Podobno ta gra ma pokazac, na co naprawde stac X360... miejmy nadzieje, ze Microsoft do czasu premiery dopracuje grafike, ktora i tak prezentuje sie niezle, ale wedlug mnie powinna byc czyms, co pokaze, ze da rade zrobic nawet ladniejsza gre od Gears Of War
Ta gra na bank nie pokaze tego na co stac 360-tke, to oczywiste. Bedzie wygladala najlepiej, ale nie wyciagnie wszytskich potow z konsoli.
Co do oprawy graficzniej to kazdy z nas ma podobne odczucia, ale badzcie spokojni. Musimy dac troche czasu Bungie. Kazdy nastepny shoot, filmik bedzie ladniejszy - zreszta o tym mowil juz Maiden.
Salwador
5 01 2007, 16:04
QUOTE(Dorian Gray @ 4 01 2007, 20:02)

Sorry Soul ale błądzisz. Halo 1 sprzedało się w n milionach kopi, nie dlatego że ma wy(pipi)isty multi, ale dlatego ze ma bardzo dobry single. Ile osób gra czynnie na scenie ? Parę tysięcy? Kilkadziesiąt ? To i tak kropla wobec tych milionów co napierała i zachwyciła się singlem. I to pod nich jest robiona ta gra. Choćbyście nie wiem jak się napinali to jesteście niszą, głośną bo głośną ale w sumie nie wy zadecydujecie o sukcesie finansowym projektu Halo 3. Zresztą jak znam życie to nie sposób wam dogodzić, zawsze będzie jakieś ale.
Sorry Dorian Gray..ale myślę że ty tym razem błądzisz..w skrócie mówiąc wyjaśnij mi dlaczego panowie bardziej skupili się przy pracy nad multi w H3??

Zapraszam na stronę Bungie o dalsze szczegóły..
Xbl..przedłuży jego żywotność i owszem zgodze się z tym że H3 nie pociągnie do końca wszystkich możliwości konsoli..
Nie musi wyciągać z X360 siódmych potów. Wystarczy że będzie atakować gałki oczne grafiką równie adekwatną do konsoli Microsoftu, z takim samym skutkiem jak Halo1 na Xboxie pierwszym.
Z Halo2 przekombinowali z grafiką, chcąc umieścić jak najwięcej efektów graficznych na metr sześcienny i efekt jest bardzo różnie oceniany przez graczy. Jednych cieszy, innych z kolei razi bo wiąże się to z niejako odejściem od całkowicie przejrzystej i miodnej rozgrywki w sieci (jeżeli w tym miejscu przypomnieć precedens takiego Quake 3, w którym dopiero wyłączenie wszystkich tekstur i efektów świetlnych, dawało doskonały efekt gry w sieci).
ps. tak więc to co obecnie widzę, bardzo mnie się podoba. Te wszystkie świetliki i efekty cząsteczkowe niech robią w singlu. Multi niech zostanie jak obecnie widać na screenach - tylko bardzo dobre.
Eee tam, niech sobie swieci, blyszczy, ... tylko zeby silnik byl odpowiedni ;]
Kupowaty z leksza, design atv z h2 mi sie bardziej podobal. Dla porownania:

No ale to nie jest najwazniejsze, oby tylko model jazdy byl wypasny. Fajno mi sie tym jezdzilo na fizyce z H1
QUOTE(Uzny @ 15 01 2007, 19:12)

Kupowaty z leksza, design atv z h2 mi sie bardziej podobal. Dla porownania:

No ale to nie jest najwazniejsze, oby tylko model jazdy byl wypasny. Fajno mi sie tym jezdzilo na fizyce z H1

Ciekawe na ilu mapach w multi beda roznego rodzaju pojazdy, oby nie w wiekszosc
A desing tego qadziku fajny.
Mi sie tam podoba
Fajny pojazd dla dwoch osob bez wkurzajacego dziala na tyle

YETI - tez mam taka nadzieje.
Działo nie potrzebne. Gostek z tyłu będzie naparzać ile fabryka dała
http://www.youtube.com/results?search_query=IkuritoZaznaczam ze jakosc filmikow jest w anty-hd, mimo wszystko cos tam zawsze widac. Level zwie sie snowbound i jak sie okazuje nie jest wcale taki duzy (i dobrze!), troche smieci w postaci "beczek" covenantow, jakas struktura na powierzchni + jej interior do ktorego wchodzisz przez zapowiadana yyy... bariere ktora przepuszcza ciebie, ale naboje juz nie. Animacje zywcem wyjete z h2 ,dzwieki tak samo (mam nadzieje ze to zmienia). Kolesie cos tam seplenia po hiszpansku (albo francusku, maiden?

) wiec byly to prawdopodobnie testy bardzo wczesnego built'a do "tego" hiszpanskiego magazynu z ktorego wyciekly pierwsze scany, przynajmniej mam taka nadzieje.
Nexus-6
15 01 2007, 23:37
Na pewno fajnie że tym śnieżnym levelem wracają niejako do korzeni - te kaniony zasypane śniegiem w Halo 1 były rewelacją. :-)
Mam nieodparte wrażenie, że ktoś celowo chciał, żeby te filmiki było tak słabej jakości. Normalnie pełne podziemie i konspiracja
extra ze mapa nie jest jakis wielkich rozmiarów
Lord Tidek
16 01 2007, 08:21
QUOTE(Uzny @ 16 01 2007, 01:24)

Szkoda że zostały usunięte
QUOTE(Tidusus @ 16 01 2007, 08:21)

QUOTE(Uzny @ 16 01 2007, 01:24)

Szkoda że zostały usunięte

sa 3 filmiki
To se kliknij na jakis... Jak przed chwila wszedlem to jeszcze jeden dzialal, zdazylem zapisac

min. vlc takie rzeczy otwiera.
http://rapidshare.com/files/11928419/h3_gp.flv.html
aaaaa, kiedy patrzylem 1 pierwszy dzialal, reszty nie sprawdzalem

, pozatym nic na tych filmikach nie widac
Jakość pierwsza klasa. To fakt.
Salwador
16 01 2007, 18:02
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=34979 --tu jest to samo 3 filmiki słabej jakosci złożone w całość..
Ps:Czy mi się zdaje tylko że shotgun i snaipera to podstawa dla tego gracza?
Whatever że shotgun i snajpera. Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli powrót Shotguna z jedynki
QUOTE(t3xz @ 16 01 2007, 20:49)

Whatever że shotgun i snajpera. Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli powrót Shotguna z jedynki

o_O To rura z dwójki nie z jedynki.
jemu chyba chodzi o moc a nie o wygląd
Chodzi chyba o to ze te takie odstajace koncoweczki ma niebieskie jak w H1 a nie zielone jak w h2

Zreszta, to co jest na tym buildzie to wyglada niemal identycznie jak h2, najbardziej przez te same animacje, odglosy i sposob trzymania broni przez mc. Mocy broni tez po tym ocenic nie mozna bo kolo (pipi)nal z odleglosci 10cm, zreszta filmiki... cza zagrac.
QUOTE(YETI @ 16 01 2007, 23:08)

jemu chyba chodzi o moc a nie o wygląd
Dokładnie, z resztą kto śledzi poczynania panów z Bungie na bieżąco wie, że AR i Shotgun dostaną większy zasięg, a ten drugi będzie przyrównywać mocą z shotgunem z jedynki.
Wybaczcie podwójny post, lecz warto by podać do publicznej informacji fakt nowego Bungie Weekly, w którym zostało podane bardzo dużo rzeczy, które graficznie będą odróżniać stary build alphę od pełnej wersji gry.
Jak widać Bungie nie próżnuje i jeżeli dać wiarę, Halo3 będzie naprawdę fachowe pod względem technikaliów. Wow!.
http://www.bungie.net/News/TopStory.aspx?cid=9444
Zeratul
22 01 2007, 23:58
najnowszy GI, jakosc powinna byc zadowalajaca (skanow)... polecam w PS jeszcze to lekko rozjasnic o jakies 40... mnie sie juz nie chce...

Zeratul
23 01 2007, 00:17
ok dostalem maila
Jednym slowem, Europa zostala wyrolowana... no ale co zrobic... mozecie natomiast trzymac kciuki za mnie ... krecilbym wam filmiki ;p
CODE
Greetings Halo® Nation and thanks for your interest in parti(pipi)ting in the Halo 3 multiplayer public beta.
Phase one registration is now closed. If you have been selected to parti(pipi)te, you will receive an email notification within the next two days.
For those of you that didn't make it in - fret not as this phase one was just the first of three ways to secure entry into the Halo 3 multiplayer public beta. The next two paths of entry are:
* Qualifying over Xbox Live® via the "Rule of Three" program in early February
* Purchasing marked packages of the upcoming game CrackdownTM, which hits store shelves in North America on Feb. 20
To find out more about these opportunities visit halo3.com for detailed information.
We hope this provides additional clarity on this phase of entry into the Halo 3 multiplayer public beta. See you online!
http://halo3.com/index2.htmlCODE
Greetings Halo® Nation and thanks for your interest in parti(pipi)ting in the Halo 3 multiplayer public beta.
The Xbox Live multiplayer public beta, which is a pre-release version of the multiplayer experience of Halo 3, is scheduled for availability in spring 2007 exclusively on Xbox 360. This beta also represents an opportunity for gamers to give information that will help in the development of Halo 3. Through the resulting feedback, Bungie Studios will be able to further refine and hone the end result of the game.
Phase one registration is now closed. If you have been selected to parti(pipi)te, congratulations and stay tuned for an email notification on the week of January 22-26, 2007.
For those of you that didn't make it in - fret not as this phase one was just the first of three ways to secure an invite to parti(pipi)te in the development of Halo 3. The next two paths of entry are the following:
- Qualifying over Xbox Live via the "Rule of Three" program in early February
- Purchasing marked packages of the upcoming game Crackdown™, which hits store shelves in the U.S. on Feb. 20
Details of both of these programs are provided below.
Rule of Three Program
The "Rule of Three" program is currently planned for gamers (17 years and older) in the 50 United States (includes District of Columbia) and Canada who have access to an Xbox 360 Pro console or an Xbox 360 Core console with hard drive, a valid Xbox Live Gold subscription and the Halo 2 game.
It is a two-step process:
1. Parti(pipi)te in at least three hours of Halo 2 multiplayer sessions on your Xbox 360 console via Xbox Live during the three (3) day period beginning February 1st at 12:01 am EST and ending February 3rd at 11:59 pm EST.
2. After the three day window is over, head back over to www.halo3.com on February 5th and register.
If you are one of the FIRST 13,333 to do this (and meet the above requirements) you will receive an invite notification in February to parti(pipi)te in the Halo 3 Beta.
Please note that if you registered to parti(pipi)te in the Halo 3 Beta during Phase One and were not selected, that does not preclude you from registering again for during Phase 2.
Crackdown
When Crackdown hits store shelves (Feb 20 - North America, Feb 22 - Asian territories, Feb 24 - European markets), and you still haven't secured a place in the Halo 3 multiplayer public beta you can still get in via specially marked boxes of Crackdown. These boxes of Crackdown include an invite to parti(pipi)te in the coveted Halo 3 multiplayer beta program when it becomes available. When the Halo 3 multiplayer beta surfaces in spring 2007, those owners of Crackdown that have access to an Xbox 360 Pro console or an Xbox 360 Core console with hard drive and a valid Xbox Live Gold subscription simply need to load their copy of Crackdown into Xbox 360 and use the disc as a key to download the beta from Xbox Live Marketplace and join the battle in Halo 3 multiplayer.
Hopefully this information provides some additional clarity. See you online!
*Limit one registration / Halo 3 beta invite per person and Xbox Live gamertag. Your invitation is non-transferable and cannot be redeemed for cash. The Halo 3 beta is available in English only.
Jacobss
24 01 2007, 16:51
Ja również otrzymałem maila, iż dostałem się do beta-testów Halo 3. Konto z goldem na USA mam więc nie ma problemu. Filmik i zdjęcia z mojej strony na wasze życzenia, jakie ujęcia itp. będą. Jak tylko wszystko ruszy, mogliby podać datę a nie pisać, że na wiosnę.
Zeratul
24 01 2007, 17:22
to gratki, bo ja jeszcze tego maila nie dostalem

skonczy sie, ze bede musial kupic crackdowna
Jacobss
24 01 2007, 17:29
Hm niekoniecznie. Napisali, że trza czekać na odpowiedź o dostaniu się do 26 stycznia. Więc, pewnie jeszcze przyjdzie.

Fajnie jakbyśmy się spotkali na Beta-testach.
Zeratul
24 01 2007, 17:31
QUOTE(Jacobss @ 24 01 2007, 18:29)

Hm niekoniecznie. Napisali, że trza czekać na odpowiedź o dostaniu się do 26 stycznia. Więc, pewnie jeszcze przyjdzie.

Fajnie jakbyśmy się spotkali na Beta-testach.
nie no czekam, ale jakos nie wierze, ze dostane... ogolnie i tak powinnismy sie spotkac, bo po to kupie crackdown, zeby miec plyte do bety
Lord Tidek
24 01 2007, 19:46
A wiadomo coś o tym kiedy bedzie można się rejestrować na testowanie bety w europie ??
Goldi69-PL-
24 01 2007, 20:59
te h3 patrzac na ten gameplay to identyczna gra jak h2, moze jedynie grafa lepsza, a tak wsio to samo, a to nic dobrego nie wrozy
Jacobss
24 01 2007, 21:12
QUOTE(Goldi69-PL- @ 24 01 2007, 20:59)

te h3 patrzac na ten gameplay to identyczna gra jak h2, moze jedynie grafa lepsza, a tak wsio to samo, a to nic dobrego nie wrozy

Nie powiem nic więcej oprócz "lol"
Wracając do tematu to zastanawia mnie czemu nie ma single player beta testów. Zdecydowanie wolałbym kampanię niż Multi, ale nie mam narzekać. Jest dobrze, jak jest.
Tidus w Niemczech można było się już dawno temu rejestrować, nie wiem jak w innych krajach. Czas już oczywiście minął, a co najśmieszniejsze nie podjęło się tego Bungie tylko kilku serwisów o Xboxie. Więc, wątpię aby dla graczy w Europie była jakaś możliwość jeszcze co uważam za debilizm wtórny. Co za problem zrobić zapisy na Europę na oficjalnej.
Nie powiem nic więcej oprócz "lol"
Krótki to komentarz. Rozwiń myśl prosze.
Jacobss
24 01 2007, 22:11
Już rozwijam

. Po 1. Z jakiego gameplayu? Filmiki na których nic nie widać czy filmik od Bungie w pre-alpha version? Po 2. Nie wiem gdzie można zobaczyć fizykę czy inne rzeczy Halo 3. Widocznie Goldi69-PL- widział jakiś filmik, którego nikt z nas nie widział. Nie wiem, nie wnikam. Czego się on spodziewa w Halo 3? Przecież to będzie dobre stare Halo z lepszym sterowaniem, Next Genową grafiką, dobrą fabułą i świetnym multi. Halo 3 jest flagowym tytułem Xboxa 360, więc Microsoft nie dopuści do porażki to jest pewne. Grafika według Billa Geja też ma być najlepsza, więc ja tam wierzę w Halo 3.
Co masz na myśli mówiąc dobre stare Halo? Mówisz o H czy H2?
Bo te gry diametralie sie od siebie różnią.
Ryo-San
24 01 2007, 22:49
tylko nie zaczynajcie mi tutaj dyskusji "Halo 1 jest dla prosow a H2 dla nOObow" bo pozabijam...od tego macie Halo Arene
Dla mnie to czysto marketingowe zagranie: "nasza poprzednia gra była denna jak stado mułu na dnie jeziora, ale teraz już nie powtórzymy błędu i Halo3 miało hype jak część pierwsza." Litości!!!
Choć jeżeli naprawdę H3 będzie bliżej do genialnej jedynki... ha! edit: to czemu nie?
QUOTE(t3xz @ 28 01 2007, 12:02)

Dla mnie to czysto marketingowe zagranie: "nasza poprzednia gra była denna jak stado mułu na dnie jeziora, ale teraz już nie powtórzymy błędu i Halo3 miało hype jak część pierwsza." Litości!!!
Choć jeżeli naprawdę H3 będzie bliżej do genialnej jedynki... ha! edit: to czemu nie?

wez pod uwage ze ma chlop sporo racji i dla mnie to cos wiecej niz nakrecanie hype
Ma sporo racji, bo to jest psioczenie na elementy, które już od czasu premiery H2 były na ustach zagorzałych zwolenników jedynki.
Lecz imo to, że dopiero teraz bungie przyznało się do błędu, jest czysto polityczne/marketingowym zagraniem, mającym na celu wypromowania H3 na coś więcej, niż okazało się H2, a nawet H1, bo przecież mają na celu stuningowanie rzeczy, które to właśnie w tej części naprawdę robiły.
jasne ale jesli nie dotrzymaja obietnic<a wierze ze to zrobia> to pare milionow ludzi zrobi im wyjazd na biura firmy:D
Poprzeczkę mają coraz wyżej ustawianą. Niech chłopaki się postaraja, bo szkoda zniszczyć tak mocną serię
Lord Tidek
31 01 2007, 20:56
Boże ! Aby tylko nie spaprali multi, bo od tego w Gow robię się coraz bardziej nerwowy. Zamiast liczyć na skill to trzeba liczyć na farta że może akurat nie bedzie przyciecia ...
Prime Hunter
1 02 2007, 20:32
Może było może nie
http://www.gameonly.pl/newsy/10970Takie info podaje w każdym razie ActiveXbox.com, powołując się na anonimowego pracownika Microsoftu. Halo 3 ma ponoć wejść w trzech wersjach: Pierwsza (Legendary Edition) kosztować ma 99$ i zawierać (poza płytką z grą) trzy płyty bonusów i kolekcjonerską imitację hełmu Spartan Mjolnir Mark VI. Druga edycja (Limited Edition) kosztować ma 69$ i zawierać ma "specjalny bonus dla entuzjastów serii Halo". Ostatnia edycja nazywa się Regular Version i składać ma się po prostu z samej gry i instrukcji. Czekamy na sprostowania i oświadczenia oficjalne.
Okładka zaprezentowana w galerii nie jest oficjalnym materiałem prasowym, tylko zmyślną fabrykacją fanów gry.
Lord Tidek
1 02 2007, 21:42
QUOTE(Prime Hunter @ 1 02 2007, 22:32)

...(Legendary Edition) kosztować ma 99$ i zawierać (poza płytką z grą) trzy płyty bonusów i kolekcjonerską imitację hełmu Spartan Mjolnir Mark VI. ...
Nie wiem jak to zrobie ale musże miec ta wersje

dla tej imitacji hełmu i dla dodatków (może dodadzą muzyke)
Szczegóły dotyczące hełmu:
Wysokość: 25.4 cm
Szerokość: 21.59 cm
Głębina: 29.21 cm
Wytwarznay z tego samego materiału co hełmy dla motocyklistów
info z
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5515989
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.