Nie chce nic gadac na temat grafiki, jednak cos powiem

. W kazdym razie, na pewno bede zbluzgany.

Do rzeczy, pomimo, ze Halo 3 w tym roku numer 1 dla mnie to jednak wkurza mnie raczej Bungie a nie sama gra. Bo sama gra bedzie jak to bywa juz z Halo pogromca innych gier, ale nie graficznie. O co mi chodzi? Otoz, obejrzalem te najnowsze screenzy wyzej podane, i doznalem jak juz bywa przy Halo 3 w kwestii grafiki rozczarowania. Otoz, Bungie zaserwowalo nam rok temu wspanialy filmik, podobno na silniku gry. Tak miala gra wygladac, no coz wiadomo, ze producenci lubia sciemniac i w ogole. Spoko, potem jak juz byly slabe screeny to tlumaczyli sie, ze bla bla ze to tylko alpha i w ogole. Dzisiaj gdy gra praktycznie jest skonczona nie pokazuje zadnego szalu w kwestii grafiki. Tak, wiem gameplay i reszta pozamiata. Mnie tego nie trzeba mowic

Tylko mi sie nie podoba, ze najpierw Bungie pokazuje filmik z dosc ladna grafika a potem sie okazuje, ze byl to po prostu render(Przy czym gadaja, ze to bylo z gry). Wiem, ze Sony tez tak robilo, ale Sony w przeciwienstwie do Bungie narobilo sobie poprzeczki nie do przeskoczenia z tymi renderami (uwazam jedynie, ze tylko Guerilla bylo w stanie sklecic cos podobnego i rownie dobrego do rendera Killzone 2) no ale wedlug mnie ten Trailer z E3 2006 dalo sie doscignac. Bungie mialo caly 2005, 2006 i polowe 07 i z kasa Microsoftu i hardwarem X360 nie bylo w stanie sklecic grafiki z rendera? Mnie sie zdaje, ze zabraklo juz do grafiki po prostu checi. Skupili sie na gameplayu, spoko, tylko ze nikt mi nie powie, ze 2,5 roku potrzebowali na zaprojektowanie tych 10 czy ile tam jest leveli plus parenascie map multiplayer. Oszalamiajacych roznic w gameplayu tez nie ma, kosmetyczne poprawki. Gralem w bete to wiem, za bardzo sie od tego w pelnej nie zmieni. Oczywiscie, gra jest niesamowicie grywalna i w ogole bla bla. Ale, co Bungie robilo przez ten caly czas? Daleki jestem od stwierdzen Halo 2 HD, ale silnik widac, ze zostal tylko lekko podrasowany i nikt mi nie powie, ze nie dalo sie o wiele wiecej wycisnac. Przeciez ta gra to nie jest zwykly sredniak to preciez Halo! Czy Microsoft nie potrafil nacisnac odpowiedno na Bungie? O zbroi MC pisac nie bede bo to juz wiadomo.