CYTAT(Jędrek @ 2 10 2007, 13:35)

Wyjmijcie płytę z grą z opakowania L.E. Dziś zauważyłem, że mam kilka małych pęknięć od środka (nie są na zapisie, ale niewiele brakuje).
Będą się powiększać podczas grania

Lepiej szykuj formularz i wysyłaj płytkę do MS.
Tym bardziej warto dorzucić te 100zł do wersji Legendary.

BTW -> dawno mnie tak żadna gra na multi nie wciągnęła jak Halo 3 ^^
Mam jeszcze pytanko co do czaszek . Więc tak - odpalam misję 4 od początku na normal i opcją free for all . Dojeżdżam do miejsca gdzie powinna być czaszka i nic ! To samo w misji 7 i 6 . WTF? :hmm:
CYTAT(jarken @ 2 10 2007, 16:35)

CYTAT(Jędrek @ 2 10 2007, 13:35)

Wyjmijcie płytę z grą z opakowania L.E. Dziś zauważyłem, że mam kilka małych pęknięć od środka (nie są na zapisie, ale niewiele brakuje).
Będą się powiększać podczas grania

Lepiej szykuj formularz i wysyłaj płytkę do MS.
Mam nadzieję, że nie. Podobno czeka się miesiąc przynajmniej.
Skąd wziąść ten formularz ? ;>
Dziobak_
2 10 2007, 17:15
Ej kurde, nie rozumiem jednej rzeczy. Przeszedłem miszon namber łan na poziomie heroic. I spoko. Potem mnie olśniło gdzie jest czaszka. Odpaliłem tą misję z powrotem na poziomie normal. I co? Zonk. Czachy nie ma. Potem grałem na normalu w co-opie z PomezZem i co? Czacha jest. Moze mi to ktoś wyjaśnić?
Ale wiecie, że level trzeba przejść w całości, nie odpalać go od rally pointa? Poza tym chodzi pogłoska, że trzeba dojść do czachy bez żadnej śmierci, na bank na heroic i legendary można umrzeć, ale nie wiem jak to jest z niższymi levelami
Najlepsze podsumowanie niedorzecznego hype'u na Halo 3:
http://www.technoblog.pl/blog/1,85154,4502809.htmlNie mówię o samej grze, bo być może i zasługuje na 10. Tekst traktuje o wszystkim co dzieje się wokół i jest udziałem speców od PR i marketingu. Grynkiewicza nie lubię, bo w Wyborczej pisze w taki sposób, jakby o konsolach miał znikome pojęcie, ale pare kawałków tego tekstu aż sobie zacytuję:
CYTAT
W ciągu trzech lat, jakie zajęła produkcja Halo 3, zespół Bungie Studios skonsumował ponad 9 ton pizzy i wypił ponad 90 tys. litrów napojów gazowanych.
Dziewięć ton - wow. Ale rozłóżmy pizzę na składniki - ile może ważyć jedna, 300g? To daje nam ok. 30 tys. pudełek z pizzą. Dziennie wyjdzie niecałe 27 pizz. W Bungie Studios pracuje ok. 100 osób. Matematyka jest bezlitosna.
No ale co by to była za informacja:
Podczas produkcji Halo 3, członkowie zespołu Bungie zjadali po 1/3 pizzy dziennie.
No magic.
CYTAT
Niektórzy fani gry robią tatuaże związane z grą albo uczestniczą w spotkaniach przebrani w kostiumy Master Chiefa lub członków Przymierza.
Uhm. Zdarza się. Słyszałem np., że niektórzy fani Tetrisa przebierają się za klocki. Ale nikt mnie nie próbował na siłę przekonać, że to fenomen popkultury.
CYTAT
Najbardziej zaskoczył mnie jednak rzecznik polskiego oddziału Microsoftu stwierdzeniem, że Halo 3 nie jest typową strzelanką, bo chodzi w niej o ochronę Ziemi.
Że jest "mile zaskoczony, że fani przynoszą pod plakaty kwiaty i znicze, w dodatku kupując je za własne pieniądze"
Tak, tak. Fani za własne pieniądze. Niesamowite. Wzruszające.
CYTAT
Wzruszające jest też to, że Microsoftowi chce się wciskać takie kity w Polsce, gdzie w Halo 3 będzie grał każdy mieszkaniec Tomaszowa Mazowieckiego.
Na razie jesteśmy na poziomie jakiś 10 wieżowców na Ursynowie (czyli 4000 sztuk).
CYTAT(barth @ 2 10 2007, 19:33)

Ale wiecie, że level trzeba przejść w całości, nie odpalać go od rally pointa? Poza tym chodzi pogłoska, że trzeba dojść do czachy bez żadnej śmierci, na bank na heroic i legendary można umrzeć, ale nie wiem jak to jest z niższymi levelami
W misji 4 gram na normal od początku z odpalonym Free for All i nie ginę ani razu a tu zonk ... czachy nie ma

.
CYTAT(koso @ 2 10 2007, 20:54)

Najlepsze podsumowanie niedorzecznego hype'u na Halo 3:
http://www.technoblog.pl/blog/1,85154,4502809.htmlNie mówię o samej grze, bo być może i zasługuje na 10. Tekst traktuje o wszystkim co dzieje się wokół i jest udziałem speców od PR i marketingu. Grynkiewicza nie lubię, bo w Wyborczej pisze w taki sposób, jakby o konsolach miał znikome pojęcie, ale pare kawałków tego tekstu aż sobie zacytuję:
CYTAT
W ciągu trzech lat, jakie zajęła produkcja Halo 3, zespół Bungie Studios skonsumował ponad 9 ton pizzy i wypił ponad 90 tys. litrów napojów gazowanych.
Dziewięć ton - wow. Ale rozłóżmy pizzę na składniki - ile może ważyć jedna, 300g? To daje nam ok. 30 tys. pudełek z pizzą. Dziennie wyjdzie niecałe 27 pizz. W Bungie Studios pracuje ok. 100 osób. Matematyka jest bezlitosna.
No ale co by to była za informacja:
Podczas produkcji Halo 3, członkowie zespołu Bungie zjadali po 1/3 pizzy dziennie.
No magic.
CYTAT
Niektórzy fani gry robią tatuaże związane z grą albo uczestniczą w spotkaniach przebrani w kostiumy Master Chiefa lub członków Przymierza.
Uhm. Zdarza się. Słyszałem np., że niektórzy fani Tetrisa przebierają się za klocki. Ale nikt mnie nie próbował na siłę przekonać, że to fenomen popkultury.
CYTAT
Najbardziej zaskoczył mnie jednak rzecznik polskiego oddziału Microsoftu stwierdzeniem, że Halo 3 nie jest typową strzelanką, bo chodzi w niej o ochronę Ziemi.
Że jest "mile zaskoczony, że fani przynoszą pod plakaty kwiaty i znicze, w dodatku kupując je za własne pieniądze"
Tak, tak. Fani za własne pieniądze. Niesamowite. Wzruszające.
CYTAT
Wzruszające jest też to, że Microsoftowi chce się wciskać takie kity w Polsce, gdzie w Halo 3 będzie grał każdy mieszkaniec Tomaszowa Mazowieckiego.
Na razie jesteśmy na poziomie jakiś 10 wieżowców na Ursynowie (czyli 4000 sztuk).
Kurde swietny tekst.Sam dalem zlapac sie na haczyk i mam na maxa zajawke na halo 3 i dla tej gry kupie znowu xboxa ale dlaczego??Przeciez fanem halo nie jestem.Sam sie ostatnio zastanawialem co mnie kreci w tej grze.Dochodze do wniosku ze jak wielu amerykanow daje sie mamic.Microsoft w tak sprytny sposob reklamuje te produkcje ze wynika zniej ze jak nie masz halo to nie jestes cool trendy.Halo to juz nie jest tylko gra to jest rodzaj mody,trendu tak jak kiedys promowali xboxa w stanach jesli go nie masz to nie ma Cie w waznej spolecznosci.Te 4000 ludzi ktore nabylo gre w Polsce tez na poczatku robia super wrazenie...a jak sie zastanowic to naprawde to jest pare blokow:).Ale ja mam to wszystko gdzies itak kupie limitke za 3 bańki a Microsoft zaciera rece..
CYTAT(izon @ 2 10 2007, 21:11)

Te 4000 ludzi ktore nabylo gre w Polsce tez na poczatku robia super wrazenie...a jak sie zastanowic to naprawde to jest pare blokow:).Ale ja mam to wszystko gdzies itak kupie limitke za 3 bańki a Microsoft zaciera rece..
No tak - ale czy jakas inna produkcja na konsole sprzedala sie w naszym kraju w takiej ilosci?? A co wazniejsze w tak krotkim czasie?? I to juz robi wrazenie - pomijam fakt co (kto) ludzi popchnelo do kupna... Mysle ze z takiego faktu powinnismy sie cieszyc...
Pozdr!
CYTAT(TroniC @ 2 10 2007, 22:54)

Te 4000 ludzi ktore nabylo gre w Polsce tez na poczatku robia super wrazenie...a jak sie zastanowic to naprawde to jest pare blokow:).Ale ja mam to wszystko gdzies itak kupie limitke za 3 bańki a Microsoft zaciera rece..
No tak - ale czy jakas inna produkcja na konsole sprzedala sie w naszym kraju w takiej ilosci??
Jasne że tak. Jakieś kilkadziesiąt. A najlepsze w liczbie znaaaacznie większej.
qwerty_91
2 10 2007, 22:07
CYTAT(koso @ 2 10 2007, 22:59)

CYTAT(TroniC @ 2 10 2007, 22:54)

No tak - ale czy jakas inna produkcja na konsole sprzedala sie w naszym kraju w takiej ilosci??
Jasne że tak. Jakieś kilkadziesiąt. A najlepsze w liczbie znaaaacznie większej.
Mogę prosić o tytuły.
Nie bardzo, to temat o Halo 3;> Dość powiedzieć, że każda Fifa sprzedaje się w ilości większej niż te marne 4 tys.
Koso, ty chyba masz życzenie śmierci, albo przynajmniej chcesz być ostro zbluzgany

Polska to Polska, XO ma wielu użytkowników, ale to nic przy PS2, co nie zmienia faktu, że 170 mln $ w pierwszy dzień(w samych stanach) jest rekordem absolutnym(jak na razie).
Barth, masz absolutną rację. Ja tylko sprostowałem opinię TroniCa

Halo sprzedało się rekordowo na świecie, w Polsce o żaden rekord się nawet nie otarło, co jest zrozumiałe. Na świecie gra już cała Holandia, w Polsce na razie tylko kilka bloków

Ciekawe tylko, ile kopii z tych 4000 egz. to wymienione porysowane płyty...
zadna bo wszyscy chca wymieniac u m$

koso widze ze z naprawde nie lubisz halo

co do hypa to ja mam pytanie czy to pierwsza i ostania gra z taka skala zjawiska ? i dlaczego az tak bardzo to ci przeszkadza ?
CYTAT(koso @ 2 10 2007, 23:37)

Halo sprzedało się rekordowo na świecie, w Polsce o żaden rekord się nawet nie otarło, co jest zrozumiałe.
4000 w kilka dni od premiery to zaden rekord jak na nasz kraj?? Koso sorki ale jakos Cie nie rozumiem... Pomijajac fakt ze 360-atek w naszym kraju nie ma za wiele , to nie chce mi sie wiezyc ze cos do tej pory sprzedalo sie w wiekszej ilosci egzemplarzy w porownywalnym czasie... Daj jeden przyklad gry bo nie uwieze - chce znac ten hit... Ponad 4000 FIFEk?? Nawet cudowne FF7 swego czasu sprzedalo sie w duzo mniejszej liczbie (o ile dobrze pamietam Sony chwalilo sie 1000-em , ale nie wiem w jakim czasie)

Kurcze , tez odnosze dziwne wrazenie ze sie H3 rozczarowales bardzo
Pozdr!
Koso - az tak cie boli, ze Halo 3 jest swietna gra (dla mnie genialna, jak kazda z czesci) ;] Nie lubisz bo kosmici maja kolorowa zbroje ? Wielka szkoda

Halo 1 zostalo docenione i sie swietnie sprzedalo, a jakos nie potrzebowalo takich marketingowych sztuczek, dodatkowo wyszlo na "dzien dobry" na nowy sprzet znienawidzonego Microsoftu. Gra sama sie broni, a hajp jest uzasadniony ;]
Tak swoja droga jakie gry na PS2 sprzedaly sie w pierwszy dzien (pierwsza 2/3 dni ? ) w ilosci powyzej 4000 sztuk ?
Towarzysz
3 10 2007, 07:24
Fifa wychodzi na wszystkie platformy i jest jedna z najbardziej 'casualowych' gier komputerowych.
Porownaj sobie liczbe konsol Micorsoftu i Sony w Polsce. PS2 jest o wieeeeeeeeleeeeeeeeeeeeee wiecej w naszym kraju, niz X360. Paradoksalnie czarnula dopiero teraz przezywa u nas swoj najlepszy okres zycia, a teoretycznie powinna juz umierac. Wszystko dzieki polskim singstarom, god of war i niskiej cenie w promocjach.
Ale to dobrze, ze MS sporo inwestuje w reklame gier i moze wreszcie kiedys przestaniemy sie podniecac, jak zobaczymy gdzies reklame gry poza PE lub N+, tak jak to jest w cywilizowanych krajach.
Arekcore
3 10 2007, 08:19
dobra gra, może nie powalająca, szkoda tylko że tak krótka, co do reklamy produktu marketing to wszystko, natomiast zgadzam ze słowami "Towarzysza" dobrze chłopak pisze:)
nie wiem, czy bylo o tym wspominane, ale calkiem fajnym patentem jest rejestracja na
bungie.net, gdzie mamy dostep do naprawde bardzo szczegolowych statystyk
Każdy szanujący się gracz już się tam dawno zarejestrował. ;]
Co wy z tą krótką grą? Jeśli przeszlibyście ją przynajmniej na Heroic, a nie po najmniejszej lini oporu, czyli Normal(o Easy nawet nie mówie) to zobaczylibyście że gra naprawde jest długa(mniej więcej taka sama jak poprzednie części, chyba nawet dłuższa niż H1). Do tego dochodzi niesamowite replayability, ale chyba się powtarzam
CYTAT(Arekcore @ 3 10 2007, 09:19)

dobra gra, może nie powalająca, szkoda tylko że tak krótka, co do reklamy produktu marketing to wszystko, natomiast zgadzam ze słowami "Towarzysza" dobrze chłopak pisze:)
Moje pierwsze odpalenie Halo3:
Sierra 117 on Normal
Saturday, September 29, 2007
Total Score: scoring off
Total Time:
00:18:35Players: 1
vs
Moje podejscie do gry na powaznie po krotkiej przerwie, gdzie wiedzialem jak juz poziom wyglada i co robic:
Sierra 117 on Legendary
Monday, October 01, 2007
Total Score: scoring off
Total Time:
01:06:58Players: 1
Czasy podanie tylko dla porownania.
Nom w pelni zgadzam sie... jak sie przelatuje przez poziomy, to rzeczywiscie jest krotka i brak wyzwania

.
Niestety, badz stety Bungie zrobilo gre pod katem dla kazdego (teraz np. w CoOpie nie ruszam gry bez przynajmniej polowy czaszek wlaczonych na Legendary) czyli nawet dla tych, ktorzy by gry nie ruszyli przez to, ze dla nich FPS na padzie jest niemozliwym (widzialem ludzi grajacych nawet na easy - podejrzewam, ze tam nawet przeciwnikow nie ma na mapie?) i tylko od ciebie zalezy jak naprawde szybko ja ukonczysz... moze byc to jeden wieczor, albo ponad tydzien - kto jakie sobie wymagania stawia

.
ps. Najwieksza frajde sprawia mi przechodzenie H3 w Coopie 2-4 osobowym na hardcoreowych ustawieniach
Slupek88
3 10 2007, 14:02
Witam ja mam jedno, pytanie, mianowicie jak gram jakis mecz multiplayerowy, i wchodze sobie na swój profil gry gracza, pojawia sie moja postac, i tam biore opcje coś tam rekord, pojawiaja sie moje statystki, mój stopień, i tu nie kumam jednej rzeczy, statystki określaja 3 rzeczy: aktualne punkty doświadczenia, wymagany poziom doświadczenia do następnego awansu i Highest Skill---nie wiem co to oznacza raz mam 7 czasami spada, czasami wzrasta, jak go się zdobywa co on określa?
W każdym trybie gier rankigowych masz oddzielny skill, który rośnie Ci lub maleje w zależności od tego, jak grasz.
Highest skill to najwyższy skill jaki zdobyłeś. (w dowolnym trybie, bo są one liczone niezależnie np. w Lone Wolves i Team Doubles)
Highest Skill nie może ci spaść, zawsze jest najwyższy z tych, które zdobyłeś. Tak jak powiedział Hejas skille są inne w każdym trybie(tylko w grach rankingowych), a nabija się go za wygrywanie, bądź zajmowanie pozycji w pierwszej trójce(albo w pierwszym teamie, ale wtedy tez jest to zależne od kilku czynników). Między innymi dlatego niektórzy mimo grania w jednym teamie nabijają levele szybciej niż inni.
Dziobak_
3 10 2007, 15:29
CYTAT(Gazi @ 2 10 2007, 17:26)

Mam jeszcze pytanko co do czaszek . Więc tak - odpalam misję 4 od początku na normal i opcją free for all . Dojeżdżam do miejsca gdzie powinna być czaszka i nic ! To samo w misji 7 i 6 . WTF? :hmm:
Ja ta w 4 misji podniosłem, a achieva nie dostałem....
Spiderman
3 10 2007, 15:37
Hej mam pytanie

Jak grać w trybie cooperative dla 2-4 graczy? Gdzie jest opcja by się gracze do ciebie dołączali[tak jak to było w GoWie]

Lub jak się dołączyć do czyjejś innej gry? [nie mówię o grze z przyjaciółmi, a z przypadkowymi graczami]
Nie wiem ja tam mam wszystkie i za 9 dostałem od razu Archivmenta , strój Hayabusy ROX!!!
Slupek88
3 10 2007, 15:57
Ok wielkie dzieki
Pełną zbroje masz, czy tylko napierśnik albo naramienniki?
Aby odpalić co-op'a przestawiasz z local na xbox live, wsio
wiiboxstation
3 10 2007, 17:22
Umm ostatni boss to najsłabszy element halo 3...
CYTAT(barth @ 3 10 2007, 15:34)

Pełną zbroje masz, czy tylko napierśnik albo naramienniki?
Aby odpalić co-op'a przestawiasz z local na xbox live, wsio
Mam oba naramienniki , napierśnik i Hełm :) ponoć jest jeszcze
miecz !?
jest, za 1000 gs i nie musisz tego spoilerować
Jeszcze trochę mi brakuje obecnie mam 560 ;P
panowie sorry za noobowe pytanie, ale podnosze czaszke i nie dostaje achva, wtf ?
Prime Hunter
3 10 2007, 20:00

edit
Cholera, przypadkiem nacisnąłem przycisk opublikowania

W każdym razie... Ma może ktoś listę wszystkich sposobów, zdobywania elementów zbroi?
CYTAT(wiiboxstation @ 3 10 2007, 18:22)

Umm ostatni boss to najsłabszy element halo 3...
Możesz sie kolego wstrzymać z wypowiedziami na temat fabuły na jakieś 2-3 miesiąca? dużo osób jeszcze nie grało, fajnie by się tobie oglądało film w kinie jakbym powiedział że ktoś zginie na końcu i bez sensu?? heh
Dziobak_
3 10 2007, 20:21
CYTAT(qazar @ 3 10 2007, 20:20)

panowie sorry za noobowe pytanie, ale podnosze czaszke i nie dostaje achva, wtf ?
Miałem to samo. Dzisiaj przeleciałem szybciutko przez ten sam etap i achiev wpadł. Po prostu skończ misję, a potem odpal ja jeszcze raz na normalu np. Gorzej jeśli chodzi o czache w The Ark, ona jest pod koniec. Kurde, musze jeszcze gdzieś skombinowac filmik ze srebrnymi czachami, posiada ktoś takowy?
CYTAT(Prime Hunter @ 3 10 2007, 21:00)

edit

W każdym razie... Ma może ktoś listę wszystkich sposobów, zdobywania elementów zbroi?
Wiem jak zdobyć wszystkie zbroje, niebawem podeślę opis zeratulowi, pewnie zamieści go na Delta-Halo
Armor Permutations Unlockables
Body Pieces: Spartan marked with (S) and Elite marked with (E).
Unlockable How to Unlock
(E) Ascetic Body Unlock "Up Close and Personal" Achievement
(E) Ascetic Head Unlock "Steppin' Razor" Achievement
(E) Ascetic Shoulders Unlock "Overkill" Achievement
(E) Commando Body Unlock "Triple Kill" Achievement
(E) Commando Head Unlock "Overkill" Achievement
(E) Commando Shoulders Unlock "Killing Frenzy" Achievement
(E) Flight Body Complete Tsavo Highway On Herioic or Legendary
(E) Flight Head Complete Campaign mode on Heroic difficulty.
(E) Flight Shoulders Complete The Ark on Heroic difficulty or higher.
(S) EOD Body Complete Tsavo Highway on Legendary
(S) EOD Head Complete Campaign mode on Legendary Difficulty
(S) EOD Shoulders Complete The Ark on Legendary difficulty
(S) EVA Body Complete Tsavo Highway on Normal or higher
(S) EVA Head Complete Campaign mode on Normal
(S) EVA Shoulders Complete The Ark on Normal difficulty or higher.
(S) Hayabusa Chest Collect 5 hidden skulls
(S) Hayabusa Helmet Collect 13 hidden skulls
(S) Hayabusa Shoulders Collect 9 hidden skulls
(S) Mark V Head Unlock "UNSC Spartan" Achievement
(S) ODST Head Unlock "Spartan Graduate" Achievement
(S) Rogue Head Unlock "Spartan Officer" Achievement
(S) Scout Body Unlock "Too Close to the Sun" Achievement
(S) Scout Head Unlock "Used Car Salesman" Achievement
(S) Scout Shoulders Unlock "Mongoose Mowdown" Achievement
(S) Security Head Earn 1000 Gamerscore points.
(S) Security Shoulders Earn 750 Gamerscore points.
Black-Eye Skull
Effect: Melee hits instantly recharges your shield.
Where to find: Crow's Nest
How to find: As soon as you start the level, head straight up to the higher level. Head toward the door with the red light, then turn around. Jump onto the racks, onto the red metal light holders, then onto the ventilation tube. The skull will spawn at the end.
Contributed By: Lightliquid
Blind Skull
Description: "Shoot from the hip"
Stage: First Stage
How To Find: When you get to the area where you see the Phantom overhead (one of the marines will point it out) jump over the rocks and keep following the path on the right. When you get to the cliff there will be a rock over of the side. The skull is on the end of the rock.
Note: This skull has to be Activated before you start a Campaign map.
Contributed By: Raezion275
Catch Skull
Effect: all enemies have 2 grenades, throw more grenades
Level: The Storm
Location: From the start, go through until you go outside again. When you go outside look straight across there is a small round building straight out there, the skull is on top. In order to get up there you can either use a warthog as a platform or grenade-jump. DO NOT destroy the wraith near the door or the skull will disappear.
Contributed By: vjay8088
Cowbell Skull
Effect: Explosive force increased (sputnik from H2)
Level: The Ark
Location: First pick up a grav lift from the small building near where you fight the scarab. Now proceed through the level until you reach the second sloping hallway (stairway), you should see some partitioned risers (platforms) halfway down. The skull is on the top level. Toss the grav-lift on the right side of the hall so it lands on the fourth little green dot from the door. Then run, jump, and use the grav-lift to propel you to the top. You should reach a ckeckpoint just as you enter the room so it you miss just try again.
Contributed By: vjay8088
Famine Skull
Mission: The Ark
Effect: "Trust us. Bring a magazine." -- Dropped weapons will have very little ammo compared to normal.
When you first go into the valley to the right after the wrecked phantom, look to your left where you will see a huge boulder. Use a ghost and get to the side of the boulder that is closest to the bridge overhead. It is easy to pilot the ghost up the side of the wall using the thrust. To get the skull, pilot 2 ghosts up the wall to the top of the bridge and stack them one on top of another next to the beam where the skull is placed. Simply jump from the top of the ghosts towards the skull and land on the beam.
Contributed By: jed512
Fog Skull
Mission: Floodgate
Effect: "You�ll miss those eyes in the back of your head." -- Your motion sensor disappears.
As you are walking down from the anti-air gun you destroyed in the previous mission, you encounter a ramp (next to a missile launcher). Around this ramp, you hit a checkpoint. At this point, you should also hear a marine yelling, �There! Over There!�. Look up and to the right, directly at the roof of the building next to the missle launcher. There is a single flood form (not to be mistaken with the two other flood forms jumping in front of you) which is holding the skull. Kill him before he jumps, and he will drop the skull down to the ground where you can retrieve it. Too early, and the skull will get stuck on the roof though, so just time it carefully.
Grunt Birthday Party skull
Effect: Headshots on grunts cause heads to explode with confetti.
Where to find: Crow's Nest
How to find: Right after the first objective, while en route to the barracks, you will fall down onto a pipe. At the end of this pipe, look over the edge to see a small space a few feet below you. You must simply drop over and as quicly as you can, pull back to land under the floor you were just on. After that, the skull will be at the end.
Contributed By: Malcrasternus
Iron Skull
Effect: When either player dies in Co-Op on any difficulty both players will restart at last check point or in single player if you die you restart the level.
Where to Find: Sierra 117
How to find: In the area where you rescue Sarge, behind the prison cell is a large ledge. Got to the far right side and jump on the boxes, then onto the pipes to get up on the ledge, goto the far end of the ledge, turning two corners the skull is at the far end.
Contributed By: Scilidh
IWHBYD Skull
Mission: The Covenant
Effect: "But the dog beat me over the fence" - Unlocks bonus dialogue throughout the game. For most, this is the last skull, so this gives you the Hayabusa Helmet as well.
To get this, get to the room where you "fight" the Prophet of Truth. Let the Arbiter kill him, turn around, and kill all the Flood here as well; makes it a LOT easier. With all obstacles out of the way, you need to jump through the Halo holograms here in a specific order, listed below:
4 6 5 4 5 3 4
When you jump through the final hologram, they all light up in a sequential pattern. The Skull will be at the end waiting for you right before the energy bridge leading to Truth's corpse.
Contributed By: pacokorn77
Mythic Skull
Effect: Every enemy on the field now has double their normal amount of health.
Where to find: Halo
How to find: As soon as the mission starts walk up the hill in front of you and into the cave. Hug the right side of the cave and after a large boulder you will see a path on your right, just take the short path and it will be at the end.
Contributed By: oOMaverickOo
The 7 Terminals
The Ark:
1. Start the mission and once you enter the first building take a left into another door and now you should be in a curved corridor. On the inside is a Terminal.
2. After activating the bridge to let your comrades accross the gap, do a 180 and you should see it. (it does not open until you activate the bridge)
3. In the third building after defeating the scarab, kill the group of sleeping covenant, then follow the corridor downwards. Once you reach a door in front that is locked, immediately on the left there's an open door. Go through and walk straight off, then do a 180 to find a secret room. It is in there.
The Covenant:
1. When in the first tower standing on the lift, face the access panel and turn left. Jump over and it's right there.
2. Land your hornet on the second tower, walk towards the entrance but when you see the locked door, do a 180. Should be right in front of you.
3. When in the third tower standing on the lift, face the access panel and turn right. Jump over and it's right there.
Halo:
1. After reaching the end of the first cave, hug the right wall and you will see a building. Jump up onto the walkway and hang a left once inside. It's right there.
Thunderstorm Skull
Mission: The Covenant
Effect: "Field promotions for everyone!" -- Upgrades enemies to their stronger versions.
After you shut down tower 1 and get access to the hornet, fly to tower 2 (the one the arbiter shut down). While walking up the stairs, go to the middle part that connects both and there should be a stair leading up to a platform where the skull is.
Tilt Skull
Mission: Cortana
Effect: "What was once resistant is now immunity" -- Enemies have different body parts that may be resistance to certain bullet types
When in the circular type room with all the flood look for a small structure piece next to two archways, jump on top if it and up on the rocks to the top left, turn left and jump up again, then do a 180 and jump to the rocks across from you. After that follow the the rock sticking out and leading up on top of of the original circular room, the skull will be in a pile of blood.
Tough Luck Skull
Effect: Enemies do saving throws
Where to find: Tsavo Highway
On Tsavo Highway, about halfway through the mission (right after you are forced to walk through a large blue barrier), you will come out of a tunnel on the highway, and see a large pipeline on your left. Drop down in between the two, and run to the wall in front of you. Follow the wall all the way to where it connects with the cliff on your right, and turn to the left. There should be a few ledges--simply crouch jump from ledge to ledge, and the last one should have the "Tough Luck" skull on it.
Gamefaqs nie boli, a nawet pomaga.
marcin0903
3 10 2007, 20:48
Czy Bungie pracuje coś nad aktualizacją która naprawi to savowanie, bo już mnie trafia z tym

.
To tzn jakie? Ze jak nie zapiszesz i wyjdziesz to ,od poczatku? Takie cos jest od poczatku serii to watpliwe, chyba ze myslisz o czym innym.
CYTAT(Dziobak_ @ 3 10 2007, 21:21)

CYTAT(qazar @ 3 10 2007, 20:20)

Miałem to samo. Dzisiaj przeleciałem szybciutko przez ten sam etap i achiev wpadł. Po prostu skończ misję, a potem odpal ja jeszcze raz na normalu np. Gorzej jeśli chodzi o czache w The Ark, ona jest pod koniec. Kurde, musze jeszcze gdzieś skombinowac filmik ze srebrnymi czachami, posiada ktoś takowy?
CYTAT(Prime Hunter @ 3 10 2007, 21:00)

edit

Wiem jak zdobyć wszystkie zbroje, niebawem podeślę opis zeratulowi, pewnie zamieści go na Delta-Halo
z tego co wiem to takowy już istnieje, chyba sam go pisałem, albo coś takiego

Hayabusa to nie trafiony pomysł, jeszcze lepsze jest to, że teraz jak gram to zawsze jest przynajmniej jeden, najczęściej niebieski, jedyna wada tej gry

Mój Ziom , tak się prezentuje
widzicie o czym mówiłem? niebieski hujabusa
Dziobak_
3 10 2007, 21:30
wy poprzyjmujcie moje requesty, anie gadacie o mało istotnych rzeczach

. A żeby nie było Offtopa, to wykombinował ktoś już cos fajnego w Forge?
Powiedzcie mi - jak nagrywac filmy z kampanii ?
maciucha
4 10 2007, 09:55
Zobacz strone/dwie wczesniej ....
EDIT: Lol , rzeczywiscie nie ma o_O. A dam sobie głowe uciąć ze ktoś o tym pisał .... Najwyzej modki usunęły ...
Doszedlem do 83 i nie ma
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.