Siema wam.Jeszcze tylko pare tygodni do premiery PAL !! Mam nadzieje,ze nie bede musial sam w to grac...(czyt.bez polskiej ekipy)

NTSC i PAL moga grac razem wiec damy rade.C.U.
no nie wiem czy pare tygodni;/ Square-Enix zapowiedzialo FF XI+dysk w Europie na grudzień - a znając niezle sieciowie przegięcia np. z RE:Outbreak to jest calkiem możliwe ze XI nie ukarze sie w Europie wogole..no nic trzymamy kciuki...
Pewnie sugerujesz sie datą wydania wrześniową - nic bardziej mylnego to chodzi o wersje PC w Europie do wersji "soniakowej" jeszcze daleka droga...
p.s podobno ma nie być zgodności systemowej i PAL(jak wyjdzie) nie pograją z NTSC
Kaczor_666
5 09 2004, 15:22
Pewno jak w RE O wytną w PALu online
A NTSC jap gra z NTSC usa, pewno trzeba będzie odpalić grę w 60hz, żeby pograć.
Kurnaa !!!

SQUARE-ENIX SOCKS !!

dzieki za info .Musze odwiedzic www.amazon.com chyba
Kenshin
15 09 2004, 22:54
To znaczy że nie wiadmo czy na 100% gra ukaże się w PAL'u z HDD ,w PE był news że oficjalnie zapowiedziano ją w Europie na PS2 i PC , ale ciągle ktoś pisze że nie wyjdzie. Więc jakto jest z tym FFXI będzie z HDD w Europie czy nie ??
CloudWalker
15 09 2004, 23:51
nie bedzie
Kenshin
16 09 2004, 00:12
To było do przewidzenia :cry: lecą sobie w kule z Europą jak siema heh , pokiego wała wypuszcali wogule tutaj konsole jak nas olewaja <--- przemawia przezemnie smutek/złość heh
Mam dwa pytania:
1.HDD bedzie potrzebne do grania?
2.Czy gra online bedzie płatna?
Ryo-San
18 09 2004, 00:17
tak: Hdd jest potrzebne do grania - bo gre instalujesz na dysku - zreszta ogolnie gra w USA była sprzedawana w komplecie z dyskiem twardym Sony na ktorym byla juz zainstalowana .Ponadto co jakis czas wychodzą nowe(płatne) dodatki, które instalujesz na twardym dysku...
tak: granie w FF XI jest płatne(zresztą jak każdy MMORPG) - z tego co wiem wychodzi coś około 60 zł za miesiąc...
z tego co wiem wychodzi coś około 60 zł za miesiąc...
ROTFL

przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac (przy tym jak mnie wszystkie gry online na xbl wychodza 20-25zl miesiecznie - uzywajac kodu ze starter kita).
Beznadzieja
To ja dziękuje...za duzo juz mam wydatków miesięcznie
Alpha Trion
22 09 2004, 23:36
za FFXI płaci się docelowo 12.95 usd plus dolar za każdą dodatkową postać , i tetra master też chyba kosztuje dodatkowego dolca . Jestesmy w UE więc opłata po przeliczeniu na euro plus 17,5% podatku (jak nie naliczaja to zaczną wkrotce pewnie) wychodzi jakieś 60 zl z groszami na dzisiejszy kurs euro (4,3 zl) , nie orientuje sie za bardzo jak w ver ps2
ale na PC mozesz zamowic w preorder FFXI za 130 zl razem z dodatkami
chains of promathia i rise of zilart i to jest bardzo przyzwoita oferta imo.
nie każdy mmo jednak wymaga oplacania abonamentu , np taki project entropia ma system "doładowania" ingame pieniedzy , prawdziwą walutą
przelicznik to 1dolar=100 jednostek waluty w grze , ot taka ciekawostka:)
teraz ludzie czekaja głównie na World of Warcraft , quitują AO , FFXI , SWG , EVE i zacierają ręce a jest na co

, miałem tą przyjemość grać w
beta test i jest to najlepszy mmorpg z jakim miałem styczność , zarówno pod względem technicznym jak i support (Blizzard) , nawet Eq2 Sony online entertainment które wizualnie bije wszystko co do tej pory było w
mmorpg zbiera w dużej mierze sceptyczne recenzje i jak na dziś to
moi znajomi nie chcą nawet grać w bete bo się nią juz nudzą .
To potwierdza że Amerykanie są jednak dalej najlepsi w te klocki imo
Ha...na www.ps2home.co.uk FFXI jest na liscie na 2005 rok razem z HDD

.Wiec moze dostaniemy.Kurna mam nadzieje,ze tak bo nie chce mi sie juz zabijac biednych terrorystow w Socomie

.Teraz chce pozabijac smoki !!!

.PAPA
A co z pstwo :?
Kenshin
11 01 2005, 19:08
A co z pstwo :?

jajco

LOL jak ja sie ciesze ze mam stara poczciwa PS2ke
fl0ydasek
23 01 2005, 15:47
troche glupio ze z abonamentem ale co poradzic

czytalme ze do PStwo beda oddzielne dyski podpinane pod USB

powodzenia
Kaczor_666
23 01 2005, 16:00

powodzenia
Raz, że nei za bardzo chce mi się w to wierzyc, dwa to takie rozwiązanie będzie pozostawiało wiele do życzenia w sprawie estetyki (ja bym nie trzymał tego pod TV) i trzy: nie licz na to, że FFXI będzie kiedykolwiek z Europie i uświadom sobie fakt, że kochane Sony (a zwłaszcza SCEE) ma nas głęboko w dupsku. Lepiej pograj se w jakiegoś mmorpg na pc, jest ich więcej, są bardziej rozbudowane i lepsze (niektóre można ściągnąc za darmo np. Dark Age OF Camelot lub Lineage 2 i płącisz sam abonament). FFXI chodzi dużo lepiej i wygląda na kompie i jest tańsze (jak chcesz grac na ps2 to zapłącisz za gre, hdd + klawiature). Ja bym wsadził FFXI na PS2 do ciekawostek bardziej.
Kenshin
23 01 2005, 16:19

powodzenia
Raz, że nei za bardzo chce mi się w to wierzyc, dwa to takie rozwiązanie będzie pozostawiało wiele do życzenia w sprawie estetyki (ja bym nie trzymał tego pod TV) i trzy: nie licz na to, że FFXI będzie kiedykolwiek z Europie i uświadom sobie fakt, że kochane Sony (a zwłaszcza SCEE) ma nas głęboko w dupsku. Lepiej pograj se w jakiegoś mmorpg na pc, jest ich więcej, są bardziej rozbudowane i lepsze (niektóre można ściągnąc za darmo np. Dark Age OF Camelot lub Lineage 2 i płącisz sam abonament). FFXI chodzi dużo lepiej i wygląda na kompie i jest tańsze (jak chcesz grac na ps2 to zapłącisz za gre, hdd + klawiature). Ja bym wsadził FFXI na PS2 do ciekawostek bardziej.
A pozatym FFXI ma oficjalengo dystrybutora w Polsce jesli chodzi o pC
|Spike|
27 01 2005, 12:59
http://mmorpg.pl/viewtopic.php?t=10011 <= Poradnik skad wziasc gre, wymagania sprzetowe itd.
Ja mam zamiar grać w FFXI albo World of Warcraft tylko nie wiem jeszcze na ktora gre sie zdecydowac heh
Kaczor_666
4 02 2005, 22:36
No proste, że jasne, że wow
WoW zamowiony a ty Kazior przystapisz do mojej wendetty po swiecie Warcrafta

?

powodzenia
Fajno, ale weź pod uwagę fakt że wymagania sprzętowe do tego Finala na pieca są takie że praktycznie można sobie go odpuścić bo sprzęt trzeba prawie cały wymienić

ja mam ten luxus że wystarczy że dokupię ramu i wymienię kartę na radeona 9600/256 i będzie spox a i tak sobie nie pogram bo pozostaje sprawa abonamentu

ale dla zainteresowanych kupnem --->www.mmorpg.pl/viewtopic.php?t=11308
Moze i na PC jest taniej,ale...trzeba miec PC

.Juz tyle wlozylem w swoja PS2,ze FFXI mi juz nie zaszkodzi (jesli tylko wyjdzie kiedys).
Powiem tak jak bym miał kupywać PC OD NOWA ale takiego co by na nim FFXI hulał to by mnie kosztowało 3700zł... jak tak to ja wolę PS2
jo, mam pytanie bo nie jestem pewien czy dobrze myślę.
Czy wszyscy ludzie grają na jednym serwerze? Czy np. amerykanie mają swój a japończycy swój? Czy gracze PC i PS2 mają wspólny serwer i grają razem? I ostatnie, dużo ludzi gra?
Serwerow jest kilkanascie.PC gra z PS2 razem.Wszyscy graja ze wszystkimi...ale,jezeli chcesz pograc ze znajomymi ,to musisz podac haslo (jedna osoba wykupuje w grze takie haslo i podaje je znajomym).Wiec jezeli nawet grasz z kims na jednym serwerze,to nie musicie sie widziec...po to te hasla sa...zebyscie mogli pograc razem.
A z reszta...weidz na www.playonline.com i wlacz Live Vana'Diel

Fajnie sie oglada
marshall
5 05 2005, 13:53
Lekkie przegiecie z ta cena za FFXI

"Cena sklepowa-240zl"
Ta gra kosztuje w przeliczeniu z przesylka 80zl u mnie
evilcrusader
11 05 2005, 17:46
gre mozna za darmo z neta zciagnac tylkok za kody dostepu sie płaci
Ryo-San
30 01 2006, 13:56
siemanko all;]
jak zapewne wiecie w styczniowym OXMie jest BETA wersja FF XI. ja gram od kilku dni i wszystko jest full wypas(no moze oprocz godzinnej instalacji, prawie godzinnego update'u i tony ustawien - wiec od wlozenia plyty do konsoli a rozpoczeciem gry minie bite 3 h o_O ; )..w tej wersji nie ma pobieranych oplat za gre, kilka opcji jest wylaczonych itd itp ale mamy do czynienia prawie z fullem - beta testy beda jeszcze trwaly conajmniej miesiac(ale nie jest to w 100% pewne - moze dluzej moze krocej)
jak narazie nie widze tam wogole Polakow;/ nie wiem moze przez to ze u nas trudno z dostepem do OXM'a, dlatego jezeli ktos bym chcial moge jeszcze kupic styczniowy nr - oprocz Bety FF jest jeszcze druga plyta z grywalnym Kameo i Most Wanted..pismo kosztuje 5.99 funa tylko ze 2go lutego wychodzi juz kolejny nr wiec jakby co wydaje mi sie ze jak w ciagu 2 dni ktos sie zdecyduje to jeszcze zdaze kupic styczniowy nr.
aha gra nie obsluguje komunikacji glosowej a czeste pisanie na wirtualnej klawiaturze wymaga "lekkiej" wprawy i jest zdeka denerwujace - dlatego klawiatura moze nie jest wymagana ale jak najbardziej preferowana; )
twardy dysk oczywiscie jest wymagany.
jakby ktos juz mial XI w domu to szukajcie mnie w grze pod imieniem Alibald..
pozdro
Piasecznik
7 02 2006, 14:10
Właśnie mam przed sobą płytkę z FF XI, wrócę wieczorkiem do domu to zaczynam instalke..
Powodzenie życzę, wczoraj pół dnia się z tym bawiłem zanim udało mi się w końcu zagrać
Piasecznik
7 02 2006, 21:27
Instalka PlayOnline 10 minut
Upgrade PlayOnline 20 minut
Rejestracja 10 minut
Instalka FF XI 60 minut
Tworzenie profilu 10 minut
Upgrade FF XI kolejne 60 minut
Razem 2 godziny 50 minut
No to jest chyba rekord, WoW instaluje sie szybciej (razem z patchem).
Napiszcie lepiej jaka jest gra ? Jak duzy jest swiat gry, czy mechanizm walki jest taki sam jak w innych FF ?
Czy sa jakies pojazdy do poruszania sie po siwecie itp.
Piasecznik
8 02 2006, 09:37
Gra.... zasnąłem (DOSŁOWNIE!) szukając pierwszej postaci której miałem oddać kupon wojenny.
Zaczyna się w mieście, gdzie nie ma nic do roboty poza gadaniem z NPC.
Niestety nie ma tak jak w WoW że widać z daleka który NPC ma coś ważnego do powiedzenia. Trzeba gadać ze wszystkimi. Lepiej więc grać rano, żeby nie zasnąć z padem w ręku.
Postać której oddaje się quest też nie reaguje na zagajenie zakończeniem questu. Trzeba wykonać na niej odpowiednią akcję (w moim przypadku Trade - Item - War coupon).
Instalacja zajmuje 5GB w przestrzeni zarezerwowanej!!
Daremne jest szukanie pozycji FF XI czy PlayOnline w sekcji Storage dashboardu Xboxa. Nie wiem obecnie w jaki sposób skasować ten crap ze swego dysku

Nie da się wybrać realmu w którym gra zapoda nam postać. Mnie wrzuciła na Hydra world, mimo że wcześniejszy komunikat mówił o tym że kreowanie postaci na Hydra world jest wyłączone z powodu przeciążenia.
Szukałem Alibalda ale nie znalazłem.
QUOTE(Piasecznik @ 8 02 2006, 11:37)

Daremne jest szukanie pozycji FF XI czy PlayOnline w sekcji Storage dashboardu Xboxa. Nie wiem obecnie w jaki sposób skasować ten crap ze swego dysku

Szukałem Alibalda ale nie znalazłem.
jest taka opcja w grze ktora nazywa sie uninstall - zgadnij do czego sluzy o_O
Alibalda nie znalazles bo nie bylo mnie online w tym samym czasie co Ty
Piasecznik
9 02 2006, 18:49
Ta, wiem, znalazłem już. Trzeba sie wylogować żeby się pojawiła.
Piasecznik
10 02 2006, 10:11
No i wczoraj postanowiłem dać jeszcze jedną szansę tej grze.
Wyszedłem sobie do noob area, zadowolony że mam questa na wytarganie mięska zajączków plus jeszcze jakiś z krabami.
No i zacząłem chodzić po tym noob area, spotykając średnio co dwa horyzonty jakiegoś gracza. Mobów spotkałem 3. Zajączka, dżownice i drugiego zajączka który dokończył mojego żywota.
Sprawdziłem AH, gdzie najtańszy Healing Potion kosztował 200G. Ja mając w kieszeni 60G poszedłem sprzedać jakieś kryształy które wypadły z mobów. Kupiłem sobie za 72G czar Cure żeby zaraz po tym dowiedzieć się że nie mogę go używać.
Zrobiłem quit, uninstall.
Shinji-kun
19 02 2006, 11:07
Do kiedy jest caly ten beta testing ??
Z tego co wiem, to nie ma określonej daty. Na razie grasz póki nie wyłączą
Shinji-kun
19 02 2006, 22:55
Na gamespot'cie widnieje data "April 21st" ......
EDIT: Potwierdzona data wydania 20 kwietnia

Jezeli wciagnie, a tak pewnie bedzie, to trzeba bedzie myslec nad wykupieniem abonamentu

PS Jezeli chcialbym bulic za Play OnLine i grac w FF to czy musialbym kupowac pelna wersje ?? Czy da rade grac po zakupie abonamentu z plyty z beta ??
MaxVarEmreis
24 02 2006, 23:06
QUOTE(shinji16 @ 19 02 2006, 22:55)

Na gamespot'cie widnieje data "April 21st" ......
EDIT: Potwierdzona data wydania 20 kwietnia

Jezeli wciagnie, a tak pewnie bedzie, to trzeba bedzie myslec nad wykupieniem abonamentu

PS Jezeli chcialbym bulic za Play OnLine i grac w FF to czy musialbym kupowac pelna wersje ?? Czy da rade grac po zakupie abonamentu z plyty z beta ??
Pewnie trzeba bedzie wybulic ponad 200 zł.....sam mam ciagoty zeby w to wejsc

. Lubie tego typu zabawe i nawet jestem skłonny te 40 zł miesiecznie bulic...Shinji gdzie grasz ( chodzi mi o bete) moze bysmy sie jakos zgadali i razem połazili ??
Shinji-kun
25 02 2006, 11:25
ja siedze w okolicach San d'Ori - wschodnie i zachodnie lasy (Ronafure bodajze). Wczoraj sie zapedzilem na plaze w Vallrum, po 2 min wrocilem do homepointu

Aha i moja postac zwie sie Chidori (lvl 11/WAR/Elvaan) ..... chetnie zagra, jakies questy
MaxVarEmreis
25 02 2006, 13:09
QUOTE(shinji16 @ 25 02 2006, 11:25)

ja siedze w okolicach San d'Ori - wschodnie i zachodnie lasy (Ronafure bodajze). Wczoraj sie zapedzilem na plaze w Vallrum, po 2 min wrocilem do homepointu

Aha i moja postac zwie sie Chidori (lvl 11/WAR/Elvaan) ..... chetnie zagra, jakies questy

Moja postac to Yennefer ( 4 lv/ WAR/ Human). Jestesmy kawałek od siebie niestety

, ja wyladowałem w Bostok
Shinji-kun
25 02 2006, 17:43
Jezeli znajde jakies party ktore bedzie szlo w kierunku Bastok to sie spotkamy

Swoja droga cos sie im dzisiaj serwy knoca, nie moge sie zalogowac do gry
Zeratul
20 04 2006, 14:03
mam takie pytanie odnosnie finala, gdyz przymierzam sie by go sobie zakupic, ale jestem osoba studiujaco-pracujaca, wiec max dziennie bede mial ok 2h zeby sobie pograc, o ile nie mniej... no moze w weekend wiecej. Ale liczmy srednio 2 h. W zwiazku z tym, ze nie bede w stanie wiecej pograc czy jest sens go kupowac? Czy raczej marne szanse, ze ta gra mnie wciagnie, bo np. bede 2 miesiace uzyskiwal odpowiedni level postaci, zadnego questa nie wypelnie, bo bede zbyt rzadko gral, zeby dolaczyc do jakiejs druzyny. Nie mam za bardzo doswiadczenia w mmoRPG, bo conajwyzej gralem troszeczke w Ragnaroka i pare mmoRPG opartych na php. 12$ za miesiac to nie jest sporo, ale jak doliczyc, jeszcze Xbox Live i oplate za neta, to malo sie nie robi. Nie jestem tez wielkim maniakiem mmo...
Z gory dzieki za odpowiedz
Zeratul
22 04 2006, 05:13
Dobra dzis kupilem. Na poczatek wielkie rozczarowanie. Wrzucilem napalony plytke do napedu. Proces rejestracji to jedna wielka pomylka, polecam podlaczyc klawiature na USB, bo inaczej szlag czlowieka idzie trafic... ok 30 min zmarnowane. No ale ok. Instalacja Playonliner w miare szybka (w sumie to nie pamietam, czy to sie przypadkiem pierwsze nie instalowalo...) No i instalacja gry... totalne nieporozumienie... zmarnowana godzina, a dokladnie 56 min. Ale cierpliwie doczekalem do konca. No to, logowanie, male problemiki, ale wszystko gra, ladne menu, wszystko sprawnie szybko chodzi. Sprawdzilem sobie pare extras, zalozylem maila... bla bla bla... uruchamiam gre... no i sciaganie update'u... i jego aktualizacja... kolejne godzina... OMG!!! przeszla mi cala ochota do grania. Ale przeczekalem. Odpalam gre... grafa oczywiscie bez zadnego zaskoczenia na poziomie PS2, wiec w zachwyt nie wpadlem, ale to norma i spodziewalem sie tego. Dostalem jakiegos questa. Polazilem pol godz po swiecie... nie moglem znalezc miejsca (do (pipi) mapa) wkurzylem i wylaczylem. Jutro robie drugie podejscie. Sterowanie tez mi nie przypadlo do gustu... Muzyka nienajgorsza, ale robi sie monotonna. Poki co jestem mega rozczarowany, moze jutro bedzie lepiej...
Shinji-kun
22 04 2006, 11:13
Nie jedna osoba miala takie odczucia jak Ty po pierwszym zetknieciu sie z gra. Instalacja w betcie rowniez byla mega dluga

Ale coz jest to jednorazowa czynnosc ... Co do samej gry .... ogarnij ja na spokojnie ... wszystkiego odrazu nie zrobisz, w ta gre trzeba naprawde duzo graz zeby cos osiagnac. Lvl nie nabija sie tak szybko, questy troche trwaja.
Zeratul
22 04 2006, 16:12
QUOTE(Shinji-kun @ 22 04 2006, 11:13)

Nie jedna osoba miala takie odczucia jak Ty po pierwszym zetknieciu sie z gra. Instalacja w betcie rowniez byla mega dluga

Ale coz jest to jednorazowa czynnosc ... Co do samej gry .... ogarnij ja na spokojnie ... wszystkiego odrazu nie zrobisz, w ta gre trzeba naprawde duzo graz zeby cos osiagnac. Lvl nie nabija sie tak szybko, questy troche trwaja.
wlasnie po to zakupilem, zeby grac w nia i grac... mam nadzieje, ze wkrotce mnie pochlonie...
Zeratul
23 04 2006, 03:28
Dzien 2: Wstalem i zmarnowalem pol dnia, jezdzac po sklepach w poszukiwaniu garnituru... nie moja wina, ze sprzedawcy w US nie dbaja o klienta... po awanturze zrobionej starym, przestalem sie do nich odzywac, przez to poswiecilem reszte dnia na granie w FFXI. Postanowilem dac mu druga szanse. Po pierwsze musze jechac kupic klawiature na USB, bo mnie trafia za kazdy razem gdy chce komus napisac cos wiecej niz hey! Na spokojnie sobie posprawdzalem cale menu. W koncu znalazlem mape swiata XD Zaczelo wiec sie robic ciekawiej... Po czym standardowe sprawdzenie ekwipunku. Zero, null, nada! Zeby nawet zadnego mieczyka nie dostac na starcie- skandal ! Wiec co moglem uczynic... poszedlem żebrać XD Dorwalem paru kolesi pod budynkiem aukcyjnym i pisze te zakichane message... jeden co 3 min... szybciej sie chyba nie da... w koncu jeden do mnie, ze dalby mi cos, ale nic nie ma na aukcji. Grzecznie podziekowalem. Chyba zobaczyl, ze ma z klawa osoba do czynienia

wiec mowi chodzi za mna. Kupil mi mieczyk i wlocznie

Od razu inna gra. Dal mi 3 wskazowki. Walcz wlocznia, za misje malo kasy dostajesz, kupuj u sprzedawcow jest taniej niz u graczy. Po czym romantyczne spotkanie dobieglo konca. Poszedlem sie levelowac. Po osiagnieciu 3 levelu, zapragnelo mi sie isc misje robic. Po tym jak zginalem chyba 10 razy, walczac z grozniejszymi potworami(chociaz niewinnie wygladaja) postanowilem sobie lekka przerwe zrobic. Zaraz ide walczyc na nowo. Na razie gra, mnie nie powalila, w porownaniu z wczoraj jest lepiej. Ale chyba potrwa zanim mnie porwie ten swiat. Z usmieszkiem na twarzy, tylko zobaczylem jak swiat sie dorysowuje w miare przemieszczania sie... A tak niedawno fanboje Sony smiali sie, ze to samo jest w Oblivionie... niby 360 mocniejsza, ale grafika bez porownania... tak wiec o co chodzi?
Da sie jakos w tej grze gadac przez headset? czy przez to, ze to nie serwery LIVE, to nalezy o tym zapomniec i jechac po klawiature?
Teraz czekamy na wyniki sprzedazy FFXI na 360 w US i Japonii...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.