Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Okami
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
koperekk
Mam pytanie. Gdzie mozna zdbyć wędke ? bo szukam i jakoś nigdzie nie moge jej zdobyć confused.gif
Mikes
Mam pytanie. Gdzie mozna zdbyć wędke ? bo szukam i jakoś nigdzie nie moge jej zdobyć confused.gif

W sklepie w Sei-an. Sam nie połowisz, musisz wędki dac ludzią którzy chcą łowić
estel
- Vainglorious Rosary, Obtain All/100 Lost Jewels
- Infinite Vessel/Life, Ink Gourd and Tenfold Attack Power

Co to Ink Gourd i Tenfold Attack Power?

Spoiler:
..
..
..
Bede mogl tak wymiatac jak Shiranui w walce z demonem na szczycie wulkanu?
Markus
Niewyczerpalny atrament i 10x siła ataku.
estel
A jest jakis sposob zeby miec takie moce jak wlasnie Shiranui? np. Slash na caly ekran, 2 metrowy cherry bomb itd. ;]
Stachu
QUOTE(estel @ 28 10 2006, 17:45) *

A jest jakis sposob zeby miec takie moce jak wlasnie Shiranui? np. Slash na caly ekran, 2 metrowy cherry bomb itd. ;]

jeziorka na oni island

Mikes
No i nawet można wyglądac jak Shiranui biggrin.gif
estel
Solid rozwin mysl jesli laska. Bo mam slasha na 3 poziomie i cherry bombs tez na 3. Nie jest to jednak takie cos jakie ma Shiranui.

@Mikes
A skorke Shiranuiego sie dostaje za zdobycie Stray Beadsow czy za co?
Mikes

Solid rozwin mysl jesli laska. Bo mam slasha na 3 poziomie i cherry bombs tez na 3. Nie jest to jednak takie cos jakie ma Shiranui.

Powera shirnaui chyba nie mozemy miec ;/
@Mikes

Za rating S za modlitwy
Stachu
QUOTE(estel @ 29 10 2006, 16:14) *

@Mikes

mi chodziło o levele

estel
Ilosc praise/fangow liczy sie w momencie skonczenia gry? Tzn. ile ich mam gdy zabijam ostatniego bossa, czy ile ich zdobylem ogolnie przez cala gre?

edit: zostal mi ostatni stray beads do odkrycia. jest w kunai za blockheadem. Tam co sie rozwala lod, wpada do pomieszczenia podobnego do jeziorek, tylko ze jest blockhead na srodku. Trzeba wskazac 8 pkt. Ktos ma sposob na to czy mam malowac kratki na tviku? Mecze sie z nim jakies 5 godzin ;]
Berion
Nagraj na kamerę, tego się nie da zapamiętać laugh.gif
Halcos
Jak odbić owoce, które drzewa we mnie rzucają? Naciskałem kółko, ale to nic nie dawało i wybuchały na głowie Ammy'ego
estel
Slashem sie je odbija. Nastepnie Bloom na drzewkach.

@Berion
Z zapamietaniem nie mam problemu, gorzej z trafieniem idealnie w punkcik
Darude
QUOTE(estel @ 29 10 2006, 22:56) *

Trzeba wskazac 8 pkt. Ktos ma sposob na to czy mam malowac kratki na tviku? Mecze sie z nim jakies 5 godzin ;]

Ja znalazłem na to sposób .Dziś się męczyłem z tym dziadostwem (Oni Island 5 punktów) dobrą godzinę nagrywałem na cyfrówkę , ale mi nie wychodziło .Potem wpadłem na pewien zwariowany pomysł pomysł tylko proszę się nie śmiać biggrin.gif .A wiec wziołem krem "Nivea"na palec i kiedy pokazywały się punkty szybko zaznaczałem na ekranie TV i to pomogło . laugh.gif
Berion
Przesrana sprawa z nim, ale da się. Ja kombinowałem na początku inaczej.

Narysowałem na kartce sześć (trzy po trzy -> góra, dół) kawadratów. Punkty pojawiają się w każdym z rogów. Narysowałem też charakterystyczne pęknięcia, ale... mimo to za mała precyzja.

Potem w ruch poszła plastelina (tylko mnie do rodzyn nie wrzucajcie laugh.gif ) i doklejanie punktów do TV. Ehh, niestety w bezmiarze swej głupoty i przebiegłości developerów niezwróciłem uwagi, że 'przy braszu' zmienia się kąt kamery.

Koniec końców - > cyfrówka, lub "bjutiful majnd" wink.gif

QUOTE(Halcos @ 30 10 2006, 12:28) *

Jak odbić owoce, które drzewa we mnie rzucają? Naciskałem kółko, ale to nic nie dawało i wybuchały na głowie Ammy'ego

XD A co ma kółko do tego? Tnij je jak lecą w Twoją stronę.

Ammy to ona, nie on wink.gif
Mikes
.A wiec wziołem krem "Nivea"na palec i kiedy pokazywały się punkty szybko zaznaczałem na ekranie TV i to pomogło . laugh.gif

Ja markerem zaznaczałem O_o
estel
Tez markerem ale potem nie chcialo zejsc. Po polgodzinnym szorowaniu w koncu mi sie udalo to zczyscic. Wiecej nie probuje. Teraz przykleilem do telewizora czarne nitki, ulozone w siatke 4x4. Jednak przy rysowaniu kat sie zmienia, i musze swoj idealny model troche ulepszyc. Przesrane te minigierki.

(nitki przykleilem do tv tasma izolacyjna ^^ )
TasTer
A już myślałem, że tylko ja mam takie fazy biggrin.gif Osobiście użyłem do tego pisaka do płyt CD jednak po 10 próbie dałem sobie spokó. Za 11 razem spróbowalem bez niczego i trafiłem blink.gif (Oni Island). Właściwie jest to najtrudniejszy do przejścia moment w grze.
Berion
// Kiedy ktoś 'nieobeznany w temacie' przeczyta ostatnie kilka postów, pomyśli że jacyś poyebani jesteśmy laugh.gif plastelina, krem, nitki kufa XD

Niedawno ukończyłem tą przewspaniałą grę i w mordę jeża... nie mam ostatnich broni... Tak ma być? Czy może można je jakoś "odblokować" ?

Co byście powiedzieli na Ookami po Polsku? Chciałby ktoś? A może byłby ktoś chętny do tłumaczenia skryptu?

@TasTer
Mowa o "blokersie" przy "jeziorku", a nie leszcza z Oni Island ;]
estel
@TasTer
Leszcza na Oni Island trafilem za 3 razem. Uwierz mi, ze ten w Kamui jest 100 razy trudniejszy.

@Berion
Ostatnie bronie nie przenosza sie jezeli grasz od nowa.
Co do tlumaczenia. Gra operuje na tyle prostym jezykiem, ze imo nie wymaga tlumaczenia. Dodatkowo Issun tlumaczy wiekszosc "jak dla debila", takze tym bardziej nie widze celu w takim dzialaniu.

Edit: A jak robicie z kamera? Nagrywacie te punkty czy jak? Jakies rady maybe? ;]
estel
Panowie. Nie ma to jak cyfrowka. Blockhead zaliczony.
TasTer
Jak tylko odzyskam PS2 (hi Krilluch) to postaram się go przejść. Cyfrówki nie posiadam wiec pozostaje "bjutiful majnd" (ew. pisak unsure.gif ). (Z tego Blockheada robi sie normalnie subqest na tym forum rolleyes.gif )
Mikes
@Berion
Ostatnie bronie nie przenosza sie jezeli grasz od nowa.
Co do tlumaczenia. Gra operuje na tyle prostym jezykiem, ze imo nie wymaga tlumaczenia. Dodatkowo Issun tlumaczy wiekszosc "jak dla debila", takze tym bardziej nie widze celu w takim dzialaniu.

O sam fakt chodzi ^^ Okami owszem łatwe ale wymaga sporej znajomości języka ang. można kiedyś spróbować(i w PE o tym napiszą rotfl ninja.gif )
estel
Jezeli ktos ma namiary na OST z tej gierki to prosilbym o PW ;]

Edit: Zawiodlem sie. Myslalem ze karmic w shiranuiego da mi tez ta wypasna biala grzywe. Niestety nie ;\ Nie mam po co grac :~(
Berion
QUOTE(estel @ 30 10 2006, 23:46) *

Jezeli ktos ma namiary na OST z tej gierki to prosilbym o PW ;] [...]

zRIPuj z płyty. Munge to standardowy AFS, a AV jest w CRI/ADX. Można to machnąć demuxem.
estel
Nie zrozumialem nic co do mnie piszesz, ale skoro to takie proste to wez to zrob i wystaw gdzies na ftp ;] Bede wdzieczny.
Darude
Towarzysze pomóżcie utknełem w Ponc'tan ( lokacja w pniu drzewa)kręce się w kółko już od wczoraj i nie mam pojęcia co trzeba tam zrobić .Może jakaś mała wskazówka. happy.gif
Mikes
Towarzysze pomóżcie utknełem w Ponc'tan ( lokacja w pniu drzewa)kręce się w kółko już od wczoraj i nie mam pojęcia co trzeba tam zrobić .Może jakaś mała wskazówka. happy.gif

Jeśli pogadałeś ze wszytskimi i byłeś u staruszki u której zrobiłeś swój znak rozpoznawczy(motyw rozwalający dodajmy, ale to dopiero jak się grę skończy ^^) to po prostu wyjdź z tej lokacji wink.gif
Berion
QUOTE(estel @ 31 10 2006, 15:28) *

Nie zrozumialem nic co do mnie piszesz, ale skoro to takie proste to wez to zrob i wystaw gdzies na ftp ;] Bede wdzieczny.

Ehh... sorry happy.gif

Munge file -> coś w rodzaju archiwum jak np. archiwum RARa.
AFS -> rodzaj pakera. Ostatnio bardzo popularny.
CriSoftdec i ADX to format AV jak np. wav czy m2v (z kompresją ADPCM lub bez PCM).

A PS2 Demux to banalny w obsłudze programik do konwersji różnych formatów AV. Akuratchyba łyka CRI.

Może zrobię, jak znajdę trochę czasu.
Darude
QUOTE(Mikes @ 31 10 2006, 16:50) *

Jeśli pogadałeś ze wszytskimi i byłeś u staruszki u której zrobiłeś swój znak rozpoznawczy(motyw rozwalający dodajmy, ale to dopiero jak się grę skończy ^^) to po prostu wyjdź z tej lokacji wink.gif

Hm...Co do tego znaku to go zrobiłem (Wpierw musiałem zapłacić 99999 yenów) ..Pogadałem i wyszedłem i drzwi zostały zamknięte jakimiś pnączami.Wyszedłem z tej lokacji i chcę iść dalej, ale nie mogę icon_puk.gif .Nie wiem może jest ktoś w tej mini lokacji z kim nie rozmawiałem ,ale sprawdziłem wszystkie wejścia . wacko.gif
Mikes
Hm...Co do tego znaku to go zrobiłem (Wpierw musiałem zapłacić 99999 yenów) ..Pogadałem i wyszedłem i drzwi zostały zamknięte jakimiś pnączami.Wyszedłem z tej lokacji i chcę iść dalej, ale nie mogę icon_puk.gif .Nie wiem może jest ktoś w tej mini lokacji z kim nie rozmawiałem ,ale sprawdziłem wszystkie wejścia . wacko.gif

od miejsca gdzie mozesz wejsc do pnia są 2 drogi, ta co przeszedłeś przez las i jeszcze jedna, z drugiej strony
Darude
QUOTE(Mikes @ 31 10 2006, 18:40) *

od miejsca gdzie mozesz wejsc do pnia są 2 drogi, ta co przeszedłeś przez las i jeszcze jedna, z drugiej strony

Tak wiem ,no niestety nie mogę iśc dalej.Zdaje mi się że coś pominołem w Ponc'tan.. wacko.gif ,tylko co? wacko.gif
Mikes

Tak wiem ,no niestety nie mogę iśc dalej.Zdaje mi się że coś pominołem w Ponc'tan.. wacko.gif ,tylko co? wacko.gif

Nie pamiętam juz tego momentu, co mówią wtedy?

(ew. do Issuna zagadaj)
Darude
QUOTE(Mikes @ 31 10 2006, 19:20) *

Nie pamiętam juz tego momentu, co mówią wtedy?

(ew. do Issuna zagadaj)

CODE
Stop right there ,Ammy.I'm not gonna be your guide here ,and that's final.
...
Z tego wynika że czegoś nie zrobiłem i musze tu pozostać. unsure.gif
Edit:
Poszperałem teraz na necie troszkę i znalazłem coś takiego :
CODE
After that, head into the large stalk to the east of the huge mushroom and enter Miya's house on the ground floor. She'll talk to you about the Spirit Gate

Piszą tu że muszę udać się do domu Miyi i porozmawiać porozmawiać z nią o Spirit Gate.Chyba to jest moje rozwiązanie bo o ile sobie przypominam to jej nie spotkałem huh.gif .Teraz tylko jesli jej niespotkałem kiedy przeszukiwałem dokładnie lokacje tzn.że jej dom musi być gdzieś zakamuflowany mellow.gif .Gdzieś koło wiekiego grzyba hmmm...
estel
Patrz w niebo. Tam sa te kwiatki do ktorych mozesz sie przyczepic pnaczami.
Darude
Kolejne godziny latania w kółko i nic excl.gif icon_evil.gif dry.gif
estel
Jak masz dom szefa wioski to tam lezy taka jakby gasienica (po prawej chyba), ktora cie kieruje ku gorze. Bo na gorze tez sa domki, tam tez musisz sprawdzic.
Darude
O moja głupoto wtf.gif wreście mi sie udało blush.gif wtf.gif .Ominełem jedno wejście a wydawało mi sie że tam już byłem kilka razy . ban.gif .Głupota nie boli kilka godzin gry w plecy .
egonszef
gdzie można kupić grę??
Mikes
gdzie można kupić grę??

w T******T po promocyjnej cenie 0,00zł albo czekać na premierę europejską do lutego wink.gif
egonszef
lepiej by było kupić europejską gdyby jak w np. MGS3 dostała pare ciekawych rzeczy w stosunku do wersji angielskiej
Mikes
lepiej by było kupić europejską gdyby jak w np. MGS3 dostała pare ciekawych rzeczy w stosunku do wersji angielskiej

bardzo wątpliwe, capcom ngd nic nie dodaje do swoich gier w EUR, wrzecz przeciwnie, duzo wycina(stacimy jakiś epizod? bardzo możliwe)
Darude
Capcom to dziwna firma bo słyszałem że zamyka Clover Studio co oznacza że nie bedzie drugiej części Okami . sad.gif mellow.gif .Tego się nie wybacza.
Berion
QUOTE(Darude @ 2 11 2006, 19:46) *

Capcom to dziwna firma bo słyszałem że zamyka Clover Studio co oznacza że nie bedzie drugiej części Okami . sad.gif mellow.gif .Tego się nie wybacza.

Czy nie będzie drugiej to nie wiadomo. Raczej nie będzie... Gdyby za Ookami wpłynęło dużo floty (w co wątpię bo ludzie 'wolom NFSy karbony') sequel na pewno by powstał...

PS: Prawa do tej gry ma Capcom czy CloverSt. question.gif
DJ1988
Prawa do wszystkich gier Clover Studio posiada Capcom.
STIVI
sory ale pytanko jestem an początku polazłem zrobiłem wszystko na mapie że mi te czerwone kółka znikneły.. co teraz mam zrobić bo się błąkam i nic ;/ i co robić przy tych bajerach co pisze zęby ofiare zostawić czy coś takiego (takie kamienne z 2 ryjami)
Mikes
sory ale pytanko jestem an początku polazłem zrobiłem wszystko na mapie że mi te czerwone kółka znikneły.. co teraz mam zrobić bo się błąkam i nic ;/

Tja wszytsko nam powiedziałeś O_____o co zrobiłeś, jakie zadanie, w jakim miejscu jesteś?
Coati
zrobilem sobie 1 tydzien przerwy z grą... i teraz nie wiem co zrobic...
jakby co to teraz bede walil spojlerami
bylem w miejscówce gdzie musze uruchomic wiatrak [wiatraki?], odnalazlem kilka 'psów', pokonalem jednego z nich i teraz stoje sobie przed taka bramą do pałacu gdzie i tu niebardzo jaze o co chodzi: ptaki porwaly swojego szefa[?]; co tu musze zrobic zeby tam[za brame] sie dostac?biggrin.gif
STIVI
QUOTE(Mikes @ 4 11 2006, 21:25) *

sory ale pytanko jestem an początku polazłem zrobiłem wszystko na mapie że mi te czerwone kółka znikneły.. co teraz mam zrobić bo się błąkam i nic ;/

Tja wszytsko nam powiedziałeś O_____o co zrobiłeś, jakie zadanie, w jakim miejscu jesteś?

wykonałem to z pirotechnikiem, mam to do tego co drzewka sie naprawiają, polazłem przez most i tam była barjera, byłem trenować u tego kolesia w dojo, byłem tak gdzie przez wode trzeba przepłynąć ale ni w ząb nie wiedziałem jak przepłynąć, byłem u kapłana czy kim on tam jest i mam już 3 demony zbite, to chyba tyle co robić ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.