Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: >>> AUDIO FAQ
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
airfx
Jak myślicie ten zestawik do xboxa się nada ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47324293
Snail
nada sie bardzo dobrze,przydałby sie jeszcze subwoffer ale zawsze mozna go kupić potem
biechu
A czy te głośniki http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9499 beda odpowiednie??? Chcialbym wykorzystac moc Xboxa w grach oraz przy odtwarzaniu filmow DVD (niekoniecznie na Xboxie). Czy bede potrzebowal jesczze dekodera? Wiem ze drozsze glosniki Logitecha - Z-5500 maja wbudowany dekoder i maja wejscie optyczne, ktore jest potrzebne do podlaczenia do X-a kablem optycznym, nie? W modelu gorszy jest wymienione, iz posiada przejsciowki do PS2/Xboxa i Gamecube'a. Do jakiego gniazda podlaczalbymte glosniki? Czy w tym wypadku bede wykorzystywal cala moc biggrin.gif Xboxa? Nie chodzi mi o najlepsza jakosc tylko czy bedzie dzwiek przestrzenny,5.1? Zostal tez wspomniany zestaw Creative Inspire, czy bylby on lepszy?? Glosniki moge ustawic (w zaleznosci od ich mocy) w dwoch pokojach: jednym mniejszym okolo 12m2 a drugi wiekszy okolo 30m2. Na glosniki moge wydac do 1500-2000 zl. jesli mozna to nawet taniej. mozecie cos poradzic :oops: ??
biechu
A czy te głośniki http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9499 beda odpowiednie??? Chcialbym wykorzystac moc Xboxa w grach oraz przy odtwarzaniu filmow DVD (niekoniecznie na Xboxie). Czy bede potrzebowal jesczze dekodera? Wiem ze drozsze glosniki Logitecha - Z-5500 maja wbudowany dekoder i maja wejscie optyczne, ktore jest potrzebne do podlaczenia do X-a kablem optycznym, nie? W modelu gorszy jest wymienione, iz posiada przejsciowki do PS2/Xboxa i Gamecube'a. Do jakiego gniazda podlaczalbymte glosniki? Czy w tym wypadku bede wykorzystywal cala moc biggrin.gif Xboxa? Nie chodzi mi o najlepsza jakosc tylko czy bedzie dzwiek przestrzenny,5.1? Zostal tez wspomniany zestaw Creative Inspire, czy bylby on lepszy?? Glosniki moge ustawic (w zaleznosci od ich mocy) w dwoch pokojach: jednym mniejszym okolo 12m2 a drugi wiekszy okolo 30m2. Na glosniki moge wydac do 1500-2000 zl. jesli mozna to nawet taniej. mozecie cos poradzic :oops: ??
Milo
Biechu bez dekodera nie bedziesz miał dzwieku 5.1 w tych głośńikach.
Morikage
Mam taki problem, kupiłem ostatnio wieżę Philips(model FW765P) z pięcioma głośnikami, dolby surround i wszystko było fajnie ale dziś zamontowałem sobie 2 tylne głosniki i nie mam w nich dźwięku gdy odpalam na Xboxie gry albo filmy DVD(dzwięk we wszystkich kolumnach mam tylko jak odpalam muzykę bezpośrednio z wieży). Nie wiem o co chodzi, w opcjach audio X'a ustawiłem na "dolby surround", wszystkie inne ustawienia audio(dolby digital, DTS) mam "disabled"(chociaż i tak próbowałem wszystkich możliwości) i nie wiem w czym problem. Do wieży podpinałem się zarówno oryginalnym kablem od X'a, jak i chinchami podłączonymi do kabla RGB. Macie jakis pomysł o co chodzi, potrzebuję jakiegoś specjalnego kabla???
biechu
Chinche daja tylko dzwiek stereo, a zeby miec dzwiek przestrzenny to musisz podlaczyc Xboxa przez kabel optyczny. Na allegro znajdziesz taki zestaw RGB z wyjsciem optycznym i do tego kabel optyczny i podlaczysz. Jezeli kupiles wieze i nie masz dekoderow dzwieku (a wydaje mi sie ze wieza takowych nie posiada) to bedziesz takze potrzebowal amplitunera (takze allegro). Jesli dobre zrozumialem to o to chodzi. pozdr
Morikage
hmm, nie wiem czy to o to chodzi. Widzisz kumpel ma bardzo podobną wieżę(tylko nowszy model ale własciwie nie wiem czym sie różnią) i ma podłączoną do niej PS2 - także przez kabel RGB połączony chinchami z wieżą i ma dźwięk surround. Kabel optyczny odpada(chyba) bo nie ma nawet gdzie go wetknąć, a z instrukcji mojej wieży wynika że trzeba podłączyć dodatkowy sprzęt(np. DVD, a w tym przypadku Xboxa) poprzez chinche do gniazda "aux-in". Ale i tak dzięki za pomoc.
biechu
wlasnie jest taki kabel na allegro ktory przy podlaczeniu zamiast normalnego kabla RGB (ktory laczy TV z Xboxem) RGB z optycznym wyjsciem, wtedy mozna podlaczyc kabel optyczny. Jedną końcówkę do amplitunera a drugą do wyjścia optycznego przy tym pierwszym kablu (troche pomieszane) No chyba ze chodzi Ci o to ze Twoja wieza nie ma wejscia optycznego. Z tego co wiem to nie wiele gier obsluguje dzwiek przestrzenny w PS2. Dolby Suround nie wiem co to za system dzwieku, moze imitujacy przestrzenny albo toche podrasowane stereo, to tylko przypuszczenia :oops: ale wiem zeby otrzymac dzwiek przestrzenny trzeba miec te 2 kable: RGB z wyjsciem optycznym oraz kabel optyczny. pozdr
Milo
Ta wieża to starszy model nie ma wejścia optycznego posiada stary system Dolby Surround Pro Ligic (przodek Dolby Surround Pro Logic II) jeżeli podpiołes do Aux 2 chinchami powinno grac wszystko musisz cos zrobic w ustawiniach wiezy napewno tam lezy problem.Acha jeszcze z kazdej gry uzysaksz Pro Logic poniewaz to przerabia z sygnału z Stereo wiec spoko tylko w tym systemie tylne głośńiki są monofoniczne :cry: .
Olek
Mam pytanko, kupiłem najprostrzy system 5.1 manty i nie wiem jak najlepiej połączyć to z ps2. Te głośniki mają trzy wejścia minijack Stereo, Surround i CE/SV, a jak wiadomo z kinsoli na standardowym kablu wychodzą dwa chinche audio, narazie prowizorycznie podłączyłem konsole do jacka stereo przejściówką dwa chinche na minijacka i gra(wiadomo że żadna rewelacja ale nie jestem wymagający). Czy może ktoś nie wie czy np przejściówkami z jednego chincha na minijacka dało by sie osiągnąć coś jeszcze? bo nie wiem czy zostawić jak jest czy jeszcze coś kombinować tongue.gif
KheeD
zeby to all podlaczyc bez problema do ps2 to dekoder jakis np. creativa no albo jakis ampli ^^
bartle
Dokladnie... jak chcesz miec dzwiek przestrzenny to musisz miec dekoder... i konsolke podlaczyc kablem opytcznym a nie po chinchach:)
Cerb
jaki sens jest kupowac takie tanie glosniki 5.1, wczesniej nie sprawdzajac jakie maja wejscia/wyjscia, a pozniej wydawac 500 zl na sam dekoder ? Kur.wa ja tego w ogole nie kapuje.

Ostatnio mialem "przyjemnosc" sluchac kina domowego SONY za jakies 3 tys. jakosc dzwieku dno, ryczalo toto jak by sie krowa cielila a basu (mimo ze sub to buda 60x60x60 cm) bylo tylko tyle zeby zagluszyc ten gwizd z plastikowych satelit. Podlaczone do X'a optykiem, naprawde zadna rewelacja oprocz efektow przestrzennych.

Mowie wam jak nie macie kasy na kino z kolumnami z prawdziwego zdarzenia (takie jak ktos podal strone wczesniej) to darujcie sobie caly ten syf bo zwykle stereo za 200 zl zagra naprawde lepiej.

Mialem polskie kolumny z membranami basowymi 16 cm (male podstawkowce, polskie i bardzo tanie) do tego stary (nawet bardzo) wzmak technicsa i mowie wam jak ogladalem z kumplami w nocy jakis horror gdzie czesto odglosy otoczenia (ala Silent Hill) dawaly taka ilosc basu ze naprawde cala chata sie trzesla. Sam dzwiek czyli muzyka, dialogi brzmialy na poziomie takim zeby nie przeszkadzac spiacym domownikom ale opisane wyzej efekty miazdzyly dzwiekiem. I to ze zwyklych kolumn bez suba.

Wiem ze jak pijany do plota z tymi kolumnami ale naprawde przy dzisiejszych cenach skompletowanie dobrego systemu to kwestia jakis 500 zl a jak ktos przeboli wyglad zewnetrzny to i w 300 zl sie zmiesci.

Bylem tez ostatnio u znajmomego co kupil sobie kino domowe LG za 900 zl, dalej chyba nie musze pisac :? . Nie dosc ze nie mialo w ogole wyjsci na euroscart to kur.wa to byla taka padaka ze brak mi slow.

Zanim wydacie swoje pieniadze to naprawde dobrze to przemyslcie bo jak czytam tu niektore opisy to plakac mi sie chce.

W ogole nie rozumie tego pedu za tymi "nowinkami" technicznymi, kino domowe spadlo do ceny ponizej tysiaca to pol poski leci kupywac a w chacie TV 21 cali z poczatku lat 90 i gdzie tu kino domowe ? Nie lepiej dolozyc tego tysiala i kupic porzadny TV ktory nie dosc ze zapewni odpowiednie wrazenia to jeszcze bedzie zdrowszy dla oczu.

Widze co dzieje sie u mnie w pracy, kilka lat temu kazdy kupywal komuter, kur.wa niektorzy do dzis wlaczaja go raz na dwa tygodnie a wyje.bali za kazdego pier.dolonego kloca po 4 tys w dodatku wszystko ladujac w bebechy ktorych nawet nie wykorzystali w zadnej absolutnie zadnej grze. Zamiast kupic dobry monitor, myszke i klawiature to zapier.dalaja na kulkowych myszach za 7 zl z w dodatku z tak uje.bana kulka ze moglbys z oblepionego brudu opisac co jedli przez ostatni rok.

Teraz wszystkim odje.balo na kina domowe i odtwarzacze DVD z biedronki a i jeszcze dekodery polsatu. Patologia normalnie patologia.

Sorry za bluzgi ale moze chociaz jedna osoba opamieta sie w pore i nie poleci za masowka.
Tomik
Waszystko zależy od kasy. Prosta zasada, ale skuteczna. Jeśli stać cię na zakup amplitunera na 2 tysiaki - to rozumiem, że conajmniej tyle wydasz na kolumny. Taki przykład, a możliwości trzeba realnie dopasować do swojego portfela. Jeśli mogę coś doradzić: do małych pokoi, zagraconych meblami naprawdę wystarczy zestaw zintegrowany DVD ze wzmacniaczem i z małymi kolumienkami + sub. Łatwo to umieścić w typowym pokoju. Ale jeśli masz większy pokój i pewne możliwości finansowe naprawdę warto wydac kasę na markowe kolumny. Te podpięte do przyzwoitego wzmacniacza, który z czasem można wymienić na nowszy, odwdzięczą się dźwiękiem i satysfakcją dobrze wydanej kasy. A przecież nie samym gierczeniem człowiek żyje. Jeśli oprócz podłączenia konsoli i dźwięku z filmów chcesz usłyszeć coś więcej - trzeba iść w stronę bardziej uniwersalnego zestawu.
Ja akurat mam amplituner Sony i jestem z niego bardzo zadowolony, tym bardziej, że gra na porządnych kolumnach. Jeśli chodzi o moje preferencje, w cenach do 2 tys nic co słyszałem nie pobije kolumienek Mission 780.
Cerb
Masz racje, ale zamiast kupowac tony syfiastego sprzetu to naprawde lepiej kupic jeden a pozadny. Owszem niektorym ludziom to wystarcza, no ale jak ktos mi trabi ze jakie to on ma w domu kino domowe i dekoder polsatu a wszystko podpiete pod Otake 20 cali z kineskopem ze go trzeba mlotkiem klepac to rece mi opadaja.

Sasiad z mojegpo bloku, karata dzwiekowa w kompie stereo a do tego podpiete 5.1 creativa 8O , kto mu takie cos wcisnal ? Drugi nie lepszy bo juz 8 glosnikow ma pod taka karte podlaczonych i mowi ze teraz go dzwiek otacza icon_twisted.gif .

Kwestia kasy - kazdy orze jak moze ale jest jedna zasada ktora zawsze powtarzam - "Biednych ludzi nie stac na tani sprzet" - lepiej kupic raz a pozadnie niz co roku i jakas padake. Tylko ze z reguly biedni ludzie maja tendencje do "ulepszania" sprzetu, typu stare altusy z nowymi glosnikami "1200 W", pakuja takie (pipi) do kolumn i jeszcze sie upieraja jak to pieknie gra. A nie lepiej bylo by kupic orginalne glosniki, chociazby jeden co miesiac. Ale nie upier.dola kolumne ze starej szafy naje.bia w 20 glosnikow z radia "Zodiak" i "o jak to pieknie gra, jaki bas a jak cyka" icon_twisted.gif .

Naprawde jak czlowiek sie uprze to za niewielkie pieniadze zlozy dobry zestaw czy to kino domowe czy stereo.
airfx
Ponawiam pytanie z poprzedniej strony, czy ten zestaw nada się do ixa, gier i filmów. Jak z jakością dźwięku ? bo cena jest atrakcyjna.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47324293
wsm
dobrze prawisz Cerb:)
no i przy kinach domowych pamietajcie ze w porownaniu z systemem stereo za ta samo cene, kd bedzie kilka razy gorszej jakosci. Jak ktos ma warunki (czyt. 'troche' pieniedzy) i odpowiedni pokoj to moze nad tym pomyslec, bo raczej nie ma sie co jarac ze z tylu uslyszalem przelatujacy naboj na satelitce mocy 100 (mikro)watow podpietej pod diwidi z biedronki.

no i kupowac amplituner jesli sie glownie slucha muzyki to tez troche nieporozumienie imo.

airfx - jak cena atrakcyjna to chyba jasne (mimo ze duza czesc ceny to marze, a w przypadku niektorych marek nazwa, bo jakosciowo sie nie wyrozniaja) ze to nic specjalnego.
Cerb
ja bym sie skusil na ten zestaw, cena naprawde okazyjna a same kolumny kosztuja cos kolo 1200 zl (u mnie w miescie). Do tego masz jeszcze oddzielnie dvd ktore jak masz konsole to mozesz opchnac i jakies 300 zl sie zwroci. Glosniki ogladalem i sa naprawde solidne, wykonanie eleganckie. Slyszec ich dokladnie nie slyszalem bo jakis baran w tym momencie probowal jak glosny moze byc telewizor, pewnie dyskoteke bedzie na nim robil.
Milo
Airfx ja wiem czy cena taka dobra u nas w MM swojego czasu był taki zestaw za 1700zł z hakiem.Gra to całkiem przyzwoicie tylko dolicz do tego suba,szczerze rozglądna bym sie za czyms innym (Słaby Amplituner słabe dvd) bo to zadna rewelacja ale najgrosze tez nie jest.Cerb 300zł za to dvd napewno nie dostanie chyba ze znajdzie jakiegos frajera.
airfx
A czy to jest takie dobre jak ten koleś prawi ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47667050
YETI
Co sądzicie o tym zestawie?

http://www.maximedia.pl/?c=kino_domowe&p=sony_htp_2000
Cerb
Wlasnie takiego zestawu sluchalem tydzien temu, dla mnie nic ciekawego, glosny to fakt z tym ze glosnosc to byl raczej ryk satelit i poburkiwanie suba (glosnik chyba ze 20 cm a efekty niezbyt powalajace). Dla mnie takie glosniki po prostu nie graja dobrym dzwiekiem, to jest plastik, ktory nie ma brzmienia drewna. Chocby nie wiem co tam montowali i ile kladli to zeby uzyskac dobre srednie tony musi byc drewno. Ja osobiscie bralbym te podawane wczesniej (z allegro za 1690) i do tego dokupil jakiegos suba za 500 zl (tylko firmowego a nie jakies Alphardy 3000 W itp.) Z subow moze cos z Kody (www.polpak.pl) maja niezla oferte.

Dla mnie graja tylko kolumny z drewna (oczywiscie chodzi o plyte MDF) reszta to o kant (pipi) potluc, z tym ze nie kazdy moze zgadzac sie z moim zdaniem. Wedlug mnie sam sub z drewna (taki jak w proponowanym przez Ciebie zestawie) nie zalatwia sprawy, tym bardziej ze z reguly takie suby maja...plastikowa scianke przednia, zeby niby ladniej wygladaly.

To tylko moje zdanie.
PIT
A ja mam pytanie...smile.gif w tej chwili mam do kompa podlaczone pierdziawki Creative 4.1 4400 plus karta muzyczna Audigy 2. No i wlasnie interesuje mnie zakup dwoch kolumn plus jakis wzmacniacz. Zestaw dosluchania muzy.W miare pozadny BAS:) i czyste tony srednie i wysokie. Cena do 500 zl. Cerb-mozesz cos polecic ??:>
wsm
A ja mam pytanie...smile.gif w tej chwili mam do kompa podlaczone pierdziawki Creative 4.1 4400 plus karta muzyczna Audigy 2. No i wlasnie interesuje mnie zakup dwoch kolumn plus jakis wzmacniacz. Zestaw dosluchania muzy.W miare pozadny BAS:) i czyste tony srednie i wysokie. Cena do 500 zl. Cerb-mozesz cos polecic ??:>

i moze jeszcze piwo gratis?wink.gif Ja bym popatrzal na jakies stare technicsy, a kolumny nie wiem..
Wujek
Mam pytanie. Interesują mnie te słuchawki:

TEAC PowerMax HP10

Mój pokoik jes tak mały, że nei wrzuce do niego rzadnego rozsądnego zestawu 5.1, dlatego zdecydowałem się na takie rozwiązanie, jest tylko jedno ale...

Dekoder, który jest wbudowany w wzmacniacz tych słuchawek nie ma wejścia optycznego. No i tu nasuwa się pytanie? Czy da się podłączyć PS2 do takiego urządzonka w jakiś inny sposób, aby nie stracić AC3?
Cerb
z tego co widac na zdjeciach to niestety nie da sie, sytuacja identyczna jak w glosnikach do 1000 zl, AC3 tylko z kart dzwiekowej.
Wujek
QUOTE(Cerb @ 2 05 2005, 17:17)
z tego co widac na zdjeciach to niestety nie da sie, sytuacja identyczna jak w glosnikach do 1000 zl, AC3 tylko z kart dzwiekowej.
*

Tak, tylko, że w specyfikacji jest wyraźnie napisane, że wbudowany dekoder jest, chodzi tylko o to, czy jest jakakolwiek możliwość podpięcia...
Znalazłem konwertery z optycznego na chinche, ale cena 150 zł nie uśmiecha mi się wcale...
Cerb
No dobra dekoder maja ale wejscia na sygnal jest na 3x mini jack, czyli typowe dla kart dziwekowych do PC, sa przejsciowki ktore umozliwiaja podlaczenie do tego PS2 (dodawane do niektorych glosnikow) z tym ze to bedzie tylko zwykle stereo.
Wujek
QUOTE(Cerb @ 3 05 2005, 09:38)
No dobra dekoder maja ale wejscia na sygnal jest na 3x mini jack, czyli typowe dla kart dziwekowych do PC, sa przejsciowki ktore umozliwiaja podlaczenie do tego PS2 (dodawane do niektorych glosnikow) z tym ze to bedzie tylko zwykle stereo.
*

Dzięki... No trudno trzeba rozejrzeć się za czymś innym. Znacie może jakie inne modele? Mniej więcej w tym pułapiecenowym, oczywiście z dekoderem.
Snail
Witam.mam problem,posiadam głosniki logitech z-5500,rozwiesiłem je w pokoju o wymiarach 5,5m długosci i 3,5m szer,meble na których mam tv i konsole mam rozmieszczone na tej długiej scianie prawie na całej szerokosci na przeciwległej oczywiscie tyły.pytanie mam takie czy to ze prawy głosnik jest dalej od lewego niz tylnego nie psuje efektu przestrzennego??czy cos zmieni jesli zmniejsze odległosc między przednimi głosnikami??cos mi nie pasuje przemeblowanie raczej nie wchodzi w gre. wiem ze napisałem troche niejasno ale moze mi cos doradzicie.dzieki
Cerb
Jak roznice sa niezbyt duze to nie powinno to przeszkadzac, ale mimo wszystko lepiej jest zapewnic rowne rozstawienie glosnikow wtedy scena dzwiekowa bedzie pelniejsza.
Sprawdz czy te Logitechy nie maja przypadkiem mozliwosci ustawienia opoznien miedzy glosnikami (w ten sposob zniwelujesz te roznice w ustawieniu).
kedar
Siemka.

Pmóżcie mi: dużo kasy nie mam (300 zeta) i chce kupić jakiś zestawik 5.1 do kompa (w przyszłości może dokupie moze jakiś dekoder, zeby pod konsolke podpiąć). Napaliłem sie na zestaw TEAC Powermax 950 albo 1500, ale właśnie sie skończyły, nigdzie już ich dostać nie można.

Zastanawiałem się nad Creative Inspire T5900, ale ja jestem zielony w tym temacie:)

Chodzi mi o zestaw go gier (jak na razie na peceta (CoD po sieci biggrin.gif ), do filmów i muzy.

Doradźcie coś.

PS. Teraz mam dźwięk z dwóch głośników od baaaaardzo starej i słabej wieży, więc każdy zestaw 5.1 bedzie dla mnie zaje.isty smile.gif

Update

Co myślicie o tym: Mercury HT-6200W 90W RMS ??
http://www.frazpc.pl/b/106487
red2000
sluchajcie mam taki problem:mam amplituner thompsona i kabel optyczny ktory podlaczam do konsoli ofkorz wink.gif i gdy wlaczam wejscie optyczne to rzeczywscie dzwiek jest bardziej czysty,jest glosniej i lepiej slychac niektore dzwieki ale czasem potrafi "pierdnac" tak na pol sekundki i potrafi to bardzo draznic a na chinczach jest wszystko normalnie.kabel optyczny mam najwyklejszy czy np. taki z pozlacanyna koncowka pomoze?
kedar
Ej no nikt się nie zna na głośnikach?? ;(
Dajcie znać co wybrać bo chciałbym kupić....... ale nie wiem które sad.gif
Wujek
Mam pytanie. Potrzebuję kabla optycznego do PS2, sprawdzam więc ofertę jednego ze sklepów:
Sklep muzyczny "xxxx"

I trochę nie wiem co wybrać.... trochę tam jest tych końcówek, a jakoś w specyfikacji konsoli nie moge się doszukac konkretnego opisu gniazda. No i więc pytanie: Co wybrać??
2razyjot
QUOTE(Cerb @ 14 12 2004, 19:03)
Wedlug tej strony http://www.novatech.co.uk/novatech/specpag...html?TEA-PM-950 to majaq i wejscie i dekoder, czyli chyba gosciu nie klamie. Zreszta juz namawiam na nie kumpla  tongue.gif .
*

No i jak jest z tymi glosnikami? :> Rzeczywiscie daje to prawdziwy dzwiek przestrzenny? Jak do tego Boxa albo PS2 podlacze optykiem to bedzie hulac dobrze? :>
Gęsior
Jaka jest roznica miedzy DD 5.1 a DTS ES? Ktory system jest lepszy?
Kogii
hi
w teorii dts, lepszej jakosci dzwiek
ale jezeli nie jestes muzykiem z dobrym sluchem, lub nie sluchasz tego na odpowiednie dobrym sprzecie (rozwalaja mnie posty z cyklu chce wydac na elektronike i glosniki 1500 zl) to nie zauwazysz roznicy ...
ludzie, pobudka!
dobry sprzet kosztuje !
nie ma nic za darmo.. niestety
Cerb
QUOTE(Kogii @ 20 05 2005, 00:39)
hi
w teorii dts, lepszej jakosci dzwiek
*

zdecydowanie lepszej poniewaz nie jest skompresowany i ma wyzsza czestotliwosc probkowania - reszta na google.pl
airfx
Skrobnijcie coś o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52372862 cena uległa znacznej obniżce i wielu ludzi może się tym zainteresować, czy to naprawdę jest takie dobre czy po prostu można sobie to darować.
Cerb
za taka kase to bym bral, wyglada solidnie a i uzyte materialy tez juz cos dobrego tam gwarantuja.
Ale nigdzie nie pisze czy ta wieza ma wejscie na optyka, wiec lepiej sie dowiedz u tego co sprzedaje.
bebbop
Za taka cene sprzet wart uwagi smile.gif
airfx
Ktoś tego sluchał ? Może jakieś dokładniejsze szczegóły tongue.gif
bebbop
A ten tego... Jesli posiadasz juz konsole, ktora moze ci robic odrazu za odtwarzacz dvd to nie lepiej kupic sam amplituner i glosniki? smile.gif
T800
Mam pytanko. Chce sobie zapodać jakiś zestaw głośników 5.1 do X-a i do tego dekoder DTS-100.Pokój nieduży, ok. 2,5m na 3.5m wiec poniższe napewno wystarczą:

Creative Inspire™ T5900 5.1 retail

ALBO

Logitech X-530

Oba zestawy bardzo podobne jakościowo i w podobnej cenie.Który polecacie?
Ważnym czynnikiem dla mnie jest długość kabli do dwóch tylnych satelitek i możliwość przykręcenia głośników do ścian,który zestaw ma sie lepiej pod tym względem.Prosze o ogólne opinie o powyższych głośnikach.
SM1
QUOTE(T800 @ 1 06 2005, 11:35)
Mam pytanko. Chce sobie zapodać jakiś zestaw głośników 5.1 do X-a i do tego dekoder DTS-100.Pokój nieduży, ok. 2,5m na 3.5m wiec poniższe napewno wystarczą:

Creative Inspire™ T5900 5.1 retail

ALBO

Logitech X-530

Oba zestawy bardzo podobne jakościowo i w podobnej cenie.Który polecacie?
Ważnym czynnikiem dla mnie jest długość kabli do dwóch tylnych satelitek i możliwość przykręcenia głośników do ścian,który zestaw ma sie lepiej pod tym względem.Prosze o ogólne opinie o powyższych głośnikach.
*

satelity z X-530 maja obrotowe podstawy i idealnie nadaja się do przykręcania do ściany! kable są krótkie 2-3m (miałem Z680 i pierwszy zakup to kable:-)
co do jakości dźwięku? i jeden i drugi sprawuje się nieźle - ale logitech jest bardziej donośny! a po jedynie włączeniu suba w powietrzu wisi coś dziwnego jakiś niepokój hehehe niezła zabawka!
kedar
T800------> Ja miałem identyczny problem z wyborem głośników jak TY smile.gif Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem Logitech X-530......... i powiem Ci że ten zakup był 100% trafny, zaj.bisty dźwięk, w CoD jak gram przez neta to dźwięk jest niesamowity, dokładnie słychać z której strony strzelają, a ja granat bliko wybuchnie to jak bass po nogach przeciągnie to aż się zimno robi smile.gif
To samo w filmach, niesamowita moc.
Niestety nie sprawdze ich w grach na PS2, bo nie mam jak ich podłączyć (niestać mnie jak na razie na dekoder).

Kiedyś słyszałem u kumpla Creative jakiś zestaw (jakiś 5.1, nie pamietam jaki), to jak dał głośniej (po za połowe) to zaczynało trzeszczyć, bass taki jakis dziwny był jak głośno nastawił, a w tych Logitech bass jest zaaaaaaj.bisty, nic nie trzeszczy jak dasz głośniej, wypas smile.gif
Polecam.
puszkin
kedar --> a czy słyszysz w nich jakieś trzaski ? bo mam zamiar sobie je sprawić a słyszałem, że takie coś w nich występuje u niektórych osób

a tak wogóle czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobre głośniczki 5.1 do 350 zł ???
kedar
XYZ - trzaski występują sporadycznie, ale to tylko i wyłącznie dlatego że nie mam uziemienia w kontakcie (tego bolca)...... ale ja z tym sobie poradze (niebieskim uziemie) i najprawdopobniej trzaski zniknął. Trzaski są tylko czasami jak ktoś u mnie w mieszkaniu zgasi światło na przykłas....... ale nie za każdym razem. Naprawde baaaaaaardzo żadko. Raz, dwa razy na dzień...... ale one akurat mi nie przeszkadzają i nie są jakieś głośne. Także jeżeli masz uziemienie w kontakcie to nie masz się czym martwić (moim zdaniem).
Logitech X-530 - zaj.biste głośniczki smile.gif
Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.