Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kierownice
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
FLooK
CYTAT(Zarzykzgr @ 17 04 2008, 17:21) *
Zauważyłem, że niektóre kiery driving force pro mają logo gran turismo a niektóre logitecha. Oprócz tego czymś więcej się różnią?

Mam DFP z logiem GT, w pudełku także z logiem GT. Mój kumpel ma DFP z logiem Logitecha i w pudełku z logiem Carbona i napisem "Compatibile with Playstation 3" jego kierownica chodzi o niebo lepiej, cieszej i wydaje się być mocniejszy FF. Pedał hamulca chodzi ciężej i jest solidniejszy. Niestety w materii łopatek nic nie zmieniono.
elrubio
Czy warto kupić kierownice Shark SH 627 za 59zł ? Nie gram zbyt często, dlatego wiem że nie ma sensu inwestować w Logitecha
nWo
no właśnie ja tez nie grałem zbyt często, kupiłem logi to sie zaczęło, zastanów sie happy.gif
winner
Logitech Driving Force Pro - nic dodać nic ująć. Jest to poprostu profesjonalna kierownica do profesjonalnej jazdy. Serwowana jest głównie z myślą o GT4, a tu swoje zadanie spełnia wyśmienicie. Nie ma nic lepszego, jak zrobić kilka rundek "boczkiem" na jednej z tras w GT4. Kocham tę kierownicę nie tylko ze względu na jej możliwości, ale między innymi na miód jaki daje podczas gry.

Plusy:
+ 900 stopni
+ Megamocny Force Feedback(uwaga bo można dostać kontuzji, a tak btw to wycisk jak na siłowni biggrin.gif ^^)
+ Bardzo solidne wykonanie
+ Jakość materiałów

Minusy:
- Bardzo głośna (lepiej grać w dzień tongue.gif )
- Brak kompatybilności z niektórymi (szczególnie starszymi) tytułami

PS: Sam posiadam tę z logiem Logitech na kierownicy, sprowadzona z Niemiec i jako orginalne nowe pudełko to takie czarno-zielone z napisem o kompatybilności z PS3.
Dabman
G25 miazga, szkoda ze nie zawsze 6wskakuje podczas jazdy sad.gif swoja droga, jak wczoraj kolega powiedzial mi o kierownicy do GT5 ( http://gamingbits.com/images/stories/plays...h_gtwheel00.jpg ) balem sie ze zakupilem za wczesniej konsole z kierownica, ale widze ze nowa kierownica nie bedzie miec drazka H... wiec ciesze sie z zakupu!
FLooK
CYTAT(winner @ 25 05 2008, 19:39) *
- Bardzo głośna (lepiej grać w dzień tongue.gif )

PS: Sam posiadam tę z logiem Logitech na kierownicy, sprowadzona z Niemiec i jako orginalne nowe pudełko to takie czarno-zielone z napisem o kompatybilności z PS3.

Masz cichszy model.
lechu
Witam. Znajomy ostatnio zakupił kierownice Logitecha DRIVING FORCE EX, głównie z przeznaczeniem do PS3. Wszystko hula tak jak trzeba, jest tylko jedno małe "ale" które rodzi pytanie. Chodzi o przycisk MODE (taki mały czarny na prawo od krzyżaka). Przycisk ten podobno odpowiada za zmianę ustawień force feedback'a (sam ff działa), sęk w tym że jego naciśnięcie kompletnie nic nie daje. Sprawdzane na PS2/PS3 z grą F1. Czy możliwe że przycisk ten nie działa z wszystkimi grami, czy coś jest nie tak z samą kierownicą?
Morikage
Mam pytanie do posiadaczy kierownicy G25(najlepiej do tych, którzy grają na niej w GT5 Prologue). Czy brak większości przycisków na kierownicy, nie jest na dłuższą metę uciążliwy? - chodzi mi głównie o to, czy tak banalne czynności jak swobodne poruszanie się w menu gry, zmiana ustawień w samochodach, ustawianie masy różnych pierdół w opcjach, czy podczas samej jazdy, obracanie się do tyłu i na boki nie wkurzają kiedy trzeba odrywać rękę i latać po przyciskach gdzieś na konsoli przy drążku zmiany biegów? Pytam, bo niebawem planuję kupno PS3 z GT5P i kierownicą i prawdę mówiąc nie wiem, czy wybrać G25, która zapewni wrażenia najbardziej zbliżone do jazdy prawdziwym autem, czy Driving Force GT, która jest ponoć również bardzo dobra, ma wszystkie przyciski tam gdzie być powinny...ale jednak nie jest wykonana tak solidnie jak G25. Osobiście skłaniałbym się ku G25 ale chciałbym, usłyszec Waszą opinię odnośnie "wygody użytkowania" tego kółka, czy można się szybko oswoić z brakiem przycisków na kierownicy, czy wogóle się tego nie odczuwa?
Dabman
Na poczatku mnie to irytowalo, teraz juz sie przyzwyczailem, ale czasem szlag mnie trafia jak przegram wyscik, zeby dac retry musze jeszcze wykonac ruch rekom w prawo... po za kierownice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.