Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Masanori Takahashi...
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Mendrek
... czyli Kitaro. Co sadzicie o mistrzu? Jako czlowiek ktory komponuje muzyke orientalna, zawierajacy w niej jej kulture i mitologie, spokoj ducha i zjednanie go z natura i wrzechobecnym zyciem... Stworzyl m. in. muzyke do filmu dokumentalnego produkcji japonsko - chinskiej pt. "Silk Road", a takze do filmu "Heaven and Earth" rezyserii Olivera Stone'a. W swoim albumie "Kojiki" zawarl mit o stworzeniu swiata... Takahashi, to takze poeta. Czy ktos z was sluchal... lub inaczej zapytam: "Czy ktos NIE SLUCHAL kiedys jeszcze slawnego Kitaro?" Jakie sa wasze trzy ulubione kawalki tego artysty? Moje typy to:

1. "Heaven and Earth" (powiem szczerze sluchajac tego utworu czulem sie jak ten kolo w filmie "Hero" co szukal osmego bodajze sposobu na zapisanie slowa "miecz" i rysowal go na piasku, a potem na zwoju. Klimat wypas!).
2. "Matsuri". (jesli miala by kiedys powstac gra na podstawie filmu "Shaolin Soccer", to chyba tu by ta muza pasowala... Takie mam wrazenie smile.gif ).
3. "Orochi" (te okrzyki potem w tle!).
Guts
... czyli Kitaro. Co sadzicie o mistrzu? Jako czlowiek ktory komponuje muzyke orientalna, zawierajacy w niej jej kulture i mitologie, spokoj ducha i zjednanie go z natura i wrzechobecnym zyciem... Stworzyl m. in. muzyke do filmu dokumentalnego produkcji japonsko - chinskiej pt. \"Silk Road\", a takze do filmu  \"Heaven and Earth\" rezyserii Olivera Stone'a. W swoim albumie \"Kojiki\" zawarl mit o stworzeniu swiata...  Takahashi, to takze poeta. Czy ktos z was sluchal... lub inaczej zapytam: \"Czy ktos NIE SLUCHAL kiedys jeszcze slawnego Kitaro?\" Jakie sa wasze trzy ulubione kawalki tego artysty? Moje typy to:

1. \"Heaven and Earth\" (powiem szczerze sluchajac tego utworu czulem sie jak ten kolo w filmie \"Hero\" co szukal osmego bodajze sposobu na zapisanie slowa \"miecz\" i rysowal go na piasku, a potem na zwoju. Klimat wypas!).
2. \"Matsuri\". (jesli miala by kiedys powstac gra na podstawie filmu \"Shaolin Soccer\", to chyba tu by ta muza pasowala... Takie mam wrazenie smile.gif ).
3. \"Orochi\" (te okrzyki potem w tle!).

Zapodaj jakies linki do tych utworow , z checia bym sobie posluchal i ocenil happy.gif
BOBAN
Ja w sumie coś kojażę ale linki lub chociaż więcej tytułów utworów by się przydało biggrin.gif
Mendrek
Nie chcialo mi sie szukac tych linkow, najprosciej bedzie kiedy dacie mi maila (najlepiej z o2) na PW, a ja wam to poprzesylam.
BOBAN
to może pare tytułów, przecież zawsze można ściągnąć...powiedzmy wybierz trzy Twoim zdaniem naj...naj... i podaj
Mendrek
Sciagnij sobie te co podalem w moim pierwszym poscie w tym topicu, napewno sie nie zawiedziesz. Albo jak mowie, daj maila na PW, a Ci to przesle i nie bedziesz musial sie meczyc z szukaniem i sciaganiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.