Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSX triva.
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
MAN!AK
Czyli quiz. Zasady sa znane wiec daje pierwsze pytanie:
Którym przyciskiem wlaczamy dana opce w menu w grze Metal Gear Solid na PSX'a?
Berion
Czyli quiz. Zasady sa znane wiec daje pierwsze pytanie:
Którym przyciskiem wlaczamy dana opce w menu w grze Metal Gear Solid na PSX'a?

Ale o co Ci dokładnie chodzi?

R2/L2 ??? -> "o to biega" ?
MAN!AK
Chodzi o to, ktorym przyciskiem wlaczysz np. Nowa gre.
Odin91
Chodzi ci zapewne o "X" czyli akceptacje wink.gif

Jeśli dobrze to pyt. :
- jakie są niezbędne "akcesoria" do zagrania w jakąkolwiek gre na playstation ? (bez oczywiście samej konsoli i okablowania smile.gif )
Podpowiem że tych akcesorii jest 3 (poziom trudności - medium)
MAN!AK
Ale wlasnie w MGS'ie akceptowalo sie w MENU innym przyciskiem cool.gif
Odin91
W MGSie O - kólko biggrin.gif
(wcześniej myślałem że chodzi ogólnie o wszystkie gry tongue.gif )
MAN!AK
Ok. Poprawnie. Zadawaj.

Jesli twoje ostatnie pytanie jest ciagle aktualne to odpowiedz brzmi:
telewizor, pad, płyta z grą
Odin91
dobrze - zadawaj biggrin.gif
MAN!AK
Jak nazywał się pierwszy boss z MGS?
Odin91
Rewolver Ocelot

Pyt. Very Easy (Begginer ?) :
Kto był "mózgiem" gry MGS ? smile.gif
(tzn - kto obmyślił całą grę)
Anamoli
Był to oczywiście Hideo Kojima.
MAN!AK
Ale skonczcie juz pytania z MGS'a, bo zamkna temat i odesla nas do MGS Triva. Zadawaj.
Odin91
Ale skonczcie juz pytania z MGS'a, bo zamkna temat i odesla nas do MGS Triva. Zadawaj.

A kto zaczął powiedz mi ? tongue.gif
_Globus_
odpowiedz brzmi:  

A prąd? Odin, źle zadałeś pytanie ;P.
hajo
To może ja zadam pytanie: Jak nazywała sie w Tekkenie 3 pewna "sztuczka" dzieki której otrzymywaliśmy efekt podwyższonej rozdzielczości 384*480 (Overscan), skoro Telewizor jest w stanie wyswietlić rozdzielczość 768*240(w systemie kodowania NTSC) question.gif

Poziom medium
Anamoli
To może ja zadam pytanie: Jak nazywała sie w Tekkenie 3 pewna \"sztuczka\" dzieki której otrzymywaliśmy efekt podwyższonej rozdzielczości 384*480 (Overscan), skoro Telewizor jest w stanie wyswietlić rozdzielczość 768*240(w systemie kodowania NTSC)  :?:  

Poziom medium

Boże święty... ta Triv(i)a (!) to istny kicz... Odpowiedziałem dobrze, więc ja powinienem zadawać pytanie... Istna chu joza ;//
hajo
To może ja zadam pytanie: Jak nazywała sie w Tekkenie 3 pewna \"sztuczka\" dzieki której otrzymywaliśmy efekt podwyższonej rozdzielczości 384*480 (Overscan), skoro Telewizor jest w stanie wyswietlić rozdzielczość 768*240(w systemie kodowania NTSC)  :?:  

Poziom medium

Boże święty... ta Triv(i)a (!) to istny kicz... Odpowiedziałem dobrze, więc ja powinienem zadawać pytanie... Istna chu joza ;//

Ups! No tak faktycznie Ty powinieneś zadawać więc wal smiało a nie narzekaj... Ja być może odpowiem na Twoje pyt. i analogicznie to które zadałem bedzie nastepne :wink:
Anamoli
Oddaję pytanie - bawcie się dobrze. wink.gif
Odin91
odpowiedz brzmi:  

A prąd? Odin, źle zadałeś pytanie ;P.

Napisałem AKCESORIA - prąd raczej nie jest akcesorią nie ? wink.gif
MAN!AK
No to ja zadam:
Jaki byl ostatni boss z gry Crash Banicoot 2 i jak go scigalismy?
hajo
Moje pytanie nadal aktualne... Ktoś zna odpowiedź??
Berion
Taaa... może każdy niech zadaje pytania na własna rękę? Ludzie uspokójcie się... PO KOLEI - PORZĄDEK MUSI BYĆ

@MAN!AK
Neo Cortex, a ścigaliśmy go na "jetpack'u" pomięcy "pierścieniami" w "kosmosie"... ...
MAN!AK
dobrze zadawaj.
@hajo ty nie powinienes zadawac, bo to nie byla twoja kolej.
Berion
Skoro odpowiedziałem dobrze to zadaję icon_twisted.gif i nie robić burdelu ok? W przeciwnym razie trivia nie pożyje długo. wink.gif

Łatwe, aby każdy mógł odpowiedzieć:
Co się dostawało w GT1 za AI na gold ?
hajo
odp na pytanie postawione przez Beriona: Jest to Nissan Nismo 400r
Moje pytanie macie postawione powyzej
Anamoli
[quote]Skoro odpowiedziałem dobrze to zadaję icon_twisted.gif i nie robić burdelu ok? W przeciwnym razie trivia nie pożyje długo. wink.gif

Łatwe, aby każdy mógł odpowiedzieć:
Co się dostawało w GT1 za AI na gold ?
Berion ma stuprocentową rację - temat ma już 2 strony, z czego ok. 30 % to stek bzdur i offtopu. Każdy czeka na potwierdzenie i dopiero potem może zadać pytanie. Proste? :roll:
MAN!AK
To może ja zadam pytanie: Jak nazywała sie w Tekkenie 3 pewna \"sztuczka\" dzieki której otrzymywaliśmy efekt podwyższonej rozdzielczości 384*480 (Overscan), skoro Telewizor jest w stanie wyswietlić rozdzielczość 768*240(w systemie kodowania NTSC)  

Poziom medium

Te pytanie jest teraz aktualne i na te prosze odpowiadac.
Plisken (FROM Nysa)
my tur now : Ile lat miał liquid (MGS 1) ?
Plisken (FROM Nysa)
Berion

W mordę jeża... ... a odpowiedziałeś na pytanie @hajo? nie? to po chooj zadajesz kolejne? (pisząc jeszcze dwa posty pod rząd) icon_evil.gif

Robi się coraz większy bigos z tego topicu... ... Już udało się zaprowadzić względny porządek, ale nie, musiał pojawić się "pliskin z nysy" i ... ...
hajo
Trudno... widze że nikt nie odpowiedział na moje pytanie i raczej juz nie odpowie. Dla dobra tematu zmienie pytanie, ale najpierw odpowiem na swoje :Wyświetlenie dwukrotnie większej rozdzielczości pionowej (480 zamiast 240 linii) wymaga zastosowania wyświetlenia grafiki Interlace (przeplotu)
A oto moje nowe pytanie :Ilu MHz procesor (dokładnie do 2 miejsc za kropka cool.gif ) posiadał nasz szarak oraz druga częśc pytania : Ile MB pamięci graficznej a ile operacyjnen siedziało w jego bebechach question.gif
Berion
@hajo
Masz do czterech cool.gif 33.8688 MHz

VRAM =1Mb
SRAM = 512Kb
Berion
Sorka za dwa posty pod rząd... ...

@hajo
Spokojnie możesz potwierdzać czyjąś odpowiedź... ...

a moje pytanie (banał, jak zawsze)
"Jaką nazwę nosi "czarna siostra" PSX'a, na której można było robić proste popierdółkowate programy (po połączeniu z PC) ?"
hajo
Chodzi o NetYaroze cool.gif
Berion
Chodzi o NetYaroze cool.gif

No jasne, że NY. Twoja kolej...
hajo
Z jakimi dwoma konsolami "pojedynkował się" szarak na początku swego istnienia?? (ofkoz zwycięzce pojedynku możemy zobaczyć w każdym sklepie wysyłkowym oraz elektronicznym :wink: )
Kenshii
Dreamcast i N64 (mogę się mylić, nie jestem pewna :roll: )
_Globus_
Sega Saturn i Nintendo 64
hajo
Sega Saturn i Nintendo 64

Prawidłowo :!: zadawaj...
_Globus_
Yyy...tego, no...
;P
Easy: Czego pozbawiono PSO?
hajo
Wejścia Pararell (tak to sie pisze question.gif ) w Każdym bądź razie jest to port gdzie wkładano np Action Replay'a
Loto
w ostatnim modelu psx nie ma tez tego wejscia
Berion
Prócz braku gniazda Pararell, PSOne'ka nie ma też "wejścia do" link kabla (tak mi sie zdaje)
Flik
maniak ty losiu - drugi raz ci mowie TRIVIA a nie triva... icon_twisted.gif
Siara_iwj
PsOne pozbawiono też zasilacza ( jest oddzielnie przecież ), i mechanizmu zwalniającego otwieranie się klapki, poza tym nie ma guzika RESET, wejść na chinche ( 1002 je miała... ), otworów wentylacyjnych na boku...i chyba tyle...oprócz pararela ( czy jak to sie tam pisze )i gniazda na link...
...nie wiem co jeszcze...O ! Nie ma szarego koloru :>
Verb
Jako ze trivia dotyczaca PS budzi zainteresowanie -podklejam ten temat. :)
_Globus_
Yyy... mnie tam chodzio tylko o Parella, a Wy tu z takimi wyjechaliście. Dobra - kto pierwszy zada pytanie, ten lepszy:).
hajo
Ile części Resident Evil powstało na PSX'a?
Berion

RE1
RE1 Director's Cut
RE2
RE2 Dual Shock Ver.
RE3
RE Gun Survivor

Ale generalnie to 3;)

Gdyby brać pod uwagę częsci + odmiany to 4

Gdyby wszystkie jakie tylko były to 6
hajo

RE1
RE1 Director's Cut
RE2
RE2 Dual Shock Ver.
RE3
RE Gun Survivor

Ale generalnie to 3;)

Gdyby brać pod uwagę częsci + odmiany to 4

Gdyby wszystkie jakie tylko były to 6

Well done zadawaj... może cos trudniejszego? icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.