tez tylko atakuje wersie z hełmem :-D
Lord Tidek
1 02 2007, 22:25
Szkoda że ten hełm dość mały chyba bedzie

chociaz mam nadzieje iż te wymiary są zaniżone
Sylvan Wielki
1 02 2007, 23:08
Mowi sie iz Halo 3 bedzie wykorzystywalo az 69% mocy obliczeniowej x360 ize bedzie to najpiekniejsza gra nań. Jesli to pierwsze sie potwierdzi to H4 bedzie dzialac na engine usprawnionym poprzedniczki a H 5 zobaczymy na x 720 (^^)
QUOTE(Sylvan Wielki @ 2 02 2007, 00:08)

Mowi sie iz Halo 3 bedzie wykorzystywalo az 69% mocy obliczeniowej x360 ize bedzie to najpiekniejsza gra nań. Jesli to pierwsze sie potwierdzi to H4 bedzie dzialac na engine usprawnionym poprzedniczki a H 5 zobaczymy na x 720 (^^)
...powiedział SW i się przewrócił. Wiadomo, że jakiekolwiek doniesienia z jakiegokolwiek obozu należy przyjąć z przymróżeniem oka. To jak Halo 3 będzie wyglądało nie będzie miało żADNEGO wpływu na jego sprzedaż. Memlanie głupot na temat silnika czy grafy mija się z celem...wiadomo, że najważniejszy jest gameplay i on-line w tej serii. A to nie zawiedzie bo niby jakim cudem...
Matriks_1111
2 02 2007, 00:58
QUOTE(Lord Tidek @ 1 02 2007, 22:25)

A co Ty, chcesz go na głowę zakładać? To ma być przecież forma opakowania na grę
"Halo 3 będzie wyglądało nie będzie miało żADNEGO wpływu na jego sprzedaż"
Zwlaszcza, ze gry kupuja tylko prosi ktorych interesuje onlineowy delay, auto aimg i pole razenia granatow...
A tak bez ironi. Gro ludzi (szczegolnie dzieciakow) gry wybiera sugerujac sie ich wygladem, filmikiem w necie etc. Grafika ma duze znaczenie.
Lord Tidek
2 02 2007, 07:13
QUOTE(Matriks_1111 @ 2 02 2007, 02:58)

QUOTE(Lord Tidek @ 1 02 2007, 22:25)

A co Ty, chcesz go na głowę zakładać? To ma być przecież forma opakowania na grę

A czemu nie ?? I to z chęcią bym załorzył hełm MC na głowe

Z tego co wiem to halo 3 ma byc ostatnim halo
QUOTE(Cegla @ 2 02 2007, 01:58)

Zwlaszcza, ze gry kupuja tylko prosi ktorych interesuje onlineowy delay, auto aimg i pole razenia granatow...
A tak bez ironi. Gro ludzi (szczegolnie dzieciakow) gry wybiera sugerujac sie ich wygladem, filmikiem w necie etc. Grafika ma duze znaczenie.
Miałem na myśli to, że 'marka' Halo sama się sprzedaje. Slyszysz: "Halo 3" i ręce same sięgają po portfel. Nie sądzę by grafa (która i tak moim zdaniem da radę) była najważniejszym czynnikiem decydującym o kupnie trójki.
Z ostatnim Twoim zdaniem jak najbardziej się jednak zgadzam.
Goldi69-PL-
2 02 2007, 08:41
to na moja czesc chyba bedzie te 69%, nie wiem skad wy bierzecie takie glupoty i kto to i jak wylicza.
napewno H3 bedzie ostatnie tak samo jak Fifa i Tony H.
Halo 3 na pewno będzie zamykać historię Master Chief'a, którą znamy od czasu Halo 1, lecz nikt z Bungie nie podał do publicznej świadomości informacji, że ma być to ostatnia gra w UNIWERSUM HALO. Do tego powstaje przez Creative Assembly, RTS w świecie Halo - Halo Wars + coś co zostało nazwane: Untilted Halo Project przy współpracy z Peterem Jacksonem.
Znając życie możemy oczekiwać w niedługim czasie gier, które będą rozszerzać wątki zwarte w trylogii, a nawet je wyprzedzać - bardzo wiele ciekawych rzeczy się działo jeszcze przed tymi przedstawionymi w Halo 1.
Nawet widziałbym tu pokazanie jak spotkanie z obcą rasą Covenantów zmieniło oblicze ziemian - targanych wojną 2160 - 2200.
Lord Tidek
2 02 2007, 13:43
A co ja kurde powiedziałem ?? To ostatnia część "Halo" a nie ostatnia gra w uniwersum Halo.
QUOTE(Lord Tidek @ 2 02 2007, 15:43)

A co ja kurde powiedziałem ?? To ostatnia część "Halo" a nie ostatnia gra w uniwersum Halo.
Teraz tak sobie tłumaczysz tamten skrót myślowy, dzięki któremu napisałeś:
"Z tego co wiem to halo 3 ma byc ostatnim halo" LOL
Lord Tidek
2 02 2007, 16:10
QUOTE(t3xz @ 2 02 2007, 18:01)

QUOTE(Lord Tidek @ 2 02 2007, 15:43)

Teraz tak sobie tłumaczysz tamten skrót myślowy, dzięki któremu napisałeś:
"Z tego co wiem to halo 3 ma byc ostatnim halo" LOL
Nie ma co tłumaczyć, o to mi chodziło od początku i tyle. Wiem o Halo Wars i wiem że uniwersum halo jest zbyt dochodowe by je uśmiercic
"Bungie is building into Halo 3: saved films. Now everything that happnes in a multiplayer match-or even the single-player story-is on record, saved as a movie to the hard drive or a memory card for later scrutiny. And because these clips are game-engine reconstructions of collision, ballistics, and movement data rather than actual recordings of game footage, they eat up very little memory space. Save films add a new level of Monday-morning quarterbacking to postgame lobbies, where entire teams can huddle and watch what they did spectacularly right and embarrassingly wrong in the previous game. While the party leader controls the speed of the replay (fast-forwarding, rewinding, or even pausing it), everyone in the game views the action from whatever perspective they prefer: first-person, thrid-person, or from a fly-it-yourself birds-eye view. It's a cool feature that will not only improve your playing-it looks killer, too. Slowing down or pausing a movie is like entering bullet time or a 3D snapshot. You see energy bolts hanging in the air, explosions frozen in time, Spartans in midleap."
Salwador
4 02 2007, 16:51
say what??nagrywanie gry zywcem z h3?
Już dawno Bungie o tym mówiło - nagrywanie własnych akcji zarówno z Singla jak i Multi. Czy to nie brzmi rewelacyjnie?
Oglądanie wybuchu granatu jak rozrywa szeregi Brute'sów z każdej możliwej perspektywy. Coś mi się zdaje, że będę musiał wyczyścić HDD do cna po zakupie Halo 3
Chopoki, to nie zapisuje filmikow w avi tylko bedzie to zwykly riplej, do tego wcale nie trzeba duzo miejsca na hdd (5mb na 10min mecz z multi, max).
Lord Tidek
4 02 2007, 20:44
Panowie znacie jakis dobry europejski sklep w ktorym mozna zamowic pre order Halo 3 legendary edition ??
http://www.valhalla.pl/news2623-Sprzedam-g...an-idealny.htmlDosc istotne info dla ludzi czychajacych na zaproszenie do beta testow z Cdowna.
OsciBosci
11 02 2007, 19:02
Chyba wersja gotowa w 10% bo wyglada strasznie...
W koncu to alfa i to jeszcze zdjecia robione chyba komorka

Nie wiglada najgorzej - takie wczesne ps2

Gra i tak bedzie pewnie wygladac fenomenalnie - pewnie sie poziomem grafiki mocno do GoWa zblizy. Gdyby to jeszcze nie byl FPS... No nic, zostaja mi jeszcze Halo Wars
Pamiętacie pierwsze screeny Halo 1, kiedy te jeszcze było grą TPP? No właśnie. Niewiele się to różni. Czysty concept i dopracowywanie gameplayu.
Matriks_1111
12 02 2007, 17:20
QUOTE(OsciBosci @ 11 02 2007, 19:02)

Chyba wersja gotowa w 10% bo wyglada strasznie...
Co się dziwić, najpierw robią gameplay i system gry, a dopiero potem bawią się w graficzne cuda
Moze i alpha ale i tak grafa sie praktycznie wogole nie zmieni , pokazcie mi jakas gre jak wypadaja screeny z wczesnych wersji , a jest duza roznica w wersji ostatecznej?bedzie wygladalo jak na filmikach ktore mozna zobaczyc w mediach 360.
Ja tam nie patrze na grafe , licze na to ze nie z(pipi)ia gierki i bedzie równie (pipi)ista w multi co HALO 2 , w którą wiekszosc graczy jak zaczęła gra az do dziś(3latka

? ).
Czekam niecierpliwie bo troche glupio bylo kupowac 360 i grac dALEJ w halo2 .... moze i GoW troche wciagnął ale ta gierka jest n00bowata i na dluzsza mete niestety odpada.
Zgadza się , ale bez przesady to nie wygląda aż tak tragicznie.....

Lepiej niż H2 przynajmniej
Goldi69-PL-
12 02 2007, 21:05
inteligent
14 02 2007, 08:42
Niby takie oczywiste i proste, a jednak niewiele gier ma takową opcję.
Kolejny plus dla Bandżi!
Salwador
17 02 2007, 16:17
No nawet fajny ten mod
Lord Tidek
19 02 2007, 16:56
QUOTE(B_E_C_K @ 17 02 2007, 19:01)

Hmm czy ja wiem czy to znośna cena ?? 202 zł + przesyłka
Jak dla mnie cena za gre powyżej 150 zł jest zdecydowanie za duża.Człowiek nie tylko grami żyje czy nie biorą tego pod uwage??A już woógle nie mam zamiaru tyle płacić za gre na 7:/
Matriks_1111
20 02 2007, 06:34
Jak to w końcu jest z tą betą Halo3? Pytam, bo w najnowszym PSX'ie jest reklama Crackdown'a i tam jest napisane, że wydania z kluczem do bety są limitowane, a ja słyszałem znów co innego... Pytanie, gdzie leży prawda?
Jedno jest pewna. Liczba potencjalnych beta testerów jest z góry ustalona. Będzie ich max kilkanaście tysięcy.
Jacobss
20 02 2007, 17:30
Może mi ktoś jedną rzecz wyjaśnić? Dostałem w Styczniu maila, że zostałem wybrany do beta-testów Halo 3 i mam patrzeć na moją skrzynkę bo wkrótce więcej info. Do dzisiaj nic nie dostałem. Wszedłem na forum Xboxa i tam gość napisał, że również został wybrany dawno temu a nie doszło do dzisiaj nic. Hm, czy trzeba dalej czekać?
Matriks_1111
20 02 2007, 19:04
A to przypadkiem nie dotyczyło tylko tych, którzy mieszają w USA? Bo chyba jednak tylko dla nich jest przeznaczony ten beta-test
Jacobss
20 02 2007, 23:26
QUOTE(Matriks_1111 @ 20 02 2007, 19:04)

A to przypadkiem nie dotyczyło tylko tych, którzy mieszają w USA? Bo chyba jednak tylko dla nich jest przeznaczony ten beta-test

Po 1. Skąd możesz wiedzieć czy ja mieszkam w USA czy nie? Jedno ci powiem nie mieszkam w Polsce. A druga sprawa to ja mam 2 konta na Livie, jeden jest właśnie w USA. Prosiłbym jednak by wypowiedział się ktoś, kto ma pojęcie a nie, że zadaje takie pytanie. Cóż, z tego co właśnie czytam na oficjalnym forum Xboxa wynika, że trzeba czekać bo nikt nie dostał jeszcze info. Na koniec dodam: Żeby grać w betę wystarczy mieć amerykańskie konto. Miejsce zamieszkanie jest nieistotne bo beta będzie i tak z marketplace.
Matriks_1111
21 02 2007, 01:38
Ale jeżeli nie mieszkasz w USA, to z tego co mówił Zeratul, to nie masz szans na wzięcie udziału w Beta teście, bo ten jest ponoć nie na live, tylko realnie. Jedziesz sobie do nich i u nich testujesz
QUOTE(Matriks_1111 @ 21 02 2007, 01:38)

Ale jeżeli nie mieszkasz w USA, to z tego co mówił Zeratul, to nie masz szans na wzięcie udziału w Beta teście, bo ten jest ponoć nie na live, tylko realnie. Jedziesz sobie do nich i u nich testujesz

To doiebales... Wystarczy konto na stany (chyba nie musze mowic ze gold?).
Jacobss, poczekaj spokojnie na maila.
Goldi69-PL-
21 02 2007, 13:59
ze co niby, ja jestem potrzebny?
z tego co mi wiadomo, europejscy gracze też mogą brać udział w betatestach multi Halo 3
początkowo oferta dotyczyła tylko Amerykanów, ale później Europejczykom też dano szansę
zresztą, przecież w europejskich Crackdownach są zaproszenia do testów, a chyba by ich nie wsadzali, jakby w Europie testy nie były osiągalne
Jacobss
21 02 2007, 19:47
QUOTE(Matriks_1111 @ 21 02 2007, 01:38)

Buahahaha, co jeszcze powiesz

Jasne, jak ty sobie to wyobrażasz? Że ludzie się z całych stanów po np. 1000 Km zjeżdżać będą do bety halo 3. Poprawiłeś mi humor.
Lord Tidek
21 02 2007, 20:36
hmm, słuchaj zeratula a dojdziesz daleko

z tego co pamiętam to na stronie zapisków do beta testów w usa była notka że europejczycy mają narazie czekać na własne zapisy.
Jacobss
21 02 2007, 20:54
QUOTE(Lord Tidek @ 21 02 2007, 20:36)

hmm, słuchaj zeratula a dojdziesz daleko

z tego co pamiętam to na stronie zapisków do beta testów w usa była notka że europejczycy mają narazie czekać na własne zapisy.
Powtarzam setny raz. Ja mam 2 konta na Live. Jedno na USA a drugie na Niemczech czyli kraju w którym mieszkam. A zapisy dla Europy już się odbyły i nie za pośrednictwem halo3.com czy to tak trudno zrozumieć. Poza tym problem już rozwiązałem. Trzeba czekać.
Prime Hunter
22 02 2007, 22:46
Jak wygląda gra w Alphe za pomocą kupna Crackdown?
http://ultima.pl/itemnfo.php?id=4500Mam zamiar jutro kupić i jestem ciekawy jak wygląda odpalanie tej alphy
W grze bedziesz mial nieaktywna jeszcze opcje "pobierz bete halo 3", gdy beta bedzie juz gotowa i dostepna - najezdzasz i naciskasz a.
Prime Hunter
23 02 2007, 05:34
Dzięki, a ktoś może wie kiedy BĘDZIE dostępna?
EDIT
Sam doszedłem...
"Mniej więcej w tym samym czasie Bungie poinformowało jak dokładnie przebiegał będzie proces dołączania do testów. Po ich rozpoczęciu, właściciele pierwszej serii egzemplarzy gry Crackdown będą mogli po prostu wejść do jej sekcji Download i pobrać klienta Halo 3. Potem wystarczyło już będzie uruchomienie wersji testowej - również z menu Crackdowna. Jeżeli zaś chodzi o najogólniejszą spodziewaną datę testów, to aktualnie ciągle pozostaje nią "wiosna". Pozostaje nam czekać."
Prime Hunter
8 03 2007, 15:02
Ujawniono szczegóły na temat Legendarnej Edycji gry Halo 3
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=31987W jego skład wejdą cztery płyty DVD (dysk z grą, filmem „Making of...”, przerywniki z Halo i Halo 2 podbite do wysokiej rozdzielczości oraz płyta z dodatkami związanymi z uniwersum serii Halo), stojak na płyty oraz hełm MJOLNIR Mark VI – mogący w oczach fanów serii pełnić z pewnością rolę czegoś w rodzaju relikwii. MJOLNIR Mark VI nie będzie niestety pełnowymiarowym prezentem. Z informacji przedstawionych przez Microsoft wynika, że będzie to jedynie 10-calowy twór.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.