Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Legend of Zelda: The Minish Cap
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
Link-in
Założyłem ten temat bo jakoś mało tematów w tym dziale.
Piszcie tu co sądzicie o tej grze. Czekam na tę pozycje jeszcze bardziej niż na Paper mario i Metroida bo według mnie będzie to najlepsza gra na gameboya. A to dlatego, że wcześniej zagrywałem sie w serie Oracle i wierze, że capcom zrobi jej godnego następcę.
Berion
Nareszcie nowa Zalda. Krótko smile.gif
kafei
Nawet nie wiedziałem, że grę robi Capcom ohmy.gif Trzeba przyznać, że wygląda to jak na razie pięknie. Oby tylko zrobili conajmniej 8 dungeonów a nie tak jak w Wind Waker zastąpili je jakimiś pierdołami :?
szczurek
Musze przyznać, że pomysł ze zmniejszeniem Linka jest naprawde niezly. Widac lekka nalecialość bo geniuszu Pikmina ;]
No i ten wielki Glut. OMFG =]
Link-in
Pewnie jestem wyjątkiem, ale najbardziej lubie Zeldy na gejmboja(co oczywiście nie znaczy, że nie lubie innych). Zakochałem sie w links aweking i oracle'ach.
Berion
Pewnie jestem wyjątkiem, ale najbardziej lubie Zeldy na gejmboja(co oczywiście nie znaczy, że nie lubie innych). Zakochałem sie w links aweking i oracle'ach.

Dla mnie A link to The Past... Ale sądze, że lepsze "te na gameboy'a" niż N64 (moje zdanie -zaznaczam)
Link-in
Będzie Cane of Somaria i jakiś nowy przedmiot wykorzystujący powietrze.
ogqozo
Zupełnie inna liga. Zeldy tak stacjonarne (od ALTTP) jak i przenośne rządzą. Z tym że na rynku stacjonarnym większa konkurencja, a na konsole przenośne to wiadomo że Zeldy są najlepsze (poza pokemonami oczywiście).
Mausy
Pare dość świeżych artworków z Minish Capa: http://www.zeldapower.com/index.php?page=n...=news/mcconcept
Przypominają troche te z Wind Wakera tylko są jeszcze bardziej pastelowe. Szczególnie polecam ostatni, tez z postaciami jakie zapewne będzie dane spotkać w grze, aż bije od nich "zeldowaty" klimat! Będzie dobrze!!!
Link-in
Po tym jak zobaczyłem złotego Gejmboja z Triforcem na obudowie zaczynam żałować, że kupiłem swojego- czarnego.
Link-in
http://www.zeldauniverse.net/
Troche nowych obrazków. Widać na nich nowy miecz-Picori Blade, który bardzo mnie interesuje. Fajna nazwa smile.gif
_RikkimarU_
o nowa zelda na gba..napewno to będzie nastepna gra na gba która kupię, wyglada ładnie i skoro ja robi capcom to pewnie bedzie ciekawa

tylko szkoda że jeszcze rok
Link-in

tylko szkoda że jeszcze rok

Jaki rok? Przecież to już w listopadzie.
szczurek
w japonii :>
no chyba, ze planujesz sobie sciagnac gre z Nipponu i grac z krzaczkami...ja poczekam mimo wszystko :>
Link-in
Nie, nie, nie. Wiem co mówie. U nas premiera odbędzie się kilka dni po japońskiej czyli w okolicach 12 Listopada i co najważniejsze przed amerykańską.
Desser
Link-in is right. Mam oferte od przedstawiciela Lukas Toys'u i jest tam napisane, że Zelda bedzie dostepna od listopada smile.gif

Co do gry - czekam, moze to byc kawal niezlej gry hyh.gif
Matrox
Moze w koncu bede mial w co grac na moim GBA bo ostatnio wychodza same gnioty albo gry ktore niebardzo mi podchodza. Czekam na Zelde i oby byla to nowa gra ,a nie tylko stary schemat opatrzony w ladniejsza grafike.
Jakim
Nowe screeny.
tu
Mausy
Po tym jak zobaczyłem złotego Gejmboja z Triforcem na obudowie zaczynam żałować, że kupiłem swojego- czarnego.

Jejku ten limitowany złoty SP jest cudowny!!! W sumie to męcze sie cały czas na złykłaym advencu wiec jest dobry pretekst zeby przesiasc sie na podswietlaną wersje...

Hmmm przez pierwsza chwile (jak screeny zaczeły sie ładować) to myślałem, że to nowe golden sun a nie Zelda. Wygląda to świetnie!
Matrox
Naprawde zaczynam wierzyc w ta gre biggrin.gif Moze w koncu moj GBA bedzie mial "robote" bo ostatnio to mnie nawet GTA A zawiodlo confused.gif Te nowe screeny wygladaja swietnie nareszcie Niny robi cos nowego ,a nie tylko jedno i to samo w nowej oprawie (a w sumie to nawet oprawy ostatnio nowej nie bylo)
Tori
w japonii :>
no chyba, ze planujesz sobie sciagnac gre z Nipponu i grac z krzaczkami...ja poczekam mimo wszystko :>
w Świecie Nintendo można już zamówić. Nie wiem czy jest to preorder, czy już mają przetłumaczoną szpilę, ale jedno jest pewne- gierkę można nabyć. Po info kierujcie się do Admina, bądź Conkera, a nuż coś wymyślą z tych swoich przepitych łebków smile.gif smile.gif smile.gif
Link-in
http://www.nintendo-europe.com/microsite/z...enGB/index.html Otwarto stronkę o jedynej grze, która może dorównać serii Oracle of... .
KOMODO
Choc oficjalna strona Nintendo jak rowniez zachodnie serwisy mowia ze premiera ma nastapic w styczniu to gre mozna juz nie tylko znalezc w necie, ale rowniez w sklepach. Ja osobiscie juz sie zagrywam w te pozycje i musze pwoeidziec ze kapcie mi spadly. Zajedwabista. Grafika urywa leb (zlookajcie animacje linka i ruch jego wlosow - mistrzostwo swiata), muzyka to esencja zeldy, czyli dobrze znane fanom serii kawalki. Tyulowa gadajaca czapka dodaje grze humeru, bowiem dogaduje niczym Daxter w serii J&D. A patent z pomniejszaniem rozwala. Wtedy mozna odkryc ze to co wczesniej uwarzalismy za grzyba moze byc czyims domem, badz troche krzakow moze byc cala osada! Ogolnie gra sie przyjmenie i nie monotonnie i meczaco jak np. w A LINK TO THE PAST. Lykajcie te gre przy najblizszej sposobnsci.
_RikkimarU_
grę mam od dzisiaj. grałem około 1,5 godziny i najbardziej rzuciła mi się w oczy grafika, która jest o wiele lepsza niż w a link to the past. pierwszy boss którego udało mi sie przejśc wyglądał bardzo łądnie i fajnie przewracał gałami smile.gif. co do samej gry to sa fajne patenty np. zamiast jasnego i ciemnego swiata jest zmniejszanie sie. po zmniejszeniu można odwiedzać wioski takich małych ludkuf. a i przez te 1,5 godziny grania wszedłem w posiadanie bardzo fajnego gażdżetu, który mozna wykorzystac na różne sposoby (odkurzacz). fabuła jak zawsze w kazdej dwuwymiarowej zeldzie. śa dungeony i zbieranie róznych pierdół.
a co do czapki to jest nieco wkurzająca smile.gif
Ogólnie gra mi się bardzo podoba i pawnie spodoba mi się jeszcze bardziej jak już sobie chwile pogram biggrin.gif
Tori
najbardziej rzuciła mi się w oczy grafika, która jest o wiele lepsza niż w a link to the past.
Przecież ALTTP to jest konwersja ze SNESa i nic w grafie się nie zmieniło więc nie rozumiem, dlaczego porównujesz Cap do niej. Porównuj do Four Swords, który został napisany specjalnie z przeznaczenia dla GBA.
Link-in
Ej. Czy wie ktoś jak dostać mirror shield? Na gameFAQs piszą, że trzeba pogadać z biggoronem, ale ja gadam i nic...
szczurek
Ja mam pytanko odnosnie kilku zmniejszaczy, np. w Hyrule Town mamy Pub w ktorym jest cos na wzor worka or smth i w roznych zrodlach pisza, ze mozna sie dzieki nie mu zmniejszyc a u mnie nic :/ Wskakuje do tego worka i qpa. Tez tak macie?

Gra srogo wymiata. Nie robie praktycznie nic innego tylko gram. Szacunek dla Capcomu! Jedyne co mnie denerwuje w kieszonkowych Zeldach to walka. Jak dla mnie ten system jest za prymitywny, sory. Mam nadzieje, ze DS to zmieni :)
Jakim
Ok szpilam sobie także w tę gierkę. Fantastyczną animację posiada Link:D:D Macie gdzieś na sieci opis tej gierki? Wiecie.. w razie jakbym się zaciął;]
Link-in
Ja mam pytanko odnosnie kilku zmniejszaczy, np. w Hyrule Town mamy Pub w ktorym jest cos na wzor worka or smth i w roznych zrodlach pisza, ze mozna sie dzieki nie mu zmniejszyc a u mnie nic confused.gif Wskakuje do tego worka i qpa. Tez tak macie?

Chodzi ci pewnie o wazony. To proste. Musisz w nie strzelić z Cane of Pacci. Wtedy wazon się odwróci, a ty na niego wskoczysz i zmniejszasz sie tak jak na zwykłym pniaku.
szczurek
dzieki linkin ,ale juz o tym przeczytalem na gamefaqs wiec sory no bonus ;>

Gra jest wspaniala. Walki mnie denerwuja ,ale ja nie o tym...Chyba jestem juz pod koniec gry, w zbieranie serduszek nie bede sie bawil bo to mnie na GBA 'nie rucha' [w WW to bylo mega przyjemne, tytaj frustrujace bo trzeba korzystac z faqsow ;/]. Za to te figurki to swiatna sprawa, juz mam kilkadziesiat :D

Dobra ide sie uczyc.....a potem znowu w Zelde ;>
Jakim
Mam problemik. Mianowicie jestem po pokonaniu zielonego gluta i po zdobyciu fioletowego kryształku ziemi. Wracam do wioski i Elder otwiera mi przejście. Włażę nim i zmieniam się soiwrotem w DUŻEGO Linka ale nigdzie nie idzie dalej iść!! Nie ma przejśćaib bo zawadzają kamienie. Pokazał się jakiś znaczek na ziemi ale nic nie mogłem z tym zrobić. Gdy prubuje cofnąć sie normalnie przechodzać cały las spowrotem, to na następnym obszarze pracuja jacyś kolesie i nie chcą mnie przepuścić dalej. Co ja u diabła mam teraz zrobić??
_RikkimarU_
idź do domku z grzyba poo zmniejszeniu i chyba dostaniesz bomby a potem rozwal nimi kamienie
Jakim
Danke Shon:*:*:*
Gram dalej.. tak się zastanawiałem co z tymi bombami.
rekin
ukonczylem gre kilka dni temu. 18 i 1/4 serduszek, 130 figurek, 4 butelki, wszystkie techniki i tylko nie dokonalem polaczenia 2-och kinstone (mozna sprawdzic u tingle). nie chce mi sie szukac po faqach, gdzie sa brakujace czesci serduszek, a te 2 brakujace fuzje... byc moze niektore sa ograniczone czasowo. na razie nie chce mi sie przeszukiwac calej mapy ponownie.

po pokonaniu ostatniego bossa podobno mozna kontynuowac swoja przygode, ale po zapisaniu stanu gry po napisach koncowych i wczytaniu - boss nadal zywy. nie szukalem jeszcze rozwiazania tego problemu, jesli w ogole istnieje. gram na emulatorze, wiec posiadacze konsolek nie maja sie o co sie martwic. ;]

gra jest stosunkowo dluga, jesli ktos chce wycisnac z niej wszystkie soki. dzieki kinstone nie tylko zdobywamy walute, muszelki, rzadkie kinstone i serduszka, ale takze otwieraja sie wczesniej niedostepne przejscia, ktore kryja np. ulepszona bron, mistrzow sztuk walki.

jak ktos juz chyba wspomnial, walki sa dziecinnie proste. to sie tyczy nie tylko zwyklym oponentow, ale takze bossow. choc jesli chodzi o tych drugich, to znalezienie sposobu na odbieranie energii niektorym nastrecza trudnosci. przekonancie sie o tym przy ostatnim bossie. ;>

sam sie dziwie, ze capcom upchal tyle sekretow na tak nieduzej mapie swiata. zdobyte przedmioty na poczatku gry przydaja sie lub sa wrecz niezbedne przy dalszej eksploracji przez cala przygode. malym minusem jest, ze czasami trzeba nimi czesto zonglowac - wchodzenic do menu. w paru momentach mozna sie zaciac.

troche ponarzekalem, ale obok ffta to moja ulubiona pozycja na gba.

w lake hylia nie moge sie dostac tutaj. ktos tu byl ? http://img125.exs.cx/img125/6857/zelda3.jpg
mirror shield mozna zdobyc od big gorona, ale chyba po ukonczeniu gry, czego nie jestesm w stanie sprawdzic.
kafei
Przykro mi to pisać, bo jestem wielkim fanem Zeldy ale ta gra jest okropna. Muzyka jest niestety do kitu. Właściwie można o niej powiedzieć, że jest i tyle. W porównaniu z kawałkami z poprzednich części to jest śmiechu warte. Fabuła też niestety kuleje. Jak z kreskówek disney'a, niby poważna a tak naprawdę infantylna i tandetna. Lokacje są bezpłciowe i brak im klimatu. A już szczytem wszystkiego jest ta chmurkowa kraina i piąty dungeon. Ktoś kto to projektował chyba nie ma zielonego pojęcia o Zeldzie. Autorzy dumnie nazwali całe to śmietnisko Hyrule chociaż nie ma ono kompletnie nic wspólnego z legendarnym królestwem. Jedyne co jest w porządku to grafika chociaż jak dla mnie trochę zbyt przesłodzona. Nie ma też znanego z poprzednich odsłon wymieniania się przedmiotami. Wszyskie patenty są żywcem wyciągnięte z WW i innych części, nic nowego. Podsumowując, gra nie dorasta do pięt Link's Awakening czy Oracle of i lepiej by było dla serii gdyby w ogóle się nie ukazała ale to tylko moje zdanie.
canabis
witam
mam problem z zelda a link to the past. w dungeonie przy pustyni nie mogę dojść do bossa , dochodze tam gdzie wskazuje kompas, a tam nic tylko jest cyklop a jak go zabijam nic dalej sie nie dzieje. co trzeba tam zrobić żeby walczyć z bossem bo tego nie ma w solucji.
prosze o pomoc
ps: i z kompasu wynika że boss jest gdzieś za ścianą chyba , ale podsadzam bomby itp. i nic.
mam nadzieje że pomożecie bo wiele z was grało w tą część zeldy
Nimloth_1988
QUOTE(kafei @ 2 12 2004, 22:29)
Przykro mi to pisać, bo jestem wielkim fanem Zeldy ale ta gra jest okropna. Muzyka jest niestety do kitu. .
*

NIe przesadzaj ta gra nie jest okropna, może muzyka do najlepszych nie należy ale jest dobrze
Ali G
swietna gra, mozna kupowac w ciemno, fakt wymienianie sie tymi polowkami kamyczkow po jakims czasie nuzy, potrzeba powtarzania tych samych czynnosci za kazdym losowaniem figurek doprowadza do szalu ale ja sie nie poddaje i wszystko znajde. aktualnie nie wiem jak dotrzec do 4 goronow co rozbili mur i jak zdobyc 3 zwoje nauki miecza bo potrzebuje 7 zeby sie nauczyc jakiegos super ataku.
jak napisali w recenzji mapa jest malutka, jak na duzego linka, co innego gdy sie pomniejszy.
uwazam ze czapka jest najlepszym kolezka linka do tej pory w zeldach.
swietna gra, zakochalem sie.
Qlet
IMHO. Jedna z najlepszych gier na GBA. Nie moglbym takze zapomniec o Sword of Mana. Obie warte poświecenia czasu!! Warto jeszcze dodać że obie w jezyku polskim biggrin.gif
GRIZZ
mi jakoś minish cup nie podszedł (dziwny klimat, muzyka, sample chyba jeszcze z oracle of (...) ... nintendo rządzi, nie capcom) .... wolę 2 razy bardziej a link to the past biggrin.gif jeśli chodzi o gba
basbot11
mam problem z przejściem dalej. zdobyłem dwa żywioły, ten na dole po prawej i ten po lewej na górze. i tu zaczynają sie klocki bo nie mam pojęcia co mam dalej zrobic, chyba brakuje mi jakiejś umiejętności związanej z szybkim poruszaniem sie albo wiatrem, bo na bagnach sie topie.
n-name
zajrzyj na stronkę zelda central, tam napewno znajdziesz odpowiedź
Tori
gbcentrum.glt.pl pisałem jakieś 1,5 roku temu solucję do tej zacnej gierki. Co prawda stronka od roku nie funkcjonuje, ale wkrótce to zmienię wink.gif
ATG
Tori w twojej solucji wyczytałem: " W najbliższej jaskini rozwal pokruszoną ścianę bombą. Odbij orzech handlarza tarczą i kup od niego butelkę. Będzie ona niezbędna do przedostania się na następny poziom. Po drodze na zachód napełnij butelkę wodą przy rzece i podlej nasionko, które jedyne obok swoich bliźniaków wyróżnia się niską roślinką. Urośnie, tworząc drabinę." Pokonałem go, podszedłem i nie mam żadnej butelki, w plecaku niczego takiego nie ma. confused.gif
raven_raven
Wiem, że post stary, ale odpowiem. Tori widocznie użył skrótu myślowego, bo trzeba najpierw pogadać z tym handlarzem, potem iść do innego (jego brata czy coś takiego) i to on nam da tę butelkę.

Wczoraj do mnie przyszła ta Zelda i co tu dużo mówić... giera po prostu wymiata smile.gif. Śliczna animacja i grafika, muzyczka też mi się podoba. Ale sama konstrukcja gry... nie sądziłem, że tak Zeldy wyglądają. To jest moja pierwsza gra z tej serii i bardzo miło jestem zaskoczony. Taka przygodówka, mix walki i zagadek, ciekawe smile.gif. A jak widzę ile ta gra ma możliwości, ba, dowiaduję się, że krzaczek obok którego przechodziłem z 10 razy ciągle skrywa jakieś tajemnice, nowe możliwości... Oj, to chce się grać. Jak zajdę dalej jeszcze coś naskrobię, na razie idę pograć biggrin.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.