Grajac na pale podszedlem do ostatniego bossa w czasie 11:54. Walka zajela mi ok 10 minut. I koniec. Napisy i menu glowne o_O. Nie zdradzam jednak jednego szczegolu. Nad glowa mialem juz aureolke (halo po ang. to aureola

) i zaledwie 48 lat. Prosta gra, z fantastyczna grafika, wielkim poziomem rozbudowania, jednak to RPG. Myslalem, ze Fable bedzie bardziej zyciowe, a tu podchodzisz, rach-ciach i jest Twoja.
A teraz tworze Evil AZBESTa

. 2 godzinki na liczniku. Gre przeszedlem juz w sobote, ale jestem teraz odciety od pc

. Z tym starzeniem i magia to raczej bujda. Chodzi bardziej o to, ze im szybciej zaliczasz questy glowne i pedzisz na pale, tym szybciej sie starzejesz. Ja bez magii tej gry bym chyba nie przeszedl. Rada dla grajacych: koniecznie wykupcie na maksa ten czar - fire ring, czy jak to sie zwie- przynajmniej wyglada jak fire ring. Chyba najlepszy w grze, bez niego byloby nieraz bardzo ciezko

. Acha, polecam tez jakis luk- kusze o damage 180-200. Przyda sie. Uwierzcie

.
Jeszcze edit... Mysle ze ta gra byla tworzona przez tak dlugi czasu, gdyz Peter troche przedobrzyl. Chcial miec swiat wielki jak w Morrowindzie i grafike taka jak ma. Co wyszlo? Tylko grafika pozostala na miare jego oczekiwan. Niestety Fable choc ma mase smaczkow, to nie daje tak olbrzymiej swobody, interakcji i zycia jak chcial tego Peter. Poza tym widac, ze koles ma raczej podejscie dosyc filozoficzne do gier. Fable- wybierzesz dobro, czy zlo. Black and White- wychodujesz bestie, czy potulnego olbrzyma... a to wszystko mozna porownac do wyborow jakie podejmujemy w zyciu. Zaluje, ze Fable wyszlo takie jak wyszli nie spelnilo oczekiwan jakie sobie stawialismy... a moze raczej, Piotrek nie spelnil obietnic jakie mial spelnic. Pamietacie o wszystkich wydarzeniach zapisywanych skrzetnie na dysku, ktore mialy odnosic skutek w przyszlosci? Ja nic takiego wielkiego nie kojarze. Nie kojarze, bym jepnol kogos, a ten za 5 lat mi oddal. Stanelo wylacznie na prostych algorytmach popularnosci i bicia brawa na nasz widok... Faktu to nie zmienia, ze jest to jedna z najlepszych gier na Xbox'a i na 9 z malym plusem zasluguje jak nic. Poza tym... to nie jest gra na jeden raz. Jak ktos przejdzie Fable jeden raz i uwaza, ze "przeszedl" Fable, klamie

. Dlatego ide trenowac mojego Evil AZBESTa

. Ale ocena sie nie zmieni wiele. Co najwyzej 9+ bedzie.