CYTAT(izon @ 14 10 2007, 20:17)

Mam glosniczki dzwiek lux(logitech Z-5500).Wlaczylismy z kumplem na maxa to zupelny odlot żadne trzeszczenia nic tych rzeczy a okna sie trzęsly.Gry filmy spoko chociaz narazie testowalem glownie w nocy po cichu wiec ciezko o jakies duze wrazenia:).
Ale mam problem jak to kurde rozstawic.Co do przednich raczej nie ma problemów chociaz np czy to bedzie przeszkadzalo jesli prawy glosnik bedzie bardziej do przodu o jakies 5-7 cm??Poniewaz jeden moge bezposrednio do sciany podpiąc a drugi postawic na regale ktory mam po prawej stronie.Z tylnymi tez maly problem nie wiem czy je ustawic po boku,za,czy troche za:)Tzn po boku teoretyczniej bylo by mi najwygodniej ale wydaje mi sie ze nie robiloby to takiego wypasionego efektu.Wdodatku mam nierownej dlugosci sciany.Tv stoi mi pod oknem po prawej jest krotszy odstep do sciany po lewej dluzszy i tutaj to samo pytanie jak do przednich czy to bedzie woógle przeszkadzac ze jeden glosnik bedzie blizej ucha a drugi dalej??Co do rozstawienia jeszcze to THX zaleca aby tylne glosniki byly tylko odrobinke za sluchaczem niemal na rowni z uszami nie na rowni z przednimi natomiast w instrukcji Logitecha jest aby wszystkie surroundy tworzyly kwadrat..I jeszcze jedno czy jesli tylne glosniki nie bedą na tej samej wysokosci to tez bedzie utrata efektu??U mnie praktycznie nie ma takiej mozliwosci ustawilem to prowizorycznie ale zblizenie do tego jak koncowo to bedzie wygladac i efekt jest ale zatyka uszy czyli lipa:)Na rowni jedyna opcja zebym mogl to zrobic to musialby byc wszystkie troche powyzej glowy a anwet nie troche tylko z 40 centymetrów jak nic moze tak bedzie dobrze??
Jeśli muszą być wyżej to najlepiej wszystkie na 1 poziomie i zwrócone trochę w dół w kierunku słuchacza,ewentualnie przód na wysokości uszu a tył wyżej i pochylony. Jak wiesz
należy dążyć do ideału czyli jakiegoś tam mniej więcej

kwadratu. Najlepiej jak byś narysował lan pokoju z wszystkimi meblami i kształt
em ścian. Albo umieść je wszystkie z przodu a do filmów czy gier tylnie przenoś
np na stojakach w odpowiednie miejsce.
EDIT
Ups ale temat odkopałem hehehe ślepy jestem

No to przynajmniej pytanie zadam:
Szukam owalnych głośniczków samochodowych do przednich drzwi. Najlepiej 2 lub 3 drożnych, tak do max 200-300zł za komplet.
Do tego radyjko niezadrogie ale z wejściem USB (do mp3). Na allegro są jakieś chińskie plastiki do 300zł z wszystkimi bajerami (mp3, usb, slot sd/mmc).
Czy warto coś takiego kupować czy może dołożyć trochę i kupić jakiegoś mniej wyszukanego pionierka ??
Muzy będę słuchał w drodze do pracy i na wakacje, żadych mega tub i systemów dookólnych w aucie nie potrzebuję.
Z góry dzięki za jakąkolwiek radę.