Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fanklub Rasiaka
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
alienator
Wy tu gad-gadu, a tymczasem...

Southampton - Sheffield W.

34' [1 - 0] D. Higginbotham
49' [2 - 0] G. Rasiak
55' [3 - 0] K. Jones

ohmy.gif
Póki co 3:0
Bret Hart
Czyli Premiership to za wysokie progi dla Grzegorza R. co za tym idzie na MŚ sie nie nadaje (tam lekko nie bedzie)
_Globus_
QUOTE(Bret Hart @ 25 02 2006, 18:06) *

Czyli Premiership to za wysokie progi dla Grzegorza R. co za tym idzie na MŚ sie nie nadaje (tam lekko nie bedzie)

Idąc Twoim tokiem rozumowania, można dojść do wniosku, że Frankowski tym bardziej nie nadaje się na MŚ, bo w Championship radzi sobie znacznie gorzej niż radzi(ł) sobie Rossi...
lukasz
QUOTE(_Globus_ @ 25 02 2006, 23:50) *

Idąc Twoim tokiem rozumowania, można dojść do wniosku, że Frankowski tym bardziej nie nadaje się na MŚ, bo w Championship radzi sobie znacznie gorzej niż radzi(ł) sobie Rossi...

tok rozumowania jest bardzo dobry.a co do frankowskiego tu występuje inny czynnik on może sie nie nadawać do angielskiego trybu gry bo w 2 lidze hiszpańskiej sobie radził...
Odin91
QUOTE(lukasz @ 26 02 2006, 00:38) *

QUOTE(_Globus_ @ 25 02 2006, 23:50) *

tok rozumowania jest bardzo dobry.a co do frankowskiego tu występuje inny czynnik on może sie nie nadawać do angielskiego trybu gry bo w 2 lidze hiszpańskiej sobie radził...

ale w ostatnim spotkaniu zagrał !!
od 92 minuty dry.gif
Bret Hart
Polska - FC Kaiserslautern (amatorzy) 3:1 (2:1)
Bramki: Grzegorz Rasiak (8 min.), Andrzej Niedzielan (20 min.), Kamil Kosowski (89 min.) - Marcel Ziemer (35 min.).
Żółta kartka - Mariusz Lewandowski.
Sędziował: Christian Dingert (Niemcy).

no to moze juz pakowac walizki na MŚ... confused.gif
lukasz
BretHart skąd ta przemiana?przecież wcześniej byłeś za rasiakiem..
Bret Hart
QUOTE(lukasz @ 28 02 2006, 19:18) *

BretHart skąd ta przemiana?przecież wcześniej byłeś za rasiakiem..

Kibicowałem mu w Premiership i "Pepsi" championship ale na MŚ to raczej od poczatku mowilem ze go nie chce ogladać wink.gif
Maiden
coca cola championship jak juz laugh.gif
adrianfabianski
Teeee no ludzie zostawcie wreszczie Rasia w spokoju widzieliście otatni mecz Polska-USA.
Zostawiam to bez komentarza
Odin91
QUOTE(adrianfabianski @ 2 03 2006, 13:22) *

Teeee no ludzie zostawcie wreszczie Rasia w spokoju widzieliście otatni mecz Polska-USA.

No ja widziałem - grał bardzo przeciętnie i gdyby nie to że ma swoją rolę w kadrze(odbieranie górnych piłek) to uwierz mi że nie zagrzałby miejsca...

Zostawiam to bez komentarza

khem, to jest forum tongue.gif
lukasz
jedyne czym sie wyróżnił to ten ohydny faul w pierwszej połowie za którego powinien dostać czerwo.no wspaniały gracz hehe
Oran
A jak pieknie polegl? Niczym pinokio (czyt. jak kloda) wink.gif
IMO to byla jego najlepsza >>akcja<< biggrin.gif
Forebode
A jak slicznie raz aut wywalczyl O_O
Bret Hart
Reprezentant Polski Grzegorz Rasiak, zdobył gola w meczu drugiej ligi angielskiej, w którym jego Southampton podejmowało Coventry City.

Polski snajper w 80. minucie spotkania, wyprowadził "Świętych" na prowadzenie pokonując bramkarza gości strzałem głową. Niestety, jego drużyna nie była w stanie "dowieźć" korzystnego wyniku do końca, bo w 88. minucie punkt gościom uratował Don Hutchison.
iaikO
(pipi) jeszcze dojdzie do tego ze srasiak pojedzie na mundial zamiast frankowskiego, ktory siedzial znow na lawie -_-

a nie sory, wszedł w 90' ohmy.gif
Bret Hart
Rasiak zaliczył asyste i poki co moze sie czuć pewny znalezienia sie w kadrze na MŚ confused.gif
Odin91
QUOTE(Bret Hart @ 13 03 2006, 09:42) *

Rasiak zaliczył asyste i poki co moze sie czuć pewny znalezienia sie w kadrze na MŚ confused.gif

tia, Frankowsi też miał asyste xD
Sikor
Ale w ostatnim meczu, to chyba Franiu karnego 'tylko' wywalczył.
Asysta była poprzednio.
przema
Rasiak dostał kontuzji smile.gif niestety nie groźnej sad.gif
Bret Hart
QUOTE(przema @ 25 03 2006, 19:48) *

niestety nie groźnej sad.gif

ten komentarz był niesmaczny confused.gif Ja tam mu aż tak źle nie życze, byle by w MŚ nie zagrał a po angielskich boiskach to niech sobie biega
Crono
" Najpierw były strony internetowe o Grzegorzu Rasiaku, później powstawały na jego cześć wiersze i wreszcie doczekaliśmy się piosenki.

Reprezentant Polski wciąż budzi wiele emocji nie tylko wśród kibiców. Jego zawrotna kariera w Anglii przysporzyła mu wielu zwolenników i sympatyków.

Popularność Grzegorza urosła do tego stopnia, że w informacjach tematycznie nie związanych z piłką nożną w komentarzach na forum pojawiają się tematy o Rasiaku. Nawet przy wiadomości o sukcesach Otylii Jędrzejczak, ktoś zapytał na forum: "Kto myślał, że chodzi o Rasiaka?"

Posłuchaj piosenki o Rasiaku!
Rosnąca popularność Grzegorza natchnęła zespół "Superpuder" do napisania piosenki o zawodniku Southamptonu. Zespół podłożył swoje słowa pod muzykę napisaną przez Andrzeja Zielińskiego (Skaldowie). Słowa refrenu "Wszystko mi mówi, że mnie ktoś pokochał", grupa zmieniła na "Wszystko mi mówi, że mnie ktoś powołał".

- Dlaczego zdecydowaliśmy się na piosenkę o Grzegorzu Rasiaku? To proste, przecież on jest tak popularny w Internecie jak Chuck Norris. Kiedy po meczu z USA trener Paweł Janas powiedział, że Rasiak był najlepszym napastnikiem na boisku, podjęliśmy decyzję, że musimy nagrać coś o tym bohaterze - powiedział INTERIA.PL wokalista grupy "Superpuder" Wojtek Łuszczykiewicz.

- Chcieliśmy zabrać głos w sprawie Grzegorza przed mundialem. My byśmy chcieli, żeby on jechał. Uznajemy, że na pewno doda on kolorytu. Nie znamy piłkarza, który ma w Internecie tylu fanów - podpowiada trenerowi Janasowi wokalista.

Po kilku niezbyt udanych występach Rasiaka w kadrze Polski piłkarz dorobił się wielu pseudonimów w stylu "Rasialdo", "Drewninho", czy "Drewnaldo", w których internauci przekręcali nazwiska słynnych futbolistów.

- Nasz ulubiony to "Boazerio" - śmieje się Łuszczykiewicz, który sam występuje w Reprezentacji Artystów Polskich. "

Zródło Interia.pl

link : http://pilka.interia.pl/news?inf=733374

Polecam piosenke , rasiak rzadzi happy.gif
Odin91
ten utwór wymiata xD
przema
w barcelonie Rasiak.......w totenhamie Rasiak....przez chwilę <lalalalala> biggrin.gif boska pieśń
Henry Hill
Rasiadlo,Rasiadlinho, Rasiahin,Rasinho !!! Drewniak ! Mr.DESKA jestes kozak człowiek ze sztudłami zamiast nóg! Drweniany chłopczyk!!!
Cr3aTiVe
Rasiak jest słaby! A gra w kadrze u Janasa na jakiś układach rusza się jak drewno i nie potrafi strzelac bramke nadaje się tlyko i wyłącznie na polskie boiska jets tylu zawodoników lepszyhc od nigo a janas go cały czas powołuje poprostu Janas go lubi przecież większość kibiców wolałoby oglądac na mundialu tkaichich napastników jak Paweł Brożek,Łukasz sosina nie Rasinho!
_Globus_
Dysponuje ktoś AKTUALNYM linkiem, skąd mogę ŚCIĄGNĄĆ songa? Ważne! tongue.gif
Bret Hart
Grzegorz Rasiak, podpisując kontrakt z Southampton, po raz drugi w karierze znalazł się na liście najdroższych polskich piłkarzy. Został wykupiony przez drugoligowy klub z Tottenhamu Hotspur za 3,67 miliona dolarów. Za podobną kwotę przeszedł przed rokiem z Derby County do londyńskiego zespołu
Oran
Nom, to "piknie" smile.gif
Ale co by nie mówić ładnie do szymka w ostanim meczu podał...
Szkoda że go kibole wygwizdali - serio biggrin.gif

ps. Na tvp organizują ten sesemesowy końkurs w ktorym trzeba wysłać sesemesa o treści MECZ, ja dla smiechu wyslalem o treści RASIAK i nawet nie dostałem wiadomości od nich że zły kod czy coś w tym stylu wink.gif

pozdro!
geringss
tym ktorym podoba sie gra rasiaka maja okulary spawacza na oczach lub są debilami on jest teraz poprostu tragiczny tak samo jak mila i kosowski moze franek sie poprawi oni sie nadają kopać w ogórdku
Olsen
nie wiem czy ktoś juz to wrzucał:

Rasiak prawie jak Ronaldinho smile.gif
Bret Hart
QUOTE(Olsen @ 5 05 2006, 23:11) *

nie wiem czy ktoś juz to wrzucał:

Rasiak prawie jak Ronaldinho smile.gif

szkoda że w kadrze tak nie gra...
*-dka
QUOTE(geringss @ 5 05 2006, 11:58) *

tym ktorym podoba sie gra rasiaka maja okulary spawacza na oczach lub są debilami on jest teraz poprostu tragiczny tak samo jak mila i kosowski moze franek sie poprawi oni sie nadają kopać w ogórdku

poperam Rasia to totalne Dno i wg mnie powinien nosić Przydomek DREWNO
Kmiot
QUOTE(*-dka @ 6 05 2006, 08:32) *
poperam Rasia to totalne Dno i wg mnie powinien nosić Przydomek DREWNO

A jaki niby nosi?
Wałach?
alienator
http://video.google.com/videoplay?docid=-2...=rasiak&pl=true
Rasiak skill laugh.gif
Pablo_el
Idzie grześ przez wieś
Piłke w torbie niesie
`Ide do swojego mistrza
Dziś mam trening w lesie !'

Wszedł do lasu Grześ
Dąb do niego: `Cześć'
`Witaj stary' mówi On,
`WRÓCIŁ Grzegorz !!! ' - krzyczy klon

Szybko drzewa się zebrały
`Dziś się zaczną Twe dni chwały'
Mówi brzoza do piłkarza
`Ale musisz też uważać !'

Ponoć Łowczy ma plan cwany
Byś nie został powołany
Już na oku ma Sagana
...Króla Cypru...Niedzielana

Się nie bójcie - mówi Grzech
Ja sam jeden a ich trzech..
Przegrać z nimi
Byłby grzech

Sprawa Króla załatwiona
Kopne go po prosu w `trzona'
A z saganem mamy plan
Franek tu zostanie sam

Niedzielna się nie boje
On niech biega, ja postoje..
Tutaj w lesie taki mech.. nogę złamie
Jego pech.

Ale teraz all (ang. )ziomale
Muszę się oddalić (w chwale)
Produkujcie wciąż te słoje
A ja będę robił swoje

Idzie Grześ przez las
Kontrakt w torbie niesie
Wszystkie drzewa, zgodnym chórem
Klękają przed Grzesiem
Oran
Nie no, Rasialdo ( a.k.a Poganiacz owiec) zaszalał. Dwie bramki - no,no.
Wygrał bilet na mundial (niestety biggrin.gif), Janas pewnie myśli sobie że ma niezłego nosa do piłkarzy happy.gif
Tytek
a jak strzelił drugą bramę?? bo pierwsza była śliczna
Albert Wesker
strzelil tak jak powinien zawsze czyli wrzutka na pole karne i rasiak-glowka-bramka
Odin91
QUOTE(Albert Wesker @ 14 05 2006, 20:55) *

strzelil tak jak powinien zawsze czyli wrzutka na pole karne i rasiak-glowka-bramka

lepsza taka bramka niż dobitka Sosina nonie.gif

ładnie grał, nie marudźcie ! tongue.gif kilka ładnych technicznych podań, dużo przechwytów piłek - super.
Bret Hart
pierwsza jego bramka to rewelacja! Oby tak na MŚ grał wink.gif
Oran
QUOTE(Odin91 @ 14 05 2006, 22:01) *

lepsza taka bramka niż dobitka Sosina nonie.gif

ładnie grał, nie marudźcie ! tongue.gif kilka ładnych technicznych podań, dużo przechwytów piłek - super.

Chyba Saganowskiego happy.gif
Olafelum delfin Um
Tak, bramki cacy,tylko przeciwnik do du.py huh.gif
Bret Hart
Gazeta Wyborcza: Bohater Rasiak
W ostatnim sprawdzianie reprezentantów Polski przed ogłoszeniem 23-osobowej kadry na mistrzostwa świata w Niemczech podopieczni Pawła Janasa pokonali Wyspy Owcze 4:0. Bohaterem meczu był Grzegorz Rasiak, który w 45. minut zdobył dwie bramki.

Noty "PS": Koniec żartów z Rasiaka!

Mizerny rywal narobił nam strachu, ale wszystko skończyło się dobrze. Dziennikarze „Przeglądu Sportowego” ocenili piłkarzy w wygranym 4:0 meczu z Wyspami Owczymi. Najlepszą notę „8” otrzymał Grzegorz Rasiak, zdobywca dwóch goli.

Dziennikarze „PS”, jak sami przyznali, czuli się w niedzielę dość głupio. „Drewnialdo”, czy „Trocinio” – te kpiny na temat Grzegorza Rasiaka trzeba sobie już darować.

Dwa gole w kadrze, nawet tylko z Wyspami Owczymi zasługują na szacunek. Pierwsza bramka z dystansu, to było miodzio. Poza golami piłkarz „Świętych” wyróżnił się także znakomitym osłanianiem piłki i zgrywaniem do kolegów.
Olafelum delfin Um
Dla mnie zenujaca byla gra blondynka ,ktory powinien wybrac inna dyscypline sportowa.Rzucal sie na plecy rywala,tak jakby chcial na barana.A pierwsza bramka Rasiaka to byl strzal absolutnie do obrony dla sredniej klasy bramkarza.Strzal nie byl mocny ,odleglosc duza.Niestety dla tego kolka z Wysp Owczych to bylo nieosiagalne. huh.gif
Partyzant
Jak powiedział Tomaszewski: "Ten mecz to był befefis dla Mili i Rasiaka. Z takim rywale to nawet ja bym gola nie puścił. Tylko Jeleń się starał, reszte bym utopił". Link - http://sport.onet.pl/1322341,wiadomosci.html

Zgadzam się z Jankiem. Rasiak jest dobry na amatorów z Wysp Owczych, na MS będzie leżał i kwiczał.
O Mili nawet ine będę wspominać.

Do reprezentacji Polski trafił nowy zawodnik z Afryki. Na pierwszej odprawie przed treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął uderzać w niego piłką:
– Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, jak piłka do bramki to dobrze, rozumiesz?
Na te słowa wstał nasz nowy zawodnik, lekko poszarzały i cokolwiek zdenerwowany. Opanował się jednak i odzywa się płynną polszczyzną do trenera Janasa:
– Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce. Mam tu żonę, dzieci, a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej, niż niejeden Polak!
Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:
– Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.
Odin91
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 15 05 2006, 13:24) *

A pierwsza bramka Rasiaka to byl strzal absolutnie do obrony dla sredniej klasy bramkarza.Strzal nie byl mocny ,odleglosc duza.Niestety dla tego kolka z Wysp Owczych to bylo nieosiagalne. huh.gif

to chyba inny mecz oglądaliśmy O_o
bramkarz wyszedł na przedpole a Rasialdo walnął pod poprzeczkę praktycznie w okno lobując go na dodatek - tego by nawet Boruc nie obronił czy Dudek bądź Kuszczak.

Geez, ja rozumiem że można nie lubić Rasiaka ale bez perwery - wczoraj z całej kadry to właśnie on grał najlepiej ani razu nie tracąc piłki i otwierając podaniami do skrzydłowych różne bramkowe sytuacje. Jeśli już sie zabieracie do krytykowania go to róbcie to z głową !

coraz bardziej sie do niego przekonuje - jeśli mu nie siądzie psycha to gra jak z nut. Niestety, w meczu z Anglią sobie nie poradził(teksty "człowiek który zatrzymał Polskę" były jak najbardziej wtedy na miejscu tongue.gif ) a wcześniej w towarzyskich meczach z chociażby Danią także sobie nie dał rady bo nie grał w klubie(oczywiście to była wina Janasa że go wogóle wtedy powołał).
Jeśli by był takim drewniakiem to by wczoraj nie grał na tak wysokim poziomie(i nie mówcie mi że rywal był słaby bo to nie wytłumaczenie - Mila grał jak ciu'l, Kosowski oprócz bezsensownego latania po skrzydle i asysty nic nie robił, Sosin niewidoczny - czemu oni tak nie grali z 'takim słabym rywalem' ?). Koniec, kropka.
Olafelum delfin Um
Odin o jakich ty zagraniach mowisz Rasiaka i spolki otwierajacych droge do bramki w tym meczu?Przeciez to byl totalny chaos nieznosny do ogladania :censored2:Pilka odbijala sie od nich co chwile.Toatlny pinball.Do konca meczu nie potrafili ujarzmic pilki dry.gif
Odin91
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 15 05 2006, 16:26) *

Odin o jakich ty zagraniach mowisz Rasiaka i spolki otwierajacych droge do bramki w tym meczu?Przeciez to byl totalny chaos nieznosny do ogladania :censored2:Pilka odbijala sie od nich co chwile.Toatlny pinball.Do konca meczu nie potrafili ujarzmic pilki dry.gif

Ciup, przeca Rasiak nawet wyprowadził kontre po jednym fajnym technicznym podaniu do Kosy :> Zresztą - powiedz mi, grał ktoś na boisku lepiej od Rasiaka ? ewentualnie można powiedzieć że Jeleń dobrze targał skrzydłem. Reszta ? No comment.
Olafelum delfin Um
No porownujac Rasiaka do Sosina,to drewniaczek zdal egzamin celujaco smile.gif Jelen,Kosowski,Kuszczak (pokazal klase w jednej groznej sytuacji) to jasne punkty.Tyle ze postrzygacze owiec to zupelna amatorka,przeciez oni pracuja do poludnia .Ogladajac polska reprezentacje w meczu z takim przeciwnikiem jak Wyspy Owce wymagam,zebysmy grali pilka,a nie za nia gonili excl.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.