Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: czy posiadanie Gamecube`a ma sens?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4
Greg
exclusivow jest malo, w dodatku te ktore sa traca ten status (VJ, ToS, RE4), gry multiplatformowe sa DUZO drozsze niz te same gry na PS2... w dodatku nie wychodza najlepsze multiplatformy (GTA Vice City, Burnout3, PES4)... zastanawiam sie czy nadal trzymac tostera i chyba stwierdzam ze to po prostu nie ma sensu...
Ins
ja mimo wszystko bede trzymal swojego GCka , dla Metroida i Zeldy,zreszta i tak kolekcionuje konsolki wiec sprawa jasna
Cube
Na GC dalej będzie dużo fajnych tytułów! A "tasiemce" od Nintendo są spoko!
Splender
Hmm w tej chwili musze przyznac ze konsolke trzymam tylko dla nowej Zeldy... innej konsoli nie kupuje tylko z tego wzgledu ze musze swoj czas poswiecac w zdecydowanie wiekszej mierze nauce a nie graniu biggrin.gif ...postanowilem 'przerabiac; tylko exclusivy i gry najlepsze, a ze tych ostatnio coraz mniej wiec i czasu na nauke mam wiecej...zreszta mnie granie powoli przestaje bawic, ale to juz inna historia...dobra, nie marudze juz arrow.gif
Czopek
Chyba na tym samym temacie opiera się "Czy warto kupić Gc?" :roll:
Kocmax
NGC Jest fajną maszynką a że gry na Ngc są nie fajne to twoja sprawa ale gier przybwa np.Resident Evil 4,Nowa Zelda,Metroid Prime 2,Kiler 7
Fifa 2005,NFSU 2,THUG 2 -No to jak te gry są wedlug ciebie do bani to sam pomysl czy zrobil bys lepszą.
OsciBosci
NGC Jest fajną maszynką a że gry na Ngc są nie fajne to twoja sprawa ale gier przybwa np.Resident Evil 4,Nowa Zelda,Metroid Prime 2,Kiler 7
Fifa 2005,NFSU 2,THUG 2 -No to jak te gry są wedlug ciebie do bani to sam pomysl czy zrobil bys lepszą.

wspaniale przyklady gier podales, pominales tylko ze polowa z tych gier jest multi i predzej gracz sciagnie ja sobie na PS2 albo ixa anizeli kupi oryginał na gacka
szczurek
warto chociazby dla gier 1st party....ALE jak wiadomo z tego sie nie wyzyje wiec najlepszym wyjsciem jest posiadanie Xbox/Ps2 + GC, wtedy masz idealna kombinacje. Sam zastanawiam sie nad sprzedaza GC, kupieniem Xboxa a po swietach znowu zakupic toster :}
blancio
Ja co prawda nie zamierzam sprzedawac mojego Gacusia cool.gif ale powaznie mysle nad kupnem PStwo/Xbox + jakiejs fajnej gierki na neta tongue.gif glownie dla neta chcialbym ktoras z tych konsol smile.gif
Tokar
W obecnej chwili jeszcze ma => MP2 i nowa Zelda,ale potem,to już będzie chyba tylko sens kolekcjonerski ;]
Balbiś
Chyba ze ktos posiada Animal Crossing, grę która "nigdy" się nie kończy smile.gif
YETI
Ja konsolke trzymam tylko i wyłącznie dla RE4 i nowej Zeldy.
nWo
[b]Ja chcialem kupic NGC dla RE 0 RE: Remake i RE 4 oraz nowego Twin Snakes. Teraz jednak RE 4 bedzie na ps2 to wsumie mi nie przeszkadza.

Za ta konsolka przemawia niska cena. A przeciw malo rajcownych tytułów. Niestety jak ktos sie napali tak jak ja to nie ma przebacz. smile.gif
ogqozo
Czy wam kurna odbija? Ja nie mam wątpliwości że GaCek jest lepszy od innych konsol. Mało gier, ale za to najlepszych. Jeśli żresz hamburgery i oglądasz MTV, śmiało graj w Burnouta i inne ambitne gry. Jeśli uważasz, że gry powinny być dziedziną sztuki, masz do wyboru tylko gry od N.
Green Goblin
Czy wam kurna odbija? Ja nie mam wątpliwości że GaCek jest lepszy od innych konsol. Mało gier, ale za to najlepszych. Jeśli żresz hamburgery i oglądasz MTV, śmiało graj w Burnouta i inne ambitne gry. Jeśli uważasz, że gry powinny być dziedziną sztuki, masz do wyboru tylko gry od N.

ROTFL laugh.gif Jaki fanboj ja nie moge..pewnie bys sie posikał gdyby Burnout 3 byl na GCN...czlowieku Gamecube zdycha i każdy to widzi..a Twoje gadki ze GCN to najlepsza konsola są poprostu komedią laugh.gif
Pedałkowaty Marian to dzieło sztuki laugh.gif hahaha
w czym GCN jest lepszy od PS2 i Xbox'a hahaha moze w liczbie exlusivów haha...czlowieku nie przesadzaj bo poprostu zaraz pękne ze smiechu..kolejny zaslepiony fanatyk ktory robi dobrą mine to złej gry laugh.gif
crasher100
Ja kupiłem ja głównie z powodu ceny :wink: A przy okazji jest dosyć dużo ciekawych gierek prz których spędza się długie godziny. Przyłady?? Zelda:WW,Soul calibur 2, Harvest Moon:AWF, THUG 2, Donkey Konga,Nfs:U 1 i 2....no dobra nie chce mi się dalej wymieniać smile.gif Kolejna plus dla GC to sprawa z piratami. Sam po sobie wiem, że zazwyczaj jak kupujesz albo pozyczasz piraty to co najmniej z 5. Odpalasz pierwszego ....e lipa....drugiego....no w sumie niezłe ale i tak zarzucasz następnego itd.
A tutaj możesz pograć sobie dłużej, bo nie znam osoby która by kupiła oryginała za powiedzmy 150zł i po 10 minutach rzuciła go w kąt.
A.Z.BEST
Nazywasz zaletą to, że kupiłeś grę gniota za 150zł i nie możesz jej spokojnie olać, bo kosztowała kupę szmalu?

Spoko, jak gra jest dobra, to nie ma miejsca na olewanie jej, więc nie fikaj ;P.

No niestety Big N przegrało. Ale z drugiej strony to dobrze. Sega i Nintendo będą robić najlepsze gry i nie będę musiał się zastanawiać czy wybrać PS3/4 czy X2/3 czy N256. Maks. 2 konsole a gier full i o to chodzi. O ile jeszcze posiadanie GCN nabiera już powoli wartości sentymentalnej, o tyle kupno jej w tym momencie dla gier, to trochę lipa. Kilka gier na krzyż czeka GCN. Świetnych- to fakt, ale na pewno więcej świetnych i jeszcze wiele bardzo dobrych ukaże się na X i PS2.
crasher100
Hmmm od tego żeby nie kupować gniotów są czasopisma na ten temat(psx extreme tongue.gif ). W końcu po to są, żeby zapoznać czytelnika ze swoją opinią na temat gry i ew.ustrzec przed kupnem, bo nie jest warta swojej ceny. A co do gier to fakt, lawiny ich nie ma, ale zanim ja nadrobie zaległości w graniu to wejdzie jeszcze pare watrych uwagi tytułów :wink:
Poza tym nie jest tego az tak mało. No i nie każdego stać na to żeby kupić np.7 oryginałow miesięcznie.
_Rikkamaru_
Jeżeli gra się niewiele (i ma sie kase na gry) to GCN jest idealnym rozwiązaniem. A jeżeli gra się więcej to lepiej wybrać inne konsole (PS2:), jednak najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie 2 konsol np. PS2 + GCN. Ja zazwyczaj gram sobie na PS2 podczas gdy gamecube leży w szafce, ale gdy wyjdzie jakaś dobra gra na GC pokroju Zeldy czy Viewtiful Joe gram na GC...gry na GCN są w większości lepsze od gier na inne konsole czy multiplatformów, ale jest ich niewiele i są zbyt drogie, żeby je wszystkie mieć.

Moim zdaniem posiadanie kazdej konsoli ma sens o ile ma się oczy, ręce (z palcami tongue.gif) i sprawny telewizor smile.gif
Link-in
Denerwują mnie ludzie, którzy mówią że Nintendo jedzie na samych Marianach i Zeldach. Przecież robią tyle nowatorskich gier. A czym niby jest Odama, albo Geist. W kolejce stoją również Starfox Assault, Advance Wars:Under Fire itd. Ale z drugiej strony po co zmieniać coś bardzo dobrego. Chyba tylko dlatego żeby było idealne.
Garcia
Dla fana Nintendo, Mariana i Zeldy posiadania albo ewentualny zakup mas sens tongue.gif jednak dla goscia ktory lubi sobie popykac w bardziej mainstreamowe tytuly posiadanie Gacka sensu juz moze nie miec :? fakt ze np.Zelda to gra wielka jednak co by bylo gdyby ktos kcial sobie zapuscic jakas gierke na 20 minutowa paryjke question.gif question.gif takich gier na Gc brakuje sad.gif no i jeszcze sprawa z piratami w naszym pieknym kraju czest to ze da sie ciorac na piratach decyduje o zakupie konsoli icon_evil.gif sorry love story...ale dla przecietnego gracza (takiego jak ja tongue.gif) zakup Gacka nie ma sensu.. lubie sobie pociorac w co innego niz Zelda a Mariana nie cierpie tongue.gif no i nie stac mnie aby wydac 150 zeta na jedna giere icon_evil.gif
Czappi
Pirat to nie gracz, jak słysze wypowiedz, że konsola jest do bani bo nie ma na nią piratów to już ręce opadają...
Garcia
Pirat to nie gracz, jak słysze wypowiedz, że konsola jest do bani bo nie ma na nią piratów to już ręce opadają...

LOL Wiec 3/4 osob piszacych na tym forum to nie gracze tongue.gif i nie napisalem ze konsola jest do bani (czytaj uwaznie) jest na nia wiele spoko gier (Zelda rox biggrin.gif) ale ich cena jest za duza jak na moja kieszen (i na kieszen wielu innych ludzioof),a zaelt ma sporo np. cena (chociaz odbijaja sobie na grach) i to ze wiekszosc gier jest na maxa dopracowanych (np. Metroid Prime biggrin.gif), wiec podnies swoje rece i sprobuj czytac ze zrozumieniem (60% Polakow tego nie potrafi tongue.gif)
Ins

a ja jak czytam ze GCN jest swietny bo nie ma na niego piratow to tez mi rece opadaja ;]

ale zes "miszczu" dowalil ze pirat to nie gracz , normalnie stary zes blysnal ... ehh wiec ty masz multum gier , wszystko oryginaly,kupujesz srednio 2/3 gry miesiecznie za min 100 zl tak ? fajnych masz starych;] tez takich chce=P

a tak na powaznie na GCNa kupuje oryginaly(nie mam wyboru,fakt) ale na DC np takie tytuly jak Shenmue mam na oryginale,tak samo jak niedlugo bede mial PS2 (qrde bele juz drugi raz ;] ) to wiekszosc gierek na piraciku zapodam a MGSa3 DMC3 Tekken'a5 Virtue4 i inne killery kupie na oryginale,u nas w Polsce inaczej nie mozna ,chce grac w to co jest na rynku a nie to na co kieszen pozwala
Czappi
A wiedz, ze bogaty nie jestem i gry kupuje od czasu do czasu i z tym mi dobrze...przyznam, jak mialem PSX'a to nie mialem zadnego oryginału, potem kupilem gamecube i sie przyzwyczailem do oryginałow i teraz mam ps2 to tez kupuje oryginaly, z grami na ps2 jest lepsza sytuacja niz z gcn. Te ceny gier z gacka to lekkie przegięcie. Chcialem sobie pograc w Zelde i Metroida to były drogie, pozbyłem sie gacka to te gry wpadły do player choice...sie ma to szczescie
HunterX

a ja jak czytam ze GCN jest swietny bo nie ma na niego piratow to tez mi rece opadaja ;]
Pirat to nie gracz, tylko złodziej.
OGROMNĄ zaletą GC jest brak piratów. Chcesz grać, kupujesz konsolę i kupujesz orginalne gry na nią. Jak Twoją pasją są Ferrari i chcesz jakieś mieć, to nie kupujesz na stadionie Malucha po tuningu, tylko zbierasz na furę ww. marki. Nikt do niczego nie zmusza. Ja ze swojej strony dodam, że byłbym niezwykle ucieszony gdyby konsole były nie do złamania przez piratów. AmenT ;].
Ins
no dobra rozumiem przeslanie,tylko nie kce mi sie sluchac tych wytlumaczen po raz n-ty ;]

a tak poza tym mam pytanie do was ;] ktory z was zainstalowal swojego Windowsa ze swojego kupionego za duuuuza kase oryginalu ? ;]
tylko nie piszta ze jedzieta na Linuxie =P
(end of offtop)
blancio
a tak poza tym mam pytanie do was ;] ktory z was zainstalowal swojego Windowsa ze swojego kupionego za duuuuza kase oryginalu ? ;]  
(end of offtop)

JA biggrin.gif
absolutnie zgadzam sie z HunterX, gry to nie jest produkt niezbędny do życia - to produkt luksusowy - kupujesz gdy Cię stać, gdy Cię nie stać - nie kupujesz. Proste. Nie pisze tego z pozycji jakiegos burżuja który szpanuje hajsem - wprost przeciwnie. Mógłbym iść o zakład z tobą że mam mniejsze fundusze. Póki co nie pracuje ( jeszcze ładnych pare lat biggrin.gif ) a jade na kieszonkowym , a sytuacja w rodzinie - uwierz, nie jest kolorowo. Jednak rezygnuje z wielu rzeczy, aby móc pozwolić sobie na granie - nie wydaje na inne rzeczy, bo wolę grać. Grać z czystym sumieniem. GRAĆ.
Ryo-San

absolutnie zgadzam sie z HunterX, gry to nie jest produkt niezbędny do życia - to produkt luksusowy - kupujesz gdy Cię stać, gdy Cię nie stać - nie kupujesz. Proste

to samo jest z duetem PC+Windows..
Mithos
(end of offtop)

Ja mam oryginalnego Windowsa cool.gif
Ins
Ja mam oryginalnego Windowsa cool.gif

to jestes jedna z kilku(moze=P) osob ktore sa na legalu na tym forum =P
blancio
jest nas przynajmniej 2 smile.gif
crasher100
W Polsce mało kogo stać na Windowsa, bo za mało zarabiamy a poza tym wile osób słysząc słowo "windows",od razu kojarzy sobie wieszanie się go.
Dobra koniec tego OT to miał być temat o Gacku a nie o windowsie. :wink:
Garcia
to taki lekki offtopic tongue.gif ja mialem oryginalengo windowsa biggrin.gif ale zaginal w czasie remontu icon_evil.gif icon_evil.gif a co do piracenia gier no zlodziejstwo to jest ale coz poradzic jak bede zarabial 2000 zeta na miesiac bede lecial na oryginalach i wtedy posiadanie GaCka bedzie mialo dla mnie sens tongue.gif
pro
ja przymierzam sie do zakupu NGC.powod: cena i gry.jak siegam pamiecia to 3 lata temu za 399 zl kupilem Dreamcast i to dopiero maszyna.Soul Calibur,Shenmue,MSR,PSO,...A na NGC za 399 zl to mamy Zelda:WW,Metroid Prime,Soul Calibur 2 smile.gif,ot moja opinia
crasher100
Ostatnio zauważyłem bardzo dziwna rzecz na którą niegdy nie zwróciłem uwagi.
Otóż miałem PSone i sprzedałem,a NES'a mam już baaardzo długo i nie sprzedałem i nie mam nawet takiego zamiaru:)
Teraz w domu mam same konsole Nintendo(Nes,GC i gameBoy) icon_twisted.gif
Może w przyszłości jak się uda to nabęde jeszcze jakiegoś next gena.
Jak przymierzałdem się do kupna next gena to najpierw chciałem PS2, potem Xboxa,a w końcu kupiłem kostke :wink:
fl0ydasek
ja mam PS2 i chcialbym miec albo kostke albo iXiego hyh.gif no i jest nas trzech bo tez mam oryginalnego windowsa biggrin.gif i jedno pytanie...co jest wedlug Was (graczy) najlepsze...Xbox, Gamecube czy PS2??
Mendrek
No... ogolnikowo rzecz biorac, to lepiej GC od Xboxa... Jak wiadomo X jest silna konsola, ale jakos tak na logike zostaje w tyle. Ps 2 powerem zabija X, GC klimatem. Co nie oznacza ze X jest slaby, mozna go kupic jako dopelnienie do dwoch posiadanych lepszych od niego konsol wlasnie... Gc ma sens, jesli kocha sie w grach glownie rozrywke. Mozna sie swietnie zabawic, gry na N to swego rodzaju jakas tradycja, ci ktorzy wychowali sie na Mario, Zeldzie wiedza w czym biega i jaka magie dzierza w sobie te gry. Kazda ma ten japonski klimat fantasy, wiekszosc jest mila dla oka... Sa oczywiscie Resident, czy Metroid czy SC 2. Tak, w tej kostce zamkniety jest nie dosc hold dla wszystkich gier dawnych ktore tworza swoista ere (choc nie az tak dluga, potem wszedl PSX i zaczela sie nowa), to tez zamyka w sobie atrybuty pozostalych dwoch konsol. Gc potrafi urzec, Baiten Kaitos, nowy FF... GC ma swoj power, wydaje sie niepozorna i najslabsza konsola. Sam mialem dylemat jednak czy czasem GC nie jest lepszy od PS 2. Oba maja jakas taka otoczke, ale potem doszlem do wniosku ze ktorakolwiek konsole Next Genowa (procz X boxa icon_twisted.gif ) nie kupie, tak bedzie ten wybor dobry. Wybralem PS 2, Nemo swym felietonem zmotywowal mnie dodatkowo bym poczekal z najlepsza w przyszlosci PS 3, i kupil GC. I chcialbym osobiscie by kiedys ktoras konsola N zarzadzila na calym rynku, bylby to swoisty powrot do korzeni, a gry nabraly by tego starego - nowego wymiaru...

Ps. W tekscie umiescilem celowo zagrywki fanboyowskie, co by podenerwowac paru tych z naszego forum, drink w postaci "burzy w szklance wody" jest jednym z moich ulubionych wszakze, ale reszta niech te zagrywki potraktuje z duzym przymruzeniem oka wink.gif Pozdroo dla wszystkich prawdziwych maniakow konsol smile.gif
fl0ydasek
ale zes sie rozpisal hyh.gif ale dzieki za odpowiedz hyh.gif mysle mniej wiecej tak samo jak Ty biggrin.gif tez przeczytalem tekst Nema i wlasnie dlatego sie pytam co jest lepsze hyh.gif NEMO rzadzi icon_twisted.gif icon_twisted.gif biggrin.gif jak nie PS3 to GaCek biggrin.gif
SQN
GaCław dla mnie to idealne rozwiązanie nie mam tak dużo czassu na granie a pozatym mogę mieć same orginały i podobają mi sie gry ONLY TO GCN
YaKuZa
Nie jestem fanboyem Big N, ale GaCek to swietna konsola, ktorej support softu moze nie jest ani zadowalajacy, za to jest Metroid i MK DD!! :p
Pic
Nie jestem fanboyem Big N, ale GaCek to swietna konsola, ktorej support softu moze nie jest ani zadowalajacy, za to jest Metroid i MK DD!! tongue.gif

Pierwszy raz się z tobą zgodzę smile.gif , do ww gier dodam Harvesta i Zeldę tongue.gif
blancio
Moim zdaniem zdecydowanie ma sens. Na GC jest wiele wspaniałych gier, chociaż nie ukrywam, że gdybym miał wybrać tylko jedną konsolę, wybrałbym chyba PS2 - ze względu na PES. Według mnie jednak, nie prawdą jest, że samym GC nie można wyżyć.
Dante
posiadanie gacka ma sens choćby dla samego harvesta zeldy czy metroida
CarnageLink
Jezeli chodzi o mnie to nie ma lepszej konsoli oczywiście wiadomo zarówno PS2 jak i X-BOX oferują w brud (pipi)ch gierek ale nie ma to jak nintendowy klimat i doszlifowana na maksa grafa, no i miodność nie zapomnijcie o miodności bo w przypadku nintendo napewno nie będziecie sie nudzić.
Witek.bielsko
Witam, mam zamiar kupić konsolke w sklepie www.menago.com.pl. Czy ktoś z was kupował coś kiedyś w tym sklepie, czekam na opinie....
blancio
1 - to raczej nie ten temat
2 - pisales, ze masz GC ;]
3 - nic tam nie kupowalem
Witek.bielsko
Moim zdaniem posiadanie kostki ma sens ze względu na exclucive'y których nie znajdziemy nigdzie indziej- np.Legend of Zelda albo różnorakie Mariany.
McDriv3r
Zawsze szanowalem Nintendo i ich konsole.Dlatego kupie ta konsole na wakacje:)Pierwsze co idzie na polke to RE4.Dla tej gry kupuje Kostke cool.gif Mam piraty na PS2 ale Gacka nie bede mial zamiaru przerabiac.Ta konsola ma to "cos" ze trzeba ta konsole szanowac i dbac :oops: cool.gif
Mefisto
Gacka można posiadać dla samej serii RE . W sumie dla tej serii kupiłem tą konsolę. A prywatnie najwyżej stawiam xboxa ,spowodowane jest to miłością do Halo i serii DOA :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.