Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 3
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2
wodny
Oto topic dla fanów tej gry.
Proszę o pisanie tutaj wszystkiego o DoA 3.
Podawajcie juggle, combosy, opinie na temat gry, linki do filmów itd.
BiG_G
na tym forum nie ma fanów tej gry icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif
Reset
Są ale po co mają pisać i tak nikt nie zrozumie ohmy.gif
Bo to maszerska gra... :roll: :wink:
Ins
Oo wczesniej nie bylo tematu o DOA3 ? =P

Normalnie uwielbiam ta gierke,mialem na oryginale jak kupilem sobie XBoxa (jeszcze byl nieprzerobiony=P) , wole VF4 i TTT ale w DOA3 zawsze z checia pogram

Normalnie mam pytanie,ktos wie skad mozna sciagnac wszystkie Outra ?
Aramis
Ins - Check this http://members.aol.com/deathcom5/ (link by Amer) cool.gif .
mashter
Reset mnie zniszczyl biggrin.gif
Vince
Reset mnie zniszczyl biggrin.gif

Bo ma racje.
wodny
Ja tam jak grałem w DoA3 raczej nie zauważyłem że to gra dla masherów.
Grałem pierwszy raz jednak wiedziałem co nieco o tej grze smile.gif
Jak koledzy próbowali coś mi zrobić robię przechwyt a oni rozdziawiają gęby.
W DoA3 fajnie rozwiązana jest kwestia Survivalu. Ta gra ma moc jednak nie każdy to widzi. A na koniec : w której grze jest Chrsitie smile.gif question.gif
Ta laska jest zajefajna a DoA3 też biggrin.gif
C1REX
No survival jest wyjechany na maksa. Najlepszy na świecie.
Jak gra się jeszcze Christie, to już jest mega wypas.
Szkoda, że nikt tego nie rozumie : )
Ins
Ins - Check this http://members.aol.com/deathcom5/ (link by Amer)  8) .

THX :)))

BTW Wypas stronka =]
el ZAX
Hej no ja jestem fanem DOA (nie tylko "trojki") biggrin.gif Swego czasu sporo cioralem w tą giere. Napewno nie jest dla masherów. Pamietam jak kiedys gralismy z kuzynem w DOA2 (ja - noob a on - zaawansowany:), to mnie ladnie zmłucił. I bynajmniej nie po maszersku smile.gif A DOA3 jest jeszcze bardziej rozbudowane, wiec zeby byc dobrym trzeba naprawde duzo cwiczyc. No i ta graficzka (z laskami na czele cool.gif ) - nawet dzisiaj robi wrazenie.
Vince
To jest najbardziej masherska gra, w ogole nie da sie w nia grac, lamuch wygrywa z najlepszym, nie ma hardowych akcji, wcale nie rozbudowany system i koniec koncow kara. Poza tym postacie kara, areny kara, grafika kara, fabula kara, odwzorowanie stylow. Wszystko kara i w ogole sie nie dotykajcie.
Liquid Snake
Vince dobra postawa :D najlepsze rozwiązanie jak tłumaczenie nie skutkuje, chociaż w tym przypadku nie ma co próbować :]

Badziewie, zwłaszcza aja coś tam z fioletowymi włosami którą lamisz Vince jak mało kto :D
Flik
o kolejny raz nie rozumiem was ludzie... smile.gif
vince skoro nielubisz doa to co w twoim avatarze robi ayane?
Reset
Była sobie niewiasta co się zwała Ironia niestety nikt jej nie rozumiał i biedulka skończyła jako Sonya w MK :hanged:
Di_
vince skoro nielubisz doa to co w twoim avatarze robi ayane?

Bo podoba Mu się tylko jedno w DoA- właśnie Ayane. Tak naprawdę gra cały czas w SC2 oczywiście Necridem :wink: no dobra... koniec żartów, bo zaraz dostanę ostrzeżenie :wink:
Reset- laugh.gif
Według mnie DoA to naprawdę znakomita bijatyka, jednak podobnie jak przy VF, mało jest jej zwolenników. Może dlatego, że jest za szybka i za trudna? (nie bijcie... bardzo mało grałem w DoA :roll: )
Mike
To jest najbardziej masherska gra, w ogole nie da sie w nia grac.

Jak sie nie umie w to grac, to najlepiej powiedziec ze masherska laugh.gif
Di_
To jest najbardziej masherska gra, w ogole nie da sie w nia grac.

Jak sie nie umie w to grac, to najlepiej powiedziec ze masherska laugh.gif

Teraz to już nie wiem... ironizujesz, czy mówisz serio, Mike? :wink:
wodny
Boże jak wy możecie brać texty Vince'a i Reseta na serio laugh.gif
Nie znacie takiego czegoś co się zwie "ironia" :!:
Dla mnie DoA3 jest the best i nic tego nie zmieni (no może DoA4 laugh.gif ).
Virtua Fighter 4 i DoA 3 to bardzo dobre gry jednak nigdy nie przebiją one
popularnością Tekkena, który nawet jakby miał 2 postacie do wyboru i masę błędów to i tak byłby najlepszy.
Ja tam lubię wszystkie bijatyki i nie rozumiem tego jak ktoś
krytykuje DoA3 czy inną bijatykę nawet nie widząc jej na oczy.
DoA3 ma zajefajną grafę, muzę, postacie, system i areny.
Tekken4 ma taką sobie grafę, beznadziejny design postaci, masę błędów a mimo to według wielu jest najlepszy.
Albo to ja jestem głupi albo świat zwariował.
BiG_G
Boże jak wy możecie brać texty Vince'a i Reseta na serio laugh.gif  
Nie znacie takiego czegoś co się zwie \"ironia\" :!:  
Dla mnie DoA3 jest the best i nic tego nie zmieni (no może DoA4 laugh.gif ).
Virtua Fighter 4 i DoA 3 to bardzo dobre gry jednak nigdy nie przebiją one
popularnością Tekkena, który nawet jakby miał 2 postacie do wyboru i masę błędów to i tak byłby najlepszy.
Ja tam lubię wszystkie bijatyki i nie rozumiem tego jak ktoś
krytykuje DoA3 czy inną bijatykę nawet nie widząc jej na oczy.  
DoA3 ma zajefajną grafę, muzę, postacie, system i areny.
Tekken4 ma taką sobie grafę, beznadziejny design postaci, masę błędów a mimo to według wielu jest najlepszy.
Albo to ja jestem głupi albo świat zwariował.

Po pierwsze jeszcze całkiem nie dawno sam oceniałes doa a w nia nie grales, czyli jej na oczy nie widzialeś.
Po drugie nie chodzi tu o popularność tylko o jakość, klimat, przyciągalnośc gry gdyby nie była ona taka to by nie była popularna.
Po trzecie gdyby tekken miał 2 postacie i mase błędów na pewno sporo fanów by odstąpiło od swojej ukochanej gry, np tk4 sporo fanów odeszło.
Po czwarte każde błedy bugi mają swój urok icon_twisted.gif
Po piąte Tekken 4 jest starszy troche od Doa3 i na jakiej platformie, teraz porównaj czas i możliwości ps2 a xboxa. Więc porównywanie graficzne jest nei na miejscu.
Po szóste nigdy nie porównój mistrza do ucznia!!!
Tekken 4 ukazał się później niż DoA3 laugh.gif (idzie mi o konwersję...).
Bugi śmierdzą kupą icon_evil.gif
BiG_G
hmm myslałem że jest młodsza o pare tygodni... :?

A czemu mam Ayane w avatarze? Ech... Chyba nie dlatego, ze jej nienawidze, prawda...? :x
Aramis
Po czwarte każde błedy bugi mają swój urok

Buhahaha. Bugami to się strasznie jarają francuzi (Voldek), ale reszta świata jest normalna (chyba) cool.gif .
grosik
Nie schlebiaj tak sobie z tym jedynym obronca tej gry do cholery, bo pewnie nie ty jako jedyny wierzyles w nia od poczatku.dzieki zawzietosci mojej, blazeja i maria, mutti uwierzył rownierz i zaczol grac na ostro z nami, i wrowadzil gre na strony gazety.A zapytaj go z ciekawosci jakie baty dostawal, a zacznalismy od dwojki:!:
Vince
Ech, gdzies ty byl, jak byles potrzebny...
MUTTI
No nie mooooogę, Artur nie mówiłeś nic że na forum jesteś biggrin.gif Skąd ten awatar? Z Tsubasy? :wink:

No i fakt, że na początku w DoA2 dostawałem strasznie... W ogóle zresztą z początku nie chciało mi się nawet patrzeć na tę grę :x Ale jak skombinowałem swój egzemplarz i podszkoliłem Gen Fu, to mieliście niewyraźne miny, kiedy siadał juggle po qcf+F+P plus przepaść icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

A tak ogólnie, to dałbyś się wreszcie wyciągnąć na tego Ultimate'a, albo SF3. Bo mój DoA skill kompletnie zardzewiał. Tak jak Caliburowy zresztą, no i każdy inny :roll: Tylko SF3 coś tam zaczynam kleić, chociaż full amatorsko laugh.gif
DOA
Siemka wszystkim! Co tu duzo mowic DOA seria jest (dla mnie) najlepsza bijatyka!! No i dla niej kupilem X-a! Ale teraz mam giga problem bo nie moge znalezc zadnego sklepu wysylkowego z Dead Or Alive Ultimate!! Sluchajcie jak wiecie gdzie jest ta gra to PLIZZ podajcie mi! Bo juz nie wyrabiam z szukaniem :( [/img]
Reset
Ja tylko na chwilę odnośnie balansu w DoA3 szkoda iż lwia jego cześć poszła w Brada :cry: To jest chyba najbardziej zbalansowana postać w historii gier :roll: Tak bardzo jest zbalansowany ze aż trudno nim grać :x
Ozi
Sluchajcie jak wiecie gdzie jest ta gra to PLIZZ podajcie mi! Bo juz nie wyrabiam z szukaniem

http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=10249
DOA
Dzieki Ozi, ale czy nie znasz jakiegos polskiego wysylkowego sklepu? Bo slyszalem o sklepach wysylkowych w polsce ktore sprowadzaja gry z zagranicy? Jak byscie takie znali to dajcie znac oki? I jeszcze raz dzieki Ozi. Ja chyba nigdy nie znajde sklepu z ta gra sad.gif
Reset
Jakoś niedługo chyba miała być premiera w europie...Nie wiem dokładnie.
MUTTI
Co do Brada, to faktycznie jest wolny, karalny i momentami wydaje się, że nie ma jak nim grać (długie animacje ciosów i cholerne spóźnienia). Ja jednak swego czasu wkręciłem się w tę postać strasznie, a wtedy bardzo chwaliłem sobie...

reversal na high punch - przy ścianie dawał darmowe t+P~P [BT] P+K , d/t+P,P,K (czyli standardową ściankę)

bardzo dobre t+P - można ten unik wykonać parę razy (opóźniając kolejne t+P, żeby nie wyszedł upper). Przede wszystkim szybkie, a przy udanym uniku wspomniany wcześniej juggielek.

świetna (IMHO) seryjka d/t+P,P - schyla się i daje mnóstwo opcji (np. sępienie na niski rzut na końcu, najpierw warto zakończyć parę razy d+K)

mocne juggle po dużych wybitkach z leżenia (p+K), które fajnie unikały wielu rzeczy.

rzut p,p+F+P, po któym na HI counterze siadała (chyba) któraś wybitka. Nie pamiętam teraz która i czy siadała na pewno (pewnie nie laugh.gif ). W każdym razie zawsze był jeszcze rzut w plecy lub zgadywanka.

ogółne możliwości poruszania. Poza walorami stricte estetycznymi (a dla tych głównie gra się Bradem :wink: ) pozwalały na fajne ucieczki. Np. z leżenia tyłem fajne jest - t (fikołek) [BT] g/t+P , [BT] F+K. Wygląda kozacko, a zawsze ze stania tyłem mamy też d/t+P,d+K (kopniak ma przyjemnie daleki zasięg i ucieka do tyłu), albo szybkie P+K, które chyba zawsze daje critical, ale tego też nie jestem już pewien.

Aha, no i [BT] d+P daje LS. Można dodać drugie P w razie bloku, które posyła na ścianę.

A ogólnie wygrywanie bradem skończyło mi się, kiedy przestałem regularnie trenować sad.gif Większość postaci tego nie wymaga, no ale Bradem się zawsze trzeba napracować w dwójnasób cool.gif Jednak wygrane dają masę satysfakcji, porównywalnie z Yunem w SC.
Reset
Ja wiem że to jest wykozaczona postać ale ma jeden feler :cry: Jak zchodze do postawy wszystko mnie łapie a jak jestem w leżeniu to... trafiają wszystkie midy 8O i nie dość ze trafiają to na dzień dobry lecą z CH 8O 8O 8O Tylko Brad dostaje CH w postawie :cry: Jak gram na Basa to mnie cholera łapie icon_evil.gif kolanko i najmocniejszy juggiel w grze icon_evil.gif :x tłusta biatch icon_evil.gif Poruszanie w DOA to akurat jest bardzo cool cool.gif Ninjasy i Krystynka dają radę :)No i Brad masta :oops:
A i ma problematyczny cios z uskoku a złożyć nim LS (z tego ciosu) to fart maxymalny (żeby trafić ciosem z uskoku nie na CH laugh.gif ).No i na koniec pewnien niejasny problem kiedy zakładam albo dolny rzut lub revers nie pamiętam i mam blisko ściane za plecami Brad wstając wykonuje fajny fikołek i wszystko fajnie ale Trem wstaje wcześniej od tego fikołka i zakłada mi p,p+K Jankiem co się kończy przegraną icon_evil.gif To możliwe aby była kara 8O :?
Vince
Jedne postacie wymagaja wiecej treningu i obeznania, inne mniej (tyczy sie to z reszta wszystkich bijatyk). Brad nalezy do tej pierwszej grupy. To nie jest postac, ktora zaczniesz grac i po kilku dniach bedziesz wszystkich bil. To nie Jann Lee, to nie Slayer, to nie Xianghu,a, to nie Jin ohmy.gif Do niego trzeba cierpliwosci, ktorej czasem biorac nowe postacie brak - wiem z doswiadczenia. Od razu bys chcial zeby wszystko wychodzilo a tu figa.

Sam z reszta kiedys chcialem sie w niego wkrecic, ale po jakims czasie stwierdzilem, ze w sumie przy tej postaci mnie nic nie trzyma kiedy obok stoi Ayane cool.gif
Reset
Ale on bez tych akcji jest wystarczająco hardowy.Jest wolny jak ktoś go zgadnie to rzut w plecy, wybitka lub coś jeszcze a tu na dodatek dostaje w prezencie takie bzdury (bo CH za darmo tylko dlatego że jest w postawie to bzdura kompletna już nawet bym te midy przeżył).Jak się nim gra to nawet na momet nie mozesz sobie pozwolić na "luzik" bo rundka w plecy :x cool.gif No przynajmniej mam w obwodzie "siwuche" jeszcze biggrin.gif
Trem
No fajnie Vince, Jann Lee w tej samej grupie co Jin biggrin.gif A ty Reset nie marudź grałes Bradem kilka razy i posiedziałeś z 2-3 godzinki w practice więc się nie dziw że dostajesz bęcki.
Reset
Ej ludziki ja wiem ile trza siedzieć nad postacią aby coś zdziałać :roll: Wiem tez jakie są postacie, ale jak widze ewidentne bzdury to sobie pomarudzić mogę :oops: Przecie nie gram samymi przepakami w bijatykach laugh.gif
I nie Ibuki nie jest przepakowana icon_twisted.gif
DOA
Sluchajcie wiecie moze jaka jest najnowsza data wydania DOAU w PALu?? Bo kazdy mi mowi co innego i juz wreszcie zgupialem :cry:
Trem
Na www.doacentral.com jest wywiad z Itagakim odnośnie DoA4, zbyt wielu konkretów niema ale kiku rzeczy można sie dowiedzieć.
MUTTI
Co do LS po uniku, to tam chyba jest zbyt duże opóźnienie, żeby cokolwiek założyć?

Pamiętam jeszcze, że p,p+P dawało jakieś specjalne efekty trafiając w plecy. No ale trafić tym w plecy... ciężka sprawa.

No a Janek kosi strasznie. Kurde, pograłbym sobie w ultimate'a z kimś. Albo w trójkę. Już nawet w calibura bym pograł. Kapa, że większość ludków co ma koło mnie konsole, gra w ISS'a :roll: Tzn. zajawili się na tekkena ostatnio, ale są tak słabi, że ich biję flawlessowo i nie chcą grać. No a uczyć im się też nie chce, bo to widocznie za trudne dla tych stale zrytych berecików. Pomaszują 2 godzinki, a potem znowu piłka. Dżizas...
Trem
Co do LS po uniku, to tam chyba jest zbyt duże opóźnienie, żeby cokolwiek założyć?

Pamiętam jeszcze, że p,p+P dawało jakieś specjalne efekty trafiając w plecy. No ale trafić tym w plecy... ciężka sprawa.

No a Janek kosi strasznie. Kurde, pograłbym sobie w ultimate'a z kimś. Albo w trójkę. Już nawet w calibura bym pograł. Kapa, że większość ludków co ma koło mnie konsole, gra w ISS'a  :roll:  Tzn. zajawili się na tekkena ostatnio, ale są tak słabi, że ich biję flawlessowo i nie chcą grać. No a uczyć im się też nie chce, bo to widocznie za trudne dla tych stale zrytych berecików. Pomaszują 2 godzinki, a potem znowu piłka. Dżizas...

To wpadnij do nas, a grania będziesz miał pod dostatkiem. W DoA3 o statnio tniemy z Resetem regularnie:]
MUTTI
dzięki wielkie, ale jechać pół dnia po to żeby dostać w(pipi) to niezbyt radosna perspektywa. Ale polecam się na przyszłość... Póki co mam za dużo roboty z praca magisterską i sesja ogólnie, ale w lutym postaram się wskrzesić granie w Doa. Zresztą niedługo TK5, a po obadaniu kilku walk z Feng Wei'em stwierdziłem, że bardzo chcę w to zagrać :wink:

Ale co z tego wyniknie, to już inna sprawa :wink: Mało czasu i zdrowie juz nie to samo, tak więc wyjazdy / turnieje chyba przejdą w moim przypadku do historii. Krótkiej, acz bardzo sympatycznej cool.gif Szczególnie ze względu na ciekawe znajomości i niepowtarzalny klimat.
Reset
Co do LS to siedzi tam jeszcze chyba p+P, d/p+K,P,P_t+P,P ale nie jestem pewien :? ISS pfrr totka można ogladać w tv nie trzeba w niego grać :roll:
Jak kiedyś konsolki będa miały normalny net (albo Polska będzie wysoko roziniętym krajem widocznym na mapie świata... laugh.gif ) problem z graniem może zniknie :cry:
BiG_G
Na Poznań Game Arena będzie turniej w DOA3
tekkena i ps2 nie będzie icon_evil.gif
Więc myśle żeby troche się nie podszkolić w DOA
ale mam tylko DOA2 na ps2, i nie wiem czy dużo
się rózni i ten pad od X'a?? nigdy na tym sprzecie nie gralem
co mówicie??
Vince
Na Poznań Game Arena będzie turniej w DOA3
tekkena i ps2 nie będzie icon_evil.gif 
Więc myśle żeby troche się nie podszkolić w DOA
ale mam tylko DOA2 na ps2, i nie wiem czy dużo
się rózni i ten pad od X'a?? nigdy na tym sprzecie nie gralem
co mówicie??

Eeee? 8O Turniej ohmy.gif Hmm... cool.gif A co bedzie do wygrania? icon_twisted.gif

DOA3 sie rozni dosc znacznie od DOA2, a juz pod sciana to nie bedziesz wiedzial co sie dzieje :wink:
Reset
Ho ho jakie plany I mistrzostwa Polski w DOA3 cool.gif Zobaczymy co z tego wyjdzie cool.gif
MUTTI
tak a propos juggli do Brada, to kiedyś sporo przy nich siedziałem i "zrodziłem" co nieco. Pewnie większość znacie, a reszta jest mało damage'owa (ale fajnie wygląda).

CH P,K
- D/T+K,K,K
- d/t+P,P,K , g+P

CH P,K~t , [BT] P+K , D+K,K

CH d/p,d/p+K , [BT] P+K , D/T+K,K,K_d/t+P,K,K (to samo można po p+K z leżenia tyłem, albo [BT] d+K)

CH g+K , [leżenie] K , D+K,K (trudny shit :wink: )

CH d/p+K,P , D+K,K

CH QCF+P
- d/p+K,P , D+K,K
- P,K~t [BT] d/t+P,K , g+P

Jak zawsze niczego nie jestem pewien cool.gif ale większość powinna działać. Enjoy.
Reset
Po d/t+P,P,K w jugglu lepiej nie dodawać g+P bo to niestety nie jest gwarantowane a mamy w razie pudła koszmarną stratę :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.