Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mercenaries
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
Matrox
Szukalem tematu o tej grze ale nie znalazlem ,a po przeczytaniu zapowiedzi w PSXE wydala mi sie calkiem ciekawym tytulem ;] Ma to byc gra TPP z duza interakcja otoczenia i swoboda dzialania. Na moj gust zapowiada sie bardzo ciekawie smile.gif

screeny:
http://www.gamespot.com/ps2/action/mercena...creenindex.html
McDrive
Według mnie zapowiada się świetnie: tereny wielkości tych z GTA3, grafa też super, tylko mam nadzieje że tej gry nie skasztanią.
SOAD
10 razy obejrzalem trailery. Po prostu o_0. Bardzo dużo, dużo...strzelaja, wybuchy, niemal gta, aut, helikoptery.......itd. Co się dzieje? Po prostu rewelacja gra!!! Ja czekam Mercenaries.
palo
No, ja widziałem też jakis filmik, chyba jakis z E3. Była tam miedzy innymi kradzież helikoptera. W czasie lotu, znaczy się, koleś po jakis skrzynkach, czy tam z dachu, nie pamiętam dokładnie, skoczył na płozy, wywalił pilota i przejął maszynę 8O Jak bedzie więcej takich akcji, to biorę.
SOAD
Jeszcze raz obejrzycie filmikow. Albo nie widziales...
Dam ci linki

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=738

http://media.ps2.ign.com/media/666/666235/...l?ui=gamefinder

Dużo trailery.. cool.gif
Diabeu
No, ja widziałem też jakis filmik, chyba jakis z E3. Była tam miedzy innymi kradzież helikoptera. W czasie lotu, znaczy się, koleś po jakis skrzynkach, czy tam z dachu, nie pamiętam dokładnie, skoczył na płozy, wywalił pilota i przejął maszynę    8O  Jak bedzie więcej takich akcji, to biorę.

icon_twisted.gif stary, ta giera się na tym opiera, przejmowanie każdego możliwego sprzętu

dodatkowo zamawianie zrzutów sprzętu od wojska, chińskiej armii, yakuzy czy ruskich (kogo wolisz?), totalna demola, jak chcesz wysadzić budynek to znajdź tylko odpowiednią armatę, albo tryknij po nalot dywanowy i załatwione

czy przypadkiem Merc's nie mają podtytuł Playground of Destruction? icon_twisted.gif
Matrox

czy przypadkiem Merc's nie mają podtytuł Playground of Destruction? icon_twisted.gif

Dokladnie ;]

Tutaj macie oficjalna stronke http://www.lucasarts.com/games/mercenaries/main.html
mozna sobie postrzelac smile.gif
Diabeu
icon_twisted.gif hehe stronka to mają dobrą, parę dni temu ganiałem po niej z kałachem, grzmoćcie we wszystko co się da, jak tylko jest czerwony celownik, najwyżej zmiana broni i luz - wynik można zarejestrować icon_twisted.gif
SOAD
Ocena 9.1 IGN.
Nowe trailery - http://media.ps2.ign.com/media/666/666235/vids_1.html
dmlakers
Gra juz jest dostepna biggrin.gif Wiec moze za 2-3 dni zloze relacje z grania w nia
red2000
ja ogladalem filmik z czasopisma gamepro i gra wygladala naprawde fajnie szczegolnie rozwalaly mnie wybuchy takich ladnych chyba jeszcze nigdzie nie widzialem,tez byl fajny moment kiedy koles rozwalil wielki budynek i poszla fala wybuchu-niesamowite! zobaczymy ja prawdopodobnie w najnowszym pe jak bedzie ocena okolo 9 to biore wink.gif
palo
9 ? aż tak wysokiej noty się nie spodziewałem. Lubię swobode działania i chyba dlatego będzie to moja najbliższa inwestycja icon_twisted.gif
TUTAJ macie dwie tapetki, jakby ktoś chciał...
morales-kks
jest w tym opcja online??
Diabeu
jest w tym opcja online??

icon_twisted.gif nie-e, tylko single offline icon_twisted.gif
morales-kks
szkoda, mysle ze powalczyla by z SOCOM-em
Mermind
widze ze na PS2 jeszcze nikt w to nie gral..ja gram na Xie..wiec skrobne tutaj moja relacje z grania w ta szpile na Xpudle.
mam już na liczniku ok 25 godzin..i powiem Wam..ze gra naprawde kozaczy..i to niezle...gdyby nie praca..to naprawde nie moglbym sie oderwac od konsoli...gra ma TAKI miód ze trudno to opsiac....każda z misji można przejsc chyba na 100 róznych sposów..totalny freestyle...i za to kocham ten szpil...ostatni raz tak zagrywalem sie w GTA:VC i Ninja Gaiden..i Mercenaries jak narazie stawiam na rowni z tymi grami....
miód to 10 jak nic...muzyka bardzo przypomina tą z Freedom Fighters i naprawde wypada bosko..tak na 9+...garfa jest swietna..nic nie zwalnia..loadigi sa rzadko i nie przeszkadzają..teren olbrzymi...
Mercenaries Rox :wink:

aha z tego co mozna wyczytac na gamespy..to wersja na PS2..ma wiecej loadingow..podobno wystepuje ten sam problem co w GTA:SA czyli doryswoujace sie znienacka obikety i troche gorsze teksturki..itp
ale IMO przy tej ilosci miodu jaki oferuje nam gra..te rzeczy to tylko detale..dlatego jak ktos posiada Xa i PS2 to niech kupi sobie wersje a Xa..a jak ktos ma tylko PS2 to i tak niech bierze tą gre w ciemno.
Jakim
Opisz trochę bardziej na czym gra polega.
SIKI
Ja już czekam aż mój ziomek będzie to miał :>
Ocena na IGN 9.1 mówi sama za siebie :> Otrzymaliśmy killera panowei icon_twisted.gif
Anonymous
Mam na dysku ale musze kupić jakiś lepszy nośńik bo mam tylko Esperanzy w szyfladzie wiec jak cos to jutro zdam relacje.Pozdro
SOAD
Znowu news trailery - http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=738
Anonymous
Pograłem chwilke ale chyba zle nagrałem bo meczy strasznie płytke konsolka do tego nieraz dopiero po chwili doczytuja sie obiekty takze chyba bede musiał jeszcze raz nagrac.Ale pierwsze wraznie gra strasznie mi przypomina Freedom Fighters grafika jest b.dobra muza i dzwiek równiez ogulnie zapowiada sie na solidna gierke fajny jest początek jak.... ach bez spoilerów cool.gif .
McDrive
Mam tylko jedno pytanie: Czy za fizyke tej gry odpowiada Havok 2.0?? Gdzieś kiedyś czytałem że tak, ale nie wiemczy to sie nie zmieniło, a na stronie developera nic nie znalazłem.
dante2003
Tak
Milo
Nagrałem 2 raz DVD Decrypterem prędkośćia 2x na płyte Verbatim'a oczywiscie MCC i dalej jest to samo nie wiem co sie dzieje bo np GTA:SA działa mi idelanie i wogule jeszcze w zadnej grze nie miałem takiego problemu ide sobie wjezdzam na terytorium koreanskie a tu nagle mi budenk wyratsa przed nosem albo jade patrze a ty ciezarówka obok mnie jedzie bez kół lol normalnie cholera mnie bierze bo widze ze gierka jest niezła PORATUJCIE!!!

PS.Coś sie stało z mojim kontem zostało skasowane musiałem sie rejstrowac jeszcze raz da sie cos z tym zrobic??
dante2003

PS.Coś sie stało z mojim kontem zostało skasowane musiałem sie rejstrowac jeszcze raz da sie cos z tym zrobic??

Może to że mówisz o piractwie co jest zabronione natym forum?

Nie mogę się doczekać tej gry. Trailery są kapitalne, oceny wysokie. Nie spodziewałem się że to będzie aż taki hit.
Milo
No co ty ban nie wchodzi w gre ludzie nic takiego znowu nie pisze po prostu potrzebuje pomocy.Kupiłem dzisiaj najnowszego TDK dałem 5zł podobno super ale ja wiem czy cos to da prosze POMÓZCIE!!
McDrive
A nie wiecie przypadkiem czy ta gra będie sprzedawana ultimie bo jak narazie nie znalazłem żadnych info.
Milo
Gra całkiem fajna ale nie wieice moze czy da sie przesunac obraz ??bo mnie troche denerwóje nie mam dokładnie wycentrowanego,w wiekszosci grach da sie takie cos zrobic a tutaj nie moge znalezc sad.gif?!!
Sarge
No proszę, gra wyskoczyła dość znienacka (raczej bez większych kampanii reklamowych itp.), a tu po opiniach i ocenach widzę, że zdecydowanie tytuł daje radę cool.gif . Powiedzcie jeszcze jak wypadają same zadania/misje, bo to mnie teraz najbardziej interesuje...
2razyjot
No proszę, gra wyskoczyła dość znienacka (raczej bez większych kampanii reklamowych itp.), a tu po opiniach i ocenach widzę, że zdecydowanie tytuł daje radę cool.gif . Powiedzcie jeszcze jak wypadają same zadania/misje, bo to mnie teraz najbardziej interesuje...

Z poczatku moze zrazic poziom trudnosci, jest dziecinnie latwy. Rozwal kogos, wysadz cos - wszystko rozwalasz za pierwszym podejsciem. Ale im pozniej tym robi sie gorecej, wielostopniowe misje, akcje na czas gdzie wyliczasz i planujesz kazda sekunde (a kazda misje mozesz ugryzc na kilka sposobow - wszystko zalezy od ciebie). Zdarzaja sie rowniez rodzynki w stylu misja z dziennikarzem (swietny patent!) ...

Ogolnie rzecz biorac wszystko kreci sie w okol zabijania i wysadzania aczkolwiek nie nudzi i nie popada sie w znuzenie ...
dante2003
A jak sprawuje się Havoc?
2razyjot
A jak sprawuje się Havoc?

Nie jest czyms co wali obuchem w czasze tak, jak pierwsze zetkniecie z nim przy "Max Payne 2" (nigdy nie zapomne jak pierwszy oprych zdemolowal szafke nad zlewozmywakiem!); bo kilka gier zdazylo nas juz do niego przyzwyczaic aczkolwiek jest nad wyraz pozytywnie.

Of koz sa "kwiatki" pokroju strzalu w nogi i dziwnej smierci , jakbys strzelal w klate aczkolwiek w ferworze walki nie zwracasz na to uwagi. Powazniejsza wada jest brak krwi (wiem, ze to "Lucas" no ale ...) i wszechobecny brak dziur po kulach co rekompensuje poziom interakcji, aczkolwiek dla czciciela kultu strzelanin jest to rysa na szkielku.

Nie wiem za cholere jak sie nazywa algorytm opisujacy wybuchy ale te po prostu miazdza ... Wybuchajace samochody, lecacy w powietrze wrak ciagnacy za soba elegancka smuge + az "parzacy" w oczy ogien ... Mniam.

[ of koz spisuje wrazenia na podstawie wersji X-BOX aczkolwiek nawet gdyby grafioza w wersji PS2 byla slabsza i grafa miala lekka tendencje do przyciecia - inwestuj w nia smialo!!! Dla przykladu ja w GTA 3 na PC gralem na pentiumie 3 500 mhz i na 32 mb karcie przy 128 mb ramu - cielo tak potwornie, ze zaliczenie misji strzelanych graniczylo cudem - a jednak dalem rady!! Ta gra tez ma to "cos", cos przy czym kazda wada przegrywa z jedna zaleta - miod!!! OGIEN Z (pipi) - tyle w tym temacie!]
palo
Po recce w PE gra mi się jeszcze bardziej spodobała, jutro powinienem mieć icon_twisted.gif
chester1982
Wersja na ps2 ma gorszą grafe niż na x-pudle lecz i tak wymiata biggrin.gif efekty to poprostu miazga (szczególnie "bunker buster bomb"). Bierzcie ten tytuł bez zastanowienia.
McDriv3r
Dzis bede mial ta gierke:)
palo
Dzis bede mial ta gierke:)

a ja nie :roll: ale nic straconego, później sobie ją sprawię, a co icon_twisted.gif Narazie i tak katuje platformówki, więc ( jak3, sly2 ) więc nie wiedziałbym za co się zabrac, hehe.

A mam pytantko, jak wypada jazda samochodam? W PE#90 było napisane, że ciężkimi wozami opancerzonymi fajnie się jeździ, ale np. już ciężarówki troch pływają. Jak to wypada ogólnie?
SIKI
No to pograłem 2 godziny i coś napisze ...
Po pierwsze dziękijemy Lucas'owi za date wydania, gdzie jest zastój a my tu mamy b. dobrą giere ...
Swoboda działań jest ogromna jak w gta (może nie tak ogromna jak w SA), możemy robić co chcemy, są zad. dodatkowe, główne i takie tam...
Rozgrywka jest urozmaicona, raz trzeba porwać, raz rozwalić itp
KAŻDY POJAZD, BUDYNEK MOŻNA ROZYEBAĆ icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Bazooką, nalotami czołgiem... Można kupywać naloty jak sobie nie radzimy w misji, ale to kosztuje; świetny pomysł...
Pojazdy się kieruje świetne jest ich maaaasa 8O No może te ciężarówki troche za bardzo pływaja, a tak oK :wink:
Jak na razie to gra ma u mnie mocne 8+, ale jak sie rzokręce to taka mocna 9 bedzie ...
IMO jedynym minusem jest średnia AI przeciwników... Napisze wiecej jak pogram icon_twisted.gif
2razyjot
A mam pytantko, jak wypada jazda samochodam? W PE#90 było napisane, że ciężkimi wozami opancerzonymi fajnie się jeździ, ale np. już ciężarówki troch pływają. Jak to wypada ogólnie?

Model jazdy moze z poczatku wydawac sie podobny do tego z ... "GTA". ;> Tzn. podobne ujecie kamery, "rekaw" jest co prawda troche za ostry i z poczatku ciezko go wyczuc ale poza tym jezdzi sie bardzo przyjemnie.

"Plywanie wozow"? Well ... Nie zauwazylem takiej przypadlosci, fury niezle zachowuja sie na roznych podlozach (chociaz z polem ryzu dali (pipi)!), jadac po wertepach czuc kazda dziure i pagorek a jazda opancerzonym wozem bojowym czy czolgiem i wjazd na plot/barykade wroga to czysta poezja, hehe.

Wozami nie jezdzi sie zle i mozna je doskonale wyczuc! smile.gif
chester1982
Ja już mercenaries ukończyłem. Czas = 15g 54m 04s.
2razyjot

To ja mam pytanie - gierke przechodzimy z ziomkiem i mamy juz kilka osob z drugiej talii przy czym wciaz nie mamy 3 osob z 1 talii. Jest szansa aby ich jeszcze pojmac? ;>
palo
Mam i powiem, że gra jakoś nie zabija zaraz po włączeniu, ale po kilkunastu minutach, jak robie kolejne misje to robi sie coraz ciekawiej. Na początku był chaos lekki, ale po misji pierwszej zrobił się dzionek i się porozglądałem trochę, jak to wszystko działa.

Grafika nie jest jakaś zajedwabista, ale trzyma poziom, podobaja mi sie takie rozmycia, filtry, czy jak to nazwać, ładnie komponuje się to wszystko. Szczegółowo sa zrobione za to pojazdy, fajnie wyglądają. Ludzie też są nieźli, jeżeli chodzi o wykonanie, bo design jest taki sobie. Gram murzynem, bo ten koleś z irokezem to przegięcie..

Samochody sa fajnie zrobione, ale jeżeli chodzi o model jazdy, to daleko im do tego z GTA. Nie jest zły, ale nie jest tak intulicyjny i łatwy do opanowania jak w grach R*.

Mam tez problemy z kamerą, często ja musze korygować, przdałby się klawisz ustawiający ją za plecami.

A co do rozpierduchy, to czad. W jednej z misji broniłem bazy japońców bodajże i miałem na samochodzie wyrzutnie rakiet. Jaka rzeź 8O Bajer, samochody fruwają, eksplozje ( jeszcze nigdzie nie były tak dopieszczone ) potem nadjechały ciężarówki, to zacząłem walic jak debil w ich kierunku i kilka rakiet poleciało w mur i wierze, wszystko się sypnęło, zawaliło, tumany kurzu, POWER i tyle.

Klimacik tez jest niezły. Normlane miasto, ale w czasie wojny. Cywilne samochody, ludzie, na jedej ulicy, a dwie przecznice dalej wymiana ognia, przewrócone samochody, wybuchy. Już widze, że jest dobrze, a nawet bardzo, zobaczymy co bedzie, jak bede mógł przejąć helikopter icon_twisted.gif
chester1982

To ja mam pytanie - gierke przechodzimy z ziomkiem i mamy juz kilka osob z drugiej talii przy czym wciaz nie mamy 3 osob z 1 talii. Jest szansa aby ich jeszcze pojmac? ;>

Wystarczy że pasek intel dopełni się do połowy, złapiemy głównego kolesia z danej talii i dostajemy ace mission. Nietrzeba łapać wszystkich. z dolnej półki :wink:
jecht
Jesli chodzi o tych ktorych zapomniales z Clubsow to NIE juz nie mozesz ich zlapac(bylo to napisane w jakimstam infie). Co do postaci... Ja gram Mattiasem Nilssonem (irokez). Kolo ma zajedwabista animacje obezwladniania oraz txty tez najlepsze... IMO najlepsza postac:>
lukasz
wszystko zapowiada sie bardzo interesująco oprócz trio bohaterów konkretnie spie..... z designu. :wink: położe łapy mam nadzieje na tym tytule już niedługo.
2razyjot

Wystarczy że pasek intel dopełni się do połowy, złapiemy głównego kolesia z danej talii i dostajemy ace mission. Nietrzeba łapać wszystkich. z dolnej półki :wink:

Nie trzeba? O_O Dla mnie to sprawa honoru. icon_twisted.gif

Ide szukac dalej, pompompom, gdzie moj helikopter ...
MaxVarEmreis
Ta gra jest naprawde niesamowita. Nie da się nudzić, zawsze jest coś do roboty, a to szukanie "kart", zaginionych skarbów narodowych czy innych rzeczy ( motywator do tego jest niezły, bo czesto za znaleziska oprócz kasy dostajemy także nowy sprzęt do kupna). Nie można zapominać o pacyfikacji ukrytych mini-baz Koreańców icon_twisted.gif. Człowiek zaczyna gre i mówi sobie "trzeba by pojechać do bazy Chińczyków po jakąś misje", jednak już po kilku metrach zbacza z drogi, bo zauważa jakąś boczną dróżke i z czystej ciekawości ( pierwszy stopień do piekła hehe icon_twisted.gif ) zapuszcza się w nią.
Wracam do gry, siakiś helikopterek trzeba wykombinować i zapuszczam się w poszukiwaniu generałów icon_twisted.gif.
Loto
a jak grafa,anima i dzwiek?
izon
Ja grałem tylko na "IXIE" u qumpla i wszystko bylo rewelacyjne!!Super wyglądają wybuchy a do tego mozna rozwalić dosłownie wszystko każdy budynek czy most..Myśle że wersja PS2 wygląda tak samo tylko z tego co piszą w PSXE bedzie minimalnie gorsza animka.......
MaxVarEmreis
a jak grafa,anima i dzwiek?

Nie ma się co oczywiście spodziewać wodotrysków ze strony grafy, ale jest naprawde bardzo dobrze. Zważywszy na swobode i rozległość terenów, bez doczytywania, watpie aby udało się z tych konsol coś więcej wcisnąć. Wygląd broni i pojazdów robi spore wrażenie, gorzej oczywiście z ooczeiem, ale nie ma na co jakoś szczególnie narzekać. Ważne, że animka nie chrupie ( zdaje relacje z iXowej wersji). Animacja postacji jest zawodowa, szczególnie podczas przechwytywania wrogich pojazdów. Muza jest świetna, jak dla mnie. Coś ala Gwiezdne Wojny. Świetnie potęguje klimat. Jedyne na co bym w tej chwili narzekał to celowanie, strasznie trudno trafić wragów, a już w szczególności jeśli są kawałek od nas. Mam nadzieje, że w przyszłości bedzie wiecej takich gier wychodzić. Bo do tego czasu tylko GTA mogło się poszczycić tak wielką swobodą działań.
Batman
MaxVarEmreis: Jeśli chodzi o grafikę to jeszcze nie wspomniałeś, że w grze są zrobione świetne efekty wybuchów i wysadzania budynków w powietrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.