Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 2004 - podsumowanie
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND
Obsolete
W sumie zapomnialo mi sie o tym sezonowym temacie, a jest jak znalazl;]

Typujemy swoje najbardziej ulubione albumy minionego roku, z tym, ze kto chce moze podsumowac rzeczy w innych kategoriach, mysle, ze najrozsadniej bedzie, gdy zrobi sie 3 kategorie:

Zagraniczny album roku
Polski album roku
Koncert roku

Krotkie przypomnienie co lepszych, badz popularniejszych albumow minionego roku (bo zawsze tak jest, ze czlowiek koniec koncow zapomina co kiedy wyszlo;])

ZAGRANICZNE

Zao - The Funeral of God
Heaven Shall Burn - Antigone
Walls of jericho - All Hail The Dead
Mnemic - The Audio Injected Soul
Devilinside - Volume One
Unearth - The Oncoming Storm
A Perfect Circle - eMOTIVE
Dillinger Escape Plan - Miss Machine
Fear Factory - Archetype
Lamb of God - Ashes of the Wake
Otep - House of Secrets
Slipknot - vol.3 (Subliminal verses)
Soulfly - Prophecy
36 Crazyfists - A Snow Capped Romance
Nightwish - Once
Rammstein - Reise Reise
Megadeth - The System Has Failed
Mastodon - Leviathan
Motorhead - Inferno
Cradle of Filth - Nymphetamine
Samael - Reign of Light
Kataklysm - Serenity In Fire
Scarve - Irradiant
Rotting Christ - Sanctus Diavolos
Killswitch Engage - The End Of Heartache
The Haunted - rEVOLVEr

POLSKIE

Vader - Beast
Behemoth - Demigod
Decapitated - The Negation
KAT - Somewhere In Poland
Acid Drinkers - Rock Is Not Enough
TSA - Proceder
Frontside - Zmierzch Bogow
Zalef - Pistolet;pp
Obsolete
IMO

ZAGRANICZNE:

Unearth - The Oncoming Storm
Scarve - Irradiant
Motorhead - Inferno
Fear Factory - Archetype
Samael - Reign Of Light

POLSKIE:

Tu mam latwiej bo malo sluchalem;p stawiam na...

Behemoth - Demigod
Frontside - Zmierzch Bogow

KONCERT:

Dam po 2, na ktorych bylem obecny i 2, ktore mnie ominely...

Samael - 29.10, Wwa, Proxima
Stampin' Ground - koniec czerwca, Wwa, klub Park

SoiA, Walls of Jericho, Unearth..itp - ostatnio w krk
Metallica, Slipknot, Vader
ds
zagraniczne:
he is legend - i am hollywood
converge - you fail me
zao - the funreal of god
slipknot - subliminal verses
polskie:
pewnie zebym slyszal to bylby nowy frontside;p
jakos wiecej nic do glowy mi nie przychodzi
czy to sa najlepsze, czy nie - ich po prostu duzo sluchalem.
Mathiu
Na forum KATa jest prowadzony taki oto plebiscyt. Trochę rozszerzony o kilka opcji. Podaję wraz z moim odpowiedziami.

Wydarzenie muzyczne roku (Polska) - koncert Metalliki
Wydarzenie muzyczne roku (Świat) - reaktywacja Megadethu
Zespół roku - Metallica
Album roku (Polska) - "Pierwsze Wyjście z Mroku" Coma
Album roku (Świat) - "Vol. 3 (Subliminal Verses)" Slipknot
Osobowość roku (Polska) - Jurek Owsiak !
Osobowość roku (Świat) - Dimebag Darrell
Rozczarownie roku (Polska) - rozpad KATa
Rozczarowanie roku (Świat) - nie mam pojęcia
Debiut roku - Coma
Nadzieja na rok następny - Mystic Festival
dragu
O gustach się nie dyskutuje, ale tobie bym zaj.ebał małą lewatywę... icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif źle lizaczku, o gustach się dyskutuje ale prawdziwy dżentelmen nie będzie się o gust kłócił

jest tu jakiś gentleman? :f
osobowość roku Owsiak, ROOOOOTFL

Zagraniczny album roku
Stampin' Ground "New Darkness Upon Us" (styczeń 2004)

Polski album roku
to polacy grać potrafią? a tak szczerze to nie slucham polskiego łomotu raczej

Koncert roku
Stampin' Ground - sierpień, Wawa, Park
icon_twisted.gif
Mathiu
O gustach się nie dyskutuje, ale tobie bym zaj.ebał małą lewatywę...  icon_twisted.gif
Dawaj chłopie co Ci leży na żołądku... Metallica? Coma? Slipknot? ...chętnie podyskutuję icon_twisted.gif

jest tu jakiś gentleman? :f 
osobowość roku Owsiak, ROOOOOTFL
Jasne... pokaż mi drugą taką osobę, która potrafi zorganizować taki zaje.bisty festiwal, 2 dni nieustającej, bezpiecznej imprezy, przy świetnej muzyce (od reggae, przez rock i punk, po metal), z wyśmienitą atmosferą... i to wszystko za darmo. Po prostu jest to człowiek z okolic muzyki, któremu najwięcej zawdzięczam w minionym roku icon_twisted.gif
dragu
Stary, nic mi nie leży, albumy jak dla mnie pizd.owate, Coma to ROTFL, a z osobowości to ceniłem tylko Matke Terese z Kalkuty, ale od kiedy zaliczyła konkretny zgon i minete zaczęły trzaskać jej co najwyżej dżdżownice, nie mam ideaów icon_twisted.gif .

Jeśli chodzi o typy, to nad zagranicznymi musiałbym się zastanowić, a z polandii podobała mi się tylko płyta Mojej Adrenaliny.
Mathiu
Fakt... albumy rzeczywiście pizd.owate wybrałem, ale w tym roku nie słyszałem lepszych w kraju i na świecie...IMO ofkoz icon_twisted.gif Problem może być w tym, że nie miałem okazji posłuchać Frontside, Behemotha, czy Kwasożłopów, co oczywiście postaram się nadrobić w miarę możliwości... A Coma? Album którego chyba najczęściej słuchałem - magiczny bas mnie zaczarował... tak po prostu.

Co do Owsiaka, wytłumaczenie masz powyżej Twojego postu... nie napisałem, że jest moim idolem i w ogóle mam poobwieszaną ścianę jego plakatami, a plecak powyszywany w serduszka WOŚPu... Po prostu szanuję tego człowieka za to co robi, szczególnie dla mnie - młodzieży (nie wspominam o jego działalności w Orkiestrze, bo nie bardzo jest to związane z muzyką, ale Woodstock jak najbardziej).
Diabeu
icon_twisted.gif Mathiu, to temat raczej nie do dyskusji, każdy wybiera swoje, wybrałeś Owsiaka jako osobowość roku, luzik, twój wybór, kapish?hyh.gif

a co do Woodstock to jest taki zabawny cytat, jak ekipa tv robiła wywiad z dzieciakami tam, 2 panny mówiły

- tu jest (ileśtam) tysięcy ludzi i kazdy to indywidualność
- TAK! i wszyscy myślą tak samo

ROTFL icon_twisted.gif
ds
skoro jestesmy w temacie to trzymajta ciekawy felieton o przystanku http://www.popupmagazine.pl/no5/felieton.html
Mathiu
a co do Woodstock to jest taki zabawny cytat, jak ekipa tv robiła wywiad z dzieciakami tam, 2 panny mówiły 

- tu jest (ileśtam) tysięcy ludzi i kazdy to indywidualność 
- TAK! i wszyscy myślą tak samo
Pewnie był jakiś kontekst, do którego ta wypowiedź się odnosiła... ale nie zmienia to faktu, że niezły laugh.gif

Ale znam jeszcze większy ROTFL jak np...
skoro jestesmy w temacie to trzymajta ciekawy felieton o przystanku
Chodzi mi oczywiście o sam felieton, nie o post ds'a icon_twisted.gif
Czyli co... wyczytałem z tego, że największą wadą Woodstocku jest jego darmowość? Buahahahaha icon_twisted.gif A ja głupi myślałem, że to zaleta...
Że niby zabija konkurencję? A Hunter Fest (choć debiut im trochę nie wyszedł - jakieś sprawy organizacyjne)? A festiwal w Węgorzewie? Nic więcej mi nie przychodzi do głowy, ale chyba 3 wystarczą... Jasne - nie można ich porównywać do jakichś "Open Air" itd., ale skoro cała Polska jest 100 lat za murzynami, to czego się spodziewać od festiwali?
A poza tym wolę mieć jeden wielki festiwal, gdzie zjadą się najciekawsze zespoły i to za darmo, niż kilka mniejszych, płatnych i musiałbym wybierać, bo powiedzmy stać mnie na jeden z nich, a na jeden przyjedzie Hunter, a na drugi Acid Drinkers (to tylko przykłady) - zespoły, które załóżmy cholernie lubię.
Dają człowiekowi coś za darmo to jeszcze wybrzydza... tylko Polak tak potrafi (uogólniam).
A co do sex,drugs & alcohol, to bym się spierał, czy więcej osób przyjeżdża na masową imprezę i orgię, czy bardziej dla muzyki... Poza tym czemu Ci ludzie się tak czepiają? Nawet pomimo tego, że to się na Przystanku zdarza, to nikomu to nie robi krzywdy (przecież Przystanke 2004 został uznany najbezbieczniejszym w historii).
Z jednym się zgodzę - kradzieże. Tyle ogłoszeń przez radiowęzeł było z powodu kradzieży, że aż mi żal tych ludzi (ofiar).
Ale czasem warto by było, gdyby ludzie wypowiadający się o Woodstocku zechcieli empirycznie sprawdzić "o co chodzi jakby?".

Dobra, bo to już był post całkiem nie na temat... kończe OT i się już w tej kwestii nie wypowiadam... chyba, że zostanie założony osobny temat do takich gadek.
Stachu
a może Woodstock 2004?Jeśli tak to juz jest.

A takimi ,artykułami,, radze się nie przejmować laugh.gif Obs dał to w Hyde Parku
samael_
Zagraniczne albumy roku
Slipknot - Vol.3 Subliminal Verses
Samael - Reign of Light
Fear Factory - Archetype

Polski album roku
Dezerter - Nielegalny Zabójca Czasu

No i rozczarowanie roku:
rozpad KAT-a i to w wyjątkowo nieprzyjemnej atmosferze

Oczekiwania:
mniej psychopatów strzelającycch do muzyków na koncertach
tańsze płyty (standardowo hehe)
więcej dobrych pism muzycznych (moze raktywacja MUZY ?)
Danilo1972
Zagraniczny album roku - RAMMSTEIN "REISE, REISE"

Polski album - nie słucham raczej polskiej muzyki, chyba że starego Kata ew. Turbo, więc dla mnie w tej kategorii nic się ciekawego nie wydarzyło.

Koncert roku - METALLICA w Pradze
ping
Albumy Roku (zagraniczne):
Rise Against - Siren Song Of Counter Culture
Fear Factory - Archetype
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.