Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo vs Halo2 - Rampage !!!
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Bieniu
Zapraszam do dyskusji na temat wad i zalet obydwu gier...
Co polepszono, a co zmieniło się na gorsze.
Jak podobaja się nowe mapy??? (porównanie ze starymi!!!)
Wasze pierwsze wrażenia...
Raptor
Tylko prosze o zachowanie poziomu w czasie rozmowy wink.gif
Zimol
Plusy HALO:
-Niesamwita żywotność
-dobrze wyważone bronie
-Gameplay nastawiony na precyzje a nie refleks
Minusy HALO:
-Lagi na xbc
-Delay w celowaniu na joinie
-czasami kiepawe respy(chociaż to też jest ten urok tej gry) :wink:

Plusy Halo2:
-Możliwość dualingu (tzn.różne kombinacje możliwe)
-większa dynamika
-brak jakichkolwiek lagów i delayi
-normalne respy z dala od przeciwnika

Minusy Halo2:
-Zbyt duże mapy(16vs16?) robione pod XBL sad.gif
-Za bardzo urudnione używanie snipery
-Możliwość dualingu (tzn.Za mocne duale - niemożliwe/ultra trudne zabicie przeciwnkia na short 3ką)
-Lamerski Energy Sword
-Tylko 3-4 mapy dobre na 2vs2 i 3vs3
-gameplay nastawiony bardziej na refleks niż celność(precyzje)
-----------------------------------------------------------------------------------
Jak widać wg mnie Halo>Halo2
Bieniu
Tylko prosze o zachowanie poziomu w czasie rozmowy wink.gif

Bez obawy...
prawie nas obrażasz takimi uwagami... :wink: smile.gif
Kaczor_666
robione pod XBL sad.gif  

Tragedia... buahahahaha laugh.gif
M@IDEN
H2 Jest przednie , pistol zastąpiony został magnumemi , wszystkie bronie są wyważone i PRZYDATNE w 1dynce defacto grało sie na trzech , góra 4 .I choć wydawało sie że nic nie jest w stanie zastąpić chill outa to sie przekonuje do ivory tower.Podobne załoznie , snapa na górze , rakieta , zamiast camo roomu "tarasik"

No i jest więcje możliwośći.Spójrzcie na takiego zanzibara ile tam można kombinować
jest dobrze :wink:
B0CZEK
Minusy Halo2:

Ale to chyba plus smile.gif granie po 16 osob to musi byc frajda biggrin.gif
Flik
Minusy Halo2:

Ale nie każdy go ma sad.gif
-GLD-Uzny
Co do uzywania 3-4 broni w HALO1... uznywa sie WSZYSTKICH!!! procz needlera :wink:
CloudWalker
Minusy Halo2:

heh, a od kiedy to w Halo 2 jest 16vs16 ? smile.gif Max jest 8vs8 czyli łącznie 16 graczy.
Dervil
MAIDEN co ty gadasz pistoleciku nie zastąpiono MAGNUMEM co najwyżej dwoma, ale to i tak nie to samo tak naprawde jest to BATTEL RIFFEL choć nie jestem pewien czy napewno tak się nazywa. Chodzi mi o tą broń, która oddaje trzy strzaly na raz dla porównania można wspomnieć tu że ma zoom tak jak to miał pistol i też 2x, a co najwazniejsze po oddaniu trzech celnych strzałów w głowe przeciwnik pada czyli tak jak robił to nasz ukochany pistol.
Zauważyłem też że tak naprawde w wiekszej cześć bronie zostalu poprostu przelozone z HALO 1 tylko że z kilkoma poprawkami dla dodania dynamiki np: Shotgun nie zabija już tak latwo, Needlery potrafią być naprawdę zabójcze jeżeli nie potrafisz sie przed nimi uchronić, snajper stal się mniej lamerski czyli spadli z jego celnością nie można już tak latwo kampować smile.gif no i Rocked luncher chyba najgorzej zmieniona broń to jej auto nacelowywanie niby pomaga, a jednak utrudnia zycie mówie tu o atakujących z niej. Ogólnie sądze że bronie zostały bardzo ładnie przeniesione zważywszy na to jak mogli to sknocić zostawiając je takie jak byly w 1 dlatego oceniam to na wielki PLUS smile.gif
tk
Jak narazie najbardziej deneruje mnie brak strzałek pokazującyhc ska do ciebie strzelają biggrin.gif Jak gra się na teamy to myli się z ta która wskazuje gdzie strzelaja do twojego ziomka . Pozatym przy Ext. Dmg i Battle Rifle ( Battel Riffel rotfl ) na poczatku gra jest całkiem podobna do jednyki ;D
M@IDEN
Derecil mapisałem wyraznie MAGNUMAMI ślepy czy co :wink: question.gif
Flik
BATTEL RIFFEL

Trzeba zapamiętać biggrin.gif:D:D
Zimol
robione pod XBL sad.gif  

Tragedia... buahahahaha laugh.gif

Chodziło mi o to Drobiu jeden że są tam mapy robione raczej pod masową rozwałkę (minimum4vs4 , ze o Headlongnie nie wspomne) niż Lany w domu dla 6 osób :cry:
Takie mapy które są "do lanów" to : Lockout , Ivory Tower , Beaver Creek , Midship...
Trochę mało , nie question.gif
Pozwolę sobie zauważyć że nie wszyscy będą mieli XBL , więc dla nich (pipi) plansze nie będą nadawać się do gry na lanach w ktorych bierze udzial 4-6 osob :?
Rozumiesz mnie teraz Kaczor - mówiłem to jako "nieposiadacz XBL" , więc nie poprawiaj mnie nubie tongue.gif bo z tego co wyczytałem z twoich postów to twoja wiedza o H1 jest niewielka icon_evil.gif ( i ty kcesz porównywać te dwa tytuły , skoro dobrze jedynki nie znasz = lol tongue.gif )
-------------------------------------------------------------------------------------
Jutro na WGD#2 2vs2 pokażesz co NAPRAWDE wiesz o halo1 tongue.gif icon_twisted.gif
_Bobek_

Chodziło mi o to Drobiu

Najpierw sie zaczyna od jakichs metali(Goldi69)wink.gif szlachetnych a teraz drobiu(kaczor) m000000000000l laugh.gif laugh.gif laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif
Salwador
Sniper mało lamerski w 2jce..? :roll: ..Widocznie co niektórzy nie potrfią strzelać..zawsze jak kogoś miałem na celu to w większosci head shot..fakt faktem że snajperką samą nie da sie łązić..ale bez zooma też nie jest aż taki problem strzelić heada...
zaqwsx
Sniper mało lamerski w 2jce..? :roll: ..Widocznie co niektórzy nie potrfią strzelać..zawsze jak kogoś miałem na celu to w większosci head shot..fakt faktem że snajperką samą nie da sie łązić..ale bez zooma też nie jest aż taki problem strzelić heada...

hmm jak jestes taki dobry ze walisz prawie zawsze head shoty to moze sie ustawimy na XBC? bo cos ci nie wieze
Salwador
Aż tak nie jestem (pipi) aby prać kazdego snajpą..Lecz czemu nie, możemy kiedyś się zgadać na xbc..hyh.gif..Ale prawda jest taka że wszystko ułatwia płynność i powolność gry oraz auto celowanie..confused.gif...Wielu graczy wam to samo przyzna..nawet Fil się dawniej wypowiadał na temat snajperki..Czyli jednak coś w tym jest..czy nie?.. icon_twisted.gif
-GLD-Uzny
W H2 strzela sie snajpra o WIELE latwiej a to ze wzgledu na brak delayu wink.gif no i te łby jakies wieksze ;P
zaqwsx
Auto celowanie jest , ale to niewiele daje na snajpe , troche celownik napoczatku nachodzi(chociaz ja tego praktycznie nie zauwazam) a dalej juz nic(moze troche wolniej sie posuwa ), gram juz sporo czasu an XBC i nie spotkalem praktycznie zadnej osoby ktora by potrafila zabic z blska w głowe ze snajpy bez przyblizania, nawet w cielsko trafic jest trudno jak ktos rusza sie na boki.

Nie gralem z nikim prawie z najlepszych polakow grajacych w HALO1 w h2, moze tylko z Juanem i strzelal z daleka niezle ale z bliska(bez przyblizania) juz zazwyczaj nie trafial(czasami 1 w brzuch)

A FIL sie tak wypowiada bo dla niego wszystko jest latwe,zagraj sobie z kims na snajpy to zobaczysz jak jest , a nie wypowiadasz sie tylko na podstawie czyjejs opinii.
Salwador
Auto celowanie jest , ale to niewiele daje na snajpe , troche celownik napoczatku nachodzi(chociaz ja tego praktycznie nie zauwazam) a dalej juz nic(moze troche wolniej sie posuwa ), gram juz sporo czasu an XBC i nie spotkalem praktycznie zadnej osoby ktora by potrafila zabic z blska w głowe ze snajpy bez przyblizania, nawet w cielsko trafic jest trudno jak ktos rusza sie na boki.

Nie gralem z nikim prawie  z najlepszych polakow grajacych w HALO1 w h2, moze tylko z Juanem i strzelal z daleka niezle ale z bliska(bez przyblizania) juz zazwyczaj nie trafial(czasami 1 w brzuch)

A FIL sie tak wypowiada bo dla niego wszystko jest latwe,zagraj sobie z kims na snajpy to zobaczysz jak jest , a nie wypowiadasz sie tylko na podstawie czyjejs opinii.

lol..
ftp://xtina.pl/Halo%20Combat%20Evolved%20...P-%20FIL4/good% <--weź pobierz jak zrobisz to samo w halo1 to stawiam tobie 2 kraty piwa:p..Uzny podkreślił że delay jest o wiele leprzy auto namierzanie równiez i nie wspomne juz o łatwiejszej kontroli nad snajperką...
Mefisto

hmm jak jestes taki dobry ze walisz prawie zawsze head shoty to moze sie ustawimy na XBC? bo cos ci nie wieze

To jak grałeś tak dużo to pewnie zauważasz że snjapa w 1nce jest o wiele cięższa do opanowania?Ja w sumie tą broń w 1nce omijam ale w 2jce...Prawie każdy strzał wtrafiony.Ni piszę że od razu headshot ale w porównaniu do 1nki celność z snajpy mi wzrasta o 60%.Proponuję Tobie taki mały teścik:
-włącz splita w H2
- podejdź z snajpą do drugiego gracza(na odległość powiedzmy 6kroków i drugi gracz się nie rusza)
-celownik trzymaj mniej więcej na wysokości głowy i przejeżdżaj celownikiem w lewo i prawo naciskając spust jak zbliżasz się do głowy(oczywiście bez zooma )
- później zrób to samo w jedynce

U mnie w 2jce na 8 prób to 6 headów ( czyli 2 magazynki ) a w 1ce na 8 wyszedł tylko 1.To chyba mówi samo za siebie...ale sam spróbuj i napisz jak tobie poszło :wink:
Jędrek
Jak narazie najbardziej deneruje mnie brak strzałek pokazującyhc ska do ciebie strzelają biggrin.gif Jak gra się na teamy to myli się z ta która wskazuje gdzie strzelaja do twojego ziomka . Pozatym przy Ext. Dmg i Battle Rifle ( Battel Riffel rotfl ) na poczatku gra jest całkiem podobna do jednyki ;D

Po okolo 200 meczach mozna sie przyzwyczaic, teraz mysle, ze to nawet dobre rozwiazanie, ktore bardzo ulatwia gre wink.gif

Duze mapki beda przeszkadzaly tym ktory nie maja jak pograc w 8-16 osob. Jednak i tak wszyscy wiedza, ze gra zostala zrobiona pod Live'a i dopiero tu mozna naprawde dobrze sie bawic.

Wiem, jestem madry bo mam live'a
Flik
Po okolo 200 meczach mozna sie przyzwyczaic, teraz mysle, ze to nawet dobre rozwiazanie, ktore bardzo ulatwia gre wink.gif

minimalnie ale moglo by tego w ogole nie byc... jak dla mnie to troche na sile wrzucone ale pozniej rzeczywicie troche pomaga w orientacjii
Duze mapki beda przeszkadzaly tym ktory nie maja jak pograc w 8-16 osob. Jednak i tak wszyscy wiedza, ze gra zostala zrobiona pod Live'a i dopiero tu mozna naprawde dobrze sie bawic.

tylko ze jak grasz w tyle osob to jest straszne zamieszanie... co chwila ci ktos bron z przed nosa zabiera i ogolnie nie wiadomo o co chodzi... ja osobiscie nienawidze grac teamowo bo czesto zdaza mi sie komus bule pod nogi walnac... a tak jak jestem sam to sie gdzie zbunkruje i fragi same leca cool.gif

Wiem, jestem madry bo mam live'a
gdybys tego nie napisal to bym cie zjechal smile.gif
Jędrek

minimalnie ale moglo by tego w ogole nie byc... jak dla mnie to troche na sile wrzucone ale pozniej rzeczywicie troche pomaga w orientacjii

Nizej piszesz, ze nie lubisz grac teamowo, wiec ta opcja az tak bardzo Ci sie nie przydaje wink.gif

tylko ze jak grasz w tyle osob to jest straszne zamieszanie... co chwila ci ktos bron z przed nosa zabiera i ogolnie nie wiadomo o co chodzi... ja osobiscie nienawidze grac teamowo bo czesto zdaza mi sie komus bule pod nogi walnac... a tak jak jestem sam to sie gdzie zbunkruje i fragi same leca cool.gif

Dlatego sa Headset'y smile.gif Czasami fakt mozna kogos zabic, ale nie zdaza sie to tak czesto...
Maiden
hmmmm question.gif cool.gif Ja cie dis przemelowałem laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.