Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: [Bluzgownica] HALO vs HALO 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Soul
W Halo 2 flgi, kothy i ctfy są bardziej grywalne dry.gif IMO Maiden czytaj uważnie..... dry.gif
Maiden
a to to się nawet zgodze. Powiem inaczej. W H1 TS byl tak grywalne ze nie bylo sensu ni 'musu' grac flag tak jask w H2
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 28 12 2006, 02:39) *

W Halo 2 flgi, kothy i ctfy są bardziej grywalne dry.gif IMO Maiden czytaj uważnie..... dry.gif

Sa ,bo bardzo malo grales to samo w h1,mysle ze na ppoczatku jak grales w h2 te obdżektiwy,to tez ci sie nie podobaly.Zaczeles grac i ci sie spodobalo,proste..To samo jest w h1..

QUOTE(Maiden @ 28 12 2006, 09:02) *

a to to się nawet zgodze. Powiem inaczej. W H1 TS byl tak grywalne ze nie bylo sensu ni 'musu' grac flag tak jask w H2

Powyzej ^^,Obdzektiwy moga byc tak samo grywalne jak TS(o ile wam sie zechce grac)...Mi sie podobaja bo troche w "nie" gralem...Porownojac obie gry,jesli chodzi wlasnie o obdżektiwy,sa podobne...Tylko,ze w H1 liczy sie taktyka i w duzej mierze aim,a w h2 zas liczy sie tylko taktyka...
Takie gadanie...Graliscie obdzektiwy w h1 tylko pare razy na turniejach,zaczelibyscie grac tak jak na xbl w hshita,patrzylibyscie na to inaczej...
B0CZEK
taaaa jeden ctf 25 tsow wink.gif tak gralismy obdzektiwy ;p

poza tym g2 jest duzo bardziej skilowe i w ogole... trzeba wiedziec gdzie przykucnac z mieczem... a nie jakies tanie glowostrzaly w h1 po respach (bo to kazdy potrafi wink.gif)
_Bobek_
Noooo jasssnneeeeee laugh.gif
Soul
Pewno a w H2 aim się nie liczy laugh.gif laugh.gif Taktyka strzela za Ciebie laugh.gif laugh.gif bull shit A i nie jesteśmy wstanie i nigdy nie będziemy patrzeć inaczej na czaszki ,flagi w H1 bo mało co w to gramy i raczej już nie zaczniemy ;] XBL otworzył nam oczy....a że to było możliwe tylko z H2 to już nie nasza wina .

Jesteście strasznie ograniczeni, i tyle . Gdy Namco wydaje nową bijatykę ,nowego tekkena , SoulCalibura....Każdy gracz zostawia w spokoju starszą część i bierze się za nową odsłonę , nawet gdy gracze dojdą do zdania że ta nowsza jest h.u.jowa i stara była lepsza.....To i tak grają w to nową , bo w to gra większość arrow.gif W tą część są turnieje , trzeba iść z duchem czasu . SC na DC to dla mnie najlepsza część Soul Calibura....mimo tego dałem radę ja zostawić i zając się SC2 a w przyszłości SC3 ....... dry.gif Gra genialna ale nie można siedzieć i grać w to wieczn . Halo to Halo , a Halo 2 to Halo 2 i trzeba to przyjąć do wiadomości po za tym w H2 są typu którzy nOObikow zjedzą na śniadanie...... cool.gif
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 28 12 2006, 14:09) *

Pewno a w H2 aim się nie liczy laugh.gif laugh.gif Taktyka strzela za Ciebie laugh.gif laugh.gif

No naprawde ciezko komus wje,bac 4ke z bra,lub heda ze snajpy wacko.gif
Salwador

Pewno a w H2 aim się nie liczy laugh.gif laugh.gif Taktyka strzela za Ciebie laugh.gif laugh.gif bull shit A i nie jesteśmy wstanie i nigdy nie będziemy patrzeć inaczej na czaszki ,flagi w H1 bo mało co w to gramy i raczej już nie zaczniemy ;] XBL otworzył nam oczy....a że to było możliwe tylko z H2 to już nie nasza wina .

Jesteście strasznie ograniczeni, i tyle . Gdy Namco wydaje nową bijatykę ,nowego tekkena , SoulCalibura....Każdy gracz zostawia w spokoju starszą część i bierze się za nową odsłonę , nawet gdy gracze dojdą do zdania że ta nowsza jest h.u.jowa i stara była lepsza.....To i tak grają w to nową , bo w to gra większość arrow.gif W tą część są turnieje , trzeba iść z duchem czasu . SC na DC to dla mnie najlepsza część Soul Calibura....mimo tego dałem radę ja zostawić i zając się SC2 a w przyszłości SC3 ....... dry.gif Gra genialna ale nie można siedzieć i grać w to wieczn . Halo to Halo , a Halo 2 to Halo 2 i trzeba to przyjąć do wiadomości po za tym w H2 są typu którzy nOObikow zjedzą na śniadanie...... cool.gif

Stary....Niechcę się z Tobą kłucić...ale..............
...NO COMMENT...

Ps:Tekken3 ruless reszta sux!!:P..W skrócie mówiąc przestałem grać w nowe częście bo są kiepskie..
Tak samo z Halo..w jedynke sobie z przyjemnoscią pogram jak będę miał możliwość..a 2kę odłożę w jakiś ciemny zakamarek mojego pokoju...ponieważ do H2 podchodziłem z 50razy..ostatnio kupiłem nawet na nowo aby sprobować z x360...ale po 5min..WYMIĘKŁEM!!(H2 bułka+masło)
Zimol
A ja nie wiem o co wam chodzi blink.gif .
Ja tam lubię sobie przyciąć jakiegoś padalca z mieczyka lub strzelać samemu (a nie z pomocą jakiejś znoobiałej "taktyki", co to to nie! happy.gif ), Halo2 (pipi)ista gierka nie ma co. Serio, naprawdę mi się podoba cool.gif <drunk>

A porównywanie bijatyk Soul nie jest good idea, w bijatyce zmienia się zestaw ciosów, parę rozwiązań systemowych, a w wypadku serii halo zmieniono praktycznie wszystko!! No nie, byłbym zapomniał, zostawili MC, kochane Bandżi, zawsze mogę na nich liczyć laugh.gif
Soul
QUOTE(-<Bobek>- @ 28 12 2006, 16:32) *

Pewno a w H2 aim się nie liczy laugh.gif laugh.gif Taktyka strzela za Ciebie laugh.gif laugh.gif

No naprawde ciezko komus wje,bac 4ke z bra,lub heda ze snajpy wacko.gif

Jak mi powiesz że za każdym razem walisz w H2 głowę ze snjapy albo 4kę z BR to Ty dopiero jesteś świrus wacko.gif wacko.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Salwador -

...NO COMMENT... bo ponieważ ?! dry.gif
Salwador
peace...out....popieram... hyh.gif
CichyGrzmot
QUOTE(Jezus_PL @ 28 12 2006, 19:56) *

QUOTE(JuanMag @ 27 12 2006, 14:37) *

(...)hmm i tak wiadomo kto przyjedzie i kto wygra to co to za radocha bedzie dla innych ? W H2 nie bylo nic organizowanego i kazdy bedzie mogl sie sprawdzic i tyle w tym temacie ...

"Wiadomo kto wygra"... laugh.gif No, wiadomo, wiadomo- i to niezaleznie od cyferki w tytule dry.gif

ninja.gif
ohmy.gif
laugh.gif

skoro wiesz kto wygra w halo 1 jak i 2 podziel się tą informacją z nami powiedz też kto zajmie 2 i 3 miejsce wtedy sprawa będzie prosta każdy wyśle filowi 25zł
a fil roześle nagrody i puchary PO CO W OGÓLE TURNIEJ ROBIĆ JAK WSZYSTKO WIADOMO !!!

Ja powiem ,ja powiem ,ja powiem biggrin.gif . Wygra GLD closedeyes.gif
Sorry ale nie ma innej opcji, a co do miejsc drugich i trzecich- daj mi składy teamów to trafnie wytypuje
Soul
I tak nie wieże , nikt niema idealnego Aima. To jedno a drugie celuje się lepiej bo silnik gry nie jest z(pipi)any , jak to miało miejsce w Halo dry.gif
Salwador

Salwador -

...NO COMMENT... bo ponieważ ?! dry.gif

Ponieważ jestesmy strasznie ograniczeni?? huh.gif
Maiden
QUOTE(-Hp-FIL4 @ 28 12 2006, 20:30) *

PDT Bobek is a GOD.

Nie rozumie angielskiego xD

Mówiąc poważnie. Chodź to dość bolesne to Juan i Małpa mają racje. Szkoda tylko że tak nie śpiewaliście 2 lata temu ninja.gif
Uzny
taka ciekawostka dla juana:

cpl zrezygnowalo niedawno z q4 jako gry turniejowej i powrocili do q3.

H1 ma z(pipi)any silnik? mellow.gif Chyba tylko jesli chodzi o online, no ale ta gra nie byla pisana po to zebys gral sobie na xbc tylko na lany.
Soul
QUOTE(Uzny @ 28 12 2006, 21:55) *

taka ciekawostka dla juana:

cpl zrezygnowalo niedawno z q4 jako gry turniejowej i powrocili do q3.

H1 ma z(pipi)any silnik? mellow.gif Chyba tylko jesli chodzi o online, no ale ta gra nie byla pisana po to zebys gral sobie na xbc tylko na lany.

A no tak zapomniałem , strzelanie z procy było zaplanowane ninja.gif
Goldi69-PL-
Dobra dzieciaki wiec teraz dajcie zabrac glos wojkowi Markowi.

Jako ze ostatnio interesuje sie nielubianym przezemnie H2 (jestem swiezo po 7 finalowym epizodzie MLG) to musze przyznac ze po ostatnich "odkryciach" bxr'y, duble shoty itd gra znowu sie na nowo odrodzila, naprawde milo mi sie ogladalo jak Carbon jechali Final Bosses w finale MLG, tu tez jest troche skilowych rzeczy choc sam silnik jest moim zdaniem duzo gorszy, jak to powiedzial Ogre w wywiadzie na MLG, tu nie ma skilla jest tylko taktyka (jak ktos ogladal od poczatku epizody MLG ten wie ze Team Carbon byl uwazany za bardziej utalentowany choc duzo mniej taktycznie zgrany) jednak jak widac udowodnili (po zmianie trenera) ze taktyka to nie wszystko wygrywajac 3 ostatnie epizody lacznie z finalowym.

ale qrv.. krece wacko.gif

jak dla mnie HALO TS day1
Halo 2 (zasady MLG no moze poza czaszka) day2

jednak jak ma byc tylko jeden turniej to jestem za Halo bo dla samego Halo2 napewno tylka nie rusze

a i prosil bym ten turniej pod koniec stycznia zorganizowac, bo na poczatku lutego kolezanka z Bydgoszczy wylatuje do UK na rok a chcial bym ja zobaczyc przed odlotem wink.gif
Soul
QUOTE(Goldi69-PL- @ 29 12 2006, 02:08) *

Dobra dzieciaki wiec teraz dajcie zabrac glos wojkowi Markowi.

Jako ze ostatnio interesuje sie nielubianym przezemnie H2 (jestem swiezo po 7 finalowym epizodzie MLG) to musze przyznac ze po ostatnich "odkryciach" bxr'y, duble shoty itd gra znowu sie na nowo odrodzila, naprawde milo mi sie ogladalo jak Carbon jechali Final Bosses w finale MLG, tu tez jest troche skilowych rzeczy choc sam silnik jest moim zdaniem duzo gorszy, jak to powiedzial Ogre w wywiadzie na MLG, tu nie ma skilla jest tylko taktyka (jak ktos ogladal od poczatku epizody MLG ten wie ze Team Carbon byl uwazany za bardziej utalentowany choc duzo mniej taktycznie zgrany) jednak jak widac udowodnili (po zmianie trenera) ze taktyka to nie wszystko wygrywajac 3 ostatnie epizody lacznie z finalowym.

Skąd to można zasać Goldi?! Daj że chłopie jakiś link cool.gif

Proca=Pistol ninja.gif

PS Dokładnie nowe smaczki jak BXR , Doubleshoty trochę ożywiły tą grę ninja.gif
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 29 12 2006, 13:06) *

Skąd to można zasać Goldi?! Daj że chłopie jakiś link cool.gif

www.mlgpro.com
FiL4
Opinie moich praktykujących nubów:

Jezeli bedzie mozliwosc zorganizowania 2 turniejow to spoko. Jesli ma byc tylko h2 to juz nie spoko bo h2 jest gorsze choc wcale nie jest zle. Jest po prostu ograniczone w stosunku do h1 i jesli ktokolwiek mysli inaczej ten raczej jest krotkowzroczny. Objective games w h1 sa swietne jesli chce ci sie myslec... O respawnach w h2 nawet nie bede nic pisal. Jezeli h2 jest tylko taktyczne to moze zagrajmy w szachy albo w go- zero przypadkowosci, nie wiadomo kto wygra... W h2 i tak wygra pdt. Oczywiscie ze jest duze prawdopodobienstwo wiekszej frekwencji w h2. Ja po prostu gdybym mial wybierac miedzy porsche 911 a maluchem wybralbym to pierwsze i nie wazne ze mniej ludzi nim jezdzi. W perspektywie h3 co oznacza ze i tak nie zdazymy zorganizowac zbyt wielu turniejow w h2... Wlasnie jestem na lanie u fila i nikt nie ma pomyslow by grac w h2. Oczywiscie wszyscy moga napisac ze jestem noobem i nic nie wiem o halo w ogole ale nie o to chodzi. To znaczy wydaje mi sie ze chodzi o konstruktywny dialog. Logike a nie dialektyke...
-YDM

Właśnie jestem na lanie u fil4a jest 6 rano i jestem bardzo zmęczony... nie mam siły pisać eseja na temat halo. Więc w ujmę to w skrócie : Halo 2 jest gorsze od Halo 1, pod każdym względem ... ale jeżeli jest spór to łatwo go rozwiązać - zróbta turniej h1 i h2 będzie więcej ludzi , bo ( chociaż nie bylem ale wiem smile.gif ) z frekwencją zawsze jest słabo . Oczywiście dla mnie priorytetem jest halo1 , no ale dla graczy h2 tez powinno znależc się miejsce - w końcu to jedna rodzina biggrin.gif ... Fil4 tylko mnie nie bij tongue.gif AGhrrrrrrrrrr BTW: lany u FiL4a rox !!
-TreLLa
Wojtass
QUOTE(YDM @ 30 12 2006, 04:41) *

h2 jest gorsze choc wcale nie jest zle. Jest po prostu ograniczone w stosunku do h1 i jesli ktokolwiek mysli inaczej ten raczej jest krotkowzroczny.

mial wybierac miedzy porsche 911 a maluchem wybralbym to pierwsze i nie wazne ze mniej ludzi nim jezdzi.

trochę dziwny przykład. Zbyt brutalny. Ograniczone nie znaczy, że aż tak strasznie gorsze.

Jak już pisałem większość za bardzo wyolbrzymia różnice pomiędzy Halo i Halo 2. Nie wiem czy co niektórzy wybrali sobie za punkt honoru przesadnie bluzgać Halo 2. Czy może po prostu jest to modne, skoro tak to ja też chce być elo !

Halo 2 jest jak BG CTF Shotgun no shield !
Halo 2 jest jak ruda łachudra z Bolkowa !

Fil jako organizator powinien wreszcie ogłosić czy będzie to H2 czy nie. Jeśli nie może się zdecydować niechaj zrobi ankietę. Ewentualnie napisze jak się sprawy mają
B0CZEK
QUOTE(-Hp-FIL4 @ 30 12 2006, 04:41) *

Opinie moich praktykujących nubów:

...W h2 i tak wygra pdt...
-YDM

No nie wiem... pdt tyle w g2 gra ze hoho laugh.gif ... malo wiesz o tym jak graja ludzie w g2 wink.gif

ps
Fil bys ruszyl dupsko i napisal wreszcie co i jak a nie jakies opinie wklejasz... ja moge zapytac cichego co mysli o halo i tez napisac na forum ze cichy chce zeby turniej byl w lineage2 laugh.gif

ps2
Ydm a jakbys mial do wyboru Porsche 911 i poloneza ? ninja.gif
Soul
YDM

Ograniczone ?! możesz mi wyjaśnić te ograniczenia?! A w Halo 2 czacha i KOTHy sa beznadziejne i w ogóle nie grywalne.... ??? No tak respy w Halo 1 są świetne !!! nie rodzisz się na bułkach , nie dostajesz głowy na respie..... ninja.gif Halo 2 jest teamowe , masz dobry team ,dobre zgranie to wygracie , po za tym taktyka w Halo też jest ważna.....no chyba że Ty non stop lecisz na pałe..... mellow.gif Co do tej wygranej nie był bym tego taki pewien....Chyba że mówimy o H1 w tedy na pewno wygra pdt....To porshe i maluch to dośc beznadziejne porównanie wymyśl coś lepszego..... ninja.gif Bo jak ktoś chce mieć samochód a nie ma na porshe , to kupi sobie malucha ohmy.gif PS Jest w H2 parę rzeczy skillowych , sama taktyka za Ciebie nie wygra nie robi doubleshotów , bxrów......no chyba że o czymś nie wiem....no tak Bobek prawdziwy Wacko w H2 ......same 4-ki z br no i te hedy non stop ,fil weno napisz jakąś akcje życia Bobka w H2 pewno widziałeś ich miliony..... laugh.gif
B0CZEK
Soul... Bobkowi chodzilo o to ze duzo latwiej jest posadzic komus 4 z br w g2 niz 3 z pistola w h1... samych 4 nie wali... wink.gif
Soul
No to jest oczywista sprawa.....Tyle że on to tak napisał , jak by robił to za każdym razem.....
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 30 12 2006, 14:29) *

no tak Bobek prawdziwy Wacko w H2 ......same 4-ki z br no i te hedy non stop ,fil weno napisz jakąś akcje życia Bobka w H2 pewno widziałeś ich miliony..... laugh.gif

Chyba,zle mnie zrozumiales,nie sadzisz ze latwiej i to baaaaaaaaaaardzo latwiej jest ustrzelic 4ke z bra w g2 lub heda w g2 niz w H1 3jke i headshota?Nie powiedzialem,ze napier,dalam same 4ki i hsy,tylko szybciej zrobilbym 4ke i hsa w g2 niz w H1 hsa czy 3jke,bo jest o wiele trudniej(dla ciebie jeszcze trudniej ;])...Akcji mialem i to duzo w g2,w to sie nie da nie miec akcji ninja.gif

Edit: Boczek prawie mnie wyreczyles ;P
Soul
No łatwiej.....nowy silnik to zmienił no i auto aim jest większy....i co ma oznaczać że dla mnie jeszcze trudniej.... dry.gif
Salwador
A ja lubię zabijać,topiąc masowo pikiminy..smile.gif
TreLLa
a ja często sadze ,,prawie-trójki'' icon_wink.gif . Fil4 może potwierdzić biggrin.gif
Zimol
No i co? Stanął Ci? laugh.gif
Kogo to obchodzi? A ja na ostatnim lanie suicide zrobiłem... na tym samym poziomie "nius" IMO blush.gif
A ja z niecierpliwością wyczekuje potwierdzenia ninja.gif
Filu wypowiedz się!!! cool.gif
Uzny
molo grozne ninja.gif
Soul
QUOTE(B0CZEK @ 30 12 2006, 14:37) *

Soul... Bobkowi chodzilo o to ze duzo latwiej jest posadzic komus 4 z br w g2 niz 3 z pistola w h1... samych 4 nie wali... wink.gif

Nom i gitara , to o doubleshoty nawet nie pytam ninja.gif posadzić trójkę , to przy DS śmiech cool.gif
Uzny
h2 to smiech
Soul
h1 też śmiech..... laugh.gif he prawda boli ?
Flaha
QUOTE(Soul @ 5 02 2007, 16:51) *

QUOTE(B0CZEK @ 30 12 2006, 14:37) *

Nom i gitara , to o doubleshoty nawet nie pytam ninja.gif posadzić trójkę , to przy DS śmiech cool.gif

blink.gif sorry ale DS nauczylem sie w 1 dzien i jakos mi tak duzo trudnosci niesprawiało, a jesli chodzi o trojki to do dzis nieumiem dobrze, DS <<<< trojki, G2 << Halo koniec kropka wogole niewiem o co tu sie klucic nawet najlepsi ci to powiedzą (ogry chociazby) a co jak co ale oni znaja sie chyba najlepiej
Maiden
Ogry i tak Ci wychwalą Halo . Wszak były w to lepsze i będą bo jest trudniejsze. Po prostu.

A tam. Halo 2 nie jest złe. Ma fajny OST cool.gif
Wojtass
moim n00bowski zdaniem ciężej jest walnąć RRX YY RRX podczas gry (oczywiście zabijając kogoś kto się rusza) niż zaj,ebać trójkę i raczej nawet Ogre nie zaprzeczy unsure.gif
Flaha
QUOTE(Wojtass @ 5 02 2007, 18:13) *

moim n00bowski zdaniem ciężej jest walnąć RRX YY RRX podczas gry (oczywiście zabijając kogoś kto się rusza) niż zaj,ebać trójkę i raczej nawet Ogre nie zaprzeczy unsure.gif

no i z tym sie nie zgodze, gdy patrzy sie jak gra karma lub inny pros ktory ma dorbze wycwiczone DS to dla nich to problemem zrobic a jak grali mecze w h1 to niektore mecze rozgrywane przez najlepszych czasami nawet niemiały ani jednej czystej trojki, wojtas uwierz mi trojke na graczu co potrafi sie poruszac jest na prawde extremalnie trudno zrobic, nie wierzysz ? przejedz sie teraz do kietrza to dowiesz sie o co mi chodzi.
_Bobek_
SAPER ninja.gif >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>HsmieH

rolleyes.gif

EDIT:

QUOTE(Ck_Flash @ 5 02 2007, 21:35) *

no i z tym sie nie zgodze, gdy patrzy sie jak gra karma lub inny pros ktory ma dorbze wycwiczone DS to dla nich to problemem zrobic a jak grali mecze w h1 to niektore mecze rozgrywane przez najlepszych czasami nawet niemiały ani jednej czystej trojki, wojtas uwierz mi trojke na graczu co potrafi sie poruszac jest na prawde extremalnie trudno zrobic, nie wierzysz ? przejedz sie teraz do kietrza to dowiesz sie o co mi chodzi.

101% Andrew wink.gif
Wojtass

gdy patrzy sie jak gra karma lub inny pros ktory ma dorbze wycwiczone DS to dla nich to problemem zrobic a jak grali mecze w h1 to niektore mecze rozgrywane przez najlepszych czasami nawet niemiały ani jednej czystej trojki,

Z pewnego punktu widzenia masz racje DS jest łatwiejszy od trójki bo można go wyćwiczyć i robie perfekcyjnie zawsze, czego niestety z 3 zrobić nie można. Bardziej chodziło mi o RRX YY RRX czyli "dabel szot - szybka zmiana - dabel szot".
W sumie nie powinno się porównywać dabyl szotów i trójek. Trójeczki są bardziej losowe, można trafić albo nie (nie mam tu na myśli randomowości 50 na 50, wiadomo jak się ma doświadczenie to łatwiej wchodzą, ale nie da rady wyskilować ich tak że lecą tylko trójki).

Do głowy przyszedł mi dość szalony wniosek - jeśli w pewnym sensie trójki są losowe a DBszoty nie są losowe i zakładamy że odpowiednikiem "jedynkowej" trójki jest "dwójkowy" dabyl szot to... aż boje się napisać w obawie przed masowym linczem, ale ktoś mógłby kulturalnie i sensownie zaprzeczyć happy.gif

wojtas uwierz mi trojke na graczu co potrafi sie poruszac jest na prawde extremalnie trudno zrobic,

tak samo i dabel szota
Flaha
QUOTE(Wojtass @ 5 02 2007, 22:01) *

gdy patrzy sie jak gra karma lub inny pros ktory ma dorbze wycwiczone DS to dla nich to problemem zrobic a jak grali mecze w h1 to niektore mecze rozgrywane przez najlepszych czasami nawet niemiały ani jednej czystej trojki,

Z pewnego punktu widzenia masz racje DS jest łatwiejszy od trójki bo można go wyćwiczyć i robie perfekcyjnie zawsze, czego niestety z 3 zrobić nie można. Bardziej chodziło mi o RRX YY RRX czyli "dabel szot - szybka zmiana - dabel szot".
W sumie nie powinno się porównywać dabyl szotów i trójek. Trójeczki są bardziej losowe, można trafić albo nie (nie mam tu na myśli randomowości 50 na 50, wiadomo jak się ma doświadczenie to łatwiej wchodzą, ale nie da rady wyskilować ich tak że lecą tylko trójki).

Do głowy przyszedł mi dość szalony wniosek - jeśli w pewnym sensie trójki są losowe a DBszoty nie są losowe i zakładamy że odpowiednikiem "jedynkowej" trójki jest "dwójkowy" dabyl szot to... aż boje się napisać w obawie przed masowym linczem, ale ktoś mógłby kulturalnie i sensownie zaprzeczyć happy.gif

wojtas uwierz mi trojke na graczu co potrafi sie poruszac jest na prawde extremalnie trudno zrobic,

tak samo i dabel szota

Heh jesli chodzi ci o poruszanie sie to nie bo akurat auto aim robi swoje w tym wypadku i wystarczy miec kolesia na celowniku a G2 zrobi swoje, trojki nie są losowe trzeba wiedziec jak sie poruszac aby trafic z pistola dobrze, jak to ogry kiedys powiedzialy oni niemaja z a j e b i s t e g o aima tylko umieją wykorzystywac otoczenie i ustawiac sie najlepiej wzgledem przeciwnika tak aby z pistola było łatwiej trafic, trojke jest łatwiej zrobic gdy przeciwnik biegnie w lini albo nie wie ze do niego celujesz wtedy to jest czysty skill, a jak jest wymiana strzałow to trzeba sie ladnie chowac i poruszac aby przeciwnik miał trudnosc z trafieniem. W G2 nie jest tak ze jak jest wymiana strzałow to trzeba sie dobrze poruszac tylko sie liczy kto pierwszy strzeli smile.gif Zreszta klutnia pomiedzy wyzszoscia h1 nad g2 to jest bezsensowna bo co z tego ze w g2 masz DS to tylko jedna z niewielu skillowych rzeczy jak w h1 kazda rzecz ktorą robisz jest skillowa od skakania/spania przez granaty, szotguna, ze o snipie i respach nie wspomne czego raczej brakuje srednio/mało skillowej g2 niestety taka jest prawda g2 zawsze było i bedzie gorsze pod kazdym wzgledem poza online, ok czekam na odpowiedz bo ja tak moge gadac w nieskonczonosc bo wiem ze mam racje i nikt i nic mnie juz nigdy nie przekona halo 1 bylo idealne i takie w moich oczach zostanie, to była gra dla ktorej do dzis jezdze po całej polsce dla ktorej wydawałem mase kasy i czasu i nigdy tego nie zalowalem i nie bede zalowal, dla g2 nie dałbym nawet zł gdybym wiedzial ze niema mozliwosci ze mi sie zwroci...
Wojtass
Heh jesli chodzi ci o poruszanie sie to nie bo akurat auto aim robi swoje w tym wypadku i wystarczy miec kolesia na celowniku a G2 zrobi swoje,...
...W G2 nie jest tak ze jak jest wymiana strzałow to trzeba sie dobrze poruszac tylko sie liczy kto pierwszy strzeli...
...w g2 masz DS to tylko jedna z niewielu skillowych rzeczy...

Przesadzasz. Przyznaje Ci 100% racje że Halo1 jest bardziej skilowe, ale mówienie że w H2 wystarczy tylko naciskać spust (tak wnioskuje z Twojej wypowiedzi, sam piszesz że wystarczy tylko namierzyć typa, nie ma sensu chodzić na boki itd) jest czysta przesadą i wyolbrzymieniem.
Flaha
QUOTE(Wojtass @ 5 02 2007, 23:05) *

Heh jesli chodzi ci o poruszanie sie to nie bo akurat auto aim robi swoje w tym wypadku i wystarczy miec kolesia na celowniku a G2 zrobi swoje,...
...W G2 nie jest tak ze jak jest wymiana strzałow to trzeba sie dobrze poruszac tylko sie liczy kto pierwszy strzeli...
...w g2 masz DS to tylko jedna z niewielu skillowych rzeczy...

Przesadzasz. Przyznaje Ci 100% racje że Halo1 jest bardziej skilowe, ale mówienie że w H2 wystarczy tylko naciskać spust (tak wnioskuje z Twojej wypowiedzi, sam piszesz że wystarczy tylko namierzyć typa, nie ma sensu chodzić na boki itd) jest czysta przesadą i wyolbrzymieniem.

moja wina ze tak jest ? z tymi pretensjami do bungie (martiego xD) smile.gif
Wojtass
ale nie jest aż tak strasznie i n00bowsko jak piszesz/piszecie smile.gif
Flaha
QUOTE(Wojtass @ 5 02 2007, 23:07) *

ale nie jest aż tak strasznie i n00bowsko jak piszesz/piszecie smile.gif

tez prawa, jak juz kilka razy pisalem wielu osobą halo 2 jest dobrym multi i ogolnie grą gdy sie jej nie przyrownoje do poprzedniczki, prawdopodobnie gdyby ta gra byla taka jak jest ale wyszła pod inna nazwa z zmienionymi postaciami glownymi i od innej firmy to bym w nia grał nawet teraz... dobra off dobranoc <-
Jezus_PL
Flash przecież k....a każdy wie że g1 jest lepsze od halo 2 nie musisz tego opisywać w każdym poscie bo to się nudne robi ..... połowa polski wie ze halo 1 zjada halo 2

-Przez was pseudo prosów ludzie się zniechęcili do halo 2 i to wy żeście rozp.....olili cały system który tak budowaliście jeszcze za czasów halo 1 (chodzi mi tu o turnieje i zloty, lany)
-Przez was nie ma żadnych dobrych nowych ludzi w halo 1 ( zamykacie się w swoich małych lanikach PDT ( [no może za wyjątkiem Fila bo jak sam twierdzi dzielnie werbuje nowych graczy z okolic bydgoszczy ale i tak nie jeździ na turnieje i lany]GLD nic nie robicie aby zwerbować nowe osoby,żeby scena jakoś dalej żyła )
-To przez was nie ma turniejów w halo 2 ( tu chyba nie musze mówić ze teraz są możliwość żeby zrobić porządny turniej w halo 2 z (pipi)mi nagrodami ale po co jak to jest według was z(pipi)ana gra )
-To wasza wina ze halo arena jest taka żałosna i pusta ( przykład bluzgawica HALO Vs HALO2 10 stron o tym samym a jak ktoś się wypowie to należy go zjechać zgnieść )
Nawet napisałem do każdego podpunktu sprostowanie żeby uzny nie pisal swoich głupich postów które nic nie będą wnosić do tematu czy ty k....a czytać nie umiesz, jest napisane Halo 2 lan nie możesz tego przeżyć to sobie zrób lana w halo 1 i napisz o tym posta

A halo 2 nie jest takie złe założę się ze gdybyście normalnie, jak normalni ludzie z normalnego kraju potrafili przejść na halo 2 to byś flasz więcej zarobił i by ci się naprawdę opłacało
Halo 2 nie różni się tak znacząco od halo 1
w tych grach jedynie chodzi o to żeby objąć z góry ustalone pozycje (czyli zkampić się) i przy okazji zgarnąć fanty które są porozrzucane na mapie

I Flash słuchaj mnie ....ja już nie będę jeździł na turnieje nie będę płacil 15 czy tam 20 zł składkowego...... A wiesz dla czego bo nie będe płacił za to żeby tobie się opłacało, niektórzy robią to dla przyjemności ....czasem tak bywa

I co do ds to problemem nie jest go zrobić ale trafić ds jest trudniejszy od 3 na 100%

A niech mi ktoś tylko k....a wykasuje tego posta zabije !
maciekk
Jezus-Good Job good.gif

Nareszcie napisałeś prawdę.Bo ile to można wciskać innym swoją ciemnote że H1 jest lepsze od H2.To że ktoś tak myśli nie znaczy że inni też muszą.Wy zaczynaliście od jedynki a inni (np.ja) zaczynałem od dwójki a dopiero poźniej grałem w H1.

Każdy ma swoje zdanie i oczywiście mozna kogoś przekonywać że tak nie jest,ale to co Wy robicie to już przegięcie.Bez znaczenia co inni napiszą Wy i tak mówicie że tak nie jest.
Bo Wy "wiecie" i tylko to sie liczy closedeyes.gif Czy jak pierwszy raz zagraliście w H2 to odrazu wiedzieliście że to shit? Singla pewnie przeszliście i było ok.

Takie gadanie że w H2 nie trzeba umieć grać żeby wygrać to mnie najbardziej censored2.gif Co z tego że zaczne pierwszy strzelać do gościa ale jak bede stał jak kołek w miejscu albo celownik mi bedzie latał gdzieś po ścianach.Też wygram? laugh.gif Celować trzeba więc bez przesady że auto aim zrobi zrobi reszte a my mamy tylko naciskać fire.

Piszta co chceta ale dla mnie pisanie że H1>H2 (w taki sposób jak Wy to robicie) jest bez sensu.

Pozdro cool.gif
Soul
QUOTE(Jezus_PL @ 6 02 2007, 00:58) *

Flash przecież k....a każdy wie że g1 jest lepsze od halo 2 nie musisz tego opisywać w każdym poscie bo to się nudne robi ..... połowa polski wie ze halo 1 zjada halo 2

-Przez was pseudo prosów ludzie się zniechęcili do halo 2 i to wy żeście rozp.....olili cały system który tak budowaliście jeszcze za czasów halo 1 (chodzi mi tu o turnieje i zloty, lany)
-Przez was nie ma żadnych dobrych nowych ludzi w halo 1 ( zamykacie się w swoich małych lanikach PDT ( [no może za wyjątkiem Fila bo jak sam twierdzi dzielnie werbuje nowych graczy z okolic bydgoszczy ale i tak nie jeździ na turnieje i lany]GLD nic nie robicie aby zwerbować nowe osoby,żeby scena jakoś dalej żyła )
-To przez was nie ma turniejów w halo 2 ( tu chyba nie musze mówić ze teraz są możliwość żeby zrobić porządny turniej w halo 2 z (pipi)mi nagrodami ale po co jak to jest według was z(pipi)ana gra )
-To wasza wina ze halo arena jest taka żałosna i pusta ( przykład bluzgawica HALO Vs HALO2 10 stron o tym samym a jak ktoś się wypowie to należy go zjechać zgnieść )
Nawet napisałem do każdego podpunktu sprostowanie żeby uzny nie pisal swoich głupich postów które nic nie będą wnosić do tematu czy ty k....a czytać nie umiesz, jest napisane Halo 2 lan nie możesz tego przeżyć to sobie zrób lana w halo 1 i napisz o tym posta

A halo 2 nie jest takie złe założę się ze gdybyście normalnie, jak normalni ludzie z normalnego kraju potrafili przejść na halo 2 to byś flasz więcej zarobił i by ci się naprawdę opłacało
w tych grach jedynie chodzi o to żeby objąć z góry ustalone pozycje (czyli zkampić się) i przy okazji zgarnąć fanty które są porozrzucane na mapie

I Flash słuchaj mnie ....ja już nie będę jeździł na turnieje nie będę płacil 15 czy tam 20 zł składkowego...... A wiesz dla czego bo nie będe płacił za to żeby tobie się opłacało, niektórzy robią to dla przyjemności ....czasem tak bywa

I co do ds to problemem nie jest go zrobić ale trafić ds jest trudniejszy od 3 na 100%

Barwo Jezus;) Dobrze napisane,ciesze się że to z Tobą dane mi jest w teami grać ;]
_Bobek_
QUOTE(Jezus_PL @ 6 02 2007, 00:58) *

Ja widze tu blad ORT Fchu,J ninja.gif ...

-Przez was pseudo prosów

-Czemu tak to nazwales,nikt z nas za takiego sie nie uwarza,wiec STFU...

ludzie się zniechęcili do halo 2 i to wy żeście rozp.....olili cały system który tak budowaliście jeszcze za czasów halo 1 (chodzi mi tu o turnieje i zloty, lany)

Chlopie,masz wolna reke?Jak zniechecili?Zrob turniej ,przyjade :$,kto olal?Jezus,h1 nie umrze,a g2 juz dawno umarlo,hymmm nawet sie nie narodzilo zacznijmy od tego mellow.gif ,wiesz jakos nie mamy warunkow na Lany w g2,zreszta,LANA ROBI SIE TYLKO w H1,chyba,ze ma sie warunki to mozna zrobic cos wyjatkowego i w TE g2 pograc,ale jeszcze RAZ podkreslam JAK SIE MA WARUNKI
,malo kto ma 4 tv w domu huba itp,juz wiesz dlaczego tyle ludzi sie zniecheca?

Nie?Dino przychodzi,Weezing,czasem Bazant ninja.gif laugh.gif ,jezus?Mamy robic wszytsko na sile?Kto chce to przyjdzie/przyjedzie rolleyes.gif ,ciebie tez zapraszamy...

Zrob?Czy ja kiedys zrobilem turniej ? Innym sie widocznie nie chce,nawet w h1 nikomu sie nie chce,to czemu w h2 ma sie chciec ?
Aha jak juz przez nas nie ma,to przez ciebie tez wink.gif

To wszystko przez bungie,dali du,py huh.gif

Ojjj mellow.gif ,uzny RYJ! ;D...aha i Umrzyj wink.gif

A halo 2 nie jest takie złe założę się ze gdybyście normalnie, jak normalni ludzie z normalnego kraju

W to "mozna" pograc wink.gif , no jak widac jestesmy z innej planety,wiesz mamy swoje zdanie i kazdy powinien je uszanowac,a od tego jest temat "bulbulwnica" wink.gif...

potrafili przejść na halo 2 to byś flasz więcej zarobił i by ci się naprawdę opłacało

Wiesz,jakos sie nie da ninja.gif ,odp wyzej ^^, "BO NIE MA WARUNKOW"

To chyba za malo grales w h1 wink.gif...

Tez... wink.gif

Łaske robisz?Zreszta niewiadomo czy bedzie jakies turniej w H1/g2
...

No

Dolaczam sie ,jak ktos go ku,rwa skasuje za,(pipi)ie !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.