Bardzo cenie sobie ogrginalność i klimat.A Wy?
OKAMI(na nasze ,,Wilk,,) to niezwykle klimatyczna gra osadzona w realiach starożytnych chin.
Gre robi nie byle kto ,bo sam Capcom i Clover Studio:
Atsushi Inaba
Shinji Mikami
Hideki Kamiya
To osoby odpowiedzialne za Devil May Cry ,Resident Evil ,Viewtiful Joe 1i2.
Sama gra będzie ,,rysowana,, ,ale nie byle jak.W akcji wygląda rewelacyjnie(Clover Studio ma doświadczenie w tych sprawach-VJ-)
Klmat czuć po samych trailerach i muzyce.Orginalność(tak to można nazwać ,bo z czymś takim się jeszcze nie spotkaliśmy).Zresztą wystarczy zobaczyć trailer ,a wszysko stanie się jasne.
Zapowiada się świetna pozycia dla osób ,którym znudziło się strzelanie do kosmitów czy innego dziwactwa.

Trailery
http://media.ps2.ign.com/media/678/678618/vids_1.html

Screny
http://media.ps2.ign.com/media/678/678618/....html?fromint=1
wlasnie obejrzalem trailera .... ta gra jest przesliczna , filmik zrobil na mnie olbrzymie wrazenie , cos oryginalnego sie szykuje i mam nadzieje ze orpocz oprawy i klimatu gra zachwyci rowniez rozmachem
Ta gra jest zapowiedziana tylko na PS2 ?
no ja mam nadzieje ze only PS2 bo jak cos wychodzi multiplatform to zwykle sredniak albo w porywach dobre ;]
Tak.Okami jest -onlyPS2-
,jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego,, :wink:
Obejrzałem filmiki, ale śliczna i przyjemna grafika.
Od tej gry jedzie Oldskulem, tak samo jak od VJ, wiec bedzie raczej niezle!!
Mi stylem przypomina Zelde z GC. Świetny klimat działa od tego tytułu. Będzie coś fajnego.
wow, ale ta gra jest cholernie inna, niezly klimacik sie zapowiada. trzeba czekac na wiecej info, w tym momencie nie wiem co mam o tym myslec.
taki juz przesyt mamy na rynku ze kase mozna zbic tylko na mega dobrej produkcji lub po prostu na oryginalnosci ;] ... zycie
czekam z niecierpliwoscia na ta produkcje bo wyglada slicznie ;]
pozdrawiam
sorry ale...co to do cholery ma być?
sorry ale...co to do cholery ma być?
sorry ale...o co ci do cholery chodzi?
Trailer jest spoko, tylko o co będzie chodzić w tej grze ??
Chodzisz wilkiem i pomagasz ludziom;]
Taki Action-Rpg mi się wydaje.
Artemiz
10 10 2004, 14:59
Takich właśnie tytułów brakuje na rynku- pełnych klimatu,nastrojowych i oryginalnych,mających w sobie to "coś" co przyciąga od pierwszego spojrzenia i wciaga cie bez reszty w wirtualny świat. Zalew sequeli,głupawych strzelanin i innych popierdółek jaki sie teraz dokonuje (lub raczej od lat) powoduje duży niesmak i żal, że dziedzina gier video zaczyna się powoli wypalać (gdzie czasy oldschool'u i gier które do dziś się wspomina z łezką w oku...) Echh chyba zbaczam z tematu- Okami rokuje ogromne nadzieje na świetną gre-zarówno wykonanie (mniam) jak i muzyka budują niesamowity klimat a pomysł by główną postacią był wilk jest naprawde kapitalny. Może swą niesmowitością dorówna ICO? Pozostaje czekać.
Albo mi sie zdaje albo cos o tej gierce bylo kilka numerow PE wstecz, poszukam sobie
Wlasnie takich gier brakuje w dzisiejszych czasach , jezeli nie spaprza tego bedzie swietnie
a tak poza tym gdyby ta gra wychodzila tylko na GC to wiekszosc posiadaczy PS2 by plula i chrzanila "kolejna cellda dla dzieci" ;]
sa jakies dokladniejsze infosy albo inne trailery tej gierki ?
Whoa,własnie zobaczyłem filmiki i grafika jest naprawdę niesamowita.Do tego (pipi) klimatyczna muzyka budująca wraz z oprawą video nie do wyjepania klimat-takie połącznie Celldy z anime Princess Mononoke.Capcom po raz kolejny wyłapuje plusa za oryginalnośc.
niom mi tez sie skojarzyly momenty z Mononoke Hime np roslinki rosnace za stawianymi przez zwierza krokami,no i bialy Wilk (szkoda ze nie taki duzy i jeszcze z dwoma ogonami=P)
Capcom nie spartacz tego=] ma byc gra na minimum 9=]
Chodzisz wilkiem i pomagasz ludziom;]
Taki Action-Rpg mi się wydaje.

ja tam na filmikach to walkę w stylu Otogi widzę, tyle że poginasz wielkim wilkiem - no ale się okaże co z tego będzie
aha i jakoś wątpię w ONLY PS2
Walka jest widowiskowa, to fakt. Ale sa obecne motywy Rpg'owe są. Widać jak wilk przynosi coś ludzikom, pomaga im, wozi ich. Jakas ciekawa przygodówka bedzie z elementami Rpg.

miło by było gdyby zrobili z tego coś więcej niż kolejną grę typu "kombo x 1000 i cały ekran miga", wiadomo coś o tym czy wyplują PAL?
Gra w PALu będzie ,premiera w Japoni w 2005 ,więc przyjdzie nam jeszcze troche na to poczekać.
A naprawde jest na co.
Sam pomysł na gre jest równie ciekawy(a może nawet bardziej niż klimat i wykonanie).
Historia(w znacznym uproszczeniu)wygląda następująco:
Świat został całkowicie zniszczony przez zezłoszczonego boga(wiara w wielu bogów-element wiary prajapońskiej i mitologia).
Istota zabrała wszelkie kolory i szczęście co doprowadziło do wymarcia ludzi i roślin.Nastała ciemność ,a życie zaczyna wygasać.
Wcielamy się w postać wilka(OKAMI) ,który jest demonem i ma za zadanie sprowadzić na świat światło.(Nie wiemy kim jest bohater)(Nie wiemy dlaczego to robi)(W sumie to nie wiemy nic)
Gra będzie przygodówką z elementami RPG i platformera(Tak jak Zelda ,albo inne coś).
Jak już widzieliśmy po trailerach w grze chodzi o niesienie pomocy.Pomagamy ocalałym(albo nowonarodzonym)ludziom ,bronimy ich przed złem ,a to napewno nie bedzie proste.
trailer zassałem z głupa, sam nie wiedząc co to jest ( kolega chciał się dowiedziec jaki jest transfer to włączyłem pierwsze lepsze

) Okazało się, że dobrze trafiłem

Ta muza ... mi się natychcmiast ico przypomniało

Sa tylko dwie możliwości. Albo bedzie mega oryginalny i pomysłowy hit, albo niezrozumiała, japońska popierdółka.
No bez kitu, niech juz z tym startuja, bo jak patrze na te screeny to klimat mną napier.dala o ściany i podłogę o_o
OsciBosci
23 04 2005, 22:03
Przecudowna gra...
Woah! Klima, grafa, muza nosz ja pie...pipipi!!! Wydaje się, że to jedna z tych gier, za które kochamy konsole. Niesamowity klimat, inność - i grafa jak z bajki. Wygląda na to, że patenty w szpilu również nie będą najgorsze. Huh, planowałem w niedalekiej przyszłość zakup NBA Street V3, ale bo zobaczeniu tej giery, NBA wydaje mi sie jakieś takie... banalne.
Jakieś info kiedy wychodzi?
Great-iii
23 04 2005, 23:29
Grafika wspaniala ale jak zobaczylem na filmiku szczekajacego wilka to myslalem ze spadne z krzesla ROTFL!
el torrnado
23 04 2005, 23:59
nie no taka troche za dziwaczna jak dla mnie :wink:
Wspaniały feeling,takiej gry mi brakowało na PS2.Pięknej i beztroskiej przygodówki.
Łooooooo to będzie " coś "
No tożto Zelda na PS2 z mniej pedrylskim bohaterem x]
Po obejżeniu Developer Interview`a, gra wskoczyła u mnie na pierwszym miejsce w rankingu tych na które czekam.
Centralnie nie mam pytań motyw z pędzlem i kwitnącymi kwiatami miażdży!
Zczicie animacje wilka, design, kolorystyke, system... takiego czegoś jeszcze nie było
I gra ma przesłanie
STOP przemocy
stuart_m
23 05 2005, 08:04
osobiscie pokladam duze nadzieje w tym tytule, wyglada naprawde imponujaco i do tego te klimaty japonskie
jak pierwszy raz zobaczylem trailer od razu skojazyla mi sie zelda hehe mam nadzieje ze ten tytul bedzie rownie dobry jak nie lepszy
trzymam kciuki
Ja czekałem na nią aż do czasu gdy nie zobaczyłem trailera z E3. Pędzle??? Geezz z tego co pokazali to głównie będzie się tym pędzlem bawić, mam nadzieję że nie stanie sie z tego jedna wielka popierdółka, nie mówiąc już że teren gry będzie zapewne mały bo tym pędzlem mozna dużo rzeczy robić. I walki też traca na dynamice... wszystko przez ten pedzel:)
Z trailera z E3 mozna wywnioskować, że podczas eksploaracji i walki będziemy kreślic wzory (gałką analogową ?) i w ten sposób wpływać na modyfikacje otoczenia. Wygląda to na rewelacyjny patent o_O
Ciekawe jak to rozwiążą bo jednego razu pędzel sprawia że trzewa zakwitają a innego tnie wiatrem czy przyzywa jakieś demony.
Może lekkie motywy RPG, czary, levele...?
evilcrusader
23 05 2005, 17:04
dal mnie gra wyniata jesli bedzie grywalnosci i klimatem podobna di zeldy ww o bedzie hit
blancio
25 05 2005, 22:59
wspaniale to wyglada... genialne.
suuuper nie moge sie doczekac. w koncu cos orginalengo
Sandking
4 09 2005, 16:55
Obejrzenie traileru Okami na Game Network, było jednym z powodów zakupu PS2. Teraz pozostaje czekać, gra na pewno nie zawiedzie

.
PS2 potrzebuje tej gry.Kiedy premiera?
14 listopad 2k5, Japonia. USA, poczatek 2k6, o ile sie nie myle.
O_o czylie Europa sobie poczeka...
Sandking
30 09 2005, 18:56
Najważniejsze jest to, że warto czekać

.
QUOTE(mikes @ 6 09 2005, 14:24)
O_o czylie Europa sobie poczeka...
jeśli woogule dostani ten tytuł - przynajmniej dla mnie must have po premierze w Europie
gra jest czyms niesamowitym...innowacyjna posiadajaca "inny" klimat i majaca cos niepowtarzalnego...juz z samych trailerow bija takie uczucia...a co bedzie z sama gra az sie boje pomyslec...ostatni raz takie dreszcze i taki klimat czulem bardzo dawno temu...kiedy?...kiedy ogladalem pierwsze trailery Metal Gear Solid...wiem ze gra calkiem inna ale ona wtedy tez byla tak bardzo innowacyjna i tez miala calkiem "inny" klimat jak na tamte czasy...nie moge sie doczekac az poloze na tym dziele swoje paluszki
Grafika jest cudowna, stylizowana na piękną animowaną baśń. Jakie to piękne!
Musicie obejrzyć. Sliczna animacja. o_0
Nowe trailery -
http://www.jeux-france.com/downloads5146_video-okami.htmlCztery razy obejrzałem trailery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.