Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
SIKI
]http://www.capcom.co.jp/ir/english/news/pd...e/e041101.html]
No to najbardziej oczekiwana gra na GCN wyląduje na PS2 za rok cool.gif
Takie oświadczenie wydał CAPCOM (patrz link) icon_twisted.gif
Cieszymy się??
icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Guts
Muahahahahahha wiedzialem ze Capcom sie zlamie icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Wspaniala informacja, ide otworzyc szampana icon_twisted.gif
SOAD
Cieszę sie. Ale nie kupię RE4. Obejrzałem trailery, ale nic ciekawego.
Wolę SH.
Ryo-San
co za data takiej informacji..hehe
oki więc na mase szkoda mi posiadaczy GCN, którzy wierzyli ze będzie to jeden z najmocniejszych exlusivów na kostke i znacznie podniesie jej sprzedaż..sad.gif szkoda szkoda, mimo ze fanem GCN nie jestem to ubolewam nad tym ze GCN stracił tak koorewsko mocnego exlusive'a(dla mnie seria RE to komedia - ale ogolnie patrząc był to mocny exlusive)...
i teraz wielki FUCK dla Nintendo, że są takimi ciotami i nie potrafią dla siebie zatrzymać tak mcnych gier..sami kopią sobie grób..na samych grac 1st party nie dadzą sobie rady..nie wiem jak Wy ale ja widze chyba początek końca Nintendo jako producenta konsol stacjonarnych...;/
Sojer
Jest juz taki temat...
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?p...p=512212#512212
mario87
Ryo-San ale GC będzie miało rok wcześniej RE4 niż PS2 wiec ci co chcieli kupić GC dla RE4 to i tak kupią
Ryo-San
kupic kupią ale ludzie ktorzy posiadają PS2 nie będą specjalnie kupowac GCN dla tej gry(a uwierz mi ze jesli chodzi o cywilizowany swiat osób takich było by naprawde dużo)..no i jak by nie patrzec juz nikt na RE4 nie będzie patrzył przez pryzmat "o fuck jednak GCN ma szczecie ze ma tak mocnego exslusive'a)..szkoda...
pozatym mi chodzi mario o sprzedaz konsol GCN ludziom ktorzy jej nie posiadają..a konsole w wiekszosci kupuje sie dla exlusivów..a tak po co mi GCN jak moge kupic PS2, ktora tez dostanie RE4(fakt będzie gorszy to logiczne) i ogolnie ma duzo wiecej do zaoferowania niz GCN, ktory ma trzy exlusivy na krzyż..;/

Sojer ten temat co podałes nie jest na temat RE4..to były poprostu gdybania czy RE będzie na konsoli Sony.
YETI
Ja jestem tylko ciekaw jak konsola Sony poradzi sobie z tym tytułem.
Mam takie same zdanie jak Ryo, wielka szkoda.
Oczywiscie kupie wersje na konsole Nintendo (nie wytrzymam az roku)
Berion
Dla mnie to świetna wiadomość! Czekam jeszcze na remake'i i będę szczęśliwy smile.gif

A co do RE4 na PS2 to on raczej taki ładny na tej platformie nie będzie. Jakoś nie wierzę w płynność animacji i taką jakość tekstur... ...
Ryo-San
wiecie co do grafy na PS2 to wlasnie zobie zdałem sprawe ze Capcom będzie miał AŻ 8 miesięcy na dopracowanie tej gry na PS2 plus oczywiscie bedzie zapewne masa bonusów ktorych nie bedzie na GCN..dlatego nie będzie tak źle..IMO roznice będą ale zapewne będą one niewielkie...
Stachu
Mimo ,że mówią żem ,,fanboy sony,,( laugh.gif dla tych wszystkich)to szkoda mi posiadaczy samego GC.Mieli by bardzo mocnego exslusive'a(nawet na poziomie PeEsowego MGS3),a tak lipa.Naprawde mi ich szkoda ,bo Nintendo zrobiło wszystkich tych biedaków w ch.ja.

Sam miałem ochote na GC tylko i wyłącznie dla RE4 ,a tak kupno kostki wydaje mi się bezsensowne.

Mimo wszystko cieszy mnie fakt ,że RE4 wyląduje na PS2(oczywiście jako posiadacz tej maszyny)

PS.Ryo ma racje.Capcom ma ,aż 8 miesięcy na konwersje i napewno im to wyjdzie(wkońcu mają doświadczenie z PS2)

ide to uczcić paroma piwami.
Kenshin
o LOL GCN LOL wiecie co teraz robia posiadacze GC płaczą !!! i to gorzkimi łzami qaż mi ich szkoda koniec z "bo na PS2 niema RE" woja droga bylo by wspaniale jak ujrzalbym RE4 na Xbox
Ren
(nawet na poziomie PeEsowego MGS3)
Akurat tutaj sytuacja wyglada troche inaczej, bo wiadomo ze MGS3 w takiej, lub innej formie wkoncu ukaze sie na Xboxie i PC. Chlopaki z Konami jush nas do tego przyzwyczaili. Chociaz osobisicie nie widzialem zeby gdzies bylo napisane, ze RE4 bedzie exclusive'm na GCN, to mysle ze jednak szlag by mnie trafil gdybym z musla o tej grze kupil kostke...
Humulus XP
Świetna wiadomość. Capcom mógłby jeszcze postarać się o konwersję REmake i RE0. Nareszcie skończył się dylemat czy jako następną konsolę kupić Gacka czy Xboxa.
Kenshin
Świetna wiadomość. Capcom mógłby jeszcze postarać się o konwersję REmake i RE0. Nareszcie skończył się dylemat czy jako następną konsolę kupić Gacka czy Xboxa.

Hehehehe dylemat w tej kwesti mi juz dawno sie skonczyl przecie bylo wiadome ze RE4 niebedzie exclusivem dla GCN , CAPOCM zarobil by zamalo kaski a teraz i PS2 go dostanie czyli ich konto uzupelni sie o kilka dodatkowych zer biggrin.gif
dee
RE4 na PS2 -coś wspaniałego.Najlepszy news konsolowy od długiego czasu.Jestem po prostu zajarany maksymalnie.No i >>już<< za rok.Bedzie się ciągnąć ,ale ja i tak będę czekał jak pies na michę.
O poziom grafy sie nie obawiam.Niech trzyma średni PS2-owy poziom-i będzie dobrze.Bo znając Capcom,nie liczyłbym na jakieś dopasienie w tej kwestii.Gracze i tak rzucą się na ten tytuł.A poza tym,skoro jest wersja na PS2 to może i na Xboksa coś powstanie?A wtedy nie ma co się bać o pogorszenie grafy,a ja zaczynam bic pokłony!
_Gmeru_
eee tam mnie by chyba szlak trafil jakbym mial czekac rok na RE4 hehe jasneeeeeee kostke mozna za 300zetka kupic to troche wiecej niz jeden orginal na ps2 laugh.gif wiec jak ktos ma czekac rok to wielkie buahaha;) rok...a kostka taka tania....za rok to pewno Gacek juz wogle bedzie dostepny za jakies smiszne pieniadze....wiec jakbym mial wybierac czy czekac hehe to chyba nie ma o czym wogle dyskutowac cool.gif
A za rok i tak fajnie bedzie drugi raz zabrac sie za RE4 z roznymi bonusami itp ale czekac? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

WIELKIM NEWSEM TO BY BYLO GDYBY RE4 WYSZEDL ROWNO Z GCN a tak..... laugh.gif laugh.gif
Za rok to ja juz bede zyc nastepna generacja konsol laugh.gif a RE4 pewno sie ladnie zestarzeje laugh.gif
CELL7777
całkiem możliwe że tez RE1 RE0 z NGC ukaża sie na PS2. pozatym myślę że jeszcze wiele tytułów pojawi sie wprzyszłym roku na ps2 które miały nie wyjsc wogule na ps2 cool.gif
Anonymous
Fajno że wyjdzie na PS2,napewno zagram ale nie żebym srał w pory na tą wiadomość.Co do jakośći gry na PS2 (grafa,dzwięk itp) to jeżeli robi to Capcom ja się nie boje!!
Wolny
Super że capcom wyda RE4 na ps2.Mam nadzieje,że w naibliższym czasie zapoda jakieś screny albo filmik
dee
eee tam mnie by chyba szlak trafil jakbym mial czekac rok na RE4 hehe jasneeeeeee kostke mozna za 300zetka kupic to troche wiecej niz jeden orginal na ps2  wiec jak ktos ma czekac rok to wielkie buahaha;) rok
Czekać można,w czym problem.Nie oznacza to przecież zakopania konsoli i odziania w wór po kartoflach,by w procesie samobiczowania przygotowywać ciało i zmysły na nadejście dzieła Capcomu.Przez ten czas, dostaniemy tyle wypasionych tytułów,że nie bedzie miejsca na rozpaczliwą tęsknotę za RE 4.Co najwyżej-małe westchnięcie.A gdy minie rok...Na szczęście polityka wydawnicza na PS2 nieco różni się od tej na NGC cool.gif
Za rok to ja juz bede zyc nastepna generacja konsol  a RE4 pewno sie ladnie zestarzeje    

Mylisz się-dobre gry nie starzeją się w ciągu 10-11 miechów(bo gdzieś tyle będzie dzieliło obie wersje).Taki SH2 -rządzi do dziś.A next-geny będą rządziły,jak najbardziej-naszą wyobraźnią i marzeniami
Tokar
Nie ma co,LoL roku.Ja jestem akurat w takiej sytuacji,że mam kumpla z GCN, więc i tak zagram w RE4 wczesniej niż za rok,ale tu chodzi o sam fakt-Nintendo dało się wycyckać dokumentnie,tracąc swoją najważniejszą kartę przetargową.Wygląda to jak początek końca Nintendo,niech teraz tylko PSP rozjedzie jak walec DS(co przy stosunku cen do możliwości obu konsol jest baaaaaardzo prawdopodobne) i bye bye Big N,wielki przełom w postaci Revolution może w ogole nie zdążyć się ukazać.Co do konwersji,to ja jestem raczej spokojny,bo raz,że to całe 8 miechów na dopracowanie wszystkiego,a dwa,że gry Capcom to absolutna graficzna czołówka na PS2.Z jednej strony żal mi trochę fanów Nintendo,a z drugiej już zastanawiam się jakie komentarze pojawią się po tej wiadomości w funboyowym Świecie Nintendo,oni w końcu zawsze potrafią doszukać się wielkich pozytywów w nawet najdebilniiejszych posunięciach Ninny laugh.gif
Nintendo= frajerska masa i tyle icon_twisted.gif
Ins
dokladnie stary,poczatek konca ... heh pewnie Ninny podzieli los Segi (jezu sam w to nie wierze,zreszta tak samo jak nie wierzylem w to co sie dzialo z Sega;] ) pytanie tylko kiedy Oo
a tak poza tym Tokar skad wiesz ze ci pozycze Gacka z RE4 =PPP
palo
http://www.gamespot.com/news/2004/10/31/ne...ws_6111911.html - a to link na gamespot. ktos go podawał w PS2 news, ale co tam cool.gif

Ja też się cieszę, że RE4 będzie na PS2. Nie miałem zamiaru kupować specjalnie kostki dla jednej gry, ale filmiki z E3 chętnie sobie pooglądałem. Dzień zmarłych i taka nowina, hehe. Wszystko fajnie, ale tą grę będe miał za ponad rok. Więc nie ma co się za bardzo jarać ... wogle, to za horrorami nie przepadam, ale te filmiki przypadły mi do gustu cool.gif

Co do jakosci konwersji to ... przeciez capcom. Zrbili na PS2 Onimushe3, DMC. Wszystko wygląda pięknie, więc nie wiem w czym tkwi problem :wink:

A z tekstów typu "szkoda mi fanów big ( czy aby na pewno icon_twisted.gif ) N " tylko mi się śmiać chce icon_twisted.gif Gdyby im skasowali ich wersje RE4, to by serio można było powiedziec, że ich szkoda, a dostaną przecież grę zgodnie z terminem, więc o co chodzi ? Że ich ukochana platforma nie bedzie miał wyłączności ? Może ja jestem jakis inny, ale mnie na przykład wali, czy takie GTA:SA ukaże się na x'a za rok ...
SIKI

Wiesz YETI ty masz GCN, więc nie wytrzymasz ....
ALe spójrz na to ze strony gracza, który ma PS2 ... Po co ma wydawać 500zł na konsolę dla jednej gry ? Wytrzyma ten rok, a i sporo zaoszczędzi...
A gdyby RE4 był exklusive'm to Nintendo mogłoby spoooooooooooooooro kasy zarobić, a tak to wała zarobią cool.gif
Stachu
To już tylko formalność http://ps2.ign.com/articles/562/562368p1.html (artykuł IGN)

Kurde ,ja naprawde byłem przekonany ,że N ma wyłączność na tego RE4(robili tyle szumu i te slogany ,,only GameCube,,)A Capcom nie raczyło nawet poczekać ,aż ukaże się wersja na GC.
Albo Sony nieźle zabuliło ,albo N dało zamało.Dziwny jest ten świat!!!

A co do czekania to nie bądzcie śmieszni.Nie zdążycie kasy na niego uzbierać do samej premiery.Wkońcu nawet nie zaczeły wychodzić te największe exklusive'y Sony.
Gemi

Wiesz YETI ty masz GCN, więc nie wytrzymasz ....
ALe spójrz na to ze strony gracza, który ma PS2 ... Po co ma wydawać 500zł na konsolę dla jednej gry ? Wytrzyma ten rok, a i sporo zaoszczędzi...
A gdyby RE4 był exklusive'm to Nintendo mogłoby spoooooooooooooooro kasy zarobić, a tak to wała zarobią cool.gif

500 zl O.o ... no to ja musze byc wyjatkowo slepy skoro widzialem gcn po 350 zl .. a jak sie zakrecisz dobrze to i za 300 kupisz. Hmm czy tak kwota nie wydaje sie sensowna dla kilku super hitow na ta platforme ?
Jak dla mnie nie jest to zbyt duza suma i gdby nie to ze z naczsem wolnym na granie jest u mnie kiepsko to zapewne kupil bym konsolke da tych 4/5 super hitow ... pograc, sprzedac.. biggrin.gif
Wolny
Capcom wydymało Nintendo prosto w dupę.
Hela
Nie powiem wiadomosc ze RE4, pojawi sie na PS2 jest bardzo pocieszna. Gra zapowiada sie niesamowicie a narazie kasy na NGC nie ma. A tu juz problem z glowy biggrin.gif
Berion
dokladnie stary,poczatek konca ... heh pewnie Ninny podzieli los Segi (jezu sam w to nie wierze,zreszta tak samo jak nie wierzylem w to co sie dzialo z Sega;] ) pytanie tylko kiedy [...]

Eee... bez przesady. A HandHeld'y? Tam się N trzyma mocno...
Tokar
Jeszcze... => PSP za 180 $ hyh.gif
Ins
Eee... bez przesady. A HandHeld'y? Tam się N trzyma mocno...

no tak ale cos czuje ze PSP wygra wojne z DSem i Ninny bedzie zylo z pokemonow =/ polityka N sux na maxa , nie ucza sie na bledach i popelniaja nowe ...
Devil_ryu
HELLYEAH
W KONCU
spodziewalem sie ze capcom wyda to na ps2 a to ze gcn ma lepsze parametry a ps2 bedzie mialo troche "cięć" to mnie guzik obchodzi i tak w to zagram : D
SIKI
Gemi: Konsola ok. 320 + 180zł RE4 = 500 icon_twisted.gif
Tokar
180 zeta za RE4 na GCN ? Chyba w jakiejś promocji,co to jej powinni zabronić,bo tak normalnie, to mam wrażenie,że poniżej 250 zetek nie zejdzie :>
Ins
GC mozna samego za 280 lyknac spokojnie , a RE na poczatku bedzie drogie =] oj baaardzo drogie=]
Ryo-San
jak podał dzisiaj IGN...RE4 prawdopodobnie wyjdzie też na Xbox'a...
Capcom na dniach powie coś wiecej na temat wersji na X'a..

http://xbox.ign.com/articles/562/562452p1.html
Loto
uuuuuuuu widac capcom bierze sie do roboty.
krilluch
Ale (pipi).
dee
\"The possibility of Resident Evil 4 coming to the Xbox has yet to be determined,\"

Skoro tak mówią,to RE4 na Xboksa jest raczej pewne.Baaardzo mnie to cieszy.Oby tylko nie było rażącej obsuwy względem PS2.
Wolny
Co do grafiki to mam nadzieje,że detali między obiema wersjami będzie tyle samo.Wydajemi się,że będzie git
SIKI

Władze Nintendo to jednak czubki o_O Ja się z tego ciesze, że tam siedzą takie młotki o_O
Można porównać to do tego, że np. Bungie za półroku wydałoby Halo2 na PS2, albo Sony MGS3 na Xbox'a o_O
No comments o_O
Tokar
Z tego ,co mi wiadomo,to nie Sony jest wydawcą MGS3 laugh.gif Poza tym ta gra na bank trafi na Xboxa,może nie za pół roku,ale za rok,albo za półtora na pewno pod lekko zmienioną nazwą ;]
Co do RE4 na Xboxa,to czemu ta wiadomość jakoś mnie nie zdziiwiła ? Jak będzie im się chciało,to jakąś wersję dla PSP też pewno pykną xD
I jeszcze raz owacje na stojąco dla Nintendo laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mario87

Władze Nintendo to jednak czubki o_O Ja się z tego ciesze, że tam siedzą takie młotki o_O
Można porównać to do tego, że np. Bungie za półroku wydałoby Halo2 na PS2, albo Sony MGS3 na Xbox'a o_O
No comments o_O

co masz do xboxa? jeśli RE4 idze n a ps2 to dlaczego nie miał by zawędrować na xboxa?? icon_twisted.gif

taa znam to, jesli coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale jak miało być tylko na gacka to i tak już było hitem kilka miesięcy wczesniej, gra była skazana na sukces ;p

a MGS3 i tak wyjdzie na xboxa tongue.gif
Ryo-San

No comments o_O

widzisz SIKI jesli chodzi o Halo 2 to jest to niemozliwe bo Bungie to wewnetrzy oddzial Microsoftu..tak jak np Polyphony dla Sony(GT wyjdzie tylko na Soniacza)..czy Retro Studio(zeby nie wiem jakie Ninny mialo problemy to i tak Metroid Prime wyjdzie na kostke i nic innego) dla Ninny i gry tych teamów nigdy powtarzam nigdy nie ujrza swiatla dziennego na innym sprzecie..a Capcom był/jest developerem 3rd party..podobnie jak Konami...i jak widać nie ma co liczyć na mocne exlusivy od takich "sprzedawczyków"..dlatego np. taki Microsoft rozwiązał ten problem na swoj sposób(czyli tego ze glosny exslusive od 3rd party w koncu stanie sie multi)...poprostu wykupuje całe firmy developerskie i je wchlania..a co za tym idzie 3rd party stają sie 1st pary..a jak widac Ninny na to nie bylo stac:( (nie chodzi mi o to zeby Ninny wykupilo Capcom bo to niemozliwe tylko o to zeby wykupili sam team, ktory robi RE)..
a i jeszcze co do devb 1st party to jedyny przekręt jaki z nimi znam to wykupienie dev. 1st party dla Nintendo - Rare - przez Microsoft za...800 mln dolarów 8O
Anonymous
Chyba screeny z wersji na PS2

http://media.ps2.ign.com/media/013/013887/imgs_1.html

Wiedziałem że PS2 jest nieduzo gorsze od GC cool.gif
T800

Wiedziałem że PS2 jest nieduzo gorsze od GC  cool.gif

PS2 jest gorsze od Gamecube :wink: , żartuje (no może technicznie).
Te screeny na 100% są z wersji na Gacucha icon_twisted.gif .
SIKI
mario87: Nie mam nic do xboxa, sam jakbym miał kase bym go kupił tylko to, że gra wychodzi też na x'a to kolejne ujście kasy dla nintendo icon_twisted.gif
Kenshin

Ryo moj ty BOGU RE4 na X !!!! YEAH !!!! HAIL TO THE KING !!!! normalnie sie posikalem modlilem sie oto !!!!!! Słowo dla NINTENDO brak mi słow

Dzisiejsza impreze sponsoruje literka [b]C
Jakim

Wiedziałem że PS2 jest nieduzo gorsze od GC  cool.gif

PS2 jest gorsze od Gamecube :wink: , żartuje (no może technicznie).
Te screeny na 100% są z wersji na Gacucha icon_twisted.gif .

To sa screeny z PS2.
http://ps2media.ign.com/ps2/image/article/...02022232200.jpg

W adresie obrazka masz PS2.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.