Rzeczywiście.... z tymi save'ami jest czasami coś nie tak. jak wczoraj chciałem kontynuować kampanie to musiałem kombinować i ostatecznie zaczynać misje od nowa
marcin0903
30 09 2007, 13:48
Mam pytanie na jakiej zasadzie działa Co-Op - na takiej jak w GoW czyli jak np. zacznę grać w signlu i dojdę do 5 levelu to w Co-Opie zaczne od 5 levelu i dojdę do 8 levelu to w singlu będę miał 8 level ? Czy może jakoś inaczej to działa?
A jednak po 4 dniach przebił gow
W co ludzie najchętniej grają na live
1.Halo 3
2.Gears of War
3.Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
4.Madden NFL 08
5.Call of Duty 4 Beta
6.Guitar Hero II
7.BioShock
8.Forza Motorsport 2
9.Call Of Duty 3
10.Pro Evolution Soccer 2008 (Demo)
Salwador
30 09 2007, 13:58
bo multi rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:P...tak jak się tego spodziewałem!!!!!!!!!!!!!!
CYTAT(helus @ 30 09 2007, 13:36)

Rzeczywiście.... z tymi save'ami jest czasami coś nie tak. jak wczoraj chciałem kontynuować kampanie to musiałem kombinować i ostatecznie zaczynać misje od nowa
gra ma nie tylko problem z savami...ale tez z odpalaniem odpowiednich skryptow...nie raz przekonalem sie o tym na wlasnej skorze...kiedy np gram gram i jakis etap jest przejsc bardzo trudno przejsc a ja jestem sam...w koncu odpuszczam...a kiedy ponownie gram dzieje sie cos co poprzednio nie mialo wgole miejsca np nagle okazuje sie ze w tym fragmencie w ktorym sam musialem sie meczyc mam kompanow i jeszcze pojazdy do dyspozycji...
Witam!
Właśnie się zastanawiam nad kupnem Halo 3 i mam takie pytanie "na szybko".
Przyznaje się że nie czytałem wcześniejszych postów...
Czym różni się wersja "zwykła" od Limited?
Chodzi mi o te narzędzia do kalibracji obrazu, czy rzeczywiście coś one dają i o co w tym chodzi?
Za odpowiedź dziękuje
pozdro
Temper-Tantrum
30 09 2007, 14:12
Jak grac w multi tak , zebym mogl wybrac z kim i gdzie chce . Zeby byla lista serwerow ??
czy achevement "Lee R Wilson Memorial" trzeba zrobić w jednym meczu, czy liczy się suma "sticków" z całej rozgrywki ?
Ponawiam moje pytanie:) czy programy kalibrujące obraz dodawane do droższych zestawów Halo 3 dają efekty?
pozdrawiam
Soniak
CYTAT(Soniak @ 30 09 2007, 15:07)

Witam!
Właśnie się zastanawiam nad kupnem Halo 3 i mam takie pytanie "na szybko".
Przyznaje się że nie czytałem wcześniejszych postów...
Czym różni się wersja "zwykła" od Limited?
Chodzi mi o te narzędzia do kalibracji obrazu, czy rzeczywiście coś one dają i o co w tym chodzi?
Za odpowiedź dziękuje
pozdro
Te "narzędzia" to taki krótki poradnik co do ustawień obrazu na TV lub monitorze. Po prostu zamiast ustawić kontrast itp. w grze, możesz to zrobić na specjalnie do tego przygotowanych obrazach. Średnio przydatne, jeśli już wszystko masz dobrze ustawione.
Poza tym w Limited masz metalowe pudełko (fajne, ale mogą się trafić porysowane płytki) i taką małą książeczkę z opisami ras stworów z gry i planet.
Ogólnie raczej warto, bo Limited jest niewiele droższe od zwykłej wersji i pewnie przy ewentualnej odsprzedaży tą różnicę zachowa.
Temper-Tantrum
30 09 2007, 15:48
Jak wybrac gdzie sie chce grac na xbl ??Czy ktos moze mnie potem zaprosic do gry ? Bo chcialem po polsku !
JAH PL
a ja, jako Gracz ktoremu padla konsola 2 dni przed premiera, majacy juz kopie gry, mam mala prosbe. moze ktos napisac (oznaczajac swoja wypowiedz odpowiednio ofc), czy MC zdejmuje wreszcie helm?

w jedynce niewiele mozna bylo zobaczyc z tego co pamietam. jesli mimo wszystko boicie sie spoilowac, prosilbym ew. o priva. pozdr.
Uwaga, Spoiler ! ;-)
Nie, nie zdejmuje
kolejny spojler:
lepiej, że nie ściąga, gracz nie znając jego twarzy może tam sobie wyobrazić swoją i lepiej utożsamić się z postacią, z którą i tak świetnie się utożsamia
CYTAT(barth @ 30 09 2007, 18:52)

kolejny spojler:
lepiej, że nie ściąga, gracz nie znając jego twarzy może tam sobie wyobrazić swoją i lepiej utożsamić się z postacią, z którą i tak świetnie się utożsamia
Racja Barth...
Podobno zeby naprawde idealnie dopasowac sobie obraz w trybie RGB trzeba dokupic jakis gadzet od Bungie - tak mi sie obilo o uszy...
nie czytac jesli sie nie wie o co chodzi.
imo nieprawda. ja sie tam z nikim nie utozsamiam i chetnie bym zobaczyl jego twarz. widocznie Bungie nie umialo nas zaszokowac i postanowilo, ze otoczy MC mgielka tajemniczosci i skazalo go na anonimowosc.
inteligent
30 09 2007, 18:54
Ale lepiej mimo wszystko że nie. Osobiście wyobrażam sobie MC jako przesteryda ze zrytą przez mutację twarzą. No, może przesadzam. ale na pewno coś w tym stylu.
właśnie tu sie mylicie, według oficjalnych źródeł MC wyglądał całkiem przeciętnie(oprócz tego, że miał ponad 2m wzrostu to niewiele się różnił od normalnych ludzi, był dobrze zbudowany, ze zdrowymi mięśniami, nie napompowanymi jak melony), miał brązowe włosy i lekką przerwę między jedynkami(był białasem, jeśli ma to dla was jakieś znaczenie). tylekoniec tego spoilerowania
@TroniC - to narzędzie to niebieski filter, czyli kawałek niebieskiego przeźroczystego plastiku, ma być niedługo dostępny na Bungie Store, ale możesz sobie zrobić tani zamiennik, wystarczy przejść się do introligatorni
Apollo302
30 09 2007, 19:26
CYTAT(Temper-Tantrum @ 30 09 2007, 13:15)

Gra ma powaznego buga
NIE SEJWUJE !!! ZA JEDNYM PODEJSCIEM DOSZEDLEM DO CZOLGU I WYLACZYLEM . Teraz gram mniej wiecej od polowy pierwszej bazy , gdzie ostatnio zrobilem sejw and quit . Konkretnie sie pod(pipi)ilem !
Spoko sejwuje swejwuje, wystarczy w menu start zaznaczyc opcje save and quit ktora sejwuje nam ostatni checkpointn bez tego zaczynamy caly level od nowa.
Uwaga, Spoiler!
Źle, że nie pokazali, ja mocno na to liczyłem. Nigdy nie mam tak, że utożsamiam się z dana postacią, czy to gra, film czy książka. Mogę ew. utożsamić się z samym sobą. Twarzy nie widzieliśmy, ewidentny brak jednoznacznego zakończenia, to mi pachnie 4 częścią. Przyjemny to zapach
Face MC? Uwaga spoiler. Będzie się wam śnić po nocach:
http://youtube.com/watch?v=2Or7MmVuy6IOstrzegam dudki.
O zdecydowanie zakonczenie to furkta do kolejnej czesci 
halo 4 raczej na pewno sie nie pojawi, temat pierścieni jest zamknięty, za to nie do końca mamy zamknięty temat flooda(w końcu gdzieś tam daleko może coś jeszcze z niego zostało, w końcu tylko jeden pierścień wystrzelił, chyba. jeśli pojawią się nowe przygody johna i cortany to raczej będą nosić inny tytuł
Master chief nie zdejmuje maski bo jak to określili w jednym z wywiadów członkowie bungie - to nie jest tak na prawdę ważne jak wygląda jego twarz . Zresztą nie ma co narzekać na brak kontynuacji . Będzie halo wars czyli kolejny powód do oczekiwania
.
CYTAT(PePeP @ 29 09 2007, 00:07)

CYTAT(YETI @ 28 09 2007, 15:40)

Post brzmi nawet sensownie, ale mam pewne zastrzeżenia.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=36916Czyli M$ kłamie umieszczając na okładce informacje z trybem 720p. Widać X360 okazał sie za słaby (lub ludzie z Bungie) aby pociągnąć (nie najlepszą) grafikę w 720p.
tylko proszę nie bić
yeti czytales wyjasnienia bungi czy tylko chciales przytrollowac?
FlyingJack
1 10 2007, 10:11
juz nawet powstał pierwszy polski team halo 3 ;-p
Team WB i ma Forum ->
Click HERE
Uwaga znów na pudełka w Limitowanej Edycji. Dziś przez nie pękła mi płyta... Lepiej przełóżcie sobie dvd z grą do innego opakowania.
Ktoś już wysyłał porysowaną płytę do MS? Muszę spróbować wysyłać swoją, póki wymiana H3 jest za darmo, bo te pęknięcie coraz większe się robi.
Ja już dawno to zrobiłem płytka z H3 jest pudełku po H1 ;]
Moja w pudełku od Halo2 ;]
CYTAT
Ktoś już wysyłał porysowaną płytę do MS? Muszę spróbować wysyłać swoją, póki wymiana H3 jest za darmo, bo te pęknięcie coraz większe się robi.
ja wysłałem Forze 2 jakieś 2tygodnie temu nadal czekam i nie wiem co z gra . Mam nadzieje ze przysla nowa .( xbox mi ja zjechal jak cos )
BTW: od kiedy wymiana jest za darmo. Mi na helpline powiedzieli ze to 15euro nawet w formularzu musialem dac numer karty kredytowej. No chyba ze w polsce za darmo wymieniaja ?_?
Mam takie pytanko . Jeżeli chcę zdobyć czaszkę na danym poziomie muszę przechodzić go od początku ? Mam już 4 czaszki , ale pytam się na wszelki wypadek bo kilka razy nie znalazłem czaszki gdzie powinna być według filmiku na youtube

. Co do tych punktów za grę . Czy to możliwe jest zdobyć ich 15 k na misję ? Gram na normal a sypią się one strasznie biednie

. No nic najpierw czaszki a potem punkty

.
CYTAT(STERN @ 1 10 2007, 17:26)

CYTAT
ja wysłałem Forze 2 jakieś 2tygodnie temu nadal czekam i nie wiem co z gra . Mam nadzieje ze przysla nowa .( xbox mi ja zjechal jak cos )
BTW: od kiedy wymiana jest za darmo. Mi na helpline powiedzieli ze to 15euro nawet w formularzu musialem dac numer karty kredytowej. No chyba ze w polsce za darmo wymieniaja ?_?
Na formularzu z xbox.com z wersji UK jest podane info
Halo 3 Limited Edition Discs are No Charge until Dec 31, 2007 –leave credit card information blank)
Czyli trzeba zostawić pola dotyczące karty kredytowej puste
CYTAT(Gazi @ 1 10 2007, 17:29)

Mam takie pytanko . Jeżeli chcę zdobyć czaszkę na danym poziomie muszę przechodzić go od początku ? Mam już 4 czaszki , ale pytam się na wszelki wypadek bo kilka razy nie znalazłem czaszki gdzie powinna być według filmiku na youtube

. Co do tych punktów za grę . Czy to możliwe jest zdobyć ich 15 k na misję ? Gram na normal a sypią się one strasznie biednie

.
żaby zdobyć czache musisz grać od początku levelu. ciekawe, za czasów h2 jakoś nikt nie miał ochoty szukać czaszek, teraz jest na nie zapotrzebowanie jak na żyto
CYTAT(barth @ 1 10 2007, 18:12)

CYTAT(Gazi @ 1 10 2007, 17:29)

.
Ciekawe, za czasów h2 jakoś nikt nie miał ochoty szukać czaszek, teraz jest na nie zapotrzebowanie jak na żyto

Bo teraz są achievementy i motywują cię do ich zdobycia

.
nierealny
1 10 2007, 17:21
Witam,
mam pytanie odnośnie coop i single. Czy po włączeniu gry dla pojedynczego gracza coop mi się wykasuje?? jeśli nie jestem hostem.
E, ja sobie wypraszam! Nawet nie wiesz jak sie nameczylem by zdobyc 'I Would Have Been Your Daddy' skull w Halo2

Teraz czaszki sa bardzo proste do zdobycia oraz daja bonusy do multi. W Halo2 bylo trzeba meczyc wszystko na Legendary (poza jedna) - tutaj juz spacer po parku (aka Normal) wystarczy i nie trzeba poswiecac calych godzin

.
Nie wspominajac juz o Achivement Hunterach

.
Wiem Rap, też sie męczyłem z dwójkowymi głowami szkieletora, zdobywanie czaszek na normal to ihmo przesada, Bungie powinno troche wyżej postawić poprzeczkę
Jak stworzyc swoj mecz poprzez XBOX Live w grze ?
Wchodze w Custom Game, tworze gre i jestem sam na mapie, ale jak zrobic zeby ludzie z Live podlaczali sie do mojej utworzonej gry ?
bountyhunter
1 10 2007, 22:41
moze wyslij invitey? >>
Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w lidze Halo 3 organizowanej przez portal
http://delta-halo.com . Zgłoszenia będą przyjmowanedo 15 października 2007 i proszę je wysyłać na adres kyoshiro77(at)gmail.com. W emailu proszę podać nazwę drużyny, a także Gamertagi jej członków. Drużyna powinna składać się z dwóch zawodników plus ewentualnie jeden rezerwowy. Start ligi 19 października 2007.

Wszelkie pytania proszę kierować na email, albo w
TYM temacie.
CYTAT(bountyhunter @ 1 10 2007, 23:41)

moze wyslij invitey? >>
Napisalem, ze chce zeby ludzie z Live sie podlaczali - co oznacza, ze maja sie sami podlaczyc, a nie przez Invite.

Zastanawiam sie wlasnie czy mozna stworzyc swoj mecz tak zeby inni sami sie do niego podlaczali.

Ciekawe wogole jak dziala to Matchmaking i jak tworzone sa znajdujace sie tam mecze do ktorych zostajemy podlaczeni.
co do achiwow to seryjnie cos sie ktos nie postaral . nie sa zbyt trudne a tym samym wiadomo wg mnie ze nacisk jest na zabawe via live
Nie przesadzajmy z tymi achievami - IMO są idealnie dobrane. Za singla, czaszki, co motywuje do kilkukrotnego czesania singla, plus multi, gdzie większość z nich stanowi całkiem niezłe wyzwanie dla przeciętnych Graczy. Nie mówię o hardkorowcach, którzy mają MVP w każdym meczu i recytują listę trybów wyrwani ze snu o 2.00 w nocy

No i nie ma debilizmów pokroju "10.000 kills", ale to Bungie obiecało już dawno - i słowa dotrzymało...
Wyjmijcie płytę z grą z opakowania L.E. Dziś zauważyłem, że mam kilka małych pęknięć od środka (nie są na zapisie, ale niewiele brakuje).
Przeciez to samo jest napisane na samej gorze ,tej strony i jeszcze w dodatku odpowiedziales na to
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.