zastanawia mnie kto powinien pilnować polskiej bramki podczas eliminacji...
Jednak lepiej by bronił Dudek.
Ma jednak o wiele więcej doświadczenia od Boruca, ale nie mówie że jest owy gostek zły...po prostu bardziej ufam Dudkowi
no wlasnie jestem po pierwszej polowie pl - anglia i cusz dla mnie to Boruc by te piłke wybronnił :cry:
T_4_killer
8 09 2004, 21:02
Dla mnie- DUDEK!!
Dla mnie jednak Boruc
I juz po meczu, to jak zachowal sie Dudek przy drugiekj bramce to ... szkoda slow, dawac Szamotulskiego bo chlopak wymiata :wink:
Dudek.
Po ch*j zakładasz taki temat, za chwile pojawi się : "Kto powinien grać na ataku", "Jacy zawodnicy nadają się na obrone", "Kto na pomocy ??", "Dzieci w jakim wieku powinny podawać bidony", i ku*wa niewiadomo co jeszcze. Jest temat o reprezentacji to tam sie o takich rzeczach dyskutuje....
Ja pier.dole, jak macie podawac tylko same nazwisko to lepiej wogóle sie nie odzywajcie. Moze podalibyscie jakies argumenty za jednym z nich. BIG LOL dla nabijaczy postów.
Dudek jest dobry ale...moim zdaniem juz sie wypalil,nie gra jak za czasow swietnosci w Feynoordzie...co do Boruca,...to chyba jeszcze nie czas...niech broni Dudek ...przynajmniej do nastepnej wpadki
Danilo1972
9 09 2004, 07:38
Boruc.
Dudek już się skończył. Miał swoje pięć minut i chwała mu za to, ale teraz czas na młodych i lepszych.
Ale sie burdel robi kto zaklada takie tematy. Pozamykac wszystie jest juz jeden o reprezentacji i starczy
świerzbik
9 09 2004, 09:38
Boruc.
Dudek już się skończył. Miał swoje pięć minut i chwała mu za to, ale teraz czas na młodych i lepszych.
Z tym że młodzi bramkarze są przeważnie niezbyt doświadczeni by bronić na poważnych imprezach. Może i Boruc w obecnym czasie jest nawet lepiej przygotowany fizycznie niż Dudek(za sprawą młodości), lecz grywał lub gra w drużynie, której daleko do klas zespołów, których barw bronił Dudek.
Danilo1972
9 09 2004, 10:07
Boruc.
Z tym że młodzi bramkarze są przeważnie niezbyt doświadczeni by bronić na poważnych imprezach. Może i Boruc w obecnym czasie jest nawet lepiej przygotowany fizycznie niż Dudek(za sprawą młodości), lecz grywał lub gra w drużynie, której daleko do klas zespołów, których barw bronił Dudek.
Mogę się z Tobą zgodzić co do klasy zespołów w których grają bramkarze, ale to Boruc zapewne przejdzie niedługo do jakiegoś klasowego zespołu, a Dudka czeka już tylko degradacja.
Boruc niedługo się ogra i w pucharach i w reprezentacji. Będzie z niego pożytek.
świerzbik
9 09 2004, 10:15
Boruc niedługo się ogra i w pucharach i w reprezentacji.
Oczywiście masz rację, Boruc ogra się w pucharach, ale niech dopiero wtedy staje między słupkami w tak ważnym meczu jak wczorajszym. I w odpowiedzi na niektóre posty-ja tam nie uważam żeby wczoraj Dudek popełnił jakieś tam karygodne błędy, które miały istotny wpływ na wynik meczu. Nie jest on tak dobry jak kiedyś, ale dalej potrafi bronić.
a czego nikt o piekutowskim nie muwi
świerzbik
9 09 2004, 10:31
A po co??
Danilo1972
9 09 2004, 10:44

rasowy bramkarz
DUDEK... Kurde to obok Baka, Krzynowka i Zurawskiego fila naszej druzyny. Czasem mu sie zdarzy bug ale to i tak wielki fachowiec. (mecze o puchar FA z MU, mecz z Norwegia, wiele innych pojedynczych interwencji)
Dudek, Boruc nawet na rezerwę się nie nadaje. Majdan byłby lepszy...
Dodę na bramkę , to nikt nam niestrzeli gola
a tak na serio to Dudka
Dudek ostatnio pokazał na co go stać i moge powiedzieć że jestem za nim !
Na rezerwe zamiast Boruca powinien być Majdan
nie moge sie z toba zgodzic , to Boruc jest najlepszym bramkazem POLSKIEJ LIGI , czy polskim to ina kwestia.Majdan byl dobry 2 lata temu.Poza tym to Boruc jest wybierany do 11 kolejki przez niezbyt przychylny Legii PS.Majdan jest tesz starszy , za Borucem Mlodosc czyli mozliwosc dalszej ewolucji , oraz perspektywa dluszego zadomowieniu sie w pl bramce.(nawet na kilka lat...)
przed dudkiem i borucem zostalo moze ze 2 lata kariery :!:
Mimo wszystko jednak Dudek. Owszem Boruc ostatnio swietnie bronil w Legii, obronil karnego w meczu z USA, ale za Dudkiem przemawia doswiadczenie i ogranie w Anglii. Bronil wczoraj dobrze, przy obu bramkach mial niewiele do powiedzenia i Boruc tez by wiele nie zdzialal.
Jednak Dudek jest wg mnie lepszy.
Co jak co ale Liverpool nie bierze byle kogo.
Boruc gra jednak w Legi której za bardzo nie lubie :?
Majdan gra też w Wiśle którą uwielbiam więc nie moge być obiektywny co do bramki
Może Boruca na słabszych przeciwników żeby w kadrze się ograł, a na tych lepszych Dudka.
Dudek, jest lepszy i ma więcej doświadczenia
Dla mnie niema takiego bramkarza bo wszyscy graja w kratke raz lepiej a raz gorzej(czyt.do (pipi)),ale jak juz bym mial wybierac to jestem za Dutkiem i Majdanem
ale pokręciłem ostatniego posta
mateuszgreloch
6 01 2005, 15:08
Dudek po fantastycznym występie z Francją zyskał moje zaufanie i myślę że jest podstawą w Polskim zespole razem z Frankowskim, Bąkiem, Krzynówkiem, Żurawskim.
nigdy nielubiłem jerzego dudka owszem ma znakomite mecze ale jest słaby w grze na przedpolu przy dośrodkowaniach i tragiczny jeśli chodzi o wykop piłki no i raz na 4 meczy puszcza szmate.Boruc jest pewniejszym bramkarzem jeśli jeszcze do tego obrona niebędzie popełniać kardynalnych błędów jak rząsa z walią to powinno być dobrze gdyby boruc był NR1
OsciBosci
7 01 2005, 16:53
nigdy nielubiłem jerzego dudka owszem ma znakomite mecze ale jest słaby w grze na przedpolu przy dośrodkowaniach i tragiczny jeśli chodzi o wykop piłki no i raz na 4 meczy puszcza szmate.Boruc jest pewniejszym bramkarzem jeśli jeszcze do tego obrona niebędzie popełniać kardynalnych błędów jak rząsa z walią to powinno być dobrze gdyby boruc był NR1
o stary co za głupoty opowiadasz...na przed polu gra srednio z tego powodu ze odobija zawsze pilke lewa reka, a z tym ze jest tragiczny przy wykopywaniu pilki w pole to chyba pomyliles bramkarzy. o ile zawsze dobrze widzialem to byl jeden z jego wiekszych atututow zwłaszcza kiedy w liverpoolu gral E.Heskey.
każde wybicie dudka kończy sie stratą każde wybicie boruca kończy się utrzymaniem przy piłce
ja lubie dudzia jak i boruca ale jak na razie to widze w bramce dudka a za rok moze troche wczesniej jak dudek zacznie popelniac bledy niech boruc wskoczy a teraz jeszcze niech sie uczy i najpierw wyjedzie za granice bo tam to jest najlepsza szkola a nie w polskiej lidze! dudek juz cos osiagnal gral w feyenoordzi i liverpoolu w lidze mistrzow i na codzien broni strzaly najlepszych napastnikow na swiecie. a boruca to widze po dudku na lata w bramce reprezentacji.
a tak z drugiej strony patrzec to chyba sie ze mna zgodzicie obojetnie kto bedzie bronil aby nic nie wpuszczal i polska wygrywala. nawet janas niech broni...
Dziwny temat.Dudek może nie jest bramkarskim mistrzem i puszcza czasem głupie bramki ale i tak jest 100000 razy lepszy niż Boruc czy inny polski bramkarz
_Bardock
18 02 2005, 01:30
Nie no temat dobry w choooy, ogólnie to Wawa głosuje na Boruca a reszta Polski na Dudka
cała Polska uwielbia Legię, więc co się dziwić...
Saunter
18 02 2005, 21:16
Bez dwoch zdan Jerzy Dudek. Wszyscy scepytcy niech poogladaja mecz Francja-Polska. Owszem czasem walnie kiksa (vide Rasunda na 0-3). Dudek - miedzynarodowe ogranie, regularna, dobra gra w jednej z 2 najlepszych lig swiata, gdzie prawie co tydzien spotyka sie z gwiazdami futbolu, bronienie pilek niezwylkych, odwaga! Minusy to gra na przedpolu, wzrost i pilnowanie ktorkiego slupka.
babciahania
23 02 2005, 03:59
Boruc :!: :!: :!:
Czy Dudek zachował kiedys czyste konto??
zawsze mu sie "cos" przydazy..
A poza tym Dudek juz lepiej nie bedzie bronic..
a Boruc powinien dosstawac wiecej szans poniewaz - ma zbierac doswiadczenie.. bo to napewno bedzie po Dudku nasz pierwszy bramkarz..
bo kto tam dalej jest..??
Majdan?
z DoDą moze stac na bramce...
aha wiec mamy tylko dwoch bramkarzy dudek albo boruc??
szamo powinniem stac
babciahania
26 02 2005, 04:20
I tak nie pojedziemy, ale Boruc napewno sie do tego nie przyczynini....

znaczy bedzie b. dobrze bronić :wink:
Klytta i tak jest najlepszy!!!
majkelek
25 03 2005, 00:57
Ludzie jaki Boruc jeden mecz mu poszedł w reprezentacji i od razu wielki bramkarz nadzieja polskiej bramki. Rezerwowym bramkarzem powinien byc Majdan, bo on wpuścił w polskiej lidze 9 bramek, a Boruc 12. Chyba do tego, że Dudek ma byc 1 bramkarzem nie ma wątpliwości?? Stracic w lidze angielskiej bramke to jak stracic w Polsce 3
Popatrz na akutlna obrone legii i wisly i juz bedziesz wiedział kto i dlaczego puscił wiecejbramek...Wislacka jest dzis duzo solidniejsza ot co
Dudkowi strzelają najwieksi graczy na swiecie a boruc bronic musi strzały graczy n nassej rodzimej ligi...kto ma wiecej trudu??
Dudek nie broni dudi odbija

Prosze cie , to co sie od niego nie odbije to mu wpada ^ ^
Wedle twego toku myslenia w poslim napadzie powini grac zewlakow , z rasiakiem w orbonie bosacki zamiast klosa gdyz oni graja w ligach zagranicznych wiec im jest trudniej

(ITP)
niezupelniebo chodzilo mi konkretnie o Dudzia,ktory gra na najwyzszym poziomie....Rooney,VanNisterooy,Lampard,Henry czy Drogba??Czy Boruc stanął kiedys naprzeciwko nim??nie sądze.........
Dudek ma więcej doświadczenia, a Boruc ma jeszcze czas, na razie niech się ogrywa z kadrą na treningach i w towarzyskich potem przyjdzie jego czas, teraz jest czas Dudka
"Rooney,VanNisterooy,Lampard,Henry czy Drogba??Czy Boruc stanął kiedys naprzeciwko nim??"
Może i z takimi gwiazdami jeszcze nie grał,ale za to Boruc nigdy nie wpuścił rzadnego ich strzału, a Dudkowi zdarza się to nadwyraz często i jak wszyscy doskonale wiedzą zazwyczaj wcale to nie są w ich wykonaniu "strzały życia"
Nie będe pisał,że powinien grać Boruc bo "coś tam", niech gra Dudek, ale chciałbym tylko przypomnieć ,że on już nam załatwił pare ważnych meczów jak chociażby z Koreą na MŚ, z Łotwą elMŚ
Dla mnie moze bronić nawet ktoś z tego formu, byle by tylko robił to dobrze i nie odpi.erdalał takiej kaszany jak Dudzio
ale nie zapominaj o wielu wielu swietnych i bardzo dobrych meczach Dudzia,wiadomo ze rok temu to nie byl jego rok ale teraz wraca do wyskokiej formy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.