Powiedzcie mi co takiego fajnego jest w tym WoW bo mi sie jakos wszystkie mmorpg nudzą po paru dniach a w bete WoW'a grałem dosłownie 2 dni

tyczy sie wszystkich mmorpg :
trzeba lubic gromadzenie roznych dobr np. kasa, unikatowe itemki itd. druga sprawa expowanie jest co prawda nuzace ale tylko wtedy kiedy grasz sam ale juz w kilka osob to juz czysta radosc dlatego ja gry w mmorpg nie wyobrazam sobie bez wstapienia do jakiegos klanu.
pakowanie postaci wykorzystujesz w PvP za ktorego brak nigdy nie polubilem Ultimy Online. Jak ktos gra w rpg single player to zawsze go korci zeby zmierzyc sie z kims swoja napakowana druzyna, ale niestety musi obejsc sie ze smakiem.
kolejna kwestia to calkowita nielinniowosc i brak zakonczenia gry, czyli nie przechodzisz non stop tego samego.
duzo dodatkow, nowych patchy (bronie, stroje), przygod, questow, najrozniejszych rzeczy np. wyscigow na swoich zwierzakach, turnieje, nawet totolotka gdzies zalozyli

jezeli mistrzowie gry sa na poziomie to zawsze w wekkend mozna sobie poszalec.
walki klanowe, np w Lineage II masz castle siege czyli zdobywanie zamkow innego klanu. Na oficjalnych serwerach to sa juz bitwy sredniowieczne na kilka setek ludzi lub nawet tysiecy, a kto nie chcialby wziasc udzialu w szturmie na zamek albo w poteznej bitwie i zabijac wszystko co staje ci na drodze, walic z najlepszych czarow, rzucic sie w tlum i siekac wszystkich do okola

satysfakcja gwarantowana.
sa servery i gry gdzie duza uwage przyklada sie do odgrywania postaci i klimatu konkretnej epoki, a to juz prawdziwa namiastka fabularnych rpg.
dodam jeszcze przy nowych mmorpg GIGANTYCZNE swiaty z niesamowita grafika, chyba nie ma nic piekniejszego niz lot na smoku, gryfie nad takim terenem i patrzenie na dole na ludzi biegajacych tam sobie na dole.
no i najwazniejsze to obcowanie z drugim zywym czlowiekiem a tego nie zastapi nawet najlepsza fabula.
trzeba po prostu duzo grac i wkrecic sie w ten swiat ale to wymaga setek godzin gry wiec nie sa to gry dla kazdego. Nie oszukujmy sie to praktycznie drugie zycie i czesciowe spelnienie marzen ze tam jestes kims innym wojownikiem, magiem, kowalem itd. a chyba kazdy z graczy o czyms takim kiedys myslal.
tak sie rozmarzylem ze chyba nie wytrzymam do oficjalnej premiery WoW'a

.