitem pod wzgledem mocy [choc przy PSP wyglada blado, to fakt]. Konsola spokojnie pociagnie gry z N64. Ja tam tylko czekam na kolejne Seiken Densetsu z grafika jak LoM mniaaaaaaam.

PS: screeny z HM na DS wymiataja ;p mycie konia roxx ;pppp
Matrox

Chodzilo o wykorzystanie ekraniku w malym stopniu, mapka or something.

Czyli wykorzystanie tzw. \"na odwal\" smile.gif, nadal jestem zdania ,ze jezeli ten ekranik bedzie tak wykorzystany to lepiej zeby go nie bylo ,a cena hh by spadla.

PS: screeny z HM na DS wymiataja ;p mycie konia roxx ;pppp

Ty to jednak zbrezny jestes tongue.gif
ghost.
zdecydowanie PSP - już zacząłem odkładać kasę
szczurek
Czyli wykorzystanie tzw. \"na odwal\" smile.gif, nadal jestem zdania ,ze jezeli ten ekranik bedzie tak wykorzystany to lepiej zeby go nie bylo ,a cena hh by spadla.

Wiesz, w zyciu tak jest, ze placisz za to czego nie potrzebujesz ;P Placisz za wejscie na NA chociaz nigdy nie bedziesz gral po necie. Placisz za odtwarzanie filmow UMD chociaz ogladanie takie FF7AC na malym ekraniku to hanba i masakra dla oczu w negatywnym znaczeniu. Placisz za wejscie na BBA chociaz nigdy go nie kupisz - bywa.

Ty to jednak zbrezny jestes tongue.gif

Ja nie powiem kto tu sie domagal na gg zebym mu podal :roll:
Matrox

Wiesz, w zyciu tak jest, ze placisz za to czego nie potrzebujesz ;P Placisz za wejscie na NA chociaz nigdy nie bedziesz gral po necie. Placisz za odtwarzanie filmow UMD chociaz ogladanie takie FF7AC na malym ekraniku to hanba i masakra dla oczu w negatywnym znaczeniu. Placisz za wejscie na BBA chociaz nigdy go nie kupisz - bywa. 

Tylko z tymi rzeczami to jest akurat tak ,ze wykorzystywanie ich zalezy tylko od ciebie ,bo sa juz odpowiednio wykorzystywane przez dev. NA daje mozliwosc gry po necie i zalezy tylko od ciebie czy chcesz czy nie ,z filmami na PSP bedzie tak samo , no moze z BBA jest trudniej bo prawie zadna gra go nie wykorzystuje ale to akurat potwierdza ,ze przy konsolach Niny placi sie za rzeczy ktore nie sa odpowiednio wykorzystywane tongue.gif
HunterX
Od wczoraj zmieniłem zdanie - wolę PSP. No bo po co inwestować w DSa skoro zostanę wych.ujany przez samo Nintendo. Gratuluję polityki z RE4 - po cholerę mi konsola bez exclusive'ów? Ja się tak nie bawię.
Kenshin
Od wczoraj zmieniłem zdanie - wolę PSP. No bo po co inwestować w DSa skoro zostanę wych.ujany przez samo Nintendo. Gratuluję polityki z RE4 - po cholerę mi konsola bez exclusive'ów? Ja się tak nie bawię.

niezgadzam sie ztoba calkowicie to wina cRAPCOM'u zrszta potym co sONY wyrabia odechciewa mi sie wszystkiego(moj czytnik w PS2 padl !!!)
a w RE4 pogram na X jesli wyjdzie biggrin.gif ale wracajac do tematu ja jednak wybiore kombo :moj X +NDS

PS.Ciekawe kiedy na allegro pojawia sie lasery do PSP biggrin.gif
Raptor
Jesli chodzi o grafike to wystarczy mi to co pociagnie NDS - jakos przyzwyczajenie daje o sobie znac i bardziej podobaja mi sie gry wizualnie (czyli brzydsze poniekad) na NDS niz te na PSP. Na dzien dobry chcialbym kupic sobie zestawik: NDS + Super Mario 64 DS, Asphalt Urban GT oraz Animal Crossing DS i moze Mario Kart. Bardzo cieszy mnie kompatybilnosc wstecz, podoba mi sie opcja z drugim ekranem dotykowym oraz ten Picto Chat (ciekawe kogo ja znajde aby sie tym pobawic? laugh.gif).
radix
Hunter też się z Tobą nie zgadzam. Co to ma wspólnego? Chyba nic.
A co do konsoli - to jasne - DS!!! Może już na mikołaja będzie u mnie smile.gif
HunterX
E ludzie, kiedy to było. W międzyczasie wiele nowych informacji na te tematy do mnie napłynęło i zdążyłem już zmienić zdanie wink.gif . Pozdrawiam obrońców DSa. biggrin.gif

A co do Sony, to firma spieprzyła PS2-ójkę, teraz dało ciała z żywotnością baterii w PSP. Niby można grać z zasilaczem, ale przecież to jest konsola przenośna a nie stacjonarna. Jestem ciekaw jak szybko ludzie zaczną wieszać psy na Sony za ten numer.
Kenshin
E ludzie, kiedy to było. W międzyczasie wiele nowych informacji na te tematy do mnie napłynęło i zdążyłem już zmienić zdanie wink.gif . Pozdrawiam obrońców DSa. biggrin.gif 

A co do Sony, to firma spieprzyła PS2-ójkę, teraz dało ciała z żywotnością baterii w PSP. Niby można grać z zasilaczem, ale przecież to jest konsola przenośna a nie stacjonarna. Jestem ciekaw jak szybko ludzie zaczną wieszać psy na Sony za ten numer.

Bo jakby to powiedziec ?? sONY odwala, mysla ze tylko oni licza sie na rynku ale sory czasy 1szego Playstation sie skonczyly , a na rynku Pocket liczy sie tylko Big N !!
Arkady
Ale zobaczcie co ta bateria musi pociągnąć, to już nie byle grafa przenośnych konsolek :wink: . Gdyby to NDS miało taką grafe co PSP to Nintendo niewiele lepiej by się spisało :wink: .
HunterX
Ale zobaczcie co ta bateria musi pociągnąć, to już nie byle grafa przenośnych konsolek :wink: . Gdyby to NDS miało taką grafe co PSP to Nintendo niewiele lepiej by się spisało :wink: .
Nic tego nie usprawiedliwia. Jak robi się przenośną konsolę, to jednym z głównych celów powinna być jej długa praca na bateriach.
fagg
pamietacie gamegear od segi :wink:
Ins
no baaa ;]
6 baterii i 1.5H grania , full wypas ;]
Raptor

A wiesz ze mnie to g obchodzi? Dla mnie bardzo liczy sie czas, ktory spedze poza musem doladowania konsoli, a nie ze pogram troche i juz musze szukac kontaktu. W koncu to przenosna konsolka. Pojawia sie problem SGG. Bylo identycznie prawie - kolorowa, lepsza grafika... a gra na 6h... wygral GB z duzo gorsza (b&w) grafika, ale duzo dluzszym czasem dzialania samej maszynki. Zreszta po co mam placic za mozliwosc odtwarzania filmow umd, ktore gdzie sobie kupie? Specialnie aby obejrzec je na malutkim ekraniku? Wolne zarty. Dla mnie handheld teraz to organizer + sprzet do grania. NDS trafia idealnie w moje gusta i potrzeby.
Kenshin

A wiesz ze mnie to g obchodzi? Dla mnie bardzo liczy sie czas, ktory spedze poza musem doladowania konsoli, a nie ze pogram troche i juz musze szukac kontaktu. W koncu to przenosna konsolka. Pojawia sie problem SGG. Bylo identycznie prawie - kolorowa, lepsza grafika... a gra na 6h... wygral GB z duzo gorsza (b&w) grafika, ale duzo dluzszym czasem dzialania samej maszynki. Zreszta po co mam placic za mozliwosc odtwarzania filmow umd, ktore gdzie sobie kupie? Specialnie aby obejrzec je na malutkim ekraniku? Wolne zarty. Dla mnie handheld teraz to organizer + sprzet do grania. NDS trafia idealnie w moje gusta i potrzeby.

Niic dodac nic ujac , no moze pozatym ze DS jest bardziej nowatorski od PSP
A.Z.BEST
Nic tego nie usprawiedliwia. Jak robi się przenośną konsolę, to jednym z głównych celów powinna być jej długa praca na bateriach.
Spoko, Sony pracuje nad bateriami azbestowo wink.gif- jonowymi. Zapewne będzie tak, że konsolkę będziesz kupował z tą lipną baterią- będziesz na nią skazany, ale tak czy siak będziesz musiał sobie doliczyć kapuchę na nową "Mega battery for PSP". Z drugiej strony ciężko im będzie wynaleźć coś większego niż 1800 mAh przy 3.6V smile.gif. Porażka tongue.gif.

W każdym razie dizajn jest kozacki, a gierek nie brakuje.
CELL7777
ja kupie PSP nawet nie myślę o DS powód... PSP po prostu jest lepsze i to odrazu widać np lepsze możliwości graficzne DS przy PSP wypada słabo tego nie da sie ukryć
dante2003
Siłą DS'a nie jest grafika, ale patenty.
Ryo-San
Siłą DS'a nie jest grafika, ale patenty.

dokladnie..zreszta jesli chodzi o kieszonsolki to grafika mi dynda i powiewa...od mocnej grafy mam stacjonarne sprzęty...
CELL7777
http://www.gamespot.com/news/2004/12/05/sc...ex_6114458.html

kilka fotek PSP cool.gif
Ryo-San
Hmmmm co wybiore..juz teraz to raczej sam nie wiem..najpierw bylem nastawiony na PSP, potem na DS'a a od wczorajeszej premiery znowu mnie wzielo na PSP i chyba na niego postawie..chyba
widac ta koooorewską moc jaka tkwi w tym sprzęcie... oj widac
no a jesli mialbym sie kierowac dizajnem konsolki to bezapelacyjnie PSP wins..DS przy PSP wygląda zdeka tandetnie..nawet bardzo tandetnie bym powiedzial;/ poprostu jest to taka roznica wygladzie jakby te sprzety dzielio dobrych kila lat;/
Kenshin
Ja też już niewiem comam robic gdy zobaczylem wczoraj fotki z premiery powiedzmy nastawily mnie optymistycznie do tego sprzetu biggrin.gif , kurde damn you Sony damn you biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.