jak ktos cos chce sobie sprowadzic z zagranicy to wchodzimy grzecznie na www.playasia.com i szukamy co chcemy, piszemy tutaj co sobie zyczymy, ja pisze ile bedzie to kosztowalo z przesylka.
narazie to tyle, potem powiem gdzie wplacac kase.
topic postawilem bo sprowadzam kumplowi sticka i pomyslalem ze za jednym razem od razu mozna by zamowic wiecej rzeczy.
byczy2001
5 01 2005, 22:34
to ja chce hori fighting stick 2, napisz ile bo mnie juz szlak trafia, jak w lik-sang za najtansza przesylke chca $55.Tyle ze akurat nie ma narazie togo co ja chce,ew powiedz jaki kumpel bierze to moze wezme taki sam.
kumpel to Kris z fk i bierze Fighting Stick EX (For Xbox™)
jak chcesz FS2 to twoj calkowity koszt bedzie wynosil okolo 60 euro.
byczy2001
5 01 2005, 23:28
To sie chyba zgodze, jezeli to ma byc CALKOWITY(including przesylke od ciebie do mnie)koszt.Problem w tym ze w danej chwili nie maja HF2, jak to zalatwisz?
Kokai - wiesz czemu wyszlo clo?? Bo kazdy kraj ma swoja sume Tax Free (w 90% jest to 200 usd), wiec nie rzucaj sie na zamawianie na raz, bo jak znowu clo dowala, a czlowiek nie bedzie mial, to wyjdzie klops
Skontaktuje sie z tobą,chce figurki GG:D
byczy, niedlugo beda mieli, czekam na maila w tej sprawie od nich.
Nemo, thx za tipa, bede dzielil przesylki.
Kokai, sprawdz jeszcze dokladnie ile jest u nas, na Lik-Sang pisza, ze prawie wszedzie jest 200 ale lepiej sie zorientowac, zeby nie bylo niedomowien.
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-m-77-1...ick-70-5w3.html
hori real arcade pro moglibysmy zamowic w ilosci 3-4 jesli cena bylaby rozsadna i sam stick bylby in stock
ostatecznie myslimy tez o
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-m-15-h...ick-70-4ra.html
ale to juz tylko jak nie bedzie 1szego sticka...juz nigdy
kokai policz ile by to wyszlo za ten i za ten od osoby z przesyłka i napisz mi na pm albo tu
liczac od sztuki razem z przesyłka:
za pierwszy okolo US$ 170
za drugi okolo 60 euro
sorki ze pierwszy w usd a drugi w euro ale tak akurat wyszlo
Kokai, 60E to chyba sama cena sticka.
Nope, to jest cena z przesylka.
Ewentualnie jezel ktos chce, moze doliczyc po 5 euro za ubezpieczenie przesylki na terenie polski. To znaczy jak ja dostane te sticki to bede je wam wysylal pocztą polską i jak ktoś chce zeby ta przesylka byla ubezpieczona to doliczcie po 5 eurasow.
Dark_Slide
7 01 2005, 13:27
Kokai mam pytanie do kiedy można składać te zamówienia??Na chwilę obecną nie mam kasy, ale spróbuje ją jak najszybciej skołować i bym sobie sticka zamówił.
ja tylko dodam od siebie..ze aby cos kupic na playasia...trzeba miec karte Vise Classic lub inną kredytówke....dwoch najpopularniejszych kart do zakupow na necie wsrod niezarabiającej czesci graczy w Polsce (ekarta z mBanku i Electron z Inteligo) playasia nie akceptuje...
to tak od siebie dodalem.bo moze ktos posiada jedna z tych kart i chce cos tam kupic..to przynajmniej sie nie rozczaruje
darkslide, jak bedziesz mial kase to daj znac, zrobimy nowe zamowienie, bo tutaj mam dwie niecierpliwe osoby.
Dark_Slide
7 01 2005, 15:32
Ok Kokai to w takim razie jak będę miał kase to się zgłoszę jakoś do ciebie. To może w takim wypadku zamówię coś jeszcze
byczy2001
7 01 2005, 18:51
No to niedlugo zostane szczesliwym posiadaczem Hori Fighting Stick'a 2. Przelalem kase na konto Kokai i czekam az mi sprowadzi. Mam nadzieje ze w niedlugim czasie bedze rozchwalal go na forum jako fachowego, rzetelnego, uczciwego,itd,itp, importera i ogolnie polecal go wam wszystkim.
Tak, potwierdzam że dogadałem się z byczym i w poniedziałek pieniążki powinny być na moim koncie i zaraz potem zamawiam sticka.
bez obaw, wszystko bedzie dobrze
Dark_Slide
6 03 2005, 15:24
Czy ktoś jest zainteresowany kupnem jakiś gadżetów z playasia.com ?? Ja chce zakupić Sticka Hori Fighting Stick 2, ale mija się z celem placenia kosztów przesyłki samemu. Jak coś piszcie czy ktoś również będzie zamiawiał coś w najbliższym czasie z playasia
Patrol1985
7 03 2005, 10:05
Kuszą mnie te arcade sticki Hori. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jaka jest różnica jakościowa między tym:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-m-70-4ra.html
a tym:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-m-70-5w3.html
Pytam, bo różnica cenowa jest znaczna i chciałbym poznać tego powód. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pro Fighting 2 tam masz wszystko ladnie opisane z fotkami. Pozatym polecam [url=http://www.shoryuken.com/forums/forumdisplay.php?f=177]
skarbnice wiedzy[/url].Jesli masz troche zdolnosci
zmontuj go sam :wink:
Dark slide, no ja tez mysle o kupnie czegos stamtad... Jakby brac we dwochm albo trzech (patrol?) to powinno byc sporo taniej, prawda kokai?
Koszta wysylki rozkladaj sie tak
$24.5/1
$50/2
$60.3/3
$71,70/4
Jescze trzeba liczyc koszty rozeslania po polsce. Pozatym jak paczka jest na wysokie kwoty to na bank ci ja ocla a przy jednym sticku moze sie udac

i przesylka nie zostanie oclona.
przy jednym nigdy cla mi nie dowalily, przy kilku zdazylo sie
Dark_Slide
7 03 2005, 15:17
Koszta wysylki rozkladaj sie tak
$24.5/1
$50/2
$60.3/3
$71,70/4
Trzcina najlepiej gdyby 4 osoby wzięły, nasz dwójka już jest jeszcze przynajmniej 1 osoba. Koszty przesyłki w dwóch to to samo co sam każdy z nas by kupował.
Ogółem pojawiła się jeszcze jedna opcja, bo Koji wczoraj coś mi szybko na gg wspomniał, że ma sklep gdzie nie trzeba płacić kosztów przesyłki, stamtąd m.in. Ryu kupował swojego sticka. Dowiem się dzisiaj maksymalnie jutro dokładniej.
wysylka za freeale wiesz cena odpowiednio wysza gdziesz trzeba dodac ta wysylke za free
Patrol1985
7 03 2005, 16:56
Poczytam o tych stickach i dam odpowiedź czy się bym na to pisał - prawdopodobnie jeszcze dziś, więc dajcie mi trochę czasu do namysłu. W razie wątpliwości będę pytał.
Dark_Slide
7 03 2005, 18:03
http://www.lik-sang.com/
Właśnie otrzymałem info od Ryu, że tutaj można zakupić Horiego po atrakcyjnej cenie bez kosztów przesyłki. Wieczorkiem to sprawdzę, bo teraz nie mam czasu.
Patrol1985
7 03 2005, 18:27
Wobec tego wstrzymam się z decyzją, aż pojawi się dalsze info co do lik-sanga.
Mam pytanie - jak sobie radzą sticki Hori z przejściówkami? Czy będą działać bezproblemowo (bez lagów itd.) z przejściówką do xboxa? Jeśli tak to z jaką?
Pierwsze slysze zeby na lik-sang nei trzeba bylo placic koszstow przeyslki O_O
Poza tym, jesli za jednego sticka jest 25$ to ja jestem w stanie tyle zaplacic. to bedzie razem jakies 75$ za calosc, czyli jakies 250 zl, bylem peweien ze przesylka jednego koszstuej 50$.
Gdzie znalazles info o tym ze jeden stick to 25$?
Dark_Slide
8 03 2005, 07:48
Info z Lik-Sang.com:
--------------------------------------------------------------------------------------
Hori Fighting Stick 2 (Hori)
For PlayStation 2™
Your Price US$ 49.90 (~37.77 EUR)
-------------------------------------------------------------------------------------
Shipping Cost to Poland
Shipping via UPS: €2.00 or £1.38
Shipping via UPS C.O.D.: €18.00 or £12.42 (No additional charges)
Shipping via Priority Mail: €3.00 or £2.07
Shipping via PREMIUM International: €15.00 or £10.35 Recommended!
Delivery throughout Europe within just a few days.
--------------------------------------------------------------------------------------
Payment Options
C.O.D. - Cash On Delivery
Credit Card - Visa, Mastercard
PayPal - the way to send and receive money online
Moneybookers.com - and money moves
Other - Bank Payment, Western Union etc (payment instructions will be e-mailed to you)
taki koszty wsyslki jest w lik-sang europe a tam nie posiadaja w ofercie stickow :wink:
Dark_Slide
8 03 2005, 17:02
Dobra z tym lik-sang.com damy sobie chyba spokój, wolę kupić już w tym playasia.com i nic nie mieszać, ja już jestem zdecydowany.
Niech się zdeklarują osoby, które zamawiają. Patrol1985, Trzcina zamawiacie? Zero może z nami zamówi, jeszcze dzisiaj z nim porozmawiam.
Patrol1985
8 03 2005, 18:40
Ja też się zdecydowałem - zamówiłbym HORI Fighting Stick 2.
Nie zamawiałem jednak jeszcze nigdy nic z zagranicy, a już na pewno nie z kimś, więc nie wiem jaka jest procedura. Ktoś zamawia wszystko, a później mu oddajemy kasę, czy najpierw płacimy, a później zamawia - jak to wygląda od strony formalnej?
Dark_Slide
8 03 2005, 18:51
Ja również będę zamiawiał poraz pierwszy coś z poza naszego kraju nad Wisłą. Jedyne co wiem to to, że Kokai zamawia, a na jakiej zasadzie to nie wiem. Kokai możesz napisać w jaki sposób to się odbywa. Ile generalnie się czeka na taką przesyłkę?
Narazie sytuacja wygląda tak:
Slide - HORI Fighting Stick 2
Patrol1985 - HORI Fighting Stick 2
Trzcina - ?
Zero - HORI Fighting Stick 2 ???
Dark_Slide
8 03 2005, 19:19
Zero niestety narazie nie ma kasy i nie będzie z nami zamawiać. 3 osoby to koszty wysyłki będą 60$. Przydałoby się znaleźć jeszcze jednego ochotnika, wtedy 70$ na 4 najładniej wygląda w starciu z portfelem.
evilcrusader
8 03 2005, 20:04
ja by chetni kupił ale jeszcze kase zbieram ile to by wyniosło gdybym z wami zamawiał
?
kase moge miać do 1-2 tygodni
Patrol1985
8 03 2005, 21:37
Mi tam się nie spieszy, zwłaszcza że dolar spada, więc czas gra na naszą korzyść, ale nie wiem jak szybko reszta potrzebuje te sticki.
Dark_Slide
8 03 2005, 22:12
evilcrusader spróbuj jak najszybciej skołować kase, te 2 tygodnie starczą tobie na 100%? dobra czekamy na ciebie.
Trzcina zamawiasz z nami rozumie ?
Trzcina
10 03 2005, 22:01
Hmm... czyli wyszloby po ile? 70$ za sticka? Niecale 70... dobrze licze?
Sprawy troche sie zmienily ;/ Doszly mi oplaty za kursy poprawkowe i w tym momencie licze kazda zlotkowe. Wiec nie umiem sie okreslic i potrzebuje triche czasu na namysl, te 2 tygodei ktore potrzebuje evil na zebranie kasy bedzie wystarczajace.
hmm ja moze cos zamowie ale napewno nie byl by to stick bo taki to ja juz mam w domu

a i tak na nim nie gram
Dark_Slide
11 03 2005, 18:07
hmm ja moze cos zamowie ale napewno nie byl by to stick bo taki to ja juz mam w domu a i tak na nim nie gram
A jaki :> może odsprzedaż ;p
Ok, ludzie więc robimy tak czekamy, aż evil uzbiera kase i do tej pory ma każdy się zdeklarować czy coś zamawia czy nie.
NemoKOF
13 03 2005, 19:33
Powyzej 70 czy 80 usd jest clo panowie (juz zamawialem 3 razy wiec wiem co mowie) takze uwazajcie na wspolne zamawianie ;P
hmm ja moze cos zamowie ale napewno nie byl by to stick bo taki to ja juz mam w domu a i tak na nim nie gram
A jaki :> może odsprzedaż ;p
Ok, ludzie więc robimy tak czekamy, aż evil uzbiera kase i do tej pory ma każdy się zdeklarować czy coś zamawia czy nie.
Takiego sticka to pewnie bys nie chcial... hori robiony dla tekkena 3 - nie widzialem go nigdzie.. w google jest tylko jeden obrazek z nim
Odsprzedac nie odsprzedam bo to wiecej niz pamiatka :oops:
Ps. trzcina odpisalem ci na gg sory ze tak pozno :|
Patrol1985
14 03 2005, 10:28
Powyzej 70 czy 80 usd jest clo panowie (juz zamawialem 3 razy wiec wiem co mowie) takze uwazajcie na wspolne zamawianie ;P
A ile wynosi cło?
NemoKOF
14 03 2005, 20:32
Zalezy pod co podciagna (maja wykaz jakis i dany przedmiot mozna niby zaliczyc do 2-3 z reguly) i zalezy od ich dobrej woli, czy bedzie to 10, 20 czy 50% ;P
Dark_Slide
15 03 2005, 17:03
Zalezy pod co podciagna (maja wykaz jakis i dany przedmiot mozna niby zaliczyc do 2-3 z reguly) i zalezy od ich dobrej woli, czy bedzie to 10, 20 czy 50% ;P
LOL...zapomnialem o tym, że istnieje coś takiego jak cło -_-...lol dobrze, że Nemo napisałeś...eee...to trzeba będzie więcej kasy przyszykować...
Patrol zamawiasz, ja również. Evilcrusader, Trzcina, Gemi co z Wami.
Jakby ktoś miał problem z kasą oczywiście czekamy.
Trzcina
16 03 2005, 10:03
Ja odpadam nei jestem w stanie wypuscic 250 zl w tym momencie... kursy powtorkowe za duzo mnie beda kosztowac ;/
no prosze jak sie stiki popularne robia
Trzcina
16 03 2005, 11:14
Dziwisz sie kokai? ;] W koncu jest jakas sensowna gra na sticka, a nie jakies durnowate 2D ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.