Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: >>> XBOX FAQ
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Stron: 1, 2
A.Z.BEST
Zamierzam se kupić Xbox'a. Jaką wersję wybrać?
Dla przeciętnego użytkownika wersja nie ma znaczenia. Ważniejsze są napędy; zdecydowanie polecam tą z napędem Samsunga, ew. starego Phillipsa (wbrew pozorom te nówki padają tak szybko jak laserki PS2- ale to nie jest regułą), ew. Thomson (Przynajmniej czyta DVD-R bez problemów). No a potem patrzymy na wielkość dysku i te czynniki porównujemy do cen konkurencyjnych sprzedawców tongue.gif.

No ale dlaczego Samsung?
Samsung odczytuje praktycznie wszystkie płytki. Miewa problemy z DVD+R ale po ustawieniu nagrywania na nagranie płyty jako DVD-ROM ten napęd czyta praktycznie wszystko (ale uwaga na najnowsze Samsungi 605F- są beznadziejne, ale i nie do rozpoznania przez niewtajemniczonych). Phillipsy miewały problemy z odczytem CD-R, ale gdy nastała era tych nowych zaczęły się cyrki. Jedne czytają wszystkie płyty perfekcyjnie, ale rysują oryginalne gry, inne nie czytają DVD-R, a jeszcze inne padają po pół roku jechania na płytkach Esperanza. Thomsony zaś nie czytają CD-R, czytają niektóre CD-RW, ale idealnie radzą sobie z płytkami DVD-R. Wasz wybór... Ja jestem z Samsunga zadowolony. Samsungi z 1.6 nie są aż takie złe. DVD-R czytają raczej bez problemu, a nawet niektóre, luksusowe CD-R smile.gif.

Tutaj możecie zbadać jak na oko sprawują się napędy.

Jak sprawdzić, jaki siedzi napęd w X'ie?
klik

Czy opłaca się sprowadzać Xbox'a z USA? Da się go potem przerobić
1. Nie bardzo; pełno fatygi z ciężkim pudłem i zakup transformatora napięcia (ok 80-100zł), bądź wymiana zasilacza na 220 woltowy (100zł). Poza tym istnieje ryzyko, że przyjdzie siostra i podłączy nam Xa pod 220V- wtedy będziemy zmuszeni na zakup zasilacza (a dość trudno o tą rzecz w PL). 2. Przeróbka takiego Xa wygląda dokładnie tak samo jak każdego innego.

Jak rozpoznać jaką mam wersję Xbox'a?
Jeśli nie boisz się języka angielskiego, to klikaj tu. Jest to tutorial, który pozwala rozpoznać wersję konsoli po samym numerze seryjnym. Był kiedyś tutorial o tym jak rozpoznać jaki napęd siedzi w konsoli bez jej otwierania, ale widocznie został skasowany sad.gif. Szkoda.

Jaka przeróbka?
Do wersji 1.6 konsole można było przerabiać bez chipa. Wystarczyło przy użyciu odpowiednich technik wgrać nowy bios na pewną kość na płycie głównej konsoli- to się nazywa przeróbka bezchipowa. Polecam ludziom, którzy nie zamierzają grać na Xbox Live. Ryzyko mechanicznego uszkodzenia się konsoli jest praktycznie zerowe. Konsola jest w stanie niemalże fabrycznym.Przeróbka chipowa daje możliwość gry na Xbox Live. Potrzebny jest do tego wyłącznik chipa. Do konsoli zostaje wlutowany dodatkowy układ zawierający piracki bios. Oczywiście zaletą tego jest to, że ten układ można wyłączyć i korzystać normalnie z dobrodziejstw nieprzerobienia konsoli- czyli Xbox Live. Wersje 1.6 można przerabiać wyłącznie chipowo. Przy czym: nie żadnym najnowszym Executerem 3, czy 2.2-2.6. Ani Aladdinem!! Tylko i wyłącznie stare chipy LPC, bądź Duo X v2, lub Xenium ICE (ale ten jest drogi). Dlaczego nie? Ponieważ w tych nowych chipach uziemiany jest jeden punkt na LPC, a powoduje to skierowanie prądu o dużym natężeniu na pozostałe obwody X'a i w konsekwencji śmierć płyty głównej w ciągu około roku (już są pierwsze trupy!).

Jaki chip? Alladin Advance (każda wersja: 1.0-1.5, choć działa, a zabija 1.6), bądź cheapmod LPC (1.0-1.2 i powrót w 1.6) lub Duo X v2 (każda wersja, bez przeciwwskazań).

Ponoć Xbox'y 1.6 wieszają się losowo po przeróbce. To prawda?
To 1.6b z nowymi pamiątkami Hynixa (MS tnie koszty i pakuje coraz tańsze i gorsze komponenty do konsol smile.gif). Bios EvoX M8 został zrobiony w nieco idiotyczny sposób, bo team EvoX wyciął z biosu retailowego info dotyczące obsługi pamięci Hynixa. Już są nowe biosy działające z nowymi X'ami. Zwykłe 1.6 z pamięciami Samsunga zachowują się bezproblemowo. Jeśli ktoś Wam wciśnie wieszającą się konsolę macie prawo go udusić, pozdrawiając ode mnie bardzo serdecznie smile.gif.

Jak połączyć X'a z PC?
klik lub klik

Co to jest XBConnect? Jak się tego używa?
klik >>Link nieaktualny.TH<<

Co to bios? Czy to ważne jaki mam bios?
Bios to pierwszy programik sterujący urządzeniami typu: konsola, komputer etc. Biosy zapisywane są na samej płycie głównej maszyn; np płyta główna peceta, Xbox'a, czy PS2 i GCN. Nie ma takiego czegoś jak: "wywaliłem biosa z dysku konsoli i teraz mi nic nie działa". Dla mnie np. jest bardzo ważne jaki mam bios. W miarę kolejnych wydań do biosów Xbox'owych dodawane były takie rzeczy jak: obsługa partycji F, potem obsługa dużych dysków powyżej 137GB, In Game Reset (resetowanie konsoli przy użyciu pada), łatanie zabezpieczonych gier w locie, tak że nie trzeba ich patchować i masa innych ciekawych rzeczy. Myślę, że warto.

No to jaki bios jest najlepszy?
Executer 24983 od wersji 1.0-1.5 bądź EvoX_M8+_16 do wersji 1.6. Wersja 1.6 jest bardzo świeża i jak narazie nie ma do niej nowych biosów. Executer bije na łeb M8, ale użytkownicy 1.6 są narazie na niego skazani (prawie).

Jak duży dysk twardy można włożyć do Xbox'a?
Na ten moment... nie kupisz nawet tak dużego dysku smile.gif. Ograniczenie partycji pozwala na formatowanie ich do 256GB (albo nawet 512- nie pamiętam). Licząc, że tylko 256GB, to i tak mamy możliwość rozbudowy do 512GB (2 partycje 'na stuff' po 256GB). Uwaga!! Kwestia ta dotyczy jednak biosów, które posiadają tzw. LBA48. Są to m.in. najnowsze Executery. Biosy bez LBA48 mogą sformatować dysk jedynie do 137GB. Reszta zostaje wolna. Prawdopodobnie temat obsługi dużych dysków będzie rozwijany i za jakiś czas może dostaniemy biosy z obsługą 1-2TB.

Jaki dysk najlepiej wrzucić do Xbox'a?
Jak największy xD o ile jest to dysk ATA. I dobrze by było, żeby się nie grzał. Dyski WDC są dobre do Xbox'a. Samsungi 5400rpm również (7200 grzeją się bardziej niż WDC 7200, a są gorsze, no i np Samsunga 200GB nie ma). Bywaja problemy z dyskami Seagate (świetne dyski!), gdyż moga powodować przegrzewanie systemu, a szkoda, bo to naprawdę dobra marka. No ale z drugiej strony nie zawsze konsole z Seagatami się przegrzewają... a wręcz rzadkie to przypadki.

Czy mogę do Xbox'a wrzucić dysk prosto z pc?
Tak, ale i nie. Bo nie wystarczy, że go wrzucisz i już działa. Xbox korzysta z systemu partycji FATX, a przy okazji te partycje są odpowiednio podzielone i jest ich określona ilość. Ręcznie wink.gif, ani na pc raczej tego nie sformatujesz. Ale na Xbox'ie bez problemu... o ile będziesz dysponował jakąś płytką "installerem" ściągniętą z netu. Albo zdobędziesz wiedzę i sam do tego dojdziesz wink.gif. Szukaj.

Jak uzyskac najlepszą jakość obrazu?
Teoria mówi, że do telewizorów kineskopowych nie stworzono nic lepszego niż kabel RGB. Sam używam i polecam. Obraz ostry jak żyleta. Natomiast, gdy chcecie zaszaleć i macie jakąś plazmę, bądź projektor, to będziecie musieli się uzbroić w pewien specjalny kabel, który kosztuje prawie tyle co pół konsoli (inna sprawa, że w Polsce jest praktycznie nieosiągalny). Sam nawet nie wiem jak ten kabel się nazywa... Ryo będzie się upierał, że na TV najlepszy jest przy S-Video, ale jest to po prostu gorsza technologia niż RGB.

Chciałbym zmienić bios, ale czym to zrobić?
Najlepiej raincoatem, a jeśli nie masz chipa opartego na SST (LPC, cheapmod i inne tym podobne Aladdinowi), możesz użyć EvolutionX. Pamiętaj! Tylko i wyłącznie Tobie wyjdzie na zdrowie jeśli do tego typu rzeczy użyjesz najnowszego oprogramowania do tego przeznaczonego.

Ale jak mam sprawdzić, czy mój program nie jest za stary?
http://xbins.org/ - tutaj masz informacje o releasach wszelkiej maści software'u do Xbox'a.

Ale ze strony nic nie pobierzesz. Będziesz musiał wejść na FTPa xbins. Jak to zrobić? A tak

Jak podłączyć X'a do zestawu 5.1?
Jak wiemy Xbox ma wszystkie dekodery dźwięku przestrzennego. Zdawałoby się, że wystarczy podłączyć go do głośników i jazda... nie do końca. Po pierwsze Xbox nie ma standardowo wyjścia aby puszczać dźwięk przestrzenny. Potrzeba więc specjalnego kabla, który to da. No dobra... ale to nie koniec. Xbox puszcza po kabelku sygnał optyczny, czyli potrzebujemy jeszcze kabelka optycznego... i amplitunera... który przełoży sygnały świetlne na coś, co głośniki będą potrafiły odegrać. Ewentualnie możemy kupić zestaw głośników z gotowym, wbudowanym amplitunerem- czyli po prostu 'kino domowe'.
Podsumowując:
- kabelek z wyjściem optycznym (digital out)- allegro... ok 95zł--->

I mamy 2 wyjścia:
- amplituner (ok. 500-600zł), aczkolwiek dobrze pamiętam, że u znajomej widziałem głośniki

creative podpięte do jakiegoś dekodera. Dała za niego zaledwie 400zł, ale nie wiem dokładnie 'co i jak'. Jeśli wiecie, to dajcie znać. Fotka-->
tylko się nie śmiejcie, hehe

- głosniki 5.1 (min. 300zł)--->

- kabelek optyczny (ewentualność- 35zł)

Bądź:
- kino domowe z wejściem digital in (niech ktoś poda cenę minimalną tego xD).--->

- kabelek optyczny (jw.)

Narazie to tyle. Wskazane jest zadawanie pytań właśnie tutaj- A.Z.BEST

Wielkie dzięki za te wszystkie pytania, które pomagają w tworzeniu coraz bardziej konkretnego FAQ. Kopiowanie dozwolone smile.gif.

Już naprawdę niedługo start www.xbox-scene.pl smile.gif.
A w międzyczasie już działa forum.xbox-scene.pl.
MAN!AK
X- BOX LIVE! i X- box Connect. Czym się róznią? Który jest lepszy? czy ktoś kto ma X- BOX LIVE! moze grac z kims, kto ma X- box Connect?

>>Częściowa odpowiedź tutaj.TH<<
Morikage
Mam zamiar w końcu przerobić swojego X'a...oto pytania:

1) gdzie w Wawie najlepiej mi go przerobią?

2) gdzie kupowac gry - żeby sprawnie chodziły, nie wieszały się, nie były pokrojone itp. Stadion X-Lecia, giełda?? Sorki ale ostatnio piraty kupowałem jeszcze na PSX'a więc obecnie niebardzo jestem zorientowany sad.gif

3) ostatnie pytanie, chodzi mi o jakość obrazu - czy gry pirackie wyglądają tak samo dobrze jak oryginały, czy obraz jest tak samo ostry jak żyleta???

To tyle narazie, z góry dzięki za odpowiedzi...
vS_agp
Dysk naj lepiej samemu wymieniąc co to za filozofia kilka śrubek odkręcić i kabelki włozyć. A ze starym dyskiem zawsze coś można zrobić tak jak ja np. stary wyjołem ( xboxowy ) i do kompa poleciał a ten z kompa do x'a
A.Z.BEST
W ciągu 72 godzin z topiku zostanie ponownie 1, uzupełniony post smile.gif.
2razyjot

sad.gif Ostrzez w nim rowniez ludkow aby nie uzywali do zrzucania gier na HDD programu px-hdd-loader ... Wczoraj wywalilo mi w kosmos bez przyczyny 72 gb stuffu ... sad.gif
ping

sad.gif Ostrzez w nim rowniez ludkow aby nie uzywali do zrzucania gier na HDD programu px-hdd-loader ... Wczoraj wywalilo mi w kosmos bez przyczyny 72 gb stuffu ... sad.gif

Właśnie mi się zrzuca PGR 2 biggrin.gif i 5.3 GB w plecy... DL czy co?? biggrin.gif
2razyjot

Właśnie mi się zrzuca PGR 2 biggrin.gif i 5.3 GB w plecy... DL czy co?? biggrin.gif

Teraz uzywam wylacznie xb-copy. cool.gif

Mam pytanie do eXpertow. Jak juz gierke bede chcial skasowac to wystarczy odnalezc folder (zalozmy xb-copy001) i wyrzucic z dysku. Chodzi mi o to, czy po tej akcji zniknie link do tej gry w glownym menu, bo nie wiem czy nie zostanie martwy odnosnik ... :?
dragu
Link zniknie wraz z plikiem default.xbe. CZyli po skasowaniu gry z dysku linka nie będzie.
A.Z.BEST

Używaj dvd2xbox 0.6... albo nowszego jak jest ;].
2razyjot

Używaj dvd2xbox 0.6... albo nowszego jak jest ;].

Azi - a co zlego w xb-copy? Wszystkie gry hulaja az milo ... :>
Juchy
Wujaszek: a an px-hdd-loader gry nie (pipi) az milo??
jak nie chcesz sie znow obudzic z pustym HD uzywaj sprawdzonych progsow
a takim jest dvd2xbox
i do tego robi ladne nazwy katalogow tam gdzie chcesz, pelna kontrola plus MENADZER PLIKOW z ktorego sobie robisz porzadki jak tylko chcesz...
vS_agp
Ja używam do kopiowania gier filmów itd. na dysk twardy programu xcommander i dobrze się sprawdza trzeba jedynie odpowiedni katalog zrobić i po sprawie biggrin.gif
Juchy
jak ktos ma za dasha startujacego UNLEDASHX lub XBMC to nie musi niczego innego uruchamiac bo menadzer plikow w nich jest bardzo dobry
-GLD-Uzny
Jak najlepiej zgrywac obraz z Xa na CePa posiadajac karte tv? Chdzi mi o uzyskanie jak najlepszej jakosci obrazu + dzwiek. Mialem kabel RGB z wejsciem SVHS, kupilem kabelek, podpielem do karty tv ale obraz byl... wyprany z kolorow a do tego lekko sniezylo confused.gif
Zapodajcie jakas porade, jak? czym? itp ;P
Juchy
niestety do takich spraw to polecalbym karte TV ale zewnetrzna na ktora nie dzialaja zadne zaklocenia od PCta
ja tez mam wewnetrzna i snieg z SVIDEO i nie znalazlem rozwiazania bo to ie wina kabla od Xboxa a samej karty TV
Anonymous
do wyboru philips albo thomson, co bede chciał, tylko nie wiem czy thomson czy philips ?? W sumie kompa bede mial do x podłączonego na stałe więc chyba cd-r moge sobie darować ??? CO o tym myślisz ?
A.Z.BEST
To samo co Ty.
o_O.
jaszczoor
gostek co mi przerabiał xboxa mówił ze mam alladina i jak sie spytałem jak sie go wyłącza to powiedział żeby przytrzymać dłużej przycisk power przy włączaniu. Ale jak trzymam to i tak mi sie włącza Evox. Jak sie wyłącza tego chipa?? Jeźeli go wyłącze to konsola przejdzie do orginalnego dasha czy jak?? mam już oirginalnągre i chciałem sobie triala wyrobić żeby wypróbować XBL! ale teraz to sie boje troche...
MOBDEEP
Mam problem z padem kupiłem go dwa miechy temu i odpoczątku zle działa, gdy gałka jest na środku master cheif(halo2) sam przsuwa sie w prawo, a druga gałka reprezentuje ten sam problem.

ps: pada (Podróba) kupiłem przez przesyłke z bigbena za 99zł, czy jest jakiś sposób by naprawić problem.
dragu
Ja mam coś podobnego z oryginalną S`ką. W "czułych" grach typu Pandora Tommorrow, Fisher potrafi bez mojej pomocy skradać się w lewą stronę. A lek jest taki, że wychylam na moment gałkę w lewo i ją puszczam i zazwyczaj wszystko jest gites :wink: .
Flik
...ps: pada (Podróba) kupiłem przez przesyłke z bigbena za 99zł, czy jest jakiś sposób by naprawić problem.

mozesz w servisie wymienic mechanizmy co bedzie mniej kosztowalo niz kupno nowego pada. [ty mi chyba nie chcesz powiedziec ze ten kolo z twjego klanu gra na bigbedenie confused.gif]
a co do padow oryginalnych to tez to mam... i nie ma zielonego pojecia dlaczego. przy psx nigdy mi sie to nie zdarzalo. mam nadzieje ze xenon bedzie mial pady lepszje jakosci tongue.gif
MOBDEEP
Mam spory problem, chyba mi się konsola zwaliła, a chodzi o to że po włączeniu xboxa po jednej sekundzie się wyłacza i tak trzy razy.

Podejrzewam zasilacz,ile taka naprawa by kosztowała.
A.Z.BEST
A potem mruga na czerwono i zielono?
Słuchaj, odsyłam Cię do 2 najważniejszych FAQów na forum xbox-scene.pl, tam się dowiesz co jest czym i jak groźne moga być to przypadki...
MOBDEEP
Powiem tyle www.xbox-scene.pl to świetne forum jeśli chodzi o sprzęt(no o grach troche mniej ale to nie ważne) poprostu bardzo dużo informacji o bardziej bolesnych problemach nić zdarta gałka.
Kiler8888
yhh, po przeczytaniu, uważam że najbardziej interesowałby mnie xbox 1.5 przerobiony bezchipowo, z biosem Executer 24983 (wersja polska, jeśli takowa istnieje) z zainstalowanymi wszystkimi potrzebnymi programami, i cd-rom Samsung, z dyskiem do 40 gb
Wiecie gdzie to kupie ?
Napek
na allegro ? biso m8plus nowszy/lepszy, 40 gb to bardzo malo a polskie evox masz tu http://forum.xbox-scene.pl/index.php?showtopic=3288

m8plus mogę polecić jedynie Xboxom 1.6. Ten bios nie jest lepszy w ani jednym aspekcie od X2 4983- A.Z.
Kiler8888
W sumie ja i tak kupie Xboxa dopiero jak wyjdzie Xbox2 i spadną ceny jedynki smile.gif
Podobno im starszy model tym lepszy, a na dodatek jest możliwość bezchipowego przerabiania, ale jeśli w Xboxie laser nie pada tak jak w ps2, to chyba mógłbym wziąć 1.6 z Alladinem.
Ile zajmuje taki bios + programy na dysku twardym, i ile zajmuje średnio 1 gra...??
McDrive
Ostatnie dużo myśle o X'ie i jego kupnie. W takim więc razie chciałem was zapytać czy ten zestaw jest dobry: http://www.swiat-gier.com/?n=83409

Pytam tutaj bo nie wiem gdzie. Nieznam się na tym wszystkim więc spokojnie powiedzcie.
True
Ostatnie dużo myśle o X'ie i jego kupnie. W takim więc razie chciałem was zapytać czy ten zestaw jest dobry: http://www.swiat-gier.com/?n=83409

Pytam tutaj bo nie wiem gdzie. Nieznam się na tym wszystkim więc spokojnie powiedzcie.

Po mojemu: chujny. Nie opłaca sie kupowac konsoli z wiekszym dyskiem i Alladinem Live!, bo na xbl i tak se nie pograsz bo jest duze prawdopodobienstwo, że dostaniesz bana za wiekszy dysk. A jak nie planujesz go używać do xbl to i tak i tak chujnia bo urchamiajac konsole bedziesz musial przytrzymywac power sekunde, co jest lekko upierdliwe, a pozatym opcja reboot w dashu nie bedzie dzialac bo jak ja zapodasz to konsola uruchomi sie z dashem M$. A to jest już wyjatkowo upierdliwe;}. A tak w ogole to nie kupuj w ŚG, maja złą opinie. A poza tym w podobnej cenie jak się dobrze zakręcisz dostaniesz konsole z dyskiem 120gb;]
Ryo-San

nie kupuj w tym sklepie stary...wystarczy poczytac opinie o Świecie Gier aby omijac ich szerokim łukiem...
pozatym jak chcesz brac X'a z przeróbka to bierz Xa z chipem DUO X2..ma 2 miejsca na biosy(alladin tylko jeden) no i slyszalem ostatnio o alladinie niepochlebne opinie....(jakies problemy z napieciem na plycie glownej w nowszych modelach Xow)
co do dysku to wciągaj min 120 gb o mniejszych nawet nie mysl..pozatym roznica w kasie jest niewielka...
McDrive
To gdzie polecili byście mi kupno przerobionej konsoli, ale wszystko tylko nie allegro. Nie ufamtakim ludziom.
mj
To gdzie polecili byście mi kupno przerobionej konsoli, ale wszystko tylko nie allegro. Nie ufamtakim ludziom.

Nine fingers service(chyba sie niepomylilem w nazwie wink.gif )
Bierz x'a z duox'em v2 i dyskiem 160 gb.(roznica w cenie miedzy 120 a 160 jest niewielka)
Ryo-San
to zalezy czy chcesz za gotowke czy na raty...
jak chcesz wciagnac na raty to najlepszym rozwiazniem jest Media Markt a przerabiasz sobie na wlasną ręke...
co do reszty to polecam to znienawidzone przez Ciebie allegro..ale rozumiem Twoje obawy jak najbardziej dlatego zerknij sobie na te offerty..to sa oferty normlanych sklepów, ktore handlują tez na allegro...
jak nie chcesz brac od nich z allegro to zadzwonisz do sklepu i tam kupisz..
ok wiec mamy nastepujace sklepy handlujace sprzetem na allegro:

Synitops
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...php?uid=1927467

Gekon
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...php?uid=1365609
TomisH
No tak. O synitopsie to nic nie wiem, ale z Gekona to Juchy nieraz Xy naprawiał wink.gif (poszukać na wiadomo jakim forum xD)

http://iksboks.aplus.pl - jeżeli ktoś woli przez allegro, to też da się pewnie z Juchym umówić smile.gif

Co do alladinów - w cholerę jest NIEDZIAŁAJĄCYCH poprawnie podrób oryginalnych alladinów. A duoxa podrób na razie nie ma. Prosta sprawa...
McDrive
A mam takie pytanie: Czy przeróbka BIOS'em jest lepsza od tej chip'em. Jakie są różnice??
Ryo-San
A mam takie pytanie: Czy przeróbka BIOS'em jest lepsza od tej chip'em. Jakie są różnice??

to zalezy od tego czy chcesz korzystac w przyszlosci z Xbox Live..jezeli kladziesz lache na granie online to smialo możesz brac przerobke bezchipową..jednak IMO chip jest lepszym wyjsciem...
zawsze możesz wgrac o jeden lub dwa biosy więcej..zawsze jak najdzie Cie ochota na Lajwa to mozesz go wylączyc...

link nie działa

gdzies wyczytalem ze jestes z Poznania..a gdybym ja był z Poznania to nad tą ofertą nawet bym sie nie zastanwiał:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48158278

noweczki xboxy..w foliii za 589 zł (wczesniej cena wynosila 569 tylko ja koles podwyzszyl) wiec jakbys sie z nim dogadal..i kupil pozaaukcją i odebrał osobiscie to koles pewnie zszedl by z ceny o prowizje i moze jeszcze o te 20 zeta o ktore podniosl cene...wydaje mi sie ze za 550 zł moglbys miec noweczka Xa - a to zaj/ebista cena...
a potem? potem kupujesz chipa i dalejsz komus do wmontowania..W Poznaniu bankowo sporo osob sie tym zajmuje
IMO na takiej kombinacji zaoszczędzilbys minum 100zł...
magelan84
Cześć mam kilka pytań:
- jak wygląda kwestia podłaczenia neostrady do X ? (rozumiem , że w 360 będzie analogicznie) a w końcu na nadchodżacej generacji chciałbym pograć przez net.
- Czy w obecnym xboxie istnieje możliwość zainstalowania chipu który można byłoby wyłączyć na czas gry na Live?
- Czy ma sens kupno takiego dekodera ( http://www.tomshardware.pl/video/20040120/index.html) to xboxa i głosnikow (http://www.tomshardware.pl/video/20031222/speaker-15.html) . Oczywiście uwzględniając możliwość podłaczenia tego zestawu do 360 (chyba nic nie zmienia w sprawie kabelka podlaczenioego do Tv??)
Problem tkwi w tym ze niby xbox ma dekoder 5.1 jednak glośniki te niemają wejścia optycznego i mimo ze są 5.1 musze ustawiac tryb 2.1 i ewentualnie symulowac 5.1 Natomiast dzieki dekoderowi móglbym polaczyć przez kabelek optyczny. Czy wogole roznica dzwieku bedize duza? i Najważniejsze mam nadzieje że do x 360 bedzie sie to dalo podlaczyc.
Ok troche namieszalem i odbieglem od tematu , ale jesli potraficie byłbym wdzieczny za odp
game-walker
QUOTE(magelan84 @ 16 05 2005, 18:39)
Cześć mam kilka pytań:
- jak wygląda kwestia podłaczenia neostrady do X ? (rozumiem , że w 360 będzie analogicznie) a w końcu na nadchodżacej generacji chciałbym pograć przez net.
- Czy w obecnym xboxie istnieje możliwość zainstalowania chipu który można byłoby wyłączyć na czas gry na Live?
- Czy ma sens kupno takiego dekodera ( http://www.tomshardware.pl/video/20040120/index.html) to xboxa i głosnikow (http://www.tomshardware.pl/video/20031222/speaker-15.html) . Oczywiście uwzględniając możliwość podłaczenia tego zestawu do 360 (chyba nic nie zmienia w sprawie kabelka podlaczenioego do Tv??)
Problem tkwi w tym ze niby xbox ma dekoder 5.1 jednak glośniki te niemają wejścia optycznego i mimo ze są 5.1 musze ustawiac tryb 2.1 i ewentualnie symulowac 5.1 Natomiast dzieki dekoderowi móglbym polaczyć przez kabelek optyczny. Czy wogole roznica dzwieku bedize duza? i Najważniejsze mam nadzieje że do x 360 bedzie sie to dalo podlaczyc.
Ok troche namieszalem i odbieglem od tematu , ale jesli potraficie byłbym wdzieczny za odp
*

Jest taka mozliwośc stosując chipa typu Aladdin lub DuoX2,
co do podłączenia to poprostu kabele sieciowy krosowany podpinasz do karty sieciowej , drugi koniec wpinasz w xboxa
co do kabelka optycznego jest taka mozliwość, mozna kupic gotowy najlepiej RGB z wyjsciem optycznym lub sobie samemu zrobic jest bardzo proste ew Coaxiala
koszt takiego kabla RGB z optykiem to 30zł
po podłączeniu optykiem lub coaxialem xboxa do kina domowego odczujesz róznice masacryczną poprostu trzeba zasiąść i odpalić gre
konstant
Witam.

Czy jest moze jakas mozliwosc ustawienia Xboxa w pionie ? Za pomoca np. jakis nieoficjanych podstawek itd ...
ps. I czy wogule xbox moze pracowac w pionie? (gry czytane z HDD konsoli)

odp

No co jest w dupe jeza, nikt nie wie ... ? unsure.gif
Napek
jest jak zrobisz podstawke biggrin.gif
konstant
Nie masz racji... Dostalem na xbscene.pl odpowiedz, ze wloty powietrza sa po bokach, wiec postawienie xboxa w pionie jest niemozliwe.
luck1985
Jak sie wlaczy konsole to czuc powietrze po boku , po jakims czasie wogole nie czuc , a z tylu konsoli leci cieple powietrze . Czy nie przerobione tez sie tak nagrzewaja ? Nie sadze aby maly Chipek na dole mial wielkie znaczenie na cyrkulacje powietrza . unsure.gif
Juchy
nie ma znaczenia chipek na cyrkulacje powietrza

konstant: co do polozenia w pionie to nietyle ze niejest mzoliwe bo jest, kto Ci zabroni?? tylko jest niezalecane a wrecz szkodliwe...
konstant
Wiem, wiem ale nie chce ryzykowac zdrowia ani zycia mojej konsoli wink.gif
airfx
Czy da się obslugiwać Media center z pilota czy te piloty są tylko do DVD ?
Napek
da
Jasior
No to ja sie pytam jakie jest najlepsze mozliwe polaczenie xboxa i ps2 z telewizorem HDTV??? Chodzi mi o kable!!!
Jasior
Dzieki, dzieki bardzo, a co z ps2?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.