Lord Tidek
3 11 2007, 13:54
CYTAT(YETI @ 3 11 2007, 13:20)

Zgadzam się z Konsolite właściwie we wszystkim oprócz kwestii dźwięku i pompatycznych gadek

Bym też opuścił tego +

No ale to moje zdanie, ostatnio ciężko mnie przekonać do nowych gier(nawet bioshock mnie nie zauroczył

) Halo to dobra gra jednak nastawiłem się na cuda na kiju.
Grafika 7 jasssne......
CYTAT(Soul @ 3 11 2007, 16:20)

Grafika 7 jasssne...... :laugh:
a nie??Wkoncu ktos dobrze ocenil grafe bez upsrawiedliwien a nie wciska kity ze to ze tamto..
7 ? ludzie ja to nie wiem czego się spodziewacie. Grałem u kolegi 3 godziny i na monitorze, więc nie mówcie, że nie było HD. Grafa jest wg. mnie bardzo dobra. Co najmniej na 8. Spore przestrzenie, roślinki się super uginają. Wiele przeciwników i super niebo. Albo mapa w multi co widać jak piasek jest wiatrem przesuwany. Moc według mnie.
Oczywiście noł ofens

pozdrawiam
Zgadza się mocne 8+ ,na pewno nie 7 bez przesady,giera jest wykonana nierówno ale nie na 7 , nie które crapy dostają 7 za grafikę , przy czym mocno odstają od Halo 3 graficznie .
Ogólnie tylko wkurza mnie myślenie ludzi, że przy takich przestrzeniach jakie ma Halo3 da się generować detale na poziomie interakcji plasmids z Bioshocka?! Taka grafa na takich masowo otwartych przestrzeniach nie będzie śmigać nawet na Xbox 720 i Chlebaku 2! A co bardziej szczegółowych bajerów nie da się wcisnąć na levelach bardziej "klaustrofobicznych" bo silnik jest zrobiony na konkretne wymogi i nie można go modyfikować na potrzeby k*rwa jednego korytarza... Zrozumcie, coś kosztem czegoś. I tak jak stwierdziła wymiana zdań yaczes vs Raptor to, że w obydwie pozycje gra dużo ludzi świadczy, że obie pozycje to perełki na platforme Zielonookiego Potwora i że polski Live! zaczyna się rozrastać, a z tego trzeba się cieszyć. I nawiązując to megaflejmu yaczesa (bana mu!

) to wszystko zależy od preferencji gracza... różnica między GoW a Halo3 jest ogromna. Te tytuły łączą fakty posiadania trybu multiplayer i wydania na Xboxa360. Nothing more, nothing less. No i ja też nie lubię stwierdzeń, że im więcej osób wybiera jakąś rzecz/opcje to jest to najlepsze wyjście [w myśl przysłowia "jedzmy g*wno, miliardy much nie mogą się mylić"] bo skoro zaczynamy tak kategoryzować to ja stwierdzam, że żarcie McDonaldsa jest najzdrowsze
CYTAT(Zimol @ 3 11 2007, 19:01)

Ogólnie tylko wkurza mnie myślenie ludzi, że przy takich przestrzeniach jakie ma Halo3 da się generować detale na poziomie interakcji plasmids z Bioshocka?! Taka grafa na takich masowo otwartych przestrzeniach nie będzie śmigać nawet na Xbox 720 i Chlebaku 2! A co bardziej szczegółowych bajerów nie da się wcisnąć na levelach bardziej "klaustrofobicznych" bo silnik jest zrobiony na konkretne wymogi i nie można go modyfikować na potrzeby k*rwa jednego korytarza... Zrozumcie, coś kosztem czegoś. I tak jak stwierdziła wymiana zdań yaczes vs Raptor to, że w obydwie pozycje gra dużo ludzi świadczy, że obie pozycje to perełki na platforme Zielonookiego Potwora i że polski Live! zaczyna się rozrastać, a z tego trzeba się cieszyć. I nawiązując to megaflejmu yaczesa (bana mu!

) to wszystko zależy od preferencji gracza... różnica między GoW a Halo3 jest ogromna. Te tytuły łączą fakty posiadania trybu multiplayer i wydania na Xboxa360. Nothing more, nothing less. No i ja też nie lubię stwierdzeń, że im więcej osób wybiera jakąś rzecz/opcje to jest to najlepsze wyjście [w myśl przysłowia "jedzmy g*wno, miliardy much nie mogą się mylić"] bo skoro zaczynamy tak kategoryzować to ja stwierdzam, że żarcie McDonaldsa jest najzdrowsze

I wsumie masz racje ale poszukaj sobie wypowiedzi ludzi z Bungie i M$ z przed roku-Halo 3 wprowadzi nowe stadnardy jesli chodzi o grafe i takie tam...Nie iwem po co takie gadanie skoro potem niestety gra nie prezentuje takiego poziomu.A co do dobrej grafy i otwartych przestrzeni to zobaczymy po nowym Batku czy narpawde sie nie da..
Szukam takich wypowiedzi i nie moge znaleźć, może dlatego, że nie było takowych?(a śledziłem i śledze każdą wypowiedź z uwagą) Fakt Bungie mówiło o grafice, ale tylko, że będzie dobra, nie obiecywali cudów na kiju itd. Jeśli coś takiego słyszałeś to dosięgnęła cię plotka i hype, przykro mi. Zresztą temat grafiki był już poruszany 5435263245 razy, wszystko zostało na ten temat powiedziane, jeśli macie potrzebe powtarzania to pobawcie sie z echo

.
Ciekawa sprawa, nie rozumiem wojen konsolowych, z tym, że je da sie je jakoś wytłumaczyć, ale wojny o gry na jednej platformie? Ludzie cieszcie sie, że jest wam dane zagrać w (jak to powiedział Zimol) dwie tak wspaniałe i różne za razem gry akcji z doskonałym multi, po uj walczyć w gronie własnych xboxowych ludzi?
Kurde ale gdzie ty tu widzisz jakas wojne??Poprostu ludzie , ktorzy teraz zaczeli grac dopiero wyrazają swoją opinie to wszystko:)Ja sie nie czepiam mi ta grafa nawet nie przeszkadza bardzo ale mowienie ze jest dobra mija sie z celem i tyle..
A nie jest dobra? Chyba mam kaprawe oczy, bo mnie sie wydaje bardzo ładna(ech te słońce leniwie przedzierające sie przez liście na drzewach, ech ta pustynia instalacji 00), może to dlatego, że dużo grałem na pierwszym xie(gdzie idąc tym tokiem rozumowania grafa była obrzydliwa), na ps2(też kaszana) i psone(aj karamba, szkoda gadać).
Sony jednak odniosło sukces wmawiając ludziom, że grafika jest najważniejsza
Żal mi takich ludzi , no ale to ich zmartwienie nie moje :)
Jeśli dla kogoś grafa jest najważniejsza to ja nie mam pytań
CYTAT(Jędrek @ 3 11 2007, 22:01)

Jeśli dla kogoś grafa jest najważniejsza to ja nie mam pytań

Dokladnie.Mi sie grafa w Halo nie podoba(wzglednie) ale gra mi sie naprawde bardzo przyjemnie:)Za to nie dam sobie wciskac kitu ze jak cos z zalozenia ma byc idealne to takie jest i tyle.Czy ktos ma jakis porblem ze tym ze nie dla kazdego Halo znaczy najlepsza gra a takze i grafika ever??
Zreszta przejde singla to moze cos wiecej powiem bo w multi jestem wstanie zrozumiec te ząbki..
Skoro jestesmy przy temacie grafiki,chcialem tylko dorzucic swoje 3 grosze.Im wiecej gram,tym bardziej mi sie podoba,nie wiem jak mozna mowic ze jest ona brzydka,albo ludzie maja jakies zwalone tvki/monitory albo za duze wymagania.Nie jestesmy jeszcze w okresie super realistycznej grafiki,a chyba slowa "next-gen" za bardzo na niektorych dzialaja i wywoluja wygorowane oczekiwania.
Oczywiscie nie twierdze ze grafika w halo3 jest epicka i dorownuje GoW,bo tak nie jest,ale uwazam ja za sliczna i warto wziac pod uwage wielkie otwarte tereny,burze piaskowe i MASE przeroznych (pipi) i szczegolow w przedmiotach.
Co do wojen GoW vs Halo3,uwazam to rowniez za glupote,ale moge teraz powiedziec ze po 2 dniach z halo3,odpalilem znowu multi GoW i juz mnie tak nie cieszylo.Wydawalo sie slamazarne,duze opoznienia w podnoszeniu/zmienianiu broni i ogolnie zauwazylem ze bieganie zaczyna mnie mocno irytowac bo jest takie "ograniczone".W halo3 lubie ta swobode manewrowania postacia i wszystko dzieje sie ciut szybciej,nie ma takich "opoznien".Tylko moje zdanie i odczucia.
A teraz pytanie z serii jestem noobem,o co dokladnie chodzi w trybie multiplayer,Neutral Assault,wiem ze trzeba zdetonowac bombe,ale gdzie ja dokladnie znalezc i w jaki sposob to zrobic?
Velius olej takie poryte tryby od Bungie, zaproś Polaków których masz na liście, zassaj zasady MLG Team Slayer, MLG King of The Hill, MLG Oddball, MLG CTF i nie potrzebujesz tego shitu z objectivami (czyli flagi, czaszki, bomby) w Matchmaking.
W Matchmaking w sumie opłaca się tylko grać (w sensie mieć pozytywne wrażenia z tego) w:
- Ranked Team Slayer
- Ranked Team Doubles
- Social Slayer
- Rumble Pit
i od biedy można pyknąć sobie:
- Social Doubles
- Ranked Lone Wolves
Reszta to syf, kiła i mogiła. Jeśli tak jak napisałeś gdzieś wcześniej, miałeś małą lub żadną styczność z Halo to sobie próbuj te Bomby i Territories, na zdrowie, ale z czasem odkryjesz że mam rację co do nich;]
CYTAT
zassaj zasady MLG Team Slayer, MLG King of The Hill, MLG Oddball, MLG CTF
i zapomnij o wszystkim oprócz slayera bo polacy grają TYLKO w to

a w neutral zawsze coś znajduje sie na środku mapy, z tym że bombe musisz donieść do bazy przeciwnika, a flage do swojej
w jaki sposób "zassać" te zasady ? XD
co do multi to wlasnie dziwne jest to ze malo Polakow pomyka na livie w jakies mecze rankingowe.ja np. wole moc sie porownac z kims.no ale taki moje sktomne zdanie.jak cos ktos to dodac do siebie gt biszat =]
Lord Tidek
5 11 2007, 00:19
Ehh, kolejny dzień i nadal jakoś nie mogę się przekonać do tego multi, dzisiaj poznałem tryby typu bieganie jak debil z rakietami,młotkiem, mieczem (z mieczme było nawet nawet bo można było czasemt fajne walki odwalać

) itp. a to dzięki temu
cudownemu wyszukiwaniu meczy

A jak już przyszło mi grac z Polakami to wyszło że moje łącze najwyraźniej nie nadąża (Chello 2mb) więc nie było z tego żadnej przyjemności. No i to walenie z kolby, seria w twarz na początku wystarczała na każdego, teraz jednak seria w twarz + kolba= totolotek (albo on mnie albo ja jego zależy, dziwne bo zdarzyło mi się że tylko ja uderzyłem go lecz to mnie zabiło zamiast niego, więc chyba sam siebie uderzyłem

) lub nic nie robi im. No nic dam jeszcze czas grze może w końcu się ujawni to coś

jednak brakuje mi zabaw jakie lubiłem w Halo:CE czyli akcje z warthogiem i trybem capture the flag i szybkim wbijaniem w jeepie z ekipa do bazy po flagę.
Odpowiedź na Twoje pytanie o system melee.
http://youtube.com/watch?v=WU0q2g_PV5AOczywiście zanim rozpocznie się antyHalo larmo i lament, przytoczę wyjaśnienie Bungie dlaczego wprowadzono takie a nie inne rozwiązanie. "Mieliśmy do wyboru albo system przewagi healtha albo system dając przewagę hosta i graczy z lepszym połączeniem" co przy potyczkach USA vs Euro jest kiepskim wyjściem...
qwerty_91
5 11 2007, 08:25
Czyli Bungie nie zamierza tego poprawić ?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Powinni poprawić wyszukiwarkę zęby nie znajdywała ludzi z USA i by było gut.
PS. Czemu nie mogę nagrać filmiku w kampanii???
CYTAT(Lord Tidek @ 5 11 2007, 00:19)

A jak już przyszło mi grac z Polakami to wyszło że moje łącze najwyraźniej nie nadąża (Chello 2mb) więc nie było z tego żadnej przyjemności.
to nie wina łącza, live m tymczasowea problemy i nie da się grac customów z hurtową ilością graczy...
CYTAT
Czyli Bungie nie zamierza tego poprawić ?!?!?!?!?!?!?!?!?! ohmy.gif
Powinni poprawić wyszukiwarkę zęby nie znajdywała ludzi z USA i by było gut.
i byś czekał po północy na meczyk rankingowy godzinę
Eee,nie twierdze ze tryb neutral assault mi sie podoba,raczej ssie,tylko wole wiedziec juz o co w tym chodzi jak mi sie wylosuje.
Ale za to takie tryby jak capture the flag,na wielkich mapach z warthogiem i tymi wszystkimi pojazdami poprostu wymiata,nie ma to jak wpasc z ekipa pojazdem,podprowadzic flage i szybko zawrocic do bazy,gdy reszta daje ostrzal ochronny.
Oczywiscie team slayer to tez zabawa,ale tez wlasnie z tymi wszystkimi pojazdami,niedawno mialem akcje przez ktora o malo sie nie posikalem z wrazenia,dla wiekszosci tutaj to norma,ale dla kogos nowego jak ja to bylo cos wspanialego,na mapie Valhalla,wzialem w lape missile pod'a,uzylem wyskoczni i akurat w powietrzu na przeciw mnie pojawil sie koles w tym latajacym pojezdzie,gotowy zeby mnie zestrzelic,a ja szybka seria z misile poda(obydwoje bylismy w powietrzu) i koles zestrzelony razem ze swoim samolocikiem,normalnie scena jak z filmu akcji,ale wypas byl:D
Co wlasciwie znaczy MLG i czym roznia sie te tryby od normalnych?
to nagrywaj takie akcje... zawsze fajnie sie nawet po(pipi)ki oglada..
mlg- major league gaming, czyli amerykanska liga dla prosow. Oni graja na takich zasadach, a ze Polacy nie chca byc gorsi, to tez na takowych graja. Generalnie bronie i rozlozenie wszystkiego na mapie wywazone nie pozwalajace na zadna przypadkowosc. PURE SKILL. IMO duzo funu z rozgrywki sie wtedy traci.
W zwiazku z tym, ze nie mam zadnych aspiracji do zostania pro, to bawie sie na normalnych ustawieniach w TS, TD albo LW... i mnie to starcza, a ze mi ostatnio dobrze idzie, to w to mi graj
Keymaker
5 11 2007, 18:54
Dobra, wielki Keymaker wzbogacił się z dniem dzisiejszym o własną kopię Hejlo Fri

Opcja byla następująca. Wkładam grę do czytnika, odpala się (słychać odgłosy nadchodzącego Armageddonu), po odpaleniu z konsoli wyszły macki i wessały mnie we wnętrzności konsoli. Zostałem pożarty, strawiony, zdefekowany, a gra pozamiatała mi pokój moimi szczątkami... OWNED & DEMOLISHED !!!!
Niech no tylko dorwę się do XBL!...Wiem, wiem, będzie jeszcze większy ownage
Mówisz, że wchłonęły cie macki i zostałeś zdefekowany? Dajcie ktoś shota albo flamera, mamy tu flooda
zaczalem czytac i myslalem ze mu ROD wyskoczyl... ale jednak nie, no i nie zaczal posta od korwa...
qwerty_91
5 11 2007, 20:37
czy tylko ja tak mam czy Wam tez tak super chodzi ost multi? czary jak teleporty niewidoczne strzaly i typy za plecami znikad? jak zrobie 5 kili w rudzie to jest git...LIVE SUXX
qwerty_91
6 11 2007, 22:28
Tak czasami są problemy z serwerami i nie idzie grać.
Nie mialem jak narazie jakis wielkich problemow z lagami,wszystko pieknie jest.Pamietam jak kiedys GoW bylo niegrywalne na kiepskich laczach,lub jak sie gralo z kims z USA w skladzie to narzekal na lagi(cze Zeratul),a w Halo3 niewazne czy to amerykaniec,czy europa,nie odczuwam jakis ogromnych opoznien.
Opóźnienia są spore z USA, nie wspominając o Japonii
ta, ale bez przesady, ze kolesie pojawiaja sie znikad... albo sa jakies teleporty. Wprawdzie zdarza sie to, ale jest to rzadkie zjawisko.
Ogolne opoznienia sa, szczegolnie jak sie gra MLG, bo wtedy to decyduja setne sekundy... ale w normalnych ustawieniach przy nie pro meczach nie ma to az takiego znaczenia.
Velius palko jak grasz po nocach to mozesz mi wyslac FR inv... ale jak grasz po nocach...
Lord Tidek
7 11 2007, 18:01
CYTAT(Zeratul @ 7 11 2007, 18:54)

ta, ale bez przesady, ze kolesie pojawiaja sie znikad... albo sa jakies teleporty. Wprawdzie zdarza sie to, ale jest to rzadkie zjawisko.
Ogolne opoznienia sa, szczegolnie jak sie gra MLG, bo wtedy to decyduja setne sekundy... ale w normalnych ustawieniach przy nie pro meczach nie ma to az takiego znaczenia...
Mi się strsznie często takie rzeczy zdarzają, przez co Halo robi się totalnie niegrywalne na multi

, ostatnio jak grałem z kilkoma kumplami kontra losowe osoby z europy to meczy wyglądął mniej więcej tak, ze 30 sekund sie biegło, potem pauza na następne 30 sekund i tak wkółko, a najlepsze było to ze mimo że jakimś cudem się zabijaliśmy(genialne sceny kiedy 5 osob z róznych drużyn pojawia się w 1 respawnie i na dzień dobry umierają nie wiadomo dlaczego

) to tablica wyników się nie zmieniała tylko po to by nagle zrobiło się 37 do 50 dla nas
Ja też mam olbrzymie problemy z Halo 3 multi. Lagi czasem są nie z tej ziemi... Kiedy grałem z 3 moimi kolegami z listy to jak dołączyliśmy już do jakiejś gry (co troche potrwało) były lagi, że nie mogłem się porozumieć z nimi, a przeciwnicy pojawiali się z znikąd, znikali i nagle ginąłem. Wiele jeszcze było przygód, ale każdy wie jak to się gra z lagami. Zraziłem się więc do multi w Halo 3 i je odstawiłem. Miało być bosko, a wyszło nie najlepiej. Najgorsze jest to, że Bungie nawet nie mówi o jakimś patchu. Gra ma już 1,5 miesiąca a od chłopaków z Bungie cisza. Nie ładnie, nie ładnie...
a moze powinniscie spatchowac swoje lacza, a nie bungie gre?
CYTAT(Zeratul @ 7 11 2007, 18:47)

tylko ze to w PL kosztuje slono
Nie przesadzajcie multi swoje wady ma ale akurat co do jego dzialania nie mam zadnych zastrzezen.Lagi mi sie raz zdarzyly jak ja bylem hostem:) takto to moze ze 3 razy na jakies 80 partii cos sie tam dzialo ale ogolnie gra smiga jak nalezy...I to wcale nie na jakims wypasionym laczu(livebox) wiec nie wiem co wy tam macie
na 80 parti powiadasz...
Mi sie moze tylko raz,albo dwa razy zdarzyly jakies problemy,a co ciekawe ten jeden raz byl grajac z polakami,tak wiec moze tutaj jest kruczek,za slabe lacza?Jesli jeszcze ktos uzywa takiego netu jak 512mb to to moze byc powodem.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze nie kazdy mieszka w duzym miescie i niektorzy maja bardzo ograniczony wybor co do providera.
CYTAT(qazar @ 7 11 2007, 19:55)

CYTAT(Zeratul @ 7 11 2007, 18:47)

tylko ze to w PL kosztuje slono
to nie wymagaj od bungie cudow jak macie slabe lacza...
Lord Tidek
8 11 2007, 17:09
CYTAT(Zeratul @ 8 11 2007, 16:27)

A ja będę wymagać, bo zapłaciłem za tą grę trochę kasy oraz dostałem od bungie zapewnienia że multi będzie takie super i w ogóle(tyle czasu przesiedzieli przy grze i niby nie mieli czasu na optymalizację kodu pod słabsze łącza ?Jakoś Gears of war pod tym względem działa dobrze)
Ps. Mam 2 Mb łącze więc nie takie znowu złe chyba
CYTAT(qazar @ 7 11 2007, 19:24)

na 80 parti powiadasz...

sprawdz se staty:)
Mam taki maly problem z dzwiekiem 5.1 tylko i wylacznie w tej grze dlatego tutaj pytam.A mianowicie wydaje sie jakby mi center nie dzialal do konca bo strasznie cicho są odglosy strzalow i pojazdów.Dopiero jak przestawie na wyjscie cyfrowe stereo i ustawie pro logic 2 to jest niby lajt no ale nie chce mi sie zakazdym razem zmieniac ustawien tylko dla halo.Tak samo jak zamiast centera uzylem glosnikow z tv to tez wszystko bylo wporzadku..Jakas rada??:)Aha glosniki sa sprawne wiec to nie ich wina na 100% tylko jak to w grze ustawic..
CYTAT(Lord Tidek @ 8 11 2007, 18:09)

CYTAT(Zeratul @ 8 11 2007, 16:27)

A ja będę wymagać, bo zapłaciłem za tą grę trochę kasy oraz dostałem od bungie zapewnienia że multi będzie takie super i w ogóle(tyle czasu przesiedzieli przy grze i niby nie mieli czasu na optymalizację kodu pod słabsze łącza ?Jakoś Gears of war pod tym względem działa dobrze)
Ps. Mam 2 Mb łącze więc nie takie znowu złe chyba

jaki masz up, bo to sie liczy...
wiem, ze xelloss gra na 128 i mu nie laguje. Mieszka w Polsce.
Lord Tidek
8 11 2007, 18:02
CYTAT(Zeratul @ 8 11 2007, 19:56)

jaki masz up, bo to sie liczy...
wiem, ze xelloss gra na 128 i mu nie laguje. Mieszka w Polsce.
Sorry nie podałem, upload w okolicach 244 (różnie podają

)
Oj ku*wa, Zeratul, my wiemy, że mieszkasz w USA (pro), masz dobre łącze, grasz z ziomalami - hamburgerami i jest Ci przyjemnie. Ale do c*uja odpuść sobie już to patchowanie łączy bo każdy ma prawo do własniej opini. Prawda jest taka, że lagi są czasami MOCNE, o Shotty Snipers można zapomnieć bo snajpa nie da rady, a szotgan to już w ogóle rape.
Prawda jest też taka, że przesadzacie, niektórzy. Da się wygrać jak ma się lagi, trzeba korzystać z headset'a. To nie służy to mówienia sobie 'cześć' itp. Trzeba mówić, co kto ma, kto gdzie jest, kogo zabił, jakie zabawki podniósł i nie biegać na pałe do przodu. Sporo polskich dobrych graczy nie korzysta z HS we właściwy sposób nawet.
Gra patcha wymaga i to szybko. Ale już nie będę się kłócił o to.
LOL
powaznie mieszkam w US? ale moze nie opisuje swoich doswiadczen, tylko innych ludzi z ktorymi gram... jedyne narzekanie na lagi jakie slyszalem bylo w Big Teamie i tam lagi potrafia byc okrutne...
z kim ty grasz? z bigosami?
EOT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.