Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Będzie film "Halo"?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
-GLD-Cichy
\"Halo\", czy Ridley Scott zekranizuje grę? 

Serwis Ain't It Cool News podał, że Ridley Scott planuje realizację filmu, opartego na fabule gry \"Halo\".
Na razie nie nie jest to pewna informacja, ponieważ zupełnie inne doniesienia pochodzą z serwisu Moviehole. A mianowicie, Scott owszem otrzymał propozycję reżyserii \"Halo\", ale jej jeszcze nie przyjął, a z ostateczną decyzją czeka na finalną wersję scenariusza, który według niego musi być doskonały. 
Prawa do realizacji filmu na podstawie gry posiadają Ronald Shusett (scenarzysta \"Obcy - ósmy pasażer Nostromo\") i Daniel Alter. 
Akcja \"Halo\" dzieje się w odległej przyszłości. Załoga krążownika zostaje zaatakowana przez obcych i trafia na tajemniczą planetę. Tutaj członkowie załogi muszą unieszkodliwić potężną broń obcych i zapobiec zarazie, która może zabić wszystkie żywe istoty.

Pewnie tak jak gra, film by wszystko powalił na kolana. cool.gif
Maiden
No to już wiem na jakie filmy sie bedzie chodziło do kina 8O cool.gif
-GLD-Maniak
Jak film bedzie podobny do ''OBCY'' ZAPEWNIAM WAS ZE FILM BEDZIE WYKU,WISTY sam mam wszystkie czesci oryginalne ''OBCEGO''nie raz je oglondalem i powiem wam ze ten film na pewno bedzie straszny i to bardzo icon_twisted.gif biggrin.gif

(jak nikt nie oglondal OBCEGO POLECAM I TO BARDZO)
Badge
Cichy Skond ty wiesz o tym ze bedzie film LOL
Salwador
Najpier DOOM a teraaz HALO..ciekawa sieczka.. pozyjemy zobaczymy..icon_twisted.gif
-GLD-Cichy
Cichy Skond ty wiesz o tym ze bedzie film LOL

LOL.Czy ja napisałem że bedzie. Umiesz czytać question.gif wiesz co to za znak"?"więc przeczytaj jeszcze raz tytuł tematu i tekst. :!:
DJ_JASZCZUR
Hmm widze że coraz więcej ekranizacji gier ląduje na wielkim ekranie może być interesująco cool.gif
B0CZEK
no no no ciekawy pomysl z tym filmem :wink:
Raptor
no no no ciekawy pomysl z tym filmem  :wink:

Ta... z serii "Jak spiepszyc film na podstawie gry" laugh.gif
B0CZEK
no no no ciekawy pomysl z tym filmem  :wink:

Ta... z serii \"Jak spiepszyc film na podstawie gry\" laugh.gif

No wlasnie o tym mowie :wink:
tk
Tyle takich filmów juz zdążyli spieprzyć, że z każdą kolejną zapowiedzia jestem coraz bardziej zmartiwony wink.gif
-GLD-Uzny
Ja bym ekranizacje Halo powierzyl Cameronowi cool.gif On by z tego zrobil konkretne kino... (żadnych tworcow residentow!). Narazie sie nie bede podniecal ;P No ale zobaczymy co zrobia Ronald Shusett i Daniel Alter wink.gif
JaCoR
Tyle takich filmów juz zdążyli spieprzyć, że z każdą kolejną zapowiedzia jestem coraz bardziej zmartiwony wink.gif

Lepiej bedzie jak nakreca taki film niz by mieli zrobic z tego serial typu Star trek laugh.gif :wink:
<Oskarious>
(żart)biggrin.gif
Propozycje na aktora grającego MC -
1.S. Stallone
2. Arni Szłarceneger
3. Boguś Linda

Cortana-
1. Halle Berry
2. Sophia Loren
3. Madonna

Elite-
1. Eddie Murphy
2. Jerzy Stuhr
3. Vin Diesel
..::XMANiAK::..
Najpier DOOM a teraaz HALO..ciekawa sieczka.. pozyjemy zobaczymy..icon_twisted.gif

Juz Mario Bros bylo THE MOVIE smile.gif i jedynie nazwy bohaterow,itp mialo cos wspolnego z gra, RE to nie zaden HORRRRRRROR dla ludzi o mocnych zoladkach jak piali w reckach lub zapowiedzial, AVP to HAGGARD [mizeria], Street Fighter- no comment, jedynie Mortal Kombat uwazam za dobry film na podstawie gry

Ciekawe dlaczego nie placa odszkodowan za zniszczenie mienia gry ale to chyba ma sie juz niedlugo zmienic [chyba] po mizernym Enter The Matrix jakas firma [nie od ETM] bedzie sie domagac sie pieniedzy za slaba gre/film na podstawie gry jesli zrobia-to ich oduczy icon_twisted.gif
ReCorn
Scott to dobry reżyser, w dodatu zna sie na tych klimatach, wiec moze wyjść cos ciekawego... Choć równie dobrze moze wyjść z tego bajka dla dzieci. Wyobrażacie sobie gruntsy na ekranie? Albo niebieska krew? Nadanie temu filmowi bardziej bbrutlanego charakteu zmieniłoby image serii, wiec nie wchodzi to w grę. Ja bym podchodził do tej sprawy z dystannsem.
_Bobek_
(żart)biggrin.gif  
Propozycje na aktora grającego MC -  
1.S. Stallone
2. Arni Szłarceneger
3. Boguś Linda

Cortana-  
1. Halle Berry
2. Sophia Loren
3. Madonna  

Elite-  
1. Eddie Murphy
2. Jerzy Stuhr
3. Vin Diesel

A jakby MC zagral Eddie Murphy z tego by byla niezla komedia a kortane by zagrala Pamela Andersson xD a elajta by zagral badyl ,gruntsem by byl maniak tongue.gif:P:D:D:DxD
kwiatekgracz
Czytałem że MC ma grać Samuel L. Jacksin
-GLD-Uzny
Grac moze go kazdy ;P I tak bedzie w zbroi laugh.gif
Salwador
Juz Mario Bros bylo THE MOVIE smile.gif i jedynie nazwy bohaterow,itp mialo cos wspolnego z gra, RE to nie zaden HORRRRRRROR dla ludzi o mocnych zoladkach jak piali w reckach lub zapowiedzial, AVP to HAGGARD [mizeria], Street Fighter- no comment, jedynie Mortal Kombat uwazam za dobry film na podstawie gry

Ciekawe dlaczego nie placa odszkodowan za zniszczenie mienia gry ale to chyba ma sie juz niedlugo zmienic [chyba] po mizernym Enter The Matrix jakas firma [nie od ETM] bedzie sie domagac sie pieniedzy za slaba gre/film na podstawie gry jesli zrobia-to ich oduczy icon_twisted.gif

Mario był zabawny..tongue.gif..Fakt że jedynie Mortal Kombat się spisał dobrze ale 2kę całkowicie dobili..jeszcze był Duble Dragon ale też taka sobie kiła..
Wyobraźcie sobie Halo typu AvP to co wyszło niedawno..Czyli MC wkracza do nieznanego sankturium a tam kto.......zombiaki z Rezydenta i same head shoty z snajpery i 3ki z pistola!!tongue.gif..Skopią film na 100% jedynie efekty mogą ratować..A widzieliście reklamówkę Bloody Rayne??Tragedia!!
kwiatekgracz
Mam tylko nadzieje, że nie będzie w ogóle pokazana twarz aktora grającego MC- całkowicie zepsuło by to klimat HALO. Jak gram to przynajmniej nie wiem kim gram i lepiej sie z nim utożsamiam.
marshall
Magazyn "Variety" poinformował, że firma Microsoft podpisała w tajemnicy milionowy kontrakt z Alexem Garlandem, autorem scenariusza do filmów "Niebiańska Plaża" i "28 Dni Później". W efekcie porozumienia Garland ma napisać scenariusz do filmu powstającego na podstawie znanej z konsoli Xbox gry "Halo".

Microsoft ani nie potwierdził, ani nie zaprzeczył tym informacjom, formułując ostrożne stwierdzenie, że mimo głośnego sukcesu serii "Halo" nie ma co prawda takich planów, ale jeśli zajmie się produkcją filmu ogłosi to oficjalnie.

Halo 2 lepsze od "jedynki"

Mimo tak enigmatycznych wypowiedzi Microsoftu, wieści te wydają się być bardzo prawdopodobne, a zekranizowane "Halo" może wzbudzić ogromne zainteresowanie, ponieważ druga część gry - "Halo 2" - odniosła spektakularny sukces.

Zadowolony Microsoft
Firma Microsoft ma ostatnio powody do zadowolenia. Jej zapowiadana na wielki hit gra "Halo 2" sprzedaje się znakomicie. Od momentu premiery, czyli 9 listopada 2004 roku, produkcja firmy Bungie znalazła się w rękach ponad 5 mln graczy! "Halo 2" jest również najpopularniejszym tytułem wśród pozycji posiadających opcję gry przez serwis Xbox Live.

Microsoft, wynajmując do przekształcenia gry w film kogoś talentu i sławy Garlanda, budzi nadzieję, że będzie to dobrze zrobiona adaptacja. Niestety, gwarancji na to nie ma, a obawy wynikają stąd, że stworzenie filmu na bazie gry jest niezwykle trudne i czasem efektem są jedynie pełne politowania produkcje. Takim filmom nie pomagają nawet szeroko zakrojone akcje promocyjne we wszystkich możliwych mediach. Przykładem jest choćby film "House of the Dead" i naturalnie "Tomb Raider", który - mimo iż został oparty na całkiem dobrej bazie - w filmowej formie był totalną klapą. W odniesieniu sukcesu kinowej wersji "Tomb Raidera" nie pomogła nawet piękna Angelina Jolie.

Jednak porażki filmów powstałych na kanwach gier komputerowych nie zdopingowały niektórych do wyciągnięcia odpowiednich wniosków. Przykładem jest Uwe Boll, niemiecki producent i reżyser, który swoimi adaptacjami gier do formy kinowej doprowadza widzów wyłącznie do śmiechu.

Jak zawsze w takich przypadkach pozostaje kilka pytań. Czy Garland wyjdzie naprzeciw fanom gry? Czy uda mu się stworzyć scenariusz filmu, który będzie lepiej odebrany niż niektóre ekranizacje gier komputerowych, jak np. "Alien vs Predator"?

Możemy jedynie trzymać za Garlanda kciuki i wierzyć, że jego dzieło będzie bardziej udane od "potworków" Bolla.
-Hp- BaNaN
Ale Alien vs Predator nie zaczął się od gry tylko od komiksu AVP jakbyście chcieli wiedzieć. Film Mortal Kombat był nawet niezły dwójka taka sobie a 3 nie widziałem choć dali ją kiedyś do CD Action (taka gazeta maniaków komputerowych). Street fighter mi się nawet podobał. A Resident Evile też nie były takie najgorsze. Ale film Halo to taki średni pomysł bo jak znam życie to będzie tak: (to jest tylko żart)
Cortana zakocha się w MC, ale MC zajmuje sie tylko resetowaniem covenantów. Po czym Oracle okazuj się też maszyną kobietą i jest zazdrosna o MC więc postanawia resetować covenantów ale MC odkrywa że halo to broń więc niszczy Halo i uciekaka z kortaną która okazuje sie prawdziwą kobietą a MC to nie adroid ale zwykły facet w zbroi

Kosior opór byłby taki film co???? icon_twisted.gif
Flaha
Ale Alien vs Predator nie zaczął się od gry tylko od komiksu AVP jakbyście chcieli wiedzieć. Film Mortal Kombat był nawet niezły dwójka taka sobie a 3 nie widziałem choć dali ją kiedyś do CD Action (taka gazeta maniaków komputerowych). Street fighter mi się nawet podobał. A Resident Evile też nie były takie najgorsze. Ale film Halo to taki średni pomysł bo jak znam życie to będzie tak:                     (to jest tylko żart)
Cortana zakocha się w MC, ale MC zajmuje sie tylko resetowaniem covenantów. Po czym Oracle okazuj się też maszyną kobietą i jest zazdrosna o MC więc postanawia resetować covenantów ale MC odkrywa że halo to broń więc niszczy Halo i uciekaka z kortaną która okazuje sie prawdziwą kobietą a MC to nie adroid ale zwykły facet w zbroi

Kosior opór byłby taki film co????  :twisted:
Lol jak tak bedzie to heh sam bede plół na ten film jak i na jego twurcow. Zresztą według mnie robienie filmu opartego na HALO to bedzie nielada wyczyn poniewaz ta gra ma bardzo mało wspulnego z rzeczywistoscią i jesli np. zrobią kostiumy elitom oraz MC dostanie kostium (tak jak w Władcy pierscieni) niebedzie to zbyt ciekawie wyglądało. Mysle ze dobrym pomysłem było by zrobienie filmu anime opartego totalnie na grze (nawet troche odkrywającego nowe bajery typu: MC był kiedys człowiekiem ale zła wruzka zamieniła go w spartanina i teraz dopuki niewyrżnie wszystkich convenantow pozostanie w postaci spartanina (nawiązanie do pinokio :wink: ) itp. Mysle ze to byłby dobry pomysł bo jakos niewyobrazam sobiejakiegos lepszego aktora grającego MC bo napewno ten aktor chciałby ujawnic twarz a to była by totalna kiła, znowuz słaby aktor chciazby niekazali mu odsłonic twarzy a on niemiałby nic do gadania bo jest początkujący słabo zagrałby tą role i tez by była kicha wiec tak czy tak FILM OPARTY NA HALO 2/1 to BEDZIE TOTALNA KIŁA :!:
HIV89
Ja chciałbym zobaczyc ten filmik mam nadzieje ze wyjdzie i ze bedzie naprawde dobry a na MC-zatrodnil bym bogusia wyobraźcie to sobie jak bogus muwi do spartana ----> ty stara dupa jestes albo --> nie chce mi sie z toba gadać i mela na czoło xD .śmiesznie by tylko wygladalo jakby zaczol sadzic duble mele albo jakies inne smieszne triki hyh.gif
3SHOTSkila
QUOTE(HIV89 @ 5 02 2006, 15:29) *

Ja chciałbym zobaczyc ten filmik mam nadzieje ze wyjdzie i ze bedzie naprawde dobry a na MC-zatrodnil bym bogusia wyobraźcie to sobie jak bogus muwi do spartana ----> ty stara dupa jestes albo --> nie chce mi sie z toba gadać i mela na czoło xD .śmiesznie by tylko wygladalo jakby zaczol sadzic duble mele albo jakies inne smieszne triki hyh.gif

Master Chifa , będzie grał Chuck Norris cool.gif ( tak naprawdę MC to Chuck Norris ) , więc będzie grał po

prostu siebie laugh.gif . A tak poza tym, można zrobić dobry film na podstawie HALO , wszystko jest kwestią

podejścia do tematu + wpompowanych pieniędzy ( reżyser + aktorzy , etc. , etc. ) , 5 mln kopii Halo 2

mówi samo za siebie i daje do myślenia Gatesowi - icon_idea.gif - ( można na tym zarobić kupę $ ) , miejmy więc

nadzieję , że podejdą do tego poważnie , a do $ pan Gates zawsze podchodzi poważnie biggrin.gif .

Poza tym mam takiego pomysła , aby na premierę HALO w kinie zebrać Halo świrków np. w Warszawie , ew.

w Warszawie , lub też w Warszawie ( przypadkiem nie pomyślcie , że mieszkam w Warszawie ninja.gif )

obejrzeć filmik a następnie zrobić wielkie granie weekendowe ( takie Pro Halo Lan Party w Warszawie ) ,

odnośnie organizacji trzeba by się uśmiechnąć biggrin.gif do Raptiego i Cegły , ponieważ oni mają już

doświadczenie w organizacji tego typu imprez ( turnieje w Wawce ) . Perspektywa jeszcze odległa , ale

myślę , że pomysł jest OK - pozostawiam go Waszej ocenie !!!

Do Ck Flasha - powiedz mi , że jesteś dyslektykiem , proszę powiedz rolleyes.gif

zolwik.gif
Flaha
QUOTE(3SHOTSkila @ 6 02 2006, 14:29) *

Master Chifa , będzie grał Chuck Norris cool.gif ( tak naprawdę MC to Chuck Norris )
Do Ck Flasha - powiedz mi , że jesteś dyslektykiem , proszę powiedz rolleyes.gif

zolwik.gif

Cos w tym jest link Master Chuck = MC blink.gif biggrin.gif (Tak jestem dyslektykiem)
Salwador
Macie tutaj kope zlych wiesci... -> nie ma pieniedzy na ekranizacje..i dwoch producentow zrezygnowalo z ....polecam czytac...i nie ma to jak rezyser od reklamowek..smile.gif
Mefisto
QUOTE(Salwador @ 31 10 2006, 21:59) *

Macie tutaj kope zlych wiesci... -> nie ma pieniedzy na ekranizacje..i dwoch producentow zrezygnowalo z ....polecam czytac...i nie ma to jak rezyser od reklamowek..smile.gif

Nie to że nie ma pieniędzy na ekranizację , tylko chcą ich za dużo.Jak obniżą próg finansowy to powstanie , a więc jest jeszcze szansa cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.