Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: [Bluzgownica] HALO vs HALO 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
HIV89
zgadzam sie z czizusem ale i tak twierdze ze h1 jest bardziej skilowe ale jak wszyscy wiedza zagrajcie w h1 na xbc....za to w h2 mozna grac bez problemu i na xbc i na live i to jest ten problem dlatego wiekszosc dobrych graczy przechodzi na h2....
_Bobek_
QUOTE(HIV89 @ 6 02 2007, 11:07) *

wiekszosc dobrych graczy przechodzi na h2....

Chyba,nie bardzo wink.gif,nie w Polsce wink.gif
HIV89
mialem na mysli ze nadal wola h1 oczywiscie ale warunki nie pozwalaja na swobodne granie h1 w sieci za to w h2 mozna i to jest ten bol.... sad.gif
Wojtass
Czemu tak to nazwales,nikt z nas za takiego sie nie uwarza,wiec STFU...

taaa ?

g2 juz dawno umarlo,hymmm nawet sie nie narodzilo

nie narodziło się bo nikt nie zrobił turnieju kiedy Halo 2 w PL było najbardziej popularne. Zamiast siedzieć i cwaniakować na temat h1 > h2, moglibyście się wielkie elity ruszyć i zrobić coś dla sceny. Zapytasz czemu jak nic nie zrobię - odpowiem - wole zostawić to ludziom z większym doświadczeniem którzy zorganizowali już nie jeden turniej. Zresztą i tak większość mówiących że H2 ssie zagrywało (zagrywa ?) się na livie

nawet w h1 nikomu sie nie chce

może to n00bowskie gadanie ale po co robić skoro wszystko jest już z góry wiadome.

to czemu w h2 ma sie chciec

nie właśnie kur,wa, komu ma się chcieć coś zrobić skoro jak wejdzie na forum o Halo i czyta jakieś wyssane z palca bzdury, że wystarczy tylko nacisnąć spust i już się wygrywa. Nie wiem po co tak piszecie skoro dobrze wiecie że nie jest tak zle. Już kiedyś pisałem że może nie którzy stawiają sobie za punkt honoru zbluzgać halo 2, teraz wiem że to poprostu przez głupote.

Wiesz,jakos sie nie da ninja.gif ,odp wyzej ^^, "BO NIE MA WARUNKOW"

http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=48787&st=0 w000000000000000000000000t ?! O__O
_Bobek_
taaa ?

No

nie narodziło się bo nikt nie zrobił turnieju kiedy Halo 2 w PL było najbardziej popularne. Zamiast siedzieć i cwaniakować na temat h1 > h2, moglibyście się wielkie elity ruszyć i zrobić coś dla sceny. Zapytasz czemu jak nic nie zrobię - odpowiem - wole zostawić to ludziom z większym doświadczeniem którzy zorganizowali już nie jeden turniej. Zresztą i tak większość mówiących że H2 ssie zagrywało (zagrywa ?) się na livie

Czy ja komus bronie?Widocznie nikomu sie nie chce?Chyba nie bede sie nikogo prosil,zeby zrobil m000l,jak bedzie to przyjade proste?

nie właśnie kur,wa, komu ma się chcieć coś zrobić skoro jak wejdzie na forum o Halo i czyta jakieś wyssane z palca bzdury

No wlasnie?bo to temat "blu,z,go,wn,ica" ?Kazdy ma prawo do wlasnego zdania...

że wystarczy tylko nacisnąć spust i już się wygrywa. Nie wiem po co tak piszecie skoro dobrze wiecie że nie jest tak zle. Już kiedyś pisałem że może nie którzy stawiają sobie za punkt honoru zbluzgać halo 2, teraz wiem że to poprostu przez głupote.

Nikt nigdy tego nie powiedzial tak doslownie i tak nie jest,chodzi tylko o to ze g2 nie dorasta do piet jesli chodzi o skill,czyt aim itp,nigdy nie napisalem ,ze nie jest skillowa...

arrow.gif

Wiesz,jakos sie nie da ninja.gif ,odp wyzej ^^, "BO NIE MA WARUNKOW"

Wojtek,znowu nie zrozumiales wink.gif ,chodzi o lany domowe,swoje,nie ze ktos sobie zrobi jakiegos lana,raz na rok.
Wojtass
Nikt nigdy tego nie powiedzial tak doslownie i tak nie jest,chodzi tylko o to ze g2 nie dorasta do piet jesli chodzi o skill,czyt aim itp,nigdy nie napisalem ,ze nie jest skillowa...

ale można to wywnioskować z wypowiedzi. Rozumiesz, jawne przesadzanie. Może kiedyś, za pierwszym razem, było to smieszne ew dawało do myślenia, ale ile kurwa można ? Nie którzy tak często piszą takie bzdury, że chyba naprawde tak myslą ;/

Wojtek,znowu nie zrozumiales wink.gif,chodzi o lany domowe,swoje,nie ze ktos sobie zrobi jakiegos lana,raz na rok.

Ale Robercie, po co komu lany domowe w H2 skoro online nadaje się wyśmienicie do grania.
_Bobek_
Ale Robercie, po co komu lany domowe w H2 skoro online nadaje się wyśmienicie do grania.

No roznica hosta wink.gif,grajcie sobie online dalej wink.gif.Lan>Online ^^
Wojtass
No roznica hosta wink.gif,grajcie sobie online dalej wink.gif.Lan>Online ^^

Jeśli gra się na dobrym Polskim hoście to różnica nie jest aż tak duża żeby taszczyć TV i grać w domu.
Pozatym w Halo 1 na Lanie jest nawet przewaga hosta nad joinem ohmy.gif
_Bobek_
Jeśli gra się na dobrym Polskim hoście to różnica nie jest aż tak duża żeby taszczyć TV i grać w domu.
Pozatym w Halo 1 na Lanie jest nawet przewaga hosta nad joinem ohmy.gif

A widzisz,zagrajmy w g2 na lanie nie bedzie zadnego delayu ;O,tylko jak? xF ....wink.gif,zagracie sobie w Wawie bez zadnego delayu wink.gif...Raz na rok XD
Wojtass
raz na rok bez opóźnień - miliony razy w roku z minimalnym delayem.
Dziwne Bobek że śmiejesz się z online w Halo 2, może trzeba Ci przypomnieć jak jest w h1 ?
_Bobek_
QUOTE(Wojtass @ 6 02 2007, 12:16) *

Dziwne Bobek że śmiejesz się z online w Halo 2, może trzeba Ci przypomnieć jak jest w h1 ?

Aqrat mam tego farta,ze gram przynajmniej raz na tydzien wub.gif cool.gif
Wojtass
no to skoro wszyscy doskonale wiemy jak jest to po co ta dyskusja ? wiadomo że pod względem technicznym multi w H2 jest lepszy (mniejszy lag, mniejsze opóźnienia itd) .
_Bobek_
no to skoro wszyscy doskonale wiemy jak jest to po co ta dyskusja ?

Taki topic wink.gif...

wiadomo że pod względem technicznym multi w H2 jest lepszy (mniejszy lag, mniejsze opóźnienia itd) .

Tylko technicznym,bo jest grą nowszą,dlatego... wink.gif
Maiden
A mnie oba Halo już zdeka znudziły xD
Wole COD3 i BF2 xD
B0CZEK
QUOTE(Jezus_PL @ 6 02 2007, 00:58) *

Flash przecież k....a każdy wie że g1 jest lepsze od halo 2 nie musisz tego opisywać w każdym poscie bo to się nudne robi ..... połowa polski wie ze halo 1 zjada halo 2

tu się zgodzę flush przesadza nonie.gif (Andrzej nie bij ninja.gif )

-Przez was pseudo prosów ludzie się zniechęcili do halo 2 i to wy żeście rozp.....olili cały system który tak budowaliście jeszcze za czasów halo 1 (chodzi mi tu o turnieje i zloty, lany)

lol czyli co? ludzie maja się zmuszac do tego żeby grac h2 ?? bo bez nich nie będzie turnieji i tej śmiesznej para-sceny ?; O Czy na to jest jakiś przepis że turnieje maja organizowac Molo, Flash czy Fil ?? Przecież w Polsce nie ma dyktatury (jeszcze? laugh.gif ) i każdy może sobie zrobic turniej... wiec dlaczego o brak owych zjazdów w h2 obwiniasz jak to napisałeś 'pseudo prosów' ?? blink.gif

-Przez was nie ma żadnych dobrych nowych ludzi w halo 1 ( zamykacie się w swoich małych lanikach PDT ( [no może za wyjątkiem Fila bo jak sam twierdzi dzielnie werbuje nowych graczy z okolic bydgoszczy ale i tak nie jeździ na turnieje i lany]GLD nic nie robicie aby zwerbować nowe osoby,żeby scena jakoś dalej żyła )

A czy my do ch.uja wafla to jakiś pośredniak ? Co mam porozwieszac na mieście plakaty zapraszające na lana ? Czy może dac do gazety ogłoszenie "dam pograc w halo" closedeyes.gif

-To przez was nie ma turniejów w halo 2 ( tu chyba nie musze mówić ze teraz są możliwość żeby zrobić porządny turniej w halo 2 z (pipi)mi nagrodami ale po co jak to jest według was z(pipi)ana gra
)
No to skoro teraz są możliwości... to co stoi Ci na przeszkodzie żeby zrobic 'porządny turniej w halo 2'? blink.gif Czy bez GLD i PDT nie może się odbyc turniej ? laugh.gif

-To wasza wina ze halo arena jest taka żałosna i pusta ( przykład bluzgawica HALO Vs HALO2 10 stron o tym samym a jak ktoś się wypowie to należy go zjechać zgnieść )

Najprościej tak powiedziec... 70% społeczeństwa nie popiera Kaczyńskich i narzekają jak to bracia nie udolnie rządzą... ale jak były wybory to sie (pipi) nie chciało ruszyc żeby postawic X. Podobnie jest tu nie zrobiłeś nic żeby w PL h2 zaistniało wiec nie miej pretensji ze jest jak jest.. closedeyes.gif

Nawet napisałem do każdego podpunktu sprostowanie żeby uzny nie pisal swoich głupich postów które nic nie będą wnosić do tematu czy ty k....a czytać nie umiesz, jest napisane Halo 2 lan nie możesz tego przeżyć to sobie zrób lana w halo 1 i napisz o tym posta

A tu masz Jezus racje! ninja.gif Uzny mógłby niekiedy odpuścic sobie posta laugh.gif

A halo 2 nie jest takie złe założę się ze gdybyście normalnie, jak normalni ludzie z normalnego kraju potrafili przejść na halo 2 to byś flasz więcej zarobił i by ci się naprawdę opłacało

Ludzie w normalnym kraju mają wybór i skoro nie czują potrzeby lub nie mają chęci grac w h2 to nie graja... proste...

Halo 2 nie różni się tak znacząco od halo 1
w tych grach jedynie chodzi o to żeby objąć z góry ustalone pozycje (czyli zkampić się) i przy okazji zgarnąć fanty które są porozrzucane na mapie

Jedyną wspólną cechą tych gier jest nazwa... i to ze grasz MC... ninja.gif

I Flash słuchaj mnie ....ja już nie będę jeździł na turnieje nie będę płacil 15 czy tam 20 zł składkowego...... A wiesz dla czego bo nie będe płacił za to żeby tobie się opłacało, niektórzy robią to dla przyjemności ....czasem tak bywa

A ty myślisz ze flash gra w h1 dla pieniędzy ?? xD

I co do ds to problemem nie jest go zrobić ale trafić ds jest trudniejszy od 3 na 100%

tu jezus ma racje ninja.gif :$

To tyle laugh.gif

A mnie oba Halo już zdeka znudziły xD
Wole COD3 i BF2 xD

Też wole Cod3 ale tylko od h2 wink.gif
Julek kiedy postrzelamy razem do niemców ? wub.gif
Flaha
Hah nie bede duzo pisał bo bobek i boczek zrobili to za mnie napisze tylko ze nikt z nas nieuwaza sie za "prosow" a turnieje w halo i ogolnie halo nigdy mi sie nie opłacało jak narazie stracilem na tym lekko ponad 4 tys zł (oczywiscie juz wliczone to co na tym "zarobilem") nie chce grac w h2 i nie mialem nigdy zamiaru robic w nie turnieju bo nikt mi za to nie placi i dlaczego mam robic cos co mi sie niepodoba ? wiec nie gadajcie ze to my zniszczylismy scene O_o gdyby nie wyszło h2 to scena by nadal była i by sie rozrastała, poza tym tak wszyscy biegają ze niema turnieji itp. zrobcie cos k u r w a w koncu sami (turinej) i czasem moglibyscie docenic to co zrobilem/zrobilismy dla tej sceny bo jesli macie to gdzies to napiszcie...
Wojtass
wczoraj
QUOTE(ck_flash)
prawdopodobnie gdyby ta gra byla taka jak jest ale wyszła pod inna nazwa z zmienionymi postaciami glownymi i od innej firmy to bym w nia grał nawet teraz

dziś
nie chce grac w h2

hmmmm

QUOTE(boczek)
wiec dlaczego o brak owych zjazdów w h2 obwiniasz jak to napisałeś 'pseudo prosów' ??

nie właśnie kur,wa, komu ma się chcieć coś zrobić skoro jak wejdzie na forum o Halo i czyta jakieś wyssane z palca bzdury, że wystarczy tylko nacisnąć spust i już się wygrywa itd.

wub.gif
B0CZEK
A co ma piernik do wiatraka Wojtuś ?:$ Skoro wam się nie chce to po jaki grzyb jęczycie jacy to brzydcy są flash i inni bo nie ma turnieji h2 ?:$
Wojtass
Ależ Bartek ja wcale nie mówię że Flash brzydki jest tylko chodzi mi o to że wyolbrzymiacie wady Halo 2 a olewacie zalety tworząc fałszywy wizerunek tej gry smile.gif

Fakt faktem, zawsze w tym jest jakaś prawda ale sam przeczytaj -

-łatwiej się strzela w stosunku do Halo 1

-wystarczy nacisnąć spust a auto aim zrobi reszte

Już wiesz o co mi, tak dokładnie, chodzi (H) ?
<Oskarious>
QUOTE(Ck_Flash @ 6 02 2007, 15:01) *

nie gadajcie ze to my zniszczylismy scene O_o gdyby nie wyszło h2 to scena by nadal była i by sie rozrastała, (...) i czasem moglibyscie docenic to co zrobilem/zrobilismy dla tej sceny bo jesli macie to gdzies to napiszcie...

Niech mi ktos powie, ze Halo 2 nie jest powodem degradacji naszej sceny halo, to go... Werbalnie upomne lub cos, bo to fakt. (Podobnie jak ten, ze kupilem sobie z narzyczona wczoraj koszatniczke*, i jak otworzylem pudelko w aucie to mi uciekla do wnetrza klimatyzacji.)

p.s. Nie wiem czy mam jeszcze prawo upominac sie w kwestiach takich jak ta, bo dla mnie kurtyna juz opadla. Ale gdy tak stoje na tym ostatnim stopniu oddielajacym deski sceny od pustej widowni i slysze jak za kulisami takie maniany sie odpierd..a, to mnie skreca. I skrobiem mimo(po)wolnie.

*cos pomiedzy wiewiorka i chomikiem. Nazwalem ja Gandzia.
Soul
Gdy by Halo ntsc nie miało z(pipi)anego "ślinika" gry była by łatwiejsza do opanowania w jakimś stopniu .....Przez opóźnienia jest jak jest , różnic hosta to paranoja na maxa! ..tragedia dry.gif Randomowość double melee też jest dość irytująca dry.gif raz zabije ,raz nie.......Dilejz rakiety też jest Git happy.gif No i te melee w plecy które nie zabijają blink.gif dobra koniec. Halo ntsc jest świetną gra uwielbiam w nią grać , z Halo2 jest tak samo , wyszło na światło dzienne parę zaje......patentów , które są skillowe i to bardziej niż trójka czy doublemelee cool.gif Nawet Psycho powiedział że doubleshoty są dużo bardziej trudne do ogarnięcia w meczu niż trója z pistola....i tak jest bo gram w obie gry już jakiś czas..... ninja.gif Robienie DS w "powietrze" jest proste jak drut... ale do żywego celu już inaczej to wygląda ....Flaha chciał bym zobaczyć jak sobie radzisz z ds w prawdziwym meczu ninja.gif
Flaha
QUOTE(Soul @ 6 02 2007, 15:17) *

Gdy by Halo ntsc nie miało z(pipi)anego "ślinika" gry była by łatwiejsza do opanowania w jakimś stopniu .....Przez opóźnienia jest jak jest , różnic hosta to paranoja na maxa! ..tragedia dry.gif Randomowość double melee też jest dość irytująca dry.gif raz zabije ,raz nie.......Dilejz rakiety też jest Git happy.gif No i te melee w plecy które nie zabijają blink.gif dobra koniec. Halo ntsc jest świetną gra uwielbiam w nią grać , z Halo2 jest tak samo , wyszło na światło dzienne parę zaje......patentów , które są skillowe i to bardziej niż trójka czy doublemelee cool.gif Nawet Psycho powiedział że doubleshoty są dużo bardziej trudne do ogarnięcia w meczu niż trója z pistola....i tak jest bo gram w obie gry już jakiś czas..... ninja.gif Robienie DS w "powietrze" jest proste jak drut... ale do żywego celu już inaczej to wygląda ....Flaha chciał bym zobaczyć jak sobie radzisz z ds w prawdziwym meczu ninja.gif

Ostatnio (jakis 5 miechow temu) po 2 dniach gry na FFA zaczolem robic normalnie DS'y O_o i nieuwazam zeby były trudne w opanowaniu, z miecha bym pograł i bym bez problemu robił, tak jak kumpel ze stanow Thor, mowi ze nie jest dla niego trudno DS;s zrobic na początku jest sie trudno to przyzwyczaic to fakt ale jak wyczujesz o co chodzi to robisz automatycznie.
Zimol
h1 też śmiech..... he prawda boli ?

Gdybym cię nie znał priv to dałbym Ci za ten tekst góra 7lat crazy.gif

no i z tym sie nie zgodze, gdy patrzy sie jak gra karma lub inny pros ktory ma dorbze wycwiczone DS to dla nich to nie jest problemem zrobic

dokładnie a nie ktoś kto zasuwa w halo2 i w sumie niewiele z tego wynika, poza tym że regularnie sadza DS ścianom za przeciwnikiem (lub ich w ogóle nie używa by nie ginąć)... Nie mam racji!? Kto z was podniecających się trudnością DSa regularnie (tzn ok75%) zabija przy ich pomocy? A "pseudo-prosi" jak już w halo1 strzelają na czystej pozycji z pistola to 8/10 prób kończy się 3-4-5tką. A ile wy walicie DSów, no ile?

trójki są losowe

w zależności jaka jest odległość należy podnieść lub zniżyć celownik pistola, nie trafiasz Wojtku z pistola nie dlatego ze to jest losowe, po prostu nie masz dobrze ułożonego celownika na łbie lub ciele oponenta ninja.gif Proste...
Halo2 nie ma tu żadnej przewagi... zresztą, zachwalanie autoaima to tak jak przyznawanie się do własnej słabości... to tak jakbyś potwierdzał że nie jesteś na tyle rozwinięty żeby trafiać bez pomocy silnika ("To tak jak pisanie sprawdzianu ze ściągą laugh.gif " a wiesz kto lubi pisać ZAWSZE ze ściągą? Tłuki...).

A halo 2 nie jest takie złe założę się ze gdybyście normalnie, jak normalni ludzie z normalnego kraju

Ktoś przypomni temu panu że żyjemy w Polsce laugh.gif Zart oczywiście, bo się ktoś do tego przyczepi ;p

I Flash słuchaj mnie ....ja już nie będę jeździł na turnieje nie będę płacil 15 czy tam 20 zł składkowego...... A wiesz dla czego bo nie będe płacił za to żeby tobie się opłacało, niektórzy robią to dla przyjemności ....czasem tak bywa

Gdyby był turniej Halo2 to pojechałbym na niego i zapłaciłbym te 20zł żeby Tobie Jezusowi się opłacało... a halo2 bym se pograł tak o... zresztą dla mnie najcenniejsze, ważniejsze są atmosfera zawodów, rozmowy, wymiana poglądów live (wtedy wychodzi kto ma coś do powiedzenia - tu każde szeroko drze koparę jakby stworzył te dwie gry) nocne randki i przygody z innymi halo-freakami xD (no wojtek nie mów, że dla ciebie nie - bo to będzie kłamstwo happy.gif )

ale jak wszyscy wiedza zagrajcie w h1 na xbc

Na hui? Mam tu kumpli z którymi mogę śmiało smigać lan... zresztą... wolę grać z kimś kto wie na czym ta gra polega... Nie masz kolegów? tongue.gif

dlatego wiekszosc dobrych graczy przechodzi na h2....

Rozumiem że jak ty też przejdziesz na halo2 to już będziesz mógł napisać "Wszyscy" ninja.gif Wymień, chociaż 5 naprawdę dobrych w obie części lub jakiegoś "pseudo-prosa" super w halo1 który nagle przeskoczył na h2? słucham...

Zresztą i tak większość mówiących że H2 ssie zagrywało (zagrywa ?) się na livie

Bo nie ma nic innego do grania... zresztą teraz już raczej Halo2 rzadko zakręci się u Pawła lub Bartka w Xie bo jest GoW i COD3 (w hui grywalniejsze)

ale można to wywnioskować z wypowiedzi. Rozumiesz, jawne przesadzanie.

Wojtas, ty idziesz na prawnika czy co, że się każdego słowa czepiasz? biggrin.gif Daj spokój w tak ostrej dyskusji przejaskrawienia są na porządku dziennym. Przykład? Soul mówiący że Halo1 ma zj,ebany silnik, chociaż dzięki temu silnikowi nieraz gdy trafiał heada ze snipy to skakał na piętach z podniety... wink.gif

Wojtek, nie pjerdol, zawsze jest przewaga hosta... zawsze! Zwłaszcza cholerny BR! Z jednego końca mapy do drugiego zabić może tylko host! Rzadko takie coś może się zdarzyć joinowi...
I nie piszcie, jak te muły, że Halo1 ma beznadziejny online... bo jak wydano halo to nikt, nawet billu, nie myślał o tym żeby ta gra śmigała na serwerach przyszłego lajwa... więc to nie jest żaden argument...

Przez was pseudo prosów ludzie się zniechęcili do halo 2 i to wy żeście rozp.....olili cały system który tak budowaliście jeszcze za czasów halo 1 (chodzi mi tu o turnieje i zloty, lany)
Co wam takiego zrobiłem? Kurfa przepraszam nie chciałem... lol

-Przez was nie ma żadnych dobrych nowych ludzi w halo 1 ( zamykacie się w swoich małych lanikach PDT ( [no może za wyjątkiem Fila bo jak sam twierdzi dzielnie werbuje nowych graczy z okolic bydgoszczy ale i tak nie jeździ na turnieje i lany]GLD nic nie robicie aby zwerbować nowe osoby,żeby scena jakoś dalej żyła )

Kogo mamy werbować w 6tysięcznym miasteczku? I tak gdyby nam się chciało zrobić mega lan składający się tylko z miejscowych graczy to mielibyśmy największą wiarę z wszystkich miast polskich (nawet więcej niż Wawa czy Bdg) bo około 25-30 osob... a zresztą fakt że na ostatnim turnieju 4vs4 1sze miejsce zajął Bob, Uzny, a drugie Ja i Boczek, że o cotygodniowych lanach nie wspomnę, więc u kogo się coś dzieje to się dzieje closedeyes.gif

Ależ Bartek ja wcale nie mówię że Flash brzydki jest tylko chodzi mi o to że wyolbrzymiacie wady Halo 2 a olewacie zalety tworząc fałszywy wizerunek tej gry smile.gif

A moim zdaniem halo2 jest super, git i w ogóle full relaks i każdy kto w to gra jest trendy, cool i jazzy:D
No i co, Wojtek? Czy teraz halo2-gracze są szczęśliwi? Bo nie widzę żeby z taką moją opinią nagle pojawiały się jak grzyby po deszczu, turnieje halo2 xD

różnic hosta to paranoja na maxa! ..tragedia

Przesada, nie umiesz lekko w prawo/lewo przesunąć celownika, to już się wyrabia z czasem... my nawet już o tym nie myślimy... zresztą ja osobiście, nawet dobieram inne zestawy broni, decyduje się na inne ustawienia, pozycje na joinie... Umiem grać tak że wiem co robić żeby ten join był niezauważalny, a dla niedowiarków... na takim Hang em High shoty z pistola mają przewagę na joinie bo nie wymagają tak dużej dokładności... ale to już trzeba wiedzieć, a nie smucić... smile.gif

Randomowość double melee też jest dość irytująca dry.gif raz zabije ,raz nie.......Dilejz rakiety też jest Git

randomowość double melee? rolleyes.gif Jakbyś robił więcej double melee na rozpędzie, pełnej prędkości to byś wiedział że nie ma takiego czegoś jak wspomniana powyżej "randomowość" Dilej rakiety? ohoho akurat tu lajwowe halo2 bije "jedynkę" na głowę biggrin.gif zły przykład...

dobra na razie tyle;) zobacze później czy mnie coś oświeci...;P
Maiden
Julek kiedy postrzelamy razem do niemców ?

Kiedy chcesz cool.gif

Fajnie się kłócicie. Tylko o co? Halo 1 jest z(pipi)ane - to fakt.
Ale lepsze od Halo 2. To też fakt. I tyle xD

Muza fajna
Jezus_PL
przepraszam do kasacji

śmierdzący wojtASS wkradł mi się na konto
przepraszam wszystkich za zamieszanie i za śmiecenie na forum
Raptor
QUOTE(Jezus_PL @ 7 02 2007, 01:30) *

raptor kasuj bo piajny wojtek pisał i przepraszam ;*

Wiesz, ze jak sie zaden post pod twoim nie pojawil to go mozesz sam kasowac? Rowniez pamietaj, ze kazdy user odpowiada za swoje konto (nie wazne kto, nie wazne w jakim stanie) ;P. A, ze sie postow troszke nazbieralo (linki do porno stron i bluzganie)... .

Co do martwej sceny itp. po co ruszac jak sa tylko takie klutnie? Halo3 wyjdzie to i pogadamy na nowo o jej rozruszaniu na pozadnie cool.gif.

A ty uzien nie spamuj bo cie pacne i mnie bedzies spamowal 'ale cham, jak mogles' itp. ! tongue.gif
Uzny
jak mogles mi zabronic spamowac, cham!

Kurde mialem szczelic komenta ale nie ma weny cos, jutro, tzn dzis.
Soul
Zimol ninja.gif Gram już jakiś czas w tą grę.....i he ja wiem swoje a Ty swoje dla mnie DM powinno równać się instant killa coś jak BXR, niestety tak nie jest choć czasami he DM zabija i to jak potrafi nawet zdjąć całego OS-a cool.gif I z takim przypadkiem się spotkałem . He a powiedz mi ,co mam zrobić jak wybuchnie mi granat pod nogami , a ja w tym momencie zaczynam strzelać. A naboje z pistola lecą chu.... ninja.gif wie gdzie tongue.gif Celownik na typie a na boje na ścianie sad.gif GLD PRO Zimol weno powiedz mi jak sobie z tym radzicie , na pewno macie na to jakiś myk ninja.gif He chce strzelać w głowę , a nie przed.....nie takie jest założenie gier FPP biggrin.gif a o rakiecie nic mi nawet nie mów..... dry.gif Flaha chciał bym to zobaczyć tak czy siak ninja.gif jestem ciekaw.....
Zimol
Napisze Ci później, dopiero posta przeczytałem a jestem na infie i właśnie sobie czytam forum na sprawdzianie xD!!! buziaczki moje halo1 i halo2 misie:*

laugh.gif
Flaha
QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 07:44) *

Zimol ninja.gif Gram już jakiś czas w tą grę.....i he ja wiem swoje a Ty swoje dla mnie DM powinno równać się instant killa coś jak BXR, niestety tak nie jest choć czasami he DM zabija i to jak potrafi nawet zdjąć całego OS-a cool.gif I z takim przypadkiem się spotkałem . He a powiedz mi ,co mam zrobić jak wybuchnie mi granat pod nogami , a ja w tym momencie zaczynam strzelać. A naboje z pistola lecą chu.... ninja.gif wie gdzie tongue.gif Celownik na typie a na boje na ścianie sad.gif GLD PRO Zimol weno powiedz mi jak sobie z tym radzicie , na pewno macie na to jakiś myk ninja.gif He chce strzelać w głowę , a nie przed.....nie takie jest założenie gier FPP biggrin.gif a o rakiecie nic mi nawet nie mów..... dry.gif Flaha chciał bym to zobaczyć tak czy siak ninja.gif jestem ciekaw.....

"GLD PRO Zimol" Ty szydzisz ? Aha i nie bede specjalnie grał w g2 po to zeby ci cos udowodnic wacko.gif mam 100 innych ciekawszych spraw na glowie ...
<Oskarious>
QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 08:44) *

powiedz mi ,co mam zrobić jak wybuchnie mi granat pod nogami , a ja w tym momencie zaczynam strzelać. A naboje z pistola lecą chu.... ninja.gif wie gdzie tongue.gif Celownik na typie a na boje na ścianie sad.gif GLD PRO Zimol weno powiedz mi jak sobie z tym radzicie , na pewno macie na to jakiś myk ninja.gif

IMO wewnatrz x-kloca gejts schowal Enigme, ktora w krytycznych momentach koduje tor lotu pociskow, tak aby tylko najwieksze prosy z tranzystorami zamiast musguff (zimol ninja.gif ) mogly go odkodowac i wykorzystac na swoja korzysc.

Ja naprzyklad wiem ze mam potencjal, bo raz mi sie przysnilo, ze zasadzilem trojke w momencie oberwania od buly... Musze teraz potrenowac nad pobudzeniem paru tranzystorow na jawie i bedzie git...

Soul, a twoim zdaniem chwilowa utrata celnosci po eksplozji granatu, jest czyms nie zrozumialym?
laugh.gif
Soul
He jak by mój celownik od pistol był skierowany na ścianę to może i bym to zrozumiał , no ale sorry celownik gdzie indziej a kule gdzie indziej....jak to zrozumieć?! to Twoim zdaniem jest normalne ninja.gif

Flaha i super , twoja sprawa.....graj sobie w g1 tongue.gif Nie szydze tylko sobie jaja robie ninja.gif ale widze ze ty moment do głowy wziąłeś blush.gif
Flaha
QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 11:52) *

He jak by mój celownik od pistol był skierowany na ścianę to może i bym to zrozumiał , no ale sorry celownik gdzie indziej a kule gdzie indziej....jak to zrozumieć?! to Twoim zdaniem jest normalne ninja.gif

Flaha i super , twoja sprawa.....graj sobie w g1 tongue.gif Nie szydze tylko sobie jaja robie ninja.gif ale widze ze ty moment do głowy wziąłeś blush.gif

jaja a co w tym smiesznego ? czy ktos z nas uwarza sie za prosa ?
_Bobek_

Bardziej skillowe ;P....Musisz umiec panowac nad taka bronia jak pistol wink.gif...Widocznie nie umiesz wink.gif...

Ty chyba nie znasz jezyka polskiego, bo co chwile te same orty yebjesh... happy.gif
B0CZEK

DM powinno równać się instant killa coś jak BXR,

Jak przed DM strzelisz do przeciwnika z pistola to 'umrzy' cool.gif

niestety tak nie jest choć czasami he DM zabija i to jak potrafi nawet zdjąć całego OS-a

to raczej nie DM tylko po prostu trafiłeś przeciwnika w plecy...
ninja.gif

He a powiedz mi ,co mam zrobić jak wybuchnie mi granat pod nogami , a ja w tym momencie zaczynam strzelać. A naboje z pistola lecą chu.... ninja.gif wie gdzie tongue.gif Celownik na typie a na boje na ścianie sad.gif

ja bym to nazwał czymś normalnym... po wybuchu tracisz na chwile celnośc... wiesz taki wstrząs ohmy.gif laugh.gif widocznie MC jest zbytnim n00bem żeby strzelac celnie kiedy mu coś chce urwac noge huh.gif

GLD PRO Zimol weno powiedz mi jak sobie z tym radzicie

Normalnie... po prostu nie strzela wtedy xD i przeczekuje ta sekunde ninja.gif (h4x0r z mola laugh.gif )

He chce strzelać w głowę , a nie przed.....nie takie jest założenie gier FPP biggrin.gif

a w strzelaniu w głowe moze Ci pomóc tylko twój prawy kciuk laugh.gif

a o rakiecie nic mi nawet nie mów.....

No rakieta jest naprawdę dziwna wacko.gif
Zimol

Gram już jakiś czas w tą grę.....i he ja wiem swoje a Ty swoje dla mnie DM powinno równać się instant killa coś jak BXR, niestety tak nie jest choć czasami he DM

No to że dla ciebie DM powinien równac się instant kill, to nie znaczy że dla Bungie musi laugh.gif Niestety nikt nie brał pod uwagę tego, że gracz z miasta w którym produkuje się najlepsze na świecie zupki chińskie (klient nasz paaaaaaaan ninja.gif ) będzie akceptował tylko "dable" które zabijają o tak (w sumie to "dabli" nikt nie przewidzywał;P ani w g1 i g2;P) Skoro życzysz sobie aby stał się twym mentorem to dobrze, strzeż się Molo przemówi ninja.gif
Zacznijmy od tego że double melee z "jedynki" różnią się tym od odpowiednika z Halo2, że w halo2 melee przy nawet najmniejszym ruchu w h2 są jakby "dosuwane" czyli zawsze rozpędzone... dlatego sprawa jest prosta... dwa melee poruszając się - koleś leży. Natomiast w Halo1 posadzenie killowego DM wymaga posadzenia ciosu:
a)na pełnej prędkości, ew. spadając.
b)animacja musi byc jak najszybsza... wymagany jest jak najlepszy timing
Już pomijam sytuacje kiedy walisz DM kolesiowi który nie ma full health... A brak właśnie healtha powoduje że gracze w h2 nie muszą dbac o to by po każdej wymianie ognia odnowic częśc utraconej energii.
A melee które zabijają prz OSie to albo melee w plecy lub taki after death frag... coś jak atak rozpaczy, kamikaze... na montage ogrów Saiyan taki zrobił...
Uff... dobra dzwonek... wyjdzie z sali i nie zapomnijcie odrobic lekcji ninja.gif

I z takim przypadkiem się spotkałem . He a powiedz mi ,co mam zrobić jak wybuchnie mi granat pod nogami , a ja w tym momencie zaczynam strzelać. A naboje z pistola lecą chu.... ninja.gif wie gdzie tongue.gif Celownik na typie a na boje na ścianie sad.gif

zalezy jak blisko dostaniesz tego granata... jak dajesz sobie każdą wyrzuconą bułę wsadzic w odbyt to sie nie dziw że Czifu nie trafia, mnie też by skręciło, nie myślałbym o aimie wink.gif
Tak jak to Boczek napisał... coś w rodzaju wstrząsu... taki element realizmu w futurystycznym FPP...

He chce strzelać w głowę , a nie przed.....nie takie jest założenie gier FPP biggrin.gif

Ale oczywiscie nie bierzesz pod uwagę tego że kula też musi trochę leciec... celowanie z wyprzedzeniem jest jak najbardziej sensowne... nawet w kampanii do Elitów się strzela ze snipy z daleka z wyprzedzeniem nonie.gif

QUOTE(<Oskarious> @ 7 02 2007, 11:45) *

IMO wewnatrz x-kloca gejts schowal Enigme, ktora w krytycznych momentach koduje tor lotu pociskow, tak aby tylko najwieksze prosy z tranzystorami zamiast musguff (zimol ninja.gif ) mogly go odkodowac i wykorzystac na swoja korzysc.

Kurfa Oskar, ty to normalnie jak baba... powiedziec ci coś to od razu wszystkim rozgadasz... mad.gif Morda na przyszłośc xD

Ja naprzyklad wiem ze mam potencjal, bo raz mi sie przysnilo, ze zasadzilem trojke w momencie oberwania od buly... Musze teraz potrenowac nad pobudzeniem paru tranzystorow na jawie i bedzie git...

Jeszcze wysłuchasz parę moich wielce pouczających wykładów i będziesz umiał uruchomic wszystkie swoje tranzystory xD moj Patafianie tfu Padawanie.

Ja pjerdole... zrozum to że to jest bug z którym musisz się pogodzic, tak samo jak z dabel melem, DSem, XXY i masą innych pierdół z których sobie nawet nie dajemy sobie sprawy... Porównania bugów i gadanie na ich podstawie która gra jest lepsza jest rotfl lmao bo ich nie powinno byc.
Za to w Halo2 nigdy przy sytuacji 2vs1 (gdy gracze są na jednym poziomie) na BR ten osamotniony nie zrobi double killa chocby nie wiadomo jakby kucał, skakał, blablabla... i to jest niedobre... a wszystkiemu w tej sytuacji winien jest auto aim ninja.gif Papatki wy moje Power Rangers of Halo2... laugh.gif
Soul
Power Rangers of Halo2... Skąd Ty wziąłeś sobie to Rangers ?! Chyba masz problemy z oczami ninja.gif a co do waszych wypowiedzi to już nie chce mi się zwami kłócić,dyskutować bo to i tak niema sensu biggrin.gif pozdro Halo Freaky wink.gif
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 19:04) *

Power Rangers of Halo2... Skąd Ty wziąłeś sobie to Rangers ?! Chyba masz problemy z oczami ninja.gif a co do waszych wypowiedzi to już nie chce mi się zwami kłócić,dyskutować bo to i tak niema sensu biggrin.gif pozdro Halo Freaky wink.gif

Bo prawda boli wink.gif...Jakim jestes wojownikiem?Masz Smokozorda, czy moze Chifozorda? ohmy.gif
Btw. Kto jest waszym zordonem ohmy.gif ?
Soul
Ta prawda boli ze g1 jest bardziej zje..... niż kiedyś przypuszczałem . Wy swoje ja swoje , te wasze tłumaczenia tylko Zimol był wstanie napisać że to bug i bzdura gry , a nie że MS na granacie nie umie strzelać ninja.gif

Mam Bobkamamezorda ninja.gif huh.gif czad ! biggrin.gif
Flaha
QUOTE(-<Bobek>- @ 7 02 2007, 19:17) *

QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 19:04) *

Bo prawda boli wink.gif...Jakim jestes wojownikiem?Masz Smokozorda, czy moze Chifozorda? ohmy.gif
Btw. Kto jest waszym zordonem ohmy.gif ?
Pewnie marti xD
_Bobek_
QUOTE(Soul @ 7 02 2007, 19:22) *

Ta prawda boli ze g1 jest bardziej zje..... niż kiedyś przypuszczałem . Wy swoje ja swoje , te wasze tłumaczenia tylko Zimol był wstanie napisać że to bug i bzdura gry , a nie że MS na granacie nie umie strzelać ninja.gif

Ojj boli XD....

Mam Bobkamamezorda ninja.gif huh.gif czad ! biggrin.gif

Pokazesz mi go ? ninja.gif

Bo myslalem, ze to SołllTataZord o_O biggrin.gif cool.gif
Maiden
A się wtrące. Do Kietrzan i Flahy:

-Halo silnik ma z(pipi)4ny po maksie. To nie podlega absolutnie żadnej dyskucji. I głęboko wątpie by zamiarem Bungie była obecność takiego 2 mela w finalnej wersji gry czyli tej w którą gramy.

A teraz moja refleksja na temat Halo.

Dokładnie 2 dni temu odpaliłem sobie Halo na splicie z Bananem ( cool.gif ). Do czego zmierzam. Choć był to PAL to ta gra koorewsko się zestarzała.
Nie czeprałem z gry radochy. Nudziła nas.
Chociaż nie. Nudziła to za mocne słowo. Ale na pewno dawała mniej frajdy niż kiedyś.

Po prostu czas robi swoje to nieuniknione. Na dzień dziesiejszy wyżej od Halo stawiam sobie BF2 na X360 (o G2 już nie wpsominając).
Tu po prostu oprócz skilla polegającego na strzelaniu niezbędne jest perfekcyjne zgranie i umiejetnie dobrana taktyka i komunikacja.

Oczywiście to wszystko obecne jest w Halo ale zapewniam was że nie w tej formie i przedewszystkim na inną skale. Taki Uzny grając w BF2 bez umiejetnie dobranej taktyki sam by meczu nie wygrał. (Oczywiście jeżeli grałby z ludzmi grającymi na poziomie).

Czekam na Halo 3 ale bez większego entuzjazmu. Czar każdej serii prędzej czy pózniej pryska.
B0CZEK
Juluś... dabel mel jest takim samym bugiem jak dabel szot :$
Flaha
QUOTE(Maiden @ 7 02 2007, 19:39) *

A się wtrące. Do Kietrzan i Flahy:

-Halo silnik ma z(pipi)4ny po maksie. To nie podlega absolutnie żadnej dyskucji. I głęboko wątpie by zamiarem Bungie była obecność takiego 2 mela w finalnej wersji gry czyli tej w którą gramy.

A teraz moja refleksja na temat Halo.

Dokładnie 2 dni temu odpaliłem sobie Halo na splicie z Bananem ( cool.gif ). Do czego zmierzam. Choć był to PAL to ta gra koorewsko się zestarzała.
Nie czeprałem z gry radochy. Nudziła nas.
Chociaż nie. Nudziła to za mocne słowo. Ale na pewno dawała mniej frajdy niż kiedyś.

Po prostu czas robi swoje to nieuniknione. Na dzień dziesiejszy wyżej od Halo stawiam sobie BF2 na X360 (o G2 już nie wpsominając).
Tu po prostu oprócz skilla polegającego na strzelaniu niezbędne jest perfekcyjne zgranie i umiejetnie dobrana taktyka i komunikacja.

Oczywiście to wszystko obecne jest w Halo ale zapewniam was że nie w tej formie i przedewszystkim na inną skale. Taki Uzny grając w BF2 bez umiejetnie dobranej taktyki sam by meczu nie wygrał. (Oczywiście jeżeli grałby z ludzmi grającymi na poziomie).

Czekam na Halo 3 ale bez większego entuzjazmu. Czar każdej serii prędzej czy pózniej pryska.
BF2 a co to ohmy.gif
_Bobek_
Battlefield 2
Maiden
Zresztą. Czegoś tu nie rozumiem.

Flaha, gdy małpa napisał o "PRO GLD Zimolu" ( ;* ) zagrzałeś się że wejdziesz na G2 żeby mu udowodnić że ownujesz.

Mi się wydaje że tak do sprawy podchdzić nie można. Skill w grze w dużej mierze wynika z treningu.
Nie jest się najlepszym w "strzelanki"...

Prosty przykład. To że Uzny mnie ( i każdego biggrin.gif ) rozwali w H1 nie znaczy że mnie rozwali w Perfect Dark Zero. A tam przecierz autoima de facto nie ma.

Choć Halo to seria więc można na to patrzeć inaczej. Wręcz trzeba.
Flaha
QUOTE(Maiden @ 7 02 2007, 22:08) *

Flaha, gdy małpa napisał o "PRO GLD Zimolu" ( ;* ) zagrzałeś się że wejdziesz na G2 żeby mu udowodnić że ownujesz.

napisalem ze nie bede gral w g2 zeby mu cos udowadniac czytaj ze zrozumieniem
JuanMag
Zamknijcie mordy nooby, bo pi,erdolicie i p,ierdolicie, niech kazdy gra w to co chce ja gram w H2 i ssac sie
CichyGrzmot
QUOTE(Maiden @ 7 02 2007, 22:08) *

Mi się wydaje że tak do sprawy podchdzić nie można. Skill w grze w dużej mierze wynika z treningu.
Nie jest się najlepszym w "strzelanki"...

Prosty przykład. To że Uzny mnie ( i każdego biggrin.gif ) rozwali w H1 nie znaczy że mnie rozwali w Perfect Dark Zero. A tam przecierz autoima de facto nie ma.

Choć Halo to seria więc można na to patrzeć inaczej. Wręcz trzeba.

Tak, tylko jezeli zagralibyscie w jakiegoś fpp, w którego nie graliście obydwoje, to jestem pewny ze Uzny by Cie zlał ;p
JuanMag
a Ty w tym Uznym zakochales sie czy co ?? , ze ciagle tak mu lizesz. moze jakims Twoim Hero jest, zastanow sie nad tym co Ty wogole piszesz ....

Uzny GOOD , on nie musi grac zeby wygrywac z kims , smieszny jestes ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.