W związku ze zbliżającą się premierą GT4 postanowiłem poważnie zabrać się za temat „wyczynowego” stanowiska do ścigałek :
Dla zainteresowanych z Wrocławia i okolic:
Stelaż:
dzwoniłem do www.centrostal.com.pl
i koszty profili pod stelaż prezentują się następująco:
2m profilu 50x50mm (ok 2mm grubości) koszt 25/30zł (zewnętrzny)
2m profilu 45x45mm (ok2mm grubości) koszt ok 25zł (wewnętrzny)
blachy pod pedały i kierownice trzeba organizować we własnym zakresie - bo trzeba by, zakupić 2m x 1,5m (150zł i co z tym zrobić hehehe można do tego celu wykorzystać profile)
koszt ok.: 50zł
fotel:
tu jest mały problem! Głównie cenowy!!! Najtaniej jest kupić w sklepie www.jacky.com.pl ! za jakieś 220zyla można mieć kubeł! Pod warunkiem że dupsko twoje nie przekracza 40cm na szerokości!!!
Wersja ekonomiczna pseudo kubeł z kaszlaka – 50zł giełda samochodowa ( ale za to mieści się za drzwiami )
Koszt od 50 do ???
Montaż:
Trzeba mieć znajomego z migomatem – mój ziomek robi to za 6ciopak żywca ( normalnie trzeba dać z 50zł przy dobrych wiatrach!
Wykończenie:
- 5x śruby do regulacji bez plastikowych uchwytów (wersia ekonomiczna) 5zł(całośc) wersja z plastikami to koszt około 10y od sztuki!
- lakier w sprayu ok. 10 ( osobiście wybrałbym mieszalnie prawdziwych lakierów samochodowych, oni też nabijają puszki – 20zł)
REASUMUJĄC (najtańsza wersja)
- profile ok 50zł
- fotel ok. 50zł
- spawanie ok 50zł
- śruby 5zł
- lakier 10zł
Łączna wartość : 165zł (i w p#$%u biegania po mieście, nie licząc kasy na bajurę)
Moje stanowisko jest wzorowane na pomysłach zawartych
http://www.gtplanet.net/forum/showthread.p...9&page=48&pp=20
Bliżej kraju coś na wzór – ALDA1!!! Po złożeniu na długości mam 85cm (wersja z fotelem od kaszla)
Schemat? Robiłem na pałę!!! Sprawa indywidualna!!!
Jak styknie czasu na wykończenie, to w poniedziałek wrzucę fotki!!! które wiele wyjaśnią :wink:
Powodzenia!!!!