Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Hela
(pochodza z wczesnej wersji wiec darucje sobie teksty typu ze to wyglada jak H2 itp.)
Nie widze powodu dla ktorego mialbym tak nie napisac. Do jakiego tematu nie wejdzie to widzisz takie porwnania czy to DOA4, PRG3, czy Genji2, DMC4, czy cokolwiek wiec nie wiem czemu tu mialby byc jakis wyjatek i mielibysmy unikac porownania do poprzedniej czesci. Bo Halo to KULT? lol...

Skany sa sredniej jakosci, ale nawet pomijajac to nie zrobily na mnie jakiegos wrazenia, tak jak np. pierwsze skany z GOW.
YETI
Bo to mija sie z celem? Po co oceniac grafike jezeli te scany prezentuja bardzo wczesna wersje gry?
Wyjdzie H3 to bedzie mozna je porownac do H2 (pewnie nie bedzie takiej potrzeby wink.gif )

a ha, HALO to kult hyh.gif
Soul
Zgadza sie Halo to kult,ale te skany to padaka ;/
Maiden
A te info jescze większa padaka ;/
Robią nowego balasa ala Halo 2 ;fffffffffffffff
Hela
Wiecej informacji niz to co podal na poprzedniej stronie Yeti:
http://xbox360.ign.com/articles/742/742313p1.html
sentinel
info o multi + shoty mapek (skany)

http://www.gameonly.pl/newsy/10235
Zeratul
jak znam zycie, to w najnowszym gameinformer bedzie artykul... jak co to wam zeskanuje ;P
Salwador
mmm...nie wiem co o tym myslec leczz tego co widze to nadal nie ma tam normalnej trawy!!dalej wklesle textury na ziemi/ ninja.gif ninja.gif ninja.gif ..moze to i przedwczesne skany ale watpie aby silnik gry zmieniali juz na leprzy..co niektore mapy przypominaja mi h1...Ale przyznaje urok cieni w w grze wyglada ladnie..tongue.gif..Ale poczekamy na real gameplay;)...
Ps:co ma znaczec ze grafika nie ma wielkiego znaczenia??Przeciez to ona rownierz oddaje jakis swoj klimat:p..zapewne widzac GoW sie koles przerazil i musial cos na poczekaniu wymyslec:D
Butcher
Oczywiście, że grafika ma WIELKIE znaczenie.
Ale do jasnej cholery, jak można dyskutować o jakości tekstur czy obiektów 3D na podstawie SKANÓW !?
Kolejny temat i kolejna gra z dyskusją opartą na tak "mocnych" argumentach... pół roku przed premierą.
Uzny
http://images.xboxyde.com/gallery/public/4535/798_0003.jpg

prawy-dolny rog, nie ma mowy zebym odpuscil sobie "legendary" edition smile.gif
Mastah27
Skany z Famitsu (wszystkie widoczne tam screeny pochodzą z multiplayera):

http://www.xboxyde.com/news_3763_en.html
inteligent
Cóż- spodziewałem się czegoś lepszego. Sam nie wiem czego. Mi to wygląda na dopakowane graficznie H2- to pewnie dlatego, iż silnik dwójki był bliski perfekcji. Jednak z przykrością stwierdzam, że nie czuć tu takiego graficznego przepychu jak w Gears of War. Może za dużo otwartych przestrzeni? Bungie powinno pokazać coś bardziej miażdżącego- jakaś szokująca gra świateł, monstrualna architektura poziomu, lub jakieś konkretne fajerwerki- a tak Bungie nie ma na czym pokazać potęgi silnika graficznego.

P.S.: Akurat przyjechał do mnie wujek ze Szwecji tongue.gif
t3xz
Inteligent, To jest bardzo wczesny build Halo3, Pre-Alpha. Jak można wyczytać Na Bungie Weekly, obecnie prace szły w kierunku dopracowania tak gameplayu w Single i Multi, żeby system działał prawidłowo (czyt. zabijał na miejscu i ściągał majtki przez głowę). Panowie z Bungie mają bardzo dużo czasu na dopracowanie swojej gry, więc nie dziwiłbym się, jeżeli Halo3 wyjdzie równo za rok, na gwiazdkę wink.gif
inteligent
niby tak, ale co właściwie tam zaprezentowano (chodzi o grafikę)? To co tam pokazono to bardzo niewiele- stworzyć mapkę i kilka modeli broni plus model MC z trailera to nie jest jakiś herkulesowy wysiłek. Jak już mówiłem, spodziewałem się więcej. Przyznaję, dość słusznie zwróciłeś uwagę-najpierw niech dopracują gameplay, on nie zestarzeje się tak szybko jak grafika.
AbraHAM
I oto mamy pierwszego screena o dobrej jakosci, bodajrze z wersji multiplayer
http://media.xbox360.ign.com/media/734/734...mg_4068994.html
Uzny
Co do tego nowego skrina to wielkie g na nim jest, to ma byc ten 'prezent' z okazji 5cio lecia halo? Dobry zart.
kermit
Ktoś mi tam mówił, (nie wiem skąd newsa wytrzasnął), że ma być beta multiplayerowa dla ogółu ludzkości używających LIVE na początku 2007 roku.. Nie bijcie ale nie mam nic na potwierdzenie.

edit: MAM
signap
ale pewnie to bedzie dla userow GOLDa bo chyba PSU wymagalo Golda
Lucek
QUOTE(signap @ 15 11 2006, 20:24) *

ale pewnie to bedzie dla userow GOLDa bo chyba PSU wymagalo Golda

no jak multiplayerowe to napewno tylko dla golda, ale to chyba nie jest jakis wielki problem :>
Butcher
QUOTE(Uzny @ 15 11 2006, 19:01) *

Co do tego nowego skrina to wielkie g na nim jest, to ma byc ten 'prezent' z okazji 5cio lecia halo? Dobry zart.

Prezenty z okazji 5-lecia Halo są trzy:
- demo multi na wiosnę 2007
- nowy, minutowy trailer Halo 3 w TV USA i na Marketplace w grudniu (niestety render, nie gameplay)
- nowe mapy do multi Halo 2 na MP - czyli TYLKO dla użytkowników X360
AbraHAM
SCREENy w dobrej jakosci z MULTI !!!
http://www.gameonly.pl/newsy/10359?sid=bc8...8808dab8f2cfbef
Salwador
ładne sreeny...ale uważam że jednak dalej ta gra nie będzie szokiem w grafice..chyba ze w przeciwną stronę...Tez nie rozumie wytłumaczen typu bo to tylko wersja alpha..Widać że dalej ludzie nie rozumieją iż może gameplay gry zmienią ale silnika na ktorym grę stworzą juz nie,gdyż to już im zajełoby kolejny rok...Grafika się nie zmieni...Ale wazny jest w sumie gameplay...oby tylko był jak w h1:p..czyli miod,bluz i orzeszki;)..To nawet gdyby kwadraty mogły se biegac w tej grze..to bym w nią grał!!:D...
Zeratul
ale to wersja multi _-_
Raphael
QUOTE(Salwador @ 16 11 2006, 22:26) *

Widać że dalej ludzie nie rozumieją iż może gameplay gry zmienią ale silnika na ktorym grę stworzą juz nie,gdyż to już im zajełoby kolejny rok...Grafika się nie zmieni...

dry.gif Co za bzdura. Zastanów się co piszesz.

(Ksiądz na religii mi powiedział, że nie trzeba wymieniać engine'u, żeby poprawić grafe... rolleyes.gif biggrin.gif )
Salwador
QUOTE(Raphael @ 16 11 2006, 22:08) *

QUOTE(Salwador @ 16 11 2006, 22:26) *

Widać że dalej ludzie nie rozumieją iż może gameplay gry zmienią ale silnika na ktorym grę stworzą juz nie,gdyż to już im zajełoby kolejny rok...Grafika się nie zmieni...

dry.gif Co za bzdura. Zastanów się co piszesz.

(Ksiądz na religii mi powiedział, że nie trzeba wymieniać engine'u, żeby poprawić grafe... rolleyes.gif biggrin.gif )

No dobra już się poprawie... blush.gif Chodzą słuch że to woglę nie są sreeny z h3 tylko z h2.5...na hdtv...Tylko bungie oficjalnie się przyznaje co do ostatniego screenu że on pochodzi z orginalnej gry h3... closedeyes.gif
Uzny
QUOTE(Salwador @ 19 11 2006, 09:42) *
No dobra już się poprawie... blush.gif Chodzą słuch że to woglę nie są sreeny z h3 tylko z h2.5...na hdtv...Tylko bungie oficjalnie się przyznaje co do ostatniego screenu że on pochodzi z orginalnej gry h3... closedeyes.gif

W takim razie co robi na nich atv, bron na plecach, spartan laser i 3 mapy z h3 testowane min. przez kolesi z 1up? blink.gif Wszystkie screeny sa z h3, pogodzcie sie z tym.
hacik
QUOTE(Uzny @ 19 11 2006, 16:15) *

Wszystkie screeny sa z h3, pogodzcie sie z tym.

Niech sobie beda nawet z HALO 5, co z tego? Jak mozna oceniac gre na podstawie jakis screenow? Trzeba poczekac na pelna wersje .
Uzny
Czy ja mowilem cos o ocenianiu gry na podstawie screenow? Mowie tylko ze sa to na 100% screeny z h3 poniewaz inni wmawiaja sobie ze to nowe mapy do h2 na 360ce tylko dlatego ze wg nich sa one ze slabe na 'wielkie' h3.

Poza tym wiadomo ze gry na podstawie screenow oceniac nie mozna, no ale grafike chyba juz tak? Jak dla mnie to jest ok i w zupelnosci mi takie cos w multi wystarczy.
Zeratul
a co tu duzo gadac... widzieliscie filmik z E3? Panowie z Bungie wprost powiedzieli, ze tak bedzie wygladal gameplay... komus sie nie podobalo, to przykro mi... mnie tak takie cos wystarczy...
Blim
Trailer z E3 to jedyne odniesienie co do jakosci tego tytulu. Tym bardziej ze calosc byla w 100% na silniku gry, co zreszta widac tutaj http://www.gt.tv/gtwplayer.php?ep=26&pl=game smile.gif
qazar
I cool tongue.gif dlamnie to najwazniejsza gra na x360 i poczekam nawet rok zeby w nia zagrac biggrin.gif
Blim
Nie tylko dla ciebie qazar, jak ktoś raz zagra w Halo to klimat tej gry przeniknie go, z tego nie da się wyleczyć. Np. tak jak ja, można zacząć rysować, choć wcześniej się tego nie robiło smile.gif
http://img209.imageshack.us/img209/3156/2509061653ni3.jpg
qazar
Dla Halo 1 kupilem xboxa w dniu premiery i to samo zrobilem z x360 tylko tu musze czekac na glowny kasek biggrin.gif co by niei mowic to najlepsza gra ever biggrin.gif happy.gif
Lord Tidek
QUOTE(qazar @ 21 11 2006, 00:48) *

... co by niei mowic to najlepsza gra ever biggrin.gif happy.gif

No fakt że to smakowity kąsek i sam jestem fanem Halo jednak chciałbym aby na Xboxa 360 uderzył taki MGS, wtedy nie byłoby bata na konsolke Billa i PS3 zostałoby pozbawione jednej z głównych broni.

A tak przy okazji wie może ktoś kiedy wypuszczą jakiś nowy trailer albo coś z halo ?? bo ile razy dziennie można ogladac wkółko ten sam trailer happy.gif , pora dodac do repertuaru dziennego jakiś nowy wink.gif
inteligent
Jako bat na PS3 małymiękki będzie miał Splinter Cella (od teraz exkluziw dla klocka!). A moje wcześniejsze obiekcje co do grafiki odszczekuję- gdy zobaczyłem skriny w wys. rozdziałce (bungie.net) kopara boleśnie opadła mi na ziemię. Widzieliścię powierzchnię tej planety z "nadmorskiej" mapki H3? Może to ojczysta planeta skur... eee... Ufoków! Jeeee!!!

Jedyne obiekcje mam do lasera- po co w H3 coś na wzór BFG? Jak już nie chcą zbalansowanej gry ( a nie wierzę, żeby laser był zbalansowany), niech dopakują M6D! Wystrzał z lasera wygląda biednie, tak samo jaktekstura na oponach ATV. Mam nadzieję, że to zmienią, w końcu to pre-alfa.

QUOTE(Tidusus @ 21 11 2006, 10:41) *

A tak przy okazji wie może ktoś kiedy wypuszczą jakiś nowy trailer albo coś z halo ?? bo ile razy dziennie można ogladac wkółko ten sam trailer happy.gif , pora dodac do repertuaru dziennego jakiś nowy wink.gif

Moje poufne źródło z kierownictwa Bungie mówi, że wypuszczą go jutro, specjalnie dla ciebie-musisz tylko zrobić 666 przysiadów i stanąć na głowie biggrin.gif
srok@
Silnik się nie zmieni, grafika tak!
Po pierwsze, silnik zostanie usprawniony.. po drugie dowalą lepsze obiekty, tekstury itp.
Soul
Hidden message in an H3 screenshot
CichyGrzmot
QUOTE(Soul @ 23 11 2006, 14:41) *

"Out of ammo"
inteligent
oraz "press y to change weapon"

Kilka rewelacji (z Bungie Weekly Update) dotyczących Halo 3:
-Wprowadzono limit granatów-max. 2 każdego typu. Z tego powodu granatów na mapach będzie znacznie więcej niż dotychczas.
- nowy granat to spike nade- przytwierdza się do każdego podłoża(prócz wody)
-Spartan laser strzela idealnie prostą wiązką, jest idealną bronią ppanc, oprócz tego każdy strzał trwa niecałą sekundę-potem, jeśli w odstępie mniejszym niż 3 s wystrzelisz, broń się przegrzewa. Na każdej mapie będzie najwyżej jeden egzemplarz (najczęściej w jej środku).
-wprowadzono tzw. "mancannon" wyrzutnie, które wysyłają ciebie wysoko w przestworza, w miejsca inaczej niedostępne
-potwierdzono obecność ATV (pozostanie nieuzbrojony). pomyślany został jako najszybszy środek transportu (max. dla 2 osób). Występować na mapach będzie w ilościach ok. 2 na bazę
-jako ciekawostkę podano, iż teraz stopy Spartan będą układały się na podłożu realistycznie, tzn. nie będą wnikały w nierówne podłoże. niby nic a cieszy happy.gif

Wzystko idzie ku jak najlepszemu!! biggrin.gif
Lord Tidek
QUOTE(inteligent @ 25 11 2006, 23:28) *

-potwierdzono obecność ATV (pozostanie nieuzbrojony). pomyślany został jako najszybszy środek transportu (max. dla 2 osób)...

No ale pasażer będzie mógł strzelać czy nie ??
inteligent
Będzie mógł strzelać bądź targać flagę (tylko jedna ręka będzie wolna)
inteligent
Dziś looknąłem na półkę M-piku, a dokładniej na tył pudełka Halo 2 (seria CLASSICS). Patrzę, a tam- zonk! W Halo 2 (według pudełkowego opisu) walczymy z-nomen omen- wszechpotężnym UKŁADEM laugh.gif , niszczącym ziemskie Imperium (IV RP?) krok po kroku. Czy jeśli ukaże się H3 po polsku ( a wierzę, iż tak będzie), czy będziemy walczyć z UKŁADEM? Jeśli tak, to chyba będzie pierwsza gra akcji o naszej pałacowej kaczce biggrin.gif
Zeratul
http://www.xbox.com/en-US/community/news/2...alo3trailer.htm
http://www.bungie.net/News/TopStory.aspx?link=halo3ad
The image below isn't from Halo 3 gameplay folks, it's from the upcoming TV ad - scheduled to run this Monday, 4th of December, during Monday Night Football on ESPN
http://www.bungie.net/images/news/inlineim...edaweaponsm.jpg

hmm nagrac wam? ;p
Lord Tidek
QUOTE(Zeratul @ 1 12 2006, 05:12) *

hmm nagrac wam? ;p

no pewnie, chyba że znajdziesz jakeś źródło skąd można to sciągnąć
Butcher
Myślę, że będzie na You Tube jakieś 5 minut po emisji...
Zeratul
pewnie tak ;p
SpideyPL
Beta testy Halo 3 dostępne na całym świecie !
A jednak da się to zrobić, vide Shadowrun
KLIK
Blim
http://xboxyde.com/news_3849_en.html

Nowy screen z trailera, który ma być wyemitowany 4 grudnia. Iha! biggrin.gif
Lord Tidek
Nie wiem czy wiecie ale 4 grudnia zaraz po emisji, ta reklama H3 ma byc dostępna na live marketplace smile.gif
Blim
QUOTE(Tidusus @ 1 12 2006, 23:20) *

Nie wiem czy wiecie ale 4 grudnia zaraz po emisji, ta reklama H3 ma byc dostępna na live marketplace smile.gif

No i pewnie na każdym serwisie internetowym, ale miło będzie mieć ten trailerek w HD na swoim Xboxie smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.