Prime Hunter
17 10 2007, 20:21
CYTAT(qazar @ 17 10 2007, 20:03)

to jak mozna pograc z polakami ? bo powiem szczeze ze wyciszanie hadsetu od ich spiewu juz mnie mierzi, na 100 tylko 5 jest ok, pogadanych ,umie dobrze grac i daje cenne wskazowki a nie spiewa %-)
W takim razie lepiej dobieraj towarzyszy do grania, albo używaj opcji wyciszania
PS: Ja nie śpiewam
Salwador
18 10 2007, 17:15
CYTAT(Soul @ 17 10 2007, 18:30)

CYTAT(Salwador @ 17 10 2007, 16:56)

lol..a moze w Gears of War??jesli mowa o grafie??:p..
Czy tez z Assulta mi koles zjerzdza calego shilda no nie wiem 5ma pociskami(zajelo jemu to 1 sekunde..) a bylem na calym shildzie??
Graj z Polakami anie hamburgerami.
Grając właśnie z nimi również wczoraj doświadczyłem kolejnej głupoty..tym że ja wyszedłem na plus:P...
Biegnę na laser po schodach (mapa High Ground) mając tylko full shild poczułem śrut z shotguna na swoich plecach..po czym dosłownie minęła sekunda a już mi walną w łeb z kolby:P..A ja CUDEM żyjąc odwracam się,ubijam jego jednym strzałem!również shotgun:)...Koleś dosłownie tykał moich pleców..nie było bata abym to przeżył..a jednak..?
Ps:Ja czasem śpiewam
Lord Tidek
18 10 2007, 22:04
Dziś w końcu dostałem swoje halo 3 (poczta trzymała je 10 dni u siebie i zapomniała mi je dostarczyć, co za banda idiotów !) Jestem po po pierwszych kilku godzinkach z grą (tylko single) i powiem to tak: Czadzior !

Uważam iż graficznie jest super, te kolory te roślinki, ta woda to wszystko

Klimatem ? hmm wystarczy jedno słowo: Halo . Jedyne co mi zgrzytało to AI, zdarzyło mi się 2 razy że kompani stanęli przy ścianie i dzielnie próbowali przez nią przejść

Ale co tam po tych kilku:chwilach" giera zasługuje na solidne 9, a nie jestem jeszcze w połowie.
Bo dopiero od polowy zaczniesz zmieniac zdanie - pod koniec zas sie zupelnie roszczarujesz
Butcher
19 10 2007, 07:45
CYTAT(easye @ 18 10 2007, 23:34)

Bo dopiero od polowy zaczniesz zmieniac zdanie - pod koniec zas sie zupelnie roszczarujesz

Zapomniałeś dodać magicznych literek "IMO"...
Moje wrażenia dopiero po pierwszych levelach zaczynały nabierać mocy...
nie tylko IMO, ale jeszcze LOL, OMG, ROTFL, no i oczywiście 1337

Miło jest raz zobaczyć człowieka, który zaczyna grać w tą gre z pozytywnym nastawieniem, a nie od razu marudzi na grafike, muzyke, długość(o czym oczywiście tylko słyszał, bo jeszcze gry nie przeszedł, potem powtarza głupoty - taka aluzja), szkoda że ktoś musiał cały efekt spiep.rzyć głupim i niepotrzebnym komentarzem
Butcher
19 10 2007, 08:20
"Uczynnych" tutaj nie brakuje - momentalnie wskażą Ci właściwą ścieżkę i jedyny słuszny tok rozumowania...
CYTAT(barth @ 19 10 2007, 09:10)

Miło jest raz zobaczyć człowieka, który zaczyna grać w tą gre z pozytywnym nastawieniem, a nie od razu marudzi na grafike, muzyke, długość(o czym oczywiście tylko słyszał, bo jeszcze gry nie przeszedł, potem powtarza głupoty - taka aluzja), szkoda że ktoś musiał cały efekt spiep.rzyć głupim i niepotrzebnym komentarzem
no to mozesz zobaczyc po raz drugi

ja od kiedy wlaczylem giere jeszcze na prezentacji jak stalem, bylem zachwycony, przeszedlem sobie na swoim dysku na normal, po prezentacjach kupilem swoja kopie i od razu coop na legendary z kumplem, teraz multi. Grafika wcale kiepska nie jest, a wszyscy ktorzy narzekaja to widza chyba tylko girsy, ktore poza grafika KOMPLETNIE NIC nie oferuja moim zdaniem.
Lord Tidek
19 10 2007, 08:52
Ja tej gry nigdy nie będe porównywac do Gears of war bo prezentuje kompletnie inny styl, szeroka paleta barw zabawa ze swiatlem itp. w halo czuje się swobodniej niz w sztywnych lokacjach z Gearsow ktore mimo ze sa ladne i wogole, ale sa sztywne ! Jak sie tak czepiacie interakcji z otoczeniem to co powiecie o Gears of war ?
Dobra - moze przesadzilem - bo leveli pieknych graficznie jest na pewno sporo wiecej niz tych brzydkich, ale ogolnie ja jestem rozczarowany, bo jak ktos pisal - niektore levele i koncowka gry wygladaja tak, jakby byly konczone na kolanie. IMO.
CYTAT(Butcher @ 19 10 2007, 09:20)

"Uczynnych" tutaj nie brakuje - momentalnie wskażą Ci właściwą ścieżkę i jedyny słuszny tok rozumowania...
Zapomniałeś dodać magicznych literek "IMO"...
CYTAT(Salwador @ 18 10 2007, 16:15)

CYTAT(Soul @ 17 10 2007, 18:30)

CYTAT(Salwador @ 17 10 2007, 16:56)

lol..a moze w Gears of War??jesli mowa o grafie??:p..
Czy tez z Assulta mi koles zjerzdza calego shilda no nie wiem 5ma pociskami(zajelo jemu to 1 sekunde..) a bylem na calym shildzie??
Graj z Polakami anie hamburgerami.
Grając właśnie z nimi również wczoraj doświadczyłem kolejnej głupoty..tym że ja wyszedłem na plus:P...
Biegnę na laser po schodach (mapa High Ground) mając tylko full shild poczułem śrut z shotguna na swoich plecach..po czym dosłownie minęła sekunda a już mi walną w łeb z kolby:P..A ja CUDEM żyjąc odwracam się,ubijam jego jednym strzałem!również shotgun:)...Koleś dosłownie tykał moich pleców..nie było bata abym to przeżył..a jednak..?
Ps:Ja czasem śpiewam

Online to online ,zawsze jakiś tam dilej jest , choć z shot gunem też różnie bywa , zresztą ta broń jest zagadką od początku istnienia Halo i to wiadomo nie od dziś ,ale prawda jest taka że w H3 można spokojnie mu za ufać nie to co w Halo 2 ;/
Patrząc na najnowszy raport NPD można jasno stwierdzić - nie sprawdziły się fatalistyczne wizje redaktorów, że wszyscy fani Halo już dawno mają 360'kę. Konsola we wrześniu wyprzedziła nawet Wii, a PS3 zostawiła daleko w tyle (oczywiście mówimy o USA).
Dziobak_
19 10 2007, 13:30

Koorwa, ludzie co w z tą grafiką! Biadolicie i biadolicie, ale popatrzcie na jedno. Gdyby H3 miało levele wielkości GoW, to nie wyglądaloby duzo gorzej od tej gry
CYTAT(Dziobak_ @ 19 10 2007, 14:30)

Koorwa, ludzie co w z tą grafiką! Biadolicie i biadolicie, ale popatrzcie na jedno. Gdyby H3 miało levele wielkości GoW, to nie wyglądaloby duzo gorzej od tej gry
Imho wygladalo by zdecydowanie lepiej, mamy przyklad tego w przedostanim levelu

dlamnie halo to halo

gra poza konkurencja i zaden fpp do nie nie "fika"
Raiven2
19 10 2007, 21:20
No cóż ja sobie odpuściłem multi

Wiem brzmi to strasznie głupio

Narazie skoncentrowałem się na singlu

Przeszłem gre na Easy,Medium,Heroic a teraz męcze Legendary

Gra daje mnóstwo zabawy i nie rozumiem kogoś komu nie podoba się singielek
Lord Tidek
19 10 2007, 22:08
Dobra skończyłem Halo 3

Musze przyznac ze odrobinkę się rozczarowałem (to przez te gupie reklamy

) bo nie bylo wielkiej batali ktorej się spodziewałem, lecz i tak było super

od połowy gry czułem się miejscami trochę jakbym grał w re-make Halo:CE ale świetny re-make

Nadal nie rozumiem tego czepiania sie o grafe, toz to jest kozackie (eksplozje np. skarabow) kurde w jakiej innej grze na duzej planszy spadają nam na głowy 2 wielkie... nie , gigantyczne ! roboty które sie mienia, świecą, strzelają, wybuchają, itp. a wszystko plynniutko. Gra wydała mi się jednak trochę krótka (ale może to dlatego że niedawno skończyłem bioshocka, który był dość długi) lecz wciaz jest zaj.ebista > PEACE

ide grac znowu(koncowa sekwencje z samochodem powtarzalem kilka razy dla zabawy

, ale mi sie wtedy Halo:CE przypomniało)
PS. Jestem dumny że w końcu udało się pokonać the Flood, boże jak ja ich nie znoszę!!! Ale ukłony dla Bungie za to że stworzyli przeciwnika którego naprawdę nienawidzę(w najmocniejszym tego słowa znaczeniu)
Biegajacych ziemniakow raczej nikt nie lubi, jakies dziwne uprzedzenie przed biciem jedzenia czy cos. Sam tez w obu poprzednich czesciach (3-cia dopiero kupuje) cieszylem sie jak dziecko, jak konczylem etapy ,gdzie byly z nimi konfrontacje.
^^phantom
22 10 2007, 23:07
Nie sa tacy zli na heroic w H3, najlepsza na nich jest kolba, pare strzalow i z kolby

Flood lezy
Zeratul
23 10 2007, 00:52
Szkoda, ze szkoda mi czasu, a zwlaszcza nerwow na przechodzenie calej gry na Legendary bez zaliczenia zgonu (zwlaszcza na paru levelach!)

. Chociaz kurde... kto wie!?

. Ogolnie pomysl bardzo fajny i naprawde bardzo hardcoreowy.
Zeratul
23 10 2007, 19:40
No hardcore jest, ale wydaje mi sie ze warto sprobowac. Szczegolnie jesli sie okaze, ze nikomu nie udalo sie skonczyc gry, to i tak ktos wygra. Wystarczy po prostu sprobowac dojsc jak najdalej z wlaczona punktacja. Macie caly miesiac...
A jak konkurs sie spotka z zainteresowaniem, to zrobimy po nim kontynuacje wg pomyslu pana "co sie stalo sie"...
kowal_dc
24 10 2007, 06:19
z innej beczki...
http://www.youtube.com/watch?v=WU0q2g_PV5Abrak mi slow, caly czas myslalem ze to jakies lagi czy cos, a ile nerwow przy takich akcjach...
Apollo302
24 10 2007, 08:35
CYTAT(Zeratul @ 23 10 2007, 20:40)

No hardcore jest, ale wydaje mi sie ze warto sprobowac. Szczegolnie jesli sie okaze, ze nikomu nie udalo sie skonczyc gry, to i tak ktos wygra. Wystarczy po prostu sprobowac dojsc jak najdalej z wlaczona punktacja. Macie caly miesiac...
A jak konkurs sie spotka z zainteresowaniem, to zrobimy po nim kontynuacje wg pomyslu pana "co sie stalo sie"...
To zadanie raczej niewykonalne...NIe wiem czy zdajesz sobie sprawe ile czasu trzeba by poswiecic zeby przejsc cala gre na Legendarnym bez zaliczenia zgonu?? Mi pierwsze przejscie gry na Legendarnym zajelo ze 40 godzin,teraz robie to juz z marszu poniewaz mam juz wyrobione pewne patenty, ale mimo wszystko nie wyobrazam sobie przejscia gry bez zaliczenia zgonu, a cofac sie za kazdym razem do poczatku ukladu byloby zbyt irytujace a przedewszystkim CZASOCHLONNE dla kazdego mysle gracza, moze gdyby byla to jedna misja ,wtedy konkurs mialby sens ale cala gre?? Niw wyobrazam sobie jakby mozna przejsc np level CORTANA i nie zaliczyc ze 100 respawnow, rownie dobrze mozecie oglosic konkurs kto pierwszy zalozy buty na lewa strone wygra wycieczke na Marsa!! A dodam ze jestem prawdziwym fanem Halo jedynke zaliczylem paredziesiat razy z trojka bedzie podobnie...Moim zdaniem jezeli komus uda sie przejsc chocby jeden uklad np SIERRA 117 bedzie juz duzym wyczynem ale cala gre?? NIEREALNE....
Tylko powiedz mi, gdzie znalazłeś taki wymóg, że trzeba przejść grę bez respawna? Według regulaminu, trzeba przejść grę na poziomie Legendary z włączoną czaszką Iron, i uzyskać możliwie najwięcej punktów. Oczywiste jest, że deadów powinno być jak najmniej, ale nikt Ci nie każe przechodzić gry nie umierając.
Apollo302
24 10 2007, 22:53
A co powoduje wlaczona czaszka Iron?? Ze po kazdej smierci cofasz sie na pocztek ukladu,czyli zaczynasz od nowa!! Nawet jak bedziesz juz w ogrodku wital sie z gąską, juz prawie prawie widzisz napisy konczace uklad a tu bach,zaginiony kamikadze wlezie ci na tylek,nie wiem ,ceglowka z nieba spadnie ci na glowe i co?? zaczynasz od nowa!! Zycze powodzenia wszystkim w przejsciu chocby jednego levelu!! Przejscie calej gry na tych warunkach zajeloby chyba z rok, a kto ma tyle czasu?
Zeratul
25 10 2007, 04:39
no ale chlopie to jest realizm wtedy ;p
a tak na powaznie, to jezeli sie okaze, ze nikt nie przeszedl, to wygra osoba, ktora zbierze najwieksza ilosc punktow i zaliczy po kolei najwiecej lvl... tak wiec zwyciezca bedzie. I na pewno bedzie hardcorowcem.
Raiven2
25 10 2007, 21:00
Hmm... ja sam spróbuje na Legendary przejść tą pierwszą misje, Zeratul jak się zaweźmie to da rade

Hardcore
Apollo302
25 10 2007, 21:36
To nie jest Hardcore tylko MISION IMPOSIBLE hehehe pomyliles seanse..
Oj misiaczku... Sierra 117? Jak najabrdziej wykonalna tylko w pizdu dlugo zejdzie.
Apollo302
25 10 2007, 22:04
Dobra twardzielku.....co znaczy dlugo zejdzie?? Skoro organizatorzy dali miesiac na cala gre!! Oczywiscie ktos kiedys przejdzie cala gre na Legendary z wlaczona czacha IRON to tylko kwestia statystyki, prosciej mowiac ile osob bedzie probowalo, ale to chyba juz nie w tym roku..

a tak serio powinienem zaczac od pytania czy ktokolwiek procz mnie skonczyl juz gre na Legendary?? Ale nie coop bo latwo a singiel??
głupie pytania zadajesz
Apollo302: To znaczy, ze jak sie zasiadzie i caly wieczor, a raczej noc (to sie przeradza w gre taktyczna) poswieci to sie to zrobi, ten level co podales jest wykonalny, co do paru innych - w 100% sie z toba zgodze, sa bliskie niemozliwemu (chyba, ze twoje cale zycie skladaloby sie z meczenia na ostra pamieciowke po malych kroczkach bardzo dluga zabawe w 'Szymon mowi'). Problem stanowi: Czy by cos udowodnic chcesz na to poswiecac, az tyle czasu?
Raiven2
26 10 2007, 18:49
Hmmmm...ciekawi mnie czy organizatorzy mogą wykryć czy ktoś na czitach nie grał XD Choć nie wiem czy takowe istnieją
CYTAT(Raiven2 @ 26 10 2007, 19:49)

Hmmmm...ciekawi mnie czy organizatorzy mogą wykryć czy ktoś na czitach nie grał XD Choć nie wiem czy takowe istnieją

Wszelkie cheaty - oczywiscie. Filmik na fileshare + link na bungie.net do gry - tam masz wszystko pieknie wypisane co bylo wlaczone a co nie.
Zadne cheaty na razie nie istnieja jeszcze z tego co mi wiadomo.
Raiven2
26 10 2007, 19:49
No i mam nadzieje że nie powstaną, ludzie się będą chwalić "O ja zaliczyłem Legendary w 8 godzin, bez dedów"
Przepis na przejście Legendary w 8 godzin ,bez dedów??
God Mode + Full Ammo
Lord Tidek
30 10 2007, 00:27
Dziś zliczyłem ostatni etap Halo 3 na legendary i obejrzałem ten dodatkowy filmik po tym co jest po creditsach, zastanawia mnie teraz kurde jedno, CO TO KURDE BYŁO ? Czy to co widzieliśmy to była planeta Forerunerów ? Czy to był Marathon (nie grałem ale hamburgery gadały że to ten statek ze strej gry bungie)? Czy cos innego ?
dobra odnośnie pytania, część ludzi twierdzi, że była to po prostu Ziemia, część ludzi, w tym i ja, twierdzi, że była to planeta zamieszkiwana aktualnie przez Forerunner'ów(na co wskazywałby układ świateł tworzący dość charakterystyczne wzory). Mogła to też być jedna z planet z Marathona, jednak jest to też raczej teorią złożoną tak "średnio na jeża". Sam statek Marathon(tak, nazwa tej gry pochodzi od wielkiego statku kolonizacyjnego) wyglądał zgoła inaczej, poza tym jeśli ludzie potrafiliby budować takie wielkie statki to po co kolonizować planety, skoro można sobie jakąś zbudować według własnych upodobań
.
Mam szybkie pytanko:
Dzisiaj zakupiem Legendary Edition i i dostalem dwie pyty:
Na jednej jest gra a na drugiej dodatki. Gdzies czytalem ze pojawily sie wersje w których czegos brakowalo. Czy ktos moze mi powiedziec co dokladnie powinno sie znalezc w moim pudle LE?
Nie wiem czy juz to tu bylo ale przeszukiwanie 97 stron zajeloby mi wieki wiec prosze o wyrozumialosc
Legendary czy Limited? Jeśli masz limitke to 2 płyty to wszystko, jeśli masz legendary(ta wersja z hełmem) to brakuje ci trzeciej płyty(w pudełku Essentials są dwie płyty, jedna na drugiej

)
Mam Legendary (ta z helmem) ale mam tylko dwie plytki, gre i jedne dodatki.
Gdzie powinienem to zglosic, do producenta czy do sprzedawcy??
matek_79
30 10 2007, 17:24
CYTAT(Beck @ 30 10 2007, 17:43)

Mam Legendary (ta z helmem) ale mam tylko dwie plytki, gre i jedne dodatki.
Gdzie powinienem to zglosic, do producenta czy do sprzedawcy??
Zajrzyj pod plyte z dodatkami, w jednym opakowaniu sa dwie plyty z dodatkami, jedna nad druga, jesli nadal masz tylko jedna plyte to zglos sie do sprzedawcy.
arkadius
30 10 2007, 19:08
Witam! Mam takie dość lamerskie pytanie, mianowicie czy jest możliwość gry z botami w trybach multiplayer ?
Sokolov
30 10 2007, 21:06
Potrzebujesz dwóch ludzi i śmietnika, przewracacie go na bok, wchodzicie do środka(najlepiej byłoby jeszcze zamknąć za sobą klape - to nie jest żart) i zaczynacie obaj skakać, kucać i majtać sie we wszystkie strony, śmietnik powinien wystartować(przynajmniej to mówi tutorial)
za OnlineCenter
CYTAT
W związku z nadchodzącym Halloween - takie pogańskie święto bardzo popularne w USA, które coraz bardziej przyjmuje się również w Polsce - Bungie przygotowało małą niespodziankę dla graczy Halo 3. Od godziny 9:01 31 października, do południa dnia następnego (według polskiego czasu) będzie można pobawić się w specjalnej playliście matchmakingu - Infection. Część graczy zaczyna jako zombie, reszta jest normalna. Kiedy zombiakowi uda się posłać śmiertelną kulę w jakiegoś delikwenta, to ten dołącza do jego drużyny żywych trupów. Miło ze strony Bungie, że wrzuci choć na chwilę coś nowego by zadowolić fanów.
Lepiej niech skupią się na tym by serwery dobrze działały, a nie na Halloween.
To może z okazji rocznicy ataku na WTC będzie można w Halo3 polatać banszi na Vallhali ?

Albo lepiej z okazji święta Dziękczynienia będziemy zamiast Czifem zapier*alać kurczakiem czy innym indykiem.
Nie dość, że Matchmaking to balas i zamiast dać już BRkę na start to ku*wa będzie można pograć w zoombie. !!!
zamiast sie cieszyć, że przynajmniej wykazują jakąś inicjatywe to strzelasz z dupy? kur*a w takim razie lepiej niech Bungie wogóle oleje Halo, niech wogóle wszyscy oleją gry, po co robić cokolwiek?
Moim zdaniem bungie nie robi nic od premiery halo. Gra ma już miesiąc a jeszcze nie było porządnego update'u.
BALAS!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.