Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo 2 Xbox Live Enabled - wrażenia, opinie
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Ryo-San
jeszcze tylko 11 dni panowie i w następny czwartek o godzinie 0.01 serwery Xbox Live w Europie dostaną status OPEN biggrin.gif
zapewne dla wielu z Was będzie to pierwsza gra na Xbox Live...bo z tego co widze to wlasnie wiekszosc osob łyka startery aby moc pociorac w Halo 2 wlasnie na serwach XBL...
Tak dla przypomnienia napisze ze chwile obecną zalogowani na Live są(wymieniam osby ktore znam i ktore tutaj sie udzielają) : Cegla, FIL, Rapti, Kaczor_666, Dlugi, Marshall, Azi, c1n3k, -GLD-Uzny no i ja....(FUCK niezła ekipa cool.gif )

a tak ogolnie czy zamierzacie dużo czasu spędzac na serwach XBL?..

a na koniec dodam że Halo 2 będzie pierwszą gra która w pełni wykorzystywać będzie Xbox Live TSUNAMI..czyli szykuje sie masa tournamentów "lajwowych", ligi i inne zrywające kask bajery...
o czym temat? hehe proste pogracie troche na Lajwie - napiszcie swoje spostrzezenia, uwagi, wady(będą jakieś?), zalety itp...
zapraszam do dyskusji cool.gif
Raptor
a tak ogolnie czy zamierzacie dużo czasu spędzac na serwach XBL?..

Postaram sie miec Online Status 24/7 wink.gif A na powaznie to ile bede tylko mogl, tyle bede siedzial wink.gif
o czym temat? hehe proste pogracie troche na Lajwie - napiszcie swoje spostrzezenia, uwagi, wady(będą jakieś?), zalety itp...
zapraszam do dyskusji  cool.gif

Wady... Na poczatku beda niezle obciazone serwery XBL i moze wyskakiwac Could not connect to xbox live tongue.gif
Moje HALO2 pewnie bedzie kolo 20 sad.gif - chyba ze wykombinuje jakos wczesniej w jakis dziki sposob icon_twisted.gif
marshall
A wiec zacznijmy...Gram od wczoraj rano na serwerach live i musze powiedziec ze czegos tak rewelacyjnego sie nie spodziewalem.
O samej rozgrywce nie bede duzo pisac bo 80% z was gralo juz na XBC wiec wie o co chodzi. Napisalem w innym temacie ze po premierze H2 definitywnie koncze z graniem na XBC i teraz po rozegraniu parunastu meczow jestem juz tego w 100% pewny. Co mnie sklonilo do takiej oceny?

STRONA TECHNICZNA

Po zarejestrowaniu sie na www.bungie.net dostajemy w lapy cos czego jeszcze do tej pory zadna gra nie dostala biggrin.gif
Mianowicie...

Wyobrazcie sobie wchodzicie na XLive, wybieracie sobie jakis tryb rozgrywki (jest tego cala masa) laczycie sie, gracie sobie z ludzi ze swiata bez zadnych opozniej nie mowiac juz o lagach, swietnie sie bawicie parenascie godzin po czym znudzeni ( juz to widze hyh.gif ) siadacie sobie do komputera.
Chwila namyslu wchodze na stronke Bungie (przeciez (pipi) po to sie rejestrowalem nie) :wink: A tutaj mala niespodzianka...
Wszystkie wasze mecze wyszczegolnione co do minuty, wypisane czarno na bialym gdzie graliscie z kim graliscie, ilu patalachow ze snajperki headshotami sciagneliscie, a nawet ile amunicji wystrzelaliscie i ile tych pociskow trafilo adresata. Po kazdym mecz mozecie sprawdzic od razu co i jak, jest to tylko kwestia odswiezenia strony i juz wszystko jest smile.gif

POPROSTU WSZYSTKO

Malo tego mozecie sprawdzic na mapie danej rozgrywki kogo, z jakiej pozycji i danej broni zabiliscie biggrin.gif Ja nie mam pytan jak rzeklby Ryo-San
laugh.gif
Dodatkowo za wygrywane mecze dostajecie levele ktore w miare dobrych statsow szybko rosna i daja mozliwosc gry z lepszymi, bo musicie wiedziec ze jak bedziecie miec level 2 to nie zagracie z typami z 10 poziomu co mobilizuje strasznie do lepszej gry biggrin.gif Ale nie myslcie sobie ze nabijecie parenascie fragow, dojdziecie wysoko i h*j, gra niestety kara obibokow i level na leb na szyje leci w dol :wink: Jeszcze jedno...sa cztery osobne "kategorie" ....

Rumble Pit
Team Skirmish
Head To Head
Big Team Battle

Osobno jest dla klanow...

Minor Clanmatch

Major Clanmatch

W kazdej "kategorii" level trzeba nabijac osobno, nie ma jednego glownego.

Na chwile obecna koncze bo gra stygnie, jeszcze sam do konca jej nie rozgryzlem, ale jesli cos nowego odkryje to dam znac.
Do szybkiego zobaczenia na serwerach biggrin.gif

Nota 10/10 DLA MNIE biggrin.gif
Raptor
Dzis godzina 15cos... zmartwiony, ze nie mam jeszcze halo2 slysze domofon "Dzien dobry ja mam tu przesylke, ktora nie miesci sie do skrzynki..." smile.gif Wiedzialem... to bylo moje halo2 smile.gif.
Pierwsze co to jakies zaaranzowane gierki z Marshallem (50:28 na Lockout w 1v1 wink.gif). Ogolnie juz troche gier pogralem smile.gif tutaj znajdziecie moje statsy, a tutaj znajdziecie wyniki gier itp. Jak dacie na jakas gre... to mozecie dac Game Viewer i macie screeny mapki i miejsca zaznaczone gdzie ja i kto mnie zabil i jaka bronia - bardzo fajna sprawa.
Xbox Live jest fajny... ale te tryby wymyslone przez Bungie lekko ssa pale.
Kenshin
No Bungie pokazalo klase przez duze K z tego co pamietam juz dawno niebylo tak (pipi)ch opcji"pobocznych" dotyczacych gry biggrin.gif A jesli tak zaczeli to bankow dadza nowe mapy do sciagniecia na Xbox Live biggrin.gif Tak sadze biggrin.gif
Ozi
No Bungie pokazalo klase przez duze K z tego co pamietam juz dawno niebylo tak (pipipi) opcji\"pobocznych\" dotyczacych gry :D

Bardzo podobny system zastosowano po raz pierwszy już kilka lat temu w "Unreal Tournament". (btw - zarąbista gra :P)

Jeśli o mnie chodzi to w rozgrywce online liczy się tylko to, żeby nie było lagów. Wszystkie te cyferki, statystyki i inne pierdoły może i są ciekawe ale w gruncie rzeczy nieistotne. Jak znam życie każdy z grających w Halo2 po 2 miesiącach zapomni o tych statystykach - liczyć sie będzie jedynie miejsce w tym rankingu. A to kogo, jaką bronią, ile razy, z którego miejsca... :/ Ot, ciekawostka.
Kenshin
No Bungie pokazalo klase przez duze K z tego co pamietam juz dawno niebylo tak (pipipi) opcji\"pobocznych\" dotyczacych gry biggrin.gif

Bardzo podobny system zastosowano po raz pierwszy już kilka lat temu w \"Unreal Tournament\". (btw - zarąbista gra tongue.gif)

Jeśli o mnie chodzi to w rozgrywce online liczy się tylko to, żeby nie było lagów. Wszystkie te cyferki, statystyki i inne pierdoły może i są ciekawe ale w gruncie rzeczy nieistotne. Jak znam życie każdy z grających w Halo2 po 2 miesiącach zapomni o tych statystykach - liczyć sie będzie jedynie miejsce w tym rankingu. A to kogo, jaką bronią, ile razy, z którego miejsca... confused.gif Ot, ciekawostka.

Ale sam przyznasz ze bardzo interesujaca ta ciekawostka biggrin.gif
Raptor
Dzis zagralem po prostu bosko w Big Team Battle on WaterWorks, co prawda 3rd, ale to spowodowane jest remisem druzyn - jeden koles z naszego teamu przylozyl i jeden z przeciwnej druzyny i gra zakonczyla sie remisem, a szkoda bo dzieki mnie (nie ma to jak skromnosc) status fragow byl: 97:51 (z czego 26 fragow moich) przy okazji zalapalem 22 medale co wzbudzilo podziw w obu druzynach i bylo "wow! 22 medals" smile.gif Zaliczylem swoje pierwsze kill frenzy (5 killsow po kolei! smile.gif). Po wiecej szczegolow zapraszam tutaj: http://www.bungie.net/Stats/GameStats.aspx...yer=Raptor%20PL smile.gif Filnoob moze byc dumny wink.gif

Update: http://www.bungie.net/Stats/GameStats.aspx...yer=Raptor%20PL
37 medali i 34 killsy smile.gif
Raptor
Nowy update do halo2 wyszedl... naprawia pare bugow w grach rankingowych (te czekanie dluzsze na gry) oraz odblokowuje Foundation smile.gif
marshall
Zgadza sie, to co bylo bolaczka czekajac na ludzi teraz juz poprawione biggrin.gif Chwila moment i juz pokoj zapelniony biggrin.gif Mapa bardzo fajna, przyda sie na 1vs1 hyh.gif
daelk
O ja cie(pipipi),przeczytawszy laugh.gif i zobaczywszy te statystyki (Raptor PL!Do przodu POLSKO! biggrin.gif )doznalem uczucia podobnego do tego z dziecinstwa kiedy czekalem na Sw.Mikolaja laugh.gif ,teraz czekam na te cholerna przesylke...O Rany %$#@$%^&ogien,woda, ZSRR!!(nnie tu faktycznie przesadzilem.. :wink: )przepraszam za off...
Raptor
E... dalem sie namowic na pare gier w gorszych skladach... i skonczylo sie tym, ze z 12lv spadlem na 11lv sad.gif. Wiecej nie gram gier rankingowych ot tak... sorry guys - only Big Team Battles - no more Team Skirmish games sad.gif.
marshall
E... dalem sie namowic na pare gier w gorszych skladach... i skonczylo sie tym, ze z 12lv spadlem na 11lv sad.gif. Wiecej nie gram gier rankingowych ot tak... sorry guys - only Big Team Battles - no more Team Skirmish games sad.gif.

Oj jaka krzywda, jak przykro...jak to sie moglo stac, level spadl :cry: jestesmy z toba w tych ciezkich chwilach, to wielki cios chyba dla wszystkich ze nie zagrasz juz z nami :? PODARUJ DZIECIA SLONCE ... sad.gif
Raptor
Marshall to ze nie chce grac Team Skirmish nie oznacza, ze innych gier nie zagram (od Arranged po Big Team Battle). Po prostu na TS mi zalezy i tyle.
wrog
Oj Raport wspolczuje ci ze spadles o ten 1 level m.in. przeze mnie hehe. Nie przejmuj sie tak tymi statsami, nie zawsze mozesz wygrywac. laugh.gif
Raptor
Nie chodzi tylko o was, bo juz wczesniej w jakims gorszym skladzie wtopilem... po tej jednej grze akurat spadl juz. DEOT.
Ryo-San
Kaczora Friend's List z dzisiejszego wieczoru:

Casper one is playing Halo 2.

CHUCKY 81 is playing Halo 2.

ewanson is playing Halo 2.

GD GRAVE GD is playing Halo 2.

gmeru PL is playing RalliSport Challenge 2.

Gumka is playing Halo 2.

KommunistGeorge is playing Halo 2.

Leoncio PL is playing Halo 2.

lookeer is playing Halo 2.

LUnAtiC n01 is playing Rainbow Six 3.

mAcToR PL is playing Halo 2.

MaxiGaz is playing Halo 2.

pole is online.

PubeL is playing Halo 2.

Raptor PL is playing Halo 2.

ReddyS PL is playing Halo 2.

TUCEK is playing Halo 2.

wrog is playing Halo 2.

xdRx AdReNaLiNe is playing Halo 2.

xdRx GoLeAfSgO is playing Halo 2.

powiem tyle LOOOOOOOOL...:a na dniach w Halo 2 na Lajwie zaczną grać jeszcze:FIL Juan, gmeru, Kenshin, c1nek, siwy, Uzny no i ja laugh.gif
Nie mam pytań
A.Z.BEST

Czyli jak? Znowu będzie tak jak z Długim na Spliterku? Że tylko by chcieli grać na ranking cwaniaki, a jak mają grać Z kimś słabszym, to "NIE! NIE!". Spoko, Dino i tak nie będziesz pierwszy ;p. Mnie to wali tongue.gif. Wiem, że pierwszy, drugi, trzeci ani pewnie setny nie będę, więc będę se grał oby mjut był wink.gif.
Raptor
Azbest... nie przeciwko kumplom na ranking tylko z nimi jak juz cos. Big Team Battle to tez rankingowa gra. A w kazda Arranged Game chetnie zagram, wiec nie wiem o co wam chodzi.
Kaczor_666
Ja to walę cały ten ranking a customy są dla (pipi). Przynajmniej jak przegrasz to masz jakąś większą mobilizacje i wiesz, że jeszcze trzeba się poduczyć. Wygram 6, 5 przegram ale zawsze na rankingach jest wyższy poziom i można się uczyć na błędach a mojich statów i tak nikt nie ogląda.
Raptor
To co? mam specialnie przegrac xx meczy aby miec ten sam lv co reszta i powoli zbierac razem z nimi doswiadczenie? Przeciez po to bungie wymyslilo te poziomy. Jezeli masz graczy w teamie 3x lv13 i 1x lv1 to ten co ma lv1 jest traktowany na najnizszym poziomie lapiacym sie do gry z takimi pomimo tego, ze nie lapie sie jeszcze poziomem gry (wyjatki: takie File co dopiero zaczna grac). Po to sa te levele aby stopniowo wedlug umiejetnosci piac sie w gore, a nie na skroty - zagram 3 gry z takimi, wygramy(?) i bede mial 10lv w gore. Macie mi za zle, ze nie chce Team Skirmisha grac... bo przeciwnik dla was jest jeszcze za mocny. I za to macie pretensje do mnie... . Owszem Kaczor jak przegrasz to ty masz wieksza mobilizacje, ale watpie czy takim teamem wygrasz 6, a przegrasz 5 (na wyzszych levelach czesto masz duzo remisow - assaulty, CTFy). To o czym ty mowisz to gra z rownymi sobie ludzmi na tym samym levelu (wtedy najlepiej sie uczysz... na wyzszym dostajesz lomot i nie wiesz nawet co i kiedy sie stalo i jak to? to gra sie juz skonczyla?). A jak chcecie sobie pograc z losowym przeciwnikiem... przeciez jest Traning Ground (gra z losowym przeciwnikiem, ale nie rankingowa). Kazdy chce sie dobrze bawic. Z mojej strony DEOT.
M@IDEN
Raptor badz kto inny.takie pytanie z boku...Czy na livie ludzie grają w tą "nową" mapke question.gif
Raptor
Foundation? Jacys tam graja... ja z paroma znajomymi (marshalla udalo mi sie sciagnac smile.gif bo byl akurat online) bawilismy sie na niej w supermanow i wylatywalismy poza mapke (nawet niewidzialne sciany - udalo mi sie znalezc wyjscie wink.gif). Zabawa byla przednia laugh.gif.
marshall
No zgadza zabawa byla przednia biggrin.gif Swordy rzadza jesli chodzi o ten tryb zabawy :wink: Dino naprawde fajne patenty thx za zaproszenie biggrin.gif
Raptor
Nareszcie Bungie poszlo po rozum do glowy... w przypadku remisow czesto okazywalo sie ze druzyna czerwonych wygrywala (byla w statsach jako 1st), teraz w przypadku remisu (nie wazne czy w grze nam pokaze 1st czy 2nd) otrzymamy 1st w statsach (obie druzyny) - wiec nareszcie jest FAIR smile.gif Pewnie dlatego dzisiaj zdjeli statsy na dluzszy czas (nie dzialaly pare godzin).
wrog
Wrog nie znalem cie wczesniej, nie wiem ile/czy wogole grales w Halo jeden na xbc, jak bys przegral tyle godzin ile tu niektore osoby to bys wiedzial jak kolosalna przepasc jest miedzy tymi grami. 

W Halo jeden grałem tylko przez chwile - gra mi się nie spodobała jakoś. Jak ta roznica jest ogromna czytam co chwile, dlatego napisalem jak wygladala podobna sytuacja. Jesli komus sie az tak nie podoba zawsze moze grac w Halo 1 przez xbc, ale ja twierdze, ze Bungie dobrze zrobilo zmieniajac gre do tego stopnia. smile.gif Taka jest moja opinia na ten temat, nie da sie przeciez kazdemu podpasowac. Wiadomo jednak,ze takie zmiany najbardziej uderzyły w najlepszych.
FiL4
Wiadomo jednak,ze takie zmiany najbardziej uderzyły w najlepszych.

Powiedz, ze zartujesz? Tu nie chodzi oto kto jak dobrze gra w Halo - tak tylko mysla nooby, ktore i tak dostaja rejpy w H2. Dla nich to jest kolejna nic nie wnoszaca gra - za miesiac beda grac w GR2 albo inny badziew. Jesli spojrzysz na rankingi Bungie.net to wszedzie prowadza prosi, ktorzy w Halo1 wygrywali wszystkie duze turnieje. Znam wiekszosc tych ludzi i uwierz mi, ze im tak samo ta gra sie nie podoba. Czym dluzej w nia graja tym bardziej ich od H2 odrzuca. Teraz OGRE zamiast 5-8 headshotow na mecz robi ich 30 bez zadnego wysilku. Ci najlepsi gracze graja teraz tylko dla pieniedzy, ktore beda mogli zarobic na pierwszych turniejach MLG i AGP, a po nich juz licza na to, ze ludzie znudza sie ta kiczowata gra (czytaj: opadnie podniecenie wywolane glosna premeira) i wroci stare Halo. H2 jest po prostu za latwe, wymaga szczatkowych umiejetnosci i nie ma tego calego wspanialego gameplayu pierwszej czesci, ktory je odroznial od innych strzelanin.
ps. Nie wspomne o tym, ze w Halo 2 spltiscreen na 4 graczy jest beznadziejny. To byla podstawa turniejowej popularnosci Halo, to nie jest pecetowa gra zeby kazdy gral na 1 ekranie - cala rozgrywka traci przez to swoj niepowtarzalny konsolowy urok.
Raptor
ja twierdze, ze Bungie dobrze zrobilo zmieniajac gre do tego stopnia. smile.gif Taka jest moja opinia na ten temat, nie da sie przeciez kazdemu podpasowac. Wiadomo jednak,ze takie zmiany najbardziej uderzyły w najlepszych.

Te zmiany maja spore szanse wplynac na to ze nie bedzie w ta gre turniejow. Pare przyczyn juz podal Fil.
wrog
Jeśli poziom obnizyl sie az tak bardzo to was rozumiem. Jesli ktos kto byl bardzo dobry w jedynke siadajac do H2 nie musi uczyc sie nowego stylu grania to niedobrze. Najwyzej spolecznosc graczy w Halo podzieli sie na tych, ktorym druga czesc nie podpasowala i tych, ktorzy jednak wola nowe Halo. Wszystkie nooby tak szybko nie uciekna, spokojnie smile.gif
Ryo-San
:shock: mam Halo 2 (w końcu :!: ) dzisiaj ok. 11 listonosz przytargał mi paczuszke z dvdcrave a w niej piekne metalowe Halo 2 limited editon...
odpaiłem gre...i odrazu dorwałem sie do Xbox Live...
BOŻE 8O GRA ZRYWA KASK 8O Co tam sie dzieje to naprawde nie jestem w stanie opsiac. 8O ...masa trybów..i mega mega mega tony miodu tryskające z ekranu..ludzie tam jest tyle opcji online ze grając dzisiaj ponad 10 godzin non stop jeszcze wszystkiego nie zaczaiłem...obsluga Xbox Live Tsunami i inne smaczki...normalnie jestem tak podniecony jak nigdy biggrin.gif
masa Polakow na sieci...normalnie nie mam pytan..
najlepsza gra online w jaką grałem w swoim dłuuuuuugim zyciu gracza...
online w Halo 2 jest normalnie 11/10 biggrin.gif

tu moje noobowskie statsy na bungie.net ... :wink:

http://www.bungie.net/Stats/PlayerStats.as...yer=RyoSan%20PL

ide grac dalej bo normalnie chyba sie uzależniłem cool.gif
Raptor
NA 11 na pewno nie, ale cieszy fatk ze ma sie wplyw na zmiany (czegos takiego jeszcze nie bylo), pograj wiecej to zobaczysz pare niedociagniec (polecam shotgun rumbles laugh.gif) bardziej z winy samego xbox live juz.
Niedlugo zagramy smile.gif
Maiden
No to Xboxlive sprawiło ze pogrzebałem XBC icon_twisted.gif powiem jedno=XLB=(pipipi) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif piekna sprawa
zaqwsx
gram od ok 5 godzin przez xbox Live i musze powiedziec ze jest super , prawie laqow nie ma ...
duzo opcji i moge sobie wkoncu pograc spokojnie 4vs4 ...

przez te ponad 5 godzin nabilem juz 9 level w team slayer smile.gifsmile.gif
Jędrek
Gram juz sporo i takze jestem pod ogromnym wrazeniem. Szkoda, ze na 16 czasami lacze nie wyrabia. Naszczescie jeszcze nie spotkalem sie z oszustwiami wink.gif Jest dobrze wink.gif
Flik
pierwsze wrazenie bylo bardzo kiepskie ale jak troszke pogralem to po prostu (pipi)ioza smile.gif rumble pit grasz z gosciami na twoim poziomie i nie ma tak ze zbyt latwo wszystkich rozwalasz... trzeba caly czas sie uczyc a poznanie planszy to PODSTAWA. nie wiesz gdzie lezy jaka bron i mozna pozegnac sie z wygrana. musze tylko zebrac troche kasy i tez tam zawitam smile.gif a tymczasem gram na xbc tongue.gif
zaqwsx
heh mam dziwny problem , mam zielony ping a mam ciagle laqi w dzien .

Jak sobie gram to ze wszystkich broni mnie prawie zabijają , a jak gram w nocy jest odwrotnie i nabijam sobie o 2 levele wyzej po czym w dzien spadam :?

myslicie ze to przez moj Win98 mi troche laquje ?

mam Neo 512 wiec mysle ze nie powinno tak być :?
Ryo-San
dokladnie..bankowo jest to przez win98 a dokladnie przez sasyfienie kompa...
na neo 512 lagow byc nie powinno
SIKI
Taaa mi przez Win98 nie chciał się z Livem! podczas rejstracji połączyć confused.gif
Zainstaluj XP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.