Witam.
Bardzo ciekawe infosy glosi Financial Times(śjakaś zagraniczna prasa). Przecieki z Sony gloszaja ze PS3 moze juz zaatakowac w 2005r. Sony sugeruje ze PS3 bedzie 1000 razy potezniejsze niz jej poprzedniczka. Bardzo mozliwe jest to ze PS3 bedzie kompatybilne z PS2. Bedzie sie na niej dalej trudno programowac. Jednak o czms calkiem innym mowi przedstawiciel SCE Kenichi Fukunag. Ktory twierdzi ze Sony nie mysli o PS3 jako o konkretnej maszynie :!: PlayStation3 ma być bardziej systemem operacyjnym możliwym do instalacji w wielu domowych aplikacjach :!: Co to ma byc panowie

Moim zdaniem PS3 bedzie tym pierwszym tz. 1000 razy potezniejsze niz PS2. Co wy o tym sadzicie
pozdro.
Tez gdziesz czytałem, o tym. 1000 razy mocniejsza

))). Jasne. Wyobrażacie sobie 100 x mocniejsze VF5 od VF4 ?
Ja nie mogę sobie wyobrazić maszyny 1000 razy lepszej od PS2!!! Grafika byłaby chyba realistyczna do bólu!!!
Focus - to info ma juz ponad rok, wszyscy o tym slszeli. Poza tym co to znaczy, ze konsola bedzie dalej trudna w programowaniu? Przeciez PS2 nie jest trudna w programowaniu dlatego, ze tak sobie Sony zaplanowalo, ale z prostszego powodu - panowie z Sony dali doopy. Kazdy tworca konsoli stara sie aby byla ona stosunkowo latwa w programowaniu. Poza tym to bedzie zupelnie nowy sprzet, a nie cos oparte na PS2 - skad to slowo "dalej"???
Slyszalem ze bedzie trudne w programowaniu to napisalem. A co moze zaprzeczysz ze PS2 jest trudne w programowaniu

Ponad rok? Wiem ze kilka informacji bylo juz wiadomych rok temu ale nie wszystkie.
Jeśli chodzi o power to jest to możliwe.Słyszałem,że japońskie koncerny założyły jakiś sojusz strategiczny dotyczący projektowania zupełnie nowych procesorów.Może coś z tego faktycznie będzie?
info ma jeden dzien to raz a dwa focus zapomnial ze ps 3 ma byc kompatybilne nie tylko z ps 2 ale takze ps one, finacial times to dosc powazna gazeta jednak przy 30 milionach konsol opchnietych na swiecie watpie zeby sony tak szybko wydalo nastepczynie ps 2, to im sie po protu nie kalkuluje
Focus - co ty bredzisz, przeciez napisalem, ze PS2 jest trudna w programowaniu, czemu mialbym teraz zaprzeczac. Chodzi o to, ze trudnosc programowania nie jest zamierzona przez tworcow, wynika jeno z ich bledow.
Lewik - info o PS3 1000 razy mocniejszym od PS2, kompatybilnym wstecz i sluzacym do zakupow online itp. jest na necie chyba z rok.
Miehoo sorki musialem cie zle zrozumiec.
Ciekawe jak wypadnie Xbox2 na tle PS3. A tak wogole to byly jakies nowe informacje dotyczace premiery Xboxa2?
2005 i nie sadze, aby cos sie mialo zmienic...
Tak myslalem. ciekaw jestem co wczesnij bedzie PS3 czy Xbox2.
I co bedzie poterzniejsze. Mam nadzieje ze PS3 bedzie czyms wiecej niz teraz PS2.
Ja jeszcze sie dwójką nie nacieszyłem, a wy ciągle o tej trójce. Szczerze mówiąc w tej chwili mało mnie obchodzi czy PS3 będzie 1000 razy czy 654 razy mocniejsza od PS2...to wszystko spekulacje. Co bedzie to będzie. Póki co mamy w co grać....
(pipi) info jest od dawna ale ten konkretny news o artykule w financial times ma dwa dni
Lewik ale ty jestes dokladny
Ja tesz mam w co grac ale juz mysle o przyszlosci i o kolejnej konsoli ktora kupie.
sanset0
10 09 2002, 09:03
Na nasz czat nieraz wpada pan o niku cell. Ma ciekawe, nieraz nawet SENSACYJNE infosy. Kim on jest i skąd wie tak dużo...?
wie może ktoś?
Bo on samtwierdzi że s Sony jest...a ja na to buhahahahahah
więc mnie olał...mówił prawde?!?!?!

najlepshe jest to że ten koleś raczej (na 90%) mówi prawdę
rEsPeCt
Bez obrazy ale jak chcecie se pogadac o jakims gostku z czata to polecam Hyde Park.
No dobra przechodze do rzeczy :wink: Jesli PS3 bedzie w postaci np. jakiegos systemu operacyjnego ktory bedzie mozna wgrac do TV czy mikrofalowki to jestem bardzo ciekaw jak tego czeba bedzie dokonac.
Po drugie: ktos tam z SONY powiedzial ze gry z PSX oraz PS2 beda dzialaly rowniez z PS3. A od kiedy mikrofalowka, TV, czy inne urzadzenie ma czytnik plyt CD/DVD?
Moim zdaniem to ze PS3 bedzie w takiej postaci to jest jedna wielka bzdura. W japoni moze by to sie przyjelo, ale na swiecie. Watpie. SONY postepujac w ten sposob zrobilo by najwiekszy blad w historii gier wideo :!: :!: :!:
To jest pewne na 00.01%. No ale w japoni to by nie bylo takie zle
Real-Sith
12 09 2002, 19:20
!ja tam chce czetry wejścia na pady i memorke w standardzie!
Po co memorke? We want HD!!!
Wlasnie HD :!: Jak nie dadza w standarcie HD, modem itp. to bedzie shit.
No ale 4 wejscia na "jojstiki"

przydalybysie.
Real-Sith
13 09 2002, 06:58
hd mówicie ok ok ja tam bym jeszcze żeby pieniądze za kupno ps2 można by było odpisać od podatku
heh
No co PS2 jest potrzebne w pracy. Np. w czsie przerwy.
Gdzies mi sie uslyszalo, ze Ps3 nie predzej jak 2006 marzec, jakis pan o imieniu KEN KUTARAGI tak powiedzial heheh, zeby nam zyl ze 100 lat :wink:
CELL7777
4 11 2003, 15:14
2006 rok z tego powodu że xbox2 pojawi się też w 2006 i Sony nie chce doprowadzić do takiej sytuacji jaka wyszła przy ps2 i xboxie że cwaniaczek Gates chwali się że xbox jest lepszy.....a to tylko dlatego że konsola wyszła dużo puxniej niż ps2 i stąd ta różnica zobaczymy jak będzie wyglądała systuacja jak ps3 i xbox2 wyjdą w tym samym czasie kto zrobi lepszy sprzęt.jakby nie było Sony było zawsze do przodu w stosunku do Nvidii i Ati a jak będzie tym razem to sie okaże.
MichAelis
4 11 2003, 18:48
Bedzie dobrze, jedynie co mnie martwi to to zeby PS3 nie wyszlo przed X2... reszta niech zostanie w rekach opatrznosci...
wymiana bebechuf + 2xDual 3 (choc 2 moze zostac

) + HDD + cztery wyjscia na pady - tyle do szczęścia potrzebuje
ciekawe jak to cacko bedzie wygladac, bo wiele wersji widzialem i zadna nie jest prawdziwa
jaszczoor
4 11 2003, 21:04
wymiana bebechuf + 2xDual 3 (choc 2 moze zostac :) ) + HDD + cztery wyjscia na pady - tyle do szczęścia potrzebuje :twisted:
wszystko oprócz wymiany bebech
uf bo wtedy sie z tego PC zrobi
wymiana bebechuf + 2xDual 3 (choc 2 moze zostac :) ) + HDD + cztery wyjscia na pady - tyle do szczęścia potrzebuje :twisted:
wszystko oprócz wymiany bebech
uf bo wtedy sie z tego PC zrobi

no wlasnie! zadnego otwierania, i ma czytac piraty
MichAelis
4 11 2003, 21:56
Wlasnie ma nie czytac piratow

. Gry powinny byc extrahiperzabezpieczone:) zartuje oczywsicie niech sobie robia co chca

, byle by nie bylo gier po 2,5 banki i zeby konsola na starcie w polsce nie wiecej niz 1500 kosztowala. Aha i zeby nic nie z(pipi)a,li tak jak to Sony lubi. Albo za malo ramu albo cos tam... no i niech ma HD.

i wyjsc powinna pod koniec 2005 w japonii bo jeszcze musze pograc na ps2. Chcialbym jeszcze zeby wogole ta konsola sie nie zestarzala i byla na rynku dlugo:) Jesli ma byc ile?? 100razy mocniejsza? no to ja nie wiem co tam bedzie sie dzialo.
ja tak naprawde bym chcial zeby PS3 nie weszedl na rynek! moze nie tyle co wogóle, ale gdzies za dobre pare lat, bo PS2 jeszcze ma tyle do zaoferowania ze glowa boli!
Wsadzil bym miedzy bajki stwierdzenia iz PS3 bedzie 1000 potezniejsze od swojej poprzedniczki.Podobnie sprawa sie miala z poprzednimi konsolami Sony, podam tu chocby przyklad Gran Turismo.
Otoz GT1 miala podobno wykorzystac 70% konsoli a GT2 wcale nie wygladalo duzo lepiej, podobnie sprawa z PS2 GT3 to podobno 40% mocy konsoli.
Co do zmian to mile widziane bylyby HD i 4 wejscia na pady.
CELL7777
4 11 2003, 23:26
pełną parą ruszyły prace nad prockiem graficznym do PS3 najważniejszej części nowej konsoli Sony.
co za roznica ile raz ybedzie mocniejsza ... widzielismy jaki postep nastapil miedzy psx a ps2 ... teraz spodziewajcie sie wiekszego miedzy ps2 a ps3 (tendencja zwyzkowa dlatego ze z coraz bardziej rozwinieta technika postep idzie cosraz szybciej). I niech wreszcie dadza tyle tego ramu zeby cala gra mogla sie w nim zaladowac

- a za reszte niech beda odpowiedzialne kosci na grafice.
4 pady.. jak teraz tego nie dadza to juz bedzie porazka na maxa
hdd .. jak dla mnie na 99% bedzie (w standardzie)
modem., no ba
port blutooth (lub podobna technika) albo irda (chociaz podczerwien to juz przeszlosc) i sprzet z tym zwiazany. Wiadomo w standardzie dwa pady z kabelkiem ;>
na dysku jakies demka - ewentualnie jakas gierka z ps2 robiona przez sony z polepszona grafika i kilka wstawek (co jak 3dmark) pokazujacych wszystkie mozliwosci konsoli.
Wszystkie gry z przelacznikiem na 60hz (a racja to nie konsola ;P)
odtwarza vcd, dvd, mp3,cd i specjalny format only ps3
maly wyswietlacz cieklokrystaliczny (lub jakis inny) pokazujacy stan dysku modemu i inne parametry,
i ofkoz mozliwosc podlaczenia do pc za pomoca kabelka usb (w zestawie plytka z programem) - wymiana seve, itp.
Wyobrazcie sobie ... cos takiego
Jest turniej w jakas gre... finaly nagrywamy na memorke (powtorki z finalow czy to wyscigi czy bijatyka), zajmuje nam to gora 1/2 mb w skrajnych przypadkach

, przez kabelek wrzucamy na pc i z pc na jakas stronke. Biorac pod uwage ze wszyscy maja dostep do kabelka i netu skonczylo by sie uciazliwe robienie filmikow z gier i sciaganie takich po 30 mb. gdzie w tym samym czasie sciagnelibysmy 30 takich wak i moglibysmy je obejzec na 28 calowym ekranie w idealnej jakosci

a nie w okienku 320x240
I w sumie tyle z zyczen :roll:
Gemi z tymi 4 portami to bym sie tak nie podniecal, sony napewno jak zawsze zrobi po swojemu , da napewno 2 porty a dlaczego dlatego wlasnie ze bedziesz musial dokupic multi tap a to dla nich kasa, z graczami oni raczej sie nie licza, tymczasem ... :wink:
kamson11
29 11 2003, 13:05
ja tak naprawde bym chcial zeby PS3 nie weszedl na rynek! moze nie tyle co wogóle, ale gdzies za dobre pare lat, bo PS2 jeszcze ma tyle do zaoferowania ze glowa boli!

Ja tak samo!!
ps3 pewnie od razu u mnie nie zagości poczekam se z rok od premiery :roll:
red2000
29 11 2003, 13:58
ps3 musi miec te 4 porty i dobrze by bylo gdyby miala dysk twardy na ktorym mozna by bylo savevowac i np:zgrywac muzyke i filmy
BTW: jak by wyszla dajmy na to w 2005-2006 to i tak chyba kupie ja za 3 lata po premierze zeby lepsze lasery dawali tak jak jest z ps2
jaszczoor
29 11 2003, 14:16
jak kupie tak ze 2-3 lata po premierze ale nie ze względu na lasery tylko że wtedy PS3 będzie napewno dużo tańsza niż po premierze a wogóle narazie mi wystarcza w zupełności PS2
Siara_iwj
29 11 2003, 16:16
Racja...kupowanie od razu po premierze prowadzi do sytuacji typu :
" O , patrz, masz ten stary złom, co to się laser sypie po miesiącu grania, przegrzewa się, rzęzi, jest ciężka, droga, wiatraczek chodzi głośno, DVD wysiada, czyta gry za piatym razem ,itp itd..."
A potem wychodzi 10 modeli lepszych , cichszych, i wogóle ful wypas..a ja siedzę przed złomem i mam nadzieje, że nie wybuchnie mi w twarz, jak będe płyte wkładał
Przesada...ale wiadomo o co chodzi
red2000
29 11 2003, 17:22
Racja...kupowanie od razu po premierze prowadzi do sytuacji typu :
\" O , patrz, masz ten stary złom, co to się laser sypie po miesiącu grania, przegrzewa się, rzęzi, jest ciężka, droga, wiatraczek chodzi głośno, DVD wysiada, czyta gry za piatym razem ,itp itd...\"
A potem wychodzi 10 modeli lepszych , cichszych, i wogóle ful wypas..a ja siedzę przed złomem i mam nadzieje, że nie wybuchnie mi w twarz, jak będe płyte wkładał
Przesada...ale wiadomo o co chodzi

ale mam nadzieje ze tym razem Sony pojdzie po rozum do glowy i wreszcie da takie czytniki ktorych nie bedzie dalo sie zajechac do konca swiata
kotlet_schabowy
29 11 2003, 17:24
Ja kupię dwa lata po premierze, bo na pewno będzie tańsza, a ja więcej zdąże naskładać pieniędzy. Mam nadzieję, że przeróbka ukaże się szybko i aby była świetna : nie przegrzewała konsoli, żeby nie trzeba było lutować wielu kabelków, i żeby piraty były pełne. Ogólnie oprócz lepszych możliwości chciałbym, aby były :
twardy dysk
wejścia na cztery pady
odtwarzanie DVD, CD, DIVX, MP3, VCD
port podczerwieni i pilot w komplecie
łatwe tworzenie gier na PS3.
Na pewno jest jeszcze coś, co chciałbym, aby było w PS3, ale zapomniałem, albo jeszcze na to nie wpadłem. Wiadomo, że chodzi też o to, żeby na przykład takie gry jak War of the Monsters miały akcję w mieście takim, jak w GTA:VC i działały bez przycinania i doładowywania " w locie " lokacji.
red2000
29 11 2003, 17:29
co do piratow.mam nadzieje ze Sony cos wymysli zeby nie dalo sie grac na piratach.
BTW:ciekawy jestem na jakich plytkach beda gry wydawane ? chyba nie beda to te same DVD co?
Ja najbardziej jestem ciekaw jak bedzie wygladalo Playstation 3 :? Czy wiadomo cos o tym

Czy SONY mowilo cos kiedy ma zamiar zrobic pierwsza prezentacje
Siara_iwj
29 11 2003, 19:54
Na piratów jest dobry sposób : stworzyc jakiś własny format...np Nntendowskie " mini diski "
Gdzies to juz mówiłem, ale wtedy piraci będa sobie mogli co najwyżej poskrawać zwykłego cedeka scyzorykiem z brzegów, żeby pasował
Na piratów jest dobry sposób : stworzyc jakiś własny format...np Nntendowskie \" mini diski \"
To nie jest jeszcze pewne, ale tak cos wlasnie mowili goscie z SONY. Plyty na PS3 beda inne niz zwykle CD, ale gry z PS2 maja tez dzialac na PS3. Ponoc gry z PSX-a moga nie dzialac na PS3 - to wszytko to tylko plotki, ale kto wie... :?
Sony zawsze musi postawić na swoim. Tak było z PS2- najbardziej wadliwa , mniej ramu niz w Dreamie, dwa pady!! Założe się że do PS3 wsadzą ...miejsca na 3 pady

i mniej ramu niz psx

. Żart , ale coś będzie nie tak!!
MichAelis
29 11 2003, 22:36
Jak ma byc kompatybilne w dol wiec raczej nie moga wydac innych plyt... a szkoda... wg mnie powinny byc plyty mniejsze zeby nie bylo piractwa.

no i mam nadzieje ze tym razem nic nie spieprza...
jaszczoor
29 11 2003, 22:37
albo większe płyty takie jak te stare do gramofonów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.