Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
jjot
super! gra przyszla, plytki luzno lataly w pudelku limited, sa jednak w znosnym stanie. mmm nic tylko czekac az kurier zabierze xkloca do naprawy crazy.gif
inteligent
Czy ktoś ze Szczecina umówiłby się na przechodzenie H3 na Legendary( i ewentualnie mecz 1 na 1) przez SYSTEM LINK (tzn. musi mieć oryginalny modem bezprz. do X0)???
proponował bym spotkanie na jakimś w miare neutralnym gruncie. Grać przez Sys. Link chcę, bo mi się neostrada (a dokładniej livebox) pierd*oli.
Liczę na odzew.
Butcher
CYTAT(Maniek84 @ 28 09 2007, 10:29) *
Ale chciałem wspomnieć o jednej rzeczy odnośnie zakończenia, od razu zaznaczam że nie ma tu spoilera, ale i tak zaznaczyłem tekst na czarno.

Myślę, że nie będzie to spoiler, a ważna infomacja dla wszystkich, którzy planują przejśc singla tylko RAZ i sprzedać:
jeżeli chcecie zobaczyć prawdziwe zakończenie, NIE przewijajcie Creditsów - oglądnijcie je do końca nie wciskając żadnego buttona.
nievil
Nie licząc prawdziwego zakończenia jakie jest dostępne po przejściu na legendary - jestem miętki, ledwo dałem radę na heroic a legendary to dla mnie za dużo, na szczęście istnieje coś takiego jak youtube i se obejrzałem happy.gif to jest planeta forerunnerów?
Velius
Ja mam takie pytanie,NIGDY nie mialem stycznosci z Halo czy Halo2,jedyne co widzialem to screeny w pismach wiec nie mam o tej grze zielonego pojecia,czy oplaca mi sie kupowac Halo3 mimo tego?moze sie spodobac,czy bez styku z poprzednimi czesciami nie warto?

W sumie szukam dobrej gry na multi,bardziej niz na single a przydalaby sie jakas odmiana od Gears of War.No i czy dlugo by zajelo takiemu laikowi opanowanie zasad gry,sterowania itd?

z gory dzieki za odpowiedz
tenchi2

czy to prawda, że Bungie poleciało w kulki i wydało H3 w 640x480i, które później jest upscale'owane do wyjściowej rozdziałki przypisanej przez użytkownika?

more info@ http://www.ps3site.pl/jak-to-jest-po-drugi...ustra#more-4981
bulinka_eve
Ja mam tylko takie małe pytanie smile.gif JAk tu się nagrywa te filmiki...? Za nic nie mogę tego wykminić.. sad.gif
barth
@Velius - jeśli szukasz czegoś na multi to H3 jest grą jak najbardziej dla ciebie, najlepsze multi ever! Single kopie dupe wszystkiemu co do tej pory widziałem(nawet H2)

@tenchi2 - raczej nie wierzyłbym w to za bardzo, przeczytaj uważnie, koleś "wyliczył" sobie, że tak jest confused.gif, stare dobre szukanie gorącego tematu(tak jak ten z przekupstwem biggrin.gif)

@wszyscy - jeśli samo przejście legendary dla zobaczenia prawdziwego zakończenia nie jest wystarczającą zachętą(dla mnie jest jak najbardziej), to pamiętajcie, że żeby odkryć wszystkie zbroje i wszystkie achievy to musicie to zrobić wink.gif(potrójna zachęta)
bartek2515
No i już pograłem trochę,teraz smiało stwierdzam że to co pisałem wcześniej sie zgadza,czyli gra na dobrą 9kę,brak AA zwala z nóg,braki w grafice szokują,faktycznie grę robiono pod multi i tam sprawdza sie dobrze ale dla początkujących katastrofa.Nie przebiegniesz 10 m.Wersja LEGENDARY jest sliczna i tu daje 10 absolutnie.Pudełko jest takie jak powinno być duże z rozmachem MIÓD dla oczu,płytki w zestawie są super fajnie opowiadają o firmie i historie gry.I chyba dodatki najbardziej mi się podobają.Problem z połączeniem NET gra co-op w 4 osoby,tzn.wszystko mi zawsze działało a teraz NIE działa tzn.wygląda na to że MODERATE to za mało by podłączyć sie do kogoś.No cóż czas zmienić łącze.

Czyli czas na ocenę

Gra 9 (grafika 8.5,dzwięk 9)
Pudełko 10
Dodatki 10
Miodnośc gry 10
Multi 9(moja ocena po pierwszym spotkaniu)

Ogolnie dobrze i tyle.

tenchi2
CYTAT(barth @ 28 09 2007, 14:34) *
@Velius - jeśli szukasz czegoś na multi to H3 jest grą jak najbardziej dla ciebie, najlepsze multi ever! Single kopie dupe wszystkiemu co do tej pory widziałem(nawet H2)

@tenchi2 - raczej nie wierzyłbym w to za bardzo, przeczytaj uważnie, koleś "wyliczył" sobie, że tak jest :/, stare dobre szukanie gorącego tematu(tak jak ten z przekupstwem :D)

@wszyscy - jeśli samo przejście legendary dla zobaczenia prawdziwego zakończenia nie jest wystarczającą zachętą(dla mnie jest jak najbardziej), to pamiętajcie, że żeby odkryć wszystkie zbroje i wszystkie achievy to musicie to zrobić ;)(potrójna zachęta)

no kurcze ale na gamespotcie jest ładnie zaprezentowane różnice w grafice i kurcze powiem, że H3 to mega średniak graficzny... widać, że bungie przez te 6 lat mało co się posunęło do przodu... a jakość grafiki jest może kwestią pojemości płyty dvd dl... może za rok wersja na hd dvd... z poprawioną grafiką... :)
Zeratul
CYTAT(bulinka_eve @ 28 09 2007, 14:31) *
Ja mam tylko takie małe pytanie smile.gif JAk tu się nagrywa te filmiki...? Za nic nie mogę tego wykminić.. sad.gif

wejdz do Theater pusc sobie filmik. wscisnij niebieski X i pojawil ci sie panel gdzie mozesz przewijac i nagrywac
YETI
Dwa najbardziej gorące tematy na N4G

Halo 3: Finish The Console?
http://www.n4g.com/xbox360/News-70753.aspx
sad.gif

Halo 3 Natively runs at 640p?
http://www.n4g.com/xbox360/News-70713.aspx
LOL
barth
Halo3 psuje konsole? Pierwsze słysze, a śmigam po ichniejszych forach.
yaczes
Zawsze jak jakis wiekszy hit wychodzi na 360 to leci plota, ze rozwala konsole -_-"
Trufs
Zawsze sie zdarzy ze komus na nowej grze rod wyskoczy to zacznie obwiniac gre a ze takich wypadkow troche sie pojawi to juz wyrok ze to gra psuje konsole biggrin.gif
qazar
Ale bzdury piszecie z ta rozdzielczoscia, naprawde grafika w halo potrafi zachwycic ma chyba najlepszy HDR i wyglad nieba z gier kiedykolwiek a woda nie wiele ustepuje tej z bioshocka biggrin.gif
Nie wspominajac o wspanialej rozgrywce i hektolitrach miodu biggrin.gif

acha "zabki" na componecie a na vga to dwie rozne bajki wiec polecam gre przez vga wink.gif
Dragen
testowałeś na 2ch? widać bardzo różnice?? hmm
LESZEKCHPL
Już nie mogę czytać tych głupot o grafice ,co wy zamiast grać ciągle lampicie po krawędziach. Nie wiem na czym wy oglądacie ale dla mnie grafika jest świetna /LCD 32 z odl 3 m/ a sama gra wspaniała chociaż jestem dopiero na 4 poziomie.
blantman
ajjj dopiero teraz się dowiedziałem że trza nie przewijać credistów no cóż zaczynam gre od nowa wink.gif
qazar
CYTAT(Dragen @ 28 09 2007, 21:26) *
testowałeś na 2ch? widać bardzo różnice?? hmm

Tak testowalem biggrin.gif
Zeratul
Moja obiektywna ocena Halo 3.

9.9
Odejmuje za grafike, ktore przez pierwsze 5 min kole w oczy...
qazar
CYTAT(Zeratul @ 28 09 2007, 22:29) *
Moja obiektywna ocena Halo 3.

9.9
Odejmuje za grafike, ktore przez pierwsze 5 min kole w oczy...

ech masz szczescie ze to "obiektywna" biggrin.gif moja subiektywna to 10.1/10 biggrin.giftongue.gif dlamnie to najlepsza gra ever biggrin.giftongue.gif
mescalero
Jakos nie moge sie polapac w tym 'swietnym' multiplayerze w halo3. Nigdy w zadna inna czesc nie gralem i mam kilka pytan:
1. jaka jest roznica miedzy social a ranked matches (dlaczego w ranked max graczy moze byc tylko 8? a tam do 16??)
2. spodobal mi sie tryb ball, ale trafilem 2,3 razy na niego, jak moge ustawic cos zeby mi znajdowalo dany tryb gry?
3. i wogule jak hostowac i wybrac mape, tryb w ranked match?

kurcze, chyba jednak gearsy powinny dostac dyche, tam wydawalo sie wszystko logiczne.
dzieki za odpowiedzi.
barth
H3 ma inaczej rozwiązany system, tyle. Polecimy po kolei:

1. Ranked to pojedynki o ranking i skill, social to zabawa bez leveli, rankingi szukają ci ludzi z podobnym lv, losują mape i lecisz, social to inna para kaloszy(jak pogram w to, to napisze więcej na ten temat).
2 i 3.Nie możesz ustawić trybu, chyba że grasz customa ze znajomymi(tzn ty hostujesz i zapraszasz innych), odpowiada to też na trzecie pytanie, niestety wybierać w rankingach nie możesz, z prostej przyczyny, ludzie graliby ciągle na swojej najlepszej mapie i sztucznie podbijaliby lv, proste, jak chcesz pograć w oddballa na konkretnej mapie to tworzysz taki tryb w customie i zapraszasz znajomych
PePeP
CYTAT(YETI @ 28 09 2007, 15:40) *
Halo 3 Natively runs at 640p?
http://www.n4g.com/xbox360/News-70713.aspx
LOL

Post brzmi nawet sensownie, ale mam pewne zastrzeżenia.

- Po pierwsze koleś niby testował tak wiele (60) gier, a nic nie wspomniał o tym, że CoD3 i TH:P8 były renderowane w niższej rozdzielczości, a biorąc pod uwagę znaczenie tych tytułów nie powinien ich chyba przegapić.
- Druga sprawa jest taka, że gra nie musi ZAWSZE tak samo renderować, może to być zależne od użytego kabla i ustawionej rozdzielczości. Np. DOA4 działa natywnie także w 1280x1024 na kablu VGA, a większość gier tylko przeskalowuje do tej rozdzielczości albo robi czarne pasy u góry i dołu.
- Na koniec stwierdzam, że grałem w Perfect Dark na monitorze (bardzo ostry obraz) przez kabel VGA i nie dostrzegłem przeskalowania, a biorąc pod uwagę brak AA w tamtej grze to skalowanie byłoby raczej widoczne.

A tak przy okazje powszechnych zachwytów nad HDR w Halo 3 pragnę przypomnieć, że to właśnie Perfect Dark był do tej pory grą nie do pobicia w tym temacie. Halo 3 chyba korzysta z podobnym sposobów wykorzystania GPU w X360 (super HDR, brak AA, no i wedlug tego postu taka sama rozdzielczość natywna). Osobiście uważam, że pod kątem TECHNICZNYM (nie artystycznym, stylistycznym i tak zwanego "końcowego wrażenia") PDZ był grą naprawdę dobrą, zwłaszcza jak na tytuł startowy (super HDR, kompletny self-shading, ostre tekstury z efektami paralax mapping).
mescalero
CYTAT(barth @ 29 09 2007, 00:01) *

1. Ranked to pojedynki o ranking i skill, social to zabawa bez leveli, rankingi szukają ci ludzi z podobnym lv, losują mape i lecisz, social to inna para kaloszy(jak pogram w to, to napisze więcej na ten temat).
2 i 3.Nie możesz ustawić trybu, chyba że grasz customa ze znajomymi(tzn ty hostujesz i zapraszasz innych), odpowiada to też na trzecie pytanie, niestety wybierać w rankingach nie możesz, z prostej przyczyny, ludzie graliby ciągle na swojej najlepszej mapie i sztucznie podbijaliby lv, proste, jak chcesz pograć w oddballa na konkretnej mapie to tworzysz taki tryb w customie i zapraszasz znajomych

To do du**y z takim multiplayerem. ja juz mam dosyc tych slayerow, a chcialbym pograc w ranked na innych trybach (bo chyba tylko tam mozna zdobywac achivmenty) a tu sie nie da. Dziwnym trafem zawsze trafiam na slayera i na 2,3 te same mapy. Ja na jakis chas mam dosyc i wracam do gyrosow wojny smile.gif
Nitro619
CYTAT(mescalero @ 29 09 2007, 01:31) *

To do du**y z takim multiplayerem. ja juz mam dosyc tych slayerow, a chcialbym pograc w ranked na innych trybach (bo chyba tylko tam mozna zdobywac achivmenty) a tu sie nie da. Dziwnym trafem zawsze trafiam na slayera i na 2,3 te same mapy. Ja na jakis chas mam dosyc i wracam do gyrosow wojny smile.gif

Nie wiem czy sie nie myle, al chyba wystarczy ze zaprosisz paru znajomych i juz jako host mozesz wybierac tryb gry (slayer, objective, double itd.) Tylko nie wiem czy to byly rankingowe mecze;/

Jak dla mnie to gra jest na 10, single moze nie boski ale nie mozna powiedziec ze jest zly (zwlaszcza na Legendary happy.gif ), a multi wymiata.
DaBig
No i kolejny ślad w prasie o grze smile.gif

Xymek
Gram sobie dalej kampanie, troche samemu, troche w co-opie, i jestem pod ogromnym wrazeniem pomyslow i rozmachu, a przede wszystkim grywalnosci. Nie obchodza mnie juz wszystkie bzdury i jakies dochodzenia zwiazane z grafika, bo to co widza moje oczy jest rewelacyjne - naprawde polecam pograc troche dluzej w kampanie bo to co sie tam dzieje jest naprawde swietnie wykonane i artysci Bungie zasluguja na poklask.

PS. Mam do was takie male pytanko, nie wiecie moze czemu kiedy gram na splitscreenie, obraz mam przyciety do 4:3? Kurde nie ukrywam ze chcialbym grac w 16:9 a nie ogladac czarne pasy po prawej i lewej stronie - zna ktos moze jakies lekarstwo na ten problem????
Dragen
Nie wiem jak wy, ale ja nie mogę za hu..a wył vibry. a denerwuje to przy multi..macie jakieś pomysły??

2 rzecz, nie wiem czemu ale jak mam halo w napędzie to konsola mi muli na początku strasznie, czekam po 5-8 sec na otwarcie okienka z czatem, itd. po jakimś czasie jest juz ok
Może to wina tego że ostatnio czyściłem Cache i teraz zmula ?? ohmy.gif heh nie rozumiem hardłeju majkrosoftu:)
PePeP
CYTAT(Xymek @ 29 09 2007, 11:01) *
PS. Mam do was takie male pytanko, nie wiecie moze czemu kiedy gram na splitscreenie, obraz mam przyciety do 4:3? Kurde nie ukrywam ze chcialbym grac w 16:9 a nie ogladac czarne pasy po prawej i lewej stronie - zna ktos moze jakies lekarstwo na ten problem????

Nic się z tym nie da zrobić, to celowy zabieg Bungie (według nich po to żeby oba okna miały proporcje zbliżone do 16:9, chociaż wielu ludzi podejrzewa, że jest to kwestia zachowania płynności).

A co do rozmów o rozdzielczości to Bungie przyznaje się do renderowania w niższej rozdzielczości:

"Halo 3 uses not one, but two frame buffers – both of which render at 1152x640 pixels. The reason we chose this slightly unorthodox resolution and this very complex use of two buffers is simple enough to see – lighting. We wanted to preserve as much dynamic range as possible – so we use one for the high dynamic range and one for the low dynamic range values. Both are combined to create the finished on screen image."

Ciekawe czy PDZ pracował podobnie - w końcu według postu z B3D też miał taką rozdzielczość, a z tego co ja pamiętam też miał bardzo ładny (i podobny do tego z H3) HDR.
barth
CYTAT(mescalero @ 29 09 2007, 01:31) *

To zamiast Team Slayer, czy Lone Wolf wybieraj jakieś Skirmishe
JacekW
Powiem tak kocham halo jest to jedna z najlepszych gier w jakie gralem ale 3 jej czesc polegnie niestety przy cod4, halo ustepuje tu pod kazdym wzgledem grafiki dzwieku i multi kto gral w bete wie o czym mowie ,btw sama beta cod4 jest o niebo lepsza niz caly multi w h3..
qazar
sadze ze to kwestia gustu ale sprawa sie juz w listopadzie wyjasni biggrin.gif
JacekW
Jak najabrdziej ,zgadzam sie z Toba, w poprzednie halosy w multi gralem ostro a na cod jakos nie mialem ochoty teraz jest odwrotnie napewno za sprawa tego ze cod przeszlo solidna zmiane i to na lepsze multi jest poprostu boskie ,a halo niestety powiela schematy chociaz i tak jest rajcowne wypada sie tylko cieszyc ze obie te gry sa na naszej konsoli.
barth
Do wygłaszania opinii na temat COD4 zapraszam do stosownego tematu confused.gif
JacekW
Dzieki łaskawco pisze o multi halo3 przez pryzmat multi cod4 ,takie uwagi to zostaw adminom a sam naucz sie czytac.
Xymek
a ja mam takie male pytanko - co zrobic z czaszkami ktore mozna znalezc w etapach gry? I po co one wogole sa?
Wampis
Wow, na TVN Turbo leciała reklama Halo 3, tuż po reklamie promocyjnego pakietu z PS3.
t3xz
Jupi! Mam Hayabusa Armor (pancerz, army i helmet), za zgarnięcie wszystkich czaszek w grze. To tyle. Chciałem się po prostu pochwalić i narobić smaka ludziom, którzy zapewne zaraz przysiądą do gry, khe khe.
qazar
ktos moglby dac info gdzie znajduja sie czaszki tongue.gif <wiem lama zemnie z takim pytaniem>:P
barth
takich rzeczy to szukaj sam, albo na Halo Arenie, albo na Delcie
t3xz
CYTAT(qazar @ 29 09 2007, 19:05) *
ktos moglby dac info gdzie znajduja sie czaszki tongue.gif <wiem lama zemnie z takim pytaniem>:P

Napiszę Ci, że to najciekawszy sekrets jaki wymyślono w historii elektronicznej rozgrywki, kiedykolwiek! Nic dziwnego, że bez kontrolowanego przecieku od Bungie Studios, miliony graczy przeczesujący poziom The Covenant, były z góry skazane na niepowodzenie.
Wpisz sobie w youtube.com "IWHBYD Skull Walkthrough" wink.gif
aqr
Mam pytanie. Jak zabić tego wielkiego robota w misji 4?
Xymek
CYTAT(aqr @ 29 09 2007, 21:02) *
Mam pytanie. Jak zabić tego wielkiego robota w misji 4?

powalasz go, a kiedy przysiadzie ladujesz sie do srodka, robisz czystke a potem rozwalasz mu rdzen smile.gif i skurczybyk wybucha smile.gif

swoja droga im dalej w gre tym coraz wiekszy hard core i gameplayowy i fabularny wink.gif...aktualnie mecze sie w misji CORTANA i narazie odpuscilem bo za duzy rozpierdziel a jak zgine to cofa mnie za bardzo i juz sie wkurzylem tongue.gif , swoja droga to zaczynam sie zastanawiac, czy jeszcze duzo grania przedemna, bo jezeli nie, to kampania okaze sie bardzo krotka - ot na dwa wieczory sad.gif ehh ale przynajmniej rozgrywka niezmiernie intensywna, choc odcinkow w ktorych mozna poszalec pojazdami (chodzi mi glownie o czolgi i te fajne mysliwce) jest zdecydowanie za malo - przynajmniej jak narazie...zobaczymy co dalej, nie chce uprzedzac faktow ale boje sie ze do konca juz niedaleko...
kuligosky
Dostałem dzisiaj swój egzemplarz Halo 3. To jest moje pierwsze Halo, więc musi minąć trochę czasu, zanim przestaną mi się mylić klawisze i będę mógł myśleć o grze a nie przyciskach na padzie. W ogóle w FPS gram bardzo rzadko, ale zacząłem na Heroic, co by szybciej dojść do wprawy. Nie napiszę nic, co by nie było już napisane o tej grze. Jestem nią zajarany jak murzyn blaszką. Żeby ocenić dobrze tę grę, trzeba usiąść sam na sam z TV. Żadne empiki, gdzie czasami ciemna obsługa nie potrafi nawet włączyć trybu 720p w konsoli. Żadne wycinki gameplayu, tylko całość. Tylko wtedy można zauważać pewne smaczki niedostępne dla obserwatora. Osoba stojąca z boku może conajwyżej oceniać grafę. Gameplay zamiata dzięki specyficznej fizyce i atmosferze, którą ciężko opisać słowami. Grafika miażdży. Na brak AA zwracają uwagę tylko ci, którzy nie mają pada w ręku. Gracz nie ma czasu, bo wysysa czysty fun z akcji toczącej się na ekranie. No chyba, że ktoś podchodzi do tej gry tak: Hmmm, oto i te wspaniałe Halo 3. To teraz udowodnię sobie i innym, że takie idealne nie jest smile.gif
TroniC
CYTAT(kuligosky @ 29 09 2007, 21:46) *
Na brak AA zwracają uwagę tylko ci, którzy nie mają pada w ręku.jest smile.gif

Krotko i na temat...
t3xz
Fajny obiect-test.
http://www.assassinworks.com/test.html
Konia z rzędem temu, kto wylooka, że ten dolny model jest w 720p, a ten górny w 640p.
Naprawdę nie widać różnicy, a w samej grze nie jest to w ogóle odczuwalne jako minus. Ba. Dzięki podwójnej klatce składającej się na jeden obraz, to tak jakby gra chodziła w 60fpsach. Jak widać moja szklana kula przepowiedziała to już w maju.
ShtaS
odpaliłem singla - fajne, da się pograć. Odpaliłem później multi - nie mam pytań, a tym bardziej ochoty wracąć do singla O_O Obłędna gra.
Temper-Tantrum
Gra ma powaznego buga
NIE SEJWUJE !!! ZA JEDNYM PODEJSCIEM DOSZEDLEM DO CZOLGU I WYLACZYLEM . Teraz gram mniej wiecej od polowy pierwszej bazy , gdzie ostatnio zrobilem sejw and quit . Konkretnie sie pod(pipi)ilem !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.