Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
izon
A ja wam zazdroszcze ze woógle w halo zagracie..kurde ale bym chcial spowrotem xa ale coz mam nadzieje ze wytrzymam jakos do grudnia:)
-gmeru-
Yh troszkę pograłem no i klimat rzuca na ziemię. Przynajmniej mnie. DO tego gra chodzi w 1080p (musiałem to napisać jako HD Maniak ;p ) więc wygląda pięknie chociaż jakiś szczyt to nie jest ale tu nie o to chodzi. I tak jest cud miód : ) Nie piszę nic o multi bo od tego są tutaj maniacy wymiatacze w swoim dziale HAlo : ) Muza też rozwala i wspaniale buduje klimat. Nic tylko grać : ) Warto było czekać. A stojący hełm pod TV tylko dodaje klimatu ; p
Gazi
Dzisiaj byłem z kumplem w empiku i się pytam czy jest już halo 3 na składzie bądź czy jutro będzie można je już nabyć . Koleś mówi mi , że nie ma żadnej informacji na temat tego , że gra już jest w magazynię bądź czy jutro będzie w sklepie . Dodam , że mieszkam w Białymstoku . Jak myślicie - jutro już powinna być gra gdybym wpadł do nich już o 9 rano ?
PePeP
CYTAT(-gmeru- @ 25 09 2007, 18:13) *
Yh troszkę pograłem no i klimat rzuca na ziemię. Przynajmniej mnie. DO tego gra chodzi w 1080p (musiałem to napisać jako HD Maniak ;p ) więc wygląda pięknie chociaż jakiś szczyt to nie jest ale tu nie o to chodzi. I tak jest cud miód : ) Nie piszę nic o multi bo od tego są tutaj maniacy wymiatacze w swoim dziale HAlo : ) Muza też rozwala i wspaniale buduje klimat. Nic tylko grać : ) Warto było czekać. A stojący hełm pod TV tylko dodaje klimatu ; p

,
Jesteś pewny, że obraz jest generowany w tej rozdzielczości a nie po prostu skalowany ?? MS i Bungie chyba by się tym jakoś bardzo chwalili jakby to była natywna rozdzielczość... Poza tym dotychczasowe gry chodzące natywnie w 1080p jak VT3 lub Piraci z Karaibów miały super AA w 720p (w końcu jak się generuje obraz w 1080p i skaluje w dół to działa to jak AA), a z tego co pisało w PSX'ie to Halo 3 nie ma wcale AA.
qazar
wlasnie pytanie czy nie ma wcale AA czy ma AAx2 chytry_.gif
Pchela
CYTAT(Prime Hunter @ 25 09 2007, 15:36) *
Na gram.pl przesylki maja dotrzec z tego co się dowiedzialem, prawie na 100 procent jutro. Nie moge sie doczekac, az połoze swoje lapska na Legendary Edition ^_^

To chyba w tym gram.pl sami nie wiedza co robia ;] Dzwonilem jakies 3-4h temu i pani poinformowala ze wysylaja 26.09 (tj. jutro).
a w statusie wysylki widnieje:

"zamówienie nr XXXXX: złożone Pt, 17.08.2007, wysłane: Wt, 25.09.2007"

I teraz nie wiem co robic ;] Czy kupic w empiku jutro jesli bedzie czy czekac na kuriera
Maiden
Już graliśmy z Małpą. Graficznie szumu na pewno nie robi. Ale przecierz nie o to chodzi smile.gif

Gameplay w multi będzie mega miodny. Młot, nowe granaty, shotguny brutów wszystko jest bardzo fajne. Nadaje grze nowej świeżości.
Mapki wyglądają na przemyślane, spore a jednocześnie umożliwiające prowadzenia szybkiej, dynamicznej rozgrywki.

Co do singlea: Graficznie także szumu nie robi - Przeszliśmy tylko dwa pierwsze levele. Może dalej jest inaczej. Powiem więcej, część scen przerywnikowych wygląda po prostu słabo.
Z nowych opcji podoba mi się np. "ręczne" otwieranie większych, stalowych drzwi.

PePeP
CYTAT(qazar @ 25 09 2007, 20:02) *
wlasnie pytanie czy nie ma wcale AA czy ma AAx2 chytry_.gif

Raczej wcale nie ma patrząc na screeny z IGN:

http://media.xbox360.ign.com/media/734/734...mg_4911248.html

http://media.xbox360.ign.com/media/734/734...mg_4911252.html

qazar
mhmm po fotkach raczej widac brak AA wogole a to dziwne bo ixi ma sprzetowe AAx 2 , ktore pozwala na nie obiciazanie procesorow przeliczaniem, zonk confused.gif
Blim
Nie możecie wytrzymać do jutra? huh.gif
Zeratul
It's Official...
wlasnie moja slawna mama sprawdzila paczke... plyta jest porysowana!!
teraz musze tylko sprawdzic czy dziala... normalnie k@#a z@(pipi)ac projektanta pudelek i osoby ktore je zatwierdzily!
Lord Tidek
Ja w ostatniej chwili zmienilem zamowienie z Limitki na zwykła, bałem sie że płyta nie przeżyje podróży z Australii mellow.gif
Uzny
Akurat australijskie wersja limitek maja zabezpieczenie przed wypadajacymi plytami wink.gif

http://youtube.com/watch?v=vJAiLsjk5gQ
Blim
CYTAT(Uzny @ 25 09 2007, 23:06) *
Akurat australijskie wersja limitek maja zabezpieczenie przed wypadajacymi plytami wink.gif

http://youtube.com/watch?v=vJAiLsjk5gQ

Gry wydawane przez MS w Australii maja chyba nieco inne kółeczka na których trzyma się płyta. Cholernie ciężko z nich wyjąć płytę.
TroniC
Australia ma ten sam region co my , wiec moze tez mozemy liczyc na te lepsze pudelka... ??
mmmaslov
CYTAT(TroniC @ 25 09 2007, 23:21) *
Australia ma ten sam region co my , wiec moze tez mozemy liczyc na te lepsze pudelka... ??

Tylko teraz pytanie, czy gościu z flilmiku miał fuksa i jego egzemplarz mocno siedział, czy też to faktycznie cecha wszystkich australiskich (palowskich ?) sztuk.

Pzdr.
Mike PL
TroniC
Blim zdaje sie potwierdza ta teze wink.gif
ani
Tak to wygląda u dojczów:

http://forums.maxconsole.net/showpost.php?...amp;postcount=6
Zeratul
plyta ma rysy ale nie podluzne... wszystko dziala poki co... i cale szczescie!
PePeP
CYTAT(qazar @ 25 09 2007, 20:41) *
mhmm po fotkach raczej widac brak AA wogole a to dziwne bo ixi ma sprzetowe AAx 2 , ktore pozwala na nie obiciazanie procesorow przeliczaniem, zonk confused.gif

X ma sprzętowe AA, ale ponieważ ma 10 MB DRAM to żeby uzyskać 2xAA musisz posłać ramkę w 2 częściach (bo w całości się nie mieści), a jak chcesz mieć 4xAA to w 4 częściach. Z tego co czytałem na różnych zachodnich stronkach o programowaniu nie jest to zbyt proste i wygodne, część programistów ponoć woli nawet poświęcić trochę mocy i zrobić AA na shaderach. Nie wiem czy w końcu opracowano jakieś optymalne rozwiązanie, bo od jakiegoś czasu nie pojawiaja się artykuły o pisaniu gier na GPU Xbox'a, teraz wszystkie stronki żyją PC i DX10 jeśli chodzi o grafikę. Chyba nie skoro w H3 nie mamy AA.

Generalnie gierka zbiera pozytywne oceny za oprawę, ale ja jestem szczerze rozczarowany. Wszyscy chwalą, że animacja nie zwalnia, ale przecież gra chodzi w 720p w 30 klatkach więc to jeszcze nie święto. Brak AA, brak motion blur, brak pełnego cieniowania (cieniowane precyzyjnie są tylko postacie i pojazdy, natomiast całe tło rzuca bliżej nieokreślone, bezkształtne, ciemne plamy), tekstury ostre, ale raczej nie korzystające z maksimum możliwości shaderów 3.0 (jak choćby pseudo trójwymiarowe tekstury z GoW, Kameo itp.), a drzewa też nie wyglądają najlepiej (szczególnie liście i szeroko rozumiane korony drzew). Ponoć są otwarte przestrzenie i dużo przeciwników... Bardzo możliwe, ale dalej do FAR CRY na PC trochę brakuje, a przecież to taka stara gra i mająca już teraz tak małe wymagania... Myślę, że to wszystko byłoby znośne gdyby nie to, że to gierka robiona od ponad 3 lat, od początku z myślą o tej jednej, jedynej konsoli, z pełnym finansowym i technicznym wsparciem MS. A wkrótce wyjdą multiplatformowe gry jak AC, CoD4, Burnout:P, które mimo to, że robione z myślą o wielu platformach naraz, oferują trochę więcej w temacie grafiki...

Oki tyle marudzenia... Chciałbym po prostu, żeby gra w którą będziemy grali on-line przez najbliższych kilka lat miała chociaż AA...

A tutaj pojawiło się pierwsze 10 minut z kampanii. Polecam!

http://www.gamersyde.com/news_5180_en.html
Soul
Z tego co słyszałem , Halo 3 ma motion blur.........
Xymek
a ja swoja limitke odebralem pare godzin temu, plytki nienaruszone, i juz chwile pogralem...

grafika jak narazie najwiekszym rozczarowaniem, brak AA az kuje w oczy i sprawia ze ta gra w niektorych momentach wyglada po prostu slabo...

dzwiek na bardzo wysokim poziomie, rewelacyjna muzyka, sfxy czy voicy - najwyzsza klasa...

grywalnosc - gralem troche za krotko, ale napewno rozmach i ogrom lokacji robi wrazenie...
Zeratul
kurna wrzucilem plytke do klocka o 6pm juz 24.30... trzeba isc spac... a singla jeszcze nawet nie zaczalem. Watpie zebym go wiec szybko skonczyl, wiec nie wiem o czym wrog pieprzyl ze na 6h tongue.gif
Blim
CYTAT(TroniC @ 25 09 2007, 23:31) *
Blim zdaje sie potwierdza ta teze wink.gif

Tak to wygląda, cholernie trudno płytę z tego wyjąć w ogóle, o wypadnięciu nie ma mowy.
helus
No cóż.... jak Halo wygląda, każdy widzi.
Z drugiej strony, za coś musiała te wysokie noty dostać. Najśmieszniejsze jest to że redaktorzy gazet i portali oceniają grę dużo wyżej niż sami użytkownicy portali.
Wychodzi na to że atakujący z zaskoczenia Bioshock to właśnie będzie gra 2007 wink.gif
Ja osobiście sie nie będe wypowiadał, przynajmniej dopuki nie zagram (czyli do jutra, mam nadzieje smile.gif
Goldi69-PL-
No ja takze bez zachwytu wczoraj gralem.
Grafa bardzo nie rowna, czasem naprawde ladnie wszystko wyglada a czasem jak bym nadal w Halo2 gral.
Muzycznie naprawde ok (odglosy przy dobrym kinie domowym daja rade)
Na + dodam ze juz w pierwszym poziomie Singla mamy chyba z 6-7 rodzaji przeciwnikow (to chyba wiecej niz w calym Halo)

w multi mega zawod:

w Halo3 jest najmniej grywalnych map ze wszytkich czesci:

Poza tym co znamy z BETY to doszly 2 calkiem grywalne: nowy Zanzibar i Cos jak by przerobka Locauta

jeszcze ze 2 co mozna cos pograc a reszta kupa max

Mlot jest przegiety na maxa.

Jak narazie to lipton, ale jeszcze posiupie nieco choc bez nowych map w multi nie widze dla mnie przyszlosci z ta gra.
Butcher
CYTAT(bartek2515 @ 25 09 2007, 14:42) *
Mam do was pytanie jak to jest z tym LEGENDARY EDITION czy tam jest ta płytka do kalibracji VIDEO czy nie?

Kłania się czytanie ze zrozumieniem smile.gif: w przypadku Limited Edition opisałem DRUGĄ płytę (zawierającą kalibrator A/V), a w przypadku Legendary opisałem TRZECIĄ płytę - czyli dodatkową do dwóch poprzednich (bo po co się powtarzać?). Z logiki więc wynika, że Legendary także ma kalibrator, skoro zawiera dwie poprzednie płyty z Limited Edition...
barth
No i jak widać Sony odniosło sukces wbijając ludziom do głowy, że grafika jest najważniejsza confused.gif, chyba jestem w mniejszości uważając, że jednak czysta radość płynąca z gry.

Goldi, a grałeś na The Pit? a Isolation? a klasyczny już High Ground? Ty to lubisz sobie pomarudzić, co?
Trufs
Jak dla mnie beta halo3 wygladala o wiele ladniej niz halo2 wiec mi taki skok graficzny wystarczy, a co do multi to wszystkie mapy z bety byly super (tylko troche sie wkurzalem na valhalli bo tam mi gorzej szlo xd) moze poprostu nie przyzwyczailes sie do nowych mapek Goldi czy cos tongue.gif 11 map na poczatek i znajac bungie pelno dojdzie po jakims czasie wink.gif

btw. Nie ma to jak znajomosc tematu: http://ps3.qj.net/Objection-Killzone-2-app...103332#comments
Butcher
Poczekajmy może aż Halo 3 ożyje na Xbox Live i ferujmy wyroki, co ? Życie weryfikuje wszystko... a Gracze tym bardziej smile.gif
bartek2515
CYTAT(Butcher @ 26 09 2007, 08:35) *
CYTAT(bartek2515 @ 25 09 2007, 14:42) *
Mam do was pytanie jak to jest z tym LEGENDARY EDITION czy tam jest ta płytka do kalibracji VIDEO czy nie?

Kłania się czytanie ze zrozumieniem smile.gif: w przypadku Limited Edition opisałem DRUGĄ płytę (zawierającą kalibrator A/V), a w przypadku Legendary opisałem TRZECIĄ płytę - czyli dodatkową do dwóch poprzednich (bo po co się powtarzać?). Z logiki więc wynika, że Legendary także ma kalibrator, skoro zawiera dwie poprzednie płyty z Limited Edition...

Butcher!!! Ty mnie tu nie ucz czytania ze zrozumieniem ok?,lepiej zastanów się dlaczego nie tylko ja miałem wątpliwości po przeczytaniu twojej recki.

CYTAT(Butcher @ 26 09 2007, 08:38) *
Poczekajmy może aż Halo 3 ożyje na Xbox Live i ferujmy wyroki, co ? Życie weryfikuje wszystko... a Gracze tym bardziej smile.gif

Dokładnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem 10/10 w tej recezji.smile.gif
Lucek
CYTAT(bartek2515 @ 26 09 2007, 09:33) *
Butcher!!! Ty mnie tu nie ucz czytania ze zrozumieniem ok?,lepiej zastanów się dlaczego nie tylko ja miałem wątpliwości po przeczytaniu twojej recki.

ja sie zastanowilem i wyszlo mi ze... po prostu nie tylko Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem ;]
qazar
W sumie olac AA i reszte aspektow graficznych liczy sie zabawa i fun przechodzac gre w 4 na co-op biggrin.gif

Jedynie co smuci to to ze trzeba czekac na gre do jutra, ech chyba zrezgnuje wogle z preorderowania gier confused.gif
bartek2515
CYTAT(Lucek @ 26 09 2007, 09:34) *
CYTAT(bartek2515 @ 26 09 2007, 09:33) *

ja sie zastanowilem i wyszlo mi ze... po prostu nie tylko Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem ;]

Wiesz Lucek starałem się zrozumieć ale jakoś miałem wątpliwości,czytałem już gdzieś wcześniej że powinny być wszystkie płytki więc tylko zapytałem bo nie miałem pewności a tu od razu BUTCHER i jego dziwna recenzja wyskoczyli na mnie że nie umie czytać ze zrozumieniem,ładna wiocha.Peace

A no i właśnie dzwonił do mnie kurier że jedzie z HALO 3 hehe spoko gram.pl dało radę.
Raptor
Widac recenzent musi byc zawsze lopatologiczny do bolu - a szkoda ;P.
Butcher szykuj sie na wpierdziel niedlugo na XBL biggrin.gif
bartek2515
CYTAT(Raptor @ 26 09 2007, 10:00) *
Widac recenzent musi byc zawsze lopatologiczny do bolu - a szkoda ;P.
Butcher szykuj sie na wpierdziel niedlugo na XBL biggrin.gif

Po co zaraz łopatologicznie,wystarczyło napisać że AV kalibrator oraz 5.1 i tyle.
t3xz
Ja coś czuję, że pierwszym trybem jaki uruchomię w Halo 3 będzie Forge... kilka efektownych akcji już się kłębi w głębi smile.gif
Raptor
T3xz: Nie zapomnij tego nagrac i udostepnic biggrin.gif

ps. Zapraszam wszystkich bardziej zainteresowanych na forum Halo do opisywania wrazen z:
MP: http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=56008
SP: http://www.psxextreme.info/index.php?s=&showtopic=56007
Uwaga: Halo Freaki na wolnosci! wink.gif
bartek2515
CYTAT(t3xz @ 26 09 2007, 10:10) *
Ja coś czuję, że pierwszym trybem jaki uruchomię w Halo 3 będzie Forge... kilka efektownych akcji już się kłębi w głębi smile.gif

Ja pierwsze oblukam wszystkie płytki z filmikami,pózniej ustawię sobie sprzęt przy kalibratorkach no i w końcu ustawie hełm na stole zapuszcze płytke i będę się delektował INTREM,mmmm miodzio

Kurka paczka już jest w domu!! a ja siedzę w pracy do 17 cholera.Już nie mogę się doczekać

Zrobie reklamę gram.pl ale naprawdę spisali się z wysyłką zresztą nie pierwszy raz ,tak samo było z GUITAR HERO 2 też bez problemu zaraz w dniu premiery miałem płytke i gitarkę w domu.Naprawdę polecam ten sklep.
Puma
A sklep PSX Extreme wysyla dopiero dzisiaj...
izon
CYTAT(helus @ 26 09 2007, 08:08) *
No cóż.... jak Halo wygląda, każdy widzi.
Z drugiej strony, za coś musiała te wysokie noty dostać. Najśmieszniejsze jest to że redaktorzy gazet i portali oceniają grę dużo wyżej niż sami użytkownicy portali.
Wychodzi na to że atakujący z zaskoczenia Bioshock to właśnie będzie gra 2007 wink.gif
Ja osobiście sie nie będe wypowiadał, przynajmniej dopuki nie zagram (czyli do jutra, mam nadzieje smile.gif

Ja powoli przestaje woógle wierzyc w oceny recenzentów.Dają oceny grom,które muszą dostac 10 z zalozenia..a jak juz wychodzi cos nowego to bez skrupułów gra dostaje baty(nie mówie tu o Bishocku:) )...W dodatku ocenianie takich gier jak halo bez sprawdzenia multi czyli najwazniejszego trybu zabawy tez troche mija sie z celem.Jeszcze wczoraj zalowalem ze w gre nie zagram po tych wszystkich recenzjach a tu widze ze opinie uzytkownikow na wiekszosci portali bardzo srednie jak narazie...zreszta nie dziwie sie jak na gre jest AZ TAKI HYPE to zawsze wychodzi z tego lipa..
bartek2515
CYTAT(Puma @ 26 09 2007, 11:59) *
A sklep PSX Extreme wysyla dopiero dzisiaj...

No żal mi ciebie troche mellow.gif
yanogore
duzo sie dzieje w temacie ale....

dzisiaj w nocy po wystaniu sie ponad godzine w kolejce dostalem swoje halo 3 (dokladnie 00.45 czasu 0)tongue.gif (ludzi wiecej bylo po nia niz po ps3 przy premierze he he) moze fotki dodam pozniej.

Pudelko colectioner edition lipa, plyta z dodatkami ok ale gra porysowana (w piatek wolne wiec ide wymienic) ale zeby nie bylo watpliwosci gra dziala ok.

Gralem jakies 30 min - skonczylem jedynie pierwszy rozdzial (rano do pracy confused.gif) i moge powiedziec ze jak do tej pory to gra wypas, troche shody zakluly w oczy odrazu po odpaleniu ale kilka minut gry i juz nic nie widzisz, gra sie wypas, fizyka nowe bronie etc modzik

Co do oceny 10/10 w psx to nie bardzo sie moge zgodzic, bardziej 9.5/10 wg gamespot biggrin.gif

izon zadnej lipy nie ma jest hype bo gra zabija, to ze widzisz srednie opinie uzytkowniow to tylko dlatego ze moze nie bardzo lubia halo na konkretne opinie zaczekaj az ci co zostali pozarci jakos sie za kilka tygodni obudza z amoku halo i zaczna odwidzac spowrotem fora tongue.gif
bartek2515
CYTAT(yanogore @ 26 09 2007, 12:18) *
duzo sie dzieje w temacie ale....

dzisiaj w nocy po wystaniu sie ponad godzine w kolejce dostalem swoje halo 3 (dokladnie 00.45 czasu 0)tongue.gif (ludzi wiecej bylo po nia niz po ps3 przy premierze he he) moze fotki dodam pozniej.

Pudelko colectioner edition lipa, plyta z dodatkami ok ale gra porysowana (w piatek wolne wiec ide wymienic) ale zeby nie bylo watpliwosci gra dziala ok.

Gralem jakies 30 min - skonczylem jedynie pierwszy rozdzial (rano do pracy confused.gif) i moge powiedziec ze jak do tej pory to gra wypas, troche shody zakluly w oczy odrazu po odpaleniu ale kilka minut gry i juz nic nie widzisz, gra sie wypas, fizyka nowe bronie etc modzik

Co do oceny 10/10 w psx to nie bardzo sie moge zgodzic, bardziej 9.5/10 wg gamespot biggrin.gif

izon zadnej lipy nie ma jest hype bo gra zabija, to ze widzisz srednie opinie uzytkowniow to tylko dlatego ze moze nie bardzo lubia halo na konkretne opinie zaczekaj az ci co zostali pozarci jakos sie za kilka tygodni obudza z amoku halo i zaczna odwidzac spowrotem fora tongue.gif

No dokładnie też się zgadzam 9 może by dostała u mnie,cieszę się że ją kupiłem i napewno będę miał dużo zabawy ale HYPE był lekko przesadzony.A recenzje naciągane tym bardziej jak się nie zrobi testu MULTI.(PSX EXTREME?)
jarken
Otrzymałem swój egzemplarz Edycji Limitowanej z Ultimy. Płyty powypadały, ale żadna się nie porysowała (!). Wydanie wygląda super smile.gif OK, to zabieram się do grania.
wrog
Osobom, które czekają na Limited Edition życzę by nie wyglądało ono jak moje smile.gif

http://www.onlinecenter.pl/upload/box.jpg

Co oni kurna w DHL rzucają tymi przesyłkami... Płyty oczywiście porysowane, zaraz idę sprawdzić czy działają.
Dziobak_
Mój ojczulek jest kurierem w Siódemce i widzialem jak wygląda praca magazynierów w firmie kurierskiej. Tak wrogu, rzucają. A jeszcze Cię zapytam, czy była dobrze opakowana? Takie same kfiatuszki zdarzaja sie na poczcie.
barth
Ktoś już ma potwierdzoną wysyłke na pe?

wrog współczuje, pudełko wygląda jakby ktoś próbował siekierą je otworzyć wink.gif
Raptor
@Wrog: Mam nadzieje, ze od razu napisales reklamacje?

ps. A rzucaja to nie tylko kurierzy (w marketach napierdzielaja tez ostro sprzetem co poniektorzy).
bartek2515
CYTAT(wrog @ 26 09 2007, 13:27) *
Osobom, które czekają na Limited Edition życzę by nie wyglądało ono jak moje smile.gif

http://www.onlinecenter.pl/upload/box.jpg

Co oni kurna w DHL rzucają tymi przesyłkami... Płyty oczywiście porysowane, zaraz idę sprawdzić czy działają.

Sam jestem ciekawy jak Masterlink zadbał o moją paczkę.Ale sam pracuje w sklepie i co dzień jest u nas kurier to wiem że nie szczególnie dbają o paczki.I m so sorry for you WRÓG. glaszcze_.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.