Anonymous
22 10 2004, 07:25
Ace_Combat_5_The_Unsung_War_JAP_PS2DVD
Wkoncu ją mam

Chyba jednak nieprzereklamowali tej gierki

jest naprawde dobra :!: grałem w nią jakieś 20min ale już po tak krótkim czasie moge stwierdzic że jest to HIT :!: :!: :!: (jedyne co wkurza to krzaki na ekranie)

A jak się wam podoba?
Anonymous
22 10 2004, 09:18
Dobre informacje czekam na wersje ANG.Pozdro
dante2003
22 10 2004, 13:42
A jak z grafiką (chodzi mi o tekstury ziemii z bliska)?
Anonymous
22 10 2004, 13:53
Troszke lepiej niż w Ace4 lecz nie jest to aż tak bardzo widoczna różnica.
TaKeShiX
22 10 2004, 13:58
eee a samoloty po trafieniu rozpadają się [odppadają skrzydła itp] ? czy jest po staremu.
i mam nadzieję że misje będą ciekawsze , a przynajmniej jakieś nowe [ostatnia misja = wlot do jakiegoś tunelu

]
Ludwa07
22 10 2004, 14:47
Czekam z niecierpliwością i mam nadzieję że AC 5 będzie dłuższe niż 4!!!!!!
Ale się już napalam
mario87
22 10 2004, 16:24
kiedy ma wyjsc wersja w zrozumiałym dla nas języku??
TaKeShiX
22 10 2004, 20:16
kiedy ma wyjsc wersja w zrozumiałym dla nas języku??
25. X. 2004 - USA [Pal - 2005

]
Wiśnia San
23 10 2004, 07:59
Czy wprowadzono znowu "żółtą druzyne" (yello sqad), w których możesz naduszać, a oni i tak cie mają w wentylku. Czy są jakieś nowe tryby typu surviwal i takie tam.
Anonymous
25 10 2004, 08:36
No to jest tak: nieraz coś tam z samolotu odpada ale sam niewiem co

Drużyna jest i nieraz coś tam pomagają lecz niezadużo. A co do trybów to narazie tylko gram w kampanie

A co jest dobre w wersji jap to to że można włączyć język angielski

napisy są po jap a gadanie (brief, filmiki, misja) po eng
Anonymous
26 10 2004, 23:18
Jest juz Ace_Combat_5_USA
Te, Czester - a bana to przypadkiem nie chcesz? Zadnych gadek o piractwie i najnowszych releasach...
mario87
29 10 2004, 16:33
gre mam od wczoraj, całkiem fajnie się gra, grafa może być ale ziemia taka sobie, mamy do dyspozycji dużo modeli samolotów, które kupujemy przed misją
gra jest nawet prosta, chyba 2-3 razy mnie tylko trafili, ale nie rozwalili
kazdym samolotem inaczej się steruje i przez to kilkarazy zaryłem w ziemie

albo jak leciałem za samootem transportowym i jak go rozwaliłem to wleciałem w jego wrak i po mnie
nie wiem jakie były wczesniejsze części ale ta mi się podoba
A jak wygladaja eksplozje

W poprzedniej czesci te prezentowaly sie srednio.
mario87
30 10 2004, 13:33
explozji nie zobaczysz tutaj takich jak w filmach, według mnie też średnio ale nie wiem jak jest w porównaniu do poprzednich części bo nie grałem
samoloty niestety nie rozpadaja sie na czesci, podloze wyglada calkiem niezle, szczegolnie woda (cos jakby bump mapping). troche wnerwia gadanie przez radio - ktos ciagle cos nawija i czasem trudno wychwycic wazne informacje. chociaz gra jak na razie wydaje sie banalna, moze dlatego ze gram na normal..

(ale w poprzednie czesci nie gralem:)
replaye calkiem efektowane, ale to chyba tradycja tej serii..swietne sa natomiast filmiki miedzy misjami i briefingi.
Kiler8888
8 01 2005, 15:09
Ja gram od 3 dni, i gra mi się bardzo podoba, powiedziałbym że zalicza się do najlepszych gier w jakie grałem
Nie grałem w poprzednie częsci i nie moge porównać, ale polecam kazdemu.
Za to mam problem, na początku nie bardzo się wsłuchiwałem, i nie bardzo rozumiem o co chwodzi w fabule
Napewno nawiązuje do wcześniejszych częsci.
Może będzie ktoś tak miły i napisze mi na PW
Mam pytanko jest taka misja w ktorej trzeba zrobic zdjecie nie najpierw trzeba przeleciec nisko po miedzy radarami a pozniej zrobic 3 czy kilka zdjec jakims obiektom tylko jak robie to wychodzi na to ze jestem za daleko a podlatuje najblizej jak sie da plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz HELP
Z gory dziekx !!!!!!
pierwsza fotke musisz pstryknac tak zeby bylo widac 2 samoloty i ciezarowke przy kopaln(ustaw sie przodem do nich)i a drugie podczas startowania tych samolotow ( w momencie jak beda kolo siebie na pasie)
dzieki serdeczne ;];];];];];];];]
Chester
11 01 2005, 16:46
I tak Ace Combat 3 (2 płytowy, Jap) był najlepszy. Misje BlackBirdem w kosmosie i Hackowanie przeciwników (podpinanie się pod ich samoloty) to mistrzostwo. Bo ten Europejski AC3 1 płytowy to szmira. AC4 był ok, ale zawsze będe się odnosił do AC3.
Tera czekam na AC5. No ciekawe jak to tam będzie.
3m ka się lotniki.
powiem ci ze ace5 bardziej mi sie podoba niz ac4. ogolnie ostatnie akcje sa boskie. niestety nie da sie ich opisac bez spojlerowania wiec zamykam pysk.
MaxVarEmreis
11 01 2005, 18:33
powiem ci ze ace5 bardziej mi sie podoba niz ac4. ogolnie ostatnie akcje sa boskie. niestety nie da sie ich opisac bez spojlerowania wiec zamykam pysk.
A ja bym jednak lekko skłaniał sie ku AC4. Co nie oznacza że AC5 jest gorszy. Poprostu według mnie za mało zmian. Co wiecej spora cześć misji jest jakby żywcem wyjęta z AC4. Jest jedna kwestia w której króluje piąta cześć. Udzwiekowienie, poprostu miażdzy. Jeszcze nie słyszałem tak sugestywnie oddanych dzwieków podczas walk powietrznych. Na dobrym sprzęcie audio, wciska w fotel.
Czy jest juz wersja PAL
Ile jest misji
Jak sie orientuje, to jest juz wersja PAL. Przymiezam sie do kupna tej gry i chcialbym sie tylko dowiedziec w jakim czasie gre mozna ukonczyc
MaxVarEmreis
22 02 2005, 21:42
Jak sie orientuje, to jest juz wersja PAL. Przymiezam sie do kupna tej gry i chcialbym sie tylko dowiedziec w jakim czasie gre mozna ukonczyc

Na normalu mniej niż 5 h. Nie jest to może dużo, ale normal to tylko jeden z poziomów trudności ( taki na rozgrzewke).

. Zabawa się zaczyna na wyższych poziomach heh.
To widocznie ja jestem masakrycznie w to cienki ,bo 5 godzin to się męczyłem z pewną misją
To widocznie ja jestem masakrycznie w to cienki ,bo 5 godzin to się męczyłem z pewną misją
A cala gre w ile przeszedles
Na najwyzszym poziomie przejscie gry ile zajmuje czasu
Niech nikt nie daje sie nabrac na czas pokazywany po przejsciu gry i wcale sie tym nie sugeruje; ten czas to dokladny czas kierowania padem w trakcie wszystkich pomyslnie zakonczonych mysli. Na przejscie gry na normal potrzeba przynajmniej tygodnia czasu, a nawet wiecej, jezeli ktos mysli o zdobywaniu samych rang S.
Ja tez bylem zszokowany, jak po tylu dlugich sesjach, powtarzaniu misji itd. na sam koniec w podsumowaniu polecialo cos kolo 5 godzin.
Dokładnie
Ja się męcze z 5 godzin nad jedną misją ,co chwile resetuje i zaczynam dziesiątki razy od nowa ,a gra mi zaliczy tylko udane podejście.
PS.ACE jest cholernie długą grą.Bawie się w to już z miesiąc czasu ,a jeszcze początku nie wiadać.
PS2.Po tym miesiącu długiego grania na liczniku wybiło 1.36h
To mnie pocieszyliscie :wink:
kiender
23 02 2005, 15:34
Trzy ostatnie misje wraz z przerywnikowymi filmami w grze są przepiękne....Pompatyczna podniosła muzyka i niesamowity klimat. Wspaniałe ukoronowanie całej gry.
Hehe... Szczegolnie misja Unsung War - cos pieknego:) Nie rozumiem tylko tej idiotycznej zmiany tytulu w wersji PAL na bezplciowe "Squadron Leader".
red2000
24 02 2005, 11:30
dokladnie tytul unsung war jest o niebo lepszy niz ten w wersji pal.ja juz nie moge sie doczekac tej gry na allegro ciagle jej nie widze a mam na nia pieniadze odlozone ;( mialem occhote juz ja kupic na ebayu ale nie moge zalozyc konta ;( i co ja mam poczac?
Kiler8888
24 02 2005, 14:28
Dawno nie pisałem
Gra jest genialna
Mnie cię wszystkie plansze podobały, kazda miała coś wyjątkowego.
Narazie nie mam czasu, ale po medium grałem troche na hard i wtedy gra jest "chora" (w dobrym znaczeniu) bo naboi do karabinu i rakiet jest strasznie mało, i trzeba oszczędzać.
Nie mam porównania do poprzednich częsci, ale jak dla mnie jest to najlepszy symulator i jeden z moich faworytów na najlepszą gre

.
Narazie nie mam czasu, ale po medium grałem troche na hard i wtedy gra jest \"chora\" (w dobrym znaczeniu) bo naboi do karabinu i rakiet jest strasznie mało, i trzeba oszczędzać.
No dokladnie - dopiero tutaj zaczyna sie prawdziwa zabawa:). Nie, zeby normal byl latwy - co to, to nie. Ale dopiero na wyzszych poziomach zaczynaja sie pojawiac kropelki potu na czole - nie dosc, ze przeciwnik jest znacznie sprytniejszy, to w dodatku zabawa w namierzanie przeciwnika nabiera swoja pelnie barw. Nie ma juz wesolego pykania rakietami przy mniej-wiecej-sprzyjajacym lock'u, lecz trzeba sie naprawde napocic, by owe rakietki odpalac siedzac przeciwnikowi na godzinie szostej:)
Pytanko do Kaliego (który dał mi bana ale wróciłem:)) i innych graczy a mianowicie:
Czy istnieje jakis pad do gier typu Ace Combat podobny do Pctowych joystików taki
Ja w sobote zaczynam swoja przygode z seria, wlasnie ta czescia. Mam nadzieje ze bedzie warto...
Pytanko do Kaliego (który dał mi bana ale wróciłem:)) i innych graczy a mianowicie:
Czy istnieje jakis pad do gier typu Ace Combat podobny do Pctowych joystików taki
No i widzisz Adasiu, Predatorku ty o rozwichrowanej jazni? Na kilometr mozna cie wyczuc - i daj sobie spokoj z takim slodkim pierdzeniem oraz sciemnianiem Fenixowi, ze nagle znalazl ci sie brat blizniak piszacy z tego samego komputera, bo w twe zalosne wymowki nikt juz nie raczy wierzyc. I tak nota bene, bana wylapales nie ode mnie, ale wlasnie od Fenixa, szpryciulo moja zlota

. To po pierwsze.
Po drugie - nie cwaniakuj, bo skonczyly sie czasy twoich swobod; twoje wszystkie konta byly uwaznie obserwowane przez ostatnie pol roku, nie jestes juz anonimowym dzieciakiem, ktory dzieki dynamicznemu IP mogl sobie szalec do woli. Jeden wysokok, spamowanie, zasypywanie tego forum masą idiotycznych postow i lecisz. Wrocisz pod innym nickiem, to poniesiesz tym razem powazniejsze konsekwencje, z ktorych twoi rodzice z pewnoscia nie beda zadowoleni. I tu zwracam sie do wszystkich twoich aktualnie urzedujacych na forum wcielen... Chciales sie zabezpieczyc, rejestrujac w krotkim czasie kilka alternatywnych profilow - dopuszczajac nawet do sytuacji, ze sam sobie odpowiadales na posty pod roznymi nickami? Zalosne. Caly ten akapit potraktuj czysto informacyjnie i nawet nie probuj tego komentowac, bo nikt z toba nie bedzie sie wdawal w bezplciowe gadki - za bardzo zalazles juz za skore wszystkim forumowiczom.
A odpowiadajac na twoje pytanie: tak, sa specjalne kontrolery - nawet takie z dwoma wolantami. Jak cie to ciekawi, to poszperaj w sieci.
No i tu sie mylisz zdecydowanie.Ale ja wiem Ty wiesz najlepiej.
Po pierwsze:moj brat udzilea sie na tym forum i pisze z tego samego kompa:O
po drugie:chcialem sobie zmienic nicka ale sie nie dalo to sobie stworzylem nowe konto i jak dostalem bana to wrocilem do starego
po trzecie: to sie tak nie denerwuj bo przesadzasz.
po czwarte: co mozesz mi zrobić(tak z ciekawosci)
po piąte:daj mi spokój, sobie spokój i sie juz nie męczmy.Wiec jak nie chcesz to nie odpisuj mi na moje posty itp.
Po szóste: Czy to moja wina ze mój brat ma 13 lat i nie wiedział do czego sluzy takie forum izakładał z rok temu tkaie durne tematy ze został predatorem??Postacią juz legendarną na tym forum do której kazdy sie dowołuje jak chodzi o jakąs głupote.Wiec czemu nie moge sobie spokojnie pisać??Czy to taki problem??A jak pisze załózmy 20 postów na dzien to co widzisz w tym za problem,ze wypowiadam sie na roznych tematach itp.Masz racje załozylem jeden głupi temat,nie za bardzo przemyslany ale trudno,przepraszam za to.
A mój brat mimo tylko 14 lat(od miesiąca) udziela sie ostatnio bardzo mocno zaklada dobre tematy(np.PS2 rebus cieszący sie duzą popularnoscią) jego pomysł z HCroomami zgredów został poruszony nawet w ostatnim PE a jego kilka listów znalazło sie juz w Waszej gazecie i to nie jako debil miesiąca
Dziekuje za przeczytanie tego offtopicowego tematu ale musialem wyjasnic kilka spraw.
Mam pytanko:Czy jest opcja online??bo jak to to zaj..scie
Ekansik
26 02 2005, 18:06
SHIT! Myslalem ze ja znam dobrze angielski. Nic nie czaje z tej fabuły.
Bardzo bym prosił o wytłumaczenie. Jestem w misji gdzie trzeba uciekac treningowymi samolotami i sie zamotałem.
1. Yuktobanians to są Ci niby Rosjanie, a Belkans, kto to?
2. Kto to jest Pops 0_o
3. Ten grubas czemu jest przeciwko nim i do nich strzela w biurze, po co oni do niego poszli?
4. Ten chudy kapitan w czapeczce to jakis zły typ, tak?
5. Ten oddział 8492 to oni sa zdrajcami, ale co oni dokladnie zrobili. Wiem ze cos z prezydentem.
6. Co sie w ogole stało z prezydentem
7. Co sie stało z tym kapitanem co był na poczatku gry i go zestrzelili?
8. A moze ma ktos gdzies w necie streszczenie calej fabuły?
Prosze mi odpowiedziec do momentu tej misji gdzie sie ucieka samolotami treningowymi nie dalej. Bardzo, ale to bardzo thx za odp. Przydadza sie bo sie konkretnie zamotalem.
PS. Zaznaczcie ze odp bedzie spilerem zeby inni nie czytali przez przypadek. JESZCZE RAZ WIELKIE BIG THX.
SHIT! Myslalem ze ja znam dobrze angielski. Nic nie czaje z tej fabuły.
Bardzo bym prosił o wytłumaczenie. Jestem w misji gdzie trzeba uciekac treningowymi samolotami i sie zamotałem.
1. Yuktobanians to są Ci niby Rosjanie, a Belkans, kto to?
2. Kto to jest Pops 0_o
3. Ten grubas czemu jest przeciwko nim i do nich strzela w biurze, po co oni do niego poszli?
4. Ten chudy kapitan w czapeczce to jakis zły typ, tak?
5. Ten oddział 8492 to oni sa zdrajcami, ale co oni dokladnie zrobili. Wiem ze cos z prezydentem.
6. Co sie w ogole stało z prezydentem
7. Co sie stało z tym kapitanem co był na poczatku gry i go zestrzelili?
8. A moze ma ktos gdzies w necie streszczenie calej fabuły?
Prosze mi odpowiedziec do momentu tej misji gdzie sie ucieka samolotami treningowymi nie dalej. Bardzo, ale to bardzo thx za odp. Przydadza sie bo sie konkretnie zamotalem.
PS. Zaznaczcie ze odp bedzie spilerem zeby inni nie czytali przez przypadek. JESZCZE RAZ WIELKIE BIG THX.
1. skoro ruskie sa zle to oczywiste jest ze ci drudzy sa spoko
2. pops to ten mechanik co naprawa samoloty w hangarze
3. gruby bierze udzial w spisku majacym na celu sprowokowanie wojny miedzy dwoma panstwami
4.nie kojarze o ktorego ci chodzi
5.to wrogi odzial
6.zobaczysz
7.tez zobaczysz
Ekansik
26 02 2005, 18:31
1.Jak to, ale Belkanie przetrzymuja w zamku prezydenta, szmugluja samoloty do Yuoktobaniansow. Dobrzy to są chyba Oseas.
2.To wiem, ale dlaczego gruby chce go zastrzelic. Co on w ogole do niego mowi.
4.Chodzi o tego typa, który na poczatku rozmawia przez telefon i mowi ze wypowiedzieli wojne. Taki chudy, tez jakis dowodzca. Potem coś mowia o nim ale nie rozumiem do konca. On wydaje rozkaz aby zestrzelic ich przez oddział 8492.
5.Wrogi oddział, ktory sie wkradł w ich szeregi tak?
Pytanie kolejne.
Ciagle oni coś gadaja o zdrajcy, wojnie z przed 15 lat o Barrecie i Popsie, potem ten im pozwala sie katapultowac, zanim ich zestrzelił, potem są na jakims lotniskowcu. Co to za wasacz siwy tam jest kapitanem. Kurde jak sie motam. TO GORSZE NIZ MGS2
shit ja ac5 przeszedlem jaksi czas temu i nie pamietam szczegolow, jutro postaram sie przejsc te mijse i ci dokladnie odpowiedziec
kiender
27 02 2005, 09:33
SPOJLER / SPOJLER / SPOJLER / SPOJLER / SPOJLER
Najbardziej klimatyczne sa IMO trzy ostatnie misje w grze. Pompatyczna muzyka z pieknym chórem , odwolywanie sie do wznioslych ideii - łączenie narodów, pojednanie. I ten tekst przy tonącym lotniskowcu:
- "Kapitanie przegraliśmy, to koniec"
- "Nie, po raz pierwszy tej wojny czuje się zwycięzcą"
- "Jak to ???"
- "Wystartowli, udało się...wszystkie samoloty są bezpieczne w powietrzu"
Kto przeszedł grę wie o co chodzi

dla takich momentów warto mieć PS2...ehhh
Ekansik
27 02 2005, 11:40
No gra jest fajna. Intro jest wypas. A moglbys mi strescic fabułe? Bo dopiero koncze gre i nie wiem czy bede mial czas zagrac jeszcze raz. Bardzo plisss bo kurde sie zamotałem.
Ekansik
27 02 2005, 23:59
KONIEC! Skonczyłem. Gra WPYTEEEEEEEEEE! O fabułe sie nie bede pytał bo mam teraz galerie z filmikami i wszystkimi misjami. No wlasnie ale zauwazyłem takie coś, ze jakby jest misja 13A i 13B a potem jest 18 i 18+
I to wychodzi tak ze A lub B to albo jedna gramy albo drugą misje, a + to tak jakby ten + moglismy grac ale nie musimy. (Jesli wiecie o co mi chodzi). Wiec jak to jest? Są rózne misje czy jak? Dzieki za re.
Drugie pytanie. Czy AC4 tez byl taki fajny fabularnie? Czy te gry są powiązane ze sobą wątkiemf abularnym, czy są to kolejne alternatywne światy? Jest jakis AC ktory opowiada o tej wojnie z przez 15 lat? Przyznam sie bez bicia ze w poprzednie AC nie grałem. Ale po tej czesci pokochałem tą gre
ac4 ma fajna fabule. to ta wojna sprzed 15 laty to ac4;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.