Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSP czy DS?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Anonymous
Którą z tych konsol woleli byście? Ja, pomimo, że PSP olśniewa grafiką, wybrałbym DS. Jest to jakaś nowość w kieszkonsolach (czy jak się to pisze)!
Berion
Którą z tych konsol woleli byście? Ja, pomimo, że PSP olśniewa grafiką, wybrałbym DS. Jest to jakaś nowość w kieszkonsolach (czy jak się to pisze)!

Ghemmm... Ale przecież jeszcze nie miały premier. Ani one same ani co ważniejsze gry na nie. Jak mam dokonać wyboru?

Z pobudek czysto wizualnych (konsoli nie gfx w grach) wybrałbym PSP
KOMODO
JA zastanawiam sie nad Ds raczej, co spowodowane jest cena. PSP bedzie dwa razy drozsze! D-oh!
Wolny
Cuż trudno powiedzieć.Jak psp bedzie niewiele droższy od nds to kupuje,a jak nie to biore ds.
Anonymous
Ja wole DS! PSP to zwykłe PS2 tylko przenośne. Ja potrzebuje zmian! DS to będzie coś z extra żywotnymi grami (Animal Crossing i pewnie Harvest Moon)
Berion
Ja wole DS! PSP to zwykłe PS2 tylko przenośne. [...]

Naprawdę myślisz, że PSP to miniaturka PS2? Niemożliwe... i stawiam na to jednego browara cool.gif
Luck
Ja mimo wszystko, jak na razie zbieram kasę na PSP smile.gif
Anonymous

Naprawdę myślisz, że PSP to miniaturka PS2? Niemożliwe... i stawiam na to jednego browara cool.gif

Popatrz na możliwości i grafe. Masz odpowiedź!
Berion

Popatrz na możliwości i grafe. Masz odpowiedź!

Eeee... Jak dla mnie to PSX<=>DC. A co do np. GT4Mobile to jescze nie było trailer'a (chyba, że jestem niedoinformowany:). Same screeny nic nie mówią...
PS: MGSAcid to MGS z "rozmazywaniem tekstur"

Ale i tak wszystko wyjaśni czas... Przecież mogę się mylić - wcale tego nie neguje. Implikuje jedynie, że jeszcze za wcześnie na takie dywagacje
ogqozo
DS jest ciekawszy, bardziej innowacyjny, ma niezłą grafę, mikrofon, no i świetne zapowiedzi (popatrzcie tylko na line-up z nintendo.com) - a SOny ściemnia, wyświetlając filmiki z PSP na wielkich ekranach. Nintendo od razu udostępniło grywalne wersje.
sterna
Zdecydowanie wybieram DS jak chce miec grafe na poziomie ps2 to gram na xie [i mam nawet lepsza biggrin.gif ] nie widze potrzeby zeby grajac np w pociagu miec niewiadomo jaka grafe zwlaszcza ze filmiki DS prezentuja sie smakowicie
Genesis
Ja wybieram obie konsolki i czekam na ich ukazanie sie w Europie
Kenshin
Ja najprawdopodobniej wybiore PSP , mysle ze to wlasnie ta konsolka przenosna utrzyma sie na rynku, choc moge sie mylic .
Czappi
Wybieram PSP z powodu gier które bardziej mi odpowiadają niz gry serwowane na konsole Nintendo
szczurek
NDS gdyz PSP odpycha przez cene. Aczkolwiek moge nic nie kupic gdy zobacze, ze zle sie dzieje [widzieliscie screeny z nowej produkcji Square na DS'a? Ani chyba kpią! Przeciez na tę konsolę mozna spokojnie stworzyć tak przepiekną grę jak chocby Legend of Mana! Niech spie.rdalają lekko mowiac....]

PS: dodałem ankiete
Ryo-San
ja tam fanem kieszonsolek nie jestem i raczej nie będe - ale gdybym mial wybierac to bez zastanowienia brałbym PSP - DS a PSP to inna liga - PSP oferuje znacznie więcej..oprócz gier urywających łeb dochodzą filmy we wspaniałej jakości..no i konslka ma jakis taki powazniejszy "dizajn"..
Pozatym line-up na PSP jest imo miażdzący:MGS,GT4 itp itd
Czappi
hmm...gdybym mial kase to bym kupił obie, są świetna a każda bedzie miala inne gry a chcialbym wszystko wyprobowac smile.gif
SoniK
Nigdy nie byłem i raczej nie będe fanem konsol kieszonkowych...Wątpie żeby któraś z tych mnie zakręciła ale jak już to bym DS wybrał.
..::XMANiAK::..
ze wzg. na cene prowiadzi DS, bo przeciez PSP kosztowac bedzie tyle co PS2 kiedy u nas sie pojawilo [ok. 2500zl], a co do mozliwosci to wygrywa PSP

pewnie duzo osob kupi [w polsce] DS ze wzg. na cene i kolejne czesci Mario [Bros i rekame 64 tongue.gif chyba SM 64x4 smile.gif]

Ja stawiam na DS
Ryo-San
co do ceny to jest to normalne - czemu BMW jest droższe od Forda Focusa - proste - inna liga - tak samo w przypadku DS'a i PSP - kieszonsolka Sony nie będzie droga tylko poprostu warta swojej ceny - takich rzeczy nie oferuje narazie nic na świecie - wiec to normalne -
a DS jak to produkt Nintendo - sprzęt skierowany do fanów..
pozatym DS to zagranie Va-Bank Nintendo - jak konsolka okarze sie niewypałem to będzie z firmą Mariana nieciekawie..
szczurek
nie tyle nie ciekawie co beznadziejnie....
Ale IMO nie zapowiada sie na to, cenie DS'a glownie za mozliwosci interakcji z graczem przez dotyk czy glos, fpytke. Owszem PSP to inna liga, ale nie oszukujmy sie 95% graczy w polsce nie bedzie stac na te cudo....no coz. Ale na swiecie moze rozegrac sie ciekawa batalia pomiedzy tymi dwoma obozami icon_twisted.gif
Czappi
Tak jak na po premierze PS2 mało ludzi miało na to kase (ponad 2000zł 8O ) a jak jest teraz? Mnóstwo ludzi ma tą konsole...po paru latach istnienia PSP bedzie mozna sobie na nie pozwolic :wink:
szczurek
no coz, Sony oswiadczylo, ze nie zamierza zbyt szybko spuszczac z ceny..... owszem znajdzie sie jakis maniak ktory kupi kieszonsolke za 2500zł, a wiekszosc nie bedzie czekala paru lat az laskawie obniza cene. Fakt, za nowosci technologiczne trzeba placic ale wielkie S przedobrzylo imo.......
HunterX
Ja bym wolał tą konsolę, na którą będzie Metroid Prime ;]. Padło na DSa icon_twisted.gif . Konsola Sony trochę mnie odpycha właśnie ze względu na te wszystkie bajery. Ja chcę sprzętu do grania, nie multimedialnego kombajnu. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

BTW: podobno cienko z bateriami jeśli chodzi o PSP, a w przypadku pocketów to podstawa.
Fil-O
PSP pokona DS tak jak swego czasu PSX pokonał N64. Dni Nintendo są już policzone... Bill: szykuj kasę... icon_twisted.gif
Link-in
Kto ma Metroida i Zelde ma władzę. smile.gif
Berion
Kto ma Metroida i Zelde ma władzę. smile.gif

A kto ma GT i MGS'a to nie? he he... ...

Osobiście bym wolał DS'a. Kombajn Sony zbyt wiele oferuje (co zaowocuje zapewne wysoką ceną).
No i ten bum na 3d... Mnie się to trochę nie podoba... ... Mam nadzieję, że 2d nie odejdzie wkrótce w zapomnienie tak jak to "nie dawno" miało miejsce (są oczywiście wyjątki).
Ciekawy kiedy M$ wyskoczy ze swoim hand-held'em?
Arkady
Ja wybieram PSP - gry , muzyka , filmy (choć tu nie wiem jak będzie ,bo wątpie żeby filmy miały polskiego lektora , a napisy to też nie za bardzo na małym ekraniku)
DRACO_WAHATEVER
zdecydowanie NDS ,przewaga tehniczna to zaden atut(GBA vs N-GAGE), najwazniejsze sa gry a tych na NDS nie zabraknie, nintendo juz zadbalo o odpowiednia liste develloperow,
nitendo ma prawie wszystkie asy w reku tj. renome ,znane gry,ponad 3 tys gier na starcie(gb gbc gba),doswiadczenie, wielomilionowa rzesze fanow, rewolucyne rozwiazania i co najwazniejsze cene..............

jesli cena psp bedzie taka jak sie zapowiada to psp podzieli losy nomada ,game geara, Palm zodiac czy N-Gage- bedzie konsola niszowa
kolena rzecza ktora bedzie miala wplyw na sprzedaz beda napewno piraty-co do prodoktow nintendo to niema zadnego problemu gry na gba sa po ok 40 dotego roznego flash linkery itp.= z NDS bedzie tak samo.A psp?niebedzie latwo..............

aha z tego co czytalem o NDS to tworcy pozostawili sobie "furtke" pozwalajaca upgrade'owac sprzet-otoz slot na karty GBA moze zostac wykorzystany jako slot rozszerzen, wiec pewnie, w razie potrzeby moga sie ukazac dopalacze jak do N64
Czappi
Tylko ze te dopalacze to znów kolejne wydatki które będą konieczne zeby uruchomic jakiegos hita, systemsellera do Big N...
DRACO_WAHATEVER
napisalem" W RAZIE POTRZEBY" ale nie sadze aby to bylo konieczne NDS poradzi sobie na rynku bez tego....... ja juz czekam na metroid i sonic DS, a dalej zobaczymy, moze winning eleven series?
szczurek
winning eleven juz zostal zapowiedziany
yahoooooooooo tongue.gif
lysy1983
PSP czy DS? Dziś już nie jestem w stanie powiedzieć co wybiorę, wszystko zależy od ceny konsol i gier jakie dostaną. Wydaje mi się jednak, że Sony przestrzeliło z PSP jako kombajnem multimedialnym. Wolałbym, aby PSP było tylko do gier, a nie do wszystkiego. Przecież handhelda kupuję po to, aby grać, a nie oglądać filmy, czy słuchać muzy. Genialnym posunięciem SOny byłoby wypuszczenie okrojonej PSP- tylko do gier. Cena byłaby wtedy o wiele niższa i założę się, że znacznie więcej osób skusiłoby się właśnie na maszynkę Sony.
..::XMANiAK::..
PSP czy DS? Dziś już nie jestem w stanie powiedzieć co wybiorę, wszystko zależy od ceny konsol i gier jakie dostaną. Wydaje mi się jednak, że Sony przestrzeliło z PSP jako kombajnem multimedialnym. Wolałbym, aby PSP było tylko do gier, a nie do wszystkiego. Przecież handhelda kupuję po to, aby grać, a nie oglądać filmy, czy słuchać muzy. Genialnym posunięciem SOny byłoby wypuszczenie okrojonej PSP- tylko do gier. Cena byłaby wtedy o wiele niższa i założę się, że znacznie więcej osób skusiłoby się właśnie na maszynkę Sony.

podobna sytulacja z NGAGE tongue.gif, dali duperele i kosztowal ok 1000zl, a gdy dali konsole+zwyczajne funkcjie telefonu zyskal "slawe"

jesli tak bardzo dobrze, byc moze wygra PSP
Furbik
Ja wybieram PSP, mam nadzieję ze cena na początku będzie przystępna.

marzenie scietej glowy laugh.gif - [szczurek]
Raptor
Jako pierwszego handhelda kupuje NDS z jedna gra - Teoretycznie jak tylko wyjdzie. PSP stoi 2gie w kolejnce (jak na razie jako ciekawostka - juz widze ogladanie filmow na tym u nas - ciekawe czy ten format u nas w ogole zawita, a nawet czy przyjmie sie), psp jak na razie zostaje mi drozsza maszynka do gier.
szczurek
The same as Raptor
DS'a kupie najprawdopodobniej miesiac po europejskiej premierze razem z jakims killerem na dlugie wieczory hyh.gif Najlepiej zeby to byl Mario Kart...wtedy bym mogl sobie pograc z kumpela biggrin.gif
monio4
PSP pokona DS tak jak swego czasu PSX pokonał N64. Dni Nintendo są już policzone... Bill: szykuj kasę... icon_twisted.gif

Człowieku zastanów się co mówisz! Czy naprawdę myślisz że 200 lat tradycji da się tak kupić ? Kpisz i nie masz pojęcia o czym gadasz. Co do konsolek to wybiorę DS'a za jego innowacyjność i gierki. O tym czy system osiągnie sukces nie decyduje moc obliczeniowa tylko gry, patenty, cena, krótko mówiąc DS ma same asy w rękawie. Nintendo nie popełni drugi raz błędu jakim było olewanie developerów 3rd party.
Ryo-San

Człowieku zastanów się co mówisz! Czy naprawdę myślisz że 200 lat tradycji da się tak kupić ?

Po pierwsze nie 200 lat tylko 102 lata (w 1902 Fusajiro Yamauchi zalozyl w Kyoto Nintendo Koppai) a tak ogolnie to na elektronicznym rynku Ninny dziala od 27 lat..wiec nie mamy tu do czyniania z jakas kilkuset letnią tradycją..pozatym zawsze lepsze dla firmy jest odsprzedac swoje akcje komus potężniejszeniu i miec pewną przyszlość..niż życ o pierwszego do pierwszego i nie byc pewnym jutra...i zbankrutowac..w dzisiejszych czasach rządzi pieniądz a nie tradycja...niestety
Masciarz
Myśle że oby dzwie maszynki będą (hmmm) cudowne.
Ale jest sprawa gier PSP napewno będzie miałao więcej swojich,znanych z ps2 i psx w roli mario zobaczymy tam crasha itd..
A w DS teżnapewno coś wyjdzie tylko tu będzie więcej nowych(można nawet powiedzieć eksperymentalnych) produkcji za wyjątkiej mario i kilku gier z GBA

(ale moge się mylić...)

Jeśli miałbym kupito kupił bym PSP, ale nie kupie bo to by zjurnowało mój budżet (do 200zł) no i jakbym jużmiał konsolke to potem kasa na gry by sięsprzydałą...

Mój kumpel chce kupić jego stata kilka razy mówił żę po premierze pojedzie do niemczech i kupi.
Filip
raczej PSP
z tego powodu
http://members.lycos.co.uk/playerblah/spri...97458441394.jpg
Ryo-San

lol - nie wiem kto Ci ten fake wcisnął - ale poprostu jesli chodzi o to zdjecie to ktos sobie robi jaja - mam DVD z E3 - gdzie ludzie trzymają DS'a w rękach i jest rozmiarow zwyklej kieszonsolki a nie jak ten na zdjeciu romizarów laptopa z końca lat 80..dlatego nie wierz kazdemu zdjeciu ktore znajdzesz na necie..
Diabeu
icon_twisted.gif ja DS traktuję jak element komediowy, to "nowatorstwo" jest imo bardzo zabawne, obsługa touchpada wygląda jak masturbacja, atak padaczki i coś tam jeszcze, no i jaka jest jego żywotność? jakiś psychol zacznie rezać z podniety z całej siły tym rysikiem i zaora całą folię icon_twisted.gif
szczurek
a mikrofon? Wbrew pozorom on moze byc baaardzo przydatny.....pokazala to Sega przy swoim Feel the Magic: XX-XY i mysle, ze raczej tylko oni beda moga spelnic przy DSie wszystkie swoje dziwne i niekonwencjonalne wynalazki.
Ekran - no coz, jak sie dorwie taki hardkorowiec jak ty to przedziurawi DSa reszte polykajac :f widocznie nie miales doczynienia z touchscreenami......
Diabeu
icon_twisted.gif miałem miałem, nie ma strachu:]
mikrofon? to ja czekam na grzechotki i tamburyn, joke (a może nie?)
a grać na dual screenie to ja mogę, na starym Nintendo Game&Watch, 22 lata i wciąż na chodzie, gaszenie pożarów roxxx icon_twisted.gif
Filip

lol - nie wiem kto Ci ten fake wcisnął - ale poprostu jesli chodzi o to zdjecie to ktos sobie robi jaja - mam DVD z E3 - gdzie ludzie trzymają DS'a w rękach i jest rozmiarow zwyklej kieszonsolki a nie jak ten na zdjeciu romizarów laptopa z końca lat 80..dlatego nie wierz kazdemu zdjeciu ktore znajdzesz na necie..

synek na E3 był pokazywany ten piewszy model
Ryo-San
te Filipek nie pisz mi "synek" bo sie pogniewamy...
zobacz sobie filmiki z TGS - i rozmiar DS'a (juz nowego dizajnu, ktory rozni sie jesli chodzi o rozmiar wymiarami rzędu milimetrow a nie metrów!!)
ktos Ci wciska kit a Ty to łykasz jak młody pelikan..DS to kieszonsolka a nie laptop loool
Filip
no..może masz racje..lol..ale przyznaj ,ze te foto śmisznie wygląda
szczurek
icon_twisted.gif miałem miałem, nie ma strachu:]
mikrofon? to ja czekam na grzechotki i tamburyn, joke (a może nie?)
a grać na dual screenie to ja mogę, na starym Nintendo Game&Watch, 22 lata i wciąż na chodzie, gaszenie pożarów roxxx icon_twisted.gif

jezeli miales w takim razie zwracam honor

Chociaz jak kazdy wie - dla kazdego sprzetu nalezy sie nalezyta "opieka". Nie bedziesz zrzucal PS2 z szafki bo wiesz czym to grozi, nie bedziesz nieustannie walil w xkloca bo to moze sie zle skonczyc, nie bedziesz dotykal lasera GC bo po konsoli, tak samo z DSem :>
W instrukcji powinni pisac "nie dla zestresowanych ludzi z drzacymi rekami" :>
a grzechotki i tamburyn mozna zastapic mikrofon+odpowiedni soft tongue.gif
Diabeu
icon_twisted.gif wiesz, mi się wsio rozbija o jedno, trwałość touchscreen'a, jak masz biegać Sonic'iem machając lewo prawo to ile to wytrzyma? bo to folia jest przecież
więc twórcy gier tez powinni więcej myśleć aby nei tworzyć za bardzo destrukcyjnych dla tego sprzętu gier icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.