Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Punisher
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
Lipa
Premiera już w marcu, a tu nikt nic nie pisze o tej grze. Gra bardzo brutalna icon_twisted.gif Można zamawiać już preordery w Ultimie - Ultima
..::XMANiAK::..
w dziale XBOX napisalem wrazenia po zagraniu w DEMO

jak dla mnie 9/10
Lipa
Ja pisze o wersji na PS2 :wink:
SIKI
No ja gre na pewno kupie ...
Szykuje się brudna, krwawa i dopra strzelanina TPP, czyli takie jakie lubie najbardziej ;]
Lipa
Ja niestety nie kupię :cry: W marcu pełno dobrych gier wychodzi ... Tekken 5, MGS 3 icon_twisted.gif
palo
Nie wiem, czy rajcuje mnie wpychanie komuś spluwy do gęby albo podtapianie, chociaż z drugiej strony w Rise To Honor sprawialo to frajdę, jak głowę przeciwnika wkładałem do zlewu :wink: Musiałbym najpierw zagrać, bo tak w ciemno, tylko po obejrzeniu filmików ciężko mi powiedzieć...
Lipa
Dajcie jakieś fajne screeny i trailery z gry.
palo

rusz dupe i sobie poszukaj icon_twisted.gif
shady
ja grałem w demo na PC i fajne..(niestety demo jest troche ocenzurowane np.gdy wkladasz gościowi głowe do pirań jest cenzura...
gun test też niema) jednak mimo to mi się gra podoba

google.com

@shady-ta cenzura to czarnobialy ekran [podobnie jak w Kill Bill V1]?? bo taka jest na X
shady

google.com

@shady-ta cenzura to czarnobialy ekran [podobnie jak w Kill Bill V1]?? bo taka jest na X

NIE , ten czrano/biały ekran podobno niejest cenzurą. Ja mam demo NA PC i "gun test" po prostu sie nieda wcisnąć, a gdzy wkładasz gościowi głowe do bajorka z piraniami jest czarny ekran( słuchać rózne odgłosy)
, a po chwili w bajorku sa jakieś flaki i pełno krwi( mi sie jeszcze wydawalo że piranie są po "obiedzie" grubsze" laugh.gif ).
chester1982
Od 2 dni mam pełną wersje Punisher-a na PS2 no i np gdy strzelamy z shotguna do kolesia to nieraz głowa, ręka itp rozpryskują mu sie na kawałki i cenzury niema. Lecz gdy już robimy specialny kill lub specialne zastraszanie (czy jak to tam jest) i kolesia wrzócamy do piranii lub do pieca to obraz robi się czarno-biały i nieraz kamera niepokazuje co się dzieje z ofiarą. Ale gra i tak jest dobra :wink:
Sarge
Ja szczerze mówiąc nie widzę w tym tytule niczego wielkiego. Obawiam się, że to będzie coś na styl Manhunta - po prostu produkt bazujący tylko na przemocy i właściwie tylko dzięki temu zdobywający popularność :| ...
dante2003
A czy komiks nie bazuje na przemocy? Kim byłby Punisher gdyby kogoś nie "ukarał" icon_twisted.gif ?
2razyjot
Obawiam się, że to będzie coś na styl Manhunta - po prostu produkt bazujący tylko na przemocy i właściwie tylko dzięki temu zdobywający popularność :| ...

Przy "Manhuncie" spedzilem dlugie godziny przechodzac po kilka razy gre na wszystkich poziomach trudnosci i plawiac sie z zacieszona morda w kadzi krwi, ktora napelnia ten tytul. I wiesz co? Bawilem sie doskonale za kazdym razem - po prostu dorosla pozycja, dla wielbicieli apokaliptycznego klimatu ... Upadek ludzkich wartosci, koncowe stadium do ktorego moga posunac sie ludki opracowujacy reality show, ponura, alegoryczna wizja (ironia?) ...

Na "Punishera" czekam mocno! Powod? Uwielbiam komixy z "Pogromca", lubie ich klimat i Frank Castle ... ma cos z prawdziwego czlowieka, poza tym, ze zagalopowal sie o jakies kilkaset odcinkow i wciaz potrafi napusc krwi swiatu przestepczemu. Bedzie ostra jatka w klimacie, ktorym chce sie zachlystnac, poczuc krople krwi na kevlarowej kamizelce z wymalowana trupia czacha i podtopic Kingpina w akwarium z piraniami (a co?) ... i na to czekam. icon_twisted.gif
Patrycjusz
Czy obrabiał ktoś Punischera (The_Punisher_USA_PS2DVD-STRiKE) progsem NTSC2PAL.exe lub ps2_ntsc2pal_yfix.exe? Działa po konwersji?
SIKI
Wie ktoś może co jest wycięte z DVDripa ??
dmlakers

Ludzie nie bawcie sie w ripy :!: Pelna wersja zajmuje jedynie 1.6GB wiec sciagajcie FULL DVD biggrin.gif biggrin.gif
SIKI
no ściągnąłbym jakbym mial nagryware DVD -_-
Wiesz ci jest wycięte ??
no ściągnąłbym jakbym mial nagryware DVD -_-  
Wiesz ci jest wycięte ??

jak zwykle w ripach sa wycianane filmy, nizsza jakosc dzwieku/muzy i to sie w tedy miesci na CD

na X jest spacialny hack dzieki ktoremu niema czarnobialgo ekranu, widzimy co sie dzieje z ofiara, zwieksza brutalnosc, dodaje krew w przesluchaniu gry walimy piescia w goscia i dzieki temu gra sie staje naprawde brutalna, normalnie gra dla osob od 16+ lat confused.gif

pozatym gra jest i tak od 18 lat i dali cenzure confused.gif a moze bedzie specialne wydanie nieocenurowane smile.gif
np.

SIKI
no wiesz Xmaniak skoro full zajmuje 1,6 GB to mam nadzieje, że jest wycięta tylkom uza a filmy zostaną cool.gif
A jak gra mi sie spodoba a rip bedzie słaby to zakupie fulla cool.gif
vip77

CODE

Ripped voices, music and mostly of videos

Wystarczy troche poszukac.
Guts
To jak to wtedy jest z ta cenzura na PS2 , sa II wersje tej samej gry tyle ze jedna jest od 15 + a druga 21 + ?? Juz teraz widze ze ta gra to kolejna komercyjna sciema , juz widze monologi autorow na temat ''bylismy tak przerazeni naszym dzielem ze Az musielismy je ocenzurowac ... '' icon_evil.gif
''bylismy tak przerazeni naszym dzielem ze Az musielismy je ocenzurowac ... ''  :evil:

LOL, pewnie beda 2 wersje z cenzura i bez cenzury [limitowana edycja tongue.gif]

w zapowiedziach reklamowali gre jako najbrutalniejsza gra video [sof2 to gra dla dzieci]

pewnie cenzura jest taka sama na na X tyle ze z hackem mozna ja usuanac a na PS2 pewnie tez sie [na X edytowalo sie plik wykonawczy zmianialo sie wartosc z 0 na 1 i nie bylo juz B&W ekranu]
zobacz "forum" na GAMEFAQ w grze Punisher na X [moze tez pisza o tym tongue.gif]
dmlakers
Co wy z ta cenzura question.gif Ja w sobote zakupułem full gre na DVD wersja PS2 i nie mam zadnej cenzury biggrin.gif . Podczas przesluchiwania mam obraz w kolorze i wszystko dokladnie wrecz "ginekologicznie" widac (sprawdzane w akcjach z oknem, piraniami,piecem, pistoletem i innych icon_twisted.gif ). Wiec nie wiem co to cenzura w tej grze bo jej nie mam biggrin.gif biggrin.gif
Guts
Oto filmiki dla wszyskich tych co sie wachaja czy inwestowac w ta gre czy nie :
http://www.thefilebin.com/userfiles/Sandma...Woodchipper.wmv
http://www.thefilebin.com/userfiles/Sandma.../Crush%20em.wmv
http://www.thefilebin.com/userfiles/Sandma...fin%20Crush.wmv
http://www.thefilebin.com/userfiles/Sandma...g%20Tonight.wmv

Ja juz sie na ta giere napalilem icon_twisted.gif icon_twisted.gif , trza czekac na wersje UNCUT
Patrycjusz
Gra jak narazie jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Niezłe są akcje z przesłuchaniami no i wogóle pozytyw. Trochę jak Manhunt jadnak narazie nie dorasta mu do pięt.
widzie ze wiecej osob gra w ta gre niz na X tongue.gif, a oto moje pytanie do tych co przeszli gre, czy walczyliscie z Kingpinem?? bo jego zdjecie wisi na tablicy. Moze jak bedzie sie gralo na HARD to bedzie walka z nim lub w Punisher 2 tongue.gif
SIKI
widzie ze wiecej osob gra w ta gre niz na X tongue.gif, a oto moje pytanie do tych co przeszli gre, czy walczyliscie z Kingpinem?? bo jego zdjecie wisi na tablicy. Moze jak bedzie sie gralo na HARD to bedzie walka z nim lub w Punisher 2 tongue.gif

Wiesz możliwe, ze zassałes tą niemiecką wersje Punisher i dlatego byla cenzura i potrzebny byl hack ...
na X ja mam wydanie USA smile.gif [na ps2 nie mam smile.gif]
2razyjot
Beziol, _Mazzi_ - z dedykacja dla Was ... ;] Senti? Ty recenzowales demowke w PSX-E? Moze mala konfrontacja zdan? ;>

CODE
Duzo czytania ale chyba warto ... happy.gif

Nie wytrzymalismy z ziomusiem i wczoraj podczas wieczornego 'mitingu' przy piwie i konsoli wlaczylismy 'Punishera' ... Dodac trzeba, ze fanem przygod Franka jestem od dziecinstwa a i kolekcje komixow mam spora, co wiecej - serie ta cenie sobie po dzis dzien wiec i poprzeczke co do wymagan postawilem wysoko!

| The.Punisher.XBOX.USA-FULLDVD | fiRst lOOk | + ThePunisherCensorHackv2.0 |

Cholernie lubie wejscia z mocnym kopem w jaja, a jesli te kopy rozdaje masywny, piekielnie niebezpieczny madafaka (z charakterystyczna czaszka wymalowana na kevlarowej kamizelce) tym bardziej zacieszam morde! I takie tez wrazenie robi intro - ostra zadyma, powietrze geste od przelatujacych kul, dance macabre w rytmie, ktory wybija DJ kurek & splonka.

Ktos juz porownal growa krucjate Castle-a do 'Maxa Payne-a', bez kozery! Samo przedstawienie fabuly ma charakter retrospekcji, po ostrej zadymie 'Pun' oddaje sie w rece policji zas przesluchanie msciciela jest fabularna furtka do nowych poziomow. Rowniez ruchy bohatera wygladaja jakby zywcem wyjete z 'Maxa' jednak Frank biega nieco sztywniej (pozniej idzie sie przyzwyczaic i przestajesz zwracac uwage).

Pierwsze spotkanie z grafika jest jak najbardziej na plus. Intro wykonane bardzo starannie, plastycznie, z bardzo dobrym designem 'Puna' (wyglada jak spod olowka Sala Buscemy). Real-time'owe wstawki jak wyzej - dodatkowym atutem jest twarz i mimika pogromcy - to zwyczajnie chlodny, wyrafinowany ziomus, ktorego znam z komixu (i o to chodzi!). Rzut okiem na oprawe graficzna w samej grze i moj entuzjazm nieco opada. Z poczatku rozsypujace sie budynki i ulice (oszczedne tekstury) pozwalaja pomyslec, ze tworcy poszli na latwizne i zrobili gre na 'szybkensa'. Podobnie z postaciami i kolorystyka - szare, bure, nieczytelne, w dodatku strzelam w TV i nie wybucha tylko zostaje dziura - lodafak?

Jednak nie dalem sie zniechecic, zacisnalem zeby i poczalem isc dalej. Robi sie coraz ciekawiej, pierwsze wrazenie bylo mylne (to, co powodwalo u mnie lekka niechec - lokacje bez klimatu przepadaja bezpowrotnie, port i plywajacy rekin roxxx) ... System przesluchan dobrze sie sprawdza i mozna sie szatansko usmiechnac, hłehłe! Po wybraniu odpowiedniego sposobu (co powiesz na obicie mordy oprychom / odbiciu czyjejs twarzy w posadzce / podduszeniu?) musisz utrzymac wskaznik w stosownym polu, wtedy bandzior zaczyna 'spiewac' (czasem przy animacji wchodza flash-backi, fani komixu poczuja sie mile polechtani, heh). I tak, jak kazdego mozesz zabic / zabic szybko badz przesluchac tak zdaza sie czesto iz trafiasz na 'vip-ow' (czacha nad glowa), ktorych przesluchanie posunie w sposob latwiejszy fabule do przodu (ot nie bedziesz musial szukac wlacznika otwierajacy tajne przejscie). Pol biedy, ze mozesz wyciagnac z nich odpowiedzi w sposob konwencjonalny - tutaj pojawia sie motyw w klimatach 'Manhunta'. Co powiesz na postraszenie kolesia zrzuceniem z duzej wysokosci? Moze wolisz wsadzic ziomalowi leb pod wiertarke? Zelazny uchwyt nad akwarium z wegozem elektrycznym czy moze propozycja podkarmienia rekina plywajacego wesolo w porcie? Dodam jedynie, ze oprychy czesto staja sie pomocni a czasem ida nawet na uklad proponujac latwiejsze pokonanie przeszkod - czasem warto dac im szanse (chociaz wizja parszywej mordy przeciaganej przez smiglo wlaczonego wiatraka jest silna, ghyhy).

Bronie ciesza designem (w swojej bazie wypadowej mozesz wybrac stosowny arsenal, zobaczyc zapiski w dzieniku wojennym badz stuningowac mozliwosci 'Puna', kase zas dostajesz za wybijanie opponentow), a motyw z czesaniem z dwoch poteznych karabinow potrafi spowodowac niekontrolowany wybuch smiechu - MOC! Giwery dobrze brzmia, czynia adekwatne do kalibru spustoszenie a jak trafi sie slabsza 'klamka' zawsze mozna jakiegos ziomala wykozystac jako zywa tarcze!

W tle czesto przygrywa jakas operowa (?) muza, co nie mi nie do konca na reke. Wolalbym jakies ostre granie badz agresywny hiphop aczkolwiek klimat i bez tego potrafi byc gesty (skumacie przesluchania, gadki 'Punishera' i jego wywody - rodem z komixu, nawet subtitles pojawiaja sie w lewym gornym rogu w "prostokacie", heh) a zabawa konkretna ...

Pierwsze wrazenie? Z poczatku rzadkie, pozniej poczelo gestniec twozac smakowita mieszanke grywalnosci i miodu. Do tego znane z komixu 'gwiazdy', ostre slownictwo, interakcja (sypiace sie szklo tylko z drugiej strony czemu do licha nie moge rozwalic TV?) i poczucie, ze ... Licencja nie zostala zaprzepaszczona i Castle moze spokojnie siedziec w swojej chalupie i piec kielbasy razem z Micro (szkoda, ze nie uwzglednili go w grze - briefing w jego wykonaniu bylby ciekawy), hehehehe.

***** fiRsT lOOk: The Punisher *****

GRAFIKA: 8
MUZYKA: 6
MIODNOSC: 8+
FEELING: 8+

[Wujaszek JJ]
bartle
no po przeczytaniu widac ze gierka wporzadku:) screeny tez zachecaja do kupna, zapowiada sie miodzio gierka:)
YETI
Koledze ukonczenie gry zajeło około 10 godzin.
Stwierdził ze gra jest swietna i zabral sie za nia jeszcze raz.
W wekkend trzeba to sprawdzic.
Loto
to wreszcie wersja na ps2 ma cenzure??
2razyjot

Nie wiem, to byl first-look na xboxa, aczkolwiek z racji tego, ze nikt nie chwali sie wrazeniami z PS2 wrzucilem swoje zdanie, wszak roznice jakie sie moga pojawic to jedynie rozdzialka tekstur i wspomniana cenzura.

Na Xboxa powstal juz nieoficjalny 'patch' usuwajacy cenzure ...
Loto
no wiem ze wyszedl patch ale na ps2 raczej patcha nie zainstaluje. wszyscy chwala sie jakie wrazenia na xboxie ( jak w przypadku mercienaries) ale nikt nie podaje konkretnych informacji o wersji ps2.

no nic jak ktos ma wersje ps2 to niech cos skrobnie
chester1982

Tak na PS2 jest cenzura ( chyba że wyjdzie jakaś inna wersja i niebędzie)
Loto
i co jak jesr brutalna scenka to obraz robis sie czarny czy czarn-obialy?
chester1982
i co jak jesr brutalna scenka to obraz robis sie czarny czy czarn-obialy?

Obraz robi się czarno-biały i przy bardziej brutalnych akcjach kamera pokazuje tylko punishera.
2razyjot

Obraz robi się czarno-biały i przy bardziej brutalnych akcjach kamera pokazuje tylko punishera.

No to sorry chlopaki, ale montujcie sobie kogos z Boxem i patchem badz czekajcie na jakis crack-niety release na PS2 bo bez tych krwawych akcji klimat wiele straci ... 'Pun' wklada komus leb w wiatrak i kamera pokazuje tylko jego? Pfffffffff ... x[

Ponizej ciag dalszy wrazen z gry z werji Xbox ...

Z pewnoscia nie jest to tytul najwyzszych lotow, gra robi sie schematyczna i nie zaskakuje zroznicowana akcja (po takim "Mercenaries" i tamtejszych akcjach + interakcja ze sprzetami itp. poprzeczke postawilem wysoko). Tylko, ze ... Jakos to specjalnie nie przeszkadza. Jaja spuchly mi po kilkunastu minutach gry - skumalem system przesluchan, zaczalem od nowa na najwyzszym poziomie trudnosci i zrobilo sie CHOLERNIE POZYTYWNIE!

Opponenci bunkruja sie za scianami i elementami otoczenia, nawoluja ziomali a ci bynajmniej dlugo sie prosic nie daja. Zadymka jest sroga ... Wbitka do pokoju pelnego kolorowych przebierancow z Yakuzzy, kolesie nerwowo mierza z pukawek ... Za pozno - masz w lapskach 2 potezne karabiny, ktore potrafia nieszczesnikowi od.pi.er.do.lic konczyny w locie. Trzymasz 2 spusty, bestie pluja seria jadu a ty obmyslasz co dalej. Przebitka, lapiesz jakiegos krzyczacego pajaca za fraki, zaslaniasz sie i jedziesz dalej.

Szatanski usmiech towazyszy mi wciaz, bo jeszcze gierki nie skonczylem, delektuje sie i ... wkurzam gryzac kolejne filtry! Na 'hardzie' jest naprawde ciezko a walka z pewnym Rosyjskim jegomosciem, ktory ma zapedy do plonacych beczek zamienila sie w 3 godzinna batalie podczas ktorych wypity po kilku piwach zdazylem wytrzezwiec ze zlosci. x[

Levele z minuty na minute robia sie coraz ciekawsze a Pun zmienia wdzianko adekwatnie do otoczenia. Jak skubaniec przywdzial sie do misji w dzunglii to myslalem, ze wysiade - full kozak!

Specjalne przesluchania i miejscowki do morderstw nie sa wcisniete na sile i sa odpowiednio dozowane wiec niech sceptycy nawet mi nie wciskaja shitu, ze co chwile wsadza sie komus leb w wiatrak a nie tam chyba polega rajcownosc - bo i z takimi opiniami sie spotkalem. Poza tym ZDECYDOWANIE srubuja klimat i feeling w gore, bez tego patcha, ktory usuwa brutalnosc gierka sporo by stracila!

Zlepki dziwnych slow ... Tak jak jestem wielkim fanem przygod Castle-a, tak zwyczajnie oczarowany jestem tym tytulem chociaz patrzac calkiem chlodno i otrzepujac z siebie podekscytowanie ... Grafika nie jest na poziomie xboxa (spokojnie dalby rade lepiej i wyrazniej!), za malo gadek dla postaci, denerwujace motywy z przesluchaniami ktore podczas obstrzalu wroga sprawiaja, ze nie schodzi Ci energia, zdobywanie healtha za pomoca przystawiania komus guna do lba (to tylko jeden z przykladow), Punisher mimo wszystko biega sztywno (motion-capture chyba robili na raty albo z udzialem goscia ze sztywnymi konczynami) i czesto siada detekcja kolizji, szczegolnie w ciasnych pomieszczeniach chociaz DZIEKI BOGu nie zdazylo mi sie jeszcze zawiesic na amen (tylko moment w ktorym walczysz z bossem, stajesz w jakims miejscu i nie mozesz wybiec potrafi wk.ur.w.ic na amen!) ...
Loto
jakby kto nie wiedzial jest patch do punishera. Punisher_Uncensored_Patch-FIXED.zip
Tomita
a jak to spathowac? i na jakiej stronie jest ten path, moglby mi ktos strone na priv walnac??
Tomita
Powtarzam jeszcze raz pytanie,gdyz nie ma nic o pathowaniu na forum(bynajmniej ja szukalem i nic nie znajdowalo)
mlokon
Kto doszedł do miejsca gdzie w punishera wali ten rusek z beczek płonących??? Nie moge tego kuwa przejść sad.gif macie jakieś sposoby???
pewnie kazdy juz przeszedl gre tongue.gif

kiedy rzuca beczki trzeba walic w nie, od wybuchu rusek straci energie

jesli nie bedziesz wiedzial co potem to:
trzeba strzelac w czerwone [beczki? lub cos podobnego] to spowoduje wychoch a rusek bedzie tracil energie]
Loto
Powtarzam jeszcze raz pytanie,gdyz nie ma nic o pathowaniu na forum(bynajmniej ja szukalem i nic nie znajdowalo)

jest napewno
mlokon
dzienx Xmaniak smile.gif a pozatym to jest druga gra która mnie wciągła na ps2. Pierwsza to Gta SA smile.gif zayebioza giera!!! Polecam
Tomita
ehh jedynie sa posty typu" o wyszedl nowy path do pes4", "a no wyszedl nowy path" itd:/ kurcze tak wogle to srednie jest te wyszukiwanie na tym forum, wpisuje cos a wyswietle mi sie post albo temat nie zawierajacy wogle slowa o ktorym pisalem:/

wiec jak moglby mi ktos dac linka do patha do punishera i jak go zrealizowac napisac ??
opat
Na stronie PS2Hardcore jest patch, który zdejmuje cenzurę wraz z opisem. Wystarczy zamienić plik SLUS_208.64 na spatchowany i wypalić na płycie
Loto
sorki tomita ale naprawde nie pamietam na ktorym forum to bylo;/

opat dobrze ze chociaz ty ogarnaisz temat;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.