CYTAT(Goldi69-PL- @ 18 05 2007, 06:44)

Pogralem wczoraj kilka godzin i niezbyt pozytywne wrazenia.
Po pierwszym wlaczeniu wydaje sie jak by sie gralo slimakami lub biegalo pod woda, gra jest straszliwie wolna (zupelnie jak stare Halo w PALu), do tego granaty mimo iz dalej leca to jakos takze strasznie wolno a i wybuch fragowych tez z jakims delayem, trzeba byc nostadamusem zeby dobrze wyliczyc rzucajac przed typa granat.
Nowe bronie nie robia wogole, laser juz po pierwszym dniu grania uwazany jest za przegieta bron, w rekach dobrego gracza jest 3x grozniejszy niz bazoka, a przypominam ze to pierwszy dzien bety, wiec co bedzie za rok. Lifty i miny jeszcze ujda, nowy granat (ten z kolcami) takze daje rade. Duza porazka sa pola sliowe w bazach przez ktore nie mozna strzelac, jak wczoraj gralismy na mapie zimowej w tryb VIP to typ jak sie skampil w korytazyku z shotgunem za polem silowym to ni hu. nie dalo sie go uwalic.
Nowy pojazd (ten quad) praktycznie niewiele wnosi.
Skoki przegiete sa na maxa, MC skacze o kolejne 0,5m wyzej, jak przy typie wyskoczysz i gdzies zboku jest typ z BRem to juz nie spadniesz na ziemie bo cie 3x zdarzy uwalic.
Auto Aim jak byl tak jest i nie widze w tym temacie poprawy, a mele jak wczoraj patrzylismy to dociagaja jeszcze bardziej jak w H2.
Graficznie bardzo przecietnie, chropowate krawedzie na maxa draznia, woda ktora sie wszsyscy zachwycali jaka to nie jest cudowna wcale nie robi, do tej z Far Cry to jej brakuje i to wiele. Textury jak to w wielu grach co mnie drazni, wyostrzaja sie na kilka metrow przed toba.
Ogolnie do bugow z prznikajacymi texturami i innymi takimi nie bede sie przyczepail bo to beta, najlepsze bylo jak wczoraj typ granatem uwalilem, on wyskoczyl i glowa mu prznika przez textury a cialo zwisalo bezwladnie i tak wisial z 5min w naszej bazie. :)
To co mi sie podobalo to lod na scianach na mapie w zime, slady na sniegu (szkoda tylko ze znikaja) i wybuchy granatow fajny efekt calkiem.
Oczywiscie opcja zapisu meczu tez super sprawa i mozliwosc wyslania taowego tez robi, mam nadziej ze w calej wersji bedie normalnie przewijanie i mozliwosc wyciecia co lepszych akcji.
Zapewne dziobne jeszcze do czasu az gra mnie nie zacznie irytowac jak Halo2 a narazie wracam do Resistance ktore jak dla mnie jest duzo lepsze w multi.
Goldi na szczęście pograłem dużo dłużej w tą grę niż Ty i mam kilka zastrzeżeń do tego co napisałeś (jak zawsze zresztą) Po pierwsze trzeba zwrócić uwagę na to że to BETA

po drugi fakt MC biega nieco wolniej niż w H2 ale nie jakoś bardzo , skoki są nie co wydłużone mi osobiście to nie przeszkadza ( nie mam tego problem który Ty doświadczasz ktoś pod skoczy a Ty już nie wiesz gdzie kto jest i co się dzieje,jesteś w powietrzu masz BR więc masz taką samą sznasę jak typ na ziemi mający BR ) Granaty też ok parabola przypomina bardzie tą z H1 na pewno niższa niż w H2 fakt nie wybuchają od razu tak jak w H2 ( zresztą na granty z H2 na początku też było marudzenie a jak już człowiek wie jak się nimi obsługiwać dawały radę i można ja było wrzucić wszędzie gdzie się chciało i to precyzyjnie , to samo będzie z granatami w H3) Ja wczoraj przy Lexie miałem kila konkretnych nagrywek ba raz tak ładnie rzuciłem dwie bułki i pan mi powiedział Triplle kill (Goldi przykre że umiesz rzucać buły tylko w H1)także goldi nie trzeba być nostradamusem tylko trzeba mieć skill (który u Ciebie z tego co widzę w H pomału wyparowuje

:P ) Sa dwie nowe bronie ta w dualu która właśnie w dualu robi całkiem nieźle ,laser fakt przegięta sprawa wystarczy tylko wyczuć te 3 sekundy i później już jest gitara nie ma to jak kogoś zabić z laserka ;) Jak to co będzie za rok przecież nic się nie da zrobić z tym 3 sekundami ;] Eh Goldi Ty masz zawsze problemy "nie mogę kogoś zabić" ( he to masz problem) nie rozumiem te drzwi to wcale nie kulawy pomysł IMO daję rade i jak byś nie wiedział da się tam wejść z dupy strony.Co do auto aimu to ja widzę że jest nieco inny ,inaczej się wali z BR (czwórki już dużo rzadziej siedzą naboje nie latają tak jak w h2 za nami ) Ze Snajperki też jest inaczej nie które pociągnięcia w H2 równały sie Head a tu po prostu typ idzie dalej , no scope też wali się trudniej(no ale skąd możesz wiedzieć jak Ty nigdy snajperem nie byłeś , i pewno tą snajperkę z H3 miałeś raz w łapach więc.....Co do melee to LOL(bzdura) dociągają się ale na pewno nie tak jak w H2 ,wczoraj miałem kilka akcji(ba mam nawet na filmiku zapamiętane) w których typ był tuż obok mnie i mój melee zwyczajnie nie do ciągną mnie do niego (mam tu na myśli zielone melee)
Resistance dużo lepsze w multi od Halo LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL no ale dobrze że napisałeś dla Ciebie , bo dla mnie to Resistance nie ma porównania nawet do H1, nie mówię tu już o H2 i H3 (i nie chodzi mi tu o tryb multiplayer tylko o silnik gry)
Co do grafy nie ma co gadać bo to BETA :] Ale i tak jest ładnie;]
Apolo LOL wylatują granty po chwili xD ahahahah