Master JIN
13 10 2007, 19:38
CYTAT(barth @ 13 10 2007, 20:27)

marudzicie, ktoś słusznie zauważył, że niestety przy takich produkcjach jak Halo3, które są sławne nie tylko wśród graczy zawsze ludzie muszą doszukiwać się na siłę minusów. Skoro gra jest taka świetna to po co marudzisz? Na bank to w co gramy to wspaniały produkt, zapewniający kupe zabawy(zasługujący na 10/10, a jeśli nie pasuje wam fabuła TO JĄ ZGŁĘBCIE, ZROZUMCIE, POKOCHAJCIE

), zrobiony najlepiej jak się dało, jeśli czegoś w niej nie ma to znaczy, że:
1.nie dało się tego zrobić
2.wydawca nie dał czasu aby to zrobić
3.spodziewaliście się cudów na kiju, a dostaliście "tylko" gre na 10
Z tą fabułą to ostro pojechałeś ogólnie cała ta twoja wypowiedź brzmi jakbyś był MEGA fanboyem halo.
Ten trzeci punkt to od razu u mnie banana na ustach wywołuje.Mówię tylko,że gra owszem jest bardzo dobra,ale 10 nie powinna dostać.
CYTAT(barth @ 13 10 2007, 20:27)

(..), zrobiony najlepiej jak się dało, jeśli czegoś w niej nie ma to znaczy, że:
1.nie dało się tego zrobić
2.wydawca nie dał czasu aby to zrobić
3.spodziewaliście się cudów na kiju, a dostaliście "tylko" gre na 10
to można powiedzieć o większości dostępnych na rynku grze, oczywiscie zmieniajac tylko ocenę na odpowiednio inną
CYTAT
Z tą fabułą to ostro pojechałeś ogólnie cała ta twoja wypowiedź brzmi jakbyś był MEGA fanboyem halo.
no ba że jestem, nie tylko mega, ale też super hiper leet fanboyem. Co do fabuły to radze ci zapoznaj się z nią to sie przekonasz, lepiej nie kłuć się ze mną o to(bo ci zrobie halowy dżihad

)
Mati_Siepacz
13 10 2007, 20:49
Wy tez macie czarne pasy po bokach jak gracie co-opa na splicie ?
Prime Hunter
13 10 2007, 21:09
CYTAT(Mati_Siepacz @ 13 10 2007, 21:49)

Wy tez macie czarne pasy po bokach jak gracie co-opa na splicie ?
Nie martw się, to normalne.
Salwador
13 10 2007, 23:54
Ja osobiscie dałbym max 9/10..Gra 10/10 to rowniez powinien byc ideal a jednak nim h3 nie jest...JEst dobry ale nie mega super zaje...ist:P...
CYTAT(Maiden @ 14 10 2007, 10:02)

Kampania jest zes.rana.
wpis
gdyby nie możliwość gry coopa przez live'a to nigdy nie łyknąłbym kampanii w całości. Samemu to nuda jakich mało : /
CYTAT(ShtaS @ 14 10 2007, 10:21)

CYTAT(Maiden @ 14 10 2007, 10:02)

Kampania jest zes.rana.
wpis
gdyby nie możliwość gry coopa przez live'a to nigdy nie łyknąłbym kampanii w całości. Samemu to nuda jakich mało : /
Zalezy mnie sie podobala, chodz do H1 nie startuje
Akurat Halo2 miało lepsze story niż h1, a jeśli kampania dla was to nuda to wasze nadnercza muszą być uszkodzone, tam non stop coś się dzieje, zwroty akcji, szybkie przymierza, odwroty, zadyma, masakra, zdecydowanie i niepodważalnie gra na 10, Butch ma racje, zresztą nie tylko on, jakieś 90% branżowych czasopism dało tej grze maksymalne noty, więc nie jest to tylko jakiś wymysł ludzi z PE
Akurat kwestia fabuły to kwestia gustu jedni się zakochają a drudzy wyśmieją....
Co do minusów tej produkcji to jest jeden i to poważny: miecz/młot. Co z tego, że mapy są spore i rewelacyjnie zaprojektowane, skoro wszyscy i tak chcą zdobyć lub bronią włanie tej bronii??
a Taka krótka puenta z mojej strony: jeśli Halo 3 jest ocenione na 10 to gears of war z przed roku ze swoją rewelacyjną oprawą, nowymi patentami i wkręcającym multi jest grą która poprostu wykracza po za skale... (nie jestem fanatykiem gow'a)
LESZEKCHPL
14 10 2007, 12:02
HALO to przedewszystkim rozmach, duże bitwy , GOW to wąska rynna, kameralne pojedynki , niby wielka wojna ale jakoś tego nie widać. HALO3 to dla mnie świetny singiel na miare jedynki,/dwójka mi się tak nie podobała/.
CYTAT(LESZEKCHPL @ 14 10 2007, 13:02)

HALO to przedewszystkim rozmach, duże bitwy , GOW to wąska rynna, kameralne pojedynki , niby wielka wojna ale jakoś tego nie widać. HALO3 to dla mnie świetny singiel na miare jedynki,/dwójka mi się tak nie podobała/.
Rynna? Brak wielkiej wojny? Może to ci trochę rozjaśni sytuację (tekst z intra):
In time, their valiant defense was crushed, with billions dead. Humans denied their enemy control by destroying their own civilization. Now the long struggle against overwhelming odds approaches a final desperate stand.
Ludzie są wymierającym gatunkiem, a oddział którym kierujesz to niedobitki.
Apollo302
14 10 2007, 12:42
E no Barth nie bluznij ze 2 miała lepsza fabule i byla bardziej miodna, Czemu seria stala sie tak slawna?? Wlasnie dzieki super fabule z jedynki ktora jest najbardziej dorosla czescia serii, dwojka poszla w kierunku mlodszego odbiorcy i nawet jezeli miala lepsza grafe to fabula nie umywala sie do pierwowzoru. Przeciez legendarne juz ukladziki Truth and Recongilation oraz Silent Cartografer toz to klasyka klasyki, sam czesto wracam do Halo zeby pyknac sobie tak na rozgrzewke ktorys z ukladzikow. W przypadku dwojki takich sentymentow nie mam, raz skonczylem i zapomnialem,stoi zakurzona na polce..
przecie nie mówie, że jedynka jest kiepska, powiem więcej jest genialna, ale dwójka ma większy rozmach, madafakerskie akcje, zwroty akcji, pokazuje covenantów jako żywą kulturę, nie kolejnych złych kosmitów chcących zniszczyć ludzkość(jak w większości gier). Po prostu dwójeczka dostarczyła mi większych emocji niż jedynka
Apollo302
14 10 2007, 13:05
To co dla ciebie jest zaleta dla mnie jest wadą, w dwojce uczlowieczono kosmitow nadano im ludzkich cech,odarzono mową i po co pytam?? Niepotrzebnie skomplikowano fabule z prostej i wartkiej akcjii robiac love story..
CYTAT(barth @ 14 10 2007, 11:49)

Akurat Halo2 miało lepsze story niż h1, a jeśli kampania dla was to nuda to wasze nadnercza muszą być uszkodzone, tam non stop coś się dzieje, zwroty akcji, szybkie przymierza, odwroty, zadyma, masakra, zdecydowanie i niepodważalnie gra na 10, Butch ma racje, zresztą nie tylko on, jakieś 90% branżowych czasopism dało tej grze maksymalne noty, więc nie jest to tylko jakiś wymysł ludzi z PE
I zasługa Hype'u, marketingu, ciśnienia jakie sami czytelnicy/gracze/portale internetowe w okół tej gry stworzyli.
Absolutnie fenomenalną grą była jedynka. Cudowna pod każdym wzlędem. Ba, nawet do dziś wygląda bardzo ładnie (Ta woda!).
Pokuszę się o moją ocene wszystkich gier. Osobno Kampania (K) i Multi (M):
Halo 1:
K - 10
M - 10
Halo 2:
K - 8.5
M - 8.25
Halo 3:
K - 8.75
M - 9.5
Peace
Salwador
14 10 2007, 14:34
Popieram ocene Maidena..;)
W kampani brakuje mi AI naszych zloniezy..dalej jak dla mnie zachowuja sie jak mieli by zaspol dauna..:)
Grafika jak juz od samego poczatku sie jej czepialem i kazdy dawal mi lomot tutaj z forum tlumaczac sie ze to tylko ver alpha a potem beta a teraz orginala??wyglada prawie identycznie w sumie tylko ladnie(tekstury gdzie nie gdzie wala po oczach)...ratuja ja jedynie efekty swiatel i odbicia nic pozatym..A te wielkie BITMAPY w filmikach!!to juz wogle zenada na maxa...Animacja jak dla mnie kaleczy...MC biegnacy wyglada jak gej..:P...A wiekszosc zolniezy chodzi jak by mieli ku..e...w gaciach...
Oraz deja vu!!??????Nie mieli lepszych pomyslow na zakonczenie gry??A nie zrzynanie prawie zywcem z H1 etapow??Za maly budzet??tygo za cholere nie kumam..
No i najlepiej podobaly mi sie respowny w co-op..kiedy moja cala druzyna pokoleji wpadala w przepasc do wody juz w pierwszej misji...bez wyjscia..
Jak dla mnie kampania to tylko ladne widoki jak i sporo akcji...Ale za cholere to nie jest na ocene 10!!
Naszczescie mutli ratuje calosc...
Z halo jak z każdą trylogią jest problem.We Wladcy Pierscieni tylko 3 częśc dostala oskary niby ze za wszystkie czescie.Matrix tylko jedynka byl swietny ale wszysy itak twierdzą ze jakostrylogia kosi(guzik prawda-tylko pierwsza i animatrix).Z koleji z Halo jest dziwna sytuacja w ktorej jedynka dostala bardzo wysokie noty a kolejne czesci sa gorsze(trojki nie oceniam choc grafa to padaka) a dostają lepsze noty:)
kowal_dc
14 10 2007, 14:47
Hehe propo grafy to chcialo by sie powiedziec "a nie mowilem"

O kampani juz wyrazilem swoje zdanie na arenie, jak mialo byc finish to kurna finish a nie "wake me when you need me"

Co nie zmienia faktu ze w H3 bede gral baaaaaaaaardzo dlugo, wlasciwie od kiedy wlozylem gre do czytnika tak jeszcze jej nie wyjmowalem
jak tak bardzo wam sie nie podoba to przestańcie grać w H3 i spieprzajcie pograć sobie w H1 czy inne gearsy
ech nie przesadzjacie, sorry ale HDR w halo stanowi chyba najwieksze jak do tej pory osiagniecie w grach, woda poziomem nie odbiega od BS a odbicia i fizyka jest pierwsza klasa. Ach i taka uwaga na koniec, pisalem juz o tym ze po vga jest o wiele mniej zabkow(AA) to jeszcze dodam ze na 100hz lcd nie ma ich prawie wogole a grafika mometami urywa leb
kowal_dc
14 10 2007, 16:00
CYTAT(barth @ 14 10 2007, 16:16)

jak tak bardzo wam sie nie podoba to przestańcie grać w H3 i spieprzajcie pograć sobie w H1 czy inne gearsy
wez sie tak ziomus nie unos, podoba nie podoba jakby nie bylo grafa troche rozczarowuje pod pewnymi wzgledami i taki jest fakt, nie zmienia to faktu ze gra sie zaje.biscie i wogole to EOT z mojej strony w tym temacie bo wole nie marnowac czasu i isc se zagrac, peace
A ja nie popieram Maidena dla mnie zdecydowanie najlepsza kampania jest w Halo 3 później Halo a na samym końcu nudne Halo 2 .
H3
K- 9.5
M - 9.5
H2
K - 7
M - 8
H
K- 8.5
M -10
CYTAT
ech nie przesadzjacie, sorry ale HDR w halo stanowi chyba najwieksze jak do tej pory osiagniecie w grach, woda poziomem nie odbiega od BS a odbicia i fizyka jest pierwsza klasa. Ach i taka uwaga na koniec, pisalem juz o tym ze po vga jest o wiele mniej zabkow(AA) to jeszcze dodam ze na 100hz lcd nie ma ich prawie wogole a grafika mometami urywa leb tongue.gif
Zgadza się , dodam że na CRT przez RGB ząbków też nie widać .
Kampania z Halo1 jest równie dobra jak ta z trójki, ta z Geylo2 jest kiepska i nudna.
no slabiutka ta grafika... %-)<lol>
Dobra - skonczylem ta szpile i sam moge sie w koncu wypowiedziec.
Jak dla mnie - grafika w Singlu robi wrazenie - ale niestety - tylko w niektorych levelach ! Co z tego, ze 4 lokacje sa zrobione z rozmachem jak zaraz po tym trafiamy na misje, ktora nie dosc ze przypomina nam te z 1 odslony, to jeszcze wyglada nie wiele lepiej. No dobra - moze przesadzam, ale miejscami Singiel jest po prostu BRZYDKI ! Szczegolnie pod koniec gry.
No i te wstawki - przerywniki - raz obrazek 2 D, zabki - innym razem niedorobione postacie. Nie wiem - ale nie takiego Singla sie spodziewalem - szczegolnie nie po zakonczeniu trylogi i grze, ktora byla tworzona taki szmat czasu.
Jak na moje oko panowie z Bungie calkowiecie sie skupili na rozgrywce wieloosobowej - i pewnie gdyby nie tak fenomenalny Online - zalowalbym tej kasy, bo dla mnie singiel - po skonczeniu gry na Herotic (poza niektorymi levelami), po prostu ssie pale...
No racja, gra ma beznadziejna grafike i prosze soul nie strasz ludzi juz tymi screenami

.
COD4 ma o wiele lepsza grafike i tam jest co podziwiac

.
Czy do k.n. CoD4 wyszedl? Nie ,to nie chrzan czy ma ladna grafike czy nie... zreszta to nie temat o tym.
Czlowieku gralem w betke, to wiem co mowie.
Jestem ciekaw jak to jest , zagram wypowiem się , po pierwsze trzeba zacząć od tego że COD4 prezentuje całkiem inny styl graficzny ( bardziej realistyczny ) jestem ciekaw jak się sprawa ma tekstur otoczenia , wykonania roślin i jak się ma HDR i oświetlenie :) I już nie długo sam się przekonam jak to się ma :)
LOL te screeny są brzydkie?!
Moge Cie zapewnic, ze na pewno lepiej niz w Halo 3

.
O wszystkim się przekonam jak będę miał grę w domu , bo filmiki mi tego nie powiedzą ;)
Ale ja to stwierdzilem po zagraniu w betke (COD4) i w Halo 3 (w empiku), a nie po filmikach
Wiem , przecież nigdzie nie napisałem że stwierdzasz to po filmikach , tyle że ja w Betke nie grałem ,jedyne co widziałem to filmiki. Po za tym pracowałem w empiku i te tiviki są max koszmarne ,wszystko wygląda nie co gorzej niż normalnie, tam nie ma nawet 720p .
i jest polaczone chinchami wiec, mhmm twoje porownanie z calym szacunkiem jest z du.py

chodz nie neguje faktu ze cod 4 moze byc ladniejsze od H3 ,ale jak mowil soul pozyjemy zobaczymy
W Empiku, w ktorym gralem w Halo 3 to X360 mieli podlaczonego do TV 720p componentem

.
Przestancie sie tak juz tym przejmowac - grafika w Halo 3 jest slaba i nic na to nie poradzicie. Zagrajcie lepiej w COD3.
Tak , świstak siedzi i zawija jest w te sreberka.....
Grałem w COD3 i Halo 3 ma na pewno lepszą grafikę . I oczywiście to moje zdanie .
LESZEKCHPL
17 10 2007, 17:33
W HALO trzeba grać by coś o nim powiedzieć a nie pograć sobie w empiku, przestań już kolego.
CYTAT(LESZEKCHPL @ 17 10 2007, 17:33)

W HALO trzeba grać by coś o nim powiedzieć a nie pograć sobie w empiku, przestań już kolego.
O lol, a co nie gralem? A moze u mnie w chacie (tez mam TV 720p) bedzie lepsza grafika..??

Soul: COD3 dla mnie mial lepsza grafike

.
Dla mnie największą wadą grafiki Halo 3 jest to.. że nie wygląda jak Halo:CE na poprzednim Xie (chodzi o stajl i ten feeling). A wystarczyło zrobić remake jedynki i wszyscy popadliby w zachwyt ^__^
Brak AA może dołować. Zwłaszcza jak się gra na 23 calach wzwyż.
Salwador
17 10 2007, 17:56
lol..a moze w Gears of War??jesli mowa o grafie??:p..
Grafika w H3 nie jest slaba....tylko ladna..
Gamply jest bardzo dobry...choc nie ktore akcje w MP juz mnie zaczynaja denerwowac..np:Dlaczego koles stojacy nie padl na twarz gdy zaladowalem w niego 3 headshoty ze snajpy??aby sie upewnic wszystko mam na filmiku nagrane..:P..
Jak i pistol brutow..dlaczego strzal+meele zabija ale nie zawsze??(przypominaja mi sie akcje z GoW cos ala shotgun) no i jak czasami koles mnie zabija jednym strzalem z tej samej broni..(headshot)?
Czy tez z Assulta mi koles zjerzdza calego shilda no nie wiem 5ma pociskami(zajelo jemu to 1 sekunde..) a bylem na calym shildzie??
Zeratul
17 10 2007, 18:13
a nawet mi nie mow, ja mialem wczoraj mecz z ceestem i yoyo i zakonczylem z fenomenalnym wynikiem -14... ilosc kills = UWAGA!! 0... w nastepnym za to mialem 16 kills i + 3
CYTAT(Salwador @ 17 10 2007, 16:56)

lol..a moze w Gears of War??jesli mowa o grafie??:p..
Grafika w H3 nie jest slaba....tylko ladna..
Gamply jest bardzo dobry...choc nie ktore akcje w MP juz mnie zaczynaja denerwowac..np:Dlaczego koles stojacy nie padl na twarz gdy zaladowalem w niego 3 headshoty ze snajpy??aby sie upewnic wszystko mam na filmiku nagrane..:P..
Jak i pistol brutow..dlaczego strzal+meele zabija ale nie zawsze??(przypominaja mi sie akcje z GoW cos ala shotgun) no i jak czasami koles mnie zabija jednym strzalem z tej samej broni..(headshot)?
Czy tez z Assulta mi koles zjerzdza calego shilda no nie wiem 5ma pociskami(zajelo jemu to 1 sekunde..) a bylem na calym shildzie??
Graj z Polakami anie hamburgerami.
to jak mozna pograc z polakami ? bo powiem szczeze ze wyciszanie hadsetu od ich spiewu juz mnie mierzi, na 100 tylko 5 jest ok, pogadanych ,umie dobrze grac i daje cenne wskazowki a nie spiewa %-)
Miec kogos na liscie kto gra i dolaczyc sie do niego, potem na liste dodajesz tych ktorzy Ci przypasowali i nagle zbior sie powieksza

Ja tak mailem z gearsami.
tepretycznie tak, praktycznie na liscie mam grajacych w halo prawie samych hamburgerow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.