Jakie gry ekonomiczne (bo tylko takie lubie) na plejaka?
Moje uluibone to: Theme Hospital, Theme Park World i Simcity 2000.
czekam na propozycje!
Jak ekonomiczne to Harvest Moon:D Nie jest to co prawda czysty reprezentant tego gatunku gier ale ekonomiczny to jest napewno:D
ManiakPN
23 12 2004, 14:26
Zgadzam się w 100 % Harvest Moon Rulezz
Ekonomiczna gran Jak C.h.u.j. :wink:
Poza tym tytułem nic innego nie przychodzi mi do głowy :?
PEACE :!: :!: :!:
nie moge sie niezgodzic z poprzednimi wypowiedziami
h m jest najepsza gra ekonomiczna :wink:
na plejacza
Jakie gry ekonomiczne (bo tylko takie lubie) na plejaka?
Moje uluibone to: Theme Hospital, Theme Park World i Simcity 2000.
czekam na propozycje!
eee a w inne gry to ty nie grasz ??
yabatic
25 12 2004, 08:35
z ekonomików nic nie ma, są za to zajechane w odbyt gry wyscigowe.
zduniacz
25 12 2004, 11:28
Może Civilization
magicmic
25 12 2004, 21:14
Civilization to chyba nie ekonomiczna (tak mi sie wydaje) a moja ulubiona to Theme Park. Już na Amidze w to katowałem. =]
Venom 333
25 12 2004, 21:32
AIV Evolution Global - gra po prostu wymiata!
W grze budujemy miasto - coś podobnego, do Sim City - ale ma swóh zupełnie odmiennygenialny wręcz klimat. Zarąbista moim zdaniem gierka - nie wiem czemu, ale jest po prostu zarąbista.
Polecam zagrać w tą gierkę!
zduniacz
25 12 2004, 23:58
AIV Evolution Global - gra po prostu wymiata! :P
W grze budujemy miasto - coś podobnego, do Sim City - ale ma swóh zupełnie odmiennygenialny wręcz klimat[...]
Hmm nigdy o niej nie slyszalem, ale sugerując się okładką, to wydaje się mieć więcej wspólnego z pociągami, niż z miastem...
http://covertarget.com/si.php?cat=3&id=111100
moze Constructor... ale nie mam pewnosci czy to na pewno ekonomiczna... wiem ze sie domy stawia i trzeba dogodzic mieszkancom
W grze budujemy miasto - coś podobnego, do Sim City - ale ma swóh zupełnie odmiennygenialny wręcz klimat[...]
Hmm nigdy o niej nie slyszalem, ale sugerując się okładką, to wydaje się mieć więcej wspólnego z pociągami, niż z miastem...
http://covertarget.com/si.php?cat=3&id=111100tesz o niej nie slyszalem w ogole...jakies gry ekonomiczne to tak jak przedmowcy Harvest Moon,jak mozna to nazwac gra ekonomiczna

lubie zycie chłopka małorolnego
jasutoko
28 12 2004, 09:47
Theme Hospital, no i Harvest Moon
Seria theme i Harvest
No i costructor jak już ktoś wspomniał.
Venom 333
6 01 2005, 21:47
http://covertarget.com/si.php?cat=3&id=111100Ponieważ to jest takie miasto - skupione na rozbudownie pociągów i komunikacji - ale ogólnie chodzi o rozbudowę miasta.
A jak sam kupowałem tą grą to też o niej nie słyszałem wcześniej - kupowałem oryginała na ślepo.
Jednak jednak potem nie żałowałem tego zakupu.
Wiśnia San
12 01 2005, 14:21
Construktor, genialne jest wysyłanie kiboli na miasto/osiedle (uj wie jak to nazwać)konkurencji i patrzeć na zadyme.
morales-kks
12 01 2005, 15:49
Constructor oraz Civilization - najlepsze gry ekonomiczne (przynajmniej w te najmilej mi sie grało

)
Jest jeszcze Railroad Tycoon 2, też niezła i fajnie się w nią gra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.