Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Black Mages II
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Hela
Pod tym linkiem:
http://www.subfan.pl/index.php?module=kome...mentarze&id=238
znajdziecie info o The Black Mages: The Skies Above, wraz z probkami pierwszych piosenek!! Zapowiada sie niesamowicie, szczegolnie po tak cudownej plycie pierwszej!!
Soul
A to jest z jakies gry ?! ohmy.gif jak nie to nie bardzo tu pasuje....
Humulus XP
A to jest z jakies gry ?!  :o  jak nie to nie bardzo tu pasuje....

Jak nie jest jak jest! To płytka z rockowymi remixami utworów z serii FF (gwoli wyjaśnienia). To jest już druga odsłona? Może będzie lepsza od jedynki, która w ogóle mi nie przypasiła.
Hela
Dwojka nie zostala jeszcze wydana, ale jest w drodze! Zapowiada sie miodnie, szczegolnie po przesluchaniu probki "The Man With Machine Gun".
Humulus XP
Dwojka nie zostala jeszcze wydana, ale jest w drodze! Zapowiada sie miodnie, szczegolnie po przesluchaniu probki \"The Man With Machine Gun\".

Moje zdanie na temat nadchodzącej płyty jest wręcz odwrotne - głównie po próbce wymienionego przez Ciebie tracka - zupełnie mi się nie podoba - no ale o gustach się nie dyskutuje cool.gif .
Soul
Aha no To Spoczko musualem zapytac.....
Berion
Dla mnie "jedynka" jest super... A te próbki... -> syf icon_evil.gif
Hela
Jakiś czas temu mogliście odsłuchać ok. 40 sekund z dwóch utworów, które znajdą się na drugim albumie The Black Mages(The Black Mages II: The Skies Above).
Teraz już wiadomo kiedy ów CeDek trafi do sprzedaży- stanie się to 22 Grudnia, a cena wynosić będzie w przeliczeniu na (jeszcze nie)naszą europejską walutę niecałe 18,5 E.
Płyta będzie także promowana podczas koncertów w Styczniu, ale rzecz jasna tylko w Japonii.
Hela
Po internecie krąży nieoficjalna lista utworów, które znajdą się na The Black Mages "The Black Mages: Skies Above". Oto ona
1. Matoya's Cave
2. Battle 1
3. Hunter Chance
4. Vamo' alla flamenco
5. At Zanarkand
6. Battle with Golbez's Four Emperors
7. The Final Battle
8. The Man with the Machine Gun
9. Otherworld
10. Maybe I'm a Lion
11. Murahama's Theme
szczurek
Tylko kilka slow :
zakochalem sie, najlepszy rockowy album vgm evar, Czarni Magowie sa geniuszami, zdecydowanie.......

Sprawdzcie co u mnie najczesciej leci a wszystko bedzie jasne...
Hela
Na tej plycie widac ze kolesie Fukui (keyboard), Kawamori (basowa gitara), Hanyuda (perkusja), Sekito (gitara), Okamiya (gitara) nabrali umiejetonosci od czesow pierwszej plyty. Gitarowe riffy z "The skies above" sa mocniejsze od tych z pierwszego krazka. Perkusista jakby podkrecil troche tempo. Wokale, czyli nowosc w tym zespole wypadly niezle, choc jest ich malo. Ten glos z "The skies above", jest niezly, pasuje do calosci. Ogolnie czlonkowie zespolu wypadli naprawde niezle. Do tego cale kunsztu Nobuo dorzucil szczypte wiecej swojego geniuszu kompozycyjnego, wybral ciekawsze kawalki, ulozyl w swojej glowie niezle aranzacje, tak ze ten zespol staje jednym z moim ulubionych. Jedno co mnie zastanawia to ostatni utwor... szkoda bo to takie malutki kroczek w kierunku komercji.
True
Dobra, wreszcie mam BMII i jestem tuz po kontemplowaniu albumu. Byłem ciekawy co tam Nobuo z ekipa sklecił bo pierwsi BM byli calkiem calkiem(jak dla mnie tak -7/10;pp), no ale to co dostałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania, co do zje/bania tego albumu. Jako iż moim faworytem tej plytki jeszcze przed usłyszeniem była nowa wersja Otherworlda to zapodałem se ja do winampa jako pierwsza i już od razu szok. Jakies szmaciarskie riffy ala iron maiden po pijaku zamiast ostrego przyłożenia jak w pierwowzorze 0_o, a jak po 30 sekundach odezwala się WOKALISTKA to już totalnie wymieklem. Niby słyszałem już przedtem ze ma być „babski” wokal, ale kurde nie spodziewałem się czegos w stylu wokalu z nowego singla Within Tempation. Pasuje tu jak piernik do wiatraka, albo jak ja do gier sportowych 0o.
Co do reszty kawałków, to yyyyyy ale kurde wiekszosc z nich za ch/uja pana nie przypomina oryginalnych wersji. Jedynie Vamo' Alla Flamenco imo jest dosyc dosyc dobre;) [muzyczka która towarzyszyła kopaniu Chocographow w FF9, jeden z niewielu kawałków które zachowaly jawnie melodie pierwowzoru]. Nie chce mi się rozpisywac na temat poszczegonych kwalkow, powiem tyle ze większość jest na jedna modle. Usłyszycie zobaczycie. Mnie az mdli jak słucham Maybe I'm a Lion, te organki są tragiczne O_o.
Album ten przypomina mi St.Anger Metaliki. Wszyscy spodziewali się wielkiego powrotu legendy, a dostali wielkie (pipi), które podobalo się tylko totalnym zapalencom. Analogicznie jest w przypadku BMII. Nie wiem jak wy ale ja się zawiodłem totalnie.

PS wokal z Skies Above to jak mi to powiedział Morty, to Pavarotti normalnie O_o. Tyle ze imo to Pavarotti z zatwardzeniem;p
Hela
Ja tam sie nie zgodze z Toba. To ze przemodelowali te piosenki jest dla mnie calkiem niezlym pomyslem, bo po co wrzucac ta sama aranzacja piosenki na 10. plyte z kolei? Przydalaby sie jakas zmiana i oni ja zrobili. Nie jestem jakims fanbojem tego zospolu poprostu uwazam ze oni zmierzaja w dobrym kierunku. Przeciez to "Black Mages", nie powinni grac jakiejs sielankowej muzy, bo to mijaloby sie z celem. QA co do porownania z Metalika to nie wydaja mi sie ono szluszne, bo ten zespol to jeszcze nie legenda. TO ich druga plyta i caly czas beda sie wyrabiac i serwowac nam bardziej rozwiniete rzeczy a, ze rozwijaja sie w strone ktora nie wszystkim sie podoba... to kwestia osobistych upodoban, wiec nic na to nie poradzimy. Nie da sie trawic w gusta wszystkich.
Aramis
Możecie się podzielić namiarami (link) na BM2?
Hela
http://gamemusic.boreddorks.com/
Hela
http://gamemusic.boreddorks.com/
HunterX
Uwielbiam słuchać rocka, jednak po przesłuchani tego soundtracku stwierdzam: taki sam shit jak i pierwsze The Black Mages. A to, co oni zrobili ze wspaniałym Otherworld to już profanacja confused.gif. Jedyna muza, która mi podeszła, to Vamo' Alla Flamenco, no i może fragmencik Matoya's Cave (ale i tak orginalna wersja z FF: Origins jest o niebo lepsza). Reszta to crapy. Nie polecam.
Pic
Uwielbiam słuchać rocka, jednak po przesłuchani tego soundtracku stwierdzam: taki sam shit jak i pierwsze The Black Mages. A to, co oni zrobili ze wspaniałym Otherworld to już profanacja confused.gif. Jedyna muza, która mi podeszła, to Vamo' Alla Flamenco, no i może fragmencik Matoya's Cave (ale i tak orginalna wersja z FF: Origins jest o niebo lepsza). Reszta to crapy. Nie polecam.

Hunter hopie ty się hyba na artyżmie nie znasz, po co mieliby nagrywać jeszcze raz to samo, zkoro mogli po prostu wydać OST'a ? po to się takie krążki wydaje by posłuchać jak dany utwór wygląda w kontekście ROCKA , mi też się sporo utworów nie podoba, ale muszę przyznać że "Those who fight further" i "JENOVA" trzyma poziom a po wysłuchaniu "Clash on the big bridge" i "the Decisive Battle" stwierdzam że jest to świetny krążek, czekam na następny z nadzieją na "One Winged Angel" !!!
beavisbathol
The Skies Above to kawał dobrej roboty. Remix Otherworlda uważany jest za kieprawy, bo jest w stylu jrock, a oryginał to typowy death grunt. Zwróćcie uwagę na gitarę i wokal. najlepszy na krążku kawałek to bez wątpienia The Skies Above. Najpierw świetny wstęp w klimacie FFX i wejście mega gitary. Jej brzmienie pokazuje czym jest jrock. A wokal w wykonaniu Mr Goo to kolejny majstersztyk. Jeżeli widzieliście koncert Above The Skies, Voices lub Tour The Japon to już wiecie o kogo chodzi. Koleś ma niesamowity głos. A jak ktoś szuka One Winged Angel w wykonaniu czarnych magów to musi zajrzeć do soundtracka z filmu Advent Children. Utwór, który gra podczas walki Clouda i Sephirotha to właśnie ten. Kto ma DVD Voices to nie musi szukać. Chór + orkiestra + Black Mages = niezapomniane przeżycie.
Grigori
The Black Mages III: Darkness and Starlight zapowiedziany!

teaser:
http://www.gametrailers.com/game/6090.html

Oj, już nie mogę się doczekać. Teaser'ek buduje klimat. Oby trójeczka okazała się tak dobra jak jedynka bo dwójka mi nie podeszła.
Dr.Czekolada
Jakby ktoś nie wiedział, stąd można pobrać demo 1 utworu z nadchodzącego albumu The Black Mages III: Darkness and Starlight tongue.gif.
Enkidou
A w temacie potencjalnych kandydatów do trafienia na trzecią płytę...

Na stronie do której podałeś linka jest też filmik datowany na 15 lutego (z podpisem "special interview #2" w kanie). W jego trakcie w tle przygrywają nowe aranżacje Kurayami no Kumo (FFIII) i Assault of the Silver Dragons (FFIX). Zasłaniam się w razie czego tym, że od dawna TBM nie słuchałem, ale obu raczej nie było na poprzednich krążkach, rite? Przynajmniej co do AotSD mam pewność...
Enkidou
Sorx za post pod postem

Na oficjalnej stronie TBM3 kilka dni temu pojawił się trzeci plik video o nazwie "special interview". Potwierdza, że na płytę trafią:

- Kurayami no Kumo (FFIII)
- Assault of Silver Dragons (FFIX)
- Bombing Mission (FFVII)
- Premonition (FFVIII)
- Neo Exdeath (FFV)
- Memoro de la S^tono (FFXI)
szczurek
woo-hoo bombing mission. Jak zje.bia ten kawalek to...
Enkidou
Dziś pojawiła się cała lista:

1. Opening - Bombing Mission FF7 (オープニング~爆破ミッション)
2. Neo EXDEATH FF5 (最後の闘い)
3. The Extreme FF8 (同名)
4. Assalt of the Silver Dragons FF9 (銀竜戦)
5. KURAYAMINOKUMO FF3 (最後の死闘)
6. Distant Worlds FF11 (同名)
7. Premonition FF8 (Premonition)
8. Grand Cross FF9 (最後の闘い)
9. Darkness and Starlight FF6 (オペラ~マリアとドラクゥ)
10. LIFE ~in memory of KEITEN~ (FF未収録曲 *)

* nie pochodzi z żadnej części FF

CYTAT
In this album, there is a track which wasn't used in the videogame of FINAL FANTASY.
It is "LIFE" which is included as track#10.

About 8 years ago, I met a boy named "Yoshitaka Tagawa" who was 15 years old then. Yoshitaka(who is the big big fan of FINAL FANTASY) got acute myeloid leukemia from his childhood, and it was difficult for his doctor to expect how long he could live. I wish him to get better and presented him the song "LIFE". After I presented him that song, he started to parti(pipi)ate in a lot of events of mine from far Kyushu with his mother. When I first met him, he seemed to lack energy, but while meeting him for a several time, he got energetic and smiled a lot. In fact, I met him at "PRESS START CONCERT" last year, and he was full of vigor. Everybody around him was thinking confidently that he is getting better, but on Jan.25th 2008, He suddenly passed away. I was really sad and was full of regret. I thought that the delightful things must have waited for him in his future. But no one can predict what's going to happen, he passed away.

Is Life unequal? No, I don't want to think like that. I expect Life to be fair and each of us has a equal role in their life. We also want you to know the meaning of his 22years life and decided to include "LIFE" in this album.

How hard the life is if someone whom you love or someone who is important to you passed away suddenly. If I had known this would happen, I would have given him more opportunity to have fun, and I would have invited him to the recordings and the concerts more. But after the sad thing happened, It's too late even if I thought so. If you have a family, friends, girl friend or boy friend whom you love, please send them your love and express your hearty thanks to them as much as you can at this moment. Yoshitaka let me know about the importance of it through his own experience.

Thank you, Yoshitaka. Rest in peace.
I'll always remember you with your wonderful smile.

Nobuo Uematsu
Hela
Album już jest, właśnie go przesłu(pipi)ę, za chwilę podzielę się wrażeniami.
Zaton.
Samym albumem też byś się mógł podzielić wink.gif
Hela
Świetny album, na prawdę kapitalne aranżacje. Oba kawałki z FF11 zryły mi beret, ale nie znałem ich wcześniej, bo nie ciągnęło mnie do tego OSTa. Nie będę się rozpisywał, bo w przypadku tego zespołu każdy zasadniczo wie czego się spodziewać, tylko jedna taka uwaga - niech znajdą sobie jakiegoś dobrego wokalistę, albo niech oleją śpiewane partie na przyszłość, bo tutaj to zupełnie nie wyszło, ale na szczęście psuje tylko jeden utwór.
Jedyna nowa kompozycja jest bardzo krótka i spokojna, samo pianino. Przyjemnie się tego słucha, ale nijak pasuje do klimatu albumu moim zdaniem.
Napisz do mnie na gg.
Zaton.
Potwierdzam. Album ma moc! O ile wokal w jednym z kawałków wyszedł średnio(choć podkład nienajgorszy) , to cała reszta ostro miecie. Warto przesłuchać.
szczurek
ej no, link chyba mozecie wkleic;f
Dr.Czekolada
Wejdź na temat ,,poszukuje soundtracków do...".
szczurek
ludzki mirror:
http://www.mediafire.com/?dviddwhe9xh

Płyta całkiem całkiem. Co prawda nadal denerwuja wiejskie klawisze, lecz pozatym jest calkiem niezle. Szkoda jednak, ze nie udalo sie uniknac syndromu poprzednich plytek - utwory zdaja sie troche na sile przeciagniete i niekiedy w polowie utworu moga tak znuzyc, ze szok. Tytulowy kawalek jezeli dobrze go odbieram to miala byc jakas muzyczna opera, ale ni huhu mi nie podchodzi. "Life" spoko choc bez zbednych wytryskow.

Assault of the Silver Dragons
beavisbathol
Cały album trzyma poziom i to jak najbardziej. Szkoda, że tylko 10 kawałków. Do najlepszych z najlepszych zaliczyłbym Grand Cross, Premonition, The Extreme. Ale kompletnym bajerem jest Darkness and Starlight. To remix słynnej opery z FF 6 "Maria & Draco". Zwłaszcza jeżeli ktoś posiada płytę DVD "Voices" z oryginałem. Coś obiło mnie się o uszy, iż album miałbyć typu 2 CD, ale Nobuo zmienił zdanie. Czyżby miała wyjść jakaś wersja extended, a może dvd, a może po prostu tracków ogólnie było za mało jak na dwie płyty.
Hela
CYTAT(beavisbathol @ 21 03 2008, 21:34) *
Cały album trzyma poziom i to jak najbardziej. Szkoda, że tylko 10 kawałków. Do najlepszych z najlepszych zaliczyłbym Grand Cross, Premonition, The Extreme. Ale kompletnym bajerem jest Darkness and Starlight. To remix słynnej opery z FF 6 "Maria & Draco". Zwłaszcza jeżeli ktoś posiada płytę DVD "Voices" z oryginałem. Coś obiło mnie się o uszy, iż album miałbyć typu 2 CD, ale Nobuo zmienił zdanie. Czyżby miała wyjść jakaś wersja extended, a może dvd, a może po prostu tracków ogólnie było za mało jak na dwie płyty.

Miało być na dwie płyty, ale nie będzie, Nobuo sie rozmyślił.
Aramis
Album jest lepszy niż BMII, ale nadal gorszy niż pierwsi Czarni Magowie. Jak ktoś wspomniał wcześniej - nadal denerwują klawisze. Moi faworyci to The Extreme (jedno z najfajniejszych final boss themes moim zdaniem) i Premonition bez jakiejś minuty w środku. Reszta jest niezła (ost z FFXI nie słyszałem więc nie mogę porównać do oryginału). Zawiodłem się na Grand Cross - spodziewałem się czegoś lepszego. Moja ocena to 7.5/10. Było by niżej gdyby nie mój ogromny sentyment do oryginalnych wersji The Extreme i Premonition, których melodyczność została zachowana w remiksach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.