Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Okami
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
mate5
Nazwę lokacji mi podaj.
golab
ryoshima coast, ewentualnie north ryoshima coast
Songoku
Okami to świetna gra , na początku gra mi się nie podobała pograłem w nią godzinę i odłożyłem ją , po dwóch miesiącach wróciłem do niej , gra mnie tak wciągnęła że grałem tylko w to dopóki jej nie przeszedłem . Najlepszą postacią w tej grze moim zdaniem jest Susano najwikszy wojownik , który kiedy kolwiek istniał biggrin.gif
McDrive
CYTAT(Songoku @ 26 06 2007, 14:09) *
Okami to świetna gra , na początku gra mi się nie podobała pograłem w nią godzinę i odłożyłem ją , po dwóch miesiącach wróciłem do niej , gra mnie tak wciągnęła że grałem tylko w to dopóki jej nie przeszedłem . Najlepszą postacią w tej grze moim zdaniem jest Susano najwikszy wojownik , który kiedy kolwiek istniał biggrin.gif

Susano zarządza. Najbardziej podobała mi się jego reakcja kiedy miał walczyć z kilkoma potworkami naraz (chodzi mi o moment zaraz po napełnieniu tego baniaka wodą tej dziewczynie).
Songoku
a mi się podobało najbardziej jego zachowanie podczas walki z Orochi , Susano stał się taki poważny i to jak ciężko trenował (czyt. wylegiwał się)
alCatraz
Mam pytanie jak otworzyć płonące skrzynie? I co można zrobić z kopczykami liści?
golab
CYTAT(alCatraz @ 11 07 2007, 18:12) *
Mam pytanie jak otworzyć płonące skrzynie? I co można zrobić z kopczykami liści?

wykorzystując wodę lub wiatr, kopce liści należy potraktować wiatrem
alCatraz
Dzięki, na razie jestem w wiosce Kusa i nie mam jeszcze tych umiejętności, czeka mnie więc sporo backtrackingu.
alCatraz
Wybaczcie za posta pod postem ale mam nowe pytanie. Czy skarby (treasures) przydają się do czegoś, czy mam je po prostu opylać kupcom?
Stachu
CYTAT(alCatraz @ 11 07 2007, 22:00) *
Dzięki, na razie jestem w wiosce Kusa i nie mam jeszcze tych umiejętności, czeka mnie więc sporo backtrackingu.

potem i tak sie trzeba wracac do poczatku

a skarby sie jedynie sprzedaje
Antari
mam problem z blockheadem z 5-cioma słabymi punktami. Już 6 h na to straciłem sad.gif
Macie jakieś sposoby na drania? Czy każdą kropkę trzeba namalować z dokładnością co do piksela?

Moim zdaniem tego typu zadania są bez sensu. Wcale nie sprawdzają twoich umiejętności - to czysty łud szczęścia że uda ci się namalować daną kropkę o 0,01 mm dalej lub bliżej.
Coati
ja to przeszlem nagrywajac sekwencje kropek komorka xD
estel
1. Przeszedlem.
2. Istnieje dopuszczalny margines bledu. Musisz tylko zwrocic uwage, ze jak wchodzisz w tryb "malowania" wtedy ekran zmienia kat.
Isador
Tutaj w tym blokhedize jest bardzo duża możliwość pomyłki - chyba nawet pół centymetra, tylko trzeba uderzać w kropki w takiej kolejności w jakiej sie pojawiły, nie można stawiać ich w dowolnej kolejności, tongue.gif
Antari
walczyłem z silver demon nechku i jestem w lokacji na zewnątrz z armatami. po drugiej stronie znajdują sie 4 armaty. wszystkie rozwaliłem. znajduje się także tam śnieżna kula którą można przesuwać wiatrem. nie wiem co dalej robić. przejście nie chce się odblokować...
Isador
Musisz podejść na pewną odległość od tej armaty i zwolnic czas, kiedy armata wyrzuci kule zobaczysz, musisz odbić to przecięciem, gdy to zrobisz przejście sie odblokuje
Dakki
Antari, co do blockhead'ów, to znalazłam skuteczny sposób, żeby się z nimi uporac. W czasie, kiedy pojawiały się kropki, zaznaczałam na ekranie TV cyferki (bo kolejnośc jest ważna) markerem (najlepszy jest zmywalny, w innym wypadku dezodorant w sprayu załatwia sprawę - tak też zrobiła ;] ). Potem szybciutko malowałam kropeczki i gotowe ;D W moim przypadku sposób niezawodny.
Co do lokacji ze śnieżną kulą, to o ile sobie przypominam, trzeba było za jej pomocą zgasic jakieś płomienie, potem coś wysadzic i zabrac klucz.
gianbuffon
czy jest do tej gry jakas solucja/poradnik?? wlasnie zaczalem w nia grac i po 2h juz mialem maly problem. na szczescie sobie poradzilem, ale przydalaby sie jakas pomoc, a nie chce mi sie pisac za kazdym na forum:) przydatne by bylo takze wyjasnienie do czego sa przedmioty, ktore mozna kupic...
gianbuffon
dzieki za pomoc;)
znalazlem jeszcze cos takiego: http://www.mycheats.com/view/section/1693/18836/okami/ps2 ( sorka, ze wczesniej tego nie zrobilem i zasmiecilem forum tongue.gif , ale mialem nadzieje, ze jest jakis poradnik po polsku, a takiego nie moglem znalezc)

chcialem jeszcze zapytac o co chodzi z tym karmieniem zwierzat, ptakow? na poczatku gry w 1 sklepie mozna kupic jakies przedmioty ( meet, itp), sa po jakies 500 yen. co to nam daje?? oraz nie bardzo sie orientuje co to jest w tym menu, w pierwszej zakladce ( to co mozemy miec za orby, sa 3 albo 4 paski)
jak moglibyscie dac jakies porady na poczatek to bardzo bym prosil:) pozdro
XM16E1
CYTAT(gianbuffon @ 31 07 2007, 19:18) *
chcialem jeszcze zapytac o co chodzi z tym karmieniem zwierzat, ptakow? na poczatku gry w 1 sklepie mozna kupic jakies przedmioty ( meet, itp), sa po jakies 500 yen. co to nam daje?? oraz nie bardzo sie orientuje co to jest w tym menu, w pierwszej zakladce ( to co mozemy miec za orby, sa 3 albo 4 paski)
jak moglibyscie dac jakies porady na poczatek to bardzo bym prosil:) pozdro

Niema za co a te karmienie zwierząt daje dwie rzeczy:pierwsza to jakiś dodatek za nakarmienie ich wszystkich,druga to jeśli nakarmisz (są cztery rodzaje karmy dla każdego gatuku zwierząt np. ryba dla misia biggrin.gif ) jakiegoś to dostajesz trochę "praise" :0 Mam nadzieje że pomogłem smile.gif Miłej gry w tą super przygode tongue.gif
Dakki
gianbuffon - gra jest przebogata i można się w niej nieco pogupic, ale parę godzin więcej i będziesz śmigał ;]
alCatraz
Te orby (różowe "krzaczki") to praise, czyli nic innego jak exp, doświadczenie (otrzymujesz je głownie za karmienie zwierząt, wykonywanie zadań i przywracanie przyrody do życia). W pierwszej zakładce możesz ich użyć w celu podładowania jednej z 4 charakterystyk, (lecąc od góry do dołu): 1. ilość życia; 2. ilość atramentu; 3. Astral Pouch (ochrania przed definitywnym zgonem), 4. wielkość sakwy na pieniądze. Na początku inwestuj praise tylko w dwie pierwsze charakterystyki (sakwy prędko nie przepełnisz, a astral pouch się nie przydaje bo gra jest banalnie prosta).

gianbuffon nie przejmuj się początkiem, zanim połapałem się kompletnie we wszystkim minęło chyba z 15 godzin smile.gif

W sklepie można dostać głownie żarcie dla zwierząt (herbs (zioła), seeds (nasiona), meet (mięso), fish (ryby)), jak również inne przedmioty (bones (kości) leczące Amaterasu, itp) jednak nie zaprzątałbym bym sobie tym głowy bo znajdziesz tego masę w trakcie podróży. Warto mieć przy sobie około 10 sztuk jadła z każdego rodzaju, bo w niektórych miejscach spotykasz sporo głodnych zwierząt. Jedynym przedmiotem (poza żarciem ) jaki interesuje cię u sklepikarzy to Gold Dust. Jeden Gold Dust pozwala jednorazowo ulepszyć 1 sztukę broni. Wszystkich Gold Dust jest dokładnie 15 sztuk w całej grze (dokładnie tyle samo ile wynosi liczba broni).
Kornolio
Czy mógłby mi ktoś wysłać save-a (max drive-action replay) po tym jak rozwala blockheada w oni island? byłbym bardzo wdzięczny. Nie mogę tego przejść męczę się już 3 godziny i (pipi)iki w oczach mam. Może i jestem lama, ale pracuje i w ogóle nie mam zbyt wiele czasu, a gra mi się bardzo podoba i nie chcę wywalać jej na półkę ;/
alCatraz
Nagraj blockheada choćby telefonem komórkowym i pamiętaj, że "kropki" musisz zaznaczać w kolejności w jakiej się pojawiają.

Mi tylko pierwszy blockhead zajął około 15 minut, kolejne zaliczałem za 1 podejściem.
Kornolio
Hahaha znalazłem buga gdzie można ominąć block heada w oni island smile.gif nie wiem może juz ktos to wyczaił ale zarejestrowałem to swoim aparatem niestety nie mogłem go ustawić na TV zeby grac/pokazac komfortowo wiec jest pod kątem smile.gif ale bug dziala i moze komus sie przydac smile.gif oto link do MOJEGO ZNALEZIDŁA smile.gif

http://youtube.com/watch?v=jS-V3T_1KCA
XM16E1
CYTAT(Kornolio @ 2 08 2007, 11:49) *
Hahaha znalazłem buga gdzie można ominąć block heada w oni island smile.gif nie wiem może juz ktos to wyczaił ale zarejestrowałem to swoim aparatem niestety nie mogłem go ustawić na TV zeby grac/pokazac komfortowo wiec jest pod kątem smile.gif ale bug dziala i moze komus sie przydac smile.gif oto link do MOJEGO ZNALEZIDŁA smile.gif

http://youtube.com/watch?v=jS-V3T_1KCA

Hehe nieźle i chodź niemiałem nigdy problemów z twardogłowymi (oprócz z tym pod ziemią w śnieznej krainie-zapomniałem jak się nazywa cool.gif ) to ten sposób jest niezły i dobry na speed runy smile.gif
Dakki
Kornolio, super! Trzeba będzie o tym pamiętac ;] Jak już pisałam wcześniej, moim sposobem na blockheadów są cyferki pisane markerem na ekranie TV ;]
XM16E1
UWAGA JEDEN WIELKI SPOILER!!!
Jako że wogóle niepisałem swojej recenzjii gry a za chwilę muszę kończyć szybka piłka dry.gif okami gra ze stajni Clover Studio od zawsze użekała mnie klimatem.Graficzny styl Okami zawsze mnie ciekawił ponieważ lubie takie gry.Grascz wciela się w postać "Okami" wilka o imieniu Amateraus a właściwie samicy xD wcielenia boga słońca o takim samym imieniu.Od początku przygody towarzyszy nam upierdliwa postać Issuna którego komentarze potrafią na twarzy gracza "umalować" piękną kreskę radości smile.gif W tej grze również fabuła jest wspaniała
która zaczyna się w miejscu kiedy jakiś debil postanawia wująć miecz chroniący pieczęc do grobu Orochiego.Jak postanowił, tak zrobił. Wraz z wyciagnięciem miecza złamane zostaje zaklęcie, od tysiącleci więżące pradawne zło. Pierwszą oznaką nadciągającej grozy jest powolna utrata kolorów przez piękne dotychczas zakątki Królestwa Wschodzącego Słońca. Ktoś będzie musiał przywrócić naruszony ład. A więc my wyruszamy by zmienić palete barw na ziemi biggrin.gif Z biegiem czasu będziemy dostwać coraz to bardziej odj.e.b.a.n.e moce a w sumie jest ich 13 biggrin.gif Mało czy dużo cholera jedna wie ważne że są fajne!!! Grafika cud,miód i orzeszki z polewą,to co zrobili panowie z Clover studio niejest tak odpicołowane jak w GOW2 ale i tak jest to jedna z najpiekniejszych gier na "czarnule" smile.gif Potwory są bardzo ciekawie zaprojektowani i chodź ich sposób zabicia jest na każdego inny to męczymy się z nimi przeważnie po 2 minuty dry.gif bossowie to już inna bajka-są trudni i również mają bardzo odjechany desing happy.gif Biegania jest a biegania.Teren gry jest duży,pełen secretów i sub-questów to zrobienia.Niestety gra na początku przywala gracza swoim rozmiarem przez co niecierpliwy gracz może się zniechęcić huh.gif trudno mi ukryć podniecenie związane z grą na którą czekałem od samej premiery.Tytuł ten niesie ze sobą potężną dawkę magii, według mnie porównywalną nawet z najnowszą odsłoną "Zeldy". Kończe i co moge powiedzić na koniec-SUPER gierka laugh.gif

OCENA 9+
alCatraz
CYTAT(XM16E1 @ 2 08 2007, 22:36) *
UWAGA JEDEN WIELKI SPOILER!!!
....która zaczyna się w miejscu kiedy jakiś debil postanawia wująć miecz chroniący pieczęc do grobu Orochiego.

Już w połowie gry wychodzi na jaw kto wyjął miecz smile.gif. Trzeba było czytać uważnie dialogi smile.gif

CYTAT(XM16E1 @ 2 08 2007, 22:36) *
Z biegiem czasu będziemy dostwać coraz to bardziej odj.e.b.a.n.e moce a w sumie jest ich 13 biggrin.gif Mało czy dużo cholera jedna wie ważne że są fajne!!!

Mocy jest w sumie 15 + 11 ulepszeń (nie wszystkie odkrywamy razem z głownym wątkiem).
Sunrise, Rejuvenation, Power Slash 1/2/3, Cherry Bomb 1/2/3, Bloom, Water Lily, Vine, Waterspout, Crescent, Galestorm (+ Whirlwind), Inferno (+ Fireburst), Veil of Mist, Catwalk, Thunderstorm (+ Thunderbolt), Blizzard (+ Icestorm), Mist Warp, Fountain, Deluge.
Dakki
CYTAT(XM16E1)
a właściwie samicy xD

W wersji oryginalnej (japońskiej) Amaterasu jest bezpłciowy. Ludzie, którzy tłumaczyli teksty mieli problem i postanowili zrobic go samicą ;] Nie do końca mi się to podoba, bo w jednym z ataków Ammy'iego wilk siusia na przeciwnika zadzierając tylną łapę ;]

CYTAT(XM16E1)
bossowie to już inna bajka-są trudni i również mają bardzo odjechany desing

Co do designu to się zgodzę, natomiast czy są trudni? Wystarczy odkryc słabe punkty, a potem walka odbywa się schematycznie.
TaKeShiX

hahaha.gif

sorry ale nie mogłem się powstrzymać
Tom19
buhaha...no pies rewelka smile.gif prawie jak z gry xD Apropo Okami...zacięłem sie na tych wróblach na budynku co jest Groźny Wróbel Boss i jego 2 ćwirkające towarzysze ,co zrobić ??
golab
zejść do chaty dziadków w nocy
Grek
męczę się z tym już od tygodnia.
Nie wiem jak mam zdobyć możliwość topienia lodu co_.gif

Nie wiecie jak poradnik do tej gry jest opisany w PSXextreme ?
Kornolio
Radze zajrzeć do poradnika na IGN.COM (darmowy). To nie takie trudne z tego co pamiętam hyh.gif
Kozera
Nie wiem, chyba nie potrafię grać w ta grę. Ciąglę czuję, że nie kontroluję całego przebiegu akcji i chyba grę przechodzę "przez przypadek".
Ni
W tej chwili jestem w świątyni, zaraz po zdobyciu umiejętności "vine" (czy tam "line"), jestem na szczycie jakiegoś posągu, na którym są 4 żółte haki, wie ktoś co mam zrobić?
Grek
Kozera - połącz haki z tymi "kwiatami" zwieszonymi w powietrzu
XM16E1
W SEI-AN CITY są drzewa których nie da się w jaki kolwiek sposób zamalować.Jedna babka mówi że musze zlaleść wszystkie pozostałe i przyjśc do niej dopiero wtedy i będe mógł namalować tę największe drzewo .Czy mógł by mi ktrś po krótce powiedzieć miejsce występowania tych drzew bo już któryś raz przechodzę tę grę i zawsze niem oge znaleść tylko jednego drzewka! dry.gif
Arkady
Patrzyłeś za chatą babki i w środku?
Yogi
Jeśli się nie myle to jedno drzewo jest na głowie tej babki.
XM16E1
CYTAT(Yogi @ 29 10 2007, 22:45) *
Jeśli się nie myle to jedno drzewo jest na głowie tej babki.

Tak nareście się udało biggrin.gif Wielkie dzięki laugh.gif
Kozera
Po znalezieniu tych będzie "wojowniczych psów". Mam znaleść jakiś 3 kolejnych wojowników. Jak przedostać się przez bramę którą pilnują dwa wróble? ; )
Coati
gamefaqs.com no i problem ten, byl poruszany juz w temacie... chyba nawet przezemnie smile.gif ale niepamietam o co tam chodzilo wink.gif
golab
CYTAT(Kozera @ 31 10 2007, 17:17) *
Po znalezieniu tych będzie "wojowniczych psów". Mam znaleść jakiś 3 kolejnych wojowników. Jak przedostać się przez bramę którą pilnują dwa wróble? ; )

musisz znaleźć córkę szefa, w tym celu nocą idziesz do chatki dziadków w taka pass
karmaster
CYTAT(golab @ 1 11 2007, 00:17) *
CYTAT(Kozera @ 31 10 2007, 17:17) *

musisz znaleźć córkę szefa, w tym celu nocą idziesz do chatki dziadków w taka pass

Ja też mam problem w tym momencie, ponieważ kiedy jestem nocą w domu Mrs. Cutter (czy jakos tak) to powinienem ją przeciągnąć do światła, a ona śpi i nie mogę przy niej użyć trójkąta confused.gif Wie ktoś może co powinienem zrobić ?
golab
traf ją z dyńki, kwadratem
karmaster
hehe ;D na to akurat wpadłem wcześniej ;] Niestety ona ciągle śpi i mogę tylko wcisnąć przy niej kółko "listen" i troche pomruczy i śpi dalej ;/ Próbowałem też Cherry Bomb ale nic nie pomaga

EDIT: Problem się sam rozwiązał, bo okazało się, że nie wykonałem jednego z wcześniejszych zadań tongue.gif
Siwy_

zrobil ktos zdjecie swojej maski ? smile.gif
Darude
CYTAT(TaKeShiX @ 19 10 2007, 06:47) *

hahaha.gif

sorry ale nie mogłem się powstrzymać

Aaa,świetne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.