Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto z was kupi nastepce GameCube'a ?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2
Ali G
taki temat mi sie nasunal czytajac dzisiaj psexa o cyfrze 86. coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad dokupieniem innej konsoli tym bardziej ze ps2 tak drastycznie potanialo. ale wracajac do tematu - wiem ze plynie we mnie nintendowska krew i ze poszedl bym za shigeru w ogien ale naprawde tak sie zastanawialem i mysle ze raczej juz nastepnego next next gena to od ninny nie kupie bez zapewnionego wiekszego zaplecza giercowego. nie chodzi tu o brak (pipi)ego piractwa bo na takie dajmy na to ps2 tez bym kupowal orginaly chodzi po prostu o gry. wind waker znudzil mi sie po drugim razie, metroid tak samo. residenta przeszedlem 10 razy, sms mniej wiecej tak samo. nie mam w co grac. zostal mi nba2k3 i soul calibur2 ktore sie nie nudza ale i tak sa dostepne na innych kosolach. re4 nic nie pomoze, paper mario tez nie. i co teraz ? co ja wogole gadam. ide sie wyspowiadac zgrzeszylem ojcze no, napiszcie ale cos madrego nie ?
Czopek
Nie kupię z tych samych powodów co ty.
JJJ
ja kupie nastepce gcn z jednej przyczyny-przywiazanie do tradycji(ale juz poczekam do europejskiej premiery i nie bede zgrywal kozaka i nie zakupie w usa) ;p
Splender
Ja zainwestuje zapewne w revo, poniewaz polityka i jakosc gier na konsole Ninny mi odpowiadaja w zupelnosci...w moim przypadku wazne jest by konsola miala odtwarzacz dvd, a Nintendo az tak glupie nie jest by nie zaaplikowac tego do swojej nowej maszyny...jesli tego nie zrobia to po porstu zorganizuje sobie jakas wersje revo-q, czy cos w ten desen, jesli sie pojawi gdzieskolwiek na tym swiecie... biggrin.gif
HunterX
Generalnie nie nastawiam się na żadną konsolę następnej generacji. Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie będę wybierał konsoli ze względu na przywiązania (jak to było z PSX -> PS2), lecz ze względu na gry oraz cenę samego sprzętu. Nie powiem, chętnie zagrałbym w kolejnego Metroida czy Zeldę, ale czy dane mi to będzie... się okaże. Wszystko będzie jasne po pewnym czasie po premierach konsol Next Genowych.

ALE i tak pewnie nie dam rady bez Metroida, więc... icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Czappi
A dlamnie zalezy to od gier i developerów jacy bedą pisać na konsole Nintendo. Na GameCube sie zawiodłem, mała ilosc gier, mała dostępnosc niektórych tytułów i ich ceny...
HunterX
mała ilosc gier

Zelda: Wind Waker
Metroid Prime
Resident Evil
Resident Evil 0
Mario Kart: DD!!
Metal Gear Solid: TTS
Pikmin
Animal Crossing
Eternal Darkness
Super Mario Sunshine
Star Fox Adventures
F-Zero GX

Kup chociaż tyle EXCLUSIVE'ów, to pogadamy. Akurat mała ilość gier na GC dla przeciętnego, polskiego zjadacza chleba nie powinna być argumentem przeciw konsoli.
Czappi
Resident Evil, Eternal Darkness, Star Fox Adventure's miałem
A z reszty gier które wypisałes interesuje mnie tylko Zelda, RE0 i MGS TTS
Nie każdego rajcują gry z marianem...
Ali G
no wlasnie tak sie sklada ze mam konsole ponad dwa lata i 19 gier to wychodzi mniej niz jedna na miesiac, wiekszosc to exclusiwy nie ale nie doczekalem sie dobrej pilki noznej, wyscigow samochodowych i fpp w realiach normalnych wojennych (mp to inna bajka), za to bede mogl kupic mario penis i mario narty 13243, hihi i tak kupie revo revo tak sie z wami draznie
HunterX
Akurat Super Mario Sunshine to wyje.bana platformówka, Mario Kart to najlepsze karty, więc nie wiem jak one mogą się nie podobać. No, chyba że uległeś propagandzie z PE...
Czappi
O jakiej propagandzie mowa? Bo nic nie wiem o tym
Link-in
Ja zamierzam najpierw zainwestować w PS3. Dopiero po jakimś czasie po premierze Revolution, gdy sie upewnie, że ma silne zaplecze developerskie zainwestuję w maszynkę nintendo. Chyba, że będzie nowa Zelda. Wtedy kupuje bez zastanowienia!
Ins
kupie revo(czy ch.uj wie jak sie to bedzie nazywalo)
kupie zreszta tez PS3 i XBox2 tylko jeszcze nie wiem w jakiej kolejnosci ;]
SoniK
Ja już wiem że kupuje Revolution, te inne duperele mnie nieinteresują. Może i inne konsole mają więcej gier, ale większość to popierdółki.
Zelda, Marian, Metroid, Resident Evil i inne ruless =]
..::XMANiAK::..
Wg. mnie GC nie ma interesujacych tytulow bo wychodza tylko kontynuacje np. Mario, Zelda, Metroid. Pozatym brak DK [bebenki to nie gra smile.gif]. I pewnie na starcie bedzie Mario XXXXXX jak zawsze bywa przy premierze konsol N

Ja raczej kupie sobie X2 oraz PS3 i pewnie GCNEXT smile.gif ale grac bede tylko we 2 pierwsze konsole jak obecnie bo GC nie ma ciekawych gier jedynie ciekawa gra jest WARIO WARE, proste a cieszy, super gran na party smile.gif
_RikkimarU_
ja raczej kupie następce gc ale najpierw kupie ps2 a później jak uzbieram ździebło keszu i gc2 bedzie tańszy to go kupie
eldarion
A ja jeszcze nie wiem , do tej pory bylem zadowolony z kazdej swojej konsoli -cd32 , psx , dc ,gc ( no moze oprocz tej pierwszej biggrin.gif ) do zadnej firmy jak widac nie jestem przywiazany ale poki co rozwazam kupno na poczatku przyszlego roku ps2 lub xboxa 9 na razie stawiam na soniaka ) a revo ? moze ale nie od razu po premierze
szczurek
poczekam jak sie sytuacja potoczy, czyli kupie ,ale jakies 1,5 roku po europejskiej premierze. Do tego czasu nadrobie wszystkie gry ktore mnie ominely i zbuduje sobie ciekawa bilbioteczke gier na GaCka [eBay ownz]
xmaniak: n/c
Czopek
Akurat Super Mario Sunshine to wyje.bana platformówka, Mario Kart to najlepsze karty, więc nie wiem jak one mogą się nie podobać. No, chyba że uległeś propagandzie z PE...

Już nic głupszego wymyśleć nie mogłeś? Propaganda, phi...
Zauważ że SMS dostało 8+, a MK 9, więc propagandy raczej nie ma. W komiksach też nie wyczuwam żadnej propagandy. Nie można sie troche z Mariana pośmiać? icon_twisted.gif
HunterX
Już nic głupszego wymyśleć nie mogłeś? Propaganda, phi...
Zauważ że SMS dostało 8+, a MK 9, więc propagandy raczej nie ma. W komiksach też nie wyczuwam żadnej propagandy. Nie można sie troche z Mariana pośmiać? icon_twisted.gif

Gry dostały takie oceny, to prawda. Ale spytaj się pierwszego lepszego użytkownika tego forum (najlepiej nie związanego z Nintendo) kim dla niego jest Mario? Przypadek? Nie, po prostu ludzie po tych komiksach zaczęli tak myśleć. Nie bawię się tu w fanboja, bo mi to koło ch... lata. ALE jak ktoś mówi, że SMS jest głupi, to a) albo wybitnie nie lubi platformówek B) sam jest wybitny, ale "inaczej" c) gra jest gejowska (ciekawe czemu...)...
Greg
napewno kupie, po prostu podoba mi sie Nintendo Style a dotychczasowe konsole Ninny i gry na nie mnie nie rozczarowaly, po prostu mam 100% zaufanie do Nintendo
OsciBosci
PS3
XBOX 2
Revolution

ale kupie napewno...
YETI
Pewnie kupie ale poczekam gdy cena konsoli spadnie do jakis 400-600.
blancio
Kupie w okolo rok po premierze ( o ile wytrzymam...biggrin.gif )
Arkady
Ja odpadam, na GC grałem w Zelde WW, MGS: TTS, SMS, Metroid Prime, Resident Evil.Jest jeszcze kilka gier w które bym pograł ale nie mam ochoty sie za nimi uganiać, taki Super Monkey Ball na Allegro widziałem może ze trzy razy.....

W przypadku nastęcy GaCka będzie to samo - mało gier, trudny dostęp do nich to jeszcze ich cena
krilluch
Ktos z poprzednikow powiedzial cos na temat kontynuacji serii (typu Zelda czy Metroid). Nawet nie chce mi sie patrzec kto to zrobil. Czy chcialbys kolego, zeby seria Metroid skonczyla sie na czesci pierwszej? Zelda tak samo? Skoro kazda nastepna czesc jest coraz lepsza, to czemu mialoby to zostac zaprzepaszczone? Ja nie wyobrazam sobie mojego zycia jako gracza bez mojej calej kolekcji Metroidow w domu, ktore to odpalam dzien w dzien, zeby chociaz logo gry zobaczyc juz o muzyce nie wspominajac. Czy chcialbys, zeby np. seria Final Fantasy dobiegla konca wraz z pierwsza czescia (teraz chodzi mi o konsole Sony)? Tak samo jak wiele innych produkcji?? Nie sadze. Czekam teraz z wywalonym jezykiem na Metroid Prime 2 i mam nadzieje dostac go w dniu premiery.
Odnosnie nowej konsoli N. Oczywiscie, ze zamierzam ja kupic. Nie wazne co. HunterX <-- zaimponowales mi jak cholera. Trzymam Twoje zdanie. Pozdrawiam.
Mausy
. Czy chcialbys, zeby np. seria Final Fantasy dobiegla konca wraz z pierwsza czescia (teraz chodzi mi o konsole Sony)?

Tak sie akurat składa, że pierwsze FF wyszło na konsole Nintendo :wink:
krilluch
Masz racje. Kompletnie mi to z glowy wypadlo smile.gif Dzieki za sprostowanie.
Czappi
Najpierw kupie PS3 a za jakis czas Revolution, najpierw zobacze jak to z nim bedzie na rynku...
ogqozo
Ja zamierzam najpierw zainwestować w PS3. Dopiero po jakimś czasie po premierze  Revolution, gdy sie upewnie, że ma silne zaplecze developerskie zainwestuję w maszynkę nintendo. Chyba, że będzie nowa Zelda. Wtedy kupuje bez zastanowienia!

Nintendo ma tę przewagę nad Sony i MS, że ma Zeldę. I ta gra jest fenomenalna, lepsza od innych, dlatego konsole N się sprzedają. Ostatnio zachwyciłem się NDS (wspaniałe gry, doprawdy wspaniałe) - jeśli N błyśnie równym kunsztem w designie konsol stacjonarnych i rzeczywiście sprzęt będzie rewolucyjny, to z pewnością wiele osób go kupi.
Ryo-San

Nintendo ma tę przewagę nad Sony i MS, że ma Zeldę.

aha czyli Twoim zdaniem Nintendo pokona takie giganty jak Sony czy MS... Zeldą...nie chce byc pesymistą itp..ale wydaje mi sie że jednak Zelda nie będzie w stanie zapoczątkować upadku Sony i MS laugh.gif
tu nie chodzi o gre tu chodzi o polityke Nintendo która na chwile obecną jest poprostu komedią;/
I albo Ninny ją definitywnie zmieni albo GCN będzie ostatnią konsolą stacjonarną firmy hydraulika...
Każdy stracony przez GCN exslusive to także strata zaufania graczy dla Ninny..
a jak trudno odbudować zaufanie wie chyba każdy..a najlepiej Sega;/
Garcia
obserwujac ostatnie dzialania Nintendo mozna miec obawy czy wydadza jeszcze jakas stacjonarna konsole :? Dlaczego question.gif Bo DS raczej dostanie ciezkie baty od PSP co bedzie sie wiazalo ze stratami finansowymi, drugim powodem jest to ze nie wiadomo jak bedzie z exclusivami na te konsolke (bolesna bedzie strata RE4 na Gacka) nie mozna opierac sie tylko na Mario Zeldzie i Donkey Kongu wiec nie wiem jak bedzie z przyszloscia wielkiego N...ale ta przyszlosc rysuje sie w nieciekawych barwach :?
Kaxi
Fakt, Nintendo polityka coś ostatnio szwankuje ale nie wiem czemu wszyscy sie boja ze N nie wypusci Revo (moze sie nie boja tylko watpia w to raczej). GCN nie sprzedaje sie najlepiej ale N odbija sobie na grach (genialna sprzedaz Paper Mario2, w japonii Mario tennis, wczesniej Zeldy, Metroida i Super Smash Bros melle, zreszta prawie kazda ich gra zarobila na siebie). Po drugie zbiajaja naprawde horrendalne kwoty na GBA ktore sprzedaje sie ciagle jak szalone. I wreszcie DS - ludzie sadza ze przegra z PSP na podstawie wlasnych odczuc o obu maszynkach, a Nintendo wlasnie oglosilo (news chocby na spong.com) ze w Japonii pre ordery soiagnely liczbe 2 milionów sztuk.
Anonymous
Nie ma sensu posiadać GC. Dwa hity na rok to za mało. Nintendo sobie pokpiło z posiadaczy. (pipi) im w dupe Niech splajtują to może czegoś się nauczą.
_Link_
Jak będzie hajs to kupie.
suzuki
Będzie kasa na sprzęt i gry,będzie Zelda i Metroid,to się kupi.
Ali G
no dajcie spokoj ostatnio mialem do wyboru mp2echoes paper mario i res zero gry ktore z pewnoscia bym pokochal ale przeszedl gora dwa razy cena ? 700 zeta, dziekuje kupilem nowe pstwo amen znaczy chodzi o to ze gc jest raczej trudny do utrzymania w polskich warunkach tyle
HunterX
no dajcie spokoj ostatnio mialem do wyboru mp2echoes paper mario i res zero gry ktore z pewnoscia bym pokochal ale przeszedl gora dwa razy cena ? 700 zeta, dziekuje kupilem nowe pstwo amen znaczy chodzi o to ze gc jest raczej trudny do utrzymania w polskich warunkach tyle
Zobaczysz jak będzie z czytnikiem w PSTwo, tym bardziej, że jak się domyślam, zamierzasz ją przerobić (wynika to z kontekstu). Jeszcze zatęsknisz. icon_twisted.gif
krilluch
Swiete slowa HunterX. Podpisuje sie pod nimi.
Ali G
jak zatesknie to uruchomie gamecube bo przeciez go mam, przerabiac pstwo nie mam zamiaru, mam skad pozyczac gierki a podobno jeszcxze jest cos jak swap magic czy cos cokolwiek
MasterShake
na pstwo w piraty nie pograsz:>A Swap Magic nie włączysz bez rozkręcania konsoli=papa gwarancjo:]Chodzi o sposób otwierania płyty-w PS2 były one wysuwane czyli dało się wysunąć tym magicznym haczykiem,w PSTWO otwiera się od góry cyzli po patencie(sorry nie chce mi się tego tłumaczyć bardziej rozwlekle).A nowa konsola Ninny-czemu nie,jeśli zaoferują coś co nazwą Metal Gear Solid 2:Twin Snakes&GayRaiden to łykam w ciemno:]
Hejas
obserwujac ostatnie dzialania Nintendo mozna miec obawy czy wydadza jeszcze jakas stacjonarna konsole :? Dlaczego  :?: Bo DS raczej dostanie ciezkie baty od PSP co bedzie sie wiazalo ze stratami finansowymi, drugim powodem jest to ze nie wiadomo jak bedzie z exclusivami na te konsolke (bolesna bedzie strata RE4 na Gacka) nie mozna opierac sie tylko na Mario Zeldzie i Donkey Kongu wiec nie wiem jak bedzie z przyszloscia wielkiego N...ale ta przyszlosc rysuje sie w nieciekawych barwach :?    

DS nie dostanie ciężkich batów od PSP icon_twisted.gif Sprzedaje się świetnie, a kompatybilność z grami na GameBoya (z)robi swoje...

GameCube sprawdza się świetnie jako konsola "dodatkowa". Uważam, że posiadanie PlayStation2/X-Box i Game Cube jest najlepszym możliwym rozwiązaniem. Zelda, Metroid, DK i inne Mariany kilka razy w roku dostarczą Ci masy rozrywki, a gier i hitów dzięki PlayStation2 nigdy Ci nie zabraknie...

Dlatego kupię następce GameCube'a. W ciemno. Tak jak PlayStation3.
Ali G
kupilem pstwo i tak w sumie to teraz jestem PEWIEN ze gejmkjub jest dla mnie najlepsza konsola, przy wyborze nastepnej generacji nie bede mial zadnych watpliwosci. ZADNYCH. trudno ze malo gier sytuacja pewnie bedzie podobna z revolution. trudno malo ale za to jakie.
blancio
szczerze gratuluje Ali G, że jako jeden z nielicznych po zakupie konsoli wyraziles szczerze swoje zdanie. 90% osob stwierdzila by, ze GC to dziadostwo ( oczywiscie czesc miala by prawo tak sadzic ), bo maja nowa konsole i w koncu nie mogli sie choc troche pomylic icon_twisted.gif
Pozdrawiam
Pysiol
Ja nasępce cuba wciągam na 100%. Jedynym powodem zmiany mojego zdania byłoby jedynie przejście mistrza Miyamoto do innej firmy.
Pic
Ja poczekam i popatrzę na rozwój sytuacji. Xenon (XboX2) będzie konkretnie supportowany (jeśli nie grami to przynajmniej kasą Bill'a tongue.gif ) Playstation to niemalże synonim słowa "konsola" (jak raz wszedłem do sklepu konsolowo-PC i spytałem "czy są konsole" a kolo zza lady mnie pyta "ale 1-nka czy 2-jka?" jak mu wyjechałem z GC to zrobił minę w stylu "o co chodzi jakby???"-żałosne...) dlatego nie zabraknie i na nią szlagierów (choćby same sequele, bo ilu jest takich co sikają po raz 4-ty na myśl o tym samym, tylko inaczej, czyli GT4), a Następca GC... jeżeli nie będzie konkretnie zaopatrzony "technicznie" (DVD-standard, opcja zabawy przez neta i konkretnie rozbudowany sprzętowo) to mi się nie widzi jego przyszłość kolorowo...
blancio
DVD nie musi miec, bo next geny nie beda juz bazowac na tych nosnikach, Ninny zapowiedzialo, ze online bedzie waznym elementem ich konsoli, a reszta to...wielka niewiadoma. Mam nadzieje, ze oprocz tych rewolucyjnych rozwiazan konsola bedzie miala mozliwosc sterowania czyms normalnym, aby ukazywaly sie gry multiplatformowe... w przeciwnym razie ... najpierw biore Playstation 3. O X-Box 2 nie mysle, bo jak Bill przejmie branze to bedzie konsole co 2 lata wydawal - nie przyczynie sie do tego ! <joke>
Krzych Ayanami
Info z IGN'u jakby to kogoś interesowało :

In a recent interview with overseas trade publication MCV, Nintendo president Satoru Iwata talked about the company's forthcoming home console, codenamed Revolution. Iwata reiterated that the platform would be fundamentally different from other game systems, and said that its unique make-up could potentially alienate third party publishers, or in contrast draw them in.

"If the next generation platforms are going to create even more gorgeous looking games using further enhanced functionality, and if that next-gen market can still expand the games industry, then I'm afraid that third-parties may not support Nintendo," he said.

Iwata once more compared Revolution to Nintendo DS, and said that like its portable the machine could gain the eye of consumers who normally don't care about games. "On the other hand, what we are trying to do is such a different thing, and people have come to realize that the approach we have taken with Nintendo DS can actually expand the market beyond what existing platforms can do. Therefore I believe there should be more third parties who are willing to support Nintendo's new ideas."

Nintendo's president suggested that third party support for Revolution could depend entirely on whether or not publishers find the console appealing. "If we receive the support of the licensees, I believe we will expand third party support," he said. "If our ideas cannot be appealing enough, then we cannot receive third party support."

Iwata indicated that the next-generation is a risky business for all hardware manufacturers and not just Nintendo. "Already publishers are not hesitant in disclosing their concerns over next generation gaming platforms, and development costs are rising. Publishers are afraid... of whether [the next-gen] consoles can appeal to people who are not the avid game fans of today."

Nintendo plans to unveil Revolution at the May Electronics Entertainment Expo in Los Angeles. Stay tuned for more on the machine.

nWo
[b]Gry, gry, gry, gry exclusive czy tez nie byle by byly. Po kilku latach po premierze NGC kupilem te konsolke za psie pieniadze i teraz szczypie w serie Resident Evil. To jest to. Sprzetu nie kupie od razu ale warto odczekac az na rynku pojawia sie w koncu tytuly godne uwagi.

Jasne ze kupie.
Panek
Oczywiście że kupię NGC2/Revolution. Dla mnie Ninny stoi na równi z SEGĄ dlatego też tą konsolkę będę miał w łapach. Nie obchodzi mnie czy są exclusive'y, Zelda, RE itd. Po prostu produkty Nintendo mają tą specyficzną magię. Dlatego na pewno posiądę moc NGC2/Revolution ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.