super! gra przyszla, plytki luzno lataly w pudelku limited, sa jednak w znosnym stanie. mmm nic tylko czekac az kurier zabierze xkloca do naprawy
inteligent
28 09 2007, 11:16
Czy ktoś ze Szczecina umówiłby się na przechodzenie H3 na Legendary( i ewentualnie mecz 1 na 1) przez SYSTEM LINK (tzn. musi mieć oryginalny modem bezprz. do X0)???
proponował bym spotkanie na jakimś w miare neutralnym gruncie. Grać przez Sys. Link chcę, bo mi się neostrada (a dokładniej livebox) pierd*oli.
Liczę na odzew.
Butcher
28 09 2007, 12:54
CYTAT(Maniek84 @ 28 09 2007, 10:29)

Ale chciałem wspomnieć o jednej rzeczy odnośnie zakończenia, od razu zaznaczam że nie ma tu spoilera, ale i tak zaznaczyłem tekst na czarno.
Myślę, że nie będzie to spoiler, a ważna infomacja dla wszystkich, którzy planują przejśc singla tylko RAZ i sprzedać:
jeżeli chcecie zobaczyć prawdziwe zakończenie, NIE przewijajcie Creditsów - oglądnijcie je do końca nie wciskając żadnego buttona.
Nie licząc prawdziwego zakończenia jakie jest dostępne po przejściu na legendary - jestem miętki, ledwo dałem radę na heroic a legendary to dla mnie za dużo, na szczęście istnieje coś takiego jak youtube i se obejrzałem
to jest planeta forerunnerów?
Ja mam takie pytanie,NIGDY nie mialem stycznosci z Halo czy Halo2,jedyne co widzialem to screeny w pismach wiec nie mam o tej grze zielonego pojecia,czy oplaca mi sie kupowac Halo3 mimo tego?moze sie spodobac,czy bez styku z poprzednimi czesciami nie warto?
W sumie szukam dobrej gry na multi,bardziej niz na single a przydalaby sie jakas odmiana od Gears of War.No i czy dlugo by zajelo takiemu laikowi opanowanie zasad gry,sterowania itd?
z gory dzieki za odpowiedz
tenchi2
28 09 2007, 13:17

czy to prawda, że Bungie poleciało w kulki i wydało H3 w 640x480i, które później jest upscale'owane do wyjściowej rozdziałki przypisanej przez użytkownika?
more info@
http://www.ps3site.pl/jak-to-jest-po-drugi...ustra#more-4981
bulinka_eve
28 09 2007, 13:31
Ja mam tylko takie małe pytanie

JAk tu się nagrywa te filmiki...? Za nic nie mogę tego wykminić..
@Velius - jeśli szukasz czegoś na multi to H3 jest grą jak najbardziej dla ciebie, najlepsze multi ever! Single kopie dupe wszystkiemu co do tej pory widziałem(nawet H2)
@tenchi2 - raczej nie wierzyłbym w to za bardzo, przeczytaj uważnie, koleś "wyliczył" sobie, że tak jest

, stare dobre szukanie gorącego tematu(tak jak ten z przekupstwem

)
@wszyscy - jeśli samo przejście legendary dla zobaczenia prawdziwego zakończenia nie jest wystarczającą zachętą(dla mnie jest jak najbardziej), to pamiętajcie, że żeby odkryć wszystkie zbroje i wszystkie achievy to musicie to zrobić

(potrójna zachęta)
bartek2515
28 09 2007, 13:49
No i już pograłem trochę,teraz smiało stwierdzam że to co pisałem wcześniej sie zgadza,czyli gra na dobrą 9kę,brak AA zwala z nóg,braki w grafice szokują,faktycznie grę robiono pod multi i tam sprawdza sie dobrze ale dla początkujących katastrofa.Nie przebiegniesz 10 m.Wersja LEGENDARY jest sliczna i tu daje 10 absolutnie.Pudełko jest takie jak powinno być duże z rozmachem MIÓD dla oczu,płytki w zestawie są super fajnie opowiadają o firmie i historie gry.I chyba dodatki najbardziej mi się podobają.Problem z połączeniem NET gra co-op w 4 osoby,tzn.wszystko mi zawsze działało a teraz NIE działa tzn.wygląda na to że MODERATE to za mało by podłączyć sie do kogoś.No cóż czas zmienić łącze.
Czyli czas na ocenę
Gra 9 (grafika 8.5,dzwięk 9)
Pudełko 10
Dodatki 10
Miodnośc gry 10
Multi 9(moja ocena po pierwszym spotkaniu)
Ogolnie dobrze i tyle.
tenchi2
28 09 2007, 13:57
CYTAT(barth @ 28 09 2007, 14:34)

@Velius - jeśli szukasz czegoś na multi to H3 jest grą jak najbardziej dla ciebie, najlepsze multi ever! Single kopie dupe wszystkiemu co do tej pory widziałem(nawet H2)
@tenchi2 - raczej nie wierzyłbym w to za bardzo, przeczytaj uważnie, koleś "wyliczył" sobie, że tak jest :/, stare dobre szukanie gorącego tematu(tak jak ten z przekupstwem :D)
@wszyscy - jeśli samo przejście legendary dla zobaczenia prawdziwego zakończenia nie jest wystarczającą zachętą(dla mnie jest jak najbardziej), to pamiętajcie, że żeby odkryć wszystkie zbroje i wszystkie achievy to musicie to zrobić ;)(potrójna zachęta)
no kurcze ale na gamespotcie jest ładnie zaprezentowane różnice w grafice i kurcze powiem, że H3 to mega średniak graficzny... widać, że bungie przez te 6 lat mało co się posunęło do przodu... a jakość grafiki jest może kwestią pojemości płyty dvd dl... może za rok wersja na hd dvd... z poprawioną grafiką... :)
Zeratul
28 09 2007, 14:25
CYTAT(bulinka_eve @ 28 09 2007, 14:31)

Ja mam tylko takie małe pytanie

JAk tu się nagrywa te filmiki...? Za nic nie mogę tego wykminić..

wejdz do Theater pusc sobie filmik. wscisnij niebieski X i pojawil ci sie panel gdzie mozesz przewijac i nagrywac
Dwa najbardziej gorące tematy na N4G
Halo 3: Finish The Console?
http://www.n4g.com/xbox360/News-70753.aspx
Halo 3 Natively runs at 640p?
http://www.n4g.com/xbox360/News-70713.aspxLOL
Halo3 psuje konsole? Pierwsze słysze, a śmigam po ichniejszych forach.
Zawsze jak jakis wiekszy hit wychodzi na 360 to leci plota, ze rozwala konsole -_-"
Zawsze sie zdarzy ze komus na nowej grze rod wyskoczy to zacznie obwiniac gre a ze takich wypadkow troche sie pojawi to juz wyrok ze to gra psuje konsole
Ale bzdury piszecie z ta rozdzielczoscia, naprawde grafika w halo potrafi zachwycic ma chyba najlepszy HDR i wyglad nieba z gier kiedykolwiek a woda nie wiele ustepuje tej z bioshocka
Nie wspominajac o wspanialej rozgrywce i hektolitrach miodu

acha "zabki" na componecie a na vga to dwie rozne bajki wiec polecam gre przez vga
testowałeś na 2ch? widać bardzo różnice?? hmm
LESZEKCHPL
28 09 2007, 20:58
Już nie mogę czytać tych głupot o grafice ,co wy zamiast grać ciągle lampicie po krawędziach. Nie wiem na czym wy oglądacie ale dla mnie grafika jest świetna /LCD 32 z odl 3 m/ a sama gra wspaniała chociaż jestem dopiero na 4 poziomie.
blantman
28 09 2007, 21:06
ajjj dopiero teraz się dowiedziałem że trza nie przewijać credistów no cóż zaczynam gre od nowa
CYTAT(Dragen @ 28 09 2007, 21:26)

testowałeś na 2ch? widać bardzo różnice?? hmm
Tak testowalem
Zeratul
28 09 2007, 21:29
Moja obiektywna ocena Halo 3.
9.9
Odejmuje za grafike, ktore przez pierwsze 5 min kole w oczy...
CYTAT(Zeratul @ 28 09 2007, 22:29)

Moja obiektywna ocena Halo 3.
9.9
Odejmuje za grafike, ktore przez pierwsze 5 min kole w oczy...
ech masz szczescie ze to "obiektywna"

moja subiektywna to 10.1/10

dlamnie to najlepsza gra ever

mescalero
28 09 2007, 22:26
Jakos nie moge sie polapac w tym 'swietnym' multiplayerze w halo3. Nigdy w zadna inna czesc nie gralem i mam kilka pytan:
1. jaka jest roznica miedzy social a ranked matches (dlaczego w ranked max graczy moze byc tylko 8? a tam do 16??)
2. spodobal mi sie tryb ball, ale trafilem 2,3 razy na niego, jak moge ustawic cos zeby mi znajdowalo dany tryb gry?
3. i wogule jak hostowac i wybrac mape, tryb w ranked match?
kurcze, chyba jednak gearsy powinny dostac dyche, tam wydawalo sie wszystko logiczne.
dzieki za odpowiedzi.
H3 ma inaczej rozwiązany system, tyle. Polecimy po kolei:
1. Ranked to pojedynki o ranking i skill, social to zabawa bez leveli, rankingi szukają ci ludzi z podobnym lv, losują mape i lecisz, social to inna para kaloszy(jak pogram w to, to napisze więcej na ten temat).
2 i 3.Nie możesz ustawić trybu, chyba że grasz customa ze znajomymi(tzn ty hostujesz i zapraszasz innych), odpowiada to też na trzecie pytanie, niestety wybierać w rankingach nie możesz, z prostej przyczyny, ludzie graliby ciągle na swojej najlepszej mapie i sztucznie podbijaliby lv, proste, jak chcesz pograć w oddballa na konkretnej mapie to tworzysz taki tryb w customie i zapraszasz znajomych
CYTAT(YETI @ 28 09 2007, 15:40)

Post brzmi nawet sensownie, ale mam pewne zastrzeżenia.
- Po pierwsze koleś niby testował tak wiele (60) gier, a nic nie wspomniał o tym, że CoD3 i TH:P8 były renderowane w niższej rozdzielczości, a biorąc pod uwagę znaczenie tych tytułów nie powinien ich chyba przegapić.
- Druga sprawa jest taka, że gra nie musi ZAWSZE tak samo renderować, może to być zależne od użytego kabla i ustawionej rozdzielczości. Np. DOA4 działa natywnie także w 1280x1024 na kablu VGA, a większość gier tylko przeskalowuje do tej rozdzielczości albo robi czarne pasy u góry i dołu.
- Na koniec stwierdzam, że grałem w Perfect Dark na monitorze (bardzo ostry obraz) przez kabel VGA i nie dostrzegłem przeskalowania, a biorąc pod uwagę brak AA w tamtej grze to skalowanie byłoby raczej widoczne.
A tak przy okazje powszechnych zachwytów nad HDR w Halo 3 pragnę przypomnieć, że to właśnie Perfect Dark był do tej pory grą nie do pobicia w tym temacie. Halo 3 chyba korzysta z podobnym sposobów wykorzystania GPU w X360 (super HDR, brak AA, no i wedlug tego postu taka sama rozdzielczość natywna). Osobiście uważam, że pod kątem TECHNICZNYM (nie artystycznym, stylistycznym i tak zwanego "końcowego wrażenia") PDZ był grą naprawdę dobrą, zwłaszcza jak na tytuł startowy (super HDR, kompletny self-shading, ostre tekstury z efektami paralax mapping).
mescalero
29 09 2007, 00:31
CYTAT(barth @ 29 09 2007, 00:01)

1. Ranked to pojedynki o ranking i skill, social to zabawa bez leveli, rankingi szukają ci ludzi z podobnym lv, losują mape i lecisz, social to inna para kaloszy(jak pogram w to, to napisze więcej na ten temat).
2 i 3.Nie możesz ustawić trybu, chyba że grasz customa ze znajomymi(tzn ty hostujesz i zapraszasz innych), odpowiada to też na trzecie pytanie, niestety wybierać w rankingach nie możesz, z prostej przyczyny, ludzie graliby ciągle na swojej najlepszej mapie i sztucznie podbijaliby lv, proste, jak chcesz pograć w oddballa na konkretnej mapie to tworzysz taki tryb w customie i zapraszasz znajomych
To do du**y z takim multiplayerem. ja juz mam dosyc tych slayerow, a chcialbym pograc w ranked na innych trybach (bo chyba tylko tam mozna zdobywac achivmenty) a tu sie nie da. Dziwnym trafem zawsze trafiam na slayera i na 2,3 te same mapy. Ja na jakis chas mam dosyc i wracam do gyrosow wojny
Nitro619
29 09 2007, 07:38
CYTAT(mescalero @ 29 09 2007, 01:31)

To do du**y z takim multiplayerem. ja juz mam dosyc tych slayerow, a chcialbym pograc w ranked na innych trybach (bo chyba tylko tam mozna zdobywac achivmenty) a tu sie nie da. Dziwnym trafem zawsze trafiam na slayera i na 2,3 te same mapy. Ja na jakis chas mam dosyc i wracam do gyrosow wojny

Nie wiem czy sie nie myle, al chyba wystarczy ze zaprosisz paru znajomych i juz jako host mozesz wybierac tryb gry (slayer, objective, double itd.) Tylko nie wiem czy to byly rankingowe mecze;/
Jak dla mnie to gra jest na 10, single moze nie boski ale nie mozna powiedziec ze jest zly (zwlaszcza na Legendary

), a multi wymiata.
No i kolejny ślad w prasie o grze

Gram sobie dalej kampanie, troche samemu, troche w co-opie, i jestem pod ogromnym wrazeniem pomyslow i rozmachu, a przede wszystkim grywalnosci. Nie obchodza mnie juz wszystkie bzdury i jakies dochodzenia zwiazane z grafika, bo to co widza moje oczy jest rewelacyjne - naprawde polecam pograc troche dluzej w kampanie bo to co sie tam dzieje jest naprawde swietnie wykonane i artysci Bungie zasluguja na poklask.
PS. Mam do was takie male pytanko, nie wiecie moze czemu kiedy gram na splitscreenie, obraz mam przyciety do 4:3? Kurde nie ukrywam ze chcialbym grac w 16:9 a nie ogladac czarne pasy po prawej i lewej stronie - zna ktos moze jakies lekarstwo na ten problem????
Nie wiem jak wy, ale ja nie mogę za hu..a wył vibry. a denerwuje to przy multi..macie jakieś pomysły??
2 rzecz, nie wiem czemu ale jak mam halo w napędzie to konsola mi muli na początku strasznie, czekam po 5-8 sec na otwarcie okienka z czatem, itd. po jakimś czasie jest juz ok
Może to wina tego że ostatnio czyściłem Cache i teraz zmula ??

heh nie rozumiem hardłeju majkrosoftu:)
CYTAT(Xymek @ 29 09 2007, 11:01)

PS. Mam do was takie male pytanko, nie wiecie moze czemu kiedy gram na splitscreenie, obraz mam przyciety do 4:3? Kurde nie ukrywam ze chcialbym grac w 16:9 a nie ogladac czarne pasy po prawej i lewej stronie - zna ktos moze jakies lekarstwo na ten problem????
Nic się z tym nie da zrobić, to celowy zabieg Bungie (według nich po to żeby oba okna miały proporcje zbliżone do 16:9, chociaż wielu ludzi podejrzewa, że jest to kwestia zachowania płynności).
A co do rozmów o rozdzielczości to Bungie przyznaje się do renderowania w niższej rozdzielczości:
"Halo 3 uses not one, but two frame buffers – both of which render at 1152x640 pixels. The reason we chose this slightly unorthodox resolution and this very complex use of two buffers is simple enough to see – lighting. We wanted to preserve as much dynamic range as possible – so we use one for the high dynamic range and one for the low dynamic range values. Both are combined to create the finished on screen image."
Ciekawe czy PDZ pracował podobnie - w końcu według postu z B3D też miał taką rozdzielczość, a z tego co ja pamiętam też miał bardzo ładny (i podobny do tego z H3) HDR.
CYTAT(mescalero @ 29 09 2007, 01:31)

To zamiast Team Slayer, czy Lone Wolf wybieraj jakieś Skirmishe
Powiem tak kocham halo jest to jedna z najlepszych gier w jakie gralem ale 3 jej czesc polegnie niestety przy cod4, halo ustepuje tu pod kazdym wzgledem grafiki dzwieku i multi kto gral w bete wie o czym mowie ,btw sama beta cod4 jest o niebo lepsza niz caly multi w h3..
sadze ze to kwestia gustu ale sprawa sie juz w listopadzie wyjasni
Jak najabrdziej ,zgadzam sie z Toba, w poprzednie halosy w multi gralem ostro a na cod jakos nie mialem ochoty teraz jest odwrotnie napewno za sprawa tego ze cod przeszlo solidna zmiane i to na lepsze multi jest poprostu boskie ,a halo niestety powiela schematy chociaz i tak jest rajcowne wypada sie tylko cieszyc ze obie te gry sa na naszej konsoli.
Do wygłaszania opinii na temat COD4 zapraszam do stosownego tematu
Dzieki łaskawco pisze o multi halo3 przez pryzmat multi cod4 ,takie uwagi to zostaw adminom a sam naucz sie czytac.
a ja mam takie male pytanko - co zrobic z czaszkami ktore mozna znalezc w etapach gry? I po co one wogole sa?
Wow, na TVN Turbo leciała reklama Halo 3, tuż po reklamie promocyjnego pakietu z PS3.
Jupi! Mam Hayabusa Armor (pancerz, army i helmet), za zgarnięcie wszystkich czaszek w grze. To tyle. Chciałem się po prostu pochwalić i narobić smaka ludziom, którzy zapewne zaraz przysiądą do gry, khe khe.
ktos moglby dac info gdzie znajduja sie czaszki

<wiem lama zemnie z takim pytaniem>:P
takich rzeczy to szukaj sam, albo na Halo Arenie, albo na Delcie
CYTAT(qazar @ 29 09 2007, 19:05)

ktos moglby dac info gdzie znajduja sie czaszki

<wiem lama zemnie z takim pytaniem>:P
Napiszę Ci, że to najciekawszy sekrets jaki wymyślono w historii elektronicznej rozgrywki, kiedykolwiek! Nic dziwnego, że bez kontrolowanego przecieku od Bungie Studios, miliony graczy przeczesujący poziom The Covenant, były z góry skazane na niepowodzenie.
Wpisz sobie w youtube.com "IWHBYD Skull Walkthrough"
Mam pytanie. Jak zabić tego wielkiego robota w misji 4?
CYTAT(aqr @ 29 09 2007, 21:02)

Mam pytanie. Jak zabić tego wielkiego robota w misji 4?
powalasz go, a kiedy przysiadzie ladujesz sie do srodka, robisz czystke a potem rozwalasz mu rdzen

i skurczybyk wybucha

swoja droga im dalej w gre tym coraz wiekszy hard core i gameplayowy i fabularny

...aktualnie mecze sie w misji CORTANA i narazie odpuscilem bo za duzy rozpierdziel a jak zgine to cofa mnie za bardzo i juz sie wkurzylem

, swoja droga to zaczynam sie zastanawiac, czy jeszcze duzo grania przedemna, bo jezeli nie, to kampania okaze sie bardzo krotka - ot na dwa wieczory

ehh ale przynajmniej rozgrywka niezmiernie intensywna, choc odcinkow w ktorych mozna poszalec pojazdami (chodzi mi glownie o czolgi i te fajne mysliwce) jest zdecydowanie za malo - przynajmniej jak narazie...zobaczymy co dalej, nie chce uprzedzac faktow ale boje sie ze do konca juz niedaleko...
kuligosky
29 09 2007, 20:46
Dostałem dzisiaj swój egzemplarz Halo 3. To jest moje pierwsze Halo, więc musi minąć trochę czasu, zanim przestaną mi się mylić klawisze i będę mógł myśleć o grze a nie przyciskach na padzie. W ogóle w FPS gram bardzo rzadko, ale zacząłem na Heroic, co by szybciej dojść do wprawy. Nie napiszę nic, co by nie było już napisane o tej grze. Jestem nią zajarany jak murzyn blaszką. Żeby ocenić dobrze tę grę, trzeba usiąść sam na sam z TV. Żadne empiki, gdzie czasami ciemna obsługa nie potrafi nawet włączyć trybu 720p w konsoli. Żadne wycinki gameplayu, tylko całość. Tylko wtedy można zauważać pewne smaczki niedostępne dla obserwatora. Osoba stojąca z boku może conajwyżej oceniać grafę. Gameplay zamiata dzięki specyficznej fizyce i atmosferze, którą ciężko opisać słowami. Grafika miażdży. Na brak AA zwracają uwagę tylko ci, którzy nie mają pada w ręku. Gracz nie ma czasu, bo wysysa czysty fun z akcji toczącej się na ekranie. No chyba, że ktoś podchodzi do tej gry tak: Hmmm, oto i te wspaniałe Halo 3. To teraz udowodnię sobie i innym, że takie idealne nie jest
CYTAT(kuligosky @ 29 09 2007, 21:46)

Na brak AA zwracają uwagę tylko ci, którzy nie mają pada w ręku.jest

Krotko i na temat...
Fajny obiect-test.
http://www.assassinworks.com/test.htmlKonia z rzędem temu, kto wylooka, że ten dolny model jest w 720p, a ten górny w 640p.
Naprawdę nie widać różnicy, a w samej grze nie jest to w ogóle odczuwalne jako minus. Ba. Dzięki podwójnej klatce składającej się na jeden obraz, to tak jakby gra chodziła w 60fpsach. Jak widać moja szklana kula przepowiedziała to już w maju.
odpaliłem singla - fajne, da się pograć. Odpaliłem później multi - nie mam pytań, a tym bardziej ochoty wracąć do singla O_O Obłędna gra.
Temper-Tantrum
30 09 2007, 12:15
Gra ma powaznego buga
NIE SEJWUJE !!! ZA JEDNYM PODEJSCIEM DOSZEDLEM DO CZOLGU I WYLACZYLEM . Teraz gram mniej wiecej od polowy pierwszej bazy , gdzie ostatnio zrobilem sejw and quit . Konkretnie sie pod(pipi)ilem !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.